Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

ill Manors rázós környék (1DVD)
Londonban járunk. Kirby, az ex-díler frissen szabadult a börtönből; a keménykötésű Ed mindenkin átgázol, csak hogy megtalálja elveszett telefonját; Michelle bármit megtenne azért, hogy a következő drogadagjához hozzájusson; Jake a környék bűnbandájának markában találja magát; Chris bosszúra szomjazik, Katya pedig ebből a számára idegen világból menekülne. Végezetül ott van Aaron, talán az egyetlen, aki minden körülmények között csak a helyes döntést szeretné meghozni. Még akkor is, ha minden ... 
990 Ft
Inland Empire (1DVD) (David Lynch) (nagyon karcos példány)

Egy kihunyóban lévő hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace végre megkap egy áhított filmszerepet, amitől karrierje felívelését reméli. De már a forgatás első napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el. Kiderül, hogy a forgatókönyv egy régi lengyel film újrafeldolgozása. Az eredeti filmet sosem mutatták be, elátkozott produkcióként emlékszik rá mindenki, melynek során a két főszereplő színészt megölték.

Nikki úgy érzi, hogy saját élete egyre jobban hasonlít filmbeli szerepére, és távol eső világok egymásba csúsznak...

Az Inland Empire, csakúgy, mint David Lynch legutóbbi filmjei, egy kirakós játékra emlékeztet, és a néző még napokig próbálja összeilleszteni a darabokat. A történetet azok a kérdések alakítják, melyek a rendezőt a Lost Highway óta foglalkoztatják: a személyiség törékenysége; a módszer, ahogy féltékeny férfiak birtoklási vágyuktól hajszolva tönkreteszik a szeretett nőt; és az az útkeresés, ahogy a média manipulálta világunkban próbáljuk elválasztani az igazat a kitalálttól. A film egyszerre Hollywood-ról szóló szatíra, egy gyilkossági rejtély története és egy kísérleti film digitális videotechnikával.

 
1 490 Ft
Írd a karjára: Szeretnek! (1DVD)

Az Írd a karjára: szeretnek! egy világméretű mozgalmat elindító igaz történet alapján készült film, amely a reményről, a gyógyulásról és a megváltásról mesél. Kat Dennings (Az élet csajos oldala) játssza Renee-t, a Floridából jött fiatal lányt, aki drogfüggőséggel és folyamatosan bántalmazásokkal küzd. Zenében és más művészetekben kiélt alkotói fantáziája nap mint nap megütközik a kegyetlen valósággal, és miközben felfedezi a barátság fontosságát, Renee lassan, de biztosan elindul a gyógyulás kihívásokkal teli, de felemelő útján ebben a magával ragadó filmben, melyben feltűnik Chad Michael Murray, Rupert Friend és Corbin Bleu is.

 
1 990 Ft
Irina Palm (1DVD)

Maggie unokájának mihamarabb életmentő műtétre van szüksége, viszont a családnak nincs elég pénze ahhoz, hogy Ausztráliába utazzanak vele, ahol az operációt el tudják végezni. Az asszony mindent elkövet, hogy beteg unokáján segíteni tudjon, de banki kölcsönt nem kap, és az ő korában már rendes munkahelyet se. Elkeseredetten rója London utcáit, amikor az egyik kirakatban észrevesz egy kiírást: hoszteszt keresnek. Amikor a szexbár tulajdonosa felvilágosítja Maggie-t, hogy nem takarításról és teafőzésről lenne szó, hanem férfiak kézzel történő kielégítéséről, a konzervatív életet élő, tisztességes asszony megrémül. Ám kilátástalan munkakeresése és az idő sürgetése arra kényszeríti, hogy elvállalja a munkát.

Sam Garbarski filmje érzelmes történet, ami anélkül mutat be egy szélsőséges, pornográf helyzetet, hogy vulgáris lenne. A film nemcsak a rock ikon Marianne Faithfull alakítása miatt különleges, hanem azért is, mert egy magyar színésznő, Gryllus Dorka is szerepet kapott benne. Az már csak hab a tortán, hogy a férfi főszerepet Kusturica egyik kedvenc színésze, Miki Manojlovic alakítja.

 
2 990 Ft
Jackie ( 1 DVD )
A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz.
A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dal... 
1 990 Ft
  Karácsonyi reménysugár (1DVD) (The Christmas Hope, 2009) (Madeleine Stowe) (karácsonyi filmek)

Egy családi tragédiát követően a szociális munkásként dolgozó Patty Addison (Madeleine Stowe - Az utolsó mohikán) minden idejét a rászoruló gyerekek megsegítésének szenteli. Mivel a házassága Markkal (James Remar - Dexter) az összeomlás szélére sodródott, nem tartja túl jó ötletnek, hogy magukhoz vegyék a kilencéves Emily-t, kinek egyedülálló édesanyja meghalt egy autóbalesetben, ám a lány odaadó szeretete végül meggyőzi őket arról, hogy mindenki megérdemel egy újabb esélyt: akár még ők is.

 
1 990 Ft
Kegyetlen báj (1DVD)

Barbara Daly (Julianne Moore – A nagy Lebowski, Távol a mennyországtól, Jurassic Park 2.) a társadalmilag felette álló Brooks Baeklandhez (Stephen Dillane – Az órák, Kémjátszma) megy feleségül, hogy a férfin keresztül pénzhez és befolyáshoz jusson. Bár gyönyörű és karizmatikus, Barbara mégsem illik előkelő férjéhez. Első s egyben egyetlen gyermekük, Tony születése azonban ahelyett, hogy rendezné kapcsolatukat, még inkább megingatja az eleve ingatag lábakon álló házasság törékeny egyensúlyát. Ahogy Tony növekszik, úgy válik akaratlanul is eszközzé szülei pszichológiai és szexuális játékaiban. A tragédia elkerülhetetlen, s a sokkoló tabuk is felszínre kerülnek...

A Kegyetlen báj alapjául a Pulitzer-díjas sikerkönyv szolgál; egy olyan botrány igaz történetét meséli el, mely a mai napig sokkolóan hat. Barbara Daly Baekelandet egy elegáns londoni lakásban gyilkolták meg 1975. november 17-én, pénteken. Az eset nagy felháborodást keltett az Atlanti-óceán mindkét partján, s az egyik legemlékezetesebb amerikai tragédiaként tartják számon.

 
1 990 Ft
Kék papagáj (1DVD) (2006) Catherine Deneuve
Gabriel Stern, a Kék papagáj tulajdonosa öngyilkos lesz, végrendeletében színházát keresztgyermekeire: Ninóra és Marianne-ra hagyja. Gabriel a gyermekek apját, Nicky Bensalem bűvészt, még 15 éves korában vette a szárnyai alá. A férfi neki köszönheti, hogy a kabaré sztárja lett, mégis most kisemmizve érzi magát. A végrendelet körüli bonyodalmak a család tagjait önvizsgálatra, a mélyen őrzött családi titkok felfedésére készteti. Egy nizzai kabarészínház, a "Kék papagáj" öröklése körüli bonyodal... 
2 990 Ft
Ken Park (1DVD) (Larry Clark)

Larry Clark első filmje, a Kölykök a gyerekek titkos világát
ábrázolta, ahová a felnőtteknek nincs bejárása. A Ken Parkban négy család
házába nyerünk betekintést, megismerkedünk a szülőkkel is.

Ez a film gyerekekről és felnőttekről szól, a Los Angeles melletti Visaliában,
egy Kalifornia állambeli elszigetelt városban játszódik. A történet három fiatal
srác és egy lány élete körül forog, de persze gyerekkori barátaik és szüleik
is szerepelnek benne. A film leplezetlenül mutatja be a gyerekek és a szülők
életét, látunk erőszakot, szexet, gyűlölet, szeretetet és az érzelmi zavarodottság
mániákus epizódjait.

- A Ken Park elgondolkodtató tanulmány megzavarodott fiatalokról
és megzavarodott szülőkről az ezredforduló Amerikájában. Akasztófa humorú farce,
tele érzelmi és fizikai erőszakkal, valamint meglepően gyöngéd pillanatokkal.-
írja Lee Marshall, a Screen International kritikusa.

 
1 990 Ft
Kényszerleszállás (1DVD) (Denzel Washington)

Az Oscar®-díjas Denzel Washington játssza a főszerepet ebben a „magával ragadó és izgalmas thrillerben”, melyet Robert Zemeckis, a Forrest Gump és a Számkivetett Oscar®-díjas rendezője dirigált. Whip Whitaker (Washington) csodával határos módon landol utasszállító gépével egy légikatasztrófát követően. De miközben a közvélemény hősként ünnepli, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a balesetért. Akciódús, lebilincselő és nagy hatású: a Kényszerleszállásban Washington olyan „fenomenális” alakítást nyújt, melyről „évekig fogunk beszélni.”

 
2 990 Ft
  Kés a sebben (1962 - Le Couteau Dans La Plaie) (1DVD) (Sophia Loren - Anthony Perkins)

Lisa (Sophia Loren) férjét holtnak nyilvánítják, a Párizs-Casablanca légijárat tragikus balesete után. A fiatalasszony inkább megkönnyebbüléssel veszi tudomásul a rossz hírt, mert Bobbal (Anthony Perkins) már rég nem szerették egymást. De Bob egy nap hazatér, és Lisa elé tárja tervét: nem szólnak senkinek, felveszik a biztosítási díjat és Dél-Amerikába utaznak. Lisa kénytelen belemenni a tervbe, de élete ettől kezdve olyan lesz, mint egy rémálom. Barátai és kollégái előtt el kell játszania a gyászoló özvegy szerepét. Hazudnia kell a biztosító társaságnak és a rendőrségen, miközben otthon a gyűlöletes és folyton részeg férfi tartja sakkban. Vajon meddig képes a ravasz férfi aljas céljaira felhasználni a feleségét? Vajon melyikük kerül ki győztesen ebből a vérre menő küzdelemből?

 
1 990 Ft
  Késik a szüret (2016) (1DVD) (John Steinbeck) (James Franco)

A John Steinbeck világhírű regénye alapján készült film főbb szerepeiben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint James Franco (A majmok bolygója: Lázadás), Robert Duvall (A keresztapa), Selena Gomez (Rossz szomszédság 2.), Josh Hutcherson (Az éhezők viadala-trilógia), Ed Harris (A szikla) és Bryan Cranston (Totál szívás-sorozat).
A Késik a szüret pattanásig feszült történetében a méltánytalan munkakörülmények és az alacsony bérek miatt elégedetlen gyümölcsszedő idénymunkások fellázadnak a gazdag földtulajdonosok ellen. Az összecsapások egyre komolyabbá válnak, de a dolgozók, akiknek nincs vesztenivalójuk, nem adják fel a harcot – csakhogy a tulajdonosok semmilyen eszköztől sem riadnak vissza.

 
2 990 Ft
  Két nap, egy éjszaka (1DVD) (2014) feliratos (kissé karcos példány)
Az Oscar- és Arany Glóbusz-díjas Marion Cotillard és a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek közös filmje egyetlen hétvége történetét meséli el. Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembesz... 
1 990 Ft
Kétely (1DVD) (Meryl Streep - Philip Seymour Hoffman)

Aloysius nővér (Streep), az egyházi iskola rettegett igazgatónője ki nem állhatja a haladó szellemű és a gyerekek körében rendkívül népszerű plébánost, Flynn atyát (Hoffman). Lépten-nyomon azt lesi, hogyan köthetne bele a sorból mindig kilógó férfiba, és persze talál is valamit. Súlyos vétség elkövetésével vádolja meg Flynn atyát: azt állítja, hogy bűnös vonzalommal viseltet egyik tanítványa iránt. Bizonyítékai azonban nincsenek...

A Pulitzer- és Tony-díjas színdarab alapján készült Kétely – amely bemutatója évében a kritikusok által leginkább dicsért film volt az Egyesült Államokban – lebilincselő, felkavaró és izgalmas történet Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams és Viola Davis nagyszerű játékában. Az öt kategóriában Oscar®-díjra jelölt produkciót méltán emlegették az év egyik legjobb filmjeként.

 
3 990 Ft
  Kettős küldetésben (1DVD) (Jean-Paul Belmondo) (slimtokos)
A jómódú család polgári környezete csalóka: Henri megcsalja a feleségét, aki örökös szemrehányásokkal gyötri.
Egy nap a szerelmesek úgy döntenek, hogy nem bujkálnak tovább. A feleség erre pánikba esik, s ezt felnőtt lánya és nemtörődöm fia elől sem képes elleplezni.
Amikor aztán váratlanul meggyilkolva találják a férj szeretőjét, a megcsalt feleség gyanúba keveredik.
Végül kiderül, hogy a család fia ölte meg az asszonyt abban a feltevésében, hogy ezzel a ... 
1 990 Ft
  Kezelés, A (2012 - The Sessions) (1DVD) (John Hawkes - Helen Hunt)

Az Oscar-díjas Helen Hunt, John Hawkes és William H. Macy játszik ebben a szerelemről, szexről és vágyról szóló, magával ragadó, igaz történetben – amely szó szerint az utolsó leheletig tart.
A gyermekkora óta ágyhoz kötött, magatehetetlen író-költő (Hawkes) újra és újra győzedelmeskedett balsorsa felett. Ám 38 éves korában élete eddigi legnagyobb kalandjára vállalkozik: el akarja veszíteni a szüzességét. Egy gyönyörű szexterapeuta (Hunt), egy rokonszenves pap (Macy) és saját féktelen optimizmusa meg humorérzéke segíti végig a cseppet sem könnyű úton, amelynek végén az ismeretlen várja… és az öröm, amelyért érdemes élni.

 
1 490 Ft
  Király beszéde, A (2010) (2DVD) bársony borítós kiadás (digipack)

A film VI. György király - aki II. Erzsébet királynő édesapja - történetét meséli el. Miután bátyja, VIII. Eduárd lemond, György vonakodva foglalja el a trónt. Különös probléma sújtja őt: meglehetősen dadog, ezért retteg a nyilvános szereplésektől. Beszédhibájának legyőzéséhez elfogadja egy beszédterapeuta (mai szóval logopédus), Lionel Logue segítségét. A specialista szokatlan módszereinek, valamint a két férfi között kialakult különös barátságnak köszönhetően György önmagára talál, olyannyira, hogy végül bátran vezeti országát, Nagy-Britanniát a II. világháború zavaros időszakában.

 
4 990 Ft
  Királynőért és a hazáért, A (1988 - For Queen And Country) (1DVD) (Denzel Washington)

Reuben 8 év szolgálat után leszerelt az Egyesült Királyság hadseregéből.
Azt hitte, a falklandi háború után már nem jöhet rosszabb. Hazaérve megpróbál
új, tisztességes életet kezdeni, de nem talál munkát. A régi barátok munkanélküliek,
kábítószeresek vagy az alvilágnak dolgoznak...

Ráadásul az ország, amelyért harcolt kitagadja, mert egy 1981-es rendelet szerint
nem számít brit állampolgárnak az, aki egykori angol gyarmaton született.

Barátnője, Stacey megpróbál segíteni neki, de hiába - nem marad más
megoldás, mint a fegyver...

 
1 490 Ft
  Kísértés (1DVD) (Breathe In, 2013) (Guy Pearce) (A fotó csak reklám!) (feliratos)

Ahogy a nyár őszre fordul, Keith Reynolds zenetanár (Guy Pearce) az éhező művészként megélt régi napjain mereng. Miközben felesége, Megan (Amy Ryan) és lánya, Lauren (Mackenzie Davis) a lány utolsó középiskolai évére készül, Keith azokba az estékbe kapaszkodik, amikor egy neves manhattani szimfonikus zenekarnál helyettesíthet csellistaként. Megan úgy dönt, hogy a család befogad egy külföldi cserediákot. Sophie (Felicity Jones), az angol középiskolai végzős könnyen beilleszkedik, de hamarosan nagy kihívás elé állítja a családi kapcsolatrendszert. Felszínre hozza Keith személyiségének impulzivitását, mellyel a látszólag tökéletes családot ismeretlen területekre taszítja.

Az író-rendező Drake Doremus, aki 2011-ben az Őrülten hiányzol (Like Crazy) című filmért megkapta a Sundance Filmfesztivál nagydíját, újból egy tanulságos családi dráma készítésére vállalkozott.

 
2 990 Ft
Kivonulás (1DVD) / tékás

Édesapjuk halálát követően Anna (Juliette Binoche – Csokoládé) és izraeli származású féltestvére, Uli találkoznak, hogy megismerjék apjuk végrendeletének tartalmát. Anna ekkor szerez tudomást arról, hogy mikor húsz évvel ezelőtt elhagyta Izraelt, és ott sorsára hagyta tizenéves fejjel világra hozott lányát, Danát, édesapja kapcsolatban maradt unokájával, és végakaratában meg is emlékezett róla.

Anna ezért úgy dönt, Ulival Izraelbe utazik, és felkutatja Danát, ám megérkezésükkor viharos politikai események sodrában találják magukat: a gázai zsidó telepeseket kiköltöztetik otthonaikból, és a veszélyes és bizonytalan helyzetben reménytelennek látszik, hogy Anna rátaláljon Danára...

 
1 490 Ft

Sorrend: