Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Elah völgyében (1DVD)

Mike Deerfield (Jonathan Tucker) alig tért meg Irakból, mikor nyomtalanul eltűnik. Amikor a fiú apja, Hank Deerfield (Tommy Lee Jones) – aki nem mellesleg a hadsereg volt rendésze –, valamint felesége, Joan (Susan Sarandon) értesülnek a nyugtalanító hírről, a férfi felkerekedik, hogy megtalálja elveszett fiát. Mike-ot valahol Új Mexikóban látták utoljára, ahol a helyi rendőri erők egyik nyomozója, Emily Sanders (Charlize Theron) vonakodva bár, de segít a keresésben. Ahogy a bizonyítékok gyűlnek, úgy válik az eset egyre gyanúsabbá, és Sanders hamarosan feltűnő ellenállásba ütközik a hadsereg részéről, amely megpróbálja átvenni tőle és Hanktől a nyomozást. Mikor végre fény derül Mike Irakban töltött éveire, Hank teljes világképe felborul, és ha meg akarja tudni, hogy mi az igazság a fia eltűnésével kapcsolatban, gyökeresen át kell értékelnie a rendszerbe vetett hitét.

Valóságos események inspirálták ezt az elgondolkodtató drámát, melyet az Oscar-díjas Paul Haggis (Ütközések) írt és rendezett, a főbb szerepekben pedig olyan Oscar-díjas színészek láthatók, mint Tommy Lee Jones, Charlize Theron és Susan Sarandon

 
1 990 Ft
  Elcserélt életek (1DVD) (Changeling, 2008) (Angelina Jolie - Clint Eastwood)

A Clint Eastwood rendezésében készült igaz történetet feldolgozó film, Elcserélt életek egyszerre provokatív és megindító. A főszerepeket pedig olyan tehetséges színészek alakítják, mint az Oscar®-díjas Angelina Jolie és John Malkovich.

Los Angeles, 1928. Egy nap Christine Collins (Jolie), az egyedülálló anya elindul munkába, de mire hazatér, fia nyomtalanul eltűnik. Öt hónappal később a rendőrség megleli az elveszett fiút és visszaadja az anyának. De Christine megdöbbentő felfedezést tesz: a megtalált fiú, nem az ő fia.

Ekkor kezdetét veszi az anya megállíthatatlan harca az igazságért, mely közben fény derül a korrupció világára és felnyitja a nyilvánosság szemét. Ráadásul mindörökre megváltoztatja Los Angeles-t is...

Ez az érzelmekre ható, megkapó történet bemutatja, milyen erős és állhatatos tud lenni az anyai szeretet.

 
1 490 Ft
Elefántember, Az (1DVD) (B-Roll kiadás)

Egy újabb hiánypótló alkotást pipálhatnak ki az ínyenc filmrajongók, ugyanis végre megjelenik a zavarbaejtő filmjeiről ismert rendező, David Lynch (Twin Peaks, Kék bársony, Mulholland Drive) egyik első jelentős munkája, a nem kevesebb, mint nyolc Oscar®-díjra jelölt Az elefántember!

A viktoriánus korabeli Angliában Frederick Treves, egy orvos döbbenettel vegyes kíváncsisággal csodálkozik rá a torzszülötteket közszemlére tevő vásári mutatványos egyik fő „attrakciójára”, az eltorzult arcú elefántemberre. Treves a mutatványos engedélyével magával viszi a torzszülöttet, hogy bemutassa a Patológiai Társaság többi tagjának is. Azt gondolja, hogy az „elefántember” nem csak testileg, de szellemileg is torz…

Nem sokkal később a mutatványos által brutálisan félholtra vert szerencsétlen torzszülött és az orvos útjai ismét keresztezik egymást. A kórházba szállított szerencsétlen férfit Treves ápolja, aki ekkor jön rá, hogy a torzszülött művelt, intelligens férfi, aki John Merrick néven látta meg a napvilágot.

Az orvos később a londoni társaságba is bevezeti Merricket, aki azonban nem tudja elkerülni sorsát…

 
2 990 Ft
Élet dala, Az (1DVD)

Mikor Franny (az Oscar®-díjas Anne Hathaway – legjobb női epizódszereplő, A nyomorultak, 2012) megtudja, hogy egy súlyos balesetet követően a fivére kómába került, mindent hátrahagyva azonnal hazatér. Kiderül, hogy a fiú zenészkarrierről álmodozott, és James Forestert (Johnny Flynn), a feltörekvő énekes-előadót tartotta példaképének. Mikor James beleegyezik abba, hogy meglátogassa a lány testvérét a kórházban, Franny és a férfi között szokatlan kapcsolat alakul ki, melynek során mindketten új és váratlan dolgokat tudnak meg magukról ebben a nagyhatású drámában.

 
1 990 Ft
  Élet egy csoda, Az (1DVD) (Emir Kusturica) (nagyon karcos lemez)

A Macska–jaj és az Underground zseniális rendezőjének legújabb filmjében, Az élet egy csodá-ban újra együtt nevethetünk és sírhatunk a szláv lélekkel. Vadászattól esküvőig, komikusnál komikusabb jelenetek követik egymást a filmben.

A történet 1992-ben játszódik Boszniában. A Belgrádból érkező szerb mérnök, Luka, feleségével, az operaénekes Jadrankával és fiával, Milossal egy, a semmi közepén lévő faluba költöznek az új –a környéket turistaparadicsommá változtató - vasútvonal építési munkálatai miatt. Luka teljesen ennek az elképzelésnek szenteli magát. Emiatt, és a természetéből fakadó optimizmus miatt süket marad a közelgő háború egyre erősödő hangjaira. Az élete azonban teljesen felborul a háború kitörésével. Jadranka eltűnik egy zenésszel, Milost pedig behívják katonának. A helyzetet csak tovább bonyolódik, amikor Luka beleszeret egy fiatal muzulmán lányba.

 
1 490 Ft
Élet háza, Az (1DVD) (nagyon karcos példány)

Mihez kezdenél, ha tudnád, hogy már csak két hónapod van
hátra az életedből?

George úgy dönt, hogy ezt az időt arra használja fel,
hogy házával együtt életét is újra építse.

Ez azonban korántsem egyszerű, mert 16 éves kamasz fia hallani
sem akar apjáról és elvált felesége is látszólag inkább új családjával törődik.
De a közösen eltöltött nyár, és az együtt felépített ház újra összehozza a széthullott
családot, sőt még a szomszédok életét is megváltoztatja...
A film operatőre Zsigmond Vilmos (Ragadozók,
Maverick, Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász,
Bánk Bán) volt!

 
990 Ft
Élet nélkülem, Az (2003) (1DVD) (Isabel Coixet)

Ann 23 éves, és noha biztosan nem ilyen életről álmodott gyerekkorában, különösebben nem elégedetlenkedik. Apja gyerrmekkora óta börtönben ül, ő maga éjszakánként takarítóként dolgozik, hajnalonként pedig az anyja kertjében álló lakókocsijába tér haza, ahol férje és két kislánya vár rá.
Derült égből villámcsapásként éri a hír, hogy előrehaladott rákja van, és csupán néhány hete maradt hátra. Listát készít tehát arról a tíz dologról, amit még feltétlenül el kell végeznie hátralevő idejében ahhoz, hogy nyugodtan búcsúzhasson az élettől és szeretteitől, úgy, hogy a lehető legkisebb fájdalmat okozza.

A film varázsa egyszerűségében és életszerűségében rejlik. Isabel Coixet, a spanyol származású rendezőnő sikeresen elkerülte az ilyenkor felbukkanó csapdákat, filmje egy pillanatig sem ragad le a könnyfakasztó szenvedés szívesen alkalmazott elemeinél, ellenkezőleg, annyi humort és bájt visz filmjébe, amennyit e kényes téma elbír.

A sok nagyszerű színész mellett külön erősség a főszereplő, Sarah Polley visszafogott játéka, amivel hihetővé és emlékezetessé teszi ezt a kivételesen szép és érzékeny filmet.

 
2 990 Ft
  Élet, mint nemi úton terjedő halálos betegség (1DVD) (2000) (magyar feliratos)

Tomasz, a hatvanéves professzor arra gyanakszik, hogy valamilyen halálos betegsége van. Sajnos a tesztek igazolják az öndiagnózist. Az iróniával megáldott, sorsát elfogadó professzor a halál közelségében az élet és a halál értelméről gondolkodik. Noha a professzor ateista, a válasz avagy egy jel a kórházi szobában megadatik neki...

 
2 990 Ft
  Életem (1993 - My Life) (1DVD) (Michael Keaton - Nicole Kidman)

Bob Jones számára kerek a világ. Sikeres reklámszakember, aki boldog házasságban él gyönyörű feleségével. Madarat lehetne vele fogatni, amikor megtudja, hogy gyerekük lesz - ám szinte ugyanakkor kap egy másik hírt. Gyógyíthatatlan betegségben szenved, ami néhány hónap alatt el fogja vinni, még a kicsi világra jövetele előtt. Jones elhatározza, hogy hátralévő idejében egy videokamera elé ülve naponta több órán keresztül mesél a születendő csemetének, tudva tudván, hogy atyai jó tanácsokkal megtűzdelt élettörténete csak sok évvel később juthat el a címzetthez. A tornyosuló kazetták lassan megtelnek egy gazdag élet apró pillanataival.

 
1 990 Ft
Élj és boldogulj! (1DVD) (2005) (karcos példány)
A nyolcvanas évek elején járunk. 26 országból több százezer éhező afrikai érkezik Szudánba, ahol menekülttáborokban várják, hogy megkönyörüljön rajtuk a világ. Izraeli és amerikai kezdeményezést követően beindul a Mózes Küldetés, melynek az a célja, hogy Szudánból a Szentföldre menekítsék az Etiópiából jött afrikai zsidókat. Egy keresztény anya arra kényszeríti gyermekét, hogy adja ki magát zsidónak és csatlakozzon a menekültekhez: így talán lesz esélye a túlélésre.... 
1 490 Ft
Emberek és istenek (1DVD)

Egy kis algériai hegyi faluban békességben élnek együtt a muszlimok és nyolc francia trappista szerzetes, akik egy járóbeteg-ambulanciát isműködtetnek. Amikor azonban iszlám szélsőségesek meggyilkolják a közelben dolgozó horvát munkásokat, mindennapos lesz a terror a környéken. A korábban egyetértésben élő szerzetesek megosztja a dilemma, hogy mit tegyenek. A hadsereg felajánlja segítségét, ők azonban visszautasítják a védelmet. A súlyos fenyegetettség ellenére napról napra erősödik elhatározásuk, hogy maradnak… A film megtörtént eseményeken alapul. Az algériai Tibhirine kolostorában trappista szerzetesek éltek békében a többségi muszlimokkal, amíg 1996-ban egy máig tisztázatlan incidensben hét szerzeteset elraboltak, majd lefejeztek- feltehetően amikor leálltak a francia kormány és a terroristák közötti tárgyalások. A GIA ( Fegyveres Iszlám Csoport) magára vállalta a gyilkosságokat. Ugyanakkor a francia titkosszolgálat dokumentumai szerint lehetséges, hogy az algériai hadsereg hibájából haltak meg a szerzetesek, egy mentési kísérlet során.

 
2 990 Ft
Emlékek őrzői (1DVD)

Anne Guegen több mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallású és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük, és - noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást - megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg.

Marie-Castille Mention-Schaar rendezőnő egy francia középiskolában játszódó valós eseményeken alapuló történetet dolgoz fel filmjében, amely a tinédzserek számára állít remek példát a toleranciáról, az egymás iránti tiszteletről, az összefogás erejéről, valamint a tanulás fontosságáról.

 
1 990 Ft
Emlékszel Dolly Bellre? (1DVD) (Emir Kusturica)

Dino három testvérével, hithű kommunista - és alkoholista - apjával, illetve az egész nap a családért dolgozó anyjával él a hatvanas évek Szarajevójában. Apa és fia esténként vitáznak a kommunizmusról és a hipnózisról, miközben a család egy új lakás kiutalására vár. A mindennapi rutint a gyönyörű Dolly Bell érkezése zavarja meg, aki a prostituáltakat futtató Braco legújabb szerzeménye. Dino persze beleszeret a lányba…

Kusturica első filmjéért elnyerte a Velencei filmfesztivál fődíját, aminek átvételéhez külön eltávozási engedélyt kapott, hiszen akkoriban katona volt.

 
1 990 Ft
Emlékszem rád! ( 2017 ) ( 1 DVD )
Egy három fős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat. A megmagyarázhatatlan események új szintre lépnek, amikor a helyi temetőből két kereszt is a házhoz kerül, egy idős hölgy pedig felakasztja magát egy templomban. A történtek ráadásul látszólag kapcsolódnak egy ötvenes években megtörté... 
1 490 Ft
Én és a mostohám (1DVD) (2017)
Claire szülésznőként dolgozik. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős. A különös találkozás teljesen felforgatja a nő mindennapjait.  
1 990 Ft
Engedd el! (Nicole Kidman) (1DVD)

Becca és Howie Corbett (Nicole Kidman, Aaron Eckhart) boldog házasságban élnek, míg egy nap tragikus autóbaleset következtében elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca nem is megy vissza dolgozni, hanem az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken, azonban látszólag semmi sem mulasztja el azt a végtelen fájdalmat, amit érez. Végül a fiatal képregényrajzolóban, Jasonben lel egyfajta barátra, akivel meg tudja osztani problémáit. Épp abban a tindézser fiúban, aki elgázolta Danny-t. Míg Beccának ez szép lassan segít elfeledtetni a gyászt, Howie egyre jobban a múltba temetkezik, és kívülálló embereknél keresi a megváltást. Corbették mindketten sodródnak az árral, és meglepő, olykor pedig veszélyes döntéseket hoznak, hogy ráleljenek egy boldogabb életre.

 
1 490 Ft
  Erin Brockovich - Zűrös természet (1DVD) (Erin Brockovich, 2000) (Oscar-díj) (felirat)

Erin Brockovich egy reggel felkelt és elindult munkát keresni. És mivel elég makacs volt, nagyszájú és talpraesett, talál is: adminisztratív munkatárs lesz egy jól menő ügyvédi irodában. Attól a naptól kezdve az iroda élete végérvényesen megváltozik. A munkatársaknak hozzá kell szokniuk egy minden lében kanál titkárnő jelenlétéhez, akinek kihívó szoknyáinál már csak túlfejlett igazságérzete kibírhatatlanabb. Ráadásul Erin nem tesz lakatot a szájára. Mindenbe beleszól, és mindenről megvan a saját véleménye.

Amikor pedig egy ingatlan ügy iratai között furcsa orvosi leletekre bukkan, nyomozni kezd. Nem érdekli, hogy ő csak egy tanulatlan irodai alkalmazott, utánajár az esetnek. És szörnyű titokra bukkan...

Az Erin Brockovich, zűrös természet forgatókönyvét az élet írta, mégis minden perce izgalmas, fordulatos, humoros és lehengerlő, akár maga Erin, akit a nagyszerű Julia Roberts (Oltári nő, Álljon meg a nászmenet!) alakít. Nem csoda, ha a film a mozikban is fantasztikus siker volt és az Egyesült Államokban a DVD top-listákat is vezette!

Extrák

Kimaradt jelenetek rendezői kommentárral

Filmográfiák

Különálló zenesáv

Így készült a film

"Az igazi Erin Brockovich" . kisfilm

 
1 990 Ft
  Erin Brockovich - Zűrös természet (1DVD) (Erin Brockovich, 2000) (Oscar-díj) (fotó csak reklám)

Erin Brockovich egy reggel felkelt és elindult munkát keresni. És mivel elég makacs volt, nagyszájú és talpraesett, talál is: adminisztratív munkatárs lesz egy jól menő ügyvédi irodában. Attól a naptól kezdve az iroda élete végérvényesen megváltozik. A munkatársaknak hozzá kell szokniuk egy minden lében kanál titkárnő jelenlétéhez, akinek kihívó szoknyáinál már csak túlfejlett igazságérzete kibírhatatlanabb. Ráadásul Erin nem tesz lakatot a szájára. Mindenbe beleszól, és mindenről megvan a saját véleménye.

Amikor pedig egy ingatlan ügy iratai között furcsa orvosi leletekre bukkan, nyomozni kezd. Nem érdekli, hogy ő csak egy tanulatlan irodai alkalmazott, utánajár az esetnek. És szörnyű titokra bukkan...

Az Erin Brockovich, zűrös természet forgatókönyvét az élet írta, mégis minden perce izgalmas, fordulatos, humoros és lehengerlő, akár maga Erin, akit a nagyszerű Julia Roberts (Oltári nő, Álljon meg a nászmenet!) alakít. Nem csoda, ha a film a mozikban is fantasztikus siker volt és az Egyesült Államokban a DVD top-listákat is vezette!

 
2 990 Ft
  Érzelmek tengerében (1998 - Gods And Monsters) (1DVD) (Ian McKellen)

Amikor Clayton Boone (Brendan Fraser) a fiatal csavargó egy rossz kedélyű öregember szolgálatába áll, meglepve jön rá, hogy munkaadója nem más mint James Whale (Ian McKellen) a harmincas években készült Frankestein filmek egykor zseniális alkotója.

Első találkozásukkor az idős férfit elkápráztatja az erőtől duzzadó ifjú és megpróbál barátságot kötni vele. Claytonnak legyezgeti a hiúságát a felkérés ezért beleegyezik, hogy Whale megfesse az arcképét.

Amikor barátainak beszámol híres munkaadójáról, azok gyanakodva fogadják a hírt, miközben féltékenyek is a gazdag és pompás világra amelybe barátjuk keveredett. Az idős ember és a fiatal férfi barátsága támadások és előítéletek tüzében edződik és bizonyság arra, hogy az igaz barátság és megértés minden előítéletet legyőz.

 
990 Ft
Esküvő, Az (2000 - Svadba) (1DVD) (Pavel Lungin)

Tánya, a gyönyörű, fiatal nő Moszkvából visszatér abba a kisvárosba, ahol született. Néhány évet a fővárosban töltött, modellként tevékenykedett - legalábbis ezt állítja -, de a gyanakvó falusiak szerint ki tudja, mivel kereste a kenyerét... Gyermekkori szerelme, Miska a helyi bányában dolgozik részeges apjával. Tánya feleleveníti az érzelmeket, s Miska végre megkéri a kezét. Vagy fordítva történik a dolog? Az esküvői előkészületek nem zökkenőmentesek...

„Pavel Lungin filmje igazi kelet-európai csemege. Orosz virtusra hangszerelt enyhén kusturicás esküvő-film, orosz lelkületű, orosz szépségekkel, mélyről fakadó csehovi moszkvázással, mértéktartóan dogmás stílusban tálalva. „

 
1 490 Ft

Sorrend: