Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Egy nap a mozi (1DVD) (új, fóliás példány)

Csak egy nap a mozi. De mindannyiunk életében vannak olyan napok, melyek örökre feledhetetlenné válnak. És olyan mozik is vannak. 1933-at írunk, és Philadelphia egyik külső kerületében nagy nap készül. A hirdetések azt harsogják, hogy a közelben gyönyörű, új filmszínház nyílik. Gennaro semmi pénzért nem hagyná ki a rendkívüli eseményt. Ám a huszonötcentes jegy árát elő kell teremtenie valahonnan. Egyetlen reménye örökké kedélyes, sokbeszédű nagyapja, akire mindig számíthat. De ezen a napon a nagypapa cserbenhagyja unokáját. Gennaro viszont bármit megtenne, hogy eljusson a nyitóelőadásra.

 
3 990 Ft
  Egy szobalány naplója (2015) (1DVD) (remake) (Benoit Jacquot) (karcos példány)

Franciaország, 1900 körül. Célestine-nek Normandiába kell utazni, hogy szobalányként dolgozzon. A Lanlaire villában hamar kiderül, hogy a ház ura egy kéjsóvár férfi, felesége pedig egy aszexuális, zsarnoki és ugyanakkor féltékeny feleség. Célestine szeretné elkerülni, hogy a ház szakácsnőjének sorsára jusson: aki titokban már megszülte és megölte az erőszakból született csecsemőjét, s most jött rá, hogy újra terhes. És akkor ott van még a titokzatos inas, Joseph, aki antiszemita szórólapokat terjeszt, illetve azt szeretné elérni, hogy Célestine neki dolgozzon, prostituáltként Cherbourgban.

 
1 490 Ft
Éjjelek és nappalok (1DVD)

Anton Csehov „Sirály” című művének modern filmadaptációja egy különös család különös hétvégéjének történetét meséli el, melyen újra egymásra találnak, miközben megismerkednek a szeretet erejével.

 
1 990 Ft
El Tropico (1DVD) (Andy Garcia)

Az El Tropico, a havannai éjszakában játszódik, Fidel Castro által 1959. január 1-jén megdöntött Batista-diktatúra utolsó hónapjaiban.

A főhős az El Tropico bár apolitikus tulajdonosa, Fico Fellove, aki nem tudja visszatartani két öccsét attól, hogy kivegye részét a történelem formálásában. Luis részt vesz az elnöki palota hírhedt ostromán, Ricardo pedig Castro és Che oldalán harcol a dzsungelben.

A körülmények ellenére a szerelem is teret nyer a véres havannai forradalom kellős közepén: Luis felesége Fico szeretője lesz...

 
3 990 Ft
  Elcserélt életek (1DVD) (Changeling, 2008) (Angelina Jolie - Clint Eastwood) (nagyon karcos példány)

A Clint Eastwood rendezésében készült igaz történetet feldolgozó film, Elcserélt életek egyszerre provokatív és megindító. A főszerepeket pedig olyan tehetséges színészek alakítják, mint az Oscar®-díjas Angelina Jolie és John Malkovich.

Los Angeles, 1928. Egy nap Christine Collins (Jolie), az egyedülálló anya elindul munkába, de mire hazatér, fia nyomtalanul eltűnik. Öt hónappal később a rendőrség megleli az elveszett fiút és visszaadja az anyának. De Christine megdöbbentő felfedezést tesz: a megtalált fiú, nem az ő fia.

Ekkor kezdetét veszi az anya megállíthatatlan harca az igazságért, mely közben fény derül a korrupció világára és felnyitja a nyilvánosság szemét. Ráadásul mindörökre megváltoztatja Los Angeles-t is...

Ez az érzelmekre ható, megkapó történet bemutatja, milyen erős és állhatatos tud lenni az anyai szeretet.

 
1 490 Ft
Elefántember, Az (1DVD) (B-Roll kiadás)

Egy újabb hiánypótló alkotást pipálhatnak ki az ínyenc filmrajongók, ugyanis végre megjelenik a zavarbaejtő filmjeiről ismert rendező, David Lynch (Twin Peaks, Kék bársony, Mulholland Drive) egyik első jelentős munkája, a nem kevesebb, mint nyolc Oscar®-díjra jelölt Az elefántember!

A viktoriánus korabeli Angliában Frederick Treves, egy orvos döbbenettel vegyes kíváncsisággal csodálkozik rá a torzszülötteket közszemlére tevő vásári mutatványos egyik fő „attrakciójára”, az eltorzult arcú elefántemberre. Treves a mutatványos engedélyével magával viszi a torzszülöttet, hogy bemutassa a Patológiai Társaság többi tagjának is. Azt gondolja, hogy az „elefántember” nem csak testileg, de szellemileg is torz…

Nem sokkal később a mutatványos által brutálisan félholtra vert szerencsétlen torzszülött és az orvos útjai ismét keresztezik egymást. A kórházba szállított szerencsétlen férfit Treves ápolja, aki ekkor jön rá, hogy a torzszülött művelt, intelligens férfi, aki John Merrick néven látta meg a napvilágot.

Az orvos később a londoni társaságba is bevezeti Merricket, aki azonban nem tudja elkerülni sorsát…

 
2 990 Ft
  Elefántember, Az (1DVD) (Legendák klubja kiadás) (külső papírtok nélkül)

Egy újabb hiánypótló alkotást pipálhatnak ki az ínyenc filmrajongók, a Legendák klubja sorozatban ugyanis végre megjelenik a zavarbaejtő filmjeiről ismert rendező, David Lynch (Twin Peaks, Kék bársony, Mulholland Drive) egyik első jelentős munkája, a nem kevesebb, mint nyolc Oscar®-díjra jelölt Az elefántember!

A viktoriánus korabeli Angliában Frederick Treves, egy orvos döbbenettel vegyes kíváncsisággal csodálkozik rá a torzszülötteket közszemlére tevő vásári mutatványos egyik fő „attrakciójára”, az eltorzult arcú elefántemberre. Treves a mutatványos engedélyével magával viszi a torzszülöttet, hogy bemutassa a Patológiai Társaság többi tagjának is. Azt gondolja, hogy az „elefántember” nem csak testileg, de szellemileg is torz…

Nem sokkal később a mutatványos által brutálisan félholtra vert szerencsétlen torzszülött és az orvos útjai ismét keresztezik egymást. A kórházba szállított szerencsétlen férfit Treves ápolja, aki ekkor jön rá, hogy a torzszülött művelt, intelligens férfi, aki John Merrick néven látta meg a napvilágot.

Az orvos később a londoni társaságba is bevezeti Merricket, aki azonban nem tudja elkerülni sorsát…

 
2 990 Ft
Élet dala, Az (1DVD)

Mikor Franny (az Oscar®-díjas Anne Hathaway – legjobb női epizódszereplő, A nyomorultak, 2012) megtudja, hogy egy súlyos balesetet követően a fivére kómába került, mindent hátrahagyva azonnal hazatér. Kiderül, hogy a fiú zenészkarrierről álmodozott, és James Forestert (Johnny Flynn), a feltörekvő énekes-előadót tartotta példaképének. Mikor James beleegyezik abba, hogy meglátogassa a lány testvérét a kórházban, Franny és a férfi között szokatlan kapcsolat alakul ki, melynek során mindketten új és váratlan dolgokat tudnak meg magukról ebben a nagyhatású drámában.

 
1 990 Ft
Élet egy csoda, Az (1DVD) (Emir Kusturica)

A Macska–jaj és az Underground zseniális rendezőjének legújabb filmjében, Az élet egy csodá-ban újra együtt nevethetünk és sírhatunk a szláv lélekkel. Vadászattól esküvőig, komikusnál komikusabb jelenetek követik egymást a filmben.

A történet 1992-ben játszódik Boszniában. A Belgrádból érkező szerb mérnök, Luka, feleségével, az operaénekes Jadrankával és fiával, Milossal egy, a semmi közepén lévő faluba költöznek az új –a környéket turistaparadicsommá változtató - vasútvonal építési munkálatai miatt. Luka teljesen ennek az elképzelésnek szenteli magát. Emiatt, és a természetéből fakadó optimizmus miatt süket marad a közelgő háború egyre erősödő hangjaira. Az élete azonban teljesen felborul a háború kitörésével. Jadranka eltűnik egy zenésszel, Milost pedig behívják katonának. A helyzetet csak tovább bonyolódik, amikor Luka beleszeret egy fiatal muzulmán lányba.

 
1 490 Ft
Élet háza, Az (1DVD)

Mihez kezdenél, ha tudnád, hogy már csak két hónapod van
hátra az életedből?

George úgy dönt, hogy ezt az időt arra használja fel,
hogy házával együtt életét is újra építse.

Ez azonban korántsem egyszerű, mert 16 éves kamasz fia hallani
sem akar apjáról és elvált felesége is látszólag inkább új családjával törődik.
De a közösen eltöltött nyár, és az együtt felépített ház újra összehozza a széthullott
családot, sőt még a szomszédok életét is megváltoztatja...
A film operatőre Zsigmond Vilmos (Ragadozók,
Maverick, Harmadik típusú találkozások, A szarvasvadász,
Bánk Bán) volt!

 
2 990 Ft
Élet mindenáron (1DVD) (cseh filmszatíra)

Egy csehszlovákiai kisvárosban, a német megszállás alatt Eížek úr nem akart hős lenni. Mégis elbújtatta az elhurcolt szomszéd zsidócsalád fiát, Dávidot. De nagyon szeret a Eížek-házban időzni a náci kollaboráns Prohászka is, aki a legváratlanabb pillanatokban toppan be, hogy csapja egy kicsit a szelet a ház asszonyának. E rendszertelen látogatások miatt kell leválasztani Dávidnak egy külön szobát.

Prohászkának azzal indokolják az átalakítást, hogy Marie terhes lett és külön szobára van szüksége.
Csakhogy egy idő után a "játék" veszélyessé válhat, ha Marie nem esik valóban teherbe. A gond csak annyi, hogy Eížek úr steril...

 
2 990 Ft
Élet nélkülem, Az (2003) (1DVD) (Isabel Coixet)

Ann 23 éves, és noha biztosan nem ilyen életről álmodott gyerekkorában, különösebben nem elégedetlenkedik. Apja gyerrmekkora óta börtönben ül, ő maga éjszakánként takarítóként dolgozik, hajnalonként pedig az anyja kertjében álló lakoókocsijába tér haza, ahol férje és két kislánya vár rá.
Derült égből villámcsapásként éri a hír, hogy előreahaladott rákja van, és csupán néhány hete maradt hátra. Listát készít tehát arról a tíz dologról, amit még feltétlenül el kell végeznie hátralevő idejében ahhoz, hogy nyugodtan búcsúzhasson az élettől és szeretteitől, úgy, hogy a lehető legkisebb fájdalmat okozza.

A film varázsa egyszerűségében és életszerűségében rejlik. Isabel Coixet, a spanyol származású rendezőnő sikeresen elkerülte az ilyenkor felbukkanó csapdákat, filmje egy pillanatig sem ragad le a könnyfakasztó szenvedés szívesen alkalmazott elemeinél, ellenkezőleg, annyi humort és bájt visz filmjébe, amennyit e kényes téma elbír.

A sok nagyszerű színész mellett külön erősség a főszereplő, Sarah Polley visszafogott játéka, amivel hihetővé és emlékezetessé teszi ezt a kivételesen szép és érzékeny filmet.

 
2 990 Ft
Életrevalók (1DVD) (Kevin Hart) (2018)
A dúsgazdag, kerekesszékhez kötött Philipnek (Bryan Cranston – Totál szívás-sorozat) új ápolóra van szüksége. A feltételesen szabadlábra helyezett Dellnek (Kevin Hart – Jumanji – Vár a dzsungel) sürgősen állást kell találnia. A két merőben ellentétes személyiségű férfi munkakapcsolatnak induló viszonyából szoros barátság születik, amelynek köszönhetően mindketten megtanulják újra élvezni az életet. A „vicces és szívmelengető” (Pete Hammond, Deadline) vígjátékban szerepel Nicole Kidman, Julian... 
2 990 Ft
  Elfújta a szél (Gone With The Wind)  (1DVD) (1939) (angol borító) (pattintótokos) / magyar vonatkozás nélkül !!! )
Hot-tempered, self-centered, part-Irish Southern beauty Scarlett O'Hara, played to the teeth by Vivien Leigh, loves the gentlemanly Ashley Wilkes (Leslie Howard). Smug, rebellious, honest, blockade-running profiteer Rhett Butler, portrayed gracefully and naturally by Clark Gable, loves Scarlett. Ashley, who is also in love with Scarlett, marries his genteel cousin Melanie (Olivia de Havilland) because he believes that their quiet similarities will create a better marriage than Scarlett's pass... 
1 990 Ft
Emlékek őrzői (1DVD)

Anne Guegen több mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallású és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt. Ahogy közeleg a dolgozat leadásának határideje a gyerekek elkezdenek hinni magukban, kinyílnak egymás felé, elmosódnak a vallási és etnikai korlátok közöttük, és - noha mindez hétköznapi problémáikra nem feltétlenül hoz megoldást - megtanulnak együtt dolgozni a közös sikerért és az élethez való hozzáállásuk is alapjaiban változik meg.

Marie-Castille Mention-Schaar rendezőnő egy francia középiskolában játszódó valós eseményeken alapuló történetet dolgoz fel filmjében, amely a tinédzserek számára állít remek példát a toleranciáról, az egymás iránti tiszteletről, az összefogás erejéről, valamint a tanulás fontosságáról.

 
1 990 Ft
Emlékszel Dolly Bellre? (1DVD) (Emir Kusturica)

Dino három testvérével, hithű kommunista - és alkoholista - apjával, illetve az egész nap a családért dolgozó anyjával él a hatvanas évek Szarajevójában. Apa és fia esténként vitáznak a kommunizmusról és a hipnózisról, miközben a család egy új lakás kiutalására vár. A mindennapi rutint a gyönyörű Dolly Bell érkezése zavarja meg, aki a prostituáltakat futtató Braco legújabb szerzeménye. Dino persze beleszeret a lányba…

Kusturica első filmjéért elnyerte a Velencei filmfesztivál fődíját, aminek átvételéhez külön eltávozási engedélyt kapott, hiszen akkoriban katona volt.

 
1 990 Ft
Emlékszem rád! ( 2017 ) ( 1 DVD )
Egy három fős reykjavíki társaság egy eldugott vidéki kisvárosba érkezik, hogy felújítsanak és vendégházzá alakítsanak egy régi épületet. A háznak azonban sötét múltja van, amire furcsa és rejtélyes történések, beazonosíthatatlan hangok vezetik rá az új lakókat. A megmagyarázhatatlan események új szintre lépnek, amikor a helyi temetőből két kereszt is a házhoz kerül, egy idős hölgy pedig felakasztja magát egy templomban. A történtek ráadásul látszólag kapcsolódnak egy ötvenes években megtörté... 
1 490 Ft
  Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (1DVD) (Me & Earl and the Dying Girl, 2015)

Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabadidejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak. De egy iskolatársuknak leukémiája van, és Greg anyja rákényszeríti fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteg lányhoz. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik – meg talán egy film, ami ha jól sikerül, meggyógyíthatja Rachelt.

EXTRÁK

Audiókommentár - Alfonso Gomez-Rejon rendező közreműködésével
Kimaradt jelenetek - választható kommentárral - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - Absztrakt: Egy film Rachelnek - MAGYAR FELIRATTAL
Előzetes - Greg előzetese - MAGYAR FELIRATTAL
Előzetes -
Képgaléria -
 
1 490 Ft
Engedd el! (Nicole Kidman) (1DVD)

Becca és Howie Corbett (Nicole Kidman, Aaron Eckhart) boldog házasságban élnek, míg egy nap tragikus autóbaleset következtében elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca nem is megy vissza dolgozni, hanem az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken, azonban látszólag semmi sem mulasztja el azt a végtelen fájdalmat, amit érez. Végül a fiatal képregényrajzolóban, Jasonben lel egyfajta barátra, akivel meg tudja osztani problémáit. Épp abban a tindézser fiúban, aki elgázolta Danny-t. Míg Beccának ez szép lassan segít elfeledtetni a gyászt, Howie egyre jobban a múltba temetkezik, és kívülálló embereknél keresi a megváltást. Corbették mindketten sodródnak az árral, és meglepő, olykor pedig veszélyes döntéseket hoznak, hogy ráleljenek egy boldogabb életre.

 
1 490 Ft
  Erin Brockovich - Zűrös természet (1DVD) (Erin Brockovich, 2000) (Oscar-díj) (felirat)

Erin Brockovich egy reggel felkelt és elindult munkát keresni. És mivel elég makacs volt, nagyszájú és talpraesett, talál is: adminisztratív munkatárs lesz egy jól menő ügyvédi irodában. Attól a naptól kezdve az iroda élete végérvényesen megváltozik. A munkatársaknak hozzá kell szokniuk egy minden lében kanál titkárnő jelenlétéhez, akinek kihívó szoknyáinál már csak túlfejlett igazságérzete kibírhatatlanabb. Ráadásul Erin nem tesz lakatot a szájára. Mindenbe beleszól, és mindenről megvan a saját véleménye.

Amikor pedig egy ingatlan ügy iratai között furcsa orvosi leletekre bukkan, nyomozni kezd. Nem érdekli, hogy ő csak egy tanulatlan irodai alkalmazott, utánajár az esetnek. És szörnyű titokra bukkan...

Az Erin Brockovich, zűrös természet forgatókönyvét az élet írta, mégis minden perce izgalmas, fordulatos, humoros és lehengerlő, akár maga Erin, akit a nagyszerű Julia Roberts (Oltári nő, Álljon meg a nászmenet!) alakít. Nem csoda, ha a film a mozikban is fantasztikus siker volt és az Egyesült Államokban a DVD top-listákat is vezette!

Extrák

Kimaradt jelenetek rendezői kommentárral

Filmográfiák

Különálló zenesáv

Így készült a film

"Az igazi Erin Brockovich" . kisfilm

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés