Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

  Anyátlanok (2004 - Dare Mo Shiranai) (1DVD) (digipack) (Hirokazu Koreeda) (Odeon kiadás)

Az Anyátlanok nagy vihart kavart a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon - a filmet Arany Pálmára jelölték, főszereplőjét, a mindössze 14 éves Yuya Yagirát pedig díjazták is -, pedig Hirokazu Koreeda rendezésétől mi sem áll messzebb, mint a vihar. Az Anyátlanok csendes film. 140 perces játékidejéből hiányoznak a kirobbanó pillanatok, drámai fordulat is csak kevés akad: a film varázsát részleteiben érdemes keresni, mivel eme különleges filmcsemege bebizonyítja, hogy minden hétköznap különleges - főleg egy gyermek szemén keresztül.

A megtörtént eseményeken alapuló mű Tokióban játszódik, a világ egyik legnagyobb és legzsúfoltabb városában. Fiatal asszony, Keiko költözik gyermekével egy üresen álló lakásba, és gyorsan le is tudja a szomszédlátogatást: „ő a kisfiam, Akira, kilencéves és nagyon jó tanuló”. Amíg az anya kipakol, a fiú a pályaudvarra megy ott várakozó húgához – miközben a bőröndökből a hajszárító és a ruhák mellett még két gyermek kerül elő. A három kisebbnek már jelenlétük is tikos, csupán a legidősebb mozoghat szabadon, ám iskolába még ő sem járhat. Bár a négy csemete négy külön apától van, látszólag harmonikusan élnek – egészen addig, míg el nem hangzik az ominózus mondat: „Anyunak most el kell utaznia egy kis időre.” Ez pedig a világon mindenhol ugyanazt jelenti: szervusztok, elmentem és soha többé nem térek vissza...

 
1 990 Ft
  Anyátlanok (2009 - The Boys Are Back) (1DVD) (Clive Owen) (kissé karcos példány)

Hét évvel ezelőtt Joe Warr (Clive Owen), a menő sportújságíró elhagyta feleségét és pelenkás korból épp hogy kinőtt fiát egy másik nőért és Angliából Ausztráliába költözött, ahol új szerelme gyermeket is szült neki. Jelenleg Joe minden idejét a helyszíni tudósításokból álló munka tölti ki, így mikor feleségénél rákot diagnosztizálnak, majd rövid időn belül meghal, a férfi megdöbbenve szembesül a ténnyel, hogy szinte nem is ismeri hat éves fiát (Nicholas McAnulty), a meglehetősen hiperaktív Artie-t. Ráadásul beállít hozzá vakációzni első fia is, az időközben tinédzserkorba cseperedett Harry (George MacKay) is. Joe-nak hirtelenjében nem egy, de mindjárt két fiúval szemben kell megtanulnia, milyen kihívásokkal jár apának lenni.
A kétszeres Oscar®-jelölt Scott Hicks (Ragyogj! Hó hull a cédrusra) visszafogott hangvételű, mégis szívszorító drámáját igaz történet inspirálta. A giccset messze elkerülő, ám a fanyar humortól nem idegenkedő film, melynek főszerepében Clive Owen (Az ember gyermeke, Közelebb) erőteljes alakítást nyújt, apák és fiúk kapcsolatának érzékeny és őszinte tablója.

 
1 490 Ft
Apáca, Az (1DVD)( 2013 )

Az 1760-as évek Franciaországában egy ártatlan és életvidám lányt szülei kolostorba kényszerítenek. Suzanne (Pauline Etienne átütő alakításában) minden erejével lázad a fiatalság, a nőiség és az élet törvényeivel szemben álló rabság ellen. A korabeli egyház nem nézi jó szemmel a lány szabadulási törekvéseit, és nyers szadizmussal próbálja letörni azt: Suzanne-nak a zárda nővéreinek megaláztatásaival és szexuális erőszakoskodásával kell megküzdenie.

Guillaume Nicloux botrányfilmje a francia színjátszás krémjének segítségével mutatja be Az apáca történetét: Pauline Etienne és a zseniális Isabelle Huppert (Szerelem, 8 nő, A zongoratanárnő) mellett Louise Bourgoin (A legszebb dolog, A szerelem három évig tart, Adéle és a múmiák rejtélye) és Martina Gedeck (Az ajtó, A Baader Meinhof csoport, Bella Martha) is parádés alakítást nyújtanak a Berlinben Arany Medvére jelölt alkotásban.

 
1 990 Ft
Apám nevében (1DVD) (Daniel Day-Lewis) (szinkron)

Az angliai Guilford városában 1974 nyarán az IRA egyik bombamerénylete öt ártatlan áldozattal végez. De ennek a merényletnek más áldozatai is voltak. Gerry Conlon-ra váratlanul törték rá az ajtót a rendőrök. Családja szeme láttára hurcolták el és vitték a rendőrkapitányságra, ahol azzal vádolták, hogy ő is részt vett a guilfordi merényletben. Hiába bizonygatta ártatlanságát - a több napig tartó kényszervallatás hatására Gerry aláírt egy hamis vallomást, amelyben vállalta a felelősséget a merényletért.

Gerryt évtizedes börtönbüntetésre ítélték, csládját meghurcolták, később pedig apját is megvádolták bűnszövetséggel és az idős férfit is börtönbe zárták - utolsó napjait is rabságban töltötte, a börtönben halt meg.

Gerry ekkor határozta el, hogy nem adja fel a harcot és addig nem nyugszik, amíg nem sikerül bizonyítani ártatlanságát. Emberfeletti küzdelmében csak egyetlen ember segítségére számíthat: egy ügyvédnőjére, aki évek óta gyűjti a bizonyítékokat, amivel tisztázhatná a Gerry és az apja nevét…

 
2 990 Ft
Apokalipszis  (Biblia sorozat)  (1DVD) (2002)
Időszámításunk után 90 körül Jánost, az utolsó élő apostolt a római császár helytartója Patmosz szigetére száműzi és kényszermunkára fogja. Az öregemberben a zord tábori körülmények között látomásai tartják a lelket. János titokban a többi kereszténynek is elküldi látomásait, akik így erőt meríthetnek leveleiből a nehéz időkben, amikor Domiciánusz császár Istennek kiáltja ki magát és megköveteli, hogy mindenki őt imádja. János jelenésein keresztül az emberek elé tárul Krisztus, s rajta keresz... 
1 990 Ft
Aranypinty, Az (1DVD) (2019) magyar feliratos

Theodore Decker a Metropolitan múzeumban történt terrorcselekmény miatt elveszíti édesanyját. Ugyanakkor egy váratlan ajándékot is kap a sorstól: a történésekben szintén érintett idős férfi megkéri őt halála előtt, hogy rejtse el a holland művész, Karel Fabrizius festményét.

 
2 990 Ft
  Aranypolgár (1DVD) (70 éves jubileumi kiadás) (Oscar-díj)

Orson Welles remekműve (amelyet az Amerikai Filmintézet az első számú amerikai filmnek választott) a 70 éves jubileumi kiadás transzferének köszönhetően lenyűgözőbb, mint valaha! Páratlanul szórakoztató, a színészi alakítások kiválóak (a Welles által alapított Mercury Theater színészei közül soknak ezzel indult virágzó filmes karrierje), fényképezése pedig a rendező rendkívüli vizuális érzékenységéről tanúskodik. A befolyásos sajtómágnás viharos életét megörökítő alkotás, amely 1941-ben elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar®-díjat, a hatalom, a korrupció, a hiúság kérdéseit vizsgálja, az amerikai álom eltűnését egy haldokló ember utolsó szavának – „Rózsabimbó” – rejtélyében

 
2 990 Ft
Aranytó, Az (1DVD) (Henry Fonda) (Oscar-díj) (szinkron)

Ethel és Norman Thayernek (Katharine Hepburn és Henry Fonda Oscar-díjas alakítása), a szeretetben megöregedett házaspárnak az Aranytó partján fekvő, New England-i nyaralójában robbanással fenyegetnek a családi feszültségek.

Lányuk, Chelsea (Jane Fonda) látogatóba érkezik újdonsült szerelme, Bill (Dabney Coleman), és a férfi akaratos kisfia, Billy (Dough McKeon) társaságában. A három nemzedék egymásnak feszül. Ám a Norman és Billy között makacs ellentétnek induló viadal lassan olyan mély barátságba fordul, melyre Chelsea mindig is vágyott az apjával, Norman pedig ráébred, mennyi mindent elmulasztott, mikor megtagadta lánya szeretetét.

 
4 990 Ft
Arcnélküli ember, Az (1DVD) (Mel Gibson)

Chuck elhatározza, hogy katona lesz, ám szinte folytonos harcot kell
folytatnia a tervét keményen ellenző anyjával, illetve állandóan gúnyolódó féltestvérével.
A fiú számára a döntés azzal jár, hogy szinte az egész nyarat végig kell tanulnia,
ám mivel erre egyedül nem képes, segítség után néz: így ismerkedik össze a város
szélén, teljesen magányosan élő, rejtélyes extanárral, Justin McLeoddal.

A férfi körül borzasztó legendák keringenek, mivel egy évekkel ezelôtti szörnyu
autóbalesetben a fél arca összeroncsolódott és így mindenkitől elzártan, "hamburgerképű"-ként
a környék pedofíliát és tömeggyilkosságokat suttogó pletykái által elszigetelve
kell élnie a mindennapjait.

A kényszerűen egymásra találó, meg nem értett és a száműzött ember először
csupán a tanulásra szorítkozó kapcsolata lassacskán túllépi a megszokott tanár-diák
viszonyt és alakul át őszinte barátsággá, melyben Chuck és McLeod
már nem magányosan, hanem egymást segítve néz szembe sérelmeikkel, sebeikkel
és az őket megérteni képtelen környezetükkel…

Apró, kellemes, komoly munka a világot megrázó Passió és az Oscart
hozó A rettenthetetlen előtt: Mel, az újonc direktor már első munkájával
bizonyítja tehetségét: érzékeny, precíz, érzelemgazdag és ötletes alkotó, aki
a néző figyelmét mindvégig lekötve csodálatos történetet képes elmesélni a kitaszítottságról,
az álmokról és a barátságról.

 
990 Ft
Arcok (1DVD) (John Cassavetes) ( karcos )

Richard Frost üzletember és felesége házassága összeomlás előtt áll. Amikor Richard egy üzleti vacsora alkalmával megismerkedik egy call-girl-lel, Jeannyvel, el akar válni a feleségétől, Mariától. Férje viszonyára Maria úgy reagál, hogy a hippi Chettel flörtöl. Richard és Maria azonban a félrelépésekben sem találja meg a boldogságot.

 
3 990 Ft
Arizonai álmodozók: (1DVD) (1993) (Johnny Depp)
A történelem tele van álmokkal, azokat kell keresni. Nekivágni az ismeretlennek, mint Kolumbusz. Ezt teszi a film öt fõszereplõje, Axel, Elaine, Paul és Grace és Leo. Axel a maga huszonévével örökké az eszkimókról, Alaszkáról álmodik, Elaine, a szerelme, aki kétszer annyi idõs, mint a fiú, Pápua Új-Guineáról, s erõsen hisz abban, hogy tud repülni. Elaine lánya, Grace teknõsbéka szeretne lenni második életében, Paul pedig mûvész. Leo kilóg a sorból, autókereskedõ, pótapa Axel gyerekkorából. S ... 
1 490 Ft
  Ártatlanság kora, Az (1DVD) (Warner Home Video kiadás) (Oscar-díj) (felirat) (karcos példány)

A múlt század vége New York-i arisztokráciájának életét szigorú törvények irányítják. A szabályok sehol nincsenek leírva, mégis születésük óta mindannyian ezt tanulják.

Itt elképzelhetetlen, hogy egy szépreményű ifjú jó házból való menyasszonya helyett egy már elvált, tehát bukott asszonyt válasszon.

A jóképű Newland Archer jövőjét is már előre megírták a társaság törvényei: előre elrendeltetett, hogy a csinos, fiatal May Wellanddal köti majd össze az életét, egyesítve ezzel a két jómódú család vagyonát. Archer a sors kegyeltjének számít: vonzódik a menyasszonyához, bár nem lángol a szerelem. Mégis elégedett lehet, hiszen May jó neveltetésű, kedves lány.

De egy operában töltött este után minden terv romba dőlni látszik. Newland ugyanis találkozik Ellennel, aki bár az arisztokrácia tagja, mégis kilóg a sorból. Elkövette ugyanis azt a hibát, hogy nem New Yorkban választott férjet magának, hanem hozzáment egy lengyel nemeshez. De ennél még megbocsájthatatlanabbnak tartják előkelő körökben, hogy el is vált urától és visszatért New Yorkba.

Newlandet nem csak a nő szépsége babonázza meg, de intelligenciája és öntörvényűsége is...

Martin Scorsese tőle szokatlan módon a romantikus műfaj felé fordult Az ártatlanság korá-val, de úgy, hogy egyéni rendezői stílusát soha nem adta fel. Az öt Oscar®-díjra* jelölt alkotás egyik legjobb újkori műve lett!

 
1 990 Ft
Atya, Az (1DVD) (The Padre) (Nick Nolte - Tim Roth)

A bosszúvágy hajtja az egykori rendőrbírót (a háromszoros Oscar®-jelölt* Nick Nolte – 48 óra), aki egy magánkopó (Luis Guzmán) segítségével próbálja felkutatni azt az embert, aki elvette tőle egy szerettét. A kisstílű szélhámosnak (az Oscar®-díjra jelölt** Tim Roth – Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Az óceánjáró zongorista legendája) egy kis kolumbiai városkában bukkannak nyomára, ahol papnak álcázva veri át a helyieket. És ezután megkezdődik a macska-egér harc, amibe egy akaratos 16 éves lány is belecsöppen.

 
2 990 Ft
Augusztus (1DVD) (Josh Hartnett) /karcos/

2001. nyarán az internetes cégeket csődhullám éri utol, de a pimaszul ambíciózus Tom Sterling vezette LandShark képes talpon maradni, sőt sikert sikerre halmoz, amivel a figyelem középpontjába kerül.

Augusztusra azonban a cégnek, és így Tomnak is szembe kell néznie a részvénytőzsde válságával... csakhogy Tom nem törődik bele egykönnyen a kudarcba. Az élet azonban hamarosan kegyetlen leckével szolgál, mely nem csak Tom számára jelenti egy korszak végét...

 
990 Ft
Augusztus Oklahomában (1DVD)

Az Oscar®-díj nyertes Meryl Streep és Julia Roberts a szereplői a fekete humorban bővelkedő és szívhez szóló történetnek a Weston család határozott női tagjairól, akiknek az élete újra összefonódik, amikor egy családi dráma újra egykori közép-nyugat amerikai otthonukba szólítja őket, ahol felnőttek. Tracy Letts Pulitzer-díjas, hasonló című színdarabját a rendező, John Wells ügyesen adaptálta színpadról a vászonra, a sztárokban bővelkedő szereplőgárda segítségével, amely olyan neveket vonultat fel, mint Ewan McGregor, Chris Cooper, Abigail Breslin, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis, Margo Martindale, Dermot Mulroney, Julianne Nicholson, Sam Shepard és Misty Upham.

 
2 990 Ft
Azok a csodálatos Baker fiúk (1DVD)

Jack és Frank Baker a jobb napokat látott bárzongorista
testvérpár 15 év alatt végighaknizta Amerika összes hoteljét, night klubját
és csehóját, ám az utóbbi időben nem nagyon megy a biznisz, ami főleg Jack
flegma színpadi viselkedésének tudható be.

Nincs mese, vérfrissítés kell, mert két unalmas pasi a nagy
fekete zongora mögött a kutyát nem érdekli. Az egyetlen megoldás egy énekesnő,
akinek jó hangja van és amellett még szexi is. A meghallgatás során azonban
kiderül, hogy ilyen csak a mesében létezik.

Vagy mégse? Az utolsó pillanatban esik be egy miniszoknyás
vagány csaj, aki még a látszólag érzéketlen Jackre is hatással van.

Suzie Diamond sokszor nem éppen szalonképes, de amellett
eszméletlenül erotikus előadásmódja révén a Csodálatos Baker fiúk hamarosan
ismét sikeresek lesznek, ám a csúcson mindig előkerülnek a szokásos problémák,
melyek egy pillanat alatt tönkretehetik az egészet. A szerelem, a féltékenység,
a karriervágy és a pénz ezúttal is (majdnem) mindent elront...

Kiváló színészi alakítások, remek zene, szórakoztató történet és persze
Michelle Pfeiffer, aki talán egyik filmjében sem volt ennyire szexi (alakítását
Oscar díjra jelölték)! A kritikusok és a közönség is egy szóval tudta jellemezni
a filmet: CSODÁLATOS!!!

 
1 490 Ft
Bab' Aziz - A sivatag hercege (1DVD)

Két alak rajzolódik ki a homok óceánjában: Ishtar, a bájos kislány, és nagypapája, Bab'Aziz, a vak dervis. Céljuk a dervisek nagy találkozója, melyre harmincévente egyszer kerül sor. Ahhoz, hogy odataláljanak, hitük kell legyen, a szívükkel meg kell hallaniuk a sivatag végtelen csöndjét. Vándorútjuk során különböző emberekkel találkoznak: Osmannal, aki a gyönyörű fiatal nőt keresi, akit egy kút mélyén pillantott meg..., Zaiddal, akinek az éneke elcsábított egy bájos szépséget, akit elveszített..., és ott van a herceg, aki feladta birtokát, hogy dervis lehessen - régi történet, melyet Bab'Aziz mesélt Ishtarnak, miközben céljuk felé igyekeztek. A sivatag a dervis barátja, és a kellő időben felfedi titkát Bab'Aziz előtt: megmutatja az összejövetel helyét. Az idős ember még utoljára megcsókolja unokáját, mielőtt elküldi őt Zaiddel a gyülekezet vad színei és elbűvölő hangjai közé. Bab'Aziz számára eljött az idő, hogy eggyé váljon a sivatag homokjával, hogy része legyen a sok történetnek és legendának, mely ott kavarog a sivatagban, mint álom az álomban, oly végtelenül, ahogy a homokszemek sodródnak...

 
1 990 Ft
  Babel (1DVD) (szép állapotú példány / színes, fénymásolt borító)

A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában. Egy amerikai pár Marokkóban utazgat, amikor turistabuszukat támadás éri. A sivatagban egy pásztor fegyvert ad a gyerekeinek, hogy azok megvédhessék a kecskéket a sakáloktól. Kaliforniában egy házvezetőnő magával viszi a gondjaira bízott gyerekeket az unokaöccse esküvőjére Mexikóba. Japánban egy fiatal lány próbálja feldolgozni anyja halálát.

A látszólag összefüggéstelen események hálójában vergődő emberek sorsa akaratlanul is összefonódik. Vétlenül elkövetett bűnök sorozata rávilágít arra, hogy mennyire képtelenek vagyunk szót érteni egymással, mennyire elidegenedtünk a valóságtól, mennyire áthághatatlanok a kulturális különbségek.

Ebben a felkavaró, egyszerre mélyen személyes és politikus filmben, amelyet három kontinensen és négy nyelven forgattak, Alejandro González Inárritu rendező könyörtelen realizmussal boncolja a határok természetét, amelyek embert az embertől elválasztanak. Munkája közben felidézi az ősi bábeli történetet és felveti annak napjainkban érvényes kérdéseit. A félreértett személyiségek, a tévedések és az emberi érintkezés elmulasztott pillanatai, noha gyakran láthatatlanul, de irányítják életünket.

Iňarritu tudta, hogy a Babel sokszínű karaktereihez nemzetközi szereplőgárdát kell toboroznia. Az első történet amerikai turistapárjával kezdte a válogatást, végül a szupersztár Brad Pitt és az Oscar-díjas Cate Blanchett mellett döntött.

 
1 990 Ft
  Babel (2DVD) (extra változat) / színes, fénymásolt borító /

A Babel négy történetet mond el, melyek 36 óra alatt játszódnak három kontinens négy országában. Egy amerikai pár Marokkóban utazgat, amikor turistabuszukat támadás éri. A sivatagban egy pásztor fegyvert ad a gyerekeinek, hogy azok megvédhessék a kecskéket a sakáloktól. Kaliforniában egy házvezetőnő magával viszi a gondjaira bízott gyerekeket az unokaöccse esküvőjére Mexikóba. Japánban egy fiatal lány próbálja feldolgozni anyja halálát.

A látszólag összefüggéstelen események hálójában vergődő emberek sorsa akaratlanul is összefonódik. Vétlenül elkövetett bűnök sorozata rávilágít arra, hogy mennyire képtelenek vagyunk szót érteni egymással, mennyire elidegenedtünk a valóságtól, mennyire áthághatatlanok a kulturális különbségek.

Ebben a felkavaró, egyszerre mélyen személyes és politikus filmben, amelyet három kontinensen és négy nyelven forgattak, Alejandro González Inárritu rendező könyörtelen realizmussal boncolja a határok természetét, amelyek embert az embertől elválasztanak. Munkája közben felidézi az ősi bábeli történetet és felveti annak napjainkban érvényes kérdéseit. A félreértett személyiségek, a tévedések és az emberi érintkezés elmulasztott pillanatai, noha gyakran láthatatlanul, de irányítják életünket.

Iňarritu tudta, hogy a Babel sokszínű karaktereihez nemzetközi szereplőgárdát kell toboroznia. Az első történet amerikai turistapárjával kezdte a válogatást, végül a szupersztár Brad Pitt és az Oscar-díjas Cate Blanchett mellett döntött.

 
1 990 Ft
Bábok (1DVD) (Takeshi Kitano)

Matsumoto és Sawako valaha boldog pár volt. Úgy tűnt, kapcsolatukat
egyszer házassággal pecsételik meg, de a szülők beavatkozásának hatására és
a szakmai siker reményében a fiú másként dönt: a főnök lányát választja. A lány
a fiú házasságának hírére öngyilkosságot kísérel meg. Matsumoto otthagyja
az esküvőjét és a kórházba siet szerelméért. Sawako közömbös, szinte
önkívületi állapotban tévelyeg szerelme mellett. Derekuknál összeköti őket egy
hosszú, vörös kötél. Céltalanul bolyonganak, de ez csak a látszat. Rég elfelejtett
titkot keresnek. Útjuk négy évszakon át, a cseresznyevirágzástól (április eleje),
míg a momiji (japán juhar) tűzvörös nem lesz (november), és tovább, a hómezőkig
tart.

Hiro idősödő yakuza vezér. Bár tisztelet és jómód övezi, magányos, egészsége
romlik. 30 évvel ezelőtt szegény gyári munkás volt. Szerető barátnője ebédet
hordott neki a parkba, de Hiro elhagyta, hogy valóra váltsa nagyra törő
álmait. 30 év múltán visszahúzza valami régi találkozásaik színhelyére. Egykori
ígéretéhez híven szerelme visszavárja – minden szombaton a padon ül, hozza az
ebédet. A yakuza tehát visszatér, de a nő nem ismeri föl. Az együtt elköltött
ebéd után Hiro úgy érzi, újra megtalálta, ami hiányzott eddigi életéből.
Megállapodnak, hogy a jövő héten is itt lesz, de valami közbejön...

Haruna Yamaguchi szinte minden idejét egy kihalt strandon tölti és a
tengert bámulja. Gyönyörű arcát félig kötés takarja. Balesete előtt sikeres
popsztár volt. Egyedül élt a tévéshow-k csillogó világában, autogramot osztogatott,
milliók rajongtak érte és próbáltak a közelébe férkőzni. Nukui talán
a legodaadóbb rajongója. Ma eljött, hogy ezt bebizonyítsa...

A szerelem, legalábbis a szerelem beteljesülése lehetetlen - Kitano
három cáfolhatatlan példával igazolja ezt. Három párhuzamosan futó történet
az osakai Bunkaru Színház bábuinak arcára fagyott érzelmeivel kifejezve.
Három történet, melyeket finoman egybefon a szomorúság szépsége. Három történet
a soha el nem múló szerelemről.

 
2 990 Ft

Sorrend: