Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Deus Ex Machina (1DVD)

Az izraeli Názáretben egyre nő a feszültség, és nem csak a zsidók és a város lakosságának nagyobb részét kitevő arabok között. A palesztinok egymás közötti ellenségeskedése sem csitul, a bennük élő frusztrációkat a legkülönbözőbb módokon vezetik le. Az egyik férfi rutinszerűen a szomszédos udvarba zúdítja a szemetet, a másik kőtörő kalapáccsal veri szét szomszédja felújított kocsibehajtóját, egy harmadik pedig lecsavarozza annak az autónak a rendszámtábláját, amelynek tulajdonosa nem hajlandó elállni az útjából.

Egy idősebb férfi, aki belefáradt a szomszédok acsarkodásába, összeütközésbe kerül az egyik bajkeverővel, de az izgalomtól szívrohamot kap. Jeruzsálemben állomásozó fia, Elia Suleiman berohan a kórházba, de apja kilátásai nem túl kedvezőek. Az öregúr haldoklik, E.S. pedig egy Ramallahból való gyönyörű palesztin nővel flörtöl, aki egy bankban dolgozik. Két kórházi látogatás között E.S és a lány a Názáret-Ramallah közötti út kereszteződésénél találkozik, a randevúk helyszíne a közeli park, ahol egymás kezét fogják, miközben az izraeli katonák folyamatosan leckéztetik az arab sofőröket.

 
1 490 Ft
Dina vagyok (1DVD) (Ole Bornedal)

Észak-Norvégia, 1860-as évek. A vidéki kastély mosóházában a kis Dina
önkéntelenül rettenetes balesetet okoz, melynek áldozatul esik az édesanyja.
Apja ezek után a lány jelenlétét sem tűri el, így a kis Dinát a cselédség
gondozza rejtegetve. A kislányból engedetlen, vad teremtmény lesz...

Az évek múlásával Dina gyönyörű fiatal nővé válik. Akaratos és furcsa
marad, de Jákobot, apja barátját elbűvöli, aki feleségül veszi a lányt.
Dina vadsága, szépsége és elképesztő erotikus vonzereje feldúlja mindenki
életét, aki a közelébe kerül...

A felkavaró és felejthetetlen filmet Ole Bornedal (Éjjeliőr a hullaházban),
a dán fiatal-filmes generáció kiemelkedő alakja rendezte. A Dinát átütően alakító
Maria Bonnevie-t több nemzetközi filmfesztivál zsűrije is a legjobb női alakítás
díjával jutalmazta.

 
2 990 Ft
Dowton Abbey a film (1DVD) (2019)
A Downton Abbey, ez a világméretű szenzáció ezúttal egy lenyűgöző egész estés film formájában tér vissza, melyben a közkedvelt Crawley-ékra és rettenthetetlen személyzetükre életük legfontosabb pillanata vár. Anglia királyának és királynőjének közeledő látogatása alaposan fel is forgatja a kedélyeket Downtonban, amely skandalummal, szerelemmel és ármánnyal szembesül, ráadásul a jövője is veszélybe kerül. A sorozat szülőatyja, Julian Fellowes írta ezt a nagyszabású moziélményt, melyben visszat... 
2 990 Ft
  Drezda - A pokol napjai (Duplalemezes extra változat) (2DVD)
1945 január. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth Drezda egyik külvárosi kórházában dolgozik ápolónőként és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le. Az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta, Robert Newman, aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Ami... 
2 990 Ft
Dühöngő ifjúság (1DVD)

Az 1950-es évek fiatalságának Angliában nem adatott meg, hogy nagyszerű ügyekért, magasztos eszmékért szálljon harcba, mint a megelőző generációk tagjai. E nemzedék számára csak a kispolgári középszerűség perspektívája kínálkozik.

A 25 éves Jimmy Porter nem hajlandó kibékülni ezzel a hazug, unalmas világgal, és minden idegszálával őrjöngve tiltakozik az ellen az élet ellen, amit a társadalom számára kínál. Hiába diplomás ember, piaci árusként tengeti életét. Hiába van angyalian szelíd felesége, Jimmy otthon vadállat módjára bútorokat borogat és üvöltözik. Egyedüli szenvedélye a trombitálás, melyben ki tudja adni magából minden keserűségét, az élet kilátástalan sivársága fölött érzett határtalan szorongását.

Jimmy Porter a modern színház kultikus alakjává vált John Osborn darabjában. Richard Burton alakítása pedig fiatalok százezreinek gondolkodását formálta át.

 
1 990 Ft
Dzsungelláz (1DVD) (Spike Lee)

Ez a kritikusok által is elismert film a fekete-fehér párkapcsolatok kényes kérdését dolgozza fel.

Amikor a színes bőrű építész Flipper Purify (Wesley Snipes) szerelmi viszonyba kerül a középosztálybeli olasz titkárnőjével (Annabella Sciorra) a barátaik kételkednek bennük, a családjuk kitagadja őket, a szomszédjaik pedig elkerülik őket.

Steve Wonder zenéje mellett olyan sztár színészeket vonultat fel a Dzsungelláz, mint Spike Lee, Ossie Davis, Ruby Dee, Samuel L. Jackson, Lonette McKee, John Turturro és a kétszeres Oscar®-díj* nyertes Anthony Quinn.

 
1 990 Ft
Ébredések (1DVD) (1991) (Robert De Niro, Robin Williams)
1969. Dr. Malcolm Sayer állást kap egy neves New York-i kórházban. Páciensei között talál néhány elfelejtett "zombit", egy 1916-os titokzatos kór túlélőit, akik a betegség következtében látszólag semmit nem érző, és semmit nem érzékelő, mozdulatlan "szobrokká" váltak.
Malcolm doktor figyelmét különösen az egyik beteg, Leonard Lowe kelti fel. Hisz abban, hogy a látszat ellenére nem visszafordíthatatlan folyamatról van szó, és egy kísérleti gyógyszer segítségével talán... 
2 990 Ft
  Édentől keletre (1DVD) (East of Eden, 1954) (James Dean) (Oscar-díj) (lengyel kiadás) (feliratos)

John Steinbeck regényéből Elia Kazan forgatott nagyhatású filmet, amelyben James Deant a közönség először láthatta főszerepet játszani. A 24 éves színész alakítja Calt, az akaratos farmerfiút, aki hiába küzd keményfejű apja, Adam (Raymond Massey) szeretetéért. Az apa soha nem is titkolta az örök bajkeverő Cal előtt, hogy idősebbik fiát, a kiegyensúlyozott Aront (Dick Davalos) sokkal többre tartja…

A kritikailag is elismert film James Dean alakításáért kapta 4 Oscar-jelölésének egyikét. Az ifjú színésztitán bravúros teljesítménye valóban kitörölhetetlen nyomot hagyott a filmtörténelemben.

 
2 990 Ft
  Egerek és emberek (1992 - Of Mice And Men) (1DVD) (John Steinbeck - John Malkovich - Gary Sinise)

A nagy gazdasági válság idején két unokatestvér munkát keres.
Ketten tökéletes férfit alkotnának: George intelligens, jó szervező,
a szellemileg kissé fogyatékos Lennie pedig bivalyerős és szorgalmas.

Egy kaliforniai farmon végre felfogadják őket a betakarítás
idejére. A nagy mamlasz Lennie hamarosan a többi munkás gonosz vicceinek
céltáblájává válik, de George mindig kiáll mellette. Megpróbálnak távol
maradni a bajtól, és együtt szövik tovább régi álmukat egy saját kis birtokról,
ahol maguk gazdálkodhatnak, és ahol Lennie nyulakat is tarthat majd.

A munkások egyik vezetője, Curley élen jár Lennie
piszkálásában, Curley csinos, de kikapós felesége azonban kedves a buta
óriással. Az asszony úgy tekint Lennie-re, mint egy nagy, kedves kutyára,
akit cirógathat és akivel játszhat. Hiába figyelmezteti George az unokaterstvérét,
hogy maradjon távol a nőtől, Curley felesége tovább provokálja Lennie-t.

Amikor egy napon az asszony Lennie számára érthetetlen
okokból megbántja az óriást, Lennie kedves akar lenni a nőhöz, aki azonban
tovább játssza a megbántottat. Lennie meg van zavarodva, nem érti a helyzetet,
meg akarja nyugtatni a nőt, de nincs tisztában saját erejével, és bekövetkezik
a tragédia…

John Steinbeck klasszikusának legújabb filmfeldolgozása
a regényhez hasonlóan maradandó élményt nyújtó, nagyszerű alkotás!

 
3 990 Ft
  Egy asszony illata (1DVD) (Al Pacino) (Oscar-díj) (Select Video kiadás) (szinkron)

Al Pacino illusztris karrierjének első Oscar®-díját nyerte ezért a szerepért, melyben egy ellentmondást nem tűrő, vaksága miatt nyugalmazott alezredest alakít briliánsan, aki szerződtet egy fiatal fiút (Chris O’Donnell), hogy segítse őt. Az ellentétek küzdelméről és vonzalmáról szól ez a megindító történet, melyben az életből kiábrándult egykori katona és zöldfülű gyámja olyan hétvégi utazásra indul, amely örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

 
2 990 Ft
Egy csepp méz (1DVD)

Jo, a csúnyácska cipőeladónő önző anyjával él együtt, s próbál megszabadulni bilincseitől, hogy szabadon élhesse életét. Első szerelme - egy néger matróz - miután teherbe ejti, elhagyja. A lány nyomorúságos környezete ellenére is megszüli gyermekét, majd összeköltözik egy homoszexuális férfival, az első emberrel, aki mellett végre biztonságban érezheti magát. Már-már testvérként, feltétel nélkül szeretik egymást. A lány anyja azonban váratlanul visszatér és viselkedésével, zsarnokságával elűzi az új barátot, ezzel visszataszítva lányát abba a kisszerű életbe, amelyből kitörni csak az álmok felszámolásával, belső tartás révén lehetséges.
Az Egy csepp méz a híres angol "free cinema" legemlékezetesebb filmjeinek egyike, az angol filmművészet modern klasszikusa.

 
1 990 Ft
  Egy csodálatos elme (1DVD) (Oscar-díj) (Select Video kiadás)

1947-et írunk, és John Forbes Nash Jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matemetikát tanuljon.

A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.

A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről - a versengés matemetikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival.

150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett.

A tudomány jelentős szerepet játszott amerikai második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie.

Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel.

Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van. Alicia a nehézségek ellenére is hisz szerelmében, aki végül legyőzi démonait, folytatja munkáját, és 1994-ben Nobel-díjat kap. Addigra játékelmélete a huszadik század egyik legnagyobb hatású ideájává nőtte ki magát.

Ron Howard (A Grincs, Váltságdíj, Apollo 13) új filmje a 2002-es Oscar®-gálán a legtöbb fontos kategóriában begyűjtötte az Akadémia díját! A 8 díjra jelölt alkotás négy kategóriában diadalmaskodott: Legjobb film, Legjobb rendezés (Ron Howard), Legjobb női epizódszereplő (Jennifer Connelly) és a Legjobb adaptált forgatókönyv (Akiva Goldsman)!

 
1 990 Ft
  Egy csodálatos elme (2DVD) (extra változat) (Oscar-díj) (Universal kiadás)

1947-et írunk, és John Forbes Nash Jr. megérkezik a Princeton egyetemre, hogy matemetikát tanuljon.

A titokzatos nyugat-virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.

A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést: egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, mely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről - a versengés matemetikájáról -, mely bátran szembeszegül Adam Smithnek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival.

150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett.

A tudomány jelentős szerepet játszott amerikai második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie.

Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám szívére másfelől is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Aliciával, aki Nasht egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel.

Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van. Alicia a nehézségek ellenére is hisz szerelmében, aki végül legyőzi démonait, folytatja munkáját, és 1994-ben Nobel-díjat kap. Addigra játékelmélete a huszadik század egyik legnagyobb hatású ideájává nőtte ki magát.

Ron Howard (A Grincs, Váltságdíj, Apollo 13) új filmje a 2002-es Oscar®-gálán a legtöbb fontos kategóriában begyűjtötte az Akadémia díját! A 8 díjra jelölt alkotás négy kategóriában diadalmaskodott: Legjobb film, Legjobb rendezés (Ron Howard), Legjobb női epizódszereplő (Jennifer Connelly) és a Legjobb adaptált forgatókönyv (Akiva Goldsman)!

 
2 990 Ft
Egy francia nő (1DVD)

Louis (Daniel AUTEUIL) nem sokkal házasságkötése után elmegy a háborúba. Fogolytársa hírt hoz róla a szomorú fiatalasszonynak, Jeanne-nak (Emmanuelle BÉART). Henri (Samuel Le BIHAN) bevallja Jeanne-nak, hogy mivel Louis állandóan csak róla mesélt, ő is szerelmes lett belé. A régóta egyedül élő fiatalasszony nem tud ellenállni a férfinak. Mire Louis visszatér a fogságból, felesége és Henri már együtt élnek.

A család rosszallása ellenére Louis megbocsát feleségének és visszafogadja. Ikreik születése után Berlinben telepednek le, hogy új életet kezdhessenek. Louis a szövetséges erők katonatisztjeként teljesít szolgálatot, Jeanne pedig – immár háromgyerekes családanyaként – szépségével tovább hódít, s mivel képtelen szerelem nélkül élni, mindent odadobna új szerelme, a német Mathias (Gabriel BARYLLI) kedvéért.

 
1 990 Ft
Egy gésa emlékiratai (1DVD)

1929-ben az elszegényedett 9 éves lányt, a halászfaluból származó Chiyo-t eladják Kyoto Gion kerületének egy gésaházába, ahol a legteljesebb mértékben kiszolgáltatottjává válik a tulajdonos és egyben vezető gésa, Hatsumomo kegyetlen bánásmódjának. Chiyo elragadó szépsége ugyanis kivívja a főgésa pusztító féltékenységét, mindaddig, amíg Mameha, Hatsumomo legnagyobb riválisa védőszárnyai alá nem veszi a lányt. Mameha gondoskodása alatt Chiyo egy Sayuri nevű gésává válik, kiképezve minden apró művészeti fogásból és társasági képességből ahhoz, hogy mesterként fennmaradhasson, és túlélhesse sorstársait. Híres gésaként Sayuri belépést nyer a gazdagok és kivételezettek politikai intrikáinak köreibe, ám ahogy a második világháború szele lassan eléri Japánt is, a gésák világát örökre megváltoztatja a történelem.

 
2 990 Ft
Egy hölgy arcképe (1DVD) (Nicole Kidman)

Jane Campion, a Zongoralecke rendezője készített erőteljes és érzéki filmet Henry James a szabadságról szóló regénye alapján. Nicole Kidman látható Isabel Archer, a függetlensége után vágyódó, naiv fiatal hölgy szerepében, aki könnyű prédává válik ravasz barátnője, Madam Merle (Barbara Hershey) és a fondorlatos Gilbert Osmond (John Malkovich) számára.

 
2 990 Ft
Egy kivételes barát (1DVD) (2019) ( Tom Hanks)
Ebben a megtörtént eseményeken alapuló, a kedvesség erejéről szóló időtlen történetben „Tom Hanks és Matthew Rhys is tökéletes alakítást nyújt” (Deadline Hollywood Daily). A hatalmas népszerűségnek örvendő gyerekműsor vezetőjéről, Mister Rogersről (az alakításáért Oscar-díjra jelölt Tom Hanks) egy agyonhajszolt újságíró (az Emmy-díjas Matthew Rhys) készít portrét főnöke megbízásából. A két merőben eltérő habitusú férfi között kivételes barátság szövődik, beszélgetéseik nyomán az újságíró szép... 
3 490 Ft
Egy kosaras naplója (1DVD)

Ragyogó pályafutás előtt áll Jim Carroll. Egyszer aztán az ígéretes kosárlabda-tehetség vagányságból kipróbálja a drogot. A kábítószer egyre inkább rabul ejti és lezülleszti. És ettől kezdve iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák várnak rá. A pályán azonban nem lehet szédelegni. Az elvonókúra és visszaesés ördögi köréből sem könnyű kilépni.

 
990 Ft
  Egy másik asszony (1DVD) (Woody Allen) (szinkron) /használt, karcos/ tékás

Az ötvenes éveiben járó Marion filozófiát tanít az egyetemen, és éppen egy könyvet készül írni a szakterületéből. A munkához tökéletes nyugalomra van szüksége, ezért tanulmányi szabadságot vesz ki, és egy csendes lakást bérel a belvárosban, ahol zavartalanul mélyedhet el az írásban.

Hamar felfigyel arra, hogy a lakás szellőzőjén keresztül hallhatja a szomszéd minden szavát. Mint kiderül: a vékony fal mögött egy pszichiáter praktizál, így Marion akaratlanul is fültanúja lesz az orvos és néhány páciense bizalmas beszélgetésének. Különösen egy fiatal, terhes nő problémái, félelmei és reményei gondolkodtatják el a nőt, aki immár megszállottan hallgatózik. Mariont a másik asszony problémái arra késztetik, hogy elgondolkodjon a saját életéről. Más fényben látja immár férjét, barátait és családját. Elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot az ismeretlen asszonnyal, és nem sejti, hogy ez a találkozás valódi sorsfordító élmény lesz...

 
1 990 Ft
Egy nap a mozi (1DVD) (minimálisan használt példány)

Csak egy nap a mozi. De mindannyiunk életében vannak olyan napok, melyek örökre feledhetetlenné válnak. És olyan mozik is vannak. 1933-at írunk, és Philadelphia egyik külső kerületében nagy nap készül. A hirdetések azt harsogják, hogy a közelben gyönyörű, új filmszínház nyílik. Gennaro semmi pénzért nem hagyná ki a rendkívüli eseményt. Ám a huszonötcentes jegy árát elő kell teremtenie valahonnan. Egyetlen reménye örökké kedélyes, sokbeszédű nagyapja, akire mindig számíthat. De ezen a napon a nagypapa cserbenhagyja unokáját. Gennaro viszont bármit megtenne, hogy eljusson a nyitóelőadásra.

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés