Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

  Bűn és bűnhődés (2002) (1DVD) (Kate Ashfield - Dosztojevszkij) (BBC)

Szentpétervár 1856. Folyamatos zavargások törnek ki a városban. A rendőrbíró, Porfiry feladata, hogy minél hamarabb felszámolja a csőcselék rendbontásait, és végére járjon egy borzalmas gyilkosságnak, amit az uzsorás asszony, Alena és húga Elizaveta ellen követtek el. Raskolnikov felhívja magára a rendőrbíró figyelmét éles elméje, anarchista gondolkozása miatt…

Dosztojevszkij klasszikusa a BBC káprázatos, monumentális feldolgozásában elevenedik meg ezúttal, az ínyencek legnagyobb örömére!

 
1 990 Ft
Bunyós, A (1DVD) (1997) ( feliratos) / karcos példány /
A 32 éves Danny Flynn élete közel felét börtönben
töltötte. Az egykori IRA aktivista 14 év raboskodás után tér haza belfasti külvárosi
otthonába. A környéken az eltelt hosszú évek alatt szinte semmi sem változott
- csak egy kicsit kopottabbak lettek az egyébként is kopott házak, kicsit néptelenebbek
a korábban is néptelen utcák.


Danny ifjúkori szerelme, Maggie sem sokat változott:
most is ugyanolyan gyönyörű, mint 14 évvel korábban, csak kicsit elgyötö... 
1 490 Ft
C.R.A.Z.Y. (1DVD) (Jean-Marc Vallée)

Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (vagy nevezzük bátran dühnek), amit a karácsonyi és a születésnapi ajándékok egymásba mosódása okoz. Legalább a csomagolópapír lenne kétféle!

1960. december 25-én megszületik Zac Beaulieu, egy átlagos kertváros átlagos családjába negyedik fiúgyermekként, egy mélyen szerető anya és egy fiaira végtelenül büszke apa óvó karjaiba. Zac legkisebb fiúként az apja kedvence lesz, közös kocsikázásaik, titkos nassolásaik legszebb gyermekkori élményeivé válnak. Ám korán kiderül, hogy Zac Beaulieu más, mint a többiek, különös egyénisége akaratán kívül indít el egy törésvonalat kettejük kapcsolatában. Az évek telnek, a kamaszkori lázadásokat a Pink Floyd, a Rolling Stones és David Bowie zenéje röpíti a szárnyán. Zac élete pedig folyamatos útkeresés. Ugyanolyan erővel akarja saját magát, a vágyait és identitását megtalálni, mint amilyen kétségbeesetten próbál megfelelni az apjának.

 
1 990 Ft
Callie és fia ( 1 DVD )
A fiatalon gyermeket szülő, majd a kisfiát nevelőszülőkhöz adni kényszerülő Callie elhagyja szülőhelyét, és a nyüzsgő Dallasba költözik, ahol egy véletlen szerencse folytán megismerkedik, majd feleségül megy a milliomos sajtómágnáshoz, Randall Bordeaux-hoz. Férje segítségével az asszonynak lehetősége nyílik arra, hogy végre újra magához ölelhesse elveszettnek hitt kisfiát, Randyt. Callie boldogsága azonban fia nagykorúvá válása után egy csapásra szertefoszlik, miután Randy megnősül, és számít... 
990 Ft
Camille (1DVD) (2012)
Camille (Noémie Lvovsky - Búcsú a királynémtól) és Eric (Sami Guesmi - B13 - A bűnös negyed) még középiskolás korukban szeretnek egymásba. Az iskolát befejezve összeházasodnak és egy gyermekük is születik. Házasságuk azonban huszonöt év elteltével szétesni látszik, Eric egy fiatalabb nőért elhagyja családját. 
1 990 Ft
Candy (1DVD)

Candy, a gyönyörű fiatal festőnő halálosan beleszeret az ifjú költőbe, Danbe. Szerelmük mámorító, egyetlen kérdés vet árnyékot boldogságukra: miként tudnák fokozni és mérhetetlenné tenni gyönyörüket?

A heroinban találják meg a választ: a határtalanság és korlátlan gyönyörök kulcsát. Ám a függőség hamarosan átveszi a friss házasok életének irányítását. Casper (az Oscar®-díjas Geoffrey Rush), mindkettőjük jó barátja, tisztán látja, min mennek keresztül. Éleslátása azonban nem sokat segít rajtuk, hisz ő az egyik legrafináltabb drogdíler, akit hátán hordott a föld - és nem mellékesen, szintén függő.

Van-e kiút a lefelé tartó örvényből? Az ausztrál rendező, Neil Armfield Luke Davies kultkönyvét adaptálta filmre. A Candy egy szerelmi háromszög története - hőssel, hősnővel és a heroinnal.

Melyik a pusztítóbb szenvedély? A szerelem vagy a heroin? Túl lehet-e élni a kettőt együtt, s ha igen, milyen áron? Az Arany Medve-díjra jelölt, felkavaró filmdráma szerelmespárját Heath Ledger (Lovagregény) és Abby Cornish alakítja.

 
1 990 Ft
Carlita titka (1DVD) (2004) (Eva Longoria)
A film egy ártatlan, ámde gyönyörű lányról szól, aki nem szeretett volna mást az élettől, csak megvalósítani régen dédelgetett álmait... Carlita minden vágya az, hogy egy nap híres táncos váljék belőle, s a New Yorki Broadway színpadán léphessen fel. Ám a lány számára egyelőre csak a keserű valóság létezik: kenyerét Miami egyik éjszakai bárjában keresi. Egy nap azonban a sorsa még rosszabbra fordul, amikor a klubban lövöldözés tör ki, s Carlita-nak egy félreértés folytán menekülnie kell. A lá... 
990 Ft
Carter edző (1DVD) (karcos példány)

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket.

Az igaz történet alapján készült film az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter története, az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja arról, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön.

 
2 990 Ft
  Casablanca (1DVD) (1942) (Humphrey Bogart) (Oscar-díj) (Pro Video kiadás)

Casablanca. Egy város, ahova könnyű megérkezni, de amit szinte lehetetlen elhagyni. Különösen akkor, ha az ember rajta van a nácik által összeállított nem kívánatos személyek listáján.

Márpedig Victor Laszlo rajta van. Csak egy ember segíthet rajta. És az nem más, mint a keserű és cinikus amerikai, Rick Blaine. Csakhogy ő nem éppen a segítőkészségéről híres. Ráadásul Viktor felesége, Ilsa, Blaine volt szerelme, akit a férfi azóta se tudott kiheverni…

 
2 990 Ft
  Casablanca (2DVD Extra Kiadás) (Humphrey Bogart, Ingrid Bergman) (Oscar-díj)  (feliratos)
Casablanca. Egy város, ahova könnyű megérkezni, de amit szinte lehetetlen elhagyni. Különösen akkor, ha az ember rajta van a nácik által összeállított nem kívánatos személyek listáján. Márpedig Victor Laszlo rajta van. Csak egy ember segíthet rajta. És az nem más, mint a keserű és cinikus amerikai, Rick Blaine. Csakhogy ő nem éppen a segítőkészségéről híres. Ráadásul Viktor felesége, Ilsa Blaine volt szerelme, akit a férfi azóta se tudott kiheverni…
Casab... 
2 999 Ft
  Casablanca (2DVD) (extra változat) (Humphrey Bogart) (Oscar-díj) (Pro Video kiadás)

Casablanca. Egy város, ahova könnyű megérkezni, de amit szinte lehetetlen elhagyni. Különösen akkor, ha az ember rajta van a nácik által összeállított nem kívánatos személyek listáján.

Márpedig Victor Laszlo rajta van. Csak egy ember segíthet rajta. És az nem más, mint a keserű és cinikus amerikai, Rick Blaine. Csakhogy ő nem éppen a segítőkészségéről híres. Ráadásul Viktor felesége, Ilsa, Blaine volt szerelme, akit a férfi azóta se tudott kiheverni…

 
2 990 Ft
  Charlie St. Cloud halála és élete (1DVD) (nagyon karcos lemez)

Charlie St. Cloud (Zac Efron, High School Musical, Megint 17) körül megállt az élet. Egy családi tragédia álmos kis szülővárosához köti, és emiatt feladja nagyratör álmait. De amikor régi iskolatársa, Tess (Amanda Crew, Kísértetjárás Connecticutban, Szextúra) váratlanul hazatér, Charlie előtt egy új szerelem lehetősége sejlik fel. A testvérének tett ígérete és a szíve hívó szava között őrlődve vajon képes lesz meglelni magában a bátorságot ahhoz, hogy szakítson a múltjával és figyelmét Tessre irányítsa, amíg még nem késő? A nálunk is nagy sikert aratott regény alapján készült ez a megindító film a reményről és a szerelemről, melyben feltűnik az Oscar-díjas Kim Basinger is.

 
1 490 Ft
Charlie Wilson háborúja (1DVD)

Charlie Wilson texasi kongresszusi képviselő volt, egy agglegény, akinek ”Mulatozós Charlie” álarca mögött ott lapult a ravasz politikusi elme, a mély hazaszeretet, és az elnyomottak iránti részvét. A ’80-as évek elején az egyre terjeszkedő szovjet megszállás nyomán ez az elnyomott Afganisztán volt. Charlie régi barátja, gyakori pártfogója és alkalmi szeretője volt Joanne Herring, Texas egyik leggazdagabb asszonya, a szenvedélyes antikommunista. Mivel úgy gondolta, hogy az Afganisztán megszállására adott amerikai válasz igencsak vérszegény, arra ösztökélte Charlie-t, hogy tegye meg a szabadságharcosokért azt, amire más nem képes: biztosítson pénzt és fegyvert a szovjet agresszorok kiűzéséhez.

Charlie segítőtársa a hadműveletben Gust Avrakotos CIA ügynök, akit nem kellett nagyon bíztatni, ha arról volt szó, hogy keresztbe tegyen a főnökeinek, akik nem ismerték el a munkáját.

A hihetetlen akció eredményeképpen az Egyesült Államok a kezdeti 5 millió dollár helyett végül már egy milliárd dollárral támogatta évente az afgánokat, és ennek köszönhető, hogy a Vörös Hadsereg végül kivonult Afganisztánból.

A film forgatókönyvét - George Crile könyve alapján - Aaron Sorkin (Az elnök emberei, A színfalak mögött, Szerelem a Fehér Házban, Egy becsületbeli ügy) írta!

 
1 990 Ft
Christiane F. - Az elveszett generáció (1DVD)

Christiane F. a berlini Gropiusstadt lakótelep sivár betonrengetegében nő fel. Védettségét csak a bandájában talál, ahol egyébként kemény drogok forognak közkézen. Egy napon a 13 éves kislány is "belövi" magát. Az út egyenesen vezet az "Állatkert" állomásnál levő gyermek-strichplaccra, ahol Christiane és a barátja, Detlef megkeresik a következő heroinadagra valót. Beindul az ördögi kör: prostitúció, elvonókúra, visszaesés.

 
2 990 Ft
Cigányok ideje, A (1DVD) (Emir Kusturica)

Perhan különleges képességekkel rendelkező roma fiú, családjának egyetlen reménye a boldogabb életre. Perhan ezért maffiózó rokonának bandájához csatlakozik abban a reményben, hogy elegendő pénzt tud szerezni ahhoz, hogy megnősüljön és beteg kishúgát is meggyógyíthassa. A meggazdagodásért azonban a fiú nagy árat fizet, hiszen pont az álmait kell feladnia. Azok nélkül pedig a vagyon már nem ér semmit.
Kusturica saját és közvetlen környezete mellett a cigányok már-már meseszerű világában is előszeretettel kalandozik. A Cannes-i fődíjas Cigányok ideje komolyabb hangvételű alkotás, mint a sokak által kedvelt Macska-jaj, de a történet tanulságai ezáltal nagyobb hangsúlyt kapnak.

 
2 990 Ft
  Cincinnati kölyök, A (1DVD) (Steve McQueen) (feliratos)  (fotó csak reklám) (külföldi borító)

Eric Stoner (Steve Mcqueen), a Cincinnati Kölyök New Orleans városába érkezik, hogy kihívja a ’30-as évek póker-királyát, a nagymenő öregrókát, Lancey Howardot (Edward G. Robinson). Stoner szemtelenül fiatal, de megelégelte a tekintélyes mester egyeduralmát a póker birodalmában, úgy érzi, eljött az ő ideje. Howard úgy dönt, ad egy esélyt a merész kölyöknek, akinek tehetségére és sármos megjelenésére még a csinos Melba (Ann-Margaret) is felfigyel. Norman Jewison (Forró éjszakában, A hurrikán), rendező borzongató hangulatot teremt a sötét játékteremben, ahol a kártyasuhogást kísérő feszültség szinte tapintható.

Aki a Cincinnati Kölyökkel egy pókerasztalhoz mer ülni, az számolja meg lapjait, bankóit, …és mondjon is búcsút azoknak.

 
3 990 Ft
Cinema Verite  (1DVD) (2011) (kissé karcos példány)
A film a valóságshow-k színfalai mögé kalauzol el minket. Megismerhetjük egy család történetét. Annak a családnak a történetét, akik tudják azt, hogy milyen ha az ember egy valóságshow főszereplőjévé válik és belecsöppen a filmes világba a hétköznapi életből. 
990 Ft
Cirkusz világa, A (1DVD) (John Wayne)

A film a 20. század első éveiben játszódik, mikor Matt Masters vadnyugati vándorcirkuszával utazgat Európában. Szeretné megtalálni Lili Alfredot, a tizennégy évvel korábban eltűnt szerelmét. Lili nem sokkal azután szökött meg, hogy férje öngyilkosságot követett el, mert rájött, hogy a felesége már nem őt szereti, hanem Masterst. Barcelonába tartó útjukon hajójuk elsüllyed, így Matt elveszteti cirkuszát. Egy évnyi munka után, több új taggal újraszervezte társulatát és folytatja Lili utáni kutatását.

 
3 990 Ft
Copperfield Dávid (2000) (1DVD) (Charles Dickens)

David Copperfield születésekor apja már halott, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan és napsütésben telik, míg nem feltűnik Mr. Edward Murdstone és feleségül nem veszi megözvegyült anyját. Beköltözik a házba nővérével Miss Jane Murdstone-al, és átveszik a teljes hatalmat. David-et először veréssel fenyítik, majd kollégiumba küldik. De ez túl sokba kerül, így dolgozni adják Londonba. Anyja fia távollétébe és a szomorúságába belehal. David szerencsére el tud menekülni, és apja testvérénél, nénikéjénél Betsey Trotwood-nál talál menedéket, aki ezután gyámja lesz. Nevelteti, taníttatja és ügyvéd-bojtárnak adja Londonba Mr. Spenlow irodájába. Gyermekkora így boldogan vált ifjú férfi korrá, s közben megismerheti Miss Dora Spenlow-ot, aki iránt olthatatlan szerelmet érez.

 
990 Ft
Cosmopolis (1DVD) (David Cronenberg)

New Yorkban teljes a zűrzavar, a kapitalizmus a végóráit éli. Eric Packer, a milliárdos aranyifjú beül hófehér limuzinjába. Míg az Egyesült Államok elnökének látogatása miatt megbénul egész Manhattan, őt csak egy dolog érdekli: el akar jutni a város túlsó felén dolgozó fodrászához. Ám ahogy az órák telnek, a káosz úrrá lesz mindenen, és ő tehetetlenül nézi, ahogy birodalma összeomlik. Ráadásul biztos benne, hogy valaki meg akarja gyilkolni. De mikor és hol? Élete legfontosabb 24 órája következik...

 
1 990 Ft

Sorrend: