Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

 Mount Everest meghódítása, A (1DVD) (1985)
A veszély, az ismeretlen és a felfedezés varázsa mindig is vonzotta az emberiséget, ám kevesen akadnak, akik olyan helyekre merészkednének, mint az egekbe nyúló havas csúcsok zordon világa. 1953-at írtunk, amikor a ködös Albionban Edmund Hillary megszervezte gigászi expedícióját, amelynek végcélja az a hely volt, amelyen ember azelõtt még soha nem járt: a Himalája legmagasabb csúcsa, a tenger szintje fölé 8848 méterrel magasodó Csomolungma, vagy ahogy a nyugati világban ismerik, a Mount Evere... 
1 990 Ft
 Univerzum története, Az (1DVD) (2019)
Vajon hogyan született meg az univerzum, milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben, milyen jövő vár rá, hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy kozmoszról és bolygónk rendszeréről is. Terrence Malick hihetetlenül látványos, filozófiai utazásra invitálja a nézőt a Föld múltjának, eredetének felfedezésére, miközben az emberiség jövőben betöltött ... 
1 990 Ft
6:3 - Az évszázad mérkőzése (1DVD) (digipack)

A hazai pályán addig veretlen angol futball válogatottra a kor új csodacsapata megsemmisítő csapást mért Londonban 1953 november 25-én. A magyarok által képviselt új stílus és taktika megváltoztatta a sportágat, attól a naptól kezdve mindenki Puskás Ferenc és társai új futballját akarta játszani.

Miközben azonban világszerte csodálták és emlékezték ezt a meccset, idehaza az 1956-os forradalom után a csapat emigráns sztárjainak személye miatt csaknem tabutéma lett a legendás 6:3. A magyar televízió 43 esztendős késéssel vetítette először a meccset, amelynek felvétele kereskedelmi fogalomban még sosem volt megvásárolható, hazavihető, de most, az 55. évfordulón ez a pillanat is eljött. A BBC felvétele a mérkőzés nagy részében élvezhető minőségű, Szepesi György egykor a Magyar Rádióban elhangzott élő kommentárja pedig ma is friss, szakszerű, magával ragadó...

A 6:3 felvétele, a Klasszikusok klasszikusa nem hiányozhat többé egyetlen magyar család polcáról sem.

 
3 990 Ft
  80 nap alatt a Föld körül Michael Palinnel 2. rész (1DVD) (BBC)

Egy csodás őszi reggelen Michael még utoljára rápillant a Reform Klub órájára, mely pontosan 9:45 percet mutat. Eltökélte, hogy 80 nap elteltével pontosan ugyanezen a helyen fog állni, miután a legendás útvonalon bejárta a Földet.

Nem száll repülőre, ahol csak lehet Fogg által használt közlekedési eszközökön utazik. És bár minden jól indul, hamarosan kiderül, hogy a légi közlekedés korában a megbízható viktoriánus vonatmenetrend is megváltozott. Michael kénytelen rádöbbenni, hogy egy XXI. századi utazás során is a dolgok jóról csak rosszra fordulhatnak, azután pedig egyenesen lehetetlenné válnak.

Fél szemét mindvégig a határidőn tartva, Palin útja Párizs, Velence, Dubai érintésével vezet Bombay-en és Singapore-on át Los Angeles-be, majd onnan átszelve Amerikát vissza Londonba. Utazása során rengeteg érdekes alakkal és változatos kultúrával találkozik, miközben ő is, mint elődje, versenyben áll az idővel. Michael Palin megkapó humora ezt az utazást is feledhetetlen kalanddá varázsolja, de vajon visszaér-e a megadott idő előtt Londonba?

 
1 990 Ft
  80 Nap alatt a Föld körül Michael Palinnel 3. rész  (1DVD) (BBC)
Egy csodás őszi reggelen Michael még utoljára rápillant a Reform Klub órájára, mely pontosan 9:45 percet mutat. Eltökélte, hogy 80 nap elteltével pontosan ugyanezen a helyen fog állni, miután a legendás útvonalon bejárta a Földet. Fél szemét mindvégig a határidőn tartva, Palin útja Párizs, Velence, Dubai érintésével vezet Bombay-en és Singapore-on át Los Angeles-be, majd onnan átszelve Amerikát vissza Londonba. Utazása során rengeteg érdekes alakkal és változatos kultúrával találkozik, miközb... 
1 990 Ft
A MAGYARSÁG SZENTJEI I. SZENT ISTVÁN - SZENT IMRE (1DVD)
Történet:
Szent István és Szent Imre életének bemutatásával indul a Magyarság szentjei című dokumentumfilm-sorozat. Államalapító királyunk, Szent István rendkívüli diplomáciai és politikai képességei révén történelmünk egyik legnagyobb személyisége lett. A magyar állam megszervezésével, mely által a magyar nép eggyé válását és fennmaradását biztosította, valamint Magyarország Máriának való felajánlásával népünk kiemelkedő alakjává vált.
Sze... 
1 990 Ft
Abszol-út avagy Harry Potter nyomában... (1DVD) (2008)
A film elkalauzol bennünket a világhírű Harry Potter sorozat forgatási helyszínére. Segítségével megtudhatjuk,hogy London mely részén keressük a Privet Driv-ot, ho talaljuk a 9 és 3/4 vágányt,és a varázslók híres utcájátnaz Abszol Utat. Roxfortot is megismerhetjük,ellátogathatunk a Tiltott Rengetegbe, és nem utolsó sorban megtudhatjuk,hogy melyik katedrális szolgált a helyszínéül Harry Potter és a Titkok kamrája című részben. Megismerkedhetünk a legújabb varázsseprű használat módszerével is. ... 
1 490 Ft
  Áldott Bolygó - A hely, ami az otthonod!  (1DVD) (2004) (Disney)
A káprázatos látványvilágú természetfilm alkotói arra vállalkoztak, hogy a legmodernebb technika segítségével korábban soha nem látott szépségű képeken keresztül mutassák be Földünk még érintetlen, gyönyörű tájait. Brit Kolumbia utolsó érintetlen erdői évszázados famatuzsálemekkel, Alaszka vakítóan fehér havas csúcsai, Utah és Arizona vörös sziklás kanyonjai, Thaiföld ősi romjai, Namíbia távoli sivatagjai és Újzéland fehér homokos tengerpartjai mind arra emlékeztetik a nézőt, milyen változato... 
2 990 Ft
Amikor királyok voltunk (1DVD) (Muhammad Ali)

Itt van Cassius Clay igaz legendája, akinek a boxban nincs a földön párja. Igaz, sokat dumál, és folyton dicsekszik, de öklétől minden ellenfél kifekszik. Most a box világa szomorú és sivár, de Liston-féléktől ennél többet ki vár? Aztán jött egy új srác, színes, furcsa szerzet, és a boxnak rögtön rengeteg pénzt szerzett. Pimasz, kemény bunyós, s megmondom előre, egyszer Nehézsúlyú Bajnok lesz belőle!

Muhammad Ali, 1963

 
1 990 Ft
Apáim története (1DVD)

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.

A Velencében, Torontóban, Karlovy Vary-ban és a Sundance-en is vetített Apáim története az év egyik leginkább méltatott alkotása: a kritikákat összegyűjtő RottenTomates weboldalon több mint száz megjelent írás alapján a film tetszési indexe jelenleg 95%!

 
1 990 Ft
Arsenal - A múlt és a jelen (1DVD)

A lemez az Arsenal Futball Klub igaz történetét meséli el. A DVD időutazásra hívja a nézőt, melynek során megismerteti Őt az Arsenal csapatának hullámzó sikertörténetével az 1886-os woolwich-i megalakulástól kezdődően egészen napjainkig. A legendás történet középpontjában az Arsenal kitűnő eredményeihez nagy mértékben hozzájáruló menedzserek és a csapat kiemelkedően jó focistái állnak.

Anglia káprázatos játékot nyújtó „mesterlövész focicsapata” a Premier Liga során egyszer sem szenvedett el vereséget, 2005-ben elnyerte az FA kupát, 2006-ban pedig szívszaggatóan közel került ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájának győztese legyen. A lemezen található számos exkluzív interjú során volt és jelenlegi játékosok, valamint a klub menedzserei beszélnek a látványos klipekkel illusztrált emlékezetes meccsek fontos pillanatairól.

 
990 Ft
Arséne XI-e (1DVD)

A bulvárlapok az első oldalon kérdezték „ Arsene kicsoda? amikor egy finom modorú francia úr érkezett a Highbury Márványcsarnokba, hogy az Arsenal menedzsere legyen. 11 évvel később az ARSENAL rajongók és a foci szerelmesei egyaránt hozzá szoktak ahhoz a futball stílushoz amely amellett, hogy kimagasló eredményeket ért el, sokak szerint egyértelműen e csodálatos sport legszebb megvalósulása is egyben.

Megismerhetjük Arsene Wenger gondolatait, miközben bemutatja azt a 11 kimagasló képességű futballistát is, akik a legnagyobb szerepet játszották az ARSENAL történetében. Megtekinthetjük a legszebb pillanatokat olyan játékosok főszereplésével mint DAVID Seaman, Patrick Viera, Dennis Bergkamp és Thierry Henry, miközben megtudjuk, hogyan hozta ki ez az egyedülálló tehetségű vezető a legendás játékosokból a legjobbat.

 
990 Ft
  Atlantisz - Az eltűnt világ (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 06.)

Évszázadok óta keresik a régészek világszerte Atlantisz legendás városát. Ez a film egy új és egészen meglepõ elméletet dolgoz fel az eltûnt világról. A Discovery Channel kamerái bemutatják egy titokzatos civilizáció maradványait, amelyek Bolívia fennsíkjai alatt vannak eltemetve. A film egy izgalmas feltevés alapján készült, amely szerint nem Európa, hanem Amerika a civilizáció bölcsõje, ahonnan a népek keletre vándoroltak, sokkal elõbb, mint ahogy Kolumbusz áthajózta az Atlanti-óceánt.

 
990 Ft
  Azték birodalom titkai, Az - Legendák nyomában 07. (1DVD) (History)

Legendák nyomában – Rejtélyek és mítoszok a történelemben című sorozat a történelem legmisztikusabb, legérdekesebb, legtitokzatosabb rejtélyeit mutatja be 22 részben.

History Channel filmekből összeállított történelmi DVD sorozat részei:

1. Az Ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titka
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a Bibliából kimaradt
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő Etruszk város
7. Az Azték birodalom titkai
8.Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10. Marco Polo és a mesés Kelet
11. Machu Picchu: Város a felhők fölött
12. Múmiák az Andokban
13. Szodoma és Gomora
14. Káma-szútra
15. Robin Hood legendás élete
16. Raszputyin igaz története
17. Vikingek-Az északi tűz
18. Boszorkányok- Az ördög cinkosai
19. Sárkány mítoszok
20. Hitler és a “Tökéletes gyerek program”
21. Titokzatos lények legendái
22. Az örök fiatalság forrása

 
990 Ft
Balaton Retró (1DVD) (+angol felirat)

Több generációban ott él még a gyerekkori balatoni nyaralások utáni nosztalgia, és a kitörölhetetlen képek: az egyforintos csoki-vaníliák, a megragasztható piros-kék gumimatracok, az utasellátó büfék ablakaiban izzadó szalámis és sajtos zsömlék, a szabadszombatok, a zötykölődés trabanttal a régi hetesen, a subaszőnyeg a nyaraló falán és a színes műanyagcsíkokból álló konyhafüggöny.

A Balaton Retro 60-as és 70-es évekbeli amatőr super 8-as, professzionális híradó és reklámfilmek szerkesztett gyűjteménye, sokatmondó és rendkívül szórakoztató művelődéstörténeti emlék.

A Budapest retró és a Budapest retró 2. után elkészült a Balaton retró! Hiszen Budapest mellett Magyarország másik fő turisztikai nevezetessége a Balaton, amely szintén gyakran szerepel a 60-as, 70-es évek reklámjaiban és filmhíradóiban. A balatoni úttörőtáborok, a nyugati és szocialista (főként NSZK és NDK) turisták áradata, a balatoni vitorlásversenyek, a füredi Anna-bál és a badacsonyi szüret minden évben slágertémái voltak a tudósításoknak. A Balaton típusfigurákat is teremtett, hiszen a „balatoni fagylaltárus” és a „balatoni lángossütő” a kései Kádár-korszak pre-kapitalista éveinek gyorsan meggazdagodó, irígyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak.

Epizódok:

1. Balatoni üdölők
2. Balatoni táborok
3. Balatoni turizmus
4. Balatoni sport
5. Balatoni rendezvények

 
2 990 Ft
BBC Harcosok : Legendás görög hősök (1DVD)
A görög mitológia már több mint 2000 éve tartja lázban az emberiséget. Most végre elérkezett az idő, hogy ezek a mítoszok és legendák életre kelhessenek! A legmodernebb számítógépes technológiák segítségével a legismertebb görög legendák elevenednek meg előttünk. Ez a káprázatos film tartalmazza mind az Odüsszeuszt, mind pedig az Aranygyapjú legendáját, úgy ahogy még soha nem láthattuk. A legendák hősei megjárják a poklot, harcolnak a Trójai háborúban, szembenéznek a legszörnyűbb kihívásokkal... 
1 490 Ft
  Birodalmak és hadseregek (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 04.)

Róma az első európai városállam a Kr. e. 2. századtól kezdve vált a nyugati világ legnagyobb hatalmává. Elképesztő méretű birodalmát a háborúskodás művészi tökélyre fejlesztésével uralta. Ám nemcsak hadjárataival, hanem építészeti kultúrájával is lenyűgözte a világot. A korszak érdekessége, hogy szinte ugyanebben az időben jött létre a Csin császár nevét viselő kínai birodalom. Bár Róma és Kína messze volt egymástól, mégis hasonlítottak egymásra. Hatalmas terület felett uralkodtak, és mindkét birodalmat diktatórikusan kormányozták. De minden zsarnokságuk ellenére Róma és Kína volt a kor civilizációjának kettős őrlángja…

 
990 Ft
Blackfish (1DVD) (2013) (feliratos)

Tilikum, a világ legnagyobb fogságban tartott kardszárnyú delfinje a kaliforniai Seaworld lakója. A dokumentumfilm a hírhedt, 6 tonnás tengeri emlős által megölt három áldozat történetével indul - egyikük a szakma legnevesebb delfintrénereként számon tartott Dawn Brancheau volt, ezért úgy tűnik, jogos a gyilkos bálna elnevezés. A film azonban sokkal többnek láttatja a legnagyobb delfinfaj e tagját, mint izmokból, csontokból és borotvaéles fogsorból álló vadállatot. Elmeséli, hogyan ejtették fogságba Tilikumot 30 évvel ezelőtt, hogyan tartották újszülöttként vaksötétben konténerekben, ahol a többi fogva tartott bálna zaklatta; és hogyan élt 25 éven keresztül egy fürdőkád méretű medencében.

 
1 990 Ft
  Bortúra késsel-villával - Magos Zoltánnal (1DVD) (TV Paprika)

Magos Zoltán a Bortúra késsel-villával műsorvezetője a jól értesültek biztonságával, de nem a mindentudók rátartiságával mutatja be a nézőknek az ország legjobb borászait.

Beszélgetésükbõl kiderül az adott borász hitvallása, megtudjuk, milyen borok készülnek az adott régióban, és kiderül az is, miben különbözik az egyik Merlot vagy Egri bikavér a másiktól. A sorozatból megtudhatjuk azt is, hogy adott bor mellé milyen étel dukál, és szakácsunk el is készíti a legízletesebb fogásokat.

Ha a néző jól figyel, és biztonságosan mozog a konyhában, akkor gond nélkül elő tud állítani egy kiváló borvacsora-menüt, amivel aztán elkápráztathatja vendégeit.

Ezen a lemezen a következő borászokról szóló műsorokat találjuk:

Tiffán Ede - Villány
Lőrincz György - Eger
Liptai Zsolt - Pannonhalma

 
1 490 Ft
  Boszporusz felett a híd (1DVD) (Tolvaly Ferenc) (+angol felirat)

A film bemutatja az iszlám hétköznapokban rejlő szépségeket, a nyugalmat, a mindent átható hitet, de láthatjuk a nehézségeket, a sok-sok küzdelmet is. Egyetlen nap ősi ritmusát követve, hajnaltól, ébredéstől késő estig, az álmok kezdetéig nézhetjük végig az emberek életét a világörökség részét jelentő városok múltat őrző jelenében. Ősi mesterségeket, biblikus tájakat, nyüzsgő, sokszínű, élettel teli szukokat, medinákat, mecseteket és zarándokhelyeket láthatunk. A film kifejezi vonzalmunkat a távoli tájak, kultúrák iránt, ugyanakkor bemutatja az ott élők egy másik, számukra idegen világhoz fűződő vágyait. Találkozhatunk azokkal a fiatalokkal, akik mindent elkövetnek, hogy kitörjenek az évszázadok óta szigorúan szabályozott életükből. Megismerhetjük kockázatos szökési terveiket, és Európával kapcsolatos vágyálmaikat. Így válik teljessé a kép egy világról, amit alig ismerünk, s ezért sok esetben félelemmel tölt el minket. A megismerés a kultúrák, vallások, emberek között hidat épít. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét irányba átjárjanak rajta.

 
1 990 Ft

Sorrend: