Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Fő kategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

prev
next

"A" Camino (2003-2004) (1DVD) (Szabados Tamás)

Öt egyetemista és egy pszichológusnõ végigjárta a spanyolországi zarándokút, a Camino 860 kilométerét. A film a fizikai megpróbáltatások és az élmények okozta lelki örömök ábrázolásával mutatja be a híres és gyönyörû Camino utat. Mindeközben közel kerülünk a résztvevõ, beszélgetõ fiatalokhoz, megismerjük motivációjukat és céljukat.

 
1 990 Ft
  80 nap alatt a Föld körül Michael Palinnel 2. rész (1DVD) (BBC)

Egy csodás őszi reggelen Michael még utoljára rápillant a Reform Klub órájára, mely pontosan 9:45 percet mutat. Eltökélte, hogy 80 nap elteltével pontosan ugyanezen a helyen fog állni, miután a legendás útvonalon bejárta a Földet.

Nem száll repülőre, ahol csak lehet Fogg által használt közlekedési eszközökön utazik. És bár minden jól indul, hamarosan kiderül, hogy a légi közlekedés korában a megbízható viktoriánus vonatmenetrend is megváltozott. Michael kénytelen rádöbbenni, hogy egy XXI. századi utazás során is a dolgok jóról csak rosszra fordulhatnak, azután pedig egyenesen lehetetlenné válnak.

Fél szemét mindvégig a határidőn tartva, Palin útja Párizs, Velence, Dubai érintésével vezet Bombay-en és Singapore-on át Los Angeles-be, majd onnan átszelve Amerikát vissza Londonba. Utazása során rengeteg érdekes alakkal és változatos kultúrával találkozik, miközben ő is, mint elődje, versenyben áll az idővel. Michael Palin megkapó humora ezt az utazást is feledhetetlen kalanddá varázsolja, de vajon visszaér-e a megadott idő előtt Londonba?

 
1 990 Ft
Amikor királyok voltunk (1DVD) (Muhammad Ali)

Itt van Cassius Clay igaz legendája, akinek a boxban nincs a földön párja. Igaz, sokat dumál, és folyton dicsekszik, de öklétől minden ellenfél kifekszik. Most a box világa szomorú és sivár, de Liston-féléktől ennél többet ki vár? Aztán jött egy új srác, színes, furcsa szerzet, és a boxnak rögtön rengeteg pénzt szerzett. Pimasz, kemény bunyós, s megmondom előre, egyszer Nehézsúlyú Bajnok lesz belőle!

Muhammad Ali, 1963

 
1 990 Ft
Arsenal - A múlt és a jelen (1DVD)

A lemez az Arsenal Futball Klub igaz történetét meséli el. A DVD időutazásra hívja a nézőt, melynek során megismerteti Őt az Arsenal csapatának hullámzó sikertörténetével az 1886-os woolwich-i megalakulástól kezdődően egészen napjainkig. A legendás történet középpontjában az Arsenal kitűnő eredményeihez nagy mértékben hozzájáruló menedzserek és a csapat kiemelkedően jó focistái állnak.

Anglia káprázatos játékot nyújtó „mesterlövész focicsapata” a Premier Liga során egyszer sem szenvedett el vereséget, 2005-ben elnyerte az FA kupát, 2006-ban pedig szívszaggatóan közel került ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájának győztese legyen. A lemezen található számos exkluzív interjú során volt és jelenlegi játékosok, valamint a klub menedzserei beszélnek a látványos klipekkel illusztrált emlékezetes meccsek fontos pillanatairól.

 
990 Ft
Arséne XI-e (1DVD)

A bulvárlapok az első oldalon kérdezték „ Arsene kicsoda? amikor egy finom modorú francia úr érkezett a Highbury Márványcsarnokba, hogy az Arsenal menedzsere legyen. 11 évvel később az ARSENAL rajongók és a foci szerelmesei egyaránt hozzá szoktak ahhoz a futball stílushoz amely amellett, hogy kimagasló eredményeket ért el, sokak szerint egyértelműen e csodálatos sport legszebb megvalósulása is egyben.

Megismerhetjük Arsene Wenger gondolatait, miközben bemutatja azt a 11 kimagasló képességű futballistát is, akik a legnagyobb szerepet játszották az ARSENAL történetében. Megtekinthetjük a legszebb pillanatokat olyan játékosok főszereplésével mint DAVID Seaman, Patrick Viera, Dennis Bergkamp és Thierry Henry, miközben megtudjuk, hogyan hozta ki ez az egyedülálló tehetségű vezető a legendás játékosokból a legjobbat.

 
990 Ft
Balaton Retró (1DVD) (angol felirat)

Több generációban ott él még a gyerekkori balatoni nyaralások utáni nosztalgia, és a kitörölhetetlen képek: az egyforintos csoki-vaníliák, a megragasztható piros-kék gumimatracok, az utasellátó büfék ablakaiban izzadó szalámis és sajtos zsömlék, a szabadszombatok, a zötykölődés trabanttal a régi hetesen, a subaszőnyeg a nyaraló falán és a színes műanyagcsíkokból álló konyhafüggöny.

A Balaton Retro 60-as és 70-es évekbeli amatőr super 8-as, professzionális híradó és reklámfilmek szerkesztett gyűjteménye, sokatmondó és rendkívül szórakoztató művelődéstörténeti emlék.

A Budapest retró és a Budapest retró 2. után elkészült a Balaton retró! Hiszen Budapest mellett Magyarország másik fő turisztikai nevezetessége a Balaton, amely szintén gyakran szerepel a 60-as, 70-es évek reklámjaiban és filmhíradóiban. A balatoni úttörőtáborok, a nyugati és szocialista (főként NSZK és NDK) turisták áradata, a balatoni vitorlásversenyek, a füredi Anna-bál és a badacsonyi szüret minden évben slágertémái voltak a tudósításoknak. A Balaton típusfigurákat is teremtett, hiszen a „balatoni fagylaltárus” és a „balatoni lángossütő” a kései Kádár-korszak pre-kapitalista éveinek gyorsan meggazdagodó, irígyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak.

Epizódok:

1. Balatoni üdölők
2. Balatoni táborok
3. Balatoni turizmus
4. Balatoni sport
5. Balatoni rendezvények

 
1 990 Ft
Bennfentesek (1DVD) (Charles Ferguson)

Az Oscar-díjra jelölt Charles Ferguson rendezése az első film, amely leleplezi a 2008-ban kirobbant gazdasági válság mögött húzódó megrázó igazságot. A globális pénzügyi összeomlás világszerte több mint 2000 milliárd dollárt emésztett fel, és több tízmillió ember vesztette el miatta az otthonát, állását és megtakarítását. Az alapos nyomozómunka valamint a meghatározó pénzügyi döntéshozókkal, politikusokkal és szakújságírókkal folytatott beszélgetések sorozata egy tisztességtelen pénzügyi iparág felemelkedését követi nyomon, és rávilágít az azt működtető emberek, szabályozások és a korrupt politikusok közötti kapcsolatra.

 
2 990 Ft
  Birodalmak és hadseregek (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 04.)

Róma az első európai városállam a Kr. e. 2. századtól kezdve vált a nyugati világ legnagyobb hatalmává. Elképesztő méretű birodalmát a háborúskodás művészi tökélyre fejlesztésével uralta. Ám nemcsak hadjárataival, hanem építészeti kultúrájával is lenyűgözte a világot. A korszak érdekessége, hogy szinte ugyanebben az időben jött létre a Csin császár nevét viselő kínai birodalom. Bár Róma és Kína messze volt egymástól, mégis hasonlítottak egymásra. Hatalmas terület felett uralkodtak, és mindkét birodalmat diktatórikusan kormányozták. De minden zsarnokságuk ellenére Róma és Kína volt a kor civilizációjának kettős őrlángja…

 
990 Ft
  Bortúra késsel-villával - Magos Zoltánnal (1DVD) (TV Paprika)

Magos Zoltán a Bortúra késsel-villával műsorvezetője a jól értesültek biztonságával, de nem a mindentudók rátartiságával mutatja be a nézőknek az ország legjobb borászait.

Beszélgetésükbõl kiderül az adott borász hitvallása, megtudjuk, milyen borok készülnek az adott régióban, és kiderül az is, miben különbözik az egyik Merlot vagy Egri bikavér a másiktól. A sorozatból megtudhatjuk azt is, hogy adott bor mellé milyen étel dukál, és szakácsunk el is készíti a legízletesebb fogásokat.

Ha a néző jól figyel, és biztonságosan mozog a konyhában, akkor gond nélkül elő tud állítani egy kiváló borvacsora-menüt, amivel aztán elkápráztathatja vendégeit.

Ezen a lemezen a következő borászokról szóló műsorokat találjuk:

Tiffán Ede - Villány
Lőrincz György - Eger
Liptai Zsolt - Pannonhalma

 
1 490 Ft
  Boszporusz felett a híd (1DVD) (Tolvaly Ferenc) (angol felirat)

A film bemutatja az iszlám hétköznapokban rejlő szépségeket, a nyugalmat, a mindent átható hitet, de láthatjuk a nehézségeket, a sok-sok küzdelmet is. Egyetlen nap ősi ritmusát követve, hajnaltól, ébredéstől késő estig, az álmok kezdetéig nézhetjük végig az emberek életét a világörökség részét jelentő városok múltat őrző jelenében. Ősi mesterségeket, biblikus tájakat, nyüzsgő, sokszínű, élettel teli szukokat, medinákat, mecseteket és zarándokhelyeket láthatunk. A film kifejezi vonzalmunkat a távoli tájak, kultúrák iránt, ugyanakkor bemutatja az ott élők egy másik, számukra idegen világhoz fűződő vágyait. Találkozhatunk azokkal a fiatalokkal, akik mindent elkövetnek, hogy kitörjenek az évszázadok óta szigorúan szabályozott életükből. Megismerhetjük kockázatos szökési terveiket, és Európával kapcsolatos vágyálmaikat. Így válik teljessé a kép egy világról, amit alig ismerünk, s ezért sok esetben félelemmel tölt el minket. A megismerés a kultúrák, vallások, emberek között hidat épít. Ez teszi lehetővé, hogy mindkét irányba átjárjanak rajta.

 
1 990 Ft
Budapest Retró 1. (1DVD) (angol felirat)

Ebben a filmben csak archív felvételeket láthatunk. Mozihíradókat, reklámokat,
kisfilm-részleteket. De nem a fővárossal kapcsolatos történelmi eseményekről,
hanem arról, hogy hogyan éltek az emberek Budapesten ebben a húsz évben. Hol
ettek, hogyan öltözködtek, hová jártak szórakozni.

Az idősebbek felidézhetik, az ifjabbak pedig megismerhetik a kor híres tárgyi
emlékeit: a Panni robogót, a Modex orkánkabátot, a Varia
bútort, a twist pulóvert, a szimpla feketét.

A film öt különböző epizódból áll:

1. A pesti utca

2. A pesti lakás

3. A pesti bisztró

4. A pesti autó

5. A pesti divat.

Várostörténet 

szekunder szinten, ahogy azt a budapestiek megélték.

 
1 490 Ft
  Budapest Retró 1. / Budapest Retró 2. / Balaton Retró (3DVD box) (Retró díszdoboz) (DVD díszkiadás)

Budapest Retró 1.:

Ebben a filmben csak archív felvételeket láthatunk. Mozihíradókat, reklámokat,
kisfilm-részleteket. De nem a fővárossal kapcsolatos történelmi eseményekről,
hanem arról, hogy hogyan éltek az emberek Budapesten ebben a húsz évben. Hol
ettek, hogyan öltözködtek, hová jártak szórakozni.

Az idősebbek felidézhetik, az ifjabbak pedig megismerhetik a kor híres tárgyi
emlékeit: a Panni robogót, a Modex orkánkabátot, a Varia
bútort, a twist pulóvert, a szimpla feketét.

A film öt különböző epizódból áll:

1. A pesti utca

2. A pesti lakás

3. A pesti bisztró

4. A pesti autó

5. A pesti divat.

Várostörténet

szekunder szinten, ahogy azt a budapestiek megélték.

Budapest Retró 2.:

1998-ban készült a Budapest Retró - Életképek a 60-as, 70-es évekből című film, amely kizárólag archív híradók és propagnadafilmek felhasználásával igyekezett felidézni néhány momentumot a Kádár-korszak hétköznapjainak hangulatából. A film az elmúlt években nagy utat járt be, a jó fogadtatáson felbuzdulva 2003-ban a stáb egy újabb négyrészes film elkészítésért határozta el.

1. A pesti üzlet

2. A pesti ünnep

3. A pesti nő

4. A pesti vasárnap

A kiválasztás természetesen elég szubjektív volt. Ezzel együtt ezek a képsorok
jól tükrözik a korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok
- mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók
is.

Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek
mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában,
ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.

Balaton Retró:

Több generációban ott él még a gyerekkori balatoni nyaralások utáni nosztalgia, és a kitörölhetetlen képek: az egyforintos csoki-vaníliák, a megragasztható piros-kék gumimatracok, az utasellátó büfék ablakaiban izzadó szalámis és sajtos zsömlék, a szabadszombatok, a zötykölődés trabanttal a régi hetesen, a subaszőnyeg a nyaraló falán és a színes műanyagcsíkokból álló konyhafüggöny.

A Balaton Retro 60-as és 70-es évekbeli amatőr super 8-as, professzionális híradó és reklámfilmek szerkesztett gyűjteménye, sokatmondó és rendkívül szórakoztató művelődéstörténeti emlék.

A Budapest retró és a Budapest retró 2. után elkészült a Balaton retró! Hiszen Budapest mellett Magyarország másik fő turisztikai nevezetessége a Balaton, amely szintén gyakran szerepel a 60-as, 70-es évek reklámjaiban és filmhíradóiban. A balatoni úttörőtáborok, a nyugati és szocialista (főként NSZK és NDK) turisták áradata, a balatoni vitorlásversenyek, a füredi Anna-bál és a badacsonyi szüret minden évben slágertémái voltak a tudósításoknak. A Balaton típusfigurákat is teremtett, hiszen a „balatoni fagylaltárus” és a „balatoni lángossütő” a kései Kádár-korszak pre-kapitalista éveinek gyorsan meggazdagodó, irígyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak.

Epizódok:

1. Balatoni üdölők
2. Balatoni táborok
3. Balatoni turizmus
4. Balatoni sport
5. Balatoni rendezvények

 
5 990 Ft
Budapest Retró 2. (1DVD) (angol felirat)

1998-ban készült a Budapest Retró - Életképek a 60-as, 70-es évekből című film, amely kizárólag archív híradók és propagnadafilmek felhasználásával igyekezett felidézni néhány momentumot a Kádár-korszak hétköznapjainak hangulatából. A film az elmúlt években nagy utat járt be, a jó fogadtatáson felbuzdulva 2003-ban a stáb egy újabb négyrészes film elkészítésért határozta el.

1. A pesti üzlet

2. A pesti ünnep

3. A pesti nő

4. A pesti vasárnap


A kiválasztás természetesen elég szubjektív volt. Ezzel együtt ezek a képsorok
jól tükrözik a korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok
- mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók
is.

Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek
mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában,
ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.

 
1 490 Ft
Bűn és büntetlenség (2DVD)

A film Biszku Béláról, az 56 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól. Biszku 1957 és 1961 között volt belügyminiszter, az MSZMP KB zárt ülésein többször felszólalt annak érdekében, hogy a bíróságok súlyosabb ítéleteket hozzanak valamint több fizikai megsemmisítést követelt. Szavait tettek követték, amelyik bíró nem engedelmeskedett, azt leváltották. A forradalom tizenhárom napjáért kivégeztek közel 300 embert, bíróság elé állítottak húszezret, miközben kétszázezren elmenekültek az országból. Biszku Béla 1989 óta visszavonultan él és soha senkinek sem nyilatkozott korábbi tetteiről. A film alkotóinak sikerült csapdába csalni őt, megkérdezni tőle, hogy bánja-e és bocsánatot kér-e a történtekért. A film bemutatását hatalmas botrány övezte, ugyanis Biszku betiltotta, de a rendezők ennek ellenére bemutatták.

 
2 990 Ft
Csatamezők - Midwayi csata (1DVD)

A CSATAMEZŐK sorozat alapos és átfogó képet nyújt a II. Világháború sorsdöntő csatáiról: részletesen mutatja be az egyes csaták parancsnokait, katonáit és fegyvereit. Az eseményeken túl megismerhetjük a csaták kirobbanásának indítékát és azok következményeit is, a kor katonai- és politikai helyzetével együtt. A sorozat nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy még többet tudjunk meg a II. Világháború napjainkra is nagy hatást gyakorló eseményeiről.

A Midway-szigeteknél lezajlott tengeri csata különlegessége az volt, hogy teljes egészében repülőgépek vívták meg.

A japánok 1941-re kifejlesztett anyahajó flottájának erejét a Pearl Harbour ellen indított támadás mutatta meg, amelyben az amerikai flotta legjelentősebb erői semmisültek meg. Négy repülőgép anyahajó azonban megmenekült, melyeket tengeri fölényük biztosítása érdekében a japánoknak el kellett pusztítaniuk. Noha a japánok hadifölénye jelentős volt, nem számoltak azzal, hogy az amerikaiak ismerték a japán kódrendszert, és a radartechnikát is sikeresen alkalmazták.

Az amerikai győzelmet hozó összecsapás adott lehetőséget Japán visszaszorítására, és a későbbi kapitulációra.

 
1 990 Ft
  Csirke, a hal és a királyrák, A (1DVD) (José Luis López-Linares)

A csirke, a hal és a királyrák című film egy izgalmas gasztronómiai thriller, amely Jesús Almagro, Spanyolország egyik legismertebb szakácsmesterének küzdelmét mutatja be a gasztronómia világbajnokságaként emlegetett Bocuse d’Or szakácsversenyen.

Jesús Almagro a spanyol konyha színeiben indul a franciaországi Lyonban kétévente megrendezésre kerülő megmérettetésen, és mindent megtesz, hogy elnyerje a rangos Bocuse d’Or-díjat.

A dokumentumfilm lélegzetelállító utazás a földkerekség legkiválóbb szakácsaival, az út összes izgalmával és váratlan fordulatokkal. Egy ember magával ragadó, igaz története.

 
1 490 Ft
Dinoszauruszok - Az ősvilág urai (1DVD) (Discovery)

A világ legnagyobb, legokosabb és legfejlettebb teremtményei voltak.
Itt éltek ezen a bolygón, ahol mi.
Voltak köztük békés növényevők és félelmetes ragadozók.

Mintegy 160 millió éven át uralkodtak a Földön, aztán hirtelen eltűntek. A tudósok régóta keresik a magyarázatot, miért pusztultak ki a dinoszauruszok. Újonnan felfedezett bizonyítékok arra utalnak, hogy kb. 20 millió évvel ezelőtt egy aszteroida ütközött a Földnek, és elpusztította az élőlények 90%-át.

Utazzon velünk vissza az időben, amikor a világot még ősdzsungel borította. Legyen a múlt szemtanúja, és lássa úgy a dinoszauruszokat, ahogy még azelőtt soha...

 
990 Ft
  Élet a kamera előtt (1DVD) (digipack) (David Attenborough) (BBC)

David Attenborough Anglia egyik legismertebb és legnagyobb tudású egyénisége. Pályafutása egybefonódott a BBC történetével, hiszen már 1952-ben csatlakozott a TV-csatornához. Együtt nőtt fel a televíziózással, az elmúlt 50 évben szemtanúja és részese volt annak a folyamatnak, amely létrehozta a világ egyik leghíresebb televíziós csatornáját. David Attenborough számtalan műfajban jeleskedett, ám végül kikötött a természettudományoknál, és ez tette méltán világhíressé. Archív felvételek idézik fel pályafutásának legkiemelkedőbb pillanatait, bemutatva ezt a rendkívüli életutat, a TV-adásban eltöltött hosszú évtizedeket.

 
1 990 Ft
  Életek éneke (3DVD) (televíziós változat) (Bereczki Csaba)

Az első átfogó film az erdélyi népzenéről

…ahol van egy hang, ott van egy lélek,
ahol van egy lélek, ott van egy ember,
ahol van egy ember, ott van egy sors,
ahol van egy sors, ott van egy történet,
ahol van egy történet, ott lehet egy film is…

„Ez egy alapfilm” (nepzene.hu)

„Életek Éneke – előítéletek nélkül” (metro.hu)

„Élettel teli film” (espresso.hu)

„Az (Életek énekében) a zene a történetmesélés szerves része, nem aláfest, hanem elbeszél: általa ismerjük meg a szereplőket, a gondolkodásmódjukat, és a közeget, amelyben élnek. A zene nem összeköti, hanem továbbmondja a mesét, néhány perc után értjük a film címét. Akinek a lába nem kezd el járni a film alatt – szerintem –, az csal.” (film.hu)

Epizódok:

- Máramarossziget
- Budatelke
- Szászfenes
- A Szászcsávási Banda
- Nagybánya
- Kalotaszeg
- Gyimes, Gyergyó
- Nagysármás
- A Magyarpalatkai Banda

 
3 990 Ft
Embergyerek, Az 1. rész - Pelusos zsenik (1DVD)

Csecsemőkorunkban nem is vagyunk annyira gyámoltalanok, mint eddig gondoltuk. A témával foglalkozó kutatók csak mostanában kezdenek rájönni, hogy már az egyévesnél fiatalabb babák is hatalmas tanulási és kommunikációs potenciállal rendelkeznek.

A többszörös díjnyertes dokumentumfilm-sorozat frissítően új látószögből mutatja be a csecsemők fejlődését. Élvezetes narrációval rajzol közelképet a kicsik képességeiről a legfrissebb kutatási eredmények tükrében

1. rész - Sétálunk, sétálunk:

Az első rész a mozgásfejlődéssel foglalkozik: hogyan emeli fel először a fejét a kisbaba, mikor tud megfordulni, hogyan tanul nyúlni a tárgyak után, majd végül sétálni.

2. rész - Gondolkodom, tehát vagyok:

A második rész a gondolkodás fejlődését mutatja be: miként észleli a kisbaba az embereket, a tárgyakat, a mintázatokat, hogyan vezet mindez az én-tudat kialakulásához.

 
1 490 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés