Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

Box története, A (DVD)
Az ökölvívás felejthetetlen nagyjainak (Joe LOUIS; Mike TYSON; Muhamad ALI; Rocky MARCHIANO) élete és pályafutása. Az ökölvívás történelmének legfontosabb mérkőzései. A sokszor eddig még be nem mutatott kisfilmeken, az ökölvívás történelmének legfontosabb mérkőzésein kívül ez a különleges DVD bemutatja mindenidők legnagyobb ökölvívóinak élettörténetét is. A különböző ábrák segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy megismerjük az összes olasz olimpiai – és világbajnoki névsorát, karrierjük történetét és az ökölvívó történelmet író ökölvívók életútját.
Narrátor: Kovács "KOKO" István
 
1 990 Ft
Budapest Retró 1. (1DVD) (+angol felirat)

Ebben a filmben csak archív felvételeket láthatunk. Mozihíradókat, reklámokat,
kisfilm-részleteket. De nem a fővárossal kapcsolatos történelmi eseményekről,
hanem arról, hogy hogyan éltek az emberek Budapesten ebben a húsz évben. Hol
ettek, hogyan öltözködtek, hová jártak szórakozni.

Az idősebbek felidézhetik, az ifjabbak pedig megismerhetik a kor híres tárgyi
emlékeit: a Panni robogót, a Modex orkánkabátot, a Varia
bútort, a twist pulóvert, a szimpla feketét.

A film öt különböző epizódból áll:

1. A pesti utca

2. A pesti lakás

3. A pesti bisztró

4. A pesti autó

5. A pesti divat.

Várostörténet 

szekunder szinten, ahogy azt a budapestiek megélték.

 
1 990 Ft
Budapest Retró 2. (1DVD) (+angol felirat)

1998-ban készült a Budapest Retró - Életképek a 60-as, 70-es évekből című film, amely kizárólag archív híradók és propagnadafilmek felhasználásával igyekezett felidézni néhány momentumot a Kádár-korszak hétköznapjainak hangulatából. A film az elmúlt években nagy utat járt be, a jó fogadtatáson felbuzdulva 2003-ban a stáb egy újabb négyrészes film elkészítésért határozta el.

1. A pesti üzlet

2. A pesti ünnep

3. A pesti nő

4. A pesti vasárnap


A kiválasztás természetesen elég szubjektív volt. Ezzel együtt ezek a képsorok
jól tükrözik a korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok
- mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók
is.

Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek
mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában,
ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.

 
1 990 Ft
Bűn és büntetlenség (2DVD)

A film Biszku Béláról, az 56 utáni véres és kegyetlen megtorlások egyik irányítójáról szól. Biszku 1957 és 1961 között volt belügyminiszter, az MSZMP KB zárt ülésein többször felszólalt annak érdekében, hogy a bíróságok súlyosabb ítéleteket hozzanak valamint több fizikai megsemmisítést követelt. Szavait tettek követték, amelyik bíró nem engedelmeskedett, azt leváltották. A forradalom tizenhárom napjáért kivégeztek közel 300 embert, bíróság elé állítottak húszezret, miközben kétszázezren elmenekültek az országból. Biszku Béla 1989 óta visszavonultan él és soha senkinek sem nyilatkozott korábbi tetteiről. A film alkotóinak sikerült csapdába csalni őt, megkérdezni tőle, hogy bánja-e és bocsánatot kér-e a történtekért. A film bemutatását hatalmas botrány övezte, ugyanis Biszku betiltotta, de a rendezők ennek ellenére bemutatták.

 
2 990 Ft
  Charles Darwin és az élet fája (1DVD) (2009) Bővített változat  (David Attenborough)

A világ legkedveltebb természettudósa. Darwin korszakalkotó evolúciós elmélete. - Tökéletes párosítás. Ez a speciális dokumentumfilm Charles Darwin születésének 200. évfordulója alkalmából készült, méltó emléket állítva a 150 éve publikált A fajok eredete c. Darwin műnek is.

 
2 990 Ft
Che Guevara - Mindörökké győzelem (1DVD)
A mítoszok minden politikai vitán vagy ideológiai nézeten túllépnek. Így ebben a filmben találkozni fogunk Ernesto 'Che' Guevara ellentmondásokkal teli forradalmárral, aki egyaránt képes volt arra, hogy verseket írjon, de arra is, hogy meghúzza a ravaszt és kivégezzen egy árulót. Ritka és gyakran eddig még soha nem látott képek kíséretében megismerhetjük egy olyan személy teljes és emberi életrajzát, aki alaptalanul vagy nem, de mindenkinél jobban személyesíti meg a romantikus és forradalmi á... 
990 Ft
  Cigány holokauszt / Cigány munkaszolgálat (Varga Ágota dokumentumfilmjei - sorozat) (1DVD)

Az első átfogó filmek e témában, melyeknek egyszerre volt írója, rendezője, szerkesztő-riportere, társ-producere is egyben Varga Ágota. Számos meghívás, több hazai és jelentős külföldi közönségtalálkozó, sok-sok pozitív kritika, sajtóvisszhang, komoly tanulmány kísérte és kíséri mind a mai napig a filmeket, amelyek először tesznek kísérletet arra, hogy átfogó képet adjanak a magyarországi cigányok deportálásáról, háborús munkaszolgálatáról a dokumentumfilm eszközeivel.

 
2 990 Ft
Comandante (1DVD) (2007)
Egy bensőséges portré Fidel Castroról, az emberről, aki több mint fél évszázada a nemzetközi politikai élet fajsúlyos személyisége.

Az Oscar-díjas Oliver Stone három napos forgatással készítette el filmjét, rejtett kamerás felvételek, illetve a vezérrel folytatott személyes beszélgetések alapján.

Ez az egyedülálló dokumentumfilm közelebb visz minket a Comandante életének, céljainak megértéséhez. 
1 990 Ft
  Corporation, The - A pénz birodalma (1DVD) (bővített extra változat) (Mark Achbar  - Jennifer Abbott)

A film a világkereskedelem legújabb jelenségeit elemezve felteszi a meglehetősen aggasztó kérdést: milyen következményekkel jár az emberekre, a környezetre, a demokráciára és Földünk jövőjére nézve, ha mérhetetlen hatalmat adunk egy olyan intézménynek, melynek legfőbb törekvése, hogy a részvényesek vagyonát növelje, és nem tartja feladatának, hogy erkölcsi szempontokkal is foglalkozzon? Van olyan módszer, mellyel a könyörtelen profithajszolási kényszere gyógyítható, vagy csak az erős korlátozó intézkedésekben bízhatunk? Az alkotók testközelből követik végig az eseményeket a leghangosabb globalizációellenes tüntetések időszakától az Enron Társaság bukásával kezdődött nagyvállalati csődökig.

 
1 990 Ft
Csatamezők - Franciaországi csata (1DVD)

A CSATAMEZŐK sorozat alapos és átfogó képet nyújt a II. Világháború sorsdöntő csatáiról: részletesen mutatja be az egyes csaták parancsnokait, katonáit és fegyvereit. Az eseményeken túl megismerhetjük a csaták kirobbanásának indítékát és azok következményeit is, a kor katonai- és politikai helyzetével együtt. A sorozat nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy még többet tudjunk meg a II. Világháború napjainkra is nagy hatást gyakorló eseményeiről.

A FRANCIAORSZÁGI CSATA volt a II. Világháború első nagy támadássorozata, melyet a hitleri csapatok 1940 tavaszán indítottak. A Vörös hadműveletnek elnevezett, páratlanul merésznek tűnő haditerv Hitler addigi legkockázatosabb vállalkozása volt. A Blitzkrieg legdöbbenetesebb győzelme, mely által Hitler támadhatatlanná vált Európában. A Nyugat felett aratott győzelem súlyos következményeket vont maga után a II. Világháború történetében.

 
2 990 Ft
Csillagösvényen - Történelmi sorozat 1. (1DVD)

Ez a film egyfajta főhajtás a magyar történelem előtt.

Gazdagon fényképezett, bámulatos bepillantást nyújt a régmúltba. Három történelemórányi időutazás a magyarok mesésnek tűnő, ám mégis igaz, hősies világába.

A Hazatérés című önálló film a honfoglalást, míg a Bulcsu az európai hadjáratokat és a lovas harcmodort mutatja be.

A harmadik, A titokzatos Szent Korona című film pedig a koronaelméleteket foglalja össze a hagyományostól a meghökkentőig.

A Magyarországon eddig ismeretlen műfajú filmek tartalma ugyan tudományos és ismeretterjesztő, képi megfogalmazása mégis a játékfilmeket idézi.
A család minden tagjának ajánljuk!

 
2 990 Ft
Csillagösvényen - Történelmi sorozat 2. (1DVD)

Az első sorozat óriási sikere után elkészült a méltó folytatás.

Ezúttal négy történelemórányi időutazással bepillanthatunk a magyarok mesésnek tűnő, mégis igaz, hősies világába.

Olyan neves szakértők segítségével, mint dr. Aradi Éva, Friedrich Klára, Jankovics Marcell,Kiss Dénes, Marjanicz László, Marton Veronika, Obrusánszki Borbála, Szakács Gábor, Szántai Lajos, Szentesi Zöldi László, Szenti Tibor, Vukics Ferenc.

1. rész - Titokzatos mondáink
Miről árulkodnak a legszebb magyar mondák? Az Aranyszarvas legendája, Attila kardja, Emese álma, Lehel kürtje. Megannyi titokzatos história, amelyeknek mély történelmi alapjuk van.

2. rész - A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve
Honnan ered a magyar nép és nyelv? Létezett?e a sumér rokonság vagy az etruszk kapcsolat?
Mi igaz és mi nem a finnugor elméletben? Volt-e írása a hunoknak és a magyaroknak?
Ezernyi kérdésre keressük a választ neves szakértők segítségével.

3. rész - Betyárvilág
Közönséges bűnözők, vagy a nép jótevői? Kik is voltak a Betyárok? Hogyan harcolt Rózsa Sándor csapatával a szabadságharcban? Betyárvilág, legendák és igazságok.

4. rész - Az ősnyelv
Hogyan épül fel a magyar nyelv, mi a logikája? Ha létezett ősnyelv, annak van-e köze mai beszédünkhöz?

 
2 990 Ft
  Csirke, a hal és a királyrák, A (1DVD) (José Luis López-Linares)

A csirke, a hal és a királyrák című film egy izgalmas gasztronómiai thriller, amely Jesús Almagro, Spanyolország egyik legismertebb szakácsmesterének küzdelmét mutatja be a gasztronómia világbajnokságaként emlegetett Bocuse d’Or szakácsversenyen.

Jesús Almagro a spanyol konyha színeiben indul a franciaországi Lyonban kétévente megrendezésre kerülő megmérettetésen, és mindent megtesz, hogy elnyerje a rangos Bocuse d’Or-díjat.

A dokumentumfilm lélegzetelállító utazás a földkerekség legkiválóbb szakácsaival, az út összes izgalmával és váratlan fordulatokkal. Egy ember magával ragadó, igaz története.

 
1 490 Ft
Darwin rémálma (1DVD)

Így valósul meg a világon mindenütt nemcsak Darwin, hanem az egész emberiség rémálma.

1950-ben a tanzániai Viktória-tóba mesterségesen betelepítették a nílusi sügér nevű halfajt, mely ragadozó lévén rövid időn belül kiírtotta a tó természetesen ott élő egyéb halfajait felborítva az élővilág egyensúlyát és ökológiai katasztrófát előidézve.

Kik és miért tették mindezt? Hogyan függ össze a haltenyészet az afrikai polgárháborúkkal, az éhezéssel, járványokkal, drogfüggőséggel, és prostitúcióval?Ahogy a rendező mondja: ugyanezt a filmet lehetett volna forgatni Sierra Leonéban is halászat helyett gyémántbányászatról, Hondurasban banántermesztésről, Líbiában, Nigériában vagy Angolában nyersolajkitermelésről.

 
2 990 Ft
  Digitális történetmesélés - anthropolis 2012.november (1DVD)  (gyárilag írott lemez)
Amiről nem lehet beszélnim arról hallgatni kell. Amiről nehéz beszélni, nem érdemes elhallgatni, arról digitális történetet kell készíteni. Ezt a személyes meggyőződésünket remélhetőleg mindazok osztani fogják, akik beleolvasnak az Anthropolis folyóirat legújjabb számába, illetve megnézik a kiadványban talált kisfilmet. 
1 990 Ft
Dinoszauruszok - Az ősvilág urai (1DVD) (Discovery)

A világ legnagyobb, legokosabb és legfejlettebb teremtményei voltak.
Itt éltek ezen a bolygón, ahol mi.
Voltak köztük békés növényevők és félelmetes ragadozók.

Mintegy 160 millió éven át uralkodtak a Földön, aztán hirtelen eltűntek. A tudósok régóta keresik a magyarázatot, miért pusztultak ki a dinoszauruszok. Újonnan felfedezett bizonyítékok arra utalnak, hogy kb. 20 millió évvel ezelőtt egy aszteroida ütközött a Földnek, és elpusztította az élőlények 90%-át.

Utazzon velünk vissza az időben, amikor a világot még ősdzsungel borította. Legyen a múlt szemtanúja, és lássa úgy a dinoszauruszokat, ahogy még azelőtt soha...

 
990 Ft
  Dogora - Ázsia arcai (1DVD) (Dogora - Ouvrons les yeux, 2004) (karcos példány)

Az élet zenében és képekben.


Se nem fikció, se nem dokumentumfilm, a Dogora egy impresszionista és humanista vízió, zenében elbeszélve.

Egy nap Patrice Leconte felfedez egy hihetetlen szimfonikus szvitet, melyet száz éneklő gyermek ad elő. Soha nem tapasztalt érzések fogják el. Valamivel később Kambodzsában jár. Ország még soha nem hatott rá ilyen felkavaróan.

Ezekből, a kivételes érzelmekből születik meg egy nagy kaland, egy egyetemes odisszea, éppoly meglepő, mint amilyen megindító, éppoly könnyed, mint amilyen komoly. Akárcsak az élet.

 
1 490 Ft
Egy forradalom hétköznapjai (1DVD)

Vörösmarty Elõszó címû versét idézve így jellemezhetõ a magyarság hangulata 1848 tavaszán, s ezt az életérzést ragadja meg a film a maga puritán egyszerûségével; metszetekkel, életképekkel, gúnyrajzokkal, idézetekkel, újságok tudósításaival bemutatva a napról napra változó eseményeket és érzelmeket.

Ugyanakkor látjuk az egymásnak feszülõ egyéniségek harcát is, Petõfi tüzes forradalmi lelkesedésének kontrasztjában ott áll az egyre inkább csüggedõ, öngyilkosságra készülõ és irodalomért könyörgõ Széchenyi alakja; az elõbbi gondolatait verseibõl, az utóbbiét naplójából ismerhetjük meg. S a végkifejlet szörnyû…

 
1 990 Ft
Egyiptom -  Fedezzük föl!  (1DVD)

Reméljük örömmel tölti el az hogy sorozatunk kazettáját megvásárolta. Egzotikus országok természeti történelmi művészettörténeti vallástörténeti jellegzetességei közé kalauzoljuk el önt.Tudjuk hogy semmi sem pótolhatja a helyszíni barangolást és a személyes találkozást az ott élő emberekkel. Mégis Jó utat most filmen keresztül és majd személyesen...

Kazetta bemutatja: Kairó, piramisok, Nílus, Luxor , karnak.......

 
990 Ft
  Egyiptom eltűnt királynője - Nefertiti rejtélye (1DVD) (Discovery) (slimtokos kiadás)

Az ókori Egyiptom királynője a hatalom és a szépség legendás szimbóluma volt. A rejtélyek és a szerelem istennője a XVIII. dinasztia idején uralkodott, majd váratlanul és nyomtalanul eltűnt. Most azonban Dr. Joann Fletcher egyiptológus úgy véli, hogy a Királyok Völgyének egyik titkos sírkamrájában megtalálta Nefertiti múmiáját. Az igazság kiderítéséhez a legmodernebb technikát alkalmazza, és a Discovery TV támogatásával belekezd az évtized legnagyobb felfedező expedíciójába…

 
1 990 Ft

Sorrend: