Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

Gestapo: Hitler állami rendőrsége (1DVD) (2009)
Hermann Göring, Titkos Állami Rendőrsége azzal a feladattal lett megbízva, hogy letartóztassa és vallomásokat, információt kényszerítsen ki a Birodalom feltételezett ellenségeiből. Az igazságszolgáltatás minden hatalma a kezében összpontosult, feleslegessé téve ezáltal a bíróságokat. A század egyik igazi horror történetének impozáns beszámolója. 
1 990 Ft
Gyilkos labda - A kerekesszék harcosai (1DVD)

Ez a film azt teszi, amire csak a legjobb dokumentumfilmek képesek: betekintést enged számunkra egy olyan világba, amit igen kevéssé ismerünk félszegségünk és vélt ideáink okán.

Ennek a dokumentumfilmnek a főszereplői mozgássérült srácok, akik Mad Max stílusú kerekesszékekben száguldozva kőkemény full-contact-os rugby-t játszanak. Felülkerekedve elképzelhetetlen akadályokon, céljuk hogy elindulhassanak Athénban, a Paralimpiai Játékokon.

Ez a film őket ünnepli, akik többek, harcosabbak és keményebbek, mint mi, akiket az élet sokkal könnyebb feladat elé állított.

Mi is az a kerekesszékes rögbi?

A kerekesszékes rögbi egy erőteljes, intenzív játék a sérült férfi és nő sportolók számára.

Ez az új, de gyorsan terjedő sportág. 1977-ben indult útjára Kanadából a mozgássérült emberek számára. Felépítése és szabályai a kosárlabda, a labdarúgás és a jéghoki elemeit ötvözik; a játékot kosárlabda pályán játsszák.

A csapatot négy játékos alkotja, maximum 8 csere játékossal. A játékosokat képességeik szerint kategorizálják egy meghatározott pontrendszerben 0,5-3,5 pontig. A pályán egyszerre játszó sportolók összes sérültségi pontszáma nem lehet több 8 pontnál.

A meccseket röplabdával játsszák, amit lehet vinni, lehet cselezni vele, vagy passzolni, egyedül rúgni nem szabad. A labdát 10 másodperc alatt egyszer legalább le kell pattintani.

A játék lényege pedig, hogy a játékosok - vállalva az egymással való ütközés veszélyét - áttörjenek az ellenfél vonalán és eljutassák a labdát a gólvonalon túlra. A mozgásban kevésbé korlátozott játékosok a támadásban, a többiek a védekezésben tűnhetnek ki teljesítményükkel.

A kerekesszékes rögbi meccs 8 perces negyedekből áll.

 
1 490 Ft
Harcosok: Attila, a hun (1DVD) (BBC)

A korai 5. században, egész Európa és Ázsia sorsa egy ember kezében volt. Ez a férfi volt Attila akit Isten Ostorá-nak is neveztek. Attila hírhedt volt kielégíthetetlen ambíciójáról és irtózatos kegyetlenségéről ugyanakkor okos és taktikus vezetőként rengeteg ember csodálatát és támogatását nyerte meg. Sikeres, egyben kiszámíthatatlan hadvezér volt. Amikor megsemmisítő vereség fenyegette csapatait, olyan döntéseket hozott, amelyekkel meglepte az ellenfeleket egész csaták végkimenetelét változtatva meg.

Hosszas harcok árán bevezette elcsigázott és demoralizált csapatait a római birodalom szívébe, hogy megpróbálja megszerezni a legnagyobb dicsőséget amiről egy barbár csak álmodhat. Elfoglalni Rómát. Hatékony támadásai rettentően szétzilálták az egész római birodalmat, végzetesen sebezhetővé téve azt a külső támadókkal szemben. Rövid időn belül az utolsó római császár is lemondásra kényszerült és Attila úgy vonult be a történelem könyvekbe mint a legnagyobb harcos, aki nem csak Róma, de Isten ostora is volt.

 
990 Ft
  Harlem Globetrotters - A csapat, amely megváltoztatta a világot (1DVD) (Michael Sear / Joseph Sharman)

Tarts a csapattal, amely világszerte rombolt le kulturális és faji előítéleteket, és mindezt egy kosárlabda segítségével! Izguld végig te is azt az 1948-as, sorsdöntő meccset, amelyben a csupa feketékből álló Globetrotters a csak fehérekből álló Minneapolis Lakersszel szállt szembe egy olyan korban, ahol a bőrszín szerinti megkülönböztetés még mindennapos volt! Kísérd el Te is a Globetrotterst a hidegháborús Berlinbe, ahol 1951-ben ők voltak a demokrácia és a béke nagykövetei! A Public Enemy legendás frontembere, Chuck D a házigazdája a lenyűgöző filmnek, amelyben megszólalnak volt Globetrotters-játékosok, NBA-edzők, hírességek és sokan mások. Vedd fel a játék fantasztikus ritmusát! Nézd meg, hogyan csavarta „Geese” Audbie a kisujja köré a közönséget! S ki ne hagyd azt a több mint 60 percnyi extrát, amely a csapat legszenzációsabb trükkjeiből és legemlékezetesebb pillanataiból szemezget!

 
2 990 Ft
  Harley-Davidson - Az új generáció (1DVD) (Harley-Davidson - The New Generation) (Discovery)

Százéves fennállása óta a Harley-Davidson a klasszikus motorok egész sorát dobta piacra. Számos téren az amerikai életstílus jelképévé vált. A 90-es évekre, olyan népszerűségre tett szert, hogy csak várólistáról lehetett hozzájutni. Az eladási adatok azt igazolják, hogy a Harley tulajdonosok a maguk színes életstílusával valószínűleg a leginkább márkahű vásárlóknak számítanak világszerte. A legendás motorkerékpárok egyik legnagyobb vonzereje mindig is az volt, hogy egyedivé tehetők, és a saját ízlése szerint formálhatja az ember. Ez alól az új generációs sikermodell a V-Rod sem kivétel. Több mint 6 éven keresztül a legszigorúbb titokban fejlesztették, és amikor elkészült ez lett a Harley-Davidson-ok történetének legkülönlegesebb darabja...

 
990 Ft
Himalája - Az élet sója (1DVD)

A Himalája gyönyörű képi világával Tibet elfeledett népét mutatja be. A Nepáli-Himalája mélyén Tinle, a karizmatikus főnök elveszti legidősebb fiát. A halálesetért fia barátját, Karmát tartja felelősnek, ezért megtiltja neki az éves jak-karaván vezetését. Karma nem törődve az öreg haragjával, a rituális karaván-ünnepség időpontja előtt útnak indul. Az istenek által megszabott napon Tinle szintén nekivág a kockázatos ösvénynek. Ezzel kezdetét veszi a nemes verseny Karma és Tinle karavánja közt, melyben mindkettejüknek meg kell vívni az ősi küzdelmet a hatalmas, vad hegyekkel is.
Az extrém, magashegyi körülmények között dolgozó francia filmes stáb kilenc hónapon át forgatta ezt a felejthetetlen filmet. Lenyűgöző tájképeivel és különleges témájával a Himalája elnyerte a legjobb operatőri munkának és zenének járó César-díjat.

 
1 990 Ft
Himalája - Michael Palin utazása 2. rész (1DVD) (BBC)

A Himalája sorozat Michael Palin kétezer mérföldes utazása egy hatalmas, fenséges és misztikus tájon, amely feltárja hihetetlenül forró majd fagyasztóan hideg arcát. Alig akad még egy ilyen érintetlen hely a világon, ahol ilyen gazdag a vegetáció: gyönyörű folyók és tavak, esőerdők és teaültetvények kísérik utunkat; a táj történelme pedig tele van bátorságról szóló emberi történetekkel, úgy mint a Mount Everest megmászása vagy az itt lakó népek politikai küzdelmei.

A túlélés és a lenyűgöző táj megismerésének érdekében Palin barátságot köt az erdei falvak lakóival, hegymászókkal és serpákkal, de beszélget a térség prominens képviselőivel is, például a Dalai Lámával.

 
1 990 Ft
Himalája - Michael Palin utazása 3. rész (1DVD) (BBC)

A Himalája sorozat Michael Palin kétezer mérföldes utazása egy hatalmas, fenséges és misztikus tájon, amely feltárja hihetetlenül forró majd fagyasztóan hideg arcát. Alig akad még egy ilyen érintetlen hely a világon, ahol ilyen gazdag a vegetáció: gyönyörű folyók és tavak, esőerdők és teaültetvények kísérik utunkat; a táj történelme pedig tele van bátorságról szóló emberi történetekkel, úgy mint a Mount Everest megmászása vagy az itt lakó népek politikai küzdelmei.

A túlélés és a lenyűgöző táj megismerésének érdekében Palin barátságot köt az erdei falvak lakóival, hegymászókkal és serpákkal, de beszélget a térség prominens képviselőivel is, például a Dalai Lámával.

 
1 990 Ft
  Hitler titkos fegyverei (1DVD) (digibook) (Háborúk és fegyverek sorozat)

A II. világháborúban a legforradalmibb és leghaladóbb katonai fejlesztések közül sokat a náci Németország hozott létre.
Ismerje meg az egyre bonyolultabb rakéták és harci repülőgépek fejlesztését, amelyek Németország utolsó esélyét jelentették, hogy szembeforduljon a Szövetségesekkel.
Figyelje meg a sugárhajtású vadászgépek és ballisztikus rakéták titkos próbáit, és nézze meg, hogy a V-fegyverek mekkora rombolást végeztek a háború utolsó éveiben.

 
1 490 Ft
Hogyan lett az ember? 2. (1DVD)

A Hogyan lett az ember sorozat második része (az első rész eredeti címe: The Species Odyssey, ez a Homo Sapiens címen jelent meg) még mélyebbre ás az emberi faj lehetséges eredettörténetében.

300 ezer évvel ezelőtt jelent meg fajunk első képviselője a Földön, és lassacskán uralma alá hajtotta azt. Felfedezte a termőföldet, elérte bolygónk minden területét majd a képzelet világa felé fordult. Megismerte a művészetet és a mágiát.

A természet mindig kihívások elé állította, katasztrófákkal, klímaváltozással kellett szembenéznie. Gyakran mindent elveszített, de mindig megtalálta a módot a túlélésre -így egyre jobban elkezdte érteni a természeti törvényeket és rájött, hogy vannak határok, amiket nem szabad átlépni.

Mi a Homo sapiens igaz története?
Hogyan népesítette be a kontinenseket?
Hogyan fedezett fel fontos civilizációs vívmányokat?
Kövessük végig az emberi faj kontinenseket és évszázadokon átívelő útját!

 
1 990 Ft
  Hol az ördögben van Oszama Bin Laden? (1DVD) (Where in the World Is Osama Bin Laden?, 2008)

Morgan Spurlock dokumentumfilm-rendező, aki az amerikai gyorséttermekről szóló Super Size Me című filmjével lett világhírű, nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy megtalálja Oszama Bin Ladent. Az apropót az adja, hogy a rendező felesége gyermeket vár. Spurlock már előre félti gyermekét a világtól, amibe beleszületik, a terrorizmustól, ami mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva megkeresse a világ első számú közellenségét.

Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nemcsak Oszama Bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jött. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy Egyiptomot, Marokkót, Izraelt, Jordániát, Afganisztánt, Szaúd-Arábiát és Pakisztánt bejárva a nyomára akadjon. Eközben megismeri az ottani emberek életét, gondolkodásmódját és véleményüket az Amerikai Egyesült Államokról.

 
2 990 Ft
Horthy, a kormányzó (1DVD) (Koltay Gábor)

A film a Kormányzó életét és a két világháború közötti Magyarország történéseit mutatja be az események koronatanúi, a Horthy-család tagjai, a Kormányzó menye, özv. Horthy Istvánné, gróf Edelsheim Gyulai Ilona asszony és a Kormányzó unokája, ifj. Horthy István segítségével.

 
4 990 Ft
  I. világháború, Az - Az európai frontok nagy csatái (1DVD)

Ez volt az első, komoly kísérlet az európai kontinens elpusztítására. Komoly indíték nélküli háború, ugyanakkor logikus következménye a 800-as évek nacionalista mentalitásának.

Új és hihetetlen hatóerejű fegyverek tűntek fel a csatákban és először fordult elő, hogy az egész világ ugyanabba a konfliktusba keveredett bele. Az ellenfelek tömegeket soroztak be, kémiai fegyvereket, harci járműveket, tengeralattjárókat és egy sor technikai újítást vetettek be a harcok során. Mindez az emberiség történelmének addigi legnagyobb tömegmészárlásához vezetett.

Négy év rettenetes csatáinak eredménye, hogy minden ugyanúgy maradt, mint előtte, kivéve a több millió sebesültet és halottat, számos falu és város elpusztítását és a leírhatatlan nélkülözést.

Ez a dokumentumfilm eredeti és sok, eddig még be nem mutatott képekkel elvisz minket a nagy háború különböző helyszíneire. Szembesülve az értelmetlen öldöklés epikusságával, a képek egyszerre megbabonázók és félelmet keltők.

 
1 990 Ft
Így írunk mi (1DVD) (slimtokos)

Magyar Író Akadémia
Szépirodalmi mesterkurzusok indulnak minden év őszén és tavaszán


Balla Zsófia, Békés Pál, Csukás István, Darvasi László, Forgács Zsuzsa Bruria, Grecsó Krisztián, Grendel Lajos, Háy János, Karafiáth Orsolya, Karinthy Márton, Kárpáti Péter, Lator László, Nádasdy Ádám, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Sárközi Mátyás, Schein Gábor, Szilágyi Ákos, Tolnai Ottó, Závada Pál

 
1 990 Ft
II. János Pál - A szeretet zarándoka (1DVD)

Az egész estés dokumentum-összeállítás a XX. század egyik legmeghatározóbb alakjáról, a Vatikán Televízió exkluzív felvételeiből készült.
Ez a kizárólag a Vatikán Televízióban sugárzott felvételekből összeállított dokumentumfilm 90 percben mutatja be II. János Pál pápa rendkívüli pályafutását négy különálló részben: szolidaritás, béke, gyermekek, párbeszéd.
II. János Pál soha nem szűnő figyelemet és támogatást szentelt a szegényeknek, a társadalom kitaszítottjainak, a börtönben raboskodóknak.
A pápa csaknem három évtizedes munkásságát a béke iránti teljes elkötelezettség jellemezte. Minden erejével a béke megteremtése, megőrzése, védelme érdekében küzdött, akár a világ vezető államfői keresték fel otthonában, a Vatikánban, akár maga tett látogatást a nagyvilágban.
II. János Pál számára az ifjak a jövő értékes letéteményesei. Amikor gyermekkel találkozott - akár kis csoportokban, akár nagy összejöveteleken - irántuk való rajongása megmutatkozott szavaiban, tekintetében, mozdulataiban. Állhatatosan és lelkesen érdeklődött a gyermekek igényei, szükségletei, vágyai felől. 1987-ben Buenos Airesben arra hívta fel a katonai diktatúrából ébredő Argentinát, hogy az ifjak révén álljon talpra újra.
A film emlékezés és egyben tisztelgés a 2005. április 2-án elhunyt pápa emléke előtt.

 
990 Ft
II. János Pál - Negyedszázad az egyház élén (1DVD)

A XX. századi történelem és katolikus hitélet egyik legjelentősebb személyisége, Karol Wojtyla, azaz II. János Pál pápa egyedülállóan hosszú időt, huszonhét évet töltött el a Vatikán vezetői pozíciójában. A katolikus egyház fejeként elődeivel ellentétben nem a bezárkózást, az emberektől való eltávolodást, föléjük magasodást választotta, hanem – bár a katolicizmus alapvető dogmáin nem változtatott, sőt megerősítette azokat – nyitott a külvilág, más vallások felé. Szinte teljes munkássága utazásokkal telt, és mialatt a Föld legtöbb országában megfordult, államfőkkel, miniszterelnökökkel, uralkodókkal találkozott. Minden alkalmat megragadott, hogy a világ jobbá tételének érdekében jelentős politikai-társadalmi kérdésekben is hallassa hangját, elmondja véleményét.

A lengyel Karol Wojtylát 1946-ban szentelték pappá, munkáját a Szent Flórián-templomban kezdte. Már ekkor megmutatkozott eltérő látásmódja, ugyanis sokat sportolt, és a fiatalok számára is kirándulásokat, csónak- és sítúrákat szervezett. Az igen népszerű egyházférfit a II. vatikáni zsinat alatt jelölték Krakkó érseki posztjára, majd három esztendővel később bíborossá szentelték.

Közvetlen elődje, I. János Pál korai halálát követően Wojtylát nyolc fordulót követően 1978-ban választották pápává, így 58 éves korában II. János Pál néven foglalhatta el a vatikáni trónt. A szorgalommal és alázattal végzett munkával eltöltött negyedszázad alatt az egyházfő a katolikus hívek, de a világ számára is új, a szeretettel és megbékéléssel kikövezett utat mutatott, így nem csupán vallási, de történelmi mértékkel mérve is jelentős, meghatározó személyiséggé, milliók példaképévé válhatott.

 
1 990 Ft
  II. Ramszesz uralkodása (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 03.)( használt példány )

Az ókori Egyiptom legjelentősebb fáraója minden tekintetben kiemelkedett a nílusi birodalom többi uralkodója közül. II. Ramszesz az újbirodalmi 19. dinasztia harmadik fáraója volt, akit híres haditettei elismeréseként a „Nagy" jelzővel illettek. Egy férfi, aki több mint 100 gyermeket nemzett, és több templomot építtetett, mint az összes többi fáraó együttvéve. Aki olyan hosszan uralkodott, hogy halhatatlannak kiáltották ki. Az egyiptomiak szemében ő volt a tökéletes fáraó, és uralma az egyiptomi civilizáció diadalmas fénykorát hirdette.

 
990 Ft
  II. világháború nagy csatái -Tunézia (1DVD) (Battlefield Tunezia, 2002)

A tunéziai hadjáratban került sor azokra az ütközetekre, amelyek a sivatagi háború végét
jelentették. Nem ez volt az első alkalom, hogy a Szövetségeseknek nem egyezett a stratégiájuk.
A Fáklya Hadművelet 1942 novemberében, a tunéziai partraszállással vette kezdetét. A
Szövetségesek partraszállása még nem ütközött ellenállásba, azonban a háromágú offenzíva
hamar bajba került, ugyanis szembesülniük kellett az ellenség légi fölényével. Lenyűgöző archív
felvételek mutatják be a csata előtti politikai és katonai helyzetet, a vezetők és parancsnokok
portréit, a fegyverek és taktikák ismertetését, és magát a csata történetét.

A film eredeti archív felvételeket tartalmaz.

 
1 990 Ft
  II. Világháború története, A - 01.-13. rész (4DVD - összecsomagolva)

A British Movietone szerkesztésében megjelent kiadvány a világ legnagyobb háborújának történetét dolgozza fel. A több mint 12 órányi összeállítás nem csupán az események időrendi felsorolására korlátozódik, hanem keresi az események mögött rejlő ok-okozati összefüggéseket is. Így segíti a tanulni vágyó fiatal és idősebb nézőket is egy olyan kor megértésében, amelyben több, mint 50 millió ember vesztette életét.
A páratlan korabeli híradófelvételeken nem csak a jól ismert politikusokat láthatjuk ismét, hanem a civilek és katonák háborús hétköznapjaiba is bepillantást nyerünk. Úgy , ahogy a Spektrum Televízión láthatták...

 
7 990 Ft
  Ínyencfalatok 1. - Jenei Tamás ünnepi fogásai (1DVD) (TV Paprika)

A nagy családi ünnepek közeledtével minden háziasszonyban feltámad a vágy, hogy igazán különleges menüt állítson össze, hogy eddig soha nem érzett ízekkel kényeztesse családtagjait. Számukra valódi segítséget jelenthet Jenei Tamás Ínyencfalatok című sorozata. A fiatal séf valóban pazar lakomákat, különleges, de nem egzotikus ételeket varázsol az ünnepi asztalra. Az Ínyencfalatok a kalandvágyó főzőmestereknek szól, de ha követik Jenei Tamás utasításait, nem fognak csalódni. Az ételek alapanyagai már mindenhol beszerezhetőek, úgyhogy elő a vállalkozó szellemmel! Tálaljanak otthon is ínyencfalatokat az ünnepi asztalra.

 
1 490 Ft

Sorrend: