Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

Egyiptom titkai (1DVD)

Távoli időbe és egy távoli tájra utazunk: A Nílus völgyébe, melyet a folyó vize elragadva a homoksivagatól ősidők óta termékeny oázissá változtat évről évre.
Ezen a tájon jött létre Földünk egyik legkorábbi civilizációja, melynek lenyűgöző építményeit, fennmaradt legendáit és kalandos történetét ismerhetjük most meg.

Epizódok:

- Egy ifjú fáraó
- Egyipitom titkai
- A Nílus forrása
- A Nílus ajándéka
- A piramisok
- Királyok Völgye
- Élet a halál után
- A Birodalom bukása
- Csodálatos dolgok
- Út az örökkévalóságba

 
1 490 Ft
Egyiptom: A fáraók titkai (1DVD) (National Geographic)

Kik építették a piramisokat? Mi volt a múmia-balzsamozók titka? Mely kincseket válogatták ki a túlvilági életre és miért? Egyiptom fáraói a századok során megtartották maguknak e titkokat egészen máig. Utazzunk együtt a titkok földjére, csodáljuk meg a régészek kutatómunkáját, ahogyan feltárják a piramisok építésének titkát. Kövessük a kutatókat az ókori balzsamozási eljárás rekonstruálásában, mely során arra derítenek fényt, hogyan konzerválták a fáraók testét. Legyünk jelen, amint a kamerák bemutatják a földalatti ősi sírboltot, amely Khufu fáraó titokzatos hajóját rejtette, egy fényűző bárkát, mellyel az örökkévalóságba hajózott.

 
990 Ft
  El Camino - Az út (2005) (1DVD) (Tolvaly Ferenc) (angol felirat)

Tolvaly Ferenccel egyfajta idõutazást teszünk a középkorba. Másféle Spanyolországot látunk vele, mint amit eddig ismertünk. Az út teljes legendáriumának bemutatása mellett mûvészettörténeti érdekességek leírása fonódik egybe a vándor testi-lelki-spirituális útjával és álmaival. Hiteles középkori hangulat és ismeretek találkoznak egy tipikusan XXI. századi ember kétségeivel, vívódásaival és végül magára találásával.

 
1 990 Ft
  Élet a kamera előtt (1DVD) (digipack) (David Attenborough) (BBC) (fotó csak reklám)

David Attenborough Anglia egyik legismertebb és legnagyobb tudású egyénisége. Pályafutása egybefonódott a BBC történetével, hiszen már 1952-ben csatlakozott a TV-csatornához. Együtt nőtt fel a televíziózással, az elmúlt 50 évben szemtanúja és részese volt annak a folyamatnak, amely létrehozta a világ egyik leghíresebb televíziós csatornáját. David Attenborough számtalan műfajban jeleskedett, ám végül kikötött a természettudományoknál, és ez tette méltán világhíressé. Archív felvételek idézik fel pályafutásának legkiemelkedőbb pillanatait, bemutatva ezt a rendkívüli életutat, a TV-adásban eltöltött hosszú évtizedeket.

 
2 990 Ft
Élet eredete, Az - 4 milliárd év az Óceánban (1DVD)
Azt mindjannyian tudjuk, hogy a Földünkön az élet az őszi tengerek mélyén jött létre, védve a felszín mérges gázaitól és a Nap halálos sugaraitól. De vajon hogyan zajlott le ez a folyamat? erre kesesi a választ ez az igazán tudományos....
 
990 Ft
  Életek éneke (1DVD) (2008) (angol felirat)  (Bereczki Csaba filmje)

Az első átfogó film az erdélyi népzenéről.

 
1 990 Ft
  Előttünk nincsenek titkok – A Wikileaks története (1DVD) (2013)  (feliratos)

Alex Gibney filmje aprólékos betekintést nyújt Julian Assange sokat vitatott weboldalának születésébe, amely az Egyesült Államok történetének legnagyobb szabású adatbiztonsági betörését hajtotta végre, és a jelenlegi események tükrében is a világsajtó figyelmét élvezi. A WikiLeaks alapítóját sokan a szólásszabadság hőseként tisztelik, mások szimplán csak árulónak és terroristának bélyegzik. Assange felemelkedésével és bukásával párhuzamosan megismerhetjük Bradley Manninget is, azt a fiatal és zaklatott lelkű amerikai katonát, aki több százezer dokumentumot töltött le titkosított amerikai katonai és kormányzati szervekről.

 
2 990 Ft
Embergyerek, Az 1. rész - Pelusos zsenik (1DVD)

Csecsemőkorunkban nem is vagyunk annyira gyámoltalanok, mint eddig gondoltuk. A témával foglalkozó kutatók csak mostanában kezdenek rájönni, hogy már az egyévesnél fiatalabb babák is hatalmas tanulási és kommunikációs potenciállal rendelkeznek.

A többszörös díjnyertes dokumentumfilm-sorozat frissítően új látószögből mutatja be a csecsemők fejlődését. Élvezetes narrációval rajzol közelképet a kicsik képességeiről a legfrissebb kutatási eredmények tükrében

1. rész - Sétálunk, sétálunk:

Az első rész a mozgásfejlődéssel foglalkozik: hogyan emeli fel először a fejét a kisbaba, mikor tud megfordulni, hogyan tanul nyúlni a tárgyak után, majd végül sétálni.

2. rész - Gondolkodom, tehát vagyok:

A második rész a gondolkodás fejlődését mutatja be: miként észleli a kisbaba az embereket, a tárgyakat, a mintázatokat, hogyan vezet mindez az én-tudat kialakulásához.

 
1 490 Ft
  Én táncolnék veled... 2. - Divat- és népi táncok (1DVD)

Divat- és népi táncok:

- Charleston
- Polka
- Twist
- Boogie-woogie
- Rock and roll
- Akrobatikus rock and roll
- Disco
- Blues
- Conga
- Shake
- Begine
- Csárdás

 
2 990 Ft
Erich von Daniken - Totális leszámolás (1DVD) (2008)

Mi végett húzódnak Európán át több mint 1000 kilométeren keresztül a kőkorszakból származó úgynevezett „szent vonalak”? Milyen célból áll Franciaországban több száz gránittömb egyenes, egymással párhuzamos sorokban? Miért eredményeznek ezek a menhírek Bretagne-ban pitagoraszi háromszögeket, míg Stonehenge-ben kör alakot? Erich von Däniken előadásából megtudhatjuk, hogy mindez hogyan lehetséges és tulajdonképpen milyen régiek ezek az őskori ereklyék?

 
1 990 Ft
  Ezeregyéjszaka meséi, Az - Legendák nyomában 01. (1DVD) (History)

Legendák nyomában – Rejtélyek és mítoszok a történelemben című sorozat a történelem legmisztikusabb, legérdekesebb, legtitokzatosabb rejtélyeit mutatja be 22 részben.

History Channel filmekből összeállított történelmi DVD sorozat részei:

1. Az Ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titka
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a Bibliából kimaradt
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő Etruszk város
7. Az Azték birodalom titkai
8. Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10. Marco Polo és a mesés Kelet
11. Machu Picchu: Város a felhők fölött
12. Múmiák az Andokban
13. Szodoma és Gomora
14. Káma-szútra
15. Robin Hood legendás élete
16. Raszputyin igaz története
17. Vikingek-Az északi tűz
18. Boszorkányok- Az ördög cinkosai
19. Sárkány mítoszok
20. Hitler és a “Tökéletes gyerek program”
21. Titokzatos lények legendái
22. Az örök fiatalság forrása

 
990 Ft
Ezotérben (1DVD) (Varga Ágota)

"Közel száz dokumentumfilmmel, számos díjjal a hátam mögött az ezotéria világához ez idáig valahogy nem kerültem közel. Pedig egyre többeket érdekel. Médiumokat, kártyavetőket, grafológusokat, látót, asztrológusokat, auraelemzőket kérdeztem, hogy megtudjam, kik ők, mit tudnak és azt is, hogy ki vagyok én. A kezdeti szkepticizmusom, majd meglepődöttségem után a találkozások során sok minden tisztázódott benem. Kiderült, szinte mindent tudnak rólam: múltamat, jelenemet, esetenként a jövőmet is. Mindezt úgy, hogy a felvételt megelőzően nem ismertük egymást." - Varga Ágota

 
2 990 Ft
Fahrenheit 9/11 (1DVD) (Michael Moore)

Kiindulásul véve a sokat vitatott 2000-es választásokat, Moore bemutatja George W. Bush valószerűtlen felemelkedését, melynek eredményeként az olaj-bizniszben tevékenykedő bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának első embere lett. Ezt követően Moore felnyitja Bush privát Pandora szelencéjét: bemutatja milyen szoros baráti szálak fűzik a családot és üzlettársaik körét, a Szaúd-Arábiai királyi családhoz és a bin Laden-rokonsághoz. Az Iraki háború kitörésekor Moore mély együttérzéssel és visszafojtott haraggal vizsgálja az emberi szenvedéseket. Miközben az amerikai hátországot elárasztják a háború következményeivel birkózó családok hatásos portréi, az amerikai katonáknak a kiábrándultsággal és az iraki frontvonal valós borzalmaival kell szembenézniük. A helyzet abszurditását és botrányosságát csak fokozza Moore beszámolója arról, hogy az üzleti élet vezetői hogyan igyekeztek hasznot húzni az emberi szenvedésből, az iraki olajból és az amerikai adófizetők véréből és dollárjaiból?

 
1 990 Ft
Faludy szerelmei (1DVD)

Faludy György mindig szabadon írt érzelmeiről, de nyilvánosság előtt soha nem beszélt a nőkhöz és férfiakhoz fűződő szerelmeiről. Halála előtt négy évvel vallott először vonzalmairól, és csak azzal a feltétellel adott interjút, hogy azt csak halála után lehet levetíteni.

Szorongott, félt a közvélemény haragjától. De meg is akarta mutatni magát, mert úgy gondolta, művei azok által keletkeztek, akiket szeretett.

 
1 990 Ft
  Fáraó átka, A - A Tutanhamon rejtély (1DVD) (National Geographic)

Feltehetően ez minden idők egyik legrejtélyesebb története, mely az ősi Egyiptomból származik – a híres ifjú uralkodó, Tutanhamon titka. Vajon miért halt meg olyan fiatalon? Talán meggyilkolták? Van e magyarázat arra a legendás átokra, amely állítólag mindazokat sújtja, akik évszázadok múlva felfedezték a sírját?

Egy nemzetközi tudóscsapat most először alkalmazza a korszerű CT-szkenner technológiát, hogy feltárja az igazságot, igazából mi is történt 3000 évvel ezelőtt, és megfejtse Tutanhamon átkának rejtélyét.

 
990 Ft
Fejezetek a híradó történetéből (1957-2007) (1DVD)

A dokumentum összeállítás az elmúlt 50 év híradózásának történetét mutatja be műsorvezetők, szerkesztők, operatőrök, tudósítók, gyártásvezetők szemén keresztül.

 
2 990 Ft
Festészet nagyjai, A - El Greco (1DVD) (karcos példány)

Filmünkben Tim Marlow művészettörténész a görög Domenicos Theotocopolous (1541-1614) életével és művészetével foglalkozik, akit a spanyolok "El Greco-nak" neveztek el, és aki a korai modern periódus egyik legkarakteresebb művésze volt.

...

 
1 490 Ft
Festészet nagyjai, A - Rembrandt (1DVD)

Tim Marlow művészettörténész a 17. század nagy látnok-művészének és rajzolójának, a realista stílus jeles képviselőjének, Rembrandt Van Rijnnek (1606-1669) életét és munkásságát vizsgálja, akinek a művészetét nemrég úgy írták le, mint "térképet az emberi tapasztaláshoz"

 
1 990 Ft
Festészet nagyjai, A - Van Gogh (1DVD)

Filmünkben Tim Marlow művészettörténész a nyugtalan zseni, Vincent van Gogh (1853-1890) életét és munkásságát mutatja be. Tíz viharos év alatt több mint ezer képet festett, azonban mindössze csak egyet adott el. A magányos és háborodott művész 37 évesen végzett magával. A művészeti világ hamarosan felismerte tehetségét, 1987-ben pedig már 40 millió dollárt adtak a Napraforgókért.
Van Gogh egy prédikátor fia volt, aki gyermekkorától vonzódott a természethez és korán tanújelét adta művészi tehetségének. Egy ideig misszionáriusként dolgozott, mielőtt teljesen a művészetnek szentelte volna magát. Ezt csak a család nagy részének rosszallása és műkereskedő öccse, Theo támogatása mellett tehette meg.
Beletelt némi időbe, míg kialakult stílusa, miközben ide-oda vándorolt, mindig szegényen és gyakran depressziósan. Az impresszionisták sugallatára lendületesebb ecsetkezelésre váltott, és amikor délre, Arles-ba költözött, élénkebb színeket kezdett el használni, hogy ezzel is küzdjön a mindig benne bújkáló elmebetegség ellen. Bizonyos témákhoz (napraforgók, önportré) újra és újra visszatért, az olyan munkák pedig mint a Csillagos ég a tájkép médiumában megjelenő pszichológiai önábrázolások voltak.
Elmeállapota azonban tovább romlott, hallucinálni kezdett és vad érzelmi kilengései lettek. Rátámadt művésztársára, Gauginre, saját fülét pedig levágta.
Legjobb munkái közül sok született az utolsó hónapokban, mint például a baljóslatú Búzamező varjakkal, amelyet öngyilkossága előtt két héttel festett. Ő maga ugyan meghalt, munkássága azonban halhatatlanná vált.

 
1 990 Ft
Festészet nagyjai, A - Velázquez (1DVD)

Filmünkben Tim Marlow művészettörténész egy űttörő jelentőségű művész, Diego de Silva y Velázquez (1599-1640) életével és munkásságával foglalkozik.

...

 
1 990 Ft

Sorrend: