Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / kaland

Főkategória >DVD - magyar >történelmi / kaland

Sorrend:

  Café Moszkva (1935) (1DVD) (Tőkés Anna) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 32.)

Az I. világháború idején Lemberg a magyar csapatok kezére kerül, s a városban reked Szuharov orosz tábornok felesége, Verjusa, aki a Café Moszkvában mint énekesnő rejtőzködik. Megpróbálja rávenni Szilágyi főhadnagyot, hogy segítse át a frontvonalon, de az sértően elutasítja. Néhány hónap múlva Lemberg ismét az oroszoké, s ezúttal Szilágyi főhadnagy reked ott két társával. A férjével boldogtalan házasságban élő Verjusa beleszeret a magyar tisztbe, s mikor az fogságba és halálos veszedelembe kerül, megmenti az életét.

 
990 Ft
Koppányi Aga testamentuma, A (1DVD) (Mokép kiadás)

1585-ben a törökdúlta, vallonfosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után a fiú, Babocsai László bosszút áll apja haláláért. Oglu tenger kincsével ráhagyja lányát, Dusmátát. A hozományra Kales vallon kapitánynak is fáj a foga. Orvul elfogatja Babocsait, és Szahin, az új aga fia mellé záratja Bolondvár penészes börtönébe. De Bogics Márkó és Csomai kapitány álruhában kiszabadítja a foglyokat, akik életre szóló barátságot kötnek, és egy döntő csatában legyőzik a vallonokat...

 
2 990 Ft
  Néma Levente (1982) (1DVD) (Szőnyi G. Sándor) (FilmReel Media kiadás)

Mátyás király fekete seregének hadnagya, Agárdi Péter, beleszeret egy szép olasz özvegyasszonyba Ziliába, aki egyetlen csókjáért három évi némaságot kér cserébe. Több, mint egy év elteltével Agárdi Péter tartja a szavát. Mátyás király 1000 aranyat fizetne annak, aki néma vitézét meggyógyítja, de akinek nem sikerül, annak Setét Lajos, Mátyás bakója a fejét veszi. A gőgös Zilia útra kél, mert biztos abban, hogy egyedül ő ismeri „néma Péter” bajára az orvosságot…

 
1 990 Ft
  Ördöglovas (1943) (1DVD) (Benkő Gyula) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 26.)

Sándor Móric gróf, akit bravúros ügyessége miatt "ördöglovasnak" neveznek, haldokló apjához, a Sándor palotába vágtat lován, s átugrat Leontin hercegnő hintóján, aki ettől kezdve, képtelen elfelejteni a daliás magyar lovast. Legközelebb Olaszországban találkoznak, amikor a gróf útonállóktól menti meg a nőt. Szerelem szövődik köztük, házasságukat azonban Metternich meg akarja akadályozni.

 
990 Ft
Rákóczi hadnagya (1DVD) (szép állapotú példány)

1708-ban, a Rákóczi-szabadságharc idején Bornemissza János kuruc hadnagy egyszerre kénytelen küzdeni a faluját veszélyeztető ellenséggel és a szerelmét elvenni készülő Suhajdával.

A Rákóczi hadnagya idillikus szerelmi történet, melynek történelmi hátterét a kuruc-labanc küzdelmek kora adja. Főbb szerepekben Bitskey Tibor, Mádi Szabó Gábor, Zenthe Ferenc és Vass Éva látható.

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés