Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

irodalom / vers

Főkategória >CD - magyar >irodalom / vers

Sorrend:

prev
next

  Nemere István: A kupolaváros titkai (1CD) (hangoskönyv)(MP3)
A Műkincsrablók a kisbolygón sorozat második kötetében ismét három ifjú űrhajóst kísérhetjük el útjára. Don, Lars és Ariel saját maguk vezette űrhajón egy űrhajósképző-tanfolyam felvételi vizsgájára utaznak. Az időt persze izgatott tanulással töltik –de nem sokáig. Engedelmeskedniük kell a meteorriadóban elhangzó parancsnak. Szálljanak le a Mars felszínére, ahol egy kupolavárosban találnak majd védelmet… Ezzel kezdetét veszi a félelmetes, titokzatos, lélegzetelállítóan izgalmas események sora... 
1 990 Ft
 Albert Györgyi: Miért Pont Én? (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Albert Györgyi)

CD1:

01. Előszó
02. Bemutatkozunk
03. Törődés
04. Sokk
05. Miért?
06. Miért én?

CD2:

01. Hontalanul
02. A nagy Ő
03. Hasznavehetetlenül
04. Remény

 
1 990 Ft
 Benedek Elek: Világszép Nádszál Kisasszony (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: sokan)

"Fekete-tengernek a hetvenhetedik szigetjében vagyon három nádszál, a középsőben van a világszép királykisasszony, a két szélsőben a két szobaleánya. De ezen a szigeten olyan nagy sötétség van, hogy a kardodat felakaszthatod rája. Aztán, ha odatalálsz is, egy vén boszorkány őrzi a házat..." Ezt a világszép királykisasszonyt szerzi meg a királyfi, az a királyfi, aki az Óperenciás-tengeren is túl, de még az üveghegyeken is egy sánta arasszal túl élt hajdanában, amikor az öreganyám öreganyja sem élt már. Benedek Elek dolgozta fel a magyar mesekincs színe-javát, olyan meséket, amelyek a nép életerejéről, találékonyságáról, humoráról, meleg szívéről tesznek tanúságot."

 
2 990 Ft
Bohumil Hrabal: Sörgyári Capriccio (3CD) (Hangoskönyv)
Hrabal ebben a művében a boldog időket örökíti meg, azt az időszakot, amikor ő még csak szerelmes gondolatként motoszkált az anyja fejében - ha igaz. Megeleveníti Nymburkot, a városkát, ahol megállt az idő: megidézi a sörgyár gondnokát, a motorbicikli-bolond Francint, akivel gondolkodás nélkül cserélne a sörgyár teljes igazgatótanácsa - egy nő miatt. Egy gyönyörű aranyhajú asszony miatt, aki úgy issza a sört, úgy eszi a disznótorost, úgy mászik fel a kéménybe a lobogó hajával, hogy egész Nymb... 
3 990 Ft
 Bonsels, Waldemar: Maja, A Méhecske (1CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Pogány Judit)

A kíváncsi Maja már élete első repülésén elkóborol társaitól. Egyedül kénytelen megismerkedni a nagyvilággal, megtapasztalni, hogy nem csak barátok, de ellenségek is élnek benne. Miközben a kis méhecskéért izgulunk, megérthetjük, milyennek látszik a természet egy hozzá hasonló apróság szemszögéből. A Maja, a méhecske igazi családi élmény. Egy mese, melynek bölcsessége a felnőttek számára is tanulságos.

 
1 990 Ft
 Christie, Agatha: Gyilkosság Egy Csendes Házban - Poirot Történetek (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Balázs Péter)

„Gyerünk, barátocskám, mozgassuk meg azokat a kis szürke agysejteket!" Balázs Péter

 
2 990 Ft
 Csernus Imre, Dr.: A férfi (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: a Szerző)

Dr. Csernus Imre A férfi c. műve a szerző előadásában.

Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi intelligenciájuk? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól érezni magukat? Miért szűnt meg bennük a bátorság? Miért hasonlít a legtöbbjük egy papucsállatkára? Egy nyúlra? Egy majomra? Egy vörösboros marhaszeletre... Miért nem mernek felnőni és miért ennyire rövidlátók?

Dr. Csernus Imre a nők után ezúttal a férfiak felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival.

 
2 990 Ft
 Csernus Imre, Dr.: A nő (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: a Szerző)

Dr. Csernus Imre A nő c. műve a szerző előadásában.

Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy akár egy férfi - megélni saját nemiségét? Tud-e jó példával szolgálni gyermekeinek? Tudja-e jól érzi magát a saját bőrében? És tesz-e valamit azért, hogy jobb legyen? Ha Ön elég erős, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket, hallgasson bele dr. Csernus Imre hangoskönyvébe! Bátraké a szerencse...

 
2 990 Ft
 Eliot, T. S.: Macskák könyve (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál) (Irodalmi Fülbevaló)

T. S. Eliot Macskák könyve c. műve Mácsai Pál előadásában.

T. S. Eliot (1888-1965) Nobel díjas írót és költőt sokan az angol líra megújítójaként tartják számon. A "Macskák könyve" 1939-ben jelent meg. Benne egy csokor játékos verssel erről az oly titokzatos állatról. Jókedvű képtelenségek és groteszk túlzások sora, pontos macskajellemzés, ahány vers, annyi karakter.

Andrew Lloyd Webbernek is tetszhettek a versek, hiszen komponált hozzájuk és ezzel útjára indította a világhíres vált musicalt. A "Macskák könyve" a legjobb fordítók átültetéseinek köszönhetően igazi nyelvi ínyencség, nem utolsó sorban Mácsai Pál bravúros tolmácsolása miatt.

Tartalom
1. A macska neve (Tótfalusi István fordítása)
2. A vén gömböc macska (Nemes Nagy Ágnes fordítása)
3. A Ladiklaki Kandúr (Tellér Gyula fordítása)
4. Dal a Jégpacsokról (Weöres Sándor fordítása)
5. Vásottkarom és Enyvestalp (Tandori Dezső fordítása)
6. Vén Szórakaténusz (Nemes Nagy Ágnes fordítása)
7. A pincsek és a töncsök iszonyú csatájáról (Tandori Dezső fordítása)
8. Csiribícsiribá (Tellér Gyula fordítása)
9. Makár Viki, a titokzatos macska (Nemes Nagy Ágnes fordítása)
10. Gusz, a színházi macska (Weöres Sándor fordítása)
11. Csülkecsámpás, a vasúti macska (Tótfalusi István fordítása)
12. A macska megszólítása (Tótfalusi István fordítása)

 
1 990 Ft
 Fekete István: A Koppányi Aga Testamentuma (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: Benkő Péter)

Ha valaki akkor a végház tájékán járt, bizonyára csodálkozott volna, hogy még hajnaltájon is dübörögtek a csizmák, mert akkor már kevés okuk volt táncolni a végvári legényeknek. Az öt török vitéz megállt a magyar csapat előtt. A magyarok meglobogtatták süvegüket, és helyet adtak a törököknek, akik gyönyörködve nézték a magyar vitézek lovait. Most nem ellenségek voltak, csupán bajvívók, vitézek, bajtársak. Párviadallal kezdődik a történelmi regény: a koppányi vár török urát, Oglut megöli az apja halálát megbosszuló Babocsai László. A halálra sebzett török tiszt utolsó perceiben békejobbot nyújt ellenfelének, és arra kéri, hogy leányát, Zsuzsát, akit magyar felesége szült, vegye gondozásába.

 
2 990 Ft
 Fekete István: Vuk (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: Gyabronka József)

Fekete István egyik legnépszerűbb ifjúsági regénye Gyabronka József előadásában.

(Harmadik kiadás.)

 
2 490 Ft
 Gárdonyi Géza: Egri Csillagok (2CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Bitskey Tibor)

Közel ötszáz évet repülünk vissza az időben: elmerülünk a magyar történelem sorsfordító eseményeiben, követjük Bornemissza Gergely, Cecey Éva és Dobó István kalandos életét, s tanúi leszünk Eger legendás ostromának. A könyvből készült népszerű film Mekcsey alkapitánya, Bitskey Tibor színművész előadása méltón tolmácsolja a legnépszerűbb magyar regényt, s a mű átélésének új élményét nyújtja annak, aki már olvasta, s annak is csak ezután fogja olvasni irodalmunk e remekét.

 
2 990 Ft
Graham Greene A Tizedik (1CD) (Hangoskönyv) ( MP3 )
Ez a kis Graham Greene gyöngyszem a második világháború vége felé íródott, de csak a 80-as évek közepén jelent meg. A megszállt Franciaországban játszódik, túszok tizedelésével fizetnek a németek az ellenállók akcióiért. Az egyik túsz megvásárolja életét egy társától. De élhető-e az így megszerzett élet? Ezt is megtudjuk ebből a fordulatos, izgalmas kisregényből. Fekete Ernő nagyszerű előadásában egy lélektani elemekben bővelkedő feszültséggel teli krimit élvezhetünk.... 
2 990 Ft
Hamvas Béla: Budhha beszédei Hangoskönyv (1CD)
A hajdanvolt Gautama Sziddharta hercegtől, Buddhától egyszer valaki megkérdezte: Ki vagy? Isten vagy? Nem. Angyal? Nem. Szent? Nem. Akkor ki vagy? – Ébren vagyok. Buddha neve annyit jelent: ébernek lenni. Az emberiség hét mértékadó szellemi tanítója között azonban ő nem a teória, hanem az életgyakorlat bölcse. Józansága évezredeken világít át, és útján a mai napig milliók követik. Ő az alapállás (Hamvas) mestere. Az alapállás végtelenül egyszerű. Ez csak az első, kiinduló állapot, de „nincs e... 
1 990 Ft
 Hesse, Hermann: Sziddhárta (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: Máté Gábor)

Hermann Hesse Sziddhárta c. műve Máté Gábor előadásában.

Hesse 1919-ben, egy évvel az első világháború katasztrófája után kezdi írni a Sziddhártát. A közhangulatot, a szellemi életet a kultúrpesszimizmus, a dekadencia jellemezi. Hessét az útkeresés ösztönzi, a szellem – lelki megújhodás lehetőségeit keresi, ez vezeti az idegen, keleti kultúra világába. A Sziddhártát 42 nyelvre fordították le és napjainkig több millió példányt adtak el belőle. Sziddhárta, a buddhizmus megalapítója – mint általában a keleti vallások központi alakjai – társadalomtól elfordult, önmagát kereső ember. Sziddhárta története megszólít minden fogyasztói társadalomtól megcsömörlött embert, többek között ezért vált világszerte kultikus könyvvé és aktuálisabb napjainkban, mint valaha.

A kiadvány egy darab MP3 formátumú CD-t tartalmaz.

 
2 990 Ft
Hofi Géza: Kossuth Dij: (1CD) (1998)
Kossuth Díj 1.
Kossuth Díj 2. 
1 990 Ft
Hofi Géza: Legnagyobb slágerek: Lazitani (1CD) (2013)
1. Próbálj meg lazítani (03:30)
2. Gondolj apádra (02:30)
3. Söprik az utcát (03:31)
4. Felmegyek hozzád (03:04)
5. Kicsit szomorkás a hangulatom (04:14)
6. Fogsz te a fox helyett charlestont járni (03:09)
7. Kell néha egy kis csavargás (02:44)
8. Minden asszony életében (03:16)
9. Ha én gazdag lennék (05:25)
10. Macska duett (06:44) 
1 990 Ft
 Hofi Géza: Napsugaras jó éjszakát (1CD) (2002) (felületi karcok a lemezen)
Hofi Géza utolsó hangfelvétele 2002. március 3-án készült a Madách Kamara Élelem bére című előadásán.

Ha van túlvilág, akkor most nagyon haragszik rám.

Szinte hallom a feddő szavakat a felhők mögül: - Ezt nem jól csinálod. Nem szabad... Soha nem szabad szomorúságot okozni azoknak, akik szórakozni jönnek hozzád. Ez ilyen egyszerű.

- Nem Géza! Ez most nem ilyen egyszerű. Ülök a lakásomban, a 100 éves Rezső téri házban... szemben a székkel, ahol Te szoktál ülni..., aho... 
2 990 Ft
 Hrabal, Bohumil: Bambini Di Praga 1947 (1CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Galkó Balázs)

„ – Minden búcsúhelyre mi szállítottuk a rózsafüzéreket, szenteltvíztartókat meg azokat a kristálygömböket a cseh föld oltalmazójával, aztán azokat a pöttöm prágai Jézuskákat, melyeket Bambina di Pragának hívnak – folytatta Bucifal úr, és a sötét fülkéből a csillogó ablakon át kinézett az udvarra, ahol az éles napfényben egy húsőrlő gép állt a virsli készítéséhez, s ahol arany és zöld színű legyek döngték körül a bűzölgő belsőségek maradványait.”

 
2 990 Ft
 Janikovszky Éva: A Lemez Két Oldala (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Pécsi Ildikó)

Milyen lemezek ezek? És miben különbözik az egyik oldaluk a másiktól? Hát nézzük csak. A lemez egyik oldalán például ez áll: (A feleség szövege este otthon.) „Hát vedd már egyszer tudomásul, hogy éppen olyan dolgozó ember vagyok, mint te! Csakhogy én reggel ötkor kelek, lerohanok kifliért és tejért, és keltek mindenkit, és felhozom az újságot és reggelit adok és uzsonnát csomagolok, és kiszellőztetek és beágyazok, hogy mire munkába indulok, már alig állok a lábamon, és ledolgozom a nyolc órát, aztán bevásárolok, cipekedek, főzök és mosogatok, és sose látom a krimi elejét de ha megkérdezem, hogy melyik volt az áldozat, akkor én vagyok, akkor én vagyok a hülye. Hát az is vagyok, legalább is ti annak néztek engem.”

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés