Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

irodalom / vers

Főkategória >CD - magyar >irodalom / vers

Sorrend:

prev
next

  Rejtélyes Történetek - Novellaválogatás (1CD) (Hangoskönyv)

Edgar Allan Poe novelláját hallgatva bizarr eszmefuttatások, szövevényes események, bomlott agyú gondolatok tárulnak a hallgatóközönség elé. Gyilkosság, izgalmas megoldási kísérletek, önmarcangolás. Szeretet és gyűlölet, mely egyik pillanatban a biztonságot nyújtja, a következőben pedig már a legnagyobb ellenséggé válik. Maupassant klasszikus tökéletességgel felépített, kristálytiszta stílusú novellájának szemlélete egyszerre romantikus és pesszimista: az “igaz szerelmet” megöli az úri szalonok nagyvilági élete.

- Maupassant, Guy De: Ékszerek
- Kosztolányi Dezső: Az Ezredesné Sebe
- Poe, Edgar Allan: A Fekete Macska
- Capek, Karel: Rómeó És Júlia

 
2 990 Ft
Rejtő Jenő: Az ellopott futár  (1CD) (hangoskönyv) (MP3)
A Marseille-i kikötőnegyed kérges kezű és szívű lakói közé egy napon magányos kamaszlány érkezik. Prücsök bebörtönzött édesapja perének újrafelvételét szeretné elérni Marseille és észak-Afrika teljhatalmú uránál, Mervin kormánybiztosnál. Babette anyó, ész Lajos , Kirúg Hümér, Rita Kamélia és társaik pártfogásával a ,,nemzetközi kémnő” tornádóként forgatja fel a gyarmati felsővezetés jónéhány tagjának életét – egészen a boldog végkifejletig. ,,A százados visszaült. Szemben vele a világossárga ... 
2 990 Ft
  Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára (1CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Rudolf Péter)

Mr. Theo (szül.: Theobald Lincoln), a Pacioci (szül.: Pacific Ocean Trust) dúsgazdag tulajdonosának aranyifjú egyszülötte sürgősen világhírűvé akar válni (szerelemből kifolyólag). E vágyának újsághirdetésben ad hangot. A megoldás egy kalandos hajóút, melyre elképesztő alakok válogatott kompániája kíséri el. Vele tart főúri kedvencünk, Fülig Jimmy is, aki utánozhatatlan stílusban számol be az eseményekről uralkodótársának, a "Piszkos Fred, a kapitány" című történetben megismert "Samtantónijó" főhercegnek.

 
1 990 Ft
  Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben (1CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Rudolf Péter)

Hiányosan öltözött, titokzatos fiatalember tűnik fel az egzotikus trópusi üdülőparadicsom legelegánsabb szállodájában. Kisvártatva rejtélyes gyilkosság történik, valamint kitör egy "bubópestisjárvány" - a zaklatott hatóságok a hotelt vesztegzárral szigetelik el a külvilágtól. A gyilkosságot egyébként többen is magukra vállalják, s akkor még nem szóltunk az életveszélyes fenyegetésekkel súlyosbított zsarolási ügyről, melynek középpontjában egy milliókat érő találmány áll. Mindez csupán a kezdet, mellyel elindul a félreértések, tévedések és szélhámosságok szövevényén át vezető hajsza a valódi bűnösök után. A Vesztegzár a Grand Hotelben az egyik legismertebb Rejtő-regény: a vérbeli krimi és a szerző utánozhatatlan humorának legjobb egyvelege.

 
2 990 Ft
  Salten, Felix: Bambi (5CD box) (Hangoskönyv) (előadja: Kubik Anna) (új, fóliás példány )

Bambi a rengeteg legmélyén, mogyorócserjék, som- és kökénybokrok, magas juhar- meg bükkfák védte zugban született. A kis őz botladozó lábakkal indult el az erdő úttalan útjain, és mind távolabb merészkedett. Bambival együtt tanul meg az olvasó önfeledten játszani és száguldani, élvezni a szabadságot. De megtanulunk félni is és keserűen tudomásul venni minden élet halandóságát. Salten költői prózája egyszerre szól gyermekekhez és felnőttekhez - mindannyiunk okulására és gyönyörűségére.

 
3 990 Ft
Schaffer Erzsébet: Szia, anya! (1CD) (Hangoskönyv)
"Schäffer Erzsiből olyan erővel árad a bizalom, hogy szabaddá teszi az embert. Történetei is erről szólnak. Istenáldotta tehetséggel egy sajátos, semmihez sem hasonlítható műfajt teremtett. Írásai olyanok, mint a szemünk előtt kinyíló virágok. Habkönnyűek és súlyosan fénylők." - (Lázár Ervin) 
1 990 Ft
  Shakespeare, William: Szonettek (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

William Shakespeare az 1590-es években írta halhatatlanná vált szonettjeit, melyeket Szabó Lőrinc páratlan átéléssel fordított magyarra. Közülük 75-öt válogattunk kiadványunkra. A költeményeket Mácsai Pál érzékeny, művészi tolmácsolásában hallgathatjuk meg.

 
1 990 Ft
  Szabó Magda: Bárány Boldizsár (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Kubik Anna)

"... az az ismerős alak,
piros cipő, zöld kalap,
vállán uzsonnáskosár...
Tudod, hogy ki. Ugye, tudod?
Bárány Boldizsár."

Bárány Boldizsár nagy utat jár be, a másokkal mit sem törődő, iskolakerülő, vásott kisbárány eljut a keserves bűnbánatig, a szeretetteli együttérzésig, és hősies erőfeszítéssel jó útra tér.
Atmoszférateremtő erejével, sziporkázó ötleteivel, játékos rímeivel, kivált pedig a jó és rossz küzdelmének példázatos ábrázolásával a Bárány Boldizsár régóta az ''alapmesék'' közé tartozik.

 
2 990 Ft
Szarka Tamás: Anonymus I.(1CD) ( Hangoskönyv)
Szarka Tamás, a Ghymes együttes költő-zeneszerzője verseinek, novelláinak egyéni hangját, különleges hangulatát már ismerik azok, akik olvasták valamelyik megjelent verseskötetét vagy hallgatják a zenekar felvételeit. A szerző hat versét és két novelláját válogatta első hangoskönyvére.

Tartalom :

Rudolf Péter - Az apa éneke
Gesztesi Károly - Már hidegre fordult
Stohl András - Himnusz a fehér Trabanthoz
Pápai Erika - Szálláskereső Mária balladája
Dörner György ... 
1 990 Ft
Szepes Mária:  Varázsszavak (Hangoskönyv) (2CD)
1. CD:
1. Zarándok az időben (vers)
2. Szellemtörténetek
3. Olvasólámpa
4. Senki földjén (vers)
5. Nosztalgiadélután
6. Időalagút

2.CD:
1. Hogy tetszik Lenni?- Pöttyös Pannitól A Vörös Oroszlánig
2. Villanófényben
3. Névjegy
4. Kossuth Krónika
5. Altató, Álom, Már intenek a bolygók, Viszontlátást (vers) 
2 990 Ft
Terry Pratchet: A Mágia fénye (1CD) (Hangoskönyv)
Nagy A'Tuin, a Korongvilágot hátán cipelő csillagteknőc az egyetlen lény kerek e világon, aki pontosan tudja, hová tart. Hamarosan a Korong varázslói is megtudják, és akkor kezdhetnek csak igazán aggódni... A világot katasztrófa fenyegeti, s az egyetlen ember, aki megmenthetné, Széltoló, egy meglehetősen kétes hírű és gyáva varázsló, eltűnt. Állítólag legutóbb a Peremről lezuhanni látták egy négyszemű turista társaságában... 
1 990 Ft
  Vámos Miklós: Hogy Volt - Emlékek, Portrék, Vallomások (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Vámos Miklós)

Vámos Miklós Hogy volt című nagysikerű kötetének legjava hallható ezen a három CD-n, a szerző előadásában. "A legjobb időpontban írtam meg ezeket a portrészerű vallomásokat. Ötvenes éveim elejét taposom. Még többé-kevésbé színhelyesen emlékszem arra, hogyan volt. Ha várok tíz-húsz esztendőt, tisztánlátásomat bizonyára elhomályosítják a meszesedő erek."

 
2 990 Ft
  Vonnegut, Kurt: A hazátlan ember (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Geszti Péter)

Kurt Vonnegut (1922-2007) a második világháború utáni időszak egyik legnagyobb hatású amerikai írója. Dédszülei Németországból vándoroltak ki 1848-ban. Mint az amerikai hadsereg katonája 1944-ben fogságba esett és hadifogolyként Drezdába került, itt egy hústároló pincéjében vészelte át a város semmivé bombázását 1945 februárjában.

A szörnyű élményt mintegy 25 évvel később Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije című ikerregényekben sikerült kiírnia magából.
A hazátlan ember egybefüggő önéletrajzi esszéregény, amely felöleli Vonnegut egész írói pályáját. A rá oly jellemző fanyar humorral mondja el véleményét az Egyesült Államokról, és egyben az egész nyugati világ álnokságáról, önmegtévesztéséről is.

"Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz felett. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának."

A mű Geszti Péter előadásában hallható.

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés