Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

zenei dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - zenei >zenei dokumentumfilmek

Sorrend:

  Beatles, The: Egy Nehéz Nap Éjszakája (A Hard Day's Night) (1DVD) (magyar felirat)

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock n roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

 
1 990 Ft
Budapest Klezmer Band: Yiddish Blues (1DVD)

A Budapest Klezmer Band három, sorsfordító évét megörökítő film.

 
1 490 Ft
Cuba Feliz (1DVD)

A 76 éves kubai utcazenész, Miguel Del Morales, ismertebb nevén El Gallo Kubát járva bukkan fel különböző bárokban, utcasarkokon, lépcsőkön vagy akár bárhol, hogy muzsikájával szórakoztassa szeretett testvéreit. Jellegzetes hangját mindenki ismeri és szereti, vidám és élettel teli kisugárzásától nincs olyan ember, aki ne derülne jókedvre.

 
990 Ft
Elvis: The King of rock and roll (1DVD)
Heartbreak Hotel 2:13 perc
Blue Suede Shoes 2:10 perc
I Want You, I Need You, I Love You 2:39 perc
Don't Be Cruel 2:34 perc
Love Me Tender 2:41 perc
Hound Dog 2:32 perc
Love Me 2:56 perc
Too Much 2:37 perc
(Let Me Be Your) Teddy Bear 1:50 perc
Jailhouse Rock 2:56 perc
Treat Me Nice 2:00 perc
Trouble 2:31 perc
Stuck On You 2:24 perc
Wooden Heart 2:09 perc
Can't Help Falling In Love 2:09 perc
Rock-A-Hula Baby 1:50 perc
Return To Sender 2:08 perc
Bossa Nova Baby 1:56 perc
That... 
3 990 Ft
  Jack Jack - The Band (1DVD) (Galler András "Indián") (+angol felirat)

Mester Tamás, Papp Szabi, Ganxsta Zolee és Tóth Tibi nagy fába vágta a fejszéjét. Zenekart alapítottak, és hét hétre összeköltöztek, hogy ez alatt a rövid idő alatt felvegyenek egy nagylemezt, összepróbáljanak egy koncertet, miközben egy stáb követte minden lépésüket, és a munkálatokról zenés filmet forgatott.

A Jack Jack rendezője Galler András „Indián”, aki Magyarország egyik legelismertebb videóklip-rendezője, és régóta jól ismeri mind a négy főszereplőt.

A film producere Neményi Ádám, aki olyan sikeres produkciók létrehozásában is közreműködött, mint az S.O.S. szerelem! vagy a 9 és 1/2 randi.

 
1 490 Ft
  Jackson, Michael: This Is It (2DVD) (extra változat) /használt,karcos/ tékás

Michael Jackson 2009 júliusa és 2010 márciusa között (12 évvel utolsó turnéja, a HIStory után) ötven koncertet adott volna a londoni O2 Arénában. A jegyek az összes koncertre rekordsebességgel keltek el, ám alig három héttel az első show előtt a legendás popsztár életét vesztette.

A próbákat és a sztár színfalak mögötti életét azonban egy stáb folyamatosan rögzítette – a 16 dal előadását is tartalmazó felvételekből, valamint a legközelebbi munkatársak, barátok visszaemlékezéseiből áll össze a film, mely Michael Jackson emlékének méltó és egyedülállóan különleges megőrzője. A rajongók közvetlen közelről élvezhetik a show-t, megismerhetik az énekest, a táncost, a filmkészítőt, a kreatív zsenit, és azt, hogy milyen lett volna a monumentális koncert, amelyre már sohasem kerülhet sor.

 
1 490 Ft
Metallica: Some Kind Of Monster (2DVD) (magyar felirat)

A Metallica korunk legjelentősebb heavy metal bandája mindent elért,
amit ebben a műfajban el lehet érni. Lemezeik milliós példányszámban kelnek
el, koncertturnéjukon zsúfolt stadionokban lépnek fel, ők a rock-szakma legjobban
kereső és legsikeresebb együttese.

Mi az, amit még elérhetnek, mi az, ami még motiválhatja őket, van-e még elég
alkotói tartalékuk ahhoz, hogy a rajongóik elvárásainak megfelelve új albummal
rukkoljanak elő, és van-e vajon kiút a kábítószerek és az ital pusztító világából?

A Metallica tagjai nagyjából ezekkel a kérdésekkel foglalkoztak az elmúlt
években, amikor a nemrég megjelent új albumuk, a St. Anger dalait írták.

Az egyedülálló dokumentumfilm alkotói hónapokon át kísérték mindenhová kamerájukkal
a bandát, rögzítették az együttes életének legdrámaibb pillanatait, a veszekedéseket,
az alkotói mélypontokat, az egyes tagok harcát a függőséggel szemben, a pillanatot,
amikor eldöntötték, hogy új basszusgitárost szerződtetnek, és a beszélgetéseket
amelyeket az együttest havi 40.000 dollárért kísérő pszichiáterrel folytattak.

 
2 990 Ft
Perry, Katy: A Film - Part Of Me (1DVD)

Katy Perry az élő példa arra, hogy ahhoz, hogy az álmaid valóra váljanak, csak egyetlen fontos szabályt kell betartanod: mindig önmagadat add!
Ismerd meg a valódi Katy Perry-t, a világ egyik leghíresebb énekesnőjének álarca mögött élő egyszerű kaliforniai lányt! Ez a „vitathatatlanul lehengerlő” film bepillantást enged egy szupersztár életének kulisszatitkaiba, és megmutatja, hogyan sikerült Katy Perry-nek valóra váltani tinédzserkori álmát.

 
1 990 Ft
  Presley, Elvis: Ahogyan Lenni Szokott (1DVD) (extra változat)

A Rock''n''Roll királya halott, de ez az 1970-ben készült
film most újra feltámasztja és ragyogóbb fényben mutatja Elvist, mint
valaha!

A klasszikus koncertfilm teljesen felújítva, újra vágva és
újra keverve kerülhet a rajongókhoz. A felújítást végző szakemberek több mint
fél órányi, korábban soha nem látott, raktárak mélyéről előkerült filmrészletekkel
és hangfelvételekkel egészítették ki a filmet, amely elkíséri a pályája csúcsán
járó bálványt az MGM stúdió hangpróbáiról a Las Vegasi show előtti bemelegítésen
keresztül egészen a pazar koncertig, amelyen a király szinte hipnotizálja a
közönségét.

A korongon eddig még nem tapasztalt hangminőségben csendülnek
fel az Elvis életmű legismertebb és legkedveltebb dalai, így a lemez
nem csupán a legnagyobb rajongók számára jelent nagyszerű élményt, hanem azoknak
is, akik a DVD-nek köszönhetően a lehető legközelebbről szeretnének átélni egy
frenetikus estét minden idők legnagyobb bálványával!

 
2 990 Ft
Rocklexikon 2. - Bergendy István / Zalatnay Sarolta (1DVD)

Második részéhez érkezett a Rock lexikon DVD-sorozat, melynek zenészpárosa szinte adta magát: kevesen tudják, de Zalatnay Cinit annak idején Bergendy István támogatta. Mindkét művész pályafutása tartogat számos különleges vagy éppen meglepő fordulatot, élethelyzetet, melyről ők maguk mesélnek, miközben egykori tévéfelvételek idézik az egykori sikereket.

Ki hitte volna, hogy Bergendy István első szaxofonját apja csempészte át a magyar–csehszlovák határon?! A zenekarvezető szakmai titkokba is beavat: külföldön tanulta meg, hogy a színpadi ember soha ne öltözzön úgy, mint a közönség, s ehhez – a korabeli felvételeket látva – tartotta is magát. Szintén érdekes az a megállapítása, hogy ha senkinek nincs jó hangja egy bandában, akkor célszerű közösen, vokálban előadni a dalt, mert úgy kevésbé derül ki a hiányosság…

Apropó hiányosság! A Bergendy zenekart sem kerülte el az egykori táncdalbizottság korlátozása. A Szellemvasút című daluk került volna veszélybe, ha nem változtatják meg a szöveg végét, ami eredetileg arra futott ki, hogy ijesztő dolgokért nem kell e vidámparki látványosságra jegyet váltani, elég, ha az ember körülnéz az országban…

Ha már a nézésnél tartunk: a hetvenes években is óriási ismertséget jelentett a tévészereplés, melynek igaz csúcsának a szilveszteri élő adás számított. Ide bekerülni szinte lehetetlen volt, Bergendyéknek is csak ígérni tudták a lehetőséget, garantálni nem. A lehetőséget pedig a korszak legnépszerűbb humorista-párosa, Hofi Géza és Koós János a tervezetthez képest rövidebbre sikerült produkciója jelentette, így a műsoridőbe fennmaradt három-négy percet megkapta a zenekar, mely a Mindig ugyanúgy című nótával egy csapásra országos kedvenc lett..

Más kérdés, hogy a népszerűség nem jelentett feltétlen védelmet. Meglepő, de igaz, annak idején fél évre letiltották a zenekart. Mai szemmel nehéz eldönteni, hogy maga a döntés vagy annak kiváltó okai a furcsábbak. Szintén megmosolyogtató, hogy a tévéből azért száműzték az együttest, mert a kopaszra borotvált Bergendy Istvánról úgy gondolták, csillogó kobakjával az idős, tar elvtársakat gúnyolja. Valójában csak egy egyszerű, de látványos megoldásról volt szó, s a muzsikus gyermekorvos ismerősétől szerzett igazolással védte meg hóbortos ötletét.

A műsorvezetőnek, Nagy Györgynek elmondja a zenész, hogy az egyik legnagyobb slágerük, az Iskolatáska milyen hátulütőkkel járt, s bevallja, csemetéje miatt indulhatott el annak idején az a táncoktató-műsor, melyben a zenekar játszott. Jó kis anyag, bár a vége összecsapott, s a Bergendy–Demjén konfliktusról is csak annyi derül ki, hogy István továbbra is barátsággal tekint Rózsira, akinek annak idején állítólag a lemezgyár harcolt ki szólólemezt.

A nemek közti egyensúlyra törekedve a kiadvány második megszólalója egy nemzetközi színtéren is ismert magyar énekesnő, aki négy-öt éves korára három névre is hallgatott. Charlot Sacher egy esztendős volt, amikor a családnak nevet kellett változtatnia, így lett belőle Zalatnay Sarolta. A Cini név viszont óvodás korában ragadt rá, cincogó gyerekhangja miatt szólították így. Bár az énekhang tónusa az évek során változott, az egykori becenév mind a mai napig megmaradt.

Az ötvenperces beszélgetés során kiderül, hogy egy gimnáziumi Scampolo koncerten dalolhatott először a színpadon, majd igazgatói, illetve osztályfőnöki engedéllyel újabb fellépéseken vehetett részt Komár Laciékkal. (Az iskola vezetői és édesanyja csak addig támogatták ezen a vonalon, amíg a koncertek nem mennek a tanulás rovására. Feltehetően ennek köszönhető, hogy Zalatnay Sarolta kitűnővel érettségizett.) Cini szerint a jó startot a Scampolo frontemberének udvarlása vágta haza, s állítja, Komár miatt tört ketté az egyik foga…

Az élet és az éneklés viszont ment tovább. Egy tehetségkutatón a zsűri soraiban üldögélő Bergendy István elismerése jeléül közös munkalehetőséget biztosított, majd két egymást követő évben Cini sikeresen szerepelt a Magyar Televízió Táncdalfesztiválon, amit második alkalommal meg is nyert. Ennek jutalmaként Angliában kamatoztathatta tehetségét, ahol kis híján a Bee Gees család tagjává vált. Ezt ugyan nem vétózta meg az akkori politikai vezetés, de az énekesnő mögött álló kinti menedzsment hiába juttatta a magyar művészt egy James Bond filmbe, a kommunista ellenes szuperkém kalandjaihoz nem asszisztálhatott Sarolta.

Ehhez képes sovány vigasz, de mégsem elhanyagolható a hazai Fuss, hogy utolérjenek című filmben való feltűnés, ahol többek közt Bodrogi Gyula és Kern András voltak a partnerei.

Az énekesnő bevallja, melyik albumát tartja a legjobbnak a saját lemezei közül, s kiderül, miért kezdett el könyveket írni a sikeres zenei pálya helyett.
Miközben olyan dalok szólnak, mint a Hol jár az eszem, a Nem vagyok én apáca, a Mindig kell egy barát, a Nem várok holnapig vagy a Miért mentél el? szóba kerülnek a zenei és magánéleti nehézségek is.

 
1 990 Ft
The Stone Roses -  Made of Stone (2DVD) (2012)
Documentary following the reunion of English rock band The Stone Roses. A product of the Madchester music scene of the late '80s and early '90s, The Stone Roses gained critical acclaim with their self-titled debut album and followed with a second album in 1994 before disbanding two years later. Fifteen years on, the band announced their reunion and plans of a world tour backed up by a potential third album. In this documentary, renowned British film director and long-term Stone Roses fan Shan... 
3 990 Ft
  Woodstock - 3 Nap Béke És Zene (1DVD) (rendezői változat) (pattintótokos) (kissé karcos példány)

01. Crosby, Stills & Nash: Long Time Gone
02. Canned Heat: Going Up The Country
03. Crosby, Stills & Nash: Wooden Ships
04. Richie Havens: Handsome Johnny
05. Richie Havens: Freedom
06. Canned Heat: A Change Is Gonna Come
07. Joan Baez: Joe Hill
08. Joan Baez: Swing Low, Sweet Chariot
09. The Who: See Me, Feel Me
10. The Who: Summertime Blues
11. Sha Na Na: At The Hop
12. Joe Cocker And The Grease Band: With A Little Help From My Friends
13. Country Joe & The Fish: Rock And Soul Music
14. Arlo Guthrie: Coming Into Los Angeles
15. Crosby, Stills & Nash: Suite: Judy Blue Eyes
16. Ten Years After: I'm Going Home
17. Jefferson Airplane: Won't You Try / Saturday Afternoon
18. Jefferson Airplane: Uncle Sam's Blues
19. John Sebastian: Younger Generation
20. Country Joe McDonald: I-Feel-Like-I'm-Fixin'-To-Die Rag
21. Santana: Soul Sacrifice
22. Sly & The Family Stone: I Want To Take You Higher
23. Janis Joplin: Work Me, Lord
24. Jimi Hendrix: Voodoo Child
25. Jimi Hendrix: The Star-Spangled Banner
26. Jimi Hendrix: Purple Haze / Woodstock Improvisation
27. Crosby, Stills & Nash: Woodstock
28. Crosby, Stills & Nash: Cost Of Freedom

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés