Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

zenei dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - zenei >zenei dokumentumfilmek

Sorrend:

prev
12
next

    Puccini, Giacomo: Tosca - The Opera (Canadian Opera Company) (1DVD) (2008)
The Canadian Opera Company
Conducted by: Richard Bradshaw
Soloists: Stefka Evstatieva, Vyacheslav Polozov, Cornelios Opthof and many more 
1 990 Ft
   Mercury, Freddie: Lover of Life, Singer of Songs  (2DVD) (2006) (magyar felirattal) (karcos példány)
2006-ban lenne 60 éves a Queen frontembere, Freddie Mercury, aki immár 15 éve fájdalmasan hiányzik a nemzetközi zenei közéletből. Az évforduló alkalmából most egy kétlemezes kiadvány látott napvilágot, amelyen az énekesről szóló több mint két órás új dokumentumfilm mellett szólókarrierjének összes videoklippje is megtalálható. Az extrák között a dokumentumfilm és a klippek rendezőinek audiókommentárjain kívül megtaláljuk a Freddie Mercury-vel készített legutolsó interjú vágatlan változatát is... 
3 990 Ft
Államok kontra John Lennon (1DVD) (2009)
Az USA vs. John Lennon lenyűgöző és provokatív alkotás John Lennon lelki fejlődéséről – hogyan vált a szeretett Beatles tagból szókimondó művésszé és aktivistává, a béke egyik ikonjává.

S bár az amerikai történelem egyik legviharosabb korszaka alatt élt, Lennon mégis kiállt az igazságért s az igazáért; megtagadta a hallgatást, bátorságával nyert csatát az USA kormánya ellen. 
1 990 Ft
  Beatles, The: Egy Nehéz Nap Éjszakája (A Hard Day's Night) (1DVD) (magyar felirat)

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani - már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock n roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

 
1 990 Ft
  Bob Dylan-dosszié, A (No Direction Home) (2DVD) (2005)( feliratos)

A film bemutatja Bob Dylan Minnesotta-i gyökereit, korai éveit Greenwich Village-ben, és ismertsége kiteljesedését az 1960-as évek második felében. Dylanen kívül kortársai, barátai, kollégái és tisztelői is megszólalnak a filmben. Többek közt Joan Baez és Allen Ginsberg osztja meg gondolatait a nézőkkel arról az egykori fiatal zenészről, aki dalaival örökre megváltoztatta a popzenéről alkotott képet.

 
2 990 Ft
Budapest Klezmer Band: Yiddish Blues (1DVD)

A Budapest Klezmer Band három, sorsfordító évét megörökítő film.

 
1 990 Ft
  Buena Vista Social Club (1998) (1DVD) (Wim Wenders) (Odeon kiadás)

Wim Wenders és Ry Cooder 20 éve ismerik egymást. Cooder olyan filmeknek komponálta a zenéjét, mint a Párizs, Texas vagy Az erőszak vége. Ez utóbbi közös munkájuk során Cooder gyakran lelkendezett kubai útjáról, ahol néhány öreg, feledésbe merült kubai muzsikussal készített felvételeket. Lemezük Buena Vista Social Club címen jelent meg és világszerte több millió példányban kelt el, majd Grammy-díjat is kapott. Ry Cooder 1998 elején ismét Kubába utazott, hogy szólólemezt készítsen Ibrahim Ferrerrel, aki egyike volt a Buena Vista Social Club zenészeinek. Erre az útjára elkísérte egy forgatóstábbal Wim Wenders, aki megörökítette a stúdióban folyó munkát, valamint mindennapi életüket Havannában. A filmezés Amsterdamban folytatódott, ahol a zenészek két koncertet adtak, majd nyáron New Yorkban végződött, a legendás Carneige Hall-beli fellépésükkel.

 
1 990 Ft
Cave, Nick: 20000 nap a Földön (1DVD)

20,000 nap a Földön – a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.

A 20,000 nap a Földön Sundance Filmfesztiválon debütált, elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategóriák fődíját.

 
1 990 Ft
Cuba Feliz (1DVD)

A 76 éves kubai utcazenész, Miguel Del Morales, ismertebb nevén El Gallo Kubát járva bukkan fel különböző bárokban, utcasarkokon, lépcsőkön vagy akár bárhol, hogy muzsikájával szórakoztassa szeretett testvéreit. Jellegzetes hangját mindenki ismeri és szereti, vidám és élettel teli kisugárzásától nincs olyan ember, aki ne derülne jókedvre.

 
990 Ft
Elvis in Hollywood (1DVD) (Elvis Presley)

Betekintés Elvis Presley karrierjének kezdetébe.

 
3 990 Ft
Eminem: All Access Europe (1DVD) (2002)
1 Hamburg, Germany
2 Oslo, Norway
3 Stockholm, Sweden
4 Amsterdam, Holland
5 Brussels, Belgium
6 Paris, France
7 Manchester, United Kingdom
8 London, United Kingdom 
1 990 Ft
Great Composers - Mahler (BBC) (1DVD)
Mahler was scarcely recognized as a great composer until the middle of the 1960s, when his music started to make a massive impact. In 1991, thirty recordings of his symphonies were released in one month. This film explores Mahler's life: his childhood, surrounded by tragedy and abuse; his driven adulthood, torn between life as a composer and conductor, and his passionate and pained love-life. This program examines the supreme expression of philosophical inquiry in music, embracing religion, t... 
1 990 Ft
Il Divo: Encore (1DVD) (2005)
Features A Live Performance Filmed At Teatro Romano De Merida In Spain,
A Documentary Revealing The Groups Reactions To Global Success, Recording Ancora, The Future And The Debut World Tour.


IL DIVO In MÉRIDA:
1 Si Tú Me Amas
2 Isabel
3 O Holy Night
4 Heroe
5 All By Myself (Solo Otra Vez)
IL DIVO REVEALED
6 1 Hour Documentary Featuring Il DIVO And Simon Cowell
PLUS
7 Regresa A Mi (Unbreak My Heart) (Video)
8 Mama (Video) 
2 990 Ft
Il Divo: Unbreak My Heart (Regresa A Mi) - The Video (1DVD)
1 Unbreak My Heart (Regresa A Mi) - Original Cut
2 Unbreak My Heart (Regresa A Mi) - The Directors Cut
3 Unbreak My Heart (Regresa A Mi) - The Making Of
4 Biography & Photo Gallery 
1 990 Ft
Imagine - John Lennon (2 DVD) (2006)
Tartalom:

David L. Volper és Andrew Solt producerek (az Ez Elvis készítői) a legendás zenész 240 órás, korábban szinte ismeretlen film- és videogyűjteményéből válogatva készítettek portrét a bonyolult és lenyűgöző egyéniségű John Lennonról. A „klasszikus filmes életrajz” (Roy Leonard, WGN-TV/Chicago) nem kevesebb mint 36 dalt tartalmaz, és narrátora maga John Lennon.

EXTRÁK:

1. LEMEZ:
Egyéb - John Lennon-triviasáv – szöveges információk John Lennonról
2. L... 
2 990 Ft
  Jack Jack - The Band (1DVD) (Galler András "Indián") (+angol felirat)

Mester Tamás, Papp Szabi, Ganxsta Zolee és Tóth Tibi nagy fába vágta a fejszéjét. Zenekart alapítottak, és hét hétre összeköltöztek, hogy ez alatt a rövid idő alatt felvegyenek egy nagylemezt, összepróbáljanak egy koncertet, miközben egy stáb követte minden lépésüket, és a munkálatokról zenés filmet forgatott.

A Jack Jack rendezője Galler András „Indián”, aki Magyarország egyik legelismertebb videóklip-rendezője, és régóta jól ismeri mind a négy főszereplőt.

A film producere Neményi Ádám, aki olyan sikeres produkciók létrehozásában is közreműködött, mint az S.O.S. szerelem! vagy a 9 és 1/2 randi.

 
2 990 Ft
  Jackson, Michael: This Is It (2DVD) (extra változat) (karcos példány)

Michael Jackson 2009 júliusa és 2010 márciusa között (12 évvel utolsó turnéja, a HIStory után) ötven koncertet adott volna a londoni O2 Arénában. A jegyek az összes koncertre rekordsebességgel keltek el, ám alig három héttel az első show előtt a legendás popsztár életét vesztette.

A próbákat és a sztár színfalak mögötti életét azonban egy stáb folyamatosan rögzítette – a 16 dal előadását is tartalmazó felvételekből, valamint a legközelebbi munkatársak, barátok visszaemlékezéseiből áll össze a film, mely Michael Jackson emlékének méltó és egyedülállóan különleges megőrzője. A rajongók közvetlen közelről élvezhetik a show-t, megismerhetik az énekest, a táncost, a filmkészítőt, a kreatív zsenit, és azt, hogy milyen lett volna a monumentális koncert, amelyre már sohasem kerülhet sor.

 
1 990 Ft
Jakson, MIchael: Sztori - Unmasked (1DVD) (2009)

Ebben a filmben Brook Shields, Glady Knight, Janet Jackson és maga a király segítségével betekintést nyerünk a színfalak mögé, megismerjük minden idők egyik legtitokzatosabb és sokoldalúbb popsztárjának életét.

 
2 990 Ft
Jethro Tull: Living in the Past (1DVD) (2002)

Jethro Tull 2001-es turnéjának filmje.

 
2 990 Ft

prev
12
next

Sorrend: