Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi


Sorrend:

 Fekete bojtár, A (1DVD) (2015)
Sinka István, akit az alföldi tanyavilágban csak Fekete bojtárként ismernek, egy rendes, becsületes legény. Kitűnik társai közül műveltségével és olvasottságával. Szerelmével, Piroskával boldogan tervezgetik életüket, amikor váratlan tragédia történik.

Izgalmas történet az igazságról, becsületről, kitartástól, a szerelem és a költészet erejéről. Sinka István Fekete bojtár vallomásai és Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján. 
2 990 Ft
  Egri csillagok (1DVD) (Gárdonyi Géza - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás) ( + angol felirat)

A romantikus, monumentális történelmi film Bornemissza Gergely és Cecey Éva életén és szerelmén át jeleníti meg a török hódoltság korabeli állandó portyázásokat, a hősi harcot, melyet az egri várvédők
vívnak Dobó István kapitány vezetésével a százszoros túlerővel szemben.

Dobó Gergelyt már hétéves korában vitézzé avatja, mikor Vicával és hadizsákmánnyal szökik meg a félszemű Jumurdzsák fogságából. Harminc év múlva ő lesz Dobó jobbkeze, a vár esze Eger védelmében.

A nagy véráldozattal kivívott győzelemhez Gergely tűzokádó találmányai is nagymértékben hozzájárulnak. A fegyverek, a férfiak harca mellett feleségének, Cecey Évának is meg kell küzdenie a törökkel, hogy elrabolt gyermekét Jumurdzsáktól visszaszerezze.

 
1 990 Ft
Galamb papné, A (1DVD) (2013)
A gáti református pap, Pap Énók házasodik. Eljegyezte a méltóságos kisasszonyt, malomszegi és zádori Zádor Icát. A húsvéti "papnéválasztó bálon" Énók harmincöt gáti lány közül választhatott volna magának feleséget, de ő a harminchatodikat, Icát, a pesti kisasszonyt kérte meg. Énók paraszti származású, tanulással küzdötte fel magát a vidéki értelmiségi középosztályba. Ica - egy tönkrement nemesi család sarja, - Budapestről érkezik a rangon aluli házasságba, de Énók hivatali emelkedése visszaju... 
1 990 Ft
Hídember, A (1DVD) (angol felirat)

A film története 1820 és 1860 között játszódik a Habsburg Monarchiában és egy különleges szellemi és anyagi képességekkel született, magyar származású arisztokrata életét mutatja be.

A Napóleon bukása utáni években az ifjú Széchenyi gróf könnyelműen elcsábítja bátyja feleségét és az ezt követő botrány tönkreteszi tiszti karrierjét. A megszégyenített asszony hirtelen halála végzetesen megváltoztatja a léha fiatalembert, aki azontúl a felelősség megszállottja lesz és nagy művek létrehozásával akar úrrá lenni sorsán.

Egy nagyszabású barátság és egy különös, minden akadályon felülemelkedő újabb szerelem segítségével a gróf a korszak híres politikusa lesz, a magyar ellenzék vezére - és ezzel szándékai és neveltetése ellenére a Habsburgok ellenfele. Felelősnek érezvén magát az elszabadult társadalmi indulatokért az engesztelődést akarja szolgálni.

Egy híd építésébe kezd a Dunán, mely a Nyugat és a Kelet közötti kapcsolat jelképe lenne a korabeli Európában.

Hírneve és befolyása olyan méreteket ölt, hogy amikor az 1848-as forradalmak alapjaiban rázkódtatják meg a Monarchiát, beleőrül az önvádba. Amíg elborult elmével vegetál egy Bécs melletti magánszanatóriumban, rémlátomásai valóra válnak: a Monarchia különös kegyetlenséggel torolja meg a magyar provincia lázadását, barátait kivégzik és az engedetlen ország az övéhez hasonló apátiába süllyed.

Ekkor a már öreg gróf csodás hirtelenséggel visszanyerve régi képességeit és energiáját úgy dönt, hogy felrázza hazáját és egy utolsó, nagy játszmába kezd a Birodalommal...

 
1 990 Ft

Sorrend: