Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

vallásos


Sorrend:

prev
next

 Apokalipszis (1DVD) (2008) (A Biblia sorozat)
Időszámításunk után 90 körül Jánost, az utolsó élő apostolt a római császár helytartója Patmosz szigetére száműzi és kényszermunkára fogja. Az öregemberben a zord tábori körülmények között látomásai tartják a lelket. János titokban a többi kereszténynek is elküldi látomásait, akik így erőt meríthetnek leveleiből a nehéz időkben, mikor Domiciánusz császár Istennek kiáltja ki magát és megköveteli, hogy mindenki őt imádja. János jelenésein keresztül az emberek elé tárul Krisztus, s rajta kereszt... 
1 990 Ft
   Názáreti Jézus, A  I-II. (2DVD) (2009) (Franco Zeffirelli)  (bővített változat)
A Názáreti Jézus bővített kiadása Franco Zeffirelli több mint 6 órás hosszúságú klasszikusa 2 DVD lemezen, vágatlan változatban. A hatalmas költségvetéssel, világhírű színészek közreműködésével készült produkció minden idők egyik leghíresebb filmjévé vált. A több éven át készülő művet a vallási vezetők világszerte örömmel fogadták. A film bemutatja Jézus születését, életútját, számtalan csodatételét, keresztre feszítését, majd feltámadását. A lenyűgöző és lélekemelő alkotás páratlan képet fes... 
4 990 Ft
 Tűzszekerek  (1DVD) (feliratos)  (fotó csak reklám)
A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük. 
2 990 Ft
Ábrahám (1DVD) (A Biblia sorozat)

A nagy világvallások közül három is - a kereszténység, az iszlám és a zsidó vallás - az ősatyák sorában tartja számon Ábrahámot, az első embert, akivel Isten szövetséget kötött, s az egyetlent, aki Isten barátjának nevezhette magát. Ábrahám volt az, aki Kánaán földjére vezette népét, miután a nomád törzs hosszan vándorolt a pusztaságban.

E monumentális filmalkotás Richard Harris (Harry Potter, Nincs bocsánat, Gladiátor) nagyszerű alakításában tárja elénk a pásztorból lett hős életét, akinek hitét az isteni akarat folyamatosan kemény próbatételeknek veti alá. Az Emmy- és Golden Globe-díjas Barbara Hershey (Krisztus utolsó megkísértése, Hannah és nővérei) alakítja a gyönyörű és tiszta, mégis tragikus sorsú Sárát, Izrael törzseinek ősanyját. Joseph Sargent rendezésében egy ősi világ tárul fel előttünk fantasztikus képekben s vele egyistenhiten alapuló kultúránk legmélyebb gyökerei.

 
2 990 Ft
  Assisi Szent Ferenc (1989 - Francesco) (1DVD) (Liliana Cavani) (Etalon Film kiadás)

Assisi Szent Ferencnek – minden idők egyik legnépszerűbb szentjének – misztikus és rendhagyó életét dolgozza fel ez a Hermann Hesse írásai alapján készült film.

A XIII. századi Itália zűrzavara és vadsága közepette Francesco, a vagyonos kereskedő fia, otthagyja a gazdagságot és kényelmet, hogy osztozva a szegények nehéz sorsában, életét Istennek és mások megsegítésének szentelje.

Példáját követve óriási tömegek hagyták ott régi életüket azért, hogy lelkiismeretükre hallgatva kövessék őt. Egy megalkuvásokat nem tűrő, fordulatos élet eseményeit beszéli el ez a kiválóan megrendezett alkotás.

 
1 990 Ft
Biblia, A - Kezdetben vala... (1DVD)

A világ egyik legmonumentálisabb filmes vállalkozásaként tartják számon ezt az 1966-ban forgatott művet, amelynek alkotói nem kisebb célt tűztek maguk elé, mint a Biblia teljes megfilmesítését!

A projekt nagyságára jellemző, hogy a monumentális terveket megismerve a kor tucatnyi rendezője hőkölt vissza a feladattól - a producer ugyanis szinte szóról szóra szerette volna vászonra vinni mindazt, ami a nagykönyvben írva vagyon.

Bár a teljes Biblia megfilmesítése volt a cél, az egekbe szökött költségek, a méregdrága trükkök és az elhúzódó forgatás miatt „csak” az Ótestamentum első 22 fejezetének történetét sikerült leforgatni.

A világ teremtésétől, Ádám és Éva kiűzetésén keresztül, Káin és Ábel drámáján át Noé bárkájáig páratlanul látványos képekben elevenedik meg a Biblia, felejthetetlen filmes élményt nyújtva a nézőknek!

 
2 990 Ft
Dávid (1DVD) (A Biblia sorozat)

Miután Saul méltatlannak bizonyult arra, hogy Izrael királya legyen, Isten az egyszerű pásztorfiút, Dávidot választja új királynak. Az ifjú bátorsága és éles elméje hamarosan megmutatkozik a filiszteusok ellen vívott csatában, mikor legyőzi az óriás Góliátot. Később Saul és fiai odavesznek egy véres ütközetben, és Dávid elfoglalja trónját a pompás Jeruzsálemi palotában. Úgy tervezi, uralkodása békés lesz. Templom építésére készül, mely egyszerre lenne a Frigyláda háza, valamint Isten és az ember találkozásának helyszíne.

A királyt azonban a szenvedély végzetes bűnbe sodorja: beleszeret a szépséges Betsabéba s megöleti annak férjét. Aki pedig megszegi az Úr parancsolatait, büntetést érdemel, akkor is, ha Isten kegyeltje. Dávid családjában állandó viszály dúl. Ő pedig nem építheti meg a Templomot; ez a kiváltság fiára, Salamonra száll.

A látványos, monumentális filmalkotás főszerepeiben világsztárokat láthatunk: Nathaniel Parker (A hiúság vására, Pusztaház örökösei), Jonathan Pryce (Brazil, Evita, Ronin), Leonard Nimoy (Star Trek, Szép új világ, Mission Impossible), Sheryl Lee (Twin Peaks), Franco Nero (Django, Keoma, Sacra Corona).

 
1 990 Ft
Eszter (1DVD) (A Biblia sorozat)

Egy asszony olykor többet tehet saját népe érdekén, mint a legtehetségesebb hadvezér, vagy a legrafináltabb politikus – erre tanít Eszter története. Esztert, a zsidó árva leányt az istenhívő Márdokeus húgaként nevelte fel. Mikor Ahasvérus, a perzsák királya elrendeli, hogy szűzlányokkal népesítsék be háremét, a szépséges árvát is lehurcolják a katonák. Eszter azonban méltósággal viseli sorsát a perzsa udvarban, s erényessége, éles elméje révén hamar kitűnik a többi háremhölgy közül. A király királynéjává emeli és trónra ülteti az okos leányt. Eszternek pedig sikerül lebeszélnie férjét a kegyetlen tervről, hogy a perzsa birodalomban élő zsidókat értelmetlenül elpusztítás.

 
1 990 Ft
Ferenc, Isten lantosa (1DVD)

Az alkotás Assisi Szent Ferenc életének azon epizódját meséli el, amikor Ferenc – önként lemondva a fényűzésről, melybe beleszületett – a XII. századi Itália poros útjait rója, tanítványai társaságában. Mivel korábban felépített kunyhójukat elfoglalták, egy mezőn építenek fel egy újat. Innen kiindulva járják a környéket, hogy Isten igéjét és a felebaráti szeretet rendkívüli fontosságát hirdessék. Számos kaland esik meg velük, találkoznak Szent Klárával, sőt Ferencnek még az egyik hátrahagyott testvér meggondolatlan tettével is szembesülnie kell. A tanítványok lesik mesterük minden egyes szavát, hiszen lassan közeleg az idő, amikor el kell válniuk egymástól, hogy utána az országban szétszóródva, immár egymagukban nyújtsanak útmutatást az embereknek...
Roberto Rossellini klasszikussá vált filmje (melynek egyik forgatókönyvírója Federico Fellini volt) méltó módon mutatja be az egyik legnépszerűbb szent eseménydús életének egy fontos részét.

 
2 990 Ft
  Genezis - A teremtés és az özönvíz (1DVD) (A Biblia sorozat)

A Föld, a víz és a szárazföld, az ember, a férfi és a nő teremtésének ősi történetét elevenítik meg e film költői szépségű képsorai. Egy vén nomád pásztor valahol a pusztában egyszerű szavakkal mesél a tüzet körülülő gyermekeknek Ádámról és Éváról, a tudás fájáról, az Édenkertből való kiűzetésről, Káin bűnéről, Noé bárkájának történetéről, s legvégül a szivárványról, mely megpecsételi az Isten emberrel kötött szövetségét.

Meséje a felelősségről is szól, mellyel az ember tartozik a Föld minden élőlényéért, hiszen a Mindenható az embert rendelte valamennyi teremtmény urául. A teremtett világ: folyók, hegyek, sivatagok, tengerek csodálatos képeit végigkíséri a zene és az emberi énekhang, kifejezve az ember és a természet harmonikus, ősi egységét.

A film zenéjét Ennio Morricone írta!

 
1 990 Ft
  Gyermek, akit Jézusnak hívtak, A - A kezdet (2DVD) (Etalon Film kiadás) (hullámos borító)

A gyermek akit Jézusnak hívtak című 3 részes filmsorozat első részét tartalmazza ez a duplalemezes kiadvány.
Betlehemben Heródes király egy jóslat beteljesedésétől tartva megölet minden három év alatti gyermeket. A fiúval, akit Jézusnak hívtak, szülei - Mária és József - egy Egyiptom és Palesztina határán lévő kis faluba menekül. Itt találnak menedékre 7 éven át. Menekülésük azonban nem ér véget, mert egy Zefír nevű fekete mágus mindenhová követi a gyermeket és próbálja őt megölni mindenáron. A gyermeknek azonban élnie kell, hogy sorsát beteljesíthesse!

 
2 990 Ft
  Gyermek, akit Jézusnak hívtak, A - A titok (1DVD) (Etalon Film kiadás) ( kissé használt )

Franco Rossi különleges filmje Jézus kevéssé ismert gyermekkori éveibe kalauzolja a nézőket. A filmtrilógia Titok című epizódja Jézus családjának az Egyiptomból való visszatérését követő éveket mutatja be. Jézus már ekkor kitűnik kortársai közül különleges képességeivel és emberségével.

József jeruzsálemi iskolában szeretné taníttatni gyermekét, ezért a fiúval együtt Jeruzsálembe utazik. A helyek, amelyeket a gyermek Jézus meglátogat és a személyek, akikkel találkozik, látomásokat hoznak a számára élete elkövetkező részéről, a reá váró feladatokról és a Húsvét körüli eseményekről. Így Jézus egyre inkább megérti küldetésének valódi lényegét.

 
1 990 Ft
  Gyermek, akit Jézusnak hívtak, A - A várakozás (1DVD) (Etalon Film kiadás) (használt példány)

A várakozás című epizód „A gyermek, akit Jézusnak hívtak” című olasz filmtrilógia nagysikerű darabja. Különleges csemege minden korosztály számára.

Franco Rossi rendező és az alkotók egyedi módon ötvözik a bibliai eseményeket a szerzői képzelettel.
A film a Szent Család küzdelmeit mutatja be középpontban a kis Jézussal, már gyermekkorában végrehajtott kis csodáival és másokat segítő cselekedeteivel.

„A gyermek, akit Jézusnak hívtak” mondanivalójára és erkölcsi üzenetére való tekintettel elnyerte a Vatikán ajánlását, majd a „legjobb televíziós filmnek” járó nemzetközi Emmy díjat is.

 
1 990 Ft
Hitetlen Tamás (1DVD) (2001)
A Jézus közelében sorozat ezen epizódja Raffaele Mertes (Szent János – Az apokalipszis, A szent család, A Biblia sorozat) magával ragadó és megható alkotása. A film Tamás apostol életét mutatja be, új nézőpontból megvilágítva „a kétkedő” néven is ismert Jézus-tanítvány életútját.
A golgotai áldozat után minden apostol a maga módján emlékezik a Mesterre. Tamás, Jézus holttestére fordítja figyelmét és minden erejével próbál méltó nyughelyet találni neki. Ám a t... 
1 990 Ft
Jákob (1DVD) (The Bible: Jacob, 1994) (A Biblia sorozat)

Mikor Izsák felesége, Rebeka várandós lett, Isten elárulta neki, hogy két gyermeket hordoz szíve alatt, akik két nagy nép atyjává lesznek majd egyszer s a fiatalabb fiú legyőzi és szolgájává teszi az idősebbet. Mikor Ézsau és Jákob felnőnek, a jóslat be is igazolódik. Jákob egy tál lencséért könnyen megveszi fivérétől az elsőszülöttség jogát, az atyai áldást pedig csellel szerzi meg. Hiába tesz szert azonban előnyökre, nehéz sorsot szán neki a végzet. Sok évig dolgozik Lábán szolgájaként, mire önálló életet kezdhet családjával. Hazatérve pedig testvérbátyja haragjával kell szembesülnie. Mivel azonban Jákob képesnek mutatkozik Isten színe előtt alázatot mutatni, kiérdemli az új nevet: Izrael, ami annyit tesz – Isten fejedelme.

A főszerepekben világsztárok: Matthew Modine (Acéllövedék, Memphis Belle, Csendes terror), Sean Bean (A Gyűrűk Ura, Ronin, James Bond: Aranyszem), Lara Flynn Boyle (Men In Black 2, Édeshármas, Twin Peaks).

 
1 990 Ft
János evangéliuma (1DVD) (2003)
A filmfeldolgozás hitelesen követi végig a Biblia szavai, cselekményeit. A látványos filmkockák, az izgalmas kalandok minden korosztály számára feledhetetlen élményt nyújtanak. 
2 990 Ft
Jézus (1DVD) (A Biblia sorozat) (kissé karcos lemez)

Minden idők legismertebb története megelevenedik a filmvásznon. Ebben az ezredfordulón készült, nagyszabású filmben Jeremy Sisto alakítja Isten fiát, Názáreti Jézust, aki egyszerű asztalosból válik szellemi vezetővé, filozófussá és végül mártírrá.

Jézus álmában egy véres csata képei jelennek meg egy olyan világméretű háborúban, melyet Krisztus nevében folytatnak és egy haldokló katona az ő nevét ismételgeti. Vajon mi lehetett ez a rémálom? Kik ezek az emberek, akik az ő nevében harcolnak?

Az Emmy-díjas Roger Young filmjében Jézus nagyon is emberközeli személyiségként jelenik meg. Láthatjuk emberfeletti küzdelmét, melyet a hatalom fantasztikus vízióit elé táró Sátán (Jeroen Krabbé) és a kicsinyes földi hatalmasságok, mint Poncius Pilátus (Gary Oldman) ellen vív, de láthatjuk nagyon is emberi szenvedéseit a keresztfán, majd feltámadását...

A Jézust alakító Jeremy Sisto mellett olyan sztárok szerepelnek, mint Gary Oldman, Armin Mueller-Stahl, Jacqueline Bisset.

 
1 990 Ft
Johanna nőpápa (1DVD)

Idôszámításunk szerint 814-ben járunk; egy olyan korban, ahol a nôknek csak egy sorsuk lehetett: dolgozni, sok-sok gyereket szülni és fiatalon meghalni.
De Johannának (Johanna Wokalek), az Ingelheim városában született fiatal nônek mást diktál a hite. Megismerkedik Gerold gróffal (David Wenham), a város püspökének kegyeltjével. Kettejük között szerelem szövôdik, de a háború hamarosan elválasztja ôket egymástól, s Johanna érzi, hogy hite és végzete új feladat elé állítja ôt. Férfinak adja ki magát és Johannes testvérként beáll a fuldai bencés rendbe, ám inkognitója hamarosan veszélybe kerül, ezért kénytelen Rómába menekülni.
Miközben egyre magasabbra jut az egyházi hierarchiában, újra és újra szembesül a kérdéssel, hogy kinek adja a szívét: istennek vagy annak a férfinak, akit még mindig szeret. A döntés azonban kikerül a kezébôl, mikor I. Segius pápa (John Goodman) meghal, és ôt nevezik ki utódjának…

 
1 990 Ft
Júdás - A Biblia - Jézus közelében 3.  (1DVD)
Júdás az árulóként ismertté vált apostol történetét mutatja be a Jézus közelében sorozat ezen epizódja, Raffaele Mertes (Szent János – Az apokalipszis, A szent család, A Biblia sorozat) izgalmas alkotása. Enrico Lo Verso (A Biblia sorozat Mózes) briliáns alakítást nyújt Iskarióti Júdás szerepében, Jézus Krisztus elárulásának újfajta történetében. A történet drámai fordulatai, a neves alkotók és Marco Frisina zenéje adja a garanciát a tartalmas, igényes kikapcsolódáshoz.... 
2 990 Ft
  Krisztus utolsó megkísértése (1DVD) (Select Video kiadás) (szinkron)

Martin Scorsese filmjei gyakran felborzolják nézők
és kritikusok kedélyét, számos támadás, kritika éri szokatlanul naturalista
ábrázolásmódja miatt, a többség azonban mégis őt tartja a modern amerikai filmkultúra
legnagyobb alakjának. A legtöbb támadás a Krisztus utolsó megkísértése
című filmjével kapcsolatban érte.

A katolikus egyház egyes képviselői mélyen elítélték Scorsese
Jézus életét feldolgozó filmjét, mondván: a rendező által megjelenített
Jézus-kép nem egyeztethető össze az egyház által hirdetett és vallott
képpel.

A tiltakozások hatására számos országban nem, vagy csak cenzúrázva
mutatták be a mozik a filmet és előfordult, hogy a Krisztus utolsó megkísértését
műsorra tűző tévéállomások is meghátráltak a tiltakozások miatt és nem merték
levetíteni az alkotást.

Hiánypótló tehát ez a megjelenés, amely sokak számára talán
nyilvánvalóvá teszi: Scorsese azzal, hogy hús-vér embernek ábrázolta
Krisztust, nem ártott, hanem segített a kereszténységnek.

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend: