Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma / thriller

Főkategória >DVD - külföldi >dráma / thriller

Sorrend:

187 (1DVD) (Samuel L. Jackson)

Az amerikai iskolák többségében már fémdetektor működik a bejáratoknál a fegyverek kiszűrése végett. Trevor színes bőrű tanár egy veszélyeztetett zónában. Miután egyik tanítványa majdnem halálosan megszúrja, elköltözik Los Angelesbe. Szintén problémás környéken végzi munkáját. Hamarosan elege lesz a pöffeszkedő gengszterpalánták fenyegetéseiből és az iskolák vezetésének visszahúzódó, gyenge reakcióiból. Miután kolléganőjét halálosan megfenyegették, szembeszáll az utcai bandákkal. A srácoknak hamar észre kell venniük, hogy Trevor nem az a fajta tanár, aki hagyja magát megfélemlíteni...

 
990 Ft
  Államérdek (1DVD) (Clint Eastwood) (Pro Video kiadás) (szinkron)

Luther Whitney a mestertolvaj „visszavonulása"" előtti utolsó akciójára készül egy dúsgazdag üzletember villájában. Szokásához híven aprólékos gonddal tervezi meg a betörést, és amikor eljön a cselekvés napja, valóban megy is minden, mint a karikacsapás. Luther rutinosan kiiktatja a biztonsági rendszert, bejut a tükrös rejtekajtó mögötti kincseskamrába, összepakolja a zsákmányt, és már éppen indulni készül, amikor rájön, hogy nincs egyedül a házban. Egy kissé illuminált párocska titkos légyottra készül a rejtekajtó mögötti hálószobában.

Így válik a mestertolvaj kénytelen szemtanújává egy erotikusan induló, de egyre durvábbá váló párjelenetnek, mely végül tragédiába torkollik: a nőt meggyilkolják. Hirtelen biztonsági emberek jelennek meg, akik megpróbálják eltüntetni a bizonyítékokat, elsődleges célpontjuk azonban az időközben elmenekült szemtanú. Nem véletlen a nagy felhajtás, ugyanis az áldozat egy gazdag üzletember felesége volt, a szeretője pedig nem más, mint az Egyesült Államok elnöke...

 
2 990 Ft
Alpha Dog (1DVD)

A történet három napot foglal magába, ami egy csapat fiatal életét örökre megváltoztatja. A középpontban Johnny Truelove áll, egy vagány de középszerű fiatal drogdíler. Ő a helyi fű elosztó, amiből szépen megél, party hegyek, csinos lányok. Egy nap az egyik kliens Jake Mazursky, miután egy nagyobb mennyiségű cuccot vásárol Johnnytól képtelen fizetni. Johnny és barátai elrabolják a srác 14 éves öccsét Zack Mazurskyt. Nem is sejtik, hogy tettük végzetes következményekkel jár. Lévén, hogy ők nem bűnözők, a fiatal fiút úgy kezelik, mint a csapat egyik tagját.

Leginkább Frankie Ballenbacher (Justin Timberlake) veszi őt szárnyai alá. A fiatal Zack élvezi az időtöltést a nagyokkal, bulikról bulikra járnak. Nemsokára azonban a dolgok kezdenek szépen lassan kicsúszni a kezeik közül. Rossz döntéseiket rosszabbak követik, és a történet tragikus véget ér… A film Johnny Truelove 3 napját mutatja be, azt, hogy egy piti drogkereskedő hogyan vált egy csapásra Amerika közellenségévé, és az FBI történetének legfiatalabb körözött bűnözőjévé.

 
1 990 Ft
Aura (2005) (1DVD) (Fabián Bielinsky)

Espinoza visszahúzódó alkat, állatkitömőként dolgozik, és titkos vágya, hogy végrehajtson egy tökéletes rablást. Első vadászata alkalmával a patagóniai erdők csendjében álmai valóra válnak: véletlenül megöl egy bűnözőt, és ezzel ölébe pottyan egy kaszinó kifosztásának tökéletesen kidolgozott terve. Az újfajta szabályok és az erőszak bonyolult világában tapasztalatok hiányában Espinoza komoly veszélybe kerül. Ráadásul nehezíti helyzetét betegsége, az epilepszia. Minden egyes roham előtt megszállja őt az „aura“: a zűrzavar és a megvilágosodás ellentmondásos pillanata, amikor a múlt és a jövő összemosódik. A rohamok váratlanul törnek rá, amikor a legkevésbé számít rá, amikor a leginkább szüksége lenne a józan eszére.

 
1 990 Ft
Bennfentes Játék (1DVD) (2012) (nagyon karcos példány)
Marc Tourneuil megállíthatatlan karrierjének történetét meséli el a film, melyben a férfi a tőke egyszerű szolgájából lesz annak megkérdőjelezhetetlen ura. Marc a legnagyobb európai bank, a Phenix új vezérigazgatója. Kétségbeesetten kapaszkodik hatalmába, amikor egy amerikai fedezeti alapokat kezelő cég megpróbálja felvásárolni őket. A korrupt igazgatótanács azt reméli, hogy a férfi az ő bennfentes játékuk bábja lesz. Ám Marc-nak más tervei vannak, törvényes keretek között vagy azon kívül. A... 
1 490 Ft
  Bosszúvágy 1. (1974 - Death Wish 1.) (1DVD) (Charles Bronson) (Legendák klubja kiadás)

Paul Kersey átlagos, nyugodt és boldog életet él feleségével és lányával. Építészként dolgozik és soha nem szerette az erőszakot.

Az élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor szeretett feleségét rablók gyilkolják meg, lánya pedig katatóniába zuhan az események hatására.

Nem sokkal később Paul egy kézifegyverhez jut, amely akkor is a zsebében lapul, amikor egy éjszaka őt is ki akarják rabolni. Egy lövés, és a rabló máris holtan terül el, Paul pedig rájön, hogy mit kell tennie. Attól kezdve az utcákat járja, veszélyes környékeken bóklászik és alig várja, hogy áldozattá váljon - és megvédhesse magát...

Útját hullák szegélyezik, nem kíméli sem a piti zsebtolvajt, sem a kőkemény bűnbandák tagjait, miközben a rendőrség az önjelölt tisztogatót keresi...

 
2 990 Ft
  Bosszúvágy 1. (1974 - Death Wish 1.) (1DVD) (Charles Bronson) (Mirax kiadás)

Paul Kersey átlagos, nyugodt és boldog életet él feleségével és lányával. Építészként dolgozik és soha nem szerette az erőszakot.

Az élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor szeretett feleségét rablók gyilkolják meg, lánya pedig katatóniába zuhan az események hatására.

Nem sokkal később Paul egy kézifegyverhez jut, amely akkor is a zsebében lapul, amikor egy éjszaka őt is ki akarják rabolni. Egy lövés, és a rabló máris holtan terül el, Paul pedig rájön, hogy mit kell tennie. Attól kezdve az utcákat járja, veszélyes környékeken bóklászik és alig várja, hogy áldozattá váljon - és megvédhesse magát...

Útját hullák szegélyezik, nem kíméli sem a piti zsebtolvajt, sem a kőkemény bűnbandák tagjait, miközben a rendőrség az önjelölt tisztogatót keresi...

 
1 990 Ft
Brooklyn mélyén (1DVD) (Richard Gere - Ethan Hawke)

Eddie-t (Richard Gere – Éjjel a parton), a kiégett rendőrt csupán egy hajszál választja el a nyugdíjtól és az utolsó hetén igyekszik mindent megtanítani az újoncoknak, amit a rendőri hivatásról tudni kell. Sal (Ethan Hawke – Mielőtt az ördög rádtalál) több gyermekes családapaként egyetlen célja, hogy feleségét és gyermekeit boldognak lássa. Az idáig vezető út igen kockázatosnak mutatkozik, főleg, hogy Sal bármit képes megtenni céljainak érdekében. Tango (Don Cheadle –Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik), aki beépített rendőrként az alvilág bugyrait járta gyilkosok és drogosok között, próbál visszakapaszkodni régi életéhez, de hogy ez sikerüljön, börtönbe kellene juttatnia Caz-t (Wesley Snipes – A harc mestere 2. – Az árulás), legjobb barátját. A három életút találkozik és a véletlen úgy hozza, hogy együtt kell folytatniuk megkezdett útjukat.

 
2 990 Ft
Cassandra-átjáró, A (1DVD) (kissé karcos példány)

A WHO genfi székhelyét terrortámadás éri. Az egyik terroristát megfertőzi egy gyilkos baktérium, de a haldokló férfi utolsó erejével még felkapaszkodik a Stockholm felé tartó transzkontinentális expresszre. A betegség hamar terjed a vonat utasai között.

A hatóságok meg akarják akadályozni, hogy a szerelvényről lekerüljön az agresszív kórokozó, melynek nincs ellenszere, ezért katasztrófa elhárító akciót szerveznek. MacKenzie ezredes koordinálja az eseményeket, egy keménykezű katona, akinek semmi sem drága, hogy végrehajtsa a feladatát. A vonatot az életveszélyesen romos viadukt, a Cassandra-átjáró felé tereli, Lengyelország egy lakatlan szegletében.

Az utasok gyanakodva figyelik, ahogy vonatuk egyre elhagyatottabb tájakon száguld keresztül és szörnyű sejtésük támad: valaki a halálba akarja küldeni őket, hogy a világ megmeneküljön a járványtól. De vajon van-e joga hozzá?

 
1 490 Ft
Copland (1DVD) (Sylvester Stallone)

Freddy Heflin egyszerű, kisvárosi zsaru, aki egykor
arról álmodozott, hogy New York veszélyes utcáin védelmezheti majd a törvényt.
Álma azonban semmivé foszlik, amikor hősies önfeláldozással megvédi annak a
nőnek az életét, akibe mindig is szerelmes volt. Hőstette ugyanis nem jár következmények
nélkül - egyik fülére teljesen megsüketül, s így nem lehet teljes értékű járőr.

Freddy tragédiáját még az is fokozza, hogy szerelme
végül mégsem őt választotta - egy másik fickóhoz ment hozzá.

De úgy tűnik, Freddy élete most megváltozik. Eddig
nem akadt sok dolga, hiszen olyan városrész seriffi feladatait látta el, ahol
többnyire aktív, vagy nyugalmazott zsaruk laknak. A környéken azonban gyilkosság
történik: két fiatal néger fiút lőtt le egy zsaru, aki utána öngyilkosságot
követett el. De hamar kiderül, hogy ez csak a látszat. És amikor a nyomozás
megindul Freddy nyugalmas körzetében, kiderül, hogy az álmos kisváros
csak mostanáig volt olyan, mint egy állóvíz. Ez az ügy alaposan felkavarja a
vizet és felhozza a mélyben rejlő mocskot...

Sylvester Stallone és még vagy tucatnyi nagy sztár szinte
ingyen vállalta a közreműködést ebben a nagyszerű krimiben, amelyről a Stallone-t
egyébként kevésbé kedvelő kritikusok sem tudtak semmi rosszat mondani!

 
1 990 Ft
Cserbenhagyás (2007 - Reservation Road) (1DVD)

Ethan Learner főiskolai tanár (Joaquin Phoenix) családjával kisfia, Josh csellókoncertjéről tart hazafelé és útközben megállnak egy kis pihenőre a Reservation Road-on található benzinkútnál. Mindeközben a jogász Dwight Arno (Mark Ruffalo) és fia útja is a Reservation Roadon át vezet. Egyetlen borzalmas másodperc és megtörténik a baleset: a kis Josh-t örökre elveszíti a családja, Dwight pánikszerűen hajt el a helyszínről, s az egyetlen szemtanú Ethan… Történet dühről, bosszúról, bátorságról és két családapáról, akiknek sorsát egy szerencsétlen baleset köti össze.

 
1 490 Ft
Edison (2005) (1DVD) (Justin Timberlake) /használt/

Edison, a metropolis ígéretes terep a kezdő és ambíciózus újságírónak, Josh Pollacknak (Justin Timberlake), aki a szamárlétra legalján kezdi a pályát. A Heights Heraldnál dolgozik és egy nap belebotlik az Ügybe: a rendőrségi korrupcióra akar fényt deríteni. Nem tudja, milyen darázsfészekbe nyúl: nem csak ő válik kiszemelt áldozattá, hanem főnöke, Mosca Ashford (Morgan Freeman – A remény rabjai, Robin Hood, Miss Daisy sofőrje). Ashford kirúgja Pollackot, ami nem elaltatja az ügyet, hanem még inkább motiválja az ifjú újságírót a sztori felderítésében.

 
1 990 Ft
Edy, a haláldíler (1DVD)

Edy pitiáner szélhámos, aki ügyfeleit páratlan ügyességgel segíti hozzá mit sem sejtő házastársaik életbiztosításához. Amikor mély depresszióba süllyed és erejét megfeszítve próbálja eldobni magától életét, a sors furcsa játékot űz vele: nem elég, hogy öngyilkossági kísérlete kudarcba fullad, egyszerre ott találja magát az élők sorában…karjai között egy hullával.

A film a közelmúltban elhunyt Philippe Noiret, a francia filmtörténet egyik nagy öregjének utolsó előtti munkája.

 
990 Ft
  Egy sorozatgyilkos nyara (1DVD) (Adrien Brody - John Leguizamo - Spike Lee)

New Yorkban az 1977. évi hírhedt nyár a Studio 54 elegáns látogatói
és az újhullámos punkok, a diszkók ördögei közötti kulturális összecsapásról
nevezetes. Ráadásul ez volt a legforróbb nyarak egyike, s ekkor bukkant fel
a város első sorozatgyilkosa, akit a körözési hirdetményeken Sam fiának
neveztek.

Mivel a média lényeges szerepet játszott a tömegek félelmének és paranoiájának
gerjesztésében, az egész város a pánik és az izgalom melegágya lett, ami nem
csupán New Yorkra volt jellemző, hanem a fél világra is.

A Bronx olasz-amerikai negyedéből származó kegyetlen gyilkos először egy ártatlan
fiatal nővel végez, majd vadidegen embereket puffant le a sötét utcákon.

A hőmérséklet és az áldozatok száma egyaránt emelkedik, a város lakossága pedig
retteg. Mindenki a 44-es kaliberű fegyverrel gyilkoló tettest keresi, egy maffiafőnök
díjat tűz ki a fejére. Megkezdődik a boszorkányüldözés...

 
1 990 Ft
Egyszer az életben (1DVD) (2000)
20/20 Mike kisstílű gazfickó, aki egy sitten eltöltött éjszaka során találkozik rég látott, Torch nevű fehér féltesójával. A nosztalgiázás helyett a páros közös balhét tervez: elhatározzák, hogy kirabolják a Manny nevű drogbárót. A dolog azonban Torch miatt katasztrófálisan sül el, s ezt nem úszhatják meg büntetlenül. Mike régi barátját és keresztfiának apját, Tonyt hívja segítségül, nem tudván, hogy a drogbáró embere. A férfi azt a feladatot kapta főnökétől, hogy szerezze vissza az ellopott ... 
1 990 Ft
Elefánt (2003) (1DVD) (Gus Van Sant)

A film megtörtént eseményt dolgoz fel. 1999-ben az amerikai Columbine
Gimnáziumban a 17 éves Dylan Klebold és a 18 éves Eric Harris
lelőtt tizenkét diákot és egy tanárt. A vérengzésben még huszonhárom ember sérült
meg. Tettük nem ámokfutás, hanem előre kitervelt vérengzés volt. A gyilkosságok
elkövetése után a két tinédzser öngyilkos lett.

Az Elefánt ennek a teljesen átlagosnak induló iskolai napnak a történetét
meséli el, amely váratlanul véres tragédiába torkollt.

A rendező, Gus van Sant, már a nyolcvanas években nevet szerzett magának
fiatalokról szóló filmjeivel, melyekben arra kereste a választ, hogy milyen
fiatalnak lenni és helyet keresni az oly gyakran erőszakos és bizonytalanságokkal
teli világban.

Az Elefánt 2003-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál fődíját,
az Arany Pálmát és a legjobb rendező díját.

 
1 490 Ft
Élve eltemetve (2010 - Buried) (1DVD) (Ryan Reynolds)

Paul Conroy, az Irakban dolgozó kamionos családapa egy öreg fakoporsóban ébred, élve eltemetve. Nem tudja, miért és hogyan került oda. Egyetlen esélyét, hogy megszabaduljon a rémálomból, a mobiltelefonja jelenti. Az idővel való versenyfutásban legfőbb ellenségei a rossz térerő, a lemerülő akkumulátor és az oxigén hiánya. Paulnak 90 perce van, hogy kiszabaduljon.

Rodrigo Cortés klausztrofób thrillerének minden pillanata izgalmat tartogat annak ellenére, hogy cselekménye jórészt egy koporsóban játszódik. A filmet és a főszereplő Ryan Reynolds alakítását a nemzetközi filmkritikusok egyöntetűen ünnepelték.

 
1 990 Ft
  Én kis állataim (1998 - All The Little Animals) (1DVD) (Christian Bale)

Mikor durva és erőszakos mostohaapja megöli a szellemi fogyatékos Bobby (Christian BALE - A tökéletes trükk, Batman: Kezdődik) kis állatait, a fiú elmenekül otthonról. Az úton társa lesz egy öregembernek (John HURT - Manderlay; V, mint vérbosszú; 1984), aki megtanítja, hogyan szemlélje derűsebben a világot. Mostohaapja azonban nem tűnik el végleg az életéből...

 
1 490 Ft
  Fegyvernepper (2005 - Lord Of War) (1DVD) (Nicolas Cage) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek – főleg afrikai – fejlődő országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedő gazdagodott meg busásan. Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete.

Az ukrán születésű Jurij Orlov (Nicolas Cage) a kockázatos, de jól menő biznisz jeles képviselője. Testvérével (Jared Leto) együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a buldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel (Ethan Hawke), az életére törő konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsősorban saját lelkiismeretével.

 
1 990 Ft
Fekete hattyú (1DVD) (Oscar-díj)

Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, A pankrátor) hatalmas sikert aratott és rengeteg díjat nyert pszichothrillerével. Az Oscar-díjas Natalie Portman pályája legérettebb alakítását nyújtja Nina, a sikerre éhes balerina szerepében. Az új előadás alkotója (Vincent Cassel) rábízza a szende Ninára az álomszerepet, ám azt kívánja tőle, hogy vegyen példát csábos vetélytársnőjéről (Mila Kunis), és hozza felszínre önmaga sötét oldalát. A felkészülés keserves kínokkal jár: a szűzies lányból érzéki nősténnyé kell válni. Nina démoni erőkkel harcol, és nem biztos, hogy végül győzni tud…

 
2 990 Ft

Sorrend: