Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma / thriller

Főkategória >DVD - külföldi >dráma / thriller

Sorrend:

  Harcosok klubja (2DVD) (extra változat) (Intercom kiadás) (szinkron)

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán... és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra…

Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya. Az ötlet hamar népszerűvé válik, és egy éjjel megalakul a Harcosok Klubja, amelyhez egyre többen csatlakoznak…

David Fincher (Pánikszoba, Hetedik, Alien 3 - A végső megoldás: Halál, Játsz/Ma) provokatív filmje az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket a nézőknek, akikre - igérhetjük - soha nem tapasztalt filmélmény vár!

 
2 990 Ft
  Három óriásplakát Ebbing határában (1DVD) (Frances McDormand - Martin McDonagh) (Oscar-díj)

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az immár kétszeres Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az alakításáért harmadszorra is Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (az alakításáért Oscar-díjat nyert Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik…
Martin McDonagh (Erőszakik, A hét pszichopata és a si-cu) új filmje, a komikus és drámai elemeket vegyítő Három óriásplakát Ebbing határában „igazi mestermű” (Peter Travers, Rolling Stone).

 
2 990 Ft
Határvonal, A (2008 - La Linea) (1DVD) (Andy Garcia)

Tijuanaban, az Egyesült Államok és Mexikó határánál robbanásig feszült a helyzet. A várost sokáig uraló Salazar halálos beteg, nincs már sok neki hátra. Utódjának a forrófejű Pelont jelöli meg, aki nemcsak kegyetlenül végez mindenkivel, aki ellene van, hanem akár még arab terroristákkal is hajlandó üzletelni. Ezt viszont a körzetet mindenáron kontrollálni akaró amerikaiak nem nézik jó szemmel, ezért úgy döntenek, profi gyilkosokkal iktatják ki a veszélyes elemeket. A rutinos bérgyilkos, Shields is a városba érkezik, kísértő múltja miatt azonban egyre többször remeg meg a keze a ravaszon, ami ebben a szakmában nem életbiztosítás. A lapok leosztva, a fegyverek megtöltve, kezdődhet a leszámolás...

A főbb szerepekben rutinos kemény fickók sora tűnik fel (Ray Liotta – Nagymenők; Andy Garcia - Ocean s Thirteen - A játszma folytatódik; Armand Assante – Dredd bíró, Danny Trejo – Alkonyattól pirkadatig 1-3), de ezúttal az utolsó percekig kétséges, ki éli meg a végefőcímet közülük.

 
1 990 Ft
Hitehagyott, A (Ethan Hawke) (1DVD)

Az Arany Glóbusz®-díjra jelölt* Paul Schrader (Taxisofőr, Amerikai dzsigoló, Dühöngő bika) gondolatébresztő thrillerének főszereplője Ernst Toller (az Oscar®-díjra jelölt** Ethan Hawke), egy hitében megingott, gyászoló lelkész, aki egy nap megismerkedik Maryvel (Amanda Seyfried) és annak mentálisan labilis, környezetvédő aktivista férjével, Michaellel (Philip Ettinger).
Tollert egyre jobban marcangolja az az érzés, hogy a világ veszélyben van, és az egyház a kisujját sem mozdítja, ezért kezébe veszi az irányítást, remélve, hogy útja végén rátalál rég elvesztett hitére is.
A hitehagyott húsbavágó „mestermű” (Vanity Fair), amelynek főszerepében Ethan Hawke „lehengerlő, tűpontos” alakítást nyújt (The Daily Telegraph).

 
2 990 Ft
Igazság helyett (2002 - The Salton Sea) (1DVD) (Val Kilmer)

Rosszkor, rossz helyen - egy lövés és nincs többé. Danny
Parker jazztrombitás feleségét meggyilkolják, és semmit sem tehet ellene...

A keserű Danny meghasonlott lelke a Los Angeles-i
alvilág mélyére kerül, drogosok és gyilkosok között tölti mindennapjait. Kétségbeesetten
próbál választ találni arra, hogy miért ölték meg a szeretett asszonyt... miért
éppen Őt ölték meg.

Nyomozása alatt két brutális narkó-zsarunak is információkat
szolgáltat az alvilágról. Miközben a gyilkosok nyomába ered, megpróbál segíteni
gyönyörű szomszédasszonyán is, aki kétségbeesetten küzd saját démonaival és
egyre inkább rabjává válik a kábítószernek...

De vajon minden úgy van, ahogyan Danny látja? Vagy
rá kell jönnünk arra, hogy az ő világában minden másként van?

 
2 990 Ft
  IRA - Sétáló hullák (1DVD) (digipack) (Intersonic kiadás)

Lendületes akció-thriller, megtörtént események alapján. A megdöbbentő történet főhőse Martin McGartland, egy fiatal srác; helyszín: ÉszakÍrország, Nyugat-Belfast, a ’80-as évek végén.
Martin a Brit rendőrség beépített embereként kémkedik az IRA tevékenységéről. Önkéntesként kezdi, felküzdi magát a ranglétrán, információkkal látja el brit megbízóját, s mindeközben életeket ment meg. Egy napon lelepleződik, elfogják, és kis híján halálra kínozzák. Drámai körülmények között megszökik: kiveti magát egy toronyház ablakából.
Mindmáig bujkálni kényszerül.

 
1 990 Ft
  Ismeretlen, Az (2006 - La Sconosciuta) (1DVD) (Giuseppe Tornatore)

A történet egy korunkbeli olasz városban játszódik. Az Ismeretlen-t Irenanak hívják. Évekkel ezelőtt Ukrajanából érkezett Olaszországba. Életére ma is rávetül a múlt árnyéka, miközben a helyét keresi a jelenben. A két idősík szoros összefonódásából apránként egy rejtélyes, feszültségekkel teli történet bontakozik ki. Ki is valójában Irena? A lány sok hozzá hasonló társával együtt menekült el Kelet-Európából. Miután túlélte a drámai és kegyetlen utazást, gátlástalan emberek könnyű prédája lett. Kimondhatatlan kegyetlenségekben és megaláztatásokban volt része, amelyeket nem tud kitörölni az emlékezetéből. Csak egyetlen szép emléke maradt: egy melankolikus, szívbemarkoló, régi szerelem.

Az előttünk álló Irena egy sápadt és rejtélyes, ugyanakkor még mindig nagyon vonzó nő. A tragikus események ellenére a személyisége nem változott meg gyökeresen. A látszólag alázatos külső mögött ott rejlik természetes büszkesége és lázadó énje. Egy lakótömb portásának a segítségét kéri ahhoz, hogy takarítói állást szerezzen magának az épületben. A lakása ablakából eltökélten figyeli a túloldali épületet.

A lépcsőházat takarítja, de a valódi célja az, hogy közel kerüljön egy ott élő családhoz. Az aranyműves Adacher családban Valéria a feleség, Donato a férj, és Tea a kislányuk. Irena mindent elkövet, hogy munkát szerezzen magának a családnál. Még a gyilkosságtól sem riad vissza. Kitartásának köszönhetően sikerül a bizalmukba férkőzni, sőt mindannyian a hatása alá kerülnek. A kislány, Tea egyre jobban kötődik Irenához. Barátságuk akkor szilárdul meg, amikor a kislány komoly krízishelyzetbe kerül.

Ez az érzékeny egyensúly azonban rövid életűnek bizonyul hősnőnk életében. Irenát egyre jobban gyötrik látomásai és rémálmai, sőt a múltból felbukkan egy rémisztő figura is, aki rálel új lakóhelyén. Ő Muffa, Irena elrablója és üldözője. A férfi megjelenésével Irena újabb brutalitás, rettegés és tragédia áldozatává válik. A férfi baljós árnya lassan fényt derít arra, hogy Irena miért is akar olyan megszállottan a család része lenni.

Mint amikor egy sűrű köd lassacskán fölemelkedik, felszínre kerül egy sor feltételezett és tényleges igazság. A fordulatos események megdöbbentő végkifejlethez vezetnek „Az Ismeretlen lebilincselő, mély és emberi történetében. A filmet a Cinema Paradiso-ért Oscar-díjat nyert rendező, Giuseppe Tornatore írta és rendezte, a zenéjét pedig a számos díjat és jelölést elért Ennio Morricone szerezte.

 
2 990 Ft
Jégvihar (1997 - The Ice Storm) (1DVD) (Sigourney Weaver)

1973-ban, a hálaadás előtti este, egy nyugalmas amerikai kertvárosban a Carver és a Hood család közösen ünnepel. A baráti hangulatú vacsora hamar átvált egy kölcsönös vádaskodásokkal és rejtett ellenérzésekkel teli összejövetelbe. Kiderül, hogy Ben Hoodnak (az Oscar-díjas* Kevin KLINE – A hal neve Wanda, Ahogy tetszik) viszonya van Carvennével (a Golden Globe-díjas Sigourney WEAVER – Alien-kvadrológia, Tökéletes másolat), a tizenéves Wendy (Christina RICCI – Az álmosvölgy legendája, A lánc) pedig első szexuális tapasztalatait Carverék fiával, Mikeyval (Elijah WOOD – A gyűrűk ura trilógia, Sin City, Tegnap után) élte át. Mindkét család előtt hosszú és kimerítő éjszaka áll, a házaspárok elindulnak egy olyan partyra, ahol a nők azzal a férfival mennek el, akinek a slusszkulcsát kihúzzák. Kinn jégvihar tombol, a hálaadás ünnepe pedig rémálommá válik, amely végül a dráma összes résztvevőjének életét megváltoztatja...

A nagysikerű Értelem és érzelem után és a Brokeback Mountain – Túl a barátságon előtt Ang Lee -nek ez volt a második angol nyelvű. nagyjátékfilmje!

 
1 490 Ft
Joker (1DVD) (2019) (Joaquin Phoenix, Robert De Niro)
Arthur Flecknek(Joaquin Phoenix), a bukott komédiásnak naponta gyűlik meg a baja erőszakos kötekedőkkel, miközben Gotham City utcáit rója bohócnak öltözve. A társadalom számkivetettjeként Fleck elméje szép lassan elborul, és megszületik az a bűnözőzseni, akit Jokerként ismerünk Todd Phillips rendező lenyűgöző eredettörténetében. 
2 990 Ft
Jóslat, A (1DVD)

Jim üzletkötő, az országot járja, hogy munkákat hajtson fel. Egyszer egy defekt miatt betér egy útszéli jósdába, ahol a jós többek között azt jövendöli neki, hogy meg vannak számlálva a napjai. Jim eleinte nem hisz ebben, ám ahogy a többi jóslat is kezd megvalósulni, úgy lesz egyre izgatottabb.

Közben előkerül egy múltbéli ellensége is, akinek ő, későbbi halálát tulajdonítaná. Így elkezd nyomozni az illető után és kiderül, hogy a férfit tényleg fűti a bosszúvágy.

 
1 490 Ft
Karácsonyi rémálom (1DVD)

Della Myers (Kim Basinger) egy tipikus felső-középosztálybeli háziasszony két gyermekkel és egy mogorva férjjel. Karácsony napján elindul csomagolópapírt venni az ajándékokhoz, ám bosszúságára egy önkényesen két helyet foglaló autó miatt nem talál magának parkolóhelyet. Egy rövid, de velős üzenetet hagy az autó szélvédőjén, és ezzel egy csapásra megpecsételi a sorsát - a kocsi ugyanis egy négyfős söpredék társaságé, akik nem hagyhatnak egy ilyen sértést megtorlás nélkül. A banda, miután megöli a Della védelmére kelő biztonsági őrt, üldözőbe veszi őt, és ezzel kezdetét veszi az élet-halál harc, és hamarosan kiderül, mire képes egy védtelen nő, ha a túlélési ösztön veszi át az irányítást?

 
1 490 Ft
Keresés (1DVD)

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, de az ügy nem halad. A lány apja (John Cho – Kalandférgek, Star Trek) úgy dönt, saját kezébe veszi az irányítást és egy számára ismeretlen terepen kezd el kutatni – ott, ahol senki más: az interneten. Úgy érzi, minden titokra rábukkanhat lánya laptopján… Timur Bekmambetov (Éjszakai őrség, Wanted) szupermodern thrillerjében minden izgalmas pillanatot digitális eszközökön keresztül lát a néző.

 
2 990 Ft
Kettős játék (1DVD)

A Michael Clayton Orcar-díjra jelölt rendezőjének új filmje ravasz, fordulatos és szexi kémfilm, melynek főszerepét az Oscar-díjas Julia Roberts és Clive Owen alakítja. Mindketten ellenállhatatlan ex-kémek, akik jelenleg egy-egy konkurens nagyvállalat alkalmazásában állnak és minden idők egyik legnagyobb balhéjára készülnek. Lélegzetelállító macska-egér játék veszi kezdetét, melyben a tétek folyamatosan emelkednek és a hurok egyre szorosabb, a résztvevők pedig bármire hajlandók azért, hogy egy lépéssel az ellenfél előtt járjanak.

 
1 990 Ft
Kiadatás (1DVD)

Amikor egy férfi titokzatos módon eltűnik egy tengerentúli repülőjáratról, az esemény hatása egészen a washingtoni Kongresszusig gyűrűzik. A férfi felesége kétségbeesett nyomozásba kezd, amelyben a CIA egy elemzője lesz a segítségére.

A szálak egy szupertitkos nemzetközi összeesküvéshez vezetnek, és a valóság ezerszer ijesztőbb, mint az azt fedező hazugságok.

Intelligens thriller cselszövéssel, fordulatokkal és nagyszerű színészekkel. A Kiadatás főbb szerepeiben Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Alan Arkin és Meryl Streep látható.

 
2 990 Ft
Kísérlet, A (1DVD) (2001)
Miközben Tarek, a taxisofőr utasokra vár, megpillant egy hirdetést, amelyben kísérleti alanyokat keresnek egy képzeletbeli börtönben lezajló pszichológiai szituációsorozat vizsgálatára, s mindezért négyezer márkát fizetnek. A hirdetés azonnal megragadja Tarek képzeletét, hiszen korábban újságíró volt és úgy érzi, remek cikket kerekíthetne a dologból. Az egyetem pszichológiai intézetében Tarek találkozik a többi jelentkezővel is. Dr. Jutta Grimm tudományos asszisztens elmeséli nekik a kísérlet... 
990 Ft
  Kísérlet, A (2001 - Das Experiment) (1DVD) (Oliver Hirschbiegel)

Miközben Tarek, a taxisofőr utasokra vár, megpillant egy hirdetést,
amelyben kísérleti alanyokat keresnek egy képzeletbeli börtönben lezajló pszichológiai
szituációsorozat vizsgálatára, s mindezért négyezer márkát fizetnek. A hirdetés
azonnal megragadja Tarek képzeletét, hiszen korábban újságíró volt és
úgy érzi, remek cikket kerekíthetne a dologból.

Az egyetem pszichológiai intézetében Tarek találkozik a többi jelentkezővel
is. Dr. Jutta Grimm tudományos asszisztens elmeséli nekik a kísérlet
lényegét, miszerint börtönszituációban vizsgálják a különböző szerepet betöltők
viselkedését. Az alanyokat véletlenszerűen foglyokra és őrökre osztják, az előbbieknek
le kell mondaniuk magánszférájukról és alapvető emberi jogaikról is. Tarek
most már biztos abban, hogy nagy sztorit fedezett fel…

Thon professzor, a kísérlet vezetője elmondja a résztvevőknek, hogy
az elkövetkező két hétben új tapasztalatokat fognak szerezni, és olyan nyomás
fog nehezedni rájuk, melyet nehéz lesz elviselni. Felhívja a férfiak figyelmét,
hogy ez az utolsó pillanat, amikor még távozhatnak, de senki sem mozdul.

Kiválasztják a foglyokat és az őröket, Tarek az előbbiek közé kerül.
Aztán ismertetik velük a szabályokat, és megkezdődik a kísérlet. A játék lassan
komollyá válik, s másnap megtörténik az első incidens...

 
1 990 Ft
Kolostor, A (1DVD) (John Malkovich)

Professzor Michael Padovic egy ősi portugál kolostorba utazik feleségével, Helene-nel, hogy megerősítse teóriáját, miszerint Shakespeare történetesen spanyol származású volt. Baltar, a kolostor bizarr őre egészen belehabarodik Helene-be, és sikeresen eltereli a professzor figyelmét azzal, hogy bemutatja a kolostor szépséges és fiatal levéltárosnőjének. Baltar feltárja sátáni énjét, Helene pedig féltékenységtől vezérelve használja fel Baltar sötét céljaira, ami sokkoló események sorozatát vonja maga után.

Manuel DE OLIBIERA portugál rendező hátborzongatóan misztikus, egyszersmind romantikus meséje Goethe klasszikus Faustjától kölcsönzi drámaiságát, számos elképesztő fordulattal fűszerezve.

 
1 990 Ft
Kulcsfigura, A (1DVD) /használt, karcos/

Chris Pratt jó tanuló, élsportoló, az iskolai hokicsapat sztárja, a város egyik legmenőbb sráca. Egy nap azonban tragikus autóbalesetben súlyosan megsérül, és az emlékezete darabokra hullik. A legegyszerűbb feladatokat is képtelen elvégezni a jegyzetei nélkül. Éjszakánként egy bankfiókban takarít, nappal pedig próbálja rendbe tenni az életét vak lakótársa, Lewis segítségével.

Egy este feltűnik a színen Gary, aki újra bevezeti az éjszakai életbe, és összehozza egy volt sztriptíztáncosnővel. A cél azonban nem az önfeledt szórakozás: Gary valójában egy komoly bankrablást készít elő, kihasználva Chris zavarodottságát...

A kulcsfigura feszes tempójú thriller, az Oscar®-díjra jelölt Scott Frank első rendezése, akinek olyan forgatókönyvek fűződnek a nevéhez, mint a Szóljatok a köpcösnek, a Különvélemény és A tolmács.

 
990 Ft
Különleges indíték (1DVD) /használt, karcos/

Felix De La Pena (az Emmy-díjas John Leguizamo – Spawn – Az ivadék, Moulin Rouge) egy pénzszállító autó sofőrje. Fizetéséből épp hogy el tudja tartani feleségét (Rosie Perez – Félelem nélkül) és két gyermekét, de mindig becsületes maradt. Élete azonban gyökeres fordulatot vesz, amikor Adell Baldwin (Tyrese Gibson – Transformers, Halálosabb iramban), a mindenre elszánt bűnöző társaival megtámadja munka közben.

Felix csodával határos módon túléli a vérfürdőbe torkolló rablást, ám ezért hatalmas árat kell fizetnie.Felépülése hónapokig húzódig, és ez idő alatt csak egyetlen dolog élteti: hogy elkapja a támadókat, akik az ő nyakába akarják varrni a bűntettet...

 
1 490 Ft
Lantana - A szövevény (1DVD) (Odeon kiadás)

A Lantana első képei Ausztrália egyik sűrű bokros vidékét mutatják, ahol hamarosan egy halott nő végtagjait pillantjuk meg.. A film további része a halott nő személye és halálának körülményei körül forog, ám mikorra elérkezünk a rejtély megoldásához, nem egy választ, hanem egy olyan eseményt találunk, mely különböző emberek életét és sorsát kapcsolja össze.

Ebben a vonatkozásban Ray Lawrence filmje hasonlít a Rövidre vágva, Magnólia, vagy a Szeress ha tudsz című filmekhez, ahol egy maroknyi idegen életét a vágyakozás és a hűtlenség hálói kötik össze.

 
1 990 Ft

Sorrend: