Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

prev
next

Ábel a rengetegben (1DVD) (MTVA kiadás) (+angol felirat)

A film az 1920-as években Erdélyben, a Hargitán játszódik.
Erdély ekkor már Romániához tartozik, az első világháborút követő békeegyezmények alapján.
Ábel, a főhős, egy szegény parasztcsalád tizenöt éves kamasz fia, aki szűkös megélhetésük miatt dolgozni kényszerül, és messze kerül családjától.
Édesapja segítségével a havasokban, a szomszéd város bankjának tulajdonában lévő erdőre kell vigyáznia.
Odafenn csak önmagára, és éles eszére számíthat.
Édesanyja halála, és a magányosan eltöltött hosszú idő, a történet végére felnőtté kovácsolja Ábelt.

 
1 490 Ft
Ábel Amerikában (1DVD) (Mokép kiadás)

Az ismert regénytrilógiában, a fiatalember Ábel ezúttal Amerikában próbál szerencsét, sok más sorstársához hasonlóan, akik a szegénység elől a 20-as években elindultak a sok kalanddal, megpróbáltatással járó útra. Erdélyből New Yorkig vezető útja a kivándorlók tipikus korabeli története.

 
1 490 Ft
Ábel Amerikában (1DVD) (MTVA kiadás) (+angol felirat)

Az ismert regénytrilógiában, a fiatalember Ábel ezúttal Amerikában próbál szerencsét, sok más sorstársához hasonlóan, akik a szegénység elől a 20-as években elindultak a sok kalanddal, megpróbáltatással járó útra. Erdélyből New Yorkig vezető útja a kivándorlók tipikus korabeli története.

 
1 490 Ft
Ábel az országban (1DVD) (MTVA kiadás) (+angol felirat)

A Hargita nagy, lírai kalandja után Ábelt a nagyvárosba, Kolozsvárra vezérli sorsa. Itt egy másik világ másfajta helyzeteihez kell a székely észjárás: egy vándor kuruzslófogász házához kerül, ahol nemcsak a könnyű pénzszerzés módjaival, de a szerelemmel is megismerkedik.

 
1 490 Ft
Ajtó, Az (1DVD) (Szabó István)

Különös szépségű film az emberi tartásról, a titkokról, az egymás iránti megbecsülésről és a szeretetről.

Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült a film, méltó megjelenítése a több mint 40 nyelvre lefordított regénynek, amely egy házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története.

Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet (Helen Mirren) a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó.

 
4 990 Ft
  Amerikai rapszódia (1DVD) (2001) (Gárdos Éva rendezése) (Scarlett Johansson) (kissé karcos lemez)
Magyarország, az ötvenes évek elején: egy fiatal pár (Nastassja Kinski és Tony Goldwyn) megelégelve mindazt, ami körülveszi, kockázatos vállalkozásra szánja el magát. Embercsempészt bérel, hogy juttassa át őket a szigorúan őrzött nyugati határon. A négytagú családból azonban csak hárman jutnak el az ígéret földjére - alig néhányhónapos kislányukat nem merik magukkal vinni a kockázatos útra, másik tervük viszont nem sikerül. A csecsemőotthonban ragad, falusi nevelőszülőkhöz kerül, míg nővére é... 
1 990 Ft
Apa  (Szabó István filmje) (1DVD) (1966) (digipack)
Budapesten, a legsötétebb sztálinista korszakban egy kisfiú különböző mítoszokat sző a háborúban meghalt apja köré. A kisfiú és a felnövő egyetemista élményein, érzelmein keresztül felidéződik a diktatúrák traumatikus időszaka: Auschwitz, 1956, a létező szocializmus ellentmondásai: egy apátlan nemzedék létbizonytalanságának története. 
3 990 Ft
Apa (1DVD) (1966) (francia felirat)

A film hőse Takó Bence (Bálint András), akinek gyerekkorában, 1945-ben meghalt az apja. Budapest romokban áll, vége az ostromnak. Roosevelt amerikai elnök halála miatt a házakon fekete zászló, de a kisfiú azt hiszi, apukáját gyászolják, akit a kórház kertjében temettek el, mert orvos volt. – „Apáról csak három emlékem maradt…” 

 
2 990 Ft
Apaföld (1DVD) (+angol felirat)

Az Apa frissen szabadul a börtönből azzal az elhatározással, hogy új életet kezd és megpróbál átadni valami értékrendszert a fiának. Vásárol egy darab földet, amin szőlőt akar telepíteni. A Fiú, aki súlyos apahiánnyal éli végig kamaszkorát, életébe hirtelen újra betör a hús-vér Apa, a valamikori Isten, ám mostani szándékai komoly ellenállásba ütköznek. Mindaz, amit az Apa tesz vagy képvisel, a Fiúban totális elutasításra talál.

 
1 990 Ft
Aranyborjú (3DVD) (1974)

Bender Oszkár és társai tucatnyi kaland közepette egy "illegális" milliomos nyomába erednek, hogy a hajsza végén tízmillió forint boldog tulajdonosai lehessenek. A nagy manőver közben minden eszközt megragadnak a milliók megkaparintására. Mi lesz a nagy manőver eredménye, mi lesz "a nagy kombinátor", Bender Oszkár és pitiáner társainak sorsa...

 
2 990 Ft
  Aranypáva (1943) (1DVD) (Páger Antal) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 16.)

Zeke Bálint, a falu tisztességben megöregedett molnára végrendeletében vízimalmát egyetlen lányára, Annára testálja, vezetését pedig Forintos Mátyás molnárlegényre, akit kisgyermekkora óta maga nevelt és úgyszólván fiának tekint. A fiatalok amúgy is szívlelik egymást, s ez a házasság az öregnek is kedve szerint való volna. Forintos Mátyás lelki békéjét cirkuszosok érkezése zavarja meg, kiderül, ő sokkal erősebb, mint az erejét fitogtató erőművész. Majd a tapasztalt és kacér Piros Katinka, az Aranypáva fogadósnéja veti ki rá a hálóját. Mátyásnak ettől kezdve nincs maradása, felkerekedik és az asszony után utazik. A romlatlan legényt a züllött városban a csalódások és megaláztatások sorozata éri, majd gyilkosság gyanújába keveredik. Végül sikerül tisztáznia magát és visszatér a malomba, ahol Anna hűségesen vár rá.

 
990 Ft
Árvácska (1DVD) (Móricz Zsigmond) (sérült borító)

A kis árvalányt, Csörét a szegény Dudás család veszi magához.
A kegyetlen bánásmód elől a kislány megszökik. Ismét árvaházba, majd a még embertelenebb Szennyesék portájára kerül.
Miután egyetlen támasza, a melegszívű öreg Vénisten meghal, a szerencsétlen gyerek véletlenül felgyújtja kínzatásai színhelyét.

 
3 990 Ft
  Berni követ, A (1DVD) (Szász Attila filmje) (extra változat) (+angol felirat) (karcos példány)

1958. augusztus 16-án két magyar emigráns (Szabó Kimmel Tamás és Kádas József) betör a berni magyar nagykövetségre, és túszul ejti a nagykövetet (Kulka János). Miközben az épületet körbeveszi a svájci rendőrség, a berni magyar emigránsok pedig spontán tüntetésbe kezdenek az utcán, a követség falai között feszültséggel és fordulatokkal teli túszdráma bontakozik ki.


A valós eseményeken alapuló filmet Szász Attila rendezte Köbli Norbert (A VIZSGA és a SZABADSÁG KÜLÖNJÁRAT írója) forgatókönyvéből. A film producerei Lajos Tamás és Mink Tamás, operatőre Nagy András, zeneszerzője Parádi Gergely, vágója Hargittai "Pamacs" László. A további szerepekben Lovas Rozi, Szikszai Rémusz, Balsai Mónika, Lábodi Ádám, Szalay Marianna, Katona László, Takátsy Péter, valamint a magyar származású svájci-német színész, Laszlo I. Kish látható.

Extrák:

Így készült...
Audiókommentár - Kulka János, Szabó Kimmel Tamás, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Szász Attila, rendező közreműködésével 
Werkfilm (így készült) 
Előzetes 
 
1 990 Ft
Bibliotheque Pascal (1DVD) (Hajdu Szabolcs) (+angol felirat)

Mona Paparu magyar nemzetiségű román állampolgár. A Fekete-tenger partján megismerkedik egy szökött fegyenccel, aki túszként fogva tartja. Viorel műveletlen, ostoba fickó, de gazdag képzelete és egyszerű érzelmei hatással vannak a lányra. Az éjszakát együtt töltik, de a rendőrség másnap kioltja a menekülni próbáló Viorel életét. Mona és Viorel kapcsolatának gyümölcse egy leánygyermek, akit Mona Vioricának keresztel.

Mona egyedül neveli hároméves kislányát, és vásári bábelőadásokkal tartja el magát. Az egyik előadáson találkozik édesapjával, Gigi Paparuval, akit évek óta nem látott. Paparu megkéri Monát, hogy kísérje el őt Németországba, ahová egy műtétre kell utaznia. Mona rááll, Vioricát pedig távoli rokonára, Rodica jósnőre bízza.

Amikor megérkeznek egy németországi állomásra, kiderül, hogy Paparu valójában prostituáltakkal kereskedik, és hogy lerója tartozását két veszélyes emberkereskedőnek, otthagyja nekik Monát, aki végül Angliába kerül egy bizonyos Pascalhoz, a Bibliotheque Pascal nevű irodalmi kávéháznak álcázott bordélyház tulajdonosához.

Eközben a gyámhatóság elveszi a nagynénitől a kislányt. Amikor Mona végül visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film Mona Paparu beszámolója: utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának története.

 
1 990 Ft
  Bizalom: Szabó István filmje (1DVD) (1980) (angol felirat) (digipack)
Az 1980-ban Ezüst Medve-díjat nyert film volt az első, amelyet Szabó István filmjei közül Oscar-díjra is jelöltek.

1944 őszén, a nyilas uralom alatt a történelem egy idegen férfit és egy nőt zár össze egy kis szobába. Férj-feleségként kell élniük, hamis papírokkal, bizonytalan ideig. Lassan megtörik a bizalmatlanság légköre és vonzalom alakul ki közöttük. 
3 990 Ft
Bolondok éneke (1DVD) (+angol felirat)

Frimont Zoltán fiatal, magyar származású francia orvos, az Orvosok Határok Nélkül szervezet munkatársa. Orvosnő feleségének társaságában épp egy romániai misszión vesz részt, amikor váratlanul összeomlik, és egy erdélyi elmegyógyintézetben találja magát. Rövid időn belül otthonossá válik neki a kórház, felfedezi a bolondok különleges világát, és ösztönösen úgy érzi, hogy odabent jobb, őszintébb világ veszi körül, mint azelőtt a "normális" életben. Elhatározza, hogy soha nem hagyja el a kórházat. Egy súlyos múltbéli teher azonban annyira nyomasztja, hogy az már egyre elviselhetetlenebbé válik, ezért rövid időre visszatér Párizsba. Úgy tűnik, hogy még korai volt: vissza kell térjen az erdélyi bolondok közé, hogy végleg leszámoljon a múltjával, és felfedje különleges titkát...

 
1 990 Ft
  Budapesti mesék (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 14.) (+angol felirat)

A nagy világégés után az emberek sorban bújnak elő rejtekhelyeikről. A Duna-parton egy felborult villamoskocsi fekszik, valamikor a városban róhatta az utcákat, de most ez jelképezi azt a pusztítást, melyet a háború végzett nemcsak az országban, de a fejekben és a lelkekben is. Az emberek összefognak és óriási erőfeszítések árán visszaemelik a sínre, amely talán elvezet a remízbe, vagyis a városba, ahol mindenki új életet kezdhet. A hihetetlenül hosszú, kegyetlenül nehéz utazás során megismerhetünk emberi sorsokat, konfliktusokat, szerelmeket és a nagy utazás végén kiderül, vajon érdemes volt-e a hosszú utat végigszenvedni mindazoknak, akik vállalták, hogy a villamost tolva újra felépíthetik a várost és saját életüket…

Az Oscar-díjas rendező, Szabó István drámai alkotása az emberi erő és kitartás metaforája.

 
2 990 Ft
Csandra szekere (Vitézy László filmje) (1DVD) (2016)
Naftali (Adorjáni Bálint), a tanult, fiatal cigányember a telepieket tanítja. Nyáron ráérő idejében sok időt tölt a telepen, ahol szerelmi kalandba bonyolódik, pedig otthon szép felesége és gyerek is várja. Egy halotti tor után a régi szokásokról beszélgetnek, amikor felmerül a téglaégetés lehetősége. Naftali építkezni akar, ezért összefogja a cigányokat és elindul a munka. A nyereséges kezdeményezésre hamar ráül a veszteséges tsz, és a párttitkár megkaparintja a cigányok egyetlen megélhetésé... 
1 990 Ft
Csend és kiáltás (1DVD) (1967) (angol, francia felirat)

1919 után egy alföldi tanyán a csendőrök tudtával rejtegeti Károly és családja Istvánt, a volt vörös katonát. A csendőrök visszaélnek a helyzettel, és állandó rettegésben, megaláztatásban tartják a ház népét, sőt felhasználják őket a kommunistagyilkosságok leplezésére. Terézék arzénnal megmérgezik Károlyt és az öregasszonyt. A rejtegetett István hivatalos jelentést tesz a gyilkosságról, bár tudja, ezzel megpecsételte a sorsát. A szadista csendőrparancsnok odaadja Istvánnak a fegyverét, hogy azzal ölje meg magát, ám a férfi előtt őt lövi le.

 
2 990 Ft
Czukor Show (1DVD) (2010) (angol felirat) (Anger Zsolt)

Egy fiktív országos televízió kibeszélő-showjába érkezik egy vidéki férfi és "sleppje". A téma: "Ma rendbe hozom a családomat". A társaságot a férfi hat éve nem látott húga hívja össze. El nem mondott érzések, ki nem beszélt fojtások mozgatják a kompániát, csak az alig felnőtt szerető látja aztán tisztán a helyzetet.

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend: