Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

prev
next

Rossz versek (1DVD)

A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.
Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

 
1 990 Ft
  Rosszemberek (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 30.)

A kiegyezés előtti időkben járunk. Gelencsér Jóska, a hírhedt betyár szegénylegényekből verbuvált csapatával a környék összes Habsburg-barát nemesét végigrabolta már. A környező tanyák nincstelen lakói kiskirályként bánnak a fosztogató banda tagjaival. A hatóság emberei viszont aggódnak: ameddig ilyen barbár állapotok uralkodnak a vidéken, addig nem mernek vasútépítésbe kezdeni, pedig ez nélkülözhetetlen volna a gazdasági fejlődéshez.

Amikor Jóska kegyetlenül végez a marcali bíróval, öccse gyilkosával, betelik a pohár. Hegyessy főszolgabírót utasítják felettesei, hogy bármi áron számoljon le a bandával. Gelencsér azonban nem adja könnyen a bőrét: az utolsó emberig folyó lövöldözésben sok csendőr is vérével fizet a békéért. A betyárok dicsősége pedig mindörökre leáldozik.

 
1 490 Ft
Rosszfiúk (1DVD) (1999) (Új, fóliás)

Kecsőt 13 hónapra javítóintézetbe küldik Szacsára. Már az első napokban ki kell verekednie a helyét a kamaszhierarchiában. Társai kényszerítik, hogy egyik éjszaka kiszökjön velük a városba, ahol aztán egy padhoz kötözik. Itt találkozik a csinos Ágival, akivel egymásba szeretnek. Egy rendbontás után az intézetbe új igazgatót neveznek ki, a törtető és ambiciózus Lehotát, aki militarista szemléletével nemcsak az intézetet, de a város életét is átformálja. Az elhatalmasodó erőszaknak már semmi sem szab gátat, ahogy Lehota karrierjének sem...

 
1 990 Ft
Rózsa vére, A (1998) (1DVD) (Zsigmond Dezső)

Magyarország keleti szegletében még létezik egy külön kis világ, ahol a kényszerű magára maradottság és a szegénység miatt sosem éltek könnyen az emberek. A film szereplői a nyomor szélén a betevőért ügyeskednek, olykor csempésznek, áthágják az írott törvényeket is, pedig valójában tiszták, becsületesek. Anita, a határszéli falu kocsmárosa, András, a jól menő zöldségkereskedő és Alex, az ukrajnai zenész misztikus és ballada-szerű sorsa képezi a film szövetét.

 
1 990 Ft
Simon mágus (1DVD) (angol felirat)

Párizs. Gyilkosság történik, a rendőrség tanácstalan. Hiába a technika, a nyomozás nem halad előre. Segítségre van szükség, ezért fordulnak a különleges képességekkel bíró Simonhoz (Andorai Péter), aki nem túl nagy lelkesedéssel, de vállalja a feladatot. Repülő helyett vonattal indul Párizsba, ahol nagy felhajtás és médiaérdeklődés várja, illetve egy konkurens mágus, aki a méltó ellenfelet látja Simonban, ezért párbajra hívja őt. Három napot kell eltölteniük a föld alatt, hogy aztán egy nagy show keretében feltámadjanak. Simont azonban nem érdekli a cirkusz, a showbusiness, csak a lány, akivel három nap múlva randevúja van.

Enyedi Ildikó (Bűvös vadász, Tamás és Juli) különleges hangulatú filmje több díjat is nyert, többek közt a Magyar Filmszemlén, illetve a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon is.

 
4 990 Ft
  Szabadíts meg a gonosztól! (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 15.) (angol felirat)

Vége felé jár a háború, a józanész, az erkölcs és az emberség már rég elvesztette hatalmát. A Végvári Tánciskola rendezvényébe belesivít a légiriadó. A ruhatáros Adrojánné fia kihasználja a helyzetet és ellop egy kabátot, hogy megvásárolhassa egy örömlány szolgáltatásait. A ruhatárosnő gyerekei és sógora, Svéd Feri segítségével elindul, hogy visszaszerezze a kabátot és vele a becsületét, ám a háború pokla, észvesztése őket sem kíméli. A kabát Svéd, és Zsuzsi vőlegényének életébe kerül.

 
1 990 Ft
  Szép napok (1DVD) (Mundruczó Kornél) (angol felirat) / tékás

Péter a fiatalkorúak börtöne után a patyolatban dolgozó nővérénél, Máriánál talál ideiglenes fedélre, amíg új útlevelével Nyugatra nem mehet. Érkezésekor avatatlan szemtanúja lesz, amint Maja egy gyermeknek ad életet a mosodában, amiért Máriától kétezer eurót kap. Pétert régi barátja, Ákos segíti munkához. Itt tudja meg, hogy a házas János kitartott szeretője Maja, a gyermek apja azonban Ákos. Maja szemet vet Péterre is, aki megmutatja a lánynak, hogy a gyermekét a nővére neveli.

 
1 990 Ft
Szerdai gyerek (1DVD) (Horváth Lili) (2015)
A film egy különös felnőtté válási történet, melyben egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek magának nem volt édesanyja. A film hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja (Vecsei Kinga): felelőtlen kamasz, aki egy négyéves kisfiúért tartozik felelősséggel. Maja önsorsrontó hajlama ellenére azért harcol, hogy fia felügyeleti jogát megszerezze - nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. Önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatl... 
2 990 Ft
  Szerelem (1970) (1DVD) (Makk Károly) (Best Hollywood kiadás) (angol felirat)

Az ötvenes években Luca (Törőcsik Mari), a fiatal tanárnő hűségesen várja haza politikai okokból bebörtönzött férjét, Jánost (Darvas Iván). A régi barátok félnek a megtorlástól, ezért elzárkóznak a segítségre szoruló asszonytól. Lucának nem csak a férje hiányával kell egyedül megbirkóznia, hanem beteg anyósát is el kell látnia és el kell hitetnie vele, hogy fia filmet forgat Amerikában.
A két nő különös kapcsolatának alapja, hogy ugyanazon férfi áll életük középpontjában. A Mama már nem tudja megvárni fia hazatértét. Egy nap János végre kiszabadul, és a házaspár lehetőséget kap, hogy újra kezdje az életét.

Az 56-os korszak bemutatása mellett, a történet szerelemről, halálról, túlélésről szól, valamint kihangsúlyozza az érzelmek és az emberi kapcsolatok jelentőségét. A Szerelem minden idők egyik legszebb magyar alkotása, mely méltó helyet foglal el a „Budapesti tizenkettő” filmjei között, s a világegyetemes filművészetben.

 
2 990 Ft
  Szerencsés Dániel (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 24.)

Dani (Rudolf Péter) átlagos budapesti tizenéves a Garai utcából, akinek szerelme 1956 telén családjával együtt disszidál. Dani gondolkodás nélkül a szép Mariann után siet Ausztria felé, az egyik házban lakó fiú, Gyuri társaságában.

Disszidensekkel és besúgókkal zsúfolásig tömött vonatuk nemsokára meg is érkezik a határ menti szállodához, ahol a menekülőknek be kell várni vezetőjüket.

A szállodában várakozással töltött órák drámai hangulatban telnek. Mindenki számára eljött az utolsó lehetőség, hogy végiggondolja, megy-e vagy marad, hol és kivel éli le életét, s akar-e élni egyáltalán. A döntés csöppet sem könnyű, mert a történelem viharában szinte senkinek sem sikerül talpon maradnia, akármelyik oldalon is áll. Ráadásul az idősebbek éppoly tanácstalanul néznek a jövő elébe, mint a fiatalok.

 
1 990 Ft
Szezon (2004) (1DVD) (Török Ferenc) (angol felirat)

2003. nyarán három huszonéves fiatal - Guli, Virág és Nyéki Peti - tengődik Karcagon, a kelet-magyarországi kisvárosban. Néhány éve végeztek a debreceni vendéglátóipari szakközépben, most a helyi „Flash” diszkóban dolgoznak pultosként. A történet főszereplője Guli, nehezen találja helyét a sivár kisvárosi közegben. Miután Gulit kirúgják a diszkóból, az alföldi fiúk nekivágnak az országnak. Egy dolog fontos nekik: történjen már valami. Csakhogy fogalmuk sincs arról, hogy mi az a valami, aminek történnie kellene. Elindulnak a Balatonra, hátha ott megtalálják, amit keresnek…

 
2 990 Ft
Szíven szúrt ország (1DVD) (angol felirat)

Veszprém szép, de kicsi hely. Olyan, mint Magyarország.

Lakói sokat dolgoznak, elviselik a bajokat és örülnek, ha van miért.

Veszprémben van egy kézilabdacsapat, amelyben kubai, szerb, horvát, orosz és magyar sportolók küzdenek szívvel-lélekkel ezért a szép kis dunántúli városért. A világ egyik legjobb kézilabdacsapata, ahol nem számít ki, honnan jött, hol nevelkedett, ahol mindenki elsősorban veszprémi. Az volt a román Marian Cozma is, akit idén február 8-án megöltek a város közepén működő népszerű szórakozóhelyen. Csak a szerencsén múlott, hogy két, segítségére siető csapattársa, barátja, a horvát Ivan Pesics és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélték a támadást.

A gyilkosok egy harminc főt számláló bandával érkeztek, és azóta sem derült ki, hogy mit kerestek ott.

Senki sem érti és sokan félnek.

Leginkább attól, hogy ebben az országban minden megtörténhet.

Ez a film azért készült, hogy megértsük végre, hogy milyen világban élünk.

Ez a film nem nyomoz, nem vádol és nem keres felelősöket. A gyilkosokat meg kell büntetni, de a felelősség a miénk. Veszprém magyar város, mindez Magyarországon történt. A felelősök magyarok. Az áldozatok szerettek minket, magyarokat.

Kérdés: szeretjük-e mi is magunkat annyira, hogy véget vessünk a félelemnek, hogy ne higgyük, hogy a bűnözők bármit megtehetnek, mert náluk van a pénz és a hatalom. Maradt-e ebben az országban annyi méltóság, erő és becsület, hogy megvédje magát és barátait azoktól, akik sem törvényt, sem erkölcsöt nem ismernek.

A film, és a történet folytatódik…

 
1 990 Ft
  Te rongyos élet (1DVD) (Bacsó Péter) (Mokép kiadás) (+ angol felirat)

Sziráky Lucie művésznőt kitelepítik budapesti villájából, mert egy gróf, mielőtt emigrált feleségül vette, és ez 1950-ben történelmi bűnnek minősült. A faluban, ahová kalapdobozával és tükrével megérkezik, látványos kampány folyik a volt uralkodó osztály ellen és a termelés növelése érdekében, így Lucie színésznői rutinját hamar hasznosítják. Luciet befogadják sorstársai, beleszeret a tanító és a rendőr százados is, amiből számtalan bonyodalom származik.

Végül ismét színpadra léphet a Csárdáskirálynő főszerepében, igaz titkosrendőrökkel kergetve. Nagy átéléssel énekelheti a belépőt: Te rongyos élet...

 
2 990 Ft
  Uramisten (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 25.) (angol felirat)

Sajek Oszkár (Eperjes Károly) cirkuszi akrobata, aki egy szerencsétlen baleset következtében kénytelen abbahagyni hordós ugrómutatványát. Új számot kell keresnie, és ő tudja is, mihez volna kedve. Az öreg szabaduló művész, Binder Lipót (Feleki Kamill) hajdani attrakcióját, „A Jégbe Zárt Ember” trükkjét szeretné megvásárolni. Egyetlen vágya, hogy ő is képes legyen órákat tölteni levegő nélkül, egy fagyos jégtömbbe zárva.

E titok megfejtésére tesz fel mindent, ami az életben számára fontos. Lipi bácsi azonban nemcsak makacs ember, de ráadásul kegyetlen is. Kiélvezi a fiatalember rajongó érdeklődését, megalázkodó könyörgését, miközben esze ágában sincs elárulni a trükköt. Vajon ez a végletekig hiú ember a sírba is magával viszi a világszám titkát?

A film számos fesztiváldíjat nyert, így Chicagóban a legígéretesebb fiatal rendező díját Gárdos Péter, a legjobb alakítás díját megosztva kapta meg a két férfifőszereplő. Az 1985-ös Magyar Filmszemle operatőri (Ragályi Elemér) és színészi díja (Eperjes Károly), valamint a Montreáli Filmfesztiválon a zsűri különdíja szintén e filmet dicséri.

 
1 990 Ft
  Utolsó idők (2009) (1DVD) (Mátyássy Áron) (angol felirat)/használt, karcos/

1997-ben járunk a keleti határ közelében. Itt él Iván, az autószerelő fogyatékos nővérével, Eszterrel. Iván azzal keres egy kis mellékest, hogy gázolajat hoz át a határon. A falu abban reménykedik, hogy a közelben épülő országút majd javít a megélhetési lehetőségeken.

Egy napon Esztert megerőszakolják a közeli erdőben. A rendőrségi nyomozás nem sok eredménnyel jár, sőt, egy idő után kezd terhessé válni Iván számára. Eszter a trauma után tovább éli megszokott életét azzal a különbséggel, hogy nem hajlandó megszólalni. Iván szerelmes lesz Ilusba, egy frissen érettségizett falubeli lányba, aki nyár végén elköltözik, mert felveszik az egyetemre. Iván magára marad. Tervei bukni látszanak, a rendőrök figyelmeztetik, hagyjon fel az olajcsempészettel. Amikor egy véletlen folytán drámai felismerésre jut Eszter megerőszakolásával kapcsolatban, már esze ágában sincs, hogy a hivatalos szervekhez forduljon. Ő maga tesz igazságot...

 
1 990 Ft
Woyzeck (1994) (1DVD) (Szász János)

Woyzeck, a váltóőr a sínek között álló bódéban tölti napjait. Az Orvos kísérletnek veti alá: állandóan borsót kell ennie. Woyzeck feladatai közé tartozik az állomásfőnök, a Kapitány borotválása, aki hangszórókon keresztül ellenőrzi és irányítja őt. Woyzeck élettársa és közös gyerekük anyja Mari. A Rendőr a kocsmában szemet vet a fiatalasszonyra. Woyzeck érzi, hogy megcsalják, ezért nem megy többé haza. A Kapitány és az Orvos is célozgatnak arra, hogy a felesége hűtlen lett hozzá. Woyzeck Mariért indul, hogy a sötét, hideg vízparton helyreállítsa a világ rendjét...

 
1 490 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés