Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

prev
next

 Lear király (1975) (1DVD) (Bessenyei Ferenc - William Shakespeare)

A William Shakespeare mûve alapján forgatott film a középkori Európa sötét és intrikával terhelt francia- angol szembenállásáról fest hiteles képet. Az erõskezû, de már öreg Lear király lassan lemond a trónról, de közben nem is sejti, hogy két idõsebbik lánya, Goneril és Regan is halálát és hatalmát kívánja. Lear nyolcvanévesen úgy dönt: három lánya között egyenlõ arányban osztja szét birodalmát, de elõbb megkérdezi tõlük, hogy ki mennyire szereti õt. Goneril és Regan egymással versengve biztosítják szeretetükrõl, míg a legkisebb lány, Cordelia nem hajlandó belemenni a versengésbe. Leart elvakítja két idõsebb lánya hazugsága, és úgy érzi, Cordelia nem szereti, ezért kitagadja örökségébõl és számûzi, birodalmát pedig a csalárd nõvérekre hagyja. Cordelia számûzetése során találkozik Tamással, az egyszerû szegényemberrel, akirõl harmarosan kiderül, hogy nem más, mint Gloster grófjának fia és örököse, Edgar. Ám a fiúnak is menekülnie kell, mivel testvére, Edmund egy hamis levél segítségével elhitette apjukkal, hogy Edgar az életére tör.

 
1 490 Ft
 Légy jó mindhalálig (1936) (1DVD) (Dévényi László - Móricz Zsigmond) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 25.)

Debrecen, az 1890-es évek. Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel sem bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi lutrin az öreg által megálmodott számokat. Társai időközben megdézsmálják a pakkot, de őt csak szegény édesanyja levele érdekli. Misi újabb munkát kap: Doroghyék fiát kell tanítania. Doroghy Bellának Török úr udvarol. Misi segít neki levelezni. A lutrin az öreg Pósalaky számait húzták ki, csakhogy Misi elvesztette a reskontót...

 
1 490 Ft
 Légy jó mindhalálig (1960) (1DVD) (Ranódy László - Móricz Zsigmond) (Mokép kiadás) (angol felirat) (minimálisan használt példány / színes, fénymásolt borító)

Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel se
bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi
lutrin az öreg által megálmodott számokat.

Társai időközben megdézsmálták a pakkot, de Misit csak szegény édesanyja
levele érdekli. Misi újabb munkát kap: Doroghyék fiát kell tanítania.
Doroghy Bellának Török úr udvarol. Misi segít nekik levelezni.

A lutrin az ő számaikat húzták ki, csakhogy Misi elveszítette a reskontót.
A cédulát Török találta meg, aki megszökteti Bellát hazulról.
Doroghy és Pósalaky is panaszt tesznek Misire, aki a rosszindulatú
fegyelmi bizottság előtt hiába védekezik. Szégyenében végül elájul. Kiderül
az igazság, édesanyja nyugtatja a fiút, ő azonban nem akar már debreceni diák
lenni...

 
1 990 Ft
 Majális (1943) (1DVD) (Rácz Vali) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 38.)

Három, érettségi előtt álló nyolcadikos gimnazista története. Pista beleszeret egy 16 éves kislányba, Sárikába, Gyula egy érett asszonyba, Erzsébetbe, Laci pedig a helybeli színház primadonnájába, Ferikébe. Laci nagy értékű ékszert vesz a művésznőnek, s emiatt bajba kerül. Barátai elmennek Ferikéhez, hogy visszakérjék tőle az ajándékot, ami annyira felháborítja Lacit, hogy párbajban megsebesíti Pistát. Az osztály a színházban kifütyüli a mindenért felelős primadonnát. A botrány miatt a fiúkat el akarják tiltani az érettségitől, de az osztályfőnökük kiáll mellettük.

 
990 Ft
Mansfeld (1DVD) (Szilágyi Andor) (angol felirat) / tékás

Mansled Péter és barátai életének legfontosabb élménye, a Budapest utcáin 1956 lezajlott események. Még két évvel a forradalom leverése után is a felkelés
folytatásáról ábrándoznak. Gyerekes csínyeik kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Egy rendőr elrablása miatt azonban börtönbe kerülnek. A vizsgálat során aztán működésbe lépnek az államhatalom „magasabb szempontjai”. Péter anyja, (Maia Morgenstern) egyre kétségbeesettebben küzd fia kiszabadításáért. Hiába keresi a „protekciót”, a felső „körökhöz” vezető utat. A mindent és mindenkit megbénító félelem világában, a fia életéért vívott harcában reménytelenül egyedül marad.

 
1 990 Ft
Márió, a varázsló (Franco Nero) (1DVD)

Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát. És az meg is érkezik, Zserardó a kis köpcös olasz vállalkozó személyében, aki cipőgyárat telepít a falu határában. Munkát és jólétet ígér az asszonyoknak, s a falu felbolydul.

A középkorú Gulyásné Verát, az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár. Aztán mégis úgy dönt, beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz. Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba. Az asszony egyre jobban kivirágzik, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret...

 
2 990 Ft
 Mindszenty - Szeretlek, Faust (2010) (1DVD) (Pozsgai Zsolt) (Mokép kiadás)

Pap és színész. Mindszenty József (LUX Ádám), a püspök - Jávor Pál (KAUTZKY Armand), a színész. 1944-ben, a sopronkőhidai fegyház közös sorsukká válik. A találkozásból pokoljárás lesz. Jávor végigvezeti a Papot addigi életének legfontosabb állomásain - és a jövőben, haláláig. Hogy a Pap eldönthesse, vállalja-e a gyötrelmes életet. Közben a háttérben felvonul az egész magyar XX.század. Ismert történelmi alakokkal, nem ismert helyzetekkel találkozhatunk. A szenvedélyes út tétje maga az Élet. A film alapjául szolgáló előadás tizenhat évig volt színpadon változatlan szereposztással. Az eredeti színészek játszák a főszerepeket, így a sikersorozat most a flmvásznon folytatódat.

 
2 990 Ft
Miskolci boni és klájd, A (1DVD)

Két fiatal bankrablást követett el a 90-es évek végén, és utána már csak sodródtak az eseményekkel. Lili és Pali először a hegyekben, majd Miskolcon bujkál. Az újságokból tudják meg, hogy ők a magyar Bonnie és Clyde. Fogy a pénzük, és Pali előhozakodik egy pénzszállító autó kirablásának ötletével. Készülni kezdenek első kitervelt bűntényükre. Bár tervüket tökéletesen kidolgozzák, a kitűzött pillanatban megijednek és hagyják, hogy a pénzszállító autó érintetlenül haladjon el előttük. Egy járőrkocsi mégis kiszúrja, majd üldözőbe veszi őket. Csak lövöldözés árán sikerül elmenekülniük, és Pali megsebesít egy rendőrt. Az egész város őket keresi. Kétségbeesetten menekülnek, de egy elhagyott garázs csapdájában elkapják Lilit és Palit.

A valóságban Lilit Novák Tündének hívják, és jelenleg tizenegy éves fegyházbüntetését tölti a Kalocsai Női Börtönben. Társa, Fekete László, 2000. júliusában, előzetes letartóztatása alatt öngyilkosságot követett el.

 
1 990 Ft
 Nagy generáció, A (1DVD) (András Ferenc) (Mokép kiadás) ( + angol felirat)

1968 a diáklázadások éve volt, amikor a magyar beatgeneráció számára a nagy szenzáció az volt, hogy melyik dal nyeri a táncdalfesztivált.

Ez a „nagy generáció” a ’80-as években mér a 40-es éveit tapossa és rá kell döbbenniük, hogy korábbi döntéseiket nem biztos, hogy igazolta az élet.

Makai, az örök vesztes, Nyikita, az élősködő és Réb, akinek semmi sem számít…három különböző életút hosszú idő után újra találkozik Budapesten.

 
2 990 Ft
Nyugalom (1DVD) (Alföldi Róbert) (angol felirat)

Weér András író anyjával, a valaha ünnepelt színésznővel él együtt. Kapcsolatuk a szülő őrült magánmítoszának mániás rituáléit ismétli - és ismételteti el fiával. A tehetetlen egymásrautaltságban a szeretet és gyűlölet kötelékei béklyózzák őket egymáshoz. Érzelmi patthelyzet foglyai - ez a nyugalom szó első, „nyitó” értelme. Az anyát a külföldön zenei karriert befutó lánya köti az élethez, a múlt kudarcáért és a jelen nyomoráért a vele élő, őt ápoló fiút vádolja. A fiú a húg nevében írt, fiktív levelekkel tartja anyjában a lelket. Emellett novellákat ír az asztalfióknak, és úgy tűnik, hogy se vágya, se ereje, hogy kitörjön a félkatatón dermedtségből. Ebbe a szituációba érkezik Eszter, aki számára a kitörés lehetőségét, az anya számára pedig fia elvesztésének fenyegetését jelenti. Megbillen az egyensúly, ám Eszter is súlyos terhet hurcol, aminek feloldása nehéz feladat elé állítja a férfit.

 
1 990 Ft
 Ópium - Egy elmebeteg nő naplója (1DVD) (Csáth Géza - Szász János) (angol felirat)

1913 Magyarország. Brenner József író-orvos története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik a múlt század eleji elmegyógyintézetben. Már hónapok óta írói válságban szenved, egy sort sem képes papírra vetni. És közben a morfium rabjává válik. Egy nap új beteget bíznak rá, a huszonnyolc éves Gizellát. Az elmebeteg nő viszont csak ír és ír, ő saját naplója rabja, nem képes letenni a tollat. A fiatal nőn mind jobban elhatalmasodik a kényszerképzet, hogy egy idegen, gonosz erő költözött belé. Brenner féltékeny lesz a nőre, aki zseniálisan, megszállottan alkot. A kezdeti orvos-beteg viszony fokozatosan alakul át, orvos és beteg egymásba szeretnek, kapcsolatuk szexuális tébollyá hatalmasodik.

Brenner az asszony testén keresztül akar kapcsolatba lépni a Gonosszal, és visszaszerezni képességét az írásra. Brenner doktor szövetséget akar kötni vele, hogy segítségével mindazt megvalósítsa, ami eddig neki nem sikerült. A Gonosz azonban testestül-lelkestül akarja magának Brennert. Ezért a szövetségért nagy árat kell fizetnie az orvosnak. Gizella cserébe, arra kéri Brennert, hogy vágja ki az agyát, szabadítsa meg a Gonosztól, hozza el számára a felejtést. Brennernek nincs választása. El kell pusztítania Gizellát: az egyetlen embert, akit igazán szeretett.

 
1 990 Ft
Overnight (2007) (2DVD) (extra változat) (Török Ferenc)

Vas Péter 35 éves sztárbrókernek egyetlen napja van, hogy visszaszerezze a legfontosabb ügyfele számlájáról hiányzó összeget. Egyetlen esély marad. Egy illegális „overnight” akció. Az időeltolódást kell kihasználnia: amikor a tőzsdék nyitnak a Távol-Keleten, Európában még éjszaka van. Ha szerencséje van, reggelre minden megoldódhat.

De vajon nyerhet-e ebben a játékban?

Ráadásul egy ismeretlen feladótól pozitív terhességi tesztet kap. Az apa nyilvánvalóan ő, de ki lehet az anya? A film egy nap történetét meséli el. Egy napét, amikor minden megváltozik.

A Moszkva tér és a Szezon után Török Ferenc elkészítette nemzedéki trilógiájának befejező darabját, amely a brókerek világába visz el. Az Overnight versenyfutás az idővel Budapest, Berlin és Bombay között.

 
1 990 Ft
 Pacsirta (1DVD) (Kosztolányi Dezső) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 04.)

Vajkay-nak, nagy szomorúságára, nem sikerült férjhez adnia a leányát, a hervadó és csúnyácska Pacsirtát. Egyhangú monotóniában és unalomban telnek a család hétköznapjai, amit szelíd derűvel és finomsággal palástolnak. Amikor a lányuk - életében először - elutazik rokonlátogatásra, Vajkayék visszatérnek régi életükhöz, a bezárult világ újra megnyílik előttük.

 
2 990 Ft
 Pál utcai fiúk, A (1969) (1DVD) (Molnár Ferenc - Fábri Zoltán) (Mokép kiadás)

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik: a fűvészkertben tanyázó rivális társaság rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, de a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna Nemecsek marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a fűvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik.

 
2 990 Ft
 Pál utcai fiúk, A (2003) (1DVD) (Molnár Ferenc - Maurizio Zacarro) (Klub Publishing kiadás)

A film elkalauzol minket a Füvészkertbe, ahol a kis Nemecsek és barátai küzdenek a becsületért, a barátságért és a grundért. A grund világának igazi törvényei, szokásai, egyesületei, erődítményei, vezérei és közkatonái vannak. A két rivális banda közötti háborúskodás hamarosan elfajul, a vörösingesek közül ugyanis néhányan árulással és csalással próbálnak győzelmet aratni. A fennmaradásért azonban háborúzni kell és a közkatonának áldozatul kell esnie, hogy ily módon igazi hőssé váljon..

 
2 990 Ft
Papírrepülők (1DVD) (Szabó Simon) (angol felirat)

7 egymástól független történet. A rövid, tartalmas képsorok egymagukban is értelmezhetőek, akár az interneten is gyorsan teret hódító videók. Stílusában dokumentarista játékfilm. Nagy gyerekekről illetve kis felnőttekről szól, akik küszködnek a mindennapokkal, próbálják értékelni, túlélni, élvezni. Kallódnak, bontogatják szárnyaikat.

 
2 990 Ft
Porcelánbaba, A (1DVD)

Volt egyszer egy tanya. Valahol Magyarországon. Közelebbről: Európában. Még közelebbről: a Föld nevű bolygón. Itt, ezen a Tanyán szeretnivaló, naiv és rafinált tanyasi emberek éltek.

Időnként idegen emberek érkeztek erre a Tanyára. És akkor mindig elszabadult a pokol. Mert az idegenekkel jött a halál is.

A Lázár Ervin novellái alapján készült film híradás egy letűnt időből.

 
2 990 Ft
 Régimódi történet I-VI. (2DVD) (Szabó Magda - Bereményi Géza) (használt példány)

Szabó Magda, napjaink egyik legnépszerűbb írónője 1977-ben, édesanyja halála után írta meg a család krónikáját feldolgozó Régimódi történetet. A regény a XIX. század harmincas éveitől egészen a XX. század elejéig követi - három generáció személyes sorsán, tragédiáin keresztül - a család életét.

Rickl Mária a büszke kalmárlány és Jablonczay Kálmán a jóképű dzsentrifiú házasságával indul a mű, azonban a származásukból fakadó ellentétek végzetes eseményekhez vezetnek: Kálmán elkártyázza vagyonukat.

Fiuk, az ifjabb Jablonczay Kálmán örökölte apja féktelen természetét, s amikor ő házasodik meg, ugyanazt a hibát követi el. Mária unokáját, Kislenkét vasszigorral neveli, így próbálván őt megvédeni a környező világ kegyetlenségeitől...

 
9 990 Ft
 Retúr (1996) (1DVD) (Palásthy György) (karcos, használt) (tékás)

"Az idős ember mindenben hisz…" Oscar Wilde

A fenti idézetet cáfolja meg Palásthy György filmje. Hogy mi jellemzi a főszereplő nyugdíjasok helyzetét? Idős korukra való tekintettel a MÁV jóvoltából ingyen utazhatnak, továbbá a "Lordok Háza" kifejezés egészen mást jelent számukra – az ingyenszállást. És csak az emlékek maradtak nekik...

Fantasztikus színészek édesen keserű jutalomjátéka a 90-es évek magyar valóságáról.

 
2 990 Ft
 Ripacsok (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 21.) (angol felirat)

Stock Ede (Garas Dezső) és Salamon András (Kern András) már évek óta ugyanazt a giccses kuplét adja elő estéről estére a „légnadrágban”. András azonban hirtelen gondol egyet és lecseréli Edét Bogárkára, a főnök szeretőjére (Udvaros Dorottya). A csere nem váltja be András reményeit, az élet Bogárkával sem boldogabb. Ede is szenved, olyannyira, hogy kétszer is András életére tör. Családjuk és barátaik aggódva figyelik, ahogy kapcsolatuk elmérgesedik, de tehetetlenek. A szakítás mindkettőjüket rákényszeríti, hogy végiggondolják, mit tartanak igazán fontosnak az életben, és végül az elcsépelt dal is új tartalommal telik meg…

Díjak: 1981 Magyar Játékfilmszemle: Operatőri díj (Ragályi Elemér)
1982 Magyar Filmkritikusok díja operatőri munkáért (Ragályi Elemér)

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés