Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

háborús / vígjáték

Főkategória >DVD - külföldi >háborús / vígjáték

Sorrend:

Buhersereg (1DVD) (Joaquin Phoenix)

1989-ben a berlini-fal leomlik, és a világ feszülten várja egy új világrend
stabilizálódását. A Nyugat-Németországban állomásozó amerikai Roosevelt
hadtest katonái azonban valami egészen mással vannak elfoglalva.

A katonai bázist mintha nem is Berman parancsnok irányítaná, hanem egy
egyszerű katona, a sármosan szélhámos Ray Elwood, aki ügyesen manipulálja,
szedi rá, használja ki, szarvazza fel nem túl eszes főnökét.

Elwood három dolgot imád Németországban: a Mercedes Benz-ét,
a sebességkorlátozás hiányát az autópályákon és a vidáman burjánzó feketepiac
korlátlan lehetőségeit. Piaci tevékenységébe a hadsereg mosószerének eladása
éppúgy beletartozik, mint a heroin-kereskedelem.

Elwood élete akkor válik még izgalmasabbá, amikor új katonai elöljáró
érkezik a bázisra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy rendet teremtsen. Ray
Elwood helyzetét tovább nehezíti egy váratlanul ölébe pottyanó több millió
dolláros fegyverkészlet, egy rebellis ifjú hölgy, egy féltékeny szerető és egy
őrült török kábítószer-kereskedő.

A remek humorú szatirikus vígjáték a ma már klasszikusnak számító Huszonkettes
csapdája és a Kelly hősei-nek nyomdokait követi.

 
1 990 Ft
  Dr. Strangelove (1DVD) (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, 1964) (Stanley Kubrick) (extra változat) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

Stanley Kubrick (Spartacus, Ragyogás, Tágra zárt szemek) a kubai rakétaválság után készítette el ezt a fekete humorral átitatott háborús komédiát. A rendező zseniálisan ironizál a hidegháborúról, parodizálja a katonai elméleteket, az elrettentést, a fegyverkezési versenyt. Mert a kérdés ott motoszkál mindannyiunk fejében: mi van akkor, ha a nem megfelelő ember a nem megfelelő gombot nyomja meg?

A film szereplőgárdája páratlan: Peter Sellers (Rózsaszín párduc-sorozat), akit a filmben alakított hármas szerepért Oscar-díjra jelöltek a legjobb férfiszínész kategóriában, George C. Scott (Patton), valamint James Earl Jones (Komputerkémek, Vadászat a Vörös Októberre).

A film nem most készült, a témája azonban most is legalább annyira aktuális, mint a hidegháborús években volt.

Extrák:

- Stanley Kubrick művészete - rövidfilm

- Így készült a film

- Előzetes

- Interjú Peter Sellers-szel és George C. Scott-tal

- Sajtóanyagok

- Filmográfiák

 
2 990 Ft
Életvonat (1DVD) (Radu Mihaileanu)

1941 egyik estéjén Shlomo, a falu bolondja világrengető
hírekkel tér haza: a nácik a szomszédos települések összes zsidó lakóját ismeretlen
helyre deportálják, és az ő falujuk a következő a listán.

Az öregek tanácsa a rabbi vezetésével még aznap este összeül,
hogy megvitassák, mi módon menthetnék meg a közösséget. Végtelen veszekedések
során elhatározzák: megszervezik ál-deportálásukat, azaz eljátsszák az áldozatokat,
és a náci katonákat is. Vásárolnak egy leselejtezett, rozsdás mozdonyt, hamis
iratokat gyártanak, majd egy szép napon elindul a vonat a falu összes lakójával.
Az út során azonban igazi németekkel is találkoznak...

Fergeteges humorú, lendületes őrület, vad zenével (Goran
Bregovic - Underground, Cigányok ideje), a filmtörténet egyik legmegdöbbentőbb
befejezésével. A film 1999-ben a Sundance Filmfesztivál Közönségdíját,
valamint 1998-ban a Velencei Filmfesztiválon a Kritikusok díját nyerte
el.

 
4 990 Ft
Kecskebűvölők (1DVD)

Bob Wilton (Ewan McGregor) riporter épp a nagy sztorit keresi, mikor találkozik Lyn Cassadyvel (George Clooney), aki az USA egyik különleges kísérleti alakulata, az Új Föld Hadsereg katonája. A paranormális osztag tagjai képesek az ellenség gondolataiban olvasni, falakon áthatolni, sőt, a szimpla tekintetükkel kecskét ölni. Cassady küldetése, hogy felkutassa a program eltűnt szülőatyját, Bill Djangót (Jeff Bridges).
Bobot kíváncsivá tették az első hallásra a valóságtól igencsak elrugaszkodó történetek, ezért úgy dönt, ő is részt vesz a keresésben. A nyomok a látnok Hooper (Kevin Spacey) vezette titkos katonai táborba vezetnek, ahol a riporter hamarosan a Django-féle Új Föld Hadsereg és Hooper bizarr összetűzésének kellős közepén találja magát…

 
1 490 Ft
Kelly hősei (1DVD) (Clint Eastwood)

Ez a csapat aranyat ért, amíg el nem húzott az aranyért! Clint Eastwood és a Kémek a Sasfészekben rendezőjének csípős beszólásokkal teli háborús kalandfilmjében néhány vakmerő katona mélyen behatol az ellenséges vonalak mögé, hogy 16 millió dollár értékű náci aranyrúd formájában tegyen szert némi bónuszra. Az őrült ötlet mögött Kelly hadnagy (Clint Eastwood) áll, aki olyan különc figurákat toboroz csapatába, mint a géppuskaszájú Vaskalap (Don Rickles) vagy a második világháború egyetlen hippije, Csodabogár (Donald Sutherland). Az életre szóló szélhámosság további résztvevői: Carroll O’Connor, Telly Savalas és Gavin MacLeod. Telitalálat!

 
1 990 Ft
  M.A.S.H (1DVD) (Donald Sutherland) (Oscar-díj) (szinkronizált)

Egy mozgó katonai sebészkórház (a M.A.S.H. ezen alakulat angol elnevezéséből képzett mozaikszó) dolgozói között találunk három jómadarat, Hawkeye Pierce-t, Trapper John-t és Duke Forrest-et, akik ugyan nagytudású, a krízishelyzetekben is maximális teljesítményt nyújtó orvosok, de ha éppen nem életet mentenek, a Martini-vedelésben és a heccben is verhetetlenek.

A bajkeverő trió ugratásainak fő célpontja a szépséges Houlihan nővér, és orvos kollégájuk, a vonalas, csak a szigorú szabályok szerint élő és tevékenykedő Burns őrmester.

A három mókamester számára semmi sem szent, ha egy jó poénról van szó - életük látszólag egy szűnni nem akaró vidám nyári tábor.

Azonban mindenki számára egyértelmű, hogy a nevetéssel csak a körülöttük dúló értelmetlen pusztítás, az embertelen háború elől emelnek páncélt maguk köré...

Robert Altman 5 Oscar®-díjra jelölt mesterművét méltán emlegetik minden idők legvidámabb háborús filmjeként!

 
2 990 Ft
  M.A.S.H. (2DVD) (mozifilm) (extra változat) (Intercom kiadás) (felirat)

Egy mozgó katonai sebészkórház (a M.A.S.H. ezen alakulat angol elnevezéséből képzett mozaikszó) dolgozói között találunk három jómadarat, Hawkeye Pierce-t, Trapper John-t és Duke Forrest-et, akik
ugyan nagytudású, a krízishelyzetekben is maximális teljesítményt nyújtó orvosok, de ha éppen nem életet mentenek, a Martini-vedelésben és a heccben is verhetetlenek.

A bajkeverő trió ugratásainak fő célpontja a szépséges Houlihan nővér, és orvos kollégájuk, a vonalas, csak a szigorú szabályok szerint élő és tevékenykedő Burns őrmester.

A három mókamester számára semmi sem szent, ha egy jó poénról van szó - életük látszólag egy szűnni nem akaró vidám nyári tábor.

Azonban mindenki számára egyértelmű, hogy a nevetéssel csak a körülöttük dúló értelmetlen pusztítás, az embertelen háború elől emelnek páncélt maguk köré...

Robert Altman 5 Oscar®-díjra* jelölt mesterművét méltán emlegetik minden idők legvidámabb háborús filmjeként!

 
2 990 Ft
  Mein Führer - A véresen valódi valóság Adolf Hitlerről  (1DVD) / karcos/ (2007)
A történet a hitleri Németország utolsó napjaiban zajlik. Hitler zavarodott vénember, aki kis hajójával háborúsdit játszik a fürdőkádban, kutyáját náci egyenruhába öltözteti és PR-tanácsadója egy koncentrációs tábor-lakó zsó. A történet a német népet lelkesítő utolsó, nagyhatásúnak szánt Hitler-beszéd körül forog, amellyel a mély depresszióba zuhant vezér nem boldogul. Joseph Goebbels propaganda miniszter találja meg a megoldást a zsó színész, Adolf Günbaum személyében, aki még a kezdetek kez... 
1 490 Ft
Piszkos tizenkettő, A (2DVD) (extra változat)

Börtöntöltelékek, pszichopaták, pancserek – mégis filmtörténelmet írtak! Évtizedek teltek el azóta, hogy A piszkos tizenkettő először felperzselte a mozivásznakat, de a film sztárparádéja még ma is felejthetetlen.

Lee Marvin ölti magára a keménykötésű őrnagy mundérját, aki elítéltekből toboroz öngyilkos kommandót a nácik ellen. Aki túléli az akciót, szabadon távozhat. A 12 jómadarat olyan színészek alakítják, mint Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Trini Lopez, Telly Savalas, Donald Sutherland és Clint Walker, a rendezői székben pedig Robert Aldrich (Hajrá, Fegyencváros!) ült, aki filmjében remekül vegyítette a csípős humort a kirobbanó akcióval. A 4 Oscar-díjra jelölt filmet a legjobb hangeffektusok kategóriájában díjazták.

 
1 490 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés