Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

művész / kultfilmek

Főkategória >DVD - magyar >művész / kultfilmek

Sorrend:

   Nyugat folyóirat lírikusai, A - Müvelődéstörténeti sorozat 2. (1DVD) (1999)
A kiadvány a száz éves NYUGAT költői előtt tiszteleg. A folyóirat lírikusainak negyvennél is több, jórészt az újság hasábjain megjelent verse a Magyar Televízió archívumának felvételeiről, többek között a népszerű Vers mindenkinek sorozat jóvoltából elevenedik meg előttünk olyan neves színművészek előadásában, mint Berek Kati, Latinovits Zoltán, Sinkovits Imre, Törőcsik Mari vagy az idén a Nemzet Színészévé választott Tordy Géza. Az összeállítást kiegészítő lírai filmetűd Babits Mihály 1932-e... 
2 990 Ft
Családi tűzfészek (1DVD) (Tarr Béla) (+angol felirat)

A fiatal munkásasszony szoba-konyhás, peremkerületi lakásban, katonaidejét töltő férjének szüleinél él kislányával. A családban mindennaposak a gyilkos viták, s ezen a leszerelő férj hazatérése sem változtat. Sőt: az apósnak sikerül féltékenységet szítania fiában a feleséggel szemben.

 
3 990 Ft
Csiksomlyói Pünkösdi Búcsú 2006 (1DVD)
térségünkben évről évre a legtöbb embert vonzó vallási esemény a Pünkösdi búcsú Csíksomlyón, amelyen közel félmillió résztvevő is meg szokott fordulni. 2006-ban Majnek Antal munkácsi püspök mondott ünnepi szentbeszédet a szombati nagymisén...... 
1 990 Ft
Kontroll (1DVD) (Antal Nimród) (angol felirat )

A film a mese és a valóság speciális keveréke lent, a föld alatt. Történet
egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról, akik egytől-egyig
szeretnivaló figurák, egy rivális ellenőr brigádról, a sínezésről… … és talán
a szerelemről, az újrakezdésről. Az utasok és a jegyellenőrök jól ismert drámai,
de legtöbbször komikus viszonyáról…

A metróvezetőség embereiről, akiknek mindennél fontosabb az utasok metróba
vetett hite, és ezért mindent meg is tesznek... Egy időről-időre feltűnő figuráról
a Gyalogkakukkról, aki magát az Utazók Felszabadítása Társaság tagjának
tartja, és ezért állandóan lefújja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak
közepette üldözni kezdjék őt a folyosókon, peronokon, mozgólépcsőn és persze
eredménytelenül. Bár egyszer…

És itt van Béla, a bukott mozdonyvezető, aki ugyanolyan otthon van ebben
a kitaszított világban, mint Bulcsú. És Szofi, a lánya, akibe
beleszeret Bulcsú azonnal, még ha a nagy Ő mackó jelmezbe is bújt. De
köztük van egy Árnyék, egy gyilkológép. Senki sem tudja ki ő. Talán csak
Bulcsú.

És ekkor lesz a westernfilmekből jól ismert, a legvégső, a mindent eldöntő
csata, Jó és Rossz között.

Vígjáték, thriller és dráma keveréke, az utóbbi évek legkülönlegesebb és egyik
legsikeresebb magyar filmje, igényes közönségfilm, mely megnevettet, szórakoztat
és elgondolkodtat. A filmet Antal Nimród rendezte, aki eddig főleg reklámfilmek
és videóklipek rendezőjeként vált ismertté, bár Biztosítás címmel kisjáték
filmet is forgatott. A Kontroll az első nagyjátékfilmje.

A film végig a mélyben, egy meghatározatlan városban, a metróban játszódik.
Az alkotók különös nehézségekkel kerültek szembe a forgatás során: a legnagyobb
kihívás az volt, hogyan lehet 35 nap alatt elkészíteni egy játékfilmet, úgy
hogy naponta csak négy és fél órát lehet forgatni. A Kontrollt ugyanis
a budapesti metró állomásain, alagútjaiban forgatták, de kizárólag éjszaka,
üzemszünetben.

 
1 990 Ft
Londoni férfi, A (1DVD) (Tarr Béla) (+angol felirat)

A kikötői pályaudvar váltóőrtornyában minden éjszaka ül egy ember, és figyeli az utasokat, akik leszállnak az Anglia felől érkező hajókról, vonatra szállnak, és elindulnak a kontinens belsejébe. Ez minden nap így történik.
"A londoni férfival kicsit hasonló eredmény született, mint Antonioni pályáján a Vörös sivataggal: azzal, hogy a történet motivációi el vannak rejtve, a film maga elmozdul a fokozottan vizuális, sőt a díszletszerű, képzőművészeti kifinomultság irányába. Ahogy Antonioni pályájának legszebb filmje a Vörös sivatag, Tarr eddigi pályájának akusztikusan-vizuálisan talán legérettebb, legkifinomultabb, klasszikus alkotása A londoni férfi." - Kovács András Bálint, Filmvilág (2008. január)

 
3 990 Ft
  Másnap (2004) (2DVD) (extra változat) (Janisch Attila) (angol felirat)

Kerékpáros idegen járja az elhagyatott vidéket. Magányos házat keres – családi örökségét. A környék lakói gyanakodva figyelik egymást és minden idegent, aki erre téved. Kivetik maguk közül azt, aki eltér íratlan törvényeiktől. Így tesznek azzal a tizenöt éves lánnya is, akit aznap brutális kegyetlenséggel megöl valaki.

„Ez a film a megalkuvást nem ismerő, kockázatvállaló kortárs európai művészfilm legjobb formáját mutatja… A felkavaró alkotás, amely, mint Janisch mondja »a bűn pszichológiájáról« szól, olyan különböző szemléletű munkákból idéz fel érzéseket és képeket, amilyen Bram Stoker Drakulája, Maya Deren klasszikus kísérleti filmjei vagy Stanley Kubrick Ragyogása.”

(Eddie Cockrell, Variety)

 
3 990 Ft
  Oldás és kötés (1DVD) (Jancsó Miklós) (  francia kiadás, magyar hanggal ) a borító csak reklám !!!

A paraszt származású sebész, Jámbor Ambrus úgy érzi, a helyén van a társadalomban. Az idők neki kedveztek, a „fényes szellők” diplomával, értelmiségi léttel ajándékozták meg. Aztán egy szép napon kénytelen szembenézni önmagával. Ádámfy professzor, a „lecserélendő régi értelmiségi” egy hihetetlenül nehéz szívműtéttel bebizonyítja, mennyire érti a szakmáját, milyen erős és mennyire emberi. Újjáéleszti, visszahozza az életbe a beteget, akiről már mindenki más lemondott volna.

Ambrus ekkor szembesül céltalan, modernkedő művészkörnyezetével, kiúttalan szerelmével. Szülőfalujába hazatérve apja erős hitéből, emberségéből, felelősségérzetéből próbál erőt meríteni.

 
3 990 Ft
  Sirokkó (Téli Sirokkó) (1969) (1DVD) (Jancsó Miklós) (francia felirat)

1930 eleje. Horvátországban szervezkednek a nacionalisták. Merényleteket követnek el szerb politikusok ellen, hazájuk szabadságáért küzdenek. Egy ilyen politikai gyilkosság után "nemzeti hősüket", Marko Lazart Magyarországra szöktetik...

 
2 990 Ft
  Szindbád (1971) (1DVD) (Krúdy Gyula - Huszárik Zoltán) (MANDA kiadás) (angol felirat)

„Mit akar Szindbád?... Elsősorban élni, minden életközegben benne lenni; – tájban, nőben, tárgyban, az ételek jó ízében, kifakult borospoharak tükrében, temetők mohos keresztjeiben; és az önalakítás sürgető igyekezete teremti meg tapasztalatainak tárházát, és paradox módon állít csapdát egyúttal az igyekvőnek. Élni siet és túlhajtja az érzést. Állandó hely-, és helyzetváltoztatása tudniillik a lélek helykeresése, a megállapodás utáni vágy, sajátos módon ezt a különbékét még a test sem képes megélni. Nem hagy maga után semmi mást, csak a pillanat szétroncsolt emlékműveit…” (Huszárik Zoltán: Noteszlapok)

 
2 990 Ft
  Szörnyek évadja (1987) (1DVD) (Jancsó Miklós) (francia felirat)

Kovács tanár úr 60. születésnapján, a vidéki nyaralóban összegyűlnek negyvenes éveiket taposó egykori tanítványai. Utolsóként Kamondi professzor érkezik. Az ő egyenlőségpárti elveivel vitába száll az elitista Bardócz. A társaság pártokra szakad. Mutatványosok érkeznek, ijesztő és különös dolgok történnek. Ahogy közeledik az este, úgy válik egyre inkább misztériumjáték-jellegűvé az összejövetel. Ráadásul a mindenütt jelen lévő tévémonitorok egy másik dimenzióból láttatják az eseményeket...

 
3 990 Ft
  Tarka képzelet - Renoir / Bruegel / Rousseau álmai (1DVD) (Groó Diana) (slimtokos)

A három rövidfilm, három világhírű festő (Renoir, Bruegel, Rousseau) képein keresztül ragadja magával a nézőt.

 
1 490 Ft
Taxidermia (1DVD) (Pálfi György) (angol felirat)

Három történet. Három kor. Három férfi. Nagyapa, apa, fiú. Egy tisztiszolga, élsportoló és egy preparátor mester. Az egyik szerelemre vágyik, a másik sikerre, a harmadik halhatatlanságra.

A nagyapa fantáziál: lázas képzeletével futi be magának fagyos kis kamráját a hideg téli estéken. A megtermékenyítõ erejű képzeletnek semmi sem szab határt.

Az apa zabál, négy évig volt szekcióelső az Édesiparban. Mártott ostyában egyenesen verhetetlen, 2,98 az egyéni rekordja (csak úgy viszonyításképpen, az Igor Vosztongonov 3, 21-gyel lett Európa bajnok Szófiában.)

A fiú állatokat töm ki. Másfél kilóval született. Most másfél perce sincs hátra. Valami olyasmire adta a fejét, amire még soha senki.A Taxidermia hőse három férfi, egy család három egymást követő generációja: Morosgoványi Vendel, Balatony Kálmán és Balatony Lajoska. Sorsuknak alakulása egyfajta szubjektív történelemkönyvként tárja elénk a XX. század második felének legjellemzőbb életérzéseit.

Ez a film a legszélsőbb határokat fedezi fel az emberi életben. A határpontokat. Abból a középső pontból figyel (a néző és az alkotó), ahonnan biztonságból láthatók a végpontok. Pálfi György második nagyjátékfilmjének forgatókönyve Parti Nagy Lajos novellái és motívumai alapján készült.

 
1 990 Ft
Tejút (2007) (1DVD) (Fliegauf Benedek) (angol felirat)

„A Tejút a mise-en-scene diadala. A magyar kultrendező, Fliegauf Benedek (Rengeteg, Dealer) filmje – Locarno Napjaink Filmművészete elnevezésű experimentális szekciójának győztese – kilenc gyönyörűen megkomponált, statikus beállításban felvett tájkép, melyekben emberek és tárgyak mozognak, képhatáron belül és a képen túl.”

„Szép, titokzatos, tréfás és lenyűgözően friss pillantás a földi életre.”

„…sosem derül ki egészen pontosan, valójában kik is lehetnek az idegenek: a nézők, vagy azok, akiket néznek.”

 
2 990 Ft
Töredék (1DVD) (Maár Gyula) (+angol felirat)

Egy katolikus kolostor mikrovilágra, nem sokkal a második világháború befejezése után. Ezt a zárt, belső világot ugyanúgy fellazította és izgatottá tette a háború utáni élet zűrzavara, mint a falakon kívüli életet. A hierarchia, ha létezik is, már veszített az erejéből. Hitek és kételyek, szenvedélyek és letargia között élnek a konzervatív, öreg, a megszállottan dogmatikus, a fiatalabb reformer, az “erkölcsi züllés” útjára lépett papok. Vagyis: fásultság, zaklatott örömkeresés és az új helyzetben kialakult útkeresés lelkes vagy éppen szkeptikus alakjai.
Adott egy fiatal, aszketikus, megszállott és lényegében Simone Weil filozófiáját hirdető pap, teologikus és spirituális egy másik, aki a szociális fordulatban lehetőséget lát az egyház megújulására. A film további szereplői egy dogmatikus pap, aki mereven ragaszkodik a korábbi normákhoz, és botrányosnak érzi mindazt, ami a házba történik. Inkvizítori elszántsággal bírálja egyes papok részegeskedéseit az apát passzivitását, leginkább persze egyik társuk nőügyeit és számára tűrhetetlen kicsapongásait. Maga az apát valóban megfáradt öregember, akit már csak az élet elmúlása foglalkoztat. Egyetlen válasza: a beletörődés.
Egyetlen figura sem képvisel itt, legalábbis a film látása szerint sem erényt, sem bűnt. Emberileg persze mindannyiuk magatartása érthető. Szerethetőek, vagy talán pontosabb, ha azt mondjuk: árvák. Szenvedélyek, illúziók, kétségek szövik át ezt a világot, amelyet majd könyörtelenül lép át egy másik társadalmi dimenzió “igazsága”.

 
2 990 Ft

Sorrend: