Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

háborús


Sorrend:

prev
next

 Ördög kriptája, Az (1DVD) (2010) (Cuba Gooding Jr)
Mack egy zsoldos csapat vezére, amelyet a CIA arra bérel fel, hogy megmentsenek egy tudóst, aki egy régészeti ásatáson dolgozik a Közel-keleti sivatagban. Egy titokzatos pap segítségével Mack és csapata hamarosan egy titokra is fényt derít. Egy titokra, amelyet évezredekig őriztek. Egy titokra, amely nem a mi Földünkhöz kötődik. 
1 490 Ft
5 nap háború (1DVD) (5 Days of War)

Renny Harlin (Még drágább az életed!) akciódús thrillerét megtörtént események inspirálták. A történet alapját az orosz-grúz háború 5 napja adja, egy amerikai újságíró és társai szemszögéből. A férfi (Rupert Friend – Az ifjú Viktória királynő, Az utolsó légió) operatőrével és egy fiatal grúz tanárnővel kerül a harcvonalba – az első orosz légitámadás idején. Miközben megpróbálnak biztonságos helyre menekülni, akaratlanul és szemtanúi, egyben dokumentálói lesznek ártatlan civilek tömeges meggyilkolásának. A történteket a világ tudomására akarják hozni – viszont a szálak mozgatói mindenképpen eltitkolnák...

 
1 990 Ft
Admirális, Az (1DVD)

Andrei Kravchuk filmje a XX. Század legfontosabb orosz történelmi eseményét az 1917-es októberi forradalmat és az azt követő polgárháborús éveket eleveníti fel, valós személyek életrajzából merítve.

Évek óta dúl az első világháború: németek és oroszok egyre kimerültebben küzdenek egymással. Kolcsak ellen-tengernagy olyan vakmerően és elszántan védi Szentpétervárt a tenger felöl, hogy a cár kinevezi a fekete-tengeri flotta főparancsnokának. A kinevezése tiszteletére rendezett fogadáson ismeri meg Annát, első tisztjének feleségét, akivel az első pillantásra olthatatlan szerelembe esnek. Az admirális új állomáshelyén is komoly dilemmával kénytelen szembenézni, amikor kitúr a forradalom, és a matrózok le akarják fegyverezni tisztjeiket...

Az ezt követő vérzivataros években Anna feltétel nélküli szerelme marad az admirális legfontosabb támasza, hiszen a nő a polgárháború éveiben még Szibériába is kész követni őt...

 
2 990 Ft
Amikor a sasok lecsapnak (1DVD) (2001)
Terroristák rabolják el az Egyesült Államok egyik leghatalmasabb szenátorát. A kormány egy speciális egységet vet be, aminek feladata az ellenséges területre behatolva megtalálni és visszahozni a szenátort - bármi áron.
 
990 Ft
Az utolsó bevetés (1DVD) (2005)
1944. szeptember. Churchill és az angol hadsereg vezetése szeretné befejezni a háborút még karácsony előtt, ezért döntő lépésre szánják el magukat. 35 ezer ejtőernyőst dobnak le az ellenséges vonalak közé Hollandiában, hogy így törjék meg a németek ellenállását és bekerítsék a Ruhr-vidéket. Egy kisebb egység azonban más tervet szövöget: a nácik által elrabolt holland aranyat szeretnék megszerezni, mielőtt az Hitler karmai közé kerülne. A katonáknak az ellenségtől körülvéve nehéz dolguk van, f... 
1 990 Ft
Becstelen Brigantyk (1DVD) (Quentin Tarantino)

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

 
1 990 Ft
  Becstelen Brigantyk (2DVD) (extra változat) (Quentin Tarantino)

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

 
2 990 Ft
Bőrnyakúak 1. (1DVD) (fotó csak reklám)

A film az Öbölháború idején játszódik Irakban. Főhőse egy szakasz tengerészgyalogos, akik parancsnokuk, Swoff (Jake Gyllenhaal) vezetése alatt teljesítenek szolgálatot és próbálják jó adag cinizmus és gyakran durva tréfák segítségével túlélni az elviselhetetlen forróságot, a nehéz sivatagi körülményeket és az orvlövészek állandó fenyegetését egy számukra teljesen ismeretlen kultúrájú országban.

Sam Mendes, az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezőjének háborús filmje egy egykori tengerészgyalogos által írt - a szerző szaud-arábiai és kuvaiti háborús tapasztalatait megörökítő - bestseller alapján készült.

 
1 990 Ft
Bőrnyakúak 2. - Tűzvonal (1DVD)

A harcokba belefásult, azok során megsérült Chris Merrimette tizedes egysége azt a feladatot kapja, hogy egy, a tálibok által uralt terület határán lévő előőrs kimerült készleteit töltse fel. Az ellenséges Helmand tartományon át vezető útjuk során leinti őket a haditengerészet különleges egysége, és egy új, nemzetközi jelentőséggel bíró feladatot ad nekik: segíteniük kell egy afgán nőt – aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy ellenszegült a táliboknak – abban, hogy elmenekülhessen az országból. Szárazföldi vagy légi támogatás híján Merrimannek és embereinek minden bátorságukat és tűzerejüket össze kell szedniük ahhoz, hogy a háborús övezeten át a biztonságba kísérjék az asszonyt. A Bőrnyakúak feszült és akciódús folytatása, a Tűzvonal főszerepében Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Gyilkos elmék), Cole Hauser (Támadás a Fehér Ház ellen) és Bokeem Woodbine (Riddick) látható.

 
1 990 Ft
  Cenzúrázatlanul (1DVD) (Redacted, 2007) (Brian De Palma filmje) (A fotó csak reklám!)

A valódi események által ihletett CENZÚRÁZATLANUL egy kis csapat amerikai katona köré összpontosul, akik egy iraki ellenőrzőponton állomásoznak. A film váltakozó szempontokon keresztül mutatja be ezeknek a katonák, a média és a helyi lakosok helyzetét rávilágítva arra, hogy az egyes csoportokra milyen hatással van az aktuális konfliktus és az egymás közötti viszálykodás.

De Palma (A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét, Mission: Impossible, Carrie, Fekete dália) elgondolkodtató, sokszor sokkoló képeken keresztül szembesíti nézőit a háború borzalmaival.

 
1 990 Ft
Dicsőség zászlaja, A (2DVD) (extra változat)

A film arról a hat tengerészről szól, akiről a világ egyik legismertebb fényképe készült: abban a pillanatban kapta őket lencsevégre Joe Rosenthal haditudósító, amikor éppen egyesült erővel kitűzik egy magaslatra az amerikai lobogót. Az viszont már nem látszik a képen, hogy hárman közülük még aznap meghaltak.

Clint Eastwood az amerikai történelem egyik legszimbolikusabb fotójának hátterét dolgozta fel.

A harcmezőn nincs idő a félelemre. Hetvenezer tengerészgyalogos számára az Ivo Dzsima-i csata nem csupán a II. világháború, de életük fordulópontja is volt.

A The New York Timesban „lehengerlően látványosnak” nevezett filmeposszal az Oscar-díjas Clint Eastwood a háború megrendítő tanulságát tárja elénk: a katonák a hazájukért harcolnak, de a barátaikért adják az életüket.

A kritikusok által „erőteljes, provokatív és bámulatos” (Peter Travers, Rolling Stone) alkotásként jellemzett A dicsőség zászlaja a hősiesség és bátorság őszinte története, amelyet meg kell őriznünk emlékezetünkben.

 
1 990 Ft
Ellenség karmaiban, Az (1DVD)

Hitler hírhedt tengeralattjáró-háborújának leghevesebb időszakában egy
német acélhallal folytatott csatája során az U.S.S. Swordfish legénysége
fogságba esik.

A német hajón szolgáló katonák nagy részét ágynak dönti az agyhártyagyulladás,
híján vannak az optimális tiszti vezetésnek, hogy ebben a kiélezett helyzetben
megfelelően láthassák el a legfontosabb feladatokat az életben maradásuk érdekében.

A hadifoglyokkal való bánásmód szabályait megszegve, a német legénységnek együtt
kell működnie az amerikaiakkal, hogy átvészeljék a veszélyes helyzetet, amely
csak fokozódik, amikor egy amerikai repülőgép-hordozó beméri őket. A legénység
és a hadifoglyok akaraterejét próbára teszi a túlélésért folytatott küzdelem...

 
1 990 Ft
Élők és a holtak, Az (1DVD) 2007

A minden idők legjobb horvát filmjének kikiáltott, többszörösen díjazott háborús film két párhuzamos történeten keresztül mutatja meg a háborúk legsötétebb mélységeit. Az egyik a 93-as bosznia-hercegovinai harcokat veszi alapul, a másik szál a II. világháborúban küzdőket láttatja. Mindkét csapat reménytelen küzdelmet folytat az életben maradásért.

 
1 990 Ft
Enigma (1DVD) (Kate Winslet) (2001)

1943: az angol hadsereg szupertitkos kódfejtő központjában, a Bletchley Park-ban a titkosírás-szakértők tehetetlenek. A német tengeralattjárók megváltoztatták rejtjelező-gépüket, az Enigmát, a titkosszolgálat többé nem tudja lehallgatni őket, és így a hadsereg képtelen megvédeni a több mint
10.000 utasát Amerika felé szállító hajókaravánt.

Kénytelenek egy kívülálló segítségét kérni: a zseniális matematikushoz, Tom Jerichóhoz fordulnak, aki éppen egy másik rejtély megoldásán fáradozik: szerelme, Claire nyom nélkül eltűnt.

A férfi magánnyomozásba kezd, és sejteni kezdi, hogy a titkos kód, az Enigma és szerelme élete vagy halála összefüggésben áll egymással. Talán ellenkém bujkál a kémek között. Claire barátnőjéhez, Hesterhez fordul segítségért, de talán ez a legnagyobb baklövés, amit elkövethetett...

Mick Jagger (Rolling Stones) filmprodukciós cégének első alkotása klasszikus stílusú, hitchcocki izgalmakat ígérő kém-thriller, amelyet a műfaj nagy ismerője, a legutóbbi James Bond-film (A világ nem elég) rendezője, Michael Apted vitt vászonra nagyszerű színészgárda segítségével!

 
2 990 Ft
Fegyverek szava, A (1DVD) /feliratos/ (fotó csak reklám)

A II. világháború elején a japán hírszerzés rendre feltörte
a kódolt katonai rádióüzeneteket, jelentősen visszavetve az amerikai előrenyomulást
– egészen 1942-ig, mikor is az amerikaiak zseniális taktikához folyamodtak.

Kiképeztek több száz navajo indián származású tengerészgyalogost
a katonai rádióüzenetek titkosítására. Az ő kódrendszerük volt az egyetlen,
melyet a japánok nem tudtak megfejteni: a rejtjelezés ugyanis anyanyelvükön,
a rendkívül bonyolult navajo nyelven folyt. A kód feltörhetetlensége döntően
befolyásolta a háború végkimenetelét.

A fegyverek szava a Szaipan-sziget ellen indított
amerikai támadás eseményeit dolgozza fel. Joe Enders és Ox Anderson
tengerészgyalogost két navajo indián kódbeszélő („code talker”), Ben Yahzee
és Charlie Whitehorse személyes védelmével bízzák meg. A parancs szerint
szavatolniuk kell navajo társuk biztonságát, de ha az az ellenség kezére kerül,
„a kódot kell védeniük, bármibe kerüljön is”.

Amint a katonák között szövődő baráti kötelékek mind szorosabbá
válnak, lassanként ráébrednek, mit jelent, ha nem sikerül megvédeni a kódot
ismerő indiánt. Vajon milyen árat kell fizetniük ezért?

 
4 990 Ft
  Flyboys - Égi lovagok / Kémnők / Vörös Báró, A (3DVD box) (Mozimaraton - Háborús válogatás 1.) (Budapest Film)

Flyboys - Égi lovagok:

Az I. világháború alatt amerikai önkéntesek - a világ első vadászpilótái - megalakítják saját csapatukat, a híres Lafayette osztagot, hogy felvegyék a harcot a sokkal jobban felszerelt németekkel. A fiatal pilóták, más-más okból és családi háttérrel kerültek a háború kellős közepébe. Ami közös bennük: nagyon fiatalok és vakmerőek, a végsőkig elszántak.

Blaine Rawlings is eleinte eszmékért harcol, de miután megismerkedik egy gyönyörű francia lánnyal, minden megváltozik. A hirtelen támadt szerelem miatt már konkrét célért küzd: hogy megvédje kedvesét és életben maradjon. A fiúk többségének csak a kiábrándulás jut: le kell számolniuk a hősies háború illúziójával, a valóság borzalmai minden képzeletüket felülmúlják.

Az ádáz, megrázó és pusztító légi háborút rendkívül látványos fényképezés és lenyűgöző alakítások teszik hitelessé.

Dean Devlin producer a filmről: - A légi háborúról szóló nagy filmek többségét pilóták készítették: William Wellman, Howard Hawks, Howard Hughes. Ennek a filmnek a rendezője, Tony Bill szintén pilóta. Úgy vélem, hogy az ő rendezésében lehetőségünk nyílik a fellegekben zajló élményhez, izgalomhoz és kalandhoz hűen visszaadni a történetet. Azt szeretnénk, ha a nézők átéreznék, amit ezek a fiatalemberek átéltek, hogy milyen is lehetett legelsőként égre szállni ezekkel a repülőgépekkel.

Kémnők:

1944 májusa. Louise, a francia ellenálló Londonba menekül férje halála után, ahol a Churchill által irányított speciális egység, a SOE soraiba lép. Azonnal megkapja első megbízatását, egy angol ügynök megszöktetését, aki a németek kezére került, miközben a normandiai partraszállás terveit készítette elő. A férfi még nem vallott, de szorít az idő. Louise első feladata egy különleges női kommandó felállítása. A toborzáshoz minden eszköz megfelel: hazugság, zsarolás, büntetés elengedése. Beszervezi Suzy-t, a kabarétáncost, aki a csábításban jeleskedik; Gaëlle-t, a vegyészt, a robbanószerek szakértőjét; és Jeanne-t, a prostituáltat, aki hidegvérrel képes gyilkolni.

Amikor ejtőernyővel földet érnek Normandiában, csatlakozik hozzájuk Julie, a rádiós, a hadművelet utolsó résztvevője. A küldetés jól indul, de rövidesen bonyodalmakba ütköznek, ezért kénytelenek visszatérni Párizsba, ahol a SOE új, szinte öngyilkos megbízatást ad nekik: a feladat Heindrich ezredes, a náci kémelhárítás egyik központi alakjának meggyilkolása. Ez az ember már túl sokat tud a partraszállás előkészületeiről. Sikerül-e a merénylet az öt nőnek?

Vörös Báró, A:

Európa, 1916. Kalandvágytól és a repülés iránt érzett megszállottságtól fűtve a 24 éves Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) sokezer társához hasonlóan háborúba indul. A repülés zsenije ünnepelt harci pilóta lesz, ő és barátai gyorsan ikonná válnak a csatamezők katonái szemében. Becsület, lovagiasság, becsvágy, megszállott érdeklődés a technika és a repülés iránt - ezek a vonások jellemzik őket. Manfred von Richthofen vörös Fokker DR_I gépe rettegett, mégis elismert szimbólummá válik az első világháború ellenséges légierői számára is. Csakhogy Manfrednak hamarosan rá kell ébrednie, hős státusza hamis. Szerelme, az ápolónő Kate (Lena Headley) mutat rá a háború brutális és barbár természetére. És ez a háború nem csak nem hagy teret a nemes versengésre, de elszólítja a barátokat is, akik életüket kockáztatják a véres légi ütközetekben.

 
3 990 Ft
Háború angyalai, A (1DVD) (Angel of the Skies)

A II. Világháború legvéresebb időszakában a Brit Királyi Légierő minden lehetséges erejét latba veti, hogy visszaverje a német csapatok terjeszkedését. A dél-afrikai Kirk kapitány eltökélten hisz a győzelemben, ezért önkéntesnek jelentkezik a légierőhöz, hogy legénységével csapást mérhessen Németországra.
Küldetésük során gépük találatot kap és kénytelenek ellenséges területen landolni. A földet érést követően a legénységet üldözőbe veszi egy SS osztag. Kirk kapitány és legénysége próbál egy lépéssel az őket kutató német egység előtt járni, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek családjukhoz, azonban menekülési akciójuk nem a tervek szerint alakul...

 
1 990 Ft
  Halál 50 órája, A (1DVD) (bővített változat) (Pro Video kiadás)

Öt hónap telt el a normandiai partraszállás óta. Az amerikai erők biztosra veszik, hogy a német hadsereg megtört. Az ellenség azonban nem hajlandó beletörődni a vereségbe. Hogy időt nyerjenek legyőzhetetlen, új bombázóik bevetéséhez, egy utolsó, mindent elsöprő offenzívába fognak. Kezdetét veszi a halál 50 órája.

Ken Annakin rendező (A leghosszabb nap) a második világháború egyik legfontosabb összecsapását örökítette meg: a monumentális csatákat és az egyén leleményességét, amely nélkül a megfáradt katonák nem élték volna túl az embert próbáló európai telet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Charles Bronson, Telly Savalas. A halál 50 órája lehengerlő mestermű a háború borzalmairól és az önfeláldozó hősiességről.

 
1 990 Ft
  Híd a Kwai folyón (1DVD) (Oscar-díj) (Intercom kiadás) (szinkron) (fotó csak reklám)

Hadifoglyok csatája: a második világháború idején japán fogságba
esett angol katonák az embert próbáló, kegyetlen körülmények között is meg akarják
őrizni méltóságukat. Van, aki úgy, hogy engedelmeskedik rabtartói parancsainak
és van, aki úgy, hogy rabként is folytatja a háborút.

A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek
az angolokkal. Ha a híd felépül, az nagyon sok szövetséges katona életébe kerülhet.
Miközben őfelsége tisztjeinek egy része rombolna, mások pedig engedelmesen építenének,
útnak indul egy kommandó, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón...

A klasszikus háborús alkotás 7 Oscar®-díjjal büszkélkedhet,
köztük a legjobb film díjával!

 
1 990 Ft
  Híd a Kwai folyón (2DVD) (extra változat) (Oscar-díj) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

Hadifoglyok csatája: a második világháború idején japán fogságba
esett angol katonák az embert próbáló, kegyetlen körülmények között is meg akarják
őrizni méltóságukat. Van, aki úgy, hogy engedelmeskedik rabtartói parancsainak
és van, aki úgy, hogy rabként is folytatja a háborút.

A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek
az angolokkal. Ha a híd felépül, az nagyon sok szövetséges katona életébe kerülhet.
Miközben őfelsége tisztjeinek egy része rombolna, mások pedig engedelmesen építenének,
útnak indul egy kommandó, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón...

A klasszikus háborús alkotás 7 Oscar®-díjjal büszkélkedhet,
köztük a legjobb film díjával! DVD-n kétlemezes változatban, rengeteg extrával
jelenik meg a film!

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend: