Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

háborús


Sorrend:

prev
next

  10-es különítmény (Navarone ágyúi 2.) (1DVD) (Robert Shaw - Harrison Ford) ( angol kiadás )

Alig, hogy hazatértek előző sikeresen végrehajtott küldetésükből – Navarone ágyúinak megsemmisítéséből -, Mallory (Robert Shaw) és Miller (Edward Fox) máris egy új, minden eddiginél rizikósabb feladatot kap: egy, a világháború szempontjából kulcsfontosságú hidat kell felrobbantaniuk Jugoszláviában. Útközben csatlakoznak a vakmerő Bamsby hadnagy (Harrison Ford) vezette amerikai kommandós csapathoz, a 10-es különítményhez, hogy együtt hajtsák végre a lehetetlennek tűnő küldetést. Ám amint megérkeznek Jugoszláviába, foglyul ejtik őket a németek, a küldetés pedig elveszettnek tűnik. Végül csodával határos módon sikerül megszökniük, és egy lélegzetelállító csata során sikerül teljesíteniük a megbízatást is.

 
3 990 Ft
  17-es fogolytábor, A (1DVD) (William Holden) (Oscar-díj) (feliratos)(színes fénymásolt borító)

A második világháború alatt egy csapat amerikai katona kerül
össze a hírhedt német fogolytáborban, a Stalag 17-ben.

Többnyire azzal töltik az idejüket, hogy azon mesterkednek,
hogyan segíthetnének egymásnak megszökni. De amikor két rabot megölnek egy szökési
kísérlet közben, nyilvánvalóvá válik, hogy spicli van közöttük.

William Holden Oscar®-díjat kapott a cinikus, éles
nyelvű katona alakításáért, aki azzal tölti az idejét, hogy svindliket eszel
ki, és különleges előjogokért seftel a németekkel.

 
4 990 Ft
5 nap háború (1DVD) (5 Days of War)

Renny Harlin (Még drágább az életed!) akciódús thrillerét megtörtént események inspirálták. A történet alapját az orosz-grúz háború 5 napja adja, egy amerikai újságíró és társai szemszögéből. A férfi (Rupert Friend – Az ifjú Viktória királynő, Az utolsó légió) operatőrével és egy fiatal grúz tanárnővel kerül a harcvonalba – az első orosz légitámadás idején. Miközben megpróbálnak biztonságos helyre menekülni, akaratlanul és szemtanúi, egyben dokumentálói lesznek ártatlan civilek tömeges meggyilkolásának. A történteket a világ tudomására akarják hozni – viszont a szálak mozgatói mindenképpen eltitkolnák...

 
1 990 Ft
Admirális, Az (1DVD)

Andrei Kravchuk filmje a XX. Század legfontosabb orosz történelmi eseményét az 1917-es októberi forradalmat és az azt követő polgárháborús éveket eleveníti fel, valós személyek életrajzából merítve.

Évek óta dúl az első világháború: németek és oroszok egyre kimerültebben küzdenek egymással. Kolcsak ellen-tengernagy olyan vakmerően és elszántan védi Szentpétervárt a tenger felöl, hogy a cár kinevezi a fekete-tengeri flotta főparancsnokának. A kinevezése tiszteletére rendezett fogadáson ismeri meg Annát, első tisztjének feleségét, akivel az első pillantásra olthatatlan szerelembe esnek. Az admirális új állomáshelyén is komoly dilemmával kénytelen szembenézni, amikor kitúr a forradalom, és a matrózok le akarják fegyverezni tisztjeiket...

Az ezt követő vérzivataros években Anna feltétel nélküli szerelme marad az admirális legfontosabb támasza, hiszen a nő a polgárháború éveiben még Szibériába is kész követni őt...

 
1 990 Ft
Ameddig a lábam bírja (1DVD) /használt, kissé karcos/

A film egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a Második Világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból. A tél csontig hatoló hidegében, át a sivár orosz vidékeken, életveszélyes találkozásokból menekülve, Forell elszántan tart hazafelé, családjához. Lépésről lépésre, nap nap után Perzsia - és az oly rég vágyott szabadság - felé igyekezve 14 ezer kilométer és három, teljes bizonytalanságban eltöltött év után célja már csak egy karnyújtásnyira van...

 
1 990 Ft
Bat 21 (1988) (1DVD) (Gene Hackman - Danny Glover)

Vietnam, 1968. Hambelton alezredes (Gene Hackman) – fedőneve: Bat 21 - az egyik legjobb stratégának számít az amerikai hadseregben. Ő is a fedélzetén utazik annak a kémrepülőnek, amelyet a vietkongok lelőnek. Egyetlen túlélőként az ellenséges vonalak mögött reked. Az amerikai hadseregnek létfontosságú, hogy előbb megtalálják, mint a vietkongok, mivel szigorúan titkos katonai információk birtokosa. Clark százados (Danny Glover) felderítő pilóta kapja a feladatot, hogy szervezze meg a légi mentőalakulatot és hozza vissza Hambletont élve, mielőtt a vietkongok végeznek vele.

 
1 990 Ft
Becstelen Brigantyk (1DVD) (Quentin Tarantino)

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

 
1 990 Ft
Bíborsivatag (1DVD)

Forestert, a repülőtisztet pár napos házasság után egy bombarobbanás megfosztja feleségétől. Burmába, a Bibor sivatagba kerül, a japán lerohanás idején. Megszállónak érzi magát, a halált keresi. Először egy burmai nő iránti szerelme rázza föl, majd egy kollegája szerencsétlen lezuhanása adja vissza életösztönét, végül saját repülőszerencsétlensége nyújt igazi lehetőséget arra, hogy megtalálja nyugalmát, a benne szunnyadó embert, mikor már szinte csupasz élőlényként cipeli végig a sivatagon sebesült társát. Ösztönné vált mozgatóereje csak a menekülés és a mentés.

 
1 990 Ft
Bőrnyakúak 1. (1DVD)

A film az Öbölháború idején játszódik Irakban. Főhőse egy szakasz tengerészgyalogos, akik parancsnokuk, Swoff (Jake Gyllenhaal) vezetése alatt teljesítenek szolgálatot és próbálják jó adag cinizmus és gyakran durva tréfák segítségével túlélni az elviselhetetlen forróságot, a nehéz sivatagi körülményeket és az orvlövészek állandó fenyegetését egy számukra teljesen ismeretlen kultúrájú országban.

Sam Mendes, az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezőjének háborús filmje egy egykori tengerészgyalogos által írt - a szerző szaud-arábiai és kuvaiti háborús tapasztalatait megörökítő - bestseller alapján készült.

 
1 990 Ft
  Cenzúrázatlanul (1DVD) (Redacted, 2007) (Brian De Palma filmje) (A fotó csak reklám!)

A valódi események által ihletett CENZÚRÁZATLANUL egy kis csapat amerikai katona köré összpontosul, akik egy iraki ellenőrzőponton állomásoznak. A film váltakozó szempontokon keresztül mutatja be ezeknek a katonák, a média és a helyi lakosok helyzetét rávilágítva arra, hogy az egyes csoportokra milyen hatással van az aktuális konfliktus és az egymás közötti viszálykodás.

De Palma (A sebhelyesarcú, Aki legyőzte Al Caponét, Mission: Impossible, Carrie, Fekete dália) elgondolkodtató, sokszor sokkoló képeken keresztül szembesíti nézőit a háború borzalmaival.

 
1 990 Ft
Company Of Heroes - Hősök szakasza (1DVD)

A II. világháború utolsó nagy, német hadművelete, az ardenneki offenzíva idején néhány amerikai katona ellenséges területen ragad, és elképesztő felfedezést tesz. Egy fejlesztés alatt álló szuperfegyver nyomára jutnak, és ha már ott vannak, megpróbálják elfogni a kísérleteket vezető német tudóst. Egy hozzájuk csapódó szökött hadifogollyal együtt, a náci Németország szívéig üldözik a férfit. Természetesen semmi esélyük: ők mégsem adják fel a harcot. A főszerepben csupa fantasztikus színész: Tom Sizemore (Ryan közlegény megmentése), Chad Michael Collins (Lopakodók: Újratöltve), Neal McDonough (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló), Vinnie Jones (Tolvajtempó, Blöff) és Jürgen Prochnow (A tengeralattjáró).

 
2 990 Ft
Csatamezők - Csata a Leyte-öbölben ( 1 DVD )

A CSATAMEZŐK sorozat alapos és átfogó képet nyújt a II. Világháború sorsdöntő csatáiról: részletesen mutatja be az egyes csaták parancsnokait, katonáit és fegyvereit. Az eseményeken túl megismerhetjük a csaták kirobbanásának indítékát és azok következményeit is, a kor katonai- és politikai helyzetével együtt. A sorozat nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy még többet tudjunk meg a II. Világháború napjainkra is nagy hatást gyakorló eseményeiről.


A II. Világháború utolsó nagy tengeri csatáját 1944 októberében vívta egymással az Amerikai Egyesült Államok és a Japán Császárság.


A Leyte-öbölbeli csatában a japán haditengerészet megpróbálta megsemmisíteni az amerikai csendes-óceáni flottát, és megakadályozni a partraszállást a Fülöp-szigeteken. Ennek nyomán bontakozott ki a világtörténelem legnagyobb tengeri ütközete, amelyben 208 hadihajó és 200 ezer tengerész és pilóta vívott elkeseredett ütközetet egymással éjjel-nappal. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a japánok bevetették az öngyilkos kamikázékat. Japán számára a Leyte-öböl volt az a döntő csata, ahol megállíthatták volna az amerikai előretörést a Csendes-óceánon, azonban kudarcot vallottak. A japán harci erő szinte teljesen megsemmisült és az amerikai haditengerészet lett a Csendes-óceán ura.

 
2 990 Ft
Dicsőség zászlaja, A (2DVD) (extra változat)

A film arról a hat tengerészről szól, akiről a világ egyik legismertebb fényképe készült: abban a pillanatban kapta őket lencsevégre Joe Rosenthal haditudósító, amikor éppen egyesült erővel kitűzik egy magaslatra az amerikai lobogót. Az viszont már nem látszik a képen, hogy hárman közülük még aznap meghaltak.

Clint Eastwood az amerikai történelem egyik legszimbolikusabb fotójának hátterét dolgozta fel.

A harcmezőn nincs idő a félelemre. Hetvenezer tengerészgyalogos számára az Ivo Dzsima-i csata nem csupán a II. világháború, de életük fordulópontja is volt.

A The New York Timesban „lehengerlően látványosnak” nevezett filmeposszal az Oscar-díjas Clint Eastwood a háború megrendítő tanulságát tárja elénk: a katonák a hazájukért harcolnak, de a barátaikért adják az életüket.

A kritikusok által „erőteljes, provokatív és bámulatos” (Peter Travers, Rolling Stone) alkotásként jellemzett A dicsőség zászlaja a hősiesség és bátorság őszinte története, amelyet meg kell őriznünk emlékezetünkben.

 
1 990 Ft
Ellenség karmaiban, Az (1DVD)

Hitler hírhedt tengeralattjáró-háborújának leghevesebb időszakában egy
német acélhallal folytatott csatája során az U.S.S. Swordfish legénysége
fogságba esik.

A német hajón szolgáló katonák nagy részét ágynak dönti az agyhártyagyulladás,
híján vannak az optimális tiszti vezetésnek, hogy ebben a kiélezett helyzetben
megfelelően láthassák el a legfontosabb feladatokat az életben maradásuk érdekében.

A hadifoglyokkal való bánásmód szabályait megszegve, a német legénységnek együtt
kell működnie az amerikaiakkal, hogy átvészeljék a veszélyes helyzetet, amely
csak fokozódik, amikor egy amerikai repülőgép-hordozó beméri őket. A legénység
és a hadifoglyok akaraterejét próbára teszi a túlélésért folytatott küzdelem...

 
1 490 Ft
Élők és a holtak, Az (1DVD) 2007  /használt, karcos/

A minden idők legjobb horvát filmjének kikiáltott, többszörösen díjazott háborús film két párhuzamos történeten keresztül mutatja meg a háborúk legsötétebb mélységeit. Az egyik a 93-as bosznia-hercegovinai harcokat veszi alapul, a másik szál a II. világháborúban küzdőket láttatja. Mindkét csapat reménytelen küzdelmet folytat az életben maradásért.

 
1 990 Ft
Fegyverek szava, A (1DVD) /feliratos/ használt, karcos

A II. világháború elején a japán hírszerzés rendre feltörte
a kódolt katonai rádióüzeneteket, jelentősen visszavetve az amerikai előrenyomulást
– egészen 1942-ig, mikor is az amerikaiak zseniális taktikához folyamodtak.

Kiképeztek több száz navajo indián származású tengerészgyalogost
a katonai rádióüzenetek titkosítására. Az ő kódrendszerük volt az egyetlen,
melyet a japánok nem tudtak megfejteni: a rejtjelezés ugyanis anyanyelvükön,
a rendkívül bonyolult navajo nyelven folyt. A kód feltörhetetlensége döntően
befolyásolta a háború végkimenetelét.

A fegyverek szava a Szaipan-sziget ellen indított
amerikai támadás eseményeit dolgozza fel. Joe Enders és Ox Anderson
tengerészgyalogost két navajo indián kódbeszélő („code talker”), Ben Yahzee
és Charlie Whitehorse személyes védelmével bízzák meg. A parancs szerint
szavatolniuk kell navajo társuk biztonságát, de ha az az ellenség kezére kerül,
„a kódot kell védeniük, bármibe kerüljön is”.

Amint a katonák között szövődő baráti kötelékek mind szorosabbá
válnak, lassanként ráébrednek, mit jelent, ha nem sikerül megvédeni a kódot
ismerő indiánt. Vajon milyen árat kell fizetniük ezért?

 
1 990 Ft
Háború angyalai, A (1DVD) (Angel of the Skies)

A II. Világháború legvéresebb időszakában a Brit Királyi Légierő minden lehetséges erejét latba veti, hogy visszaverje a német csapatok terjeszkedését. A dél-afrikai Kirk kapitány eltökélten hisz a győzelemben, ezért önkéntesnek jelentkezik a légierőhöz, hogy legénységével csapást mérhessen Németországra.
Küldetésük során gépük találatot kap és kénytelenek ellenséges területen landolni. A földet érést követően a legénységet üldözőbe veszi egy SS osztag. Kirk kapitány és legénysége próbál egy lépéssel az őket kutató német egység előtt járni, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek családjukhoz, azonban menekülési akciójuk nem a tervek szerint alakul...

 
1 990 Ft
Háború császára, A (1DVD) (Emperor) (Tommy Lee Jones)

A II. világháború végén Japán kapitulálása után Fellers tábornok nehéz s egyben felelősségteljes feladatot kap. Megbízzák, hogy vizsgálja meg Hirohito császár szerepét a háborúban. A döntés a császár életébe is kerülhet. A nyomozás közben egy cserediák, Aya is fontos szerepet kap, akivel a tábornok még évekkel ezelőtt találkozott az USA-ban.

 
1 990 Ft
  Halál 50 órája, A (1DVD) (bővített változat) (Pro Video kiadás)

Öt hónap telt el a normandiai partraszállás óta. Az amerikai erők biztosra veszik, hogy a német hadsereg megtört. Az ellenség azonban nem hajlandó beletörődni a vereségbe. Hogy időt nyerjenek legyőzhetetlen, új bombázóik bevetéséhez, egy utolsó, mindent elsöprő offenzívába fognak. Kezdetét veszi a halál 50 órája.

Ken Annakin rendező (A leghosszabb nap) a második világháború egyik legfontosabb összecsapását örökítette meg: a monumentális csatákat és az egyén leleményességét, amely nélkül a megfáradt katonák nem élték volna túl az embert próbáló európai telet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Charles Bronson, Telly Savalas. A halál 50 órája lehengerlő mestermű a háború borzalmairól és az önfeláldozó hősiességről.

 
1 990 Ft
HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják (1DVD)

1942: A Harmadik Birodalom fénykora. A londoni csehszlovák ellenállás megtervezi a második világháború legambiciózusabb katonai műveletét, az Anthropoidot. Két fiatal katonát, Jozef Gabcíkot és Jan Kubist Prágába küldenek, hogy meggyilkolják a legkegyetlenebb náci vezért, Reinhard Heydricht, az SS vezetőjét.
A Laurent Binet díjnyertes regényéből készült film nagyszerű színészek közreműködésével mutatja be azt a hihetetlen és megrendítő igaz történetet, amelyben a szabadság nevében bátor férfiak és nők tették kockára az életüket.

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés