Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

háborús


Sorrend:

prev
12
next

17-es fogolytábor, A (1DVD) (William Holden) (Oscar-díj)

A második világháború alatt egy csapat amerikai katona kerül
össze a hírhedt német fogolytáborban, a Stalag 17-ben.

Többnyire azzal töltik az idejüket, hogy azon mesterkednek,
hogyan segíthetnének egymásnak megszökni. De amikor két rabot megölnek egy szökési
kísérlet közben, nyilvánvalóvá válik, hogy spicli van közöttük.

William Holden Oscar®-díjat kapott a cinikus, éles
nyelvű katona alakításáért, aki azzal tölti az idejét, hogy svindliket eszel
ki, és különleges előjogokért seftel a németekkel.

 
4 990 Ft
Ameddig a lábam bírja (1DVD)

A film egy német katona, Clemens Forell történetét meséli el, aki a Második Világháború után szökik meg egy szibériai munkatáborból. A tél csontig hatoló hidegében, át a sivár orosz vidékeken, életveszélyes találkozásokból menekülve, Forell elszántan tart hazafelé, családjához. Lépésről lépésre, nap nap után Perzsia - és az oly rég vágyott szabadság - felé igyekezve 14 ezer kilométer és három, teljes bizonytalanságban eltöltött év után célja már csak egy karnyújtásnyira van...

 
2 990 Ft
Bat 21 (1988) (1DVD) (Gene Hackman - Danny Glover)

Vietnam, 1968. Hambelton alezredes (Gene Hackman) – fedőneve: Bat 21 - az egyik legjobb stratégának számít az amerikai hadseregben. Ő is a fedélzetén utazik annak a kémrepülőnek, amelyet a vietkongok lelőnek. Egyetlen túlélőként az ellenséges vonalak mögött reked. Az amerikai hadseregnek létfontosságú, hogy előbb megtalálják, mint a vietkongok, mivel szigorúan titkos katonai információk birtokosa. Clark százados (Danny Glover) felderítő pilóta kapja a feladatot, hogy szervezze meg a légi mentőalakulatot és hozza vissza Hambletont élve, mielőtt a vietkongok végeznek vele.

 
1 990 Ft
Becstelen Brigantyk (1DVD) (Quentin Tarantino)

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

 
1 990 Ft
  Becstelen Brigantyk (2DVD) (extra változat) (Quentin Tarantino)

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

 
2 990 Ft
Bíborsivatag (1DVD)

Forestert, a repülőtisztet pár napos házasság után egy bombarobbanás megfosztja feleségétől. Burmába, a Bibor sivatagba kerül, a japán lerohanás idején. Megszállónak érzi magát, a halált keresi. Először egy burmai nő iránti szerelme rázza föl, majd egy kollegája szerencsétlen lezuhanása adja vissza életösztönét, végül saját repülőszerencsétlensége nyújt igazi lehetőséget arra, hogy megtalálja nyugalmát, a benne szunnyadó embert, mikor már szinte csupasz élőlényként cipeli végig a sivatagon sebesült társát. Ösztönné vált mozgatóereje csak a menekülés és a mentés.

 
1 990 Ft
Bőrnyakúak 1. (1DVD)

A film az Öbölháború idején játszódik Irakban. Főhőse egy szakasz tengerészgyalogos, akik parancsnokuk, Swoff (Jake Gyllenhaal) vezetése alatt teljesítenek szolgálatot és próbálják jó adag cinizmus és gyakran durva tréfák segítségével túlélni az elviselhetetlen forróságot, a nehéz sivatagi körülményeket és az orvlövészek állandó fenyegetését egy számukra teljesen ismeretlen kultúrájú országban.

Sam Mendes, az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezőjének háborús filmje egy egykori tengerészgyalogos által írt - a szerző szaud-arábiai és kuvaiti háborús tapasztalatait megörökítő - bestseller alapján készült.

 
1 990 Ft
Csatamezők – Csata a Leyte-öbölben ( 1 DVD )
A CSATAMEZŐK sorozat alapos és átfogó képet nyújt a II. Világháború sorsdöntő csatáiról: részletesen mutatja be az egyes csaták parancsnokait, katonáit és fegyvereit. Az eseményeken túl megismerhetjük a csaták kirobbanásának indítékát és azok következményeit is, a kor katonai- és politikai helyzetével együtt. A sorozat nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy még többet tudjunk meg a II. Világháború napjainkra is nagy hatást gyakorló eseményeiről.


A II. V... 
2 990 Ft
Csatorna (1957) (1DVD) (Andrzej Wajda)

1944 augusztusában a német és szovjet haderő közé szorult lengyel ellenállók felkelést robbantottak ki Varsóban. A Honi Hadsereg rosszul felszerelt katonái két hónapon keresztül hősiesen tartották a várost, de a kegyetlen öldöklésben felőrlődve végül megadásra kényszerültek. A harcok befejeztével előbb a megtorlást kívánó németek rombolták le a települést, majd Sztálin „felmentő” csapatai vonultak be a végsőkig kimerült központba.

Andrzej Wajda háborús trilógiájának második darabja a Csatorna, amelyben a rendező elsőként vállalkozott arra, hogy a lengyel történelem és a második világháború egyik legdrámaibb, méltatlanul háttérbe szorított epizódját dolgozza fel. Bár Wajda maga is tagja volt a Honi Hadseregnek, a film a túlélő Jerzy Stefan Stawiński visszaemlékezésein alapul. Zadra (Wienczyslaw Glinski) főhadnagy és 43 bajtársának története a föld alatti csatornarendszerbe szorított felkelők tragédiájának állít emléket. A kis csapat tagjai a kelet-európai pokol valóságos mélységeibe szállnak alá, hogy utolsó küzdelmükkel az áldozathozatal, a hősiesség, és a nemzeti sors kérdéseire hívják fel a figyelmet.

A fiatal színészek kiváló teljesítménye és a bravúros operatőri megoldások 1957-ben a Csatornának juttatták a cannes-i zsűri különdíját, és Wajdát világszerte ismert rendezővé tették. Nem véletlen, hogy ma sokan a film bemutatásának dátumát egyben a Lengyel Filmiskola születési időpontjának is tekintik.

 
3 990 Ft
Dicsőség zászlaja, A (2DVD) (extra változat)

A film arról a hat tengerészről szól, akiről a világ egyik legismertebb fényképe készült: abban a pillanatban kapta őket lencsevégre Joe Rosenthal haditudósító, amikor éppen egyesült erővel kitűzik egy magaslatra az amerikai lobogót. Az viszont már nem látszik a képen, hogy hárman közülük még aznap meghaltak.

Clint Eastwood az amerikai történelem egyik legszimbolikusabb fotójának hátterét dolgozta fel.

A harcmezőn nincs idő a félelemre. Hetvenezer tengerészgyalogos számára az Ivo Dzsima-i csata nem csupán a II. világháború, de életük fordulópontja is volt.

A The New York Timesban „lehengerlően látványosnak” nevezett filmeposszal az Oscar-díjas Clint Eastwood a háború megrendítő tanulságát tárja elénk: a katonák a hazájukért harcolnak, de a barátaikért adják az életüket.

A kritikusok által „erőteljes, provokatív és bámulatos” (Peter Travers, Rolling Stone) alkotásként jellemzett A dicsőség zászlaja a hősiesség és bátorság őszinte története, amelyet meg kell őriznünk emlékezetünkben.

 
1 490 Ft
Ellenség karmaiban, Az (1DVD)

Hitler hírhedt tengeralattjáró-háborújának leghevesebb időszakában egy
német acélhallal folytatott csatája során az U.S.S. Swordfish legénysége
fogságba esik.

A német hajón szolgáló katonák nagy részét ágynak dönti az agyhártyagyulladás,
híján vannak az optimális tiszti vezetésnek, hogy ebben a kiélezett helyzetben
megfelelően láthassák el a legfontosabb feladatokat az életben maradásuk érdekében.

A hadifoglyokkal való bánásmód szabályait megszegve, a német legénységnek együtt
kell működnie az amerikaiakkal, hogy átvészeljék a veszélyes helyzetet, amely
csak fokozódik, amikor egy amerikai repülőgép-hordozó beméri őket. A legénység
és a hadifoglyok akaraterejét próbára teszi a túlélésért folytatott küzdelem...

 
1 490 Ft
Fegyverek szava, A (1DVD)

A II. világháború elején a japán hírszerzés rendre feltörte
a kódolt katonai rádióüzeneteket, jelentősen visszavetve az amerikai előrenyomulást
– egészen 1942-ig, mikor is az amerikaiak zseniális taktikához folyamodtak.

Kiképeztek több száz navajo indián származású tengerészgyalogost
a katonai rádióüzenetek titkosítására. Az ő kódrendszerük volt az egyetlen,
melyet a japánok nem tudtak megfejteni: a rejtjelezés ugyanis anyanyelvükön,
a rendkívül bonyolult navajo nyelven folyt. A kód feltörhetetlensége döntően
befolyásolta a háború végkimenetelét.

A fegyverek szava a Szaipan-sziget ellen indított
amerikai támadás eseményeit dolgozza fel. Joe Enders és Ox Anderson
tengerészgyalogost két navajo indián kódbeszélő („code talker”), Ben Yahzee
és Charlie Whitehorse személyes védelmével bízzák meg. A parancs szerint
szavatolniuk kell navajo társuk biztonságát, de ha az az ellenség kezére kerül,
„a kódot kell védeniük, bármibe kerüljön is”.

Amint a katonák között szövődő baráti kötelékek mind szorosabbá
válnak, lassanként ráébrednek, mit jelent, ha nem sikerül megvédeni a kódot
ismerő indiánt. Vajon milyen árat kell fizetniük ezért?

 
2 990 Ft
  Halál 50 órája, A (1DVD) (bővített változat) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Öt hónap telt el a normandiai partraszállás óta. Az amerikai erők biztosra veszik, hogy a német hadsereg megtört. Az ellenség azonban nem hajlandó beletörődni a vereségbe. Hogy időt nyerjenek legyőzhetetlen, új bombázóik bevetéséhez, egy utolsó, mindent elsöprő offenzívába fognak. Kezdetét veszi a halál 50 órája.

Ken Annakin rendező (A leghosszabb nap) a második világháború egyik legfontosabb összecsapását örökítette meg: a monumentális csatákat és az egyén leleményességét, amely nélkül a megfáradt katonák nem élték volna túl az embert próbáló európai telet. A filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan, Charles Bronson, Telly Savalas. A halál 50 órája lehengerlő mestermű a háború borzalmairól és az önfeláldozó hősiességről.

 
1 990 Ft
Harcosok szövetsége (1DVD) (Kang Je-Gyu)

A Ryan közlegény megmentése és az Elit alakulat legjobb hagyományai alapján készült ez a háborús film, amely két testvér tragikus történetét meséli el az ötvenes években kirobbanó koreai polgárháború viharaiban. A háború előtt Jin-tae keményen dolgozott azért, hogy fiatal öccse, Jin-seok bejusson a főiskolára. A harcok kezdetekor, akaratuk ellenére mindkettőjüket besorozza a Dél-Koreai hadsereg és azonnal a frontvonalra viszik őket. Hogy megmentse testvérét, Jin-tae alkut köt a feletteseivel: ha elég hősies tettet hajt végre, akkor korábban hazaengedik Jin-seokot. Jin-tae ezért minden őrült küldetést elvállal, miközben féltő gondoskodásával szinte megfojtja öccsét. Jin-seok elborzad, hogy az erőszak mit művel félelmet nem ismerő bátyjával, akit valósággal elsodor egy erőteljes Észak-Koreai offenzíva. Hosszú idő után találkoznak újra, de most már mint ellenségek…

 
2 990 Ft
  Híd a Kwai folyón (1DVD) (Oscar-díj) (Intercom kiadás) (szinkron)

Hadifoglyok csatája: a második világháború idején japán fogságba
esett angol katonák az embert próbáló, kegyetlen körülmények között is meg akarják
őrizni méltóságukat. Van, aki úgy, hogy engedelmeskedik rabtartói parancsainak
és van, aki úgy, hogy rabként is folytatja a háborút.

A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek
az angolokkal. Ha a híd felépül, az nagyon sok szövetséges katona életébe kerülhet.
Miközben őfelsége tisztjeinek egy része rombolna, mások pedig engedelmesen építenének,
útnak indul egy kommandó, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón...

A klasszikus háborús alkotás 7 Oscar®-díjjal büszkélkedhet,
köztük a legjobb film díjával!

 
1 990 Ft
  Híd a Kwai folyón (2DVD) (extra változat) (Oscar-díj) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

Hadifoglyok csatája: a második világháború idején japán fogságba
esett angol katonák az embert próbáló, kegyetlen körülmények között is meg akarják
őrizni méltóságukat. Van, aki úgy, hogy engedelmeskedik rabtartói parancsainak
és van, aki úgy, hogy rabként is folytatja a háborút.

A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek
az angolokkal. Ha a híd felépül, az nagyon sok szövetséges katona életébe kerülhet.
Miközben őfelsége tisztjeinek egy része rombolna, mások pedig engedelmesen építenének,
útnak indul egy kommandó, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón...

A klasszikus háborús alkotás 7 Oscar®-díjjal büszkélkedhet,
köztük a legjobb film díjával! DVD-n kétlemezes változatban, rengeteg extrával
jelenik meg a film!

 
1 990 Ft
  Híd túl messze van, A / Leghosszabb nap, A (2DVD) (Oscar-díj) (szinkron)

Híd túl messze van, A:

A neves forgatókönyvíró, William Goldman szerint A híd túl messze van egy új generáció válasza a másfél évtizeddel korábban készült hasonló szuperprodukcióra, A leghosszabb napra. Az összehasonlítás nem véletlen, hiszen mindkét monumentális háborús klasszikus a kor legnagyobb sztárjait állította csatasorba, hogy életre keltse a második világháború tragikus történetének egy-egy heroikus momentumát!
1944 végéhez közeledve a Szövetségesek biztosak abban, hogy hamarosan megnyerik a második világháborút. A katonák abban bíznak, hogy a karácsonyt mát szeretteik körében töltik. A brit Montgomery szerint elegendő egyetlen kemény ökölcsapás a németeknek, hogy csapataik térdre hulljanak. A németországi bevonuláshoz vezető út a stratégák szerint Hollandián keresztül visz, ahol a hírszerzők információi szerint könnyen legyőzhető német csapatok állomásoznak.

A haditerv készen áll: a Szövetségesek arra készülnek, hogy deszantosok bevetésével elfoglalják és biztosítják a Hollandián átvezető utat és a stratégiailag legfontosabb öt hidat, hogy az érkező csapatok szabad áthaladását semmi ne akadályozza. A kis holland városka, Arnhem közelében ledobott brit ejtőernyősök feladata elfoglalni az egyik legfontosabb hidat. Az előrejelzésekkel ellentétben azonban nem gyenge, kis létszámú német katonákkal találják szembe magukat, hanem egy egész SS ezreddel.

Feladatuk végrehajtása reménytelennek tűnik, de a szövetséges katonák mindent bevetnek a cél érdekében…

Leghosszabb nap, A:

A normandiai partraszállás történetét feldolgozó, két Oscar-díjat nyert klasszikus most új kiadásban, végre magyar szinkronnal is megjelenik a partraszállás 60. évfordulója apropóján.

A második világháború végkifejlete számos történész szerint a normandiai partraszállás sikerén múlt. A szövetségesek merész terve - összehangolt és váratlan támadást intézni a németekre onnan, ahonnan a legkevésbé számítanak rá - 1944. június 6-án súlyos veszteségek árán, de sikerrel járt.

Az 1962-ben forgatott klasszikus minden idők egyik legambiciózusabb filmje, amelynek alkotói a lehető legpontosabban, leghitelesebben szerették volna bemutatni a leghosszabb nap eseményeit. Ellentétben a partraszállásról szóló számos más filmmel, ebben az alkotásban mind az angolok, mind az amerikaiak, mind a franciák, mind pedig a németek szemszögéből megismerhetjük a csata szinte minden pillanatát.

A filmnek szinte minden szereplője főszereplő. Egyforma hangsúlyt kapnak a generálisok és a közkatonák, ugyanolyan részletesen megismerhetjük a partraszállást megelőző előkészületeket, mint magát az ütközetet - nem csoda, hogy szinte minden szerepben világsztárok neve köszön vissza!

A film monumentalitását jelzi, hogy szokatlan módon nem egy, hanem négy rendező forgatta több mint három évig, nyolc operatőr segítségével!

 
3 990 Ft
Hősök kora (2011 - Age Of Heroes) (1DVD) (Sean Bean)

1942-ben egy különleges alakulat létrehozásával próbálták meggyengíteni a német hadsereget. A Jones őrnagy (Sean Bean – A gyűrűk ura, Trónok harca, Fekete halál) vezette 30 Commando hihetetlenül veszélyes és kiemelt fontosságú feladatot kap, melynek végrehajtását a németek kegyetlen alpesi hadosztálya akadályozná meg.
A küldetés egyre reménytelenebbé és kockázatosabbá válik, míg végül élethalálharcba fordul át – melyben csak a legbátrabbak maradhatnak életben.

 
1 990 Ft
Katonák voltunk (1DVD) (Pro Video kiadás)

Békés tisztás valahol Észak-Vietnamban, körülötte erdős dombok.
A haditudósítások azonban hamarosan a Halál Völgyének nevezik: itt száll földre
egy elit helikopteres deszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes
vezetésével, és itt bontakozik ki az első szárazföldi összecsapás a vietnami
és amerikai katonák között.

A körülzárt amerikaiak a hatalmas túlerővel szemben csak
magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük
most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak, és mindannyiukat
várja otthon valaki: feleség, gyerek, anya, testvér. Épp, mint az ellenségeiket

Tudják, sokan nem fognak közülük hazatérni. Parancsnokuk
csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből, és ha megéri,
ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe...

 
1 490 Ft
Kémek a Sasfészekben (1DVD) (Pro Video kiadás)

A parancs világos: bejutni az alpesi erődbe, előkeríteni a generálist, majd kihozni onnan. Mindezt úgy, hogy közben nem bízhatsz senkiben, még a parancsban sem…

Clint Eastwood és Richard Burton kapják ezt a feladatot és be is jutnak a náci tisztek magashegyi sasfészkébe ebben a fordulatos, akciódús thrillerben.

A szórakoztató izgalmakat garantálja az író, Alistair MacLean (Navarone ágyúi, Zebra kutatóállomás) és a rendező Brian G. Hutton is. Szó, mi szó, feladták a leckét a jövő kémfilmjeinek.

 
1 490 Ft

prev
12
next

Sorrend:

Webáruház készítés