Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / kaland

Főkategória >DVD - külföldi >történelmi / kaland

Sorrend:

prev
12
next

13. harcos, A (1DVD) (Michael Crichton) (IPH kiadás)

Az ezredforduló idején járunk - az első ezredforduló idején. Bagdad fejlett civilizáció, ahol már a politikai intikák is megjelennek. Az előkelő Ahmed Ibn Fahdlan kiváltságos helyzetben van, de neki is távoznia kell - követként távoli vidékekre küldik -, amikor kiderül, hogy politikailag veszélyes szerelmi viszonyt folytat egy ifjú hölggyel.

Útja során Ahmed karavánja különös harcosok csapatával találkozik. A nem túl megnyerő külsejű férfiak elmondják, hogy hazájuk lakói halálos félelemben élnek. Éjszakánként egy szörnyű, titkos ellenség támad rájuk, elpusztít mindenkit, aki az útjába áll, megcsonkítja áldozatait és felfalja a halottakat.

A 12 harcos most népük megmentőjét keresi. Egy jövendőmondó megjósolta, hogy csak egy idegen, 13. harcos segítségével győzhetik le a gonoszt - nélküle kudarcra vannak ítélve. Ahmed nem hisz a szörny létezésében de nem tehet semmit - csatlakoznia kell a harcosokhoz, akik biztosak abban, hogy ő a kiválasztott...

Antonio Banderas (Zorro álarca, Desperado) a Die Hard - Drágán add az életed és A Thomas Crown-ügy rendezőjének új filmjében remekel, melyet a Jurassic Park írójának sikerregénye alapján forgattak!

 
1 490 Ft
Amazonok és gladiátorok (1DVD) (Amazons and Gladiators)

Hatvan évvel Krisztus születése után a római császár eljutott az ismert világok minden zegzugába - Afrikába, Európába, még a távol-keletre is, egészen Babilóniáig.

Caesar egyik legnagyobb tábornoka, Marcus Crassius, a pun háborúk hőse, Spartacus legyőzője még a császárnál is népszerűbb volt a Birodalomban, Caesar ezért száműzte őt, és egy Rómától távol eső
tartomány kormányzójává tette.

Crassius a népen töltötte ki dühét, vasmarokkal uralkodott felettük, viszont kegyetlen gladiátor-játékokkal kárpótolta őket. Erőszak iránti éhsége csillapíthatatlan volt és ha úgy tartotta kedve, lemészárolta egy falu teljes lakosságát is.

Serena, aki egy ilyen mészárlás során vesztette el családját, bosszút esküdött ellene. A félelmetes amazon harcos csapatához szegődve megtanulta a leghalálosabb harci technikákat.

Egyetlen cél lebeg a szeme előtt: személyesen akar leszámolni a rettegett Crassius-szal. A gladiátorok arénájában sor is kerül a végzetes párviadalra...

 
1 990 Ft
Augustus (1DVD) (Augustus, 2003) (Peter OToole)

Sok évvel e történet kezdete előtt a hispániai csatában Julius Caesart annyira lenyűgözte az ifjú Octavius helytállása, hogy unokaöccsévé fogadta őt.

Mostanra a hajdani fiatalemberből aggastyán lett és már jó ideje ő ül nagybátyja helyén, a császári trónon. Futára egy este tragikus hírrel érkezik: meghalt gyerekkori jó barátja, Agrippa, aki egy életen át segítője volt és egyben lánya férje is. Így most megözvegyült leányának, Juliának beszéli el rögös útját a császári trónig. Mesél a rengeteg véráldozatról, amelyre szükség volt ahhoz, hogy az álmok valósággá váljanak, és hogy Róma érdeke diadalmaskodhasson az egyes érdekcsoportok akarata felett. Mesél a fájó döntésekről, az árulásokról, melyekre azért kényszerült, hogy császár lehessen és Rómát felvirágoztathassa.

Bár a császárság fénykorát éli, Augustus még a halálos ágyán is felteszi a kérdést: „Vajon jól játszottam a szerepem az életnek nevezett komédiában?”

 
2 990 Ft
Blanche - A bosszúálló angyal (1DVD)

Franciaország egyik tartományában, ahol a hatalom korrupt, Mazarin (Jean Rochefort), a becstelen bíboros kétes üzelmeket folytat. A gyanús holmikkal való kereskedésnek, hitványságoknak, gyilkosságoknak semmi sem vet gátat. A bíboros lemészároltatja az ellene fellázadó nemes Peronne családot. Senki nem sejti, hogy a kis Blanche (Lou Douillon) csodával határos módon megússza és végignézi az öldöklést. A gyermeklányból, akit az egyik bűnbánó zsoldos magához vesz, gyönyörű, felnőtt nő lesz, aki bármire kész, hogy bosszút álljon.

Blanche, aki az egész vidéket rettegésben tartja, elfog egy értékes, Mazarinnek szánt szállítmányt, egy rakomány kolumbiai ördögport. Kitör a háború, KKK (Antoine de Caunes), a kardinális kegyetlen hóhéra a szép kalandor lány után veti magát. A történet nagy port kavar, híre eljut XIV. Lajos (José Garcia) és Ausztriai Anna fülébe is, aki sietve elküldi kémjét (Roschdy Zem). Ahogy a bíboros mondja: "Nem lesz könnyű végigcsinálni a business-t."

 
1 490 Ft
Druidák alkonya (1DVD) (Christopher Lambert)

Vercingétorix gall törzsfőnök még gyerekként szemtanúja volt apja kivégzésének. Bosszút esküdött és népe élére állt a fiatal vezér, aki köré egyre több lázadó törzs csatlakozott. Szellemi vezére, apja helyett apja Guttuart druida pap volt. Julius Ceasar megrendült galliai hatalmát nagyszabású hadjárattal akarta visszaszerezni. Vercingétorix kezdetben győzelmeket aratott, de a rómaik megnyerték a vad teuton törzsek támogatását a gallok ellen...

 
1 490 Ft
  Első lovag (1DVD) (1995) ( Kerülj szinkronba kiadás) (fotó csak reklám)

Arthur király a bölcs, nemes lelkű uralkodó kérlelhetetlen katona is, ha kell. Harcba száll a gonosz Malavant-tal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, ahol a házasság és a korona várja, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal.

Lancelot nem ismer félelmet, és sosem hátrál meg az ellenség elől. Tökéletes harcos. Azon veszi észre magát, hogy itt van az uralkodói udvarban, ahová nem a dicsőség vágya hajtotta, és nem is az, hogy elnyerje a lovagi címet. Ám Arthur király meglátja Lancelot-ban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. De ő csak egyet akar: az áhított nő kezét. Egy történet abból a korból, amikor a férfiak még megküzdöttek a becsületükért, és megvívtak egy nő szerelméért.

 
3 990 Ft
Első lovag (1DVD) (felirat)

Arthur király a bölcs, nemes lelkű uralkodó kérlelhetetlen katona is, ha kell. Harcba száll a gonosz Malavant-tal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, ahol a házasság és a korona várja, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal.

Lancelot nem ismer félelmet, és sosem hátrál meg az ellenség elől. Tökéletes harcos. Azon veszi észre magát, hogy itt van az uralkodói udvarban, ahová nem a dicsőség vágya hajtotta, és nem is az, hogy elnyerje a lovagi címet. Ám Arthur király meglátja Lancelot-ban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. De ő csak egyet akar: az áhított nő kezét. Egy történet abból a korból, amikor a férfiak még megküzdöttek a becsületükért, és megvívtak egy nő szerelméért.

 
1 990 Ft
Gyávaság tollai, A (1DVD) (Heath Ledger)

A 1890-es években játszódik a történet Szudánban, Afrika egyik legnagyobb angol gyarmatán. Öt fiatal elit tiszt éli unalmas napjait egy vidéki helyőrségben. Egy napon parancsot kapnak: erősítésként hét napon belül Kartúm-ba kell érniük az ostromolt brit parancsnokság védelmére. Az öt tiszt közül négyen örülnek, hogy végre harcolhatnak. Harry viszont félti életét és jövőjét. Nemrégen jegyezte el magát Ethne-vel, egy nyugalmazott tiszt lányával. Lemond rangjáról és a küldetésről. Nem számít azonban környezete heves reakciójára: barátaitól és szerelmétől négy madártollat kap, amelyek a gyávaságot jelképezik. Leendő apósa is kitagadja. Nincs más hátra, mint közben foglyul ejtett barátait kiszabadítania. Kalandos utakon elindul Kartúmba egy helybéli magányos harcos, Abou Fatma segítségével...

 
1 990 Ft
Hannibal - Róma rémálma (1DVD) (BBC) (2006)
A karthagói hadvezér, Hannibal Barkas egész életét a Római Köztársaság elleni küzdelemre tette fel. Mikor Róma a Földközi-tenger feletti uralom megszerzésére tör Hannibal elhatározza, hogy egyszer és mindenkorra leszámol hazája ősi ellenségével. Hadseregével a történelemben addig soha nem látott feladatra vállakozva saját földjén támadja meg a magabiztos Rómát, és egyetlen csatát sem vesztve a pusztulás szélére taszítja hatalmas ellenfelét. 
990 Ft
Herkules legendája (1DVD) (The Legend of Hercules)

Miután mostohaapja, a zsarnok király száműzi, Herkules megtudja, hogy ő valójában a legfőbb isten, Zeusz fia. Megtanulja használni félisteni képességeit, majd hadsereget szervez, hogy visszatérjen hazájába, és az elnyomottak élén harcoljon ebben az akcióval teli, látványos filmeposzban.

 
1 990 Ft
  Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (Oscar-díj) / Sade márki játékai (2DVD)

Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán:

A napóleoni háborúk idején a tenger hadszíntérré vált. Veszélyes, izgalmas
és ijesztő tereppé, ahol a legnagyobb ütközetek zajlanak és a legmerészebb katonák
mérik össze erejüket.

Jack Aubrey kapitány imádott hajója, a Surprise, egy váratlan
támadás során súlyosan megsérül. A kapitány azonban váratlan és szokatlan döntést
hoz. Nem vonul kikötőbe, hanem felettesei parancsait megtagadva, a sajátjánál
sokkal nagyobb francia hadihajó nyomába ered.

Fantasztikus kalandok és véres csaták során keresztül vezet az útjuk, miközben
csak egy cél lebeg a kapitány szeme előtt: utolérni és elsüllyeszteni az ellenséges
hajót.

Sade márki játékai:

Sade márki, a szadizmus keresztapja utolsó napjait
egy vidéki elmegyógyintézetben, Charentonban tölti. Itt végre jól érzi magát:
a bolondok között, elegánsan berendezett zárkájában nyugodtan foglalkozhat műveivel.

A ház idealista igazgatója támogatja munkáját, egy különös
tapasztalatokra éhes cseléd pedig szívesen válik bűntársává, ha át kell hágni
az itteni szabályokat.

Ám új felügyelő érkezik, aki mindenképpen el szeretné hallgattatni
a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét.

De Sade-ba azonban nem könnyű belefojtani a szót.
Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet
hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen, szörnyű eredménye pedig megrázza
az egész házat...

 
2 990 Ft
  Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán / Rettenthetetlen, A (2DVD) (Oscar-díj)

Kapitány és katona - A világ túlsó oldalán:

A napóleoni háborúk idején a tenger hadszíntérré vált. Veszélyes, izgalmas
és ijesztő tereppé, ahol a legnagyobb ütközetek zajlanak és a legmerészebb katonák
mérik össze erejüket.

Jack Aubrey kapitány imádott hajója, a Surprise, egy váratlan
támadás során súlyosan megsérül. A kapitány azonban váratlan és szokatlan döntést
hoz. Nem vonul kikötőbe, hanem felettesei parancsait megtagadva, a sajátjánál
sokkal nagyobb francia hadihajó nyomába ered.

Fantasztikus kalandok és véres csaták során keresztül vezet az útjuk, miközben
csak egy cél lebeg a kapitány szeme előtt: utolérni és elsüllyeszteni az ellenséges
hajót.

Rettenthetetlen, A:

Amikor William Wallace-nek megerőszakolják, majd megölik szerelmét a portyázó angol katonák, valami megszakad benne. A mindenre elszánt skót férfit eleinte csak a bosszúvágy fűti, meg akarja találni a tetteseket, hogy leszámoljon velük. Azután hamarosan ráébred, mi forog kockán: országa és népe függetlensége van veszélyben. Félelmet nem ismerve harcba száll a betolakodókkal.

A Wallace-ról keringő hihetetlen, ám igaz történetek minden hazafi szívébe bátorságot öntenek, a felkelőkből hadsereg gyűlik, és megküzdenek az elnyomókkal. A XIII. század kegyetlen világában is létezett szerelem. S az igaz szerelem akkor is csak szenvedés, vér és küzdelem árán teljesedhetett be.

 
2 990 Ft
Királyné nyakéke, A (1DVD)

A királyné nyakéke látványos romantikus kaland, melyben
a vágy, a csábítás, a szex, a fényűzés, a korrupcióról és a kapzsiság játssza
a főszerepet. Egy rendkívül aktuális provokatív történet a ködbe vesző XVIII.
századból.

Jeanne de la Motte-Valois, az élvhajhász, lázadó nő,
aki zseniális és életveszélyes konspirációs képességekkel volt megáldva, óriási
botrányt kavart rágalmaival a legfelsőbb körökben. Valószínűleg nem kis szerepe
volt abban, hogy Marie Antoinette és XVI. Lajos a guillotine-on
végezte és ezzel Franciaországban megdőlt 800 évig fennálló abszolutista monarchia.

A királyné nyakéke, amely a történelem egyik legizgalmasabb
korszakába vezet el bennünket, azt vizsgálja, mi történik, ha a nagyra törő
vágyak és a hatalom találkozik.

A történet Jeanne-ról, erről a vakmerő asszonyról
szól, aki megpróbálja visszaszerezni mindazt, amit igazságtalanul elvettek tőle.
És aki mindenkire nagyon veszélyes, aki az útjában áll. A bosszúnak néha igen
nagy ára van, de Jeanne bosszút akar állni – mindenáron.

Párizs pompás és kegyetlen város. A XVIII. század vége felé
egy magányos nő elhatározza, hogy maga is kegyetlen lesz: bosszút áll a királyon,
mert az kivégeztette szüleit, megalázta családját, őt magát pedig megfosztotta
nevétől.

A király körül élők hiúságát, pénzéhségét és hatalomvágyát
kihasználva vakmerő tervet eszel ki, melybe belekeveredik egy kardinális, Cagliostro,
a szélhámos, egy selyemfiú és maga Marie Antoinette is.

Mindannyian azt hiszik, hogy egy 647 gyémántból álló nyakék
megszerzése a tét. Csupán Jeanne de la Motte tudja, hogy annál sokkal
többrl van szó. Arra viszont ő sem gondol, hogy a botrány, amit kirobbant, történelmi
fordulóponthoz, egészen a Bastille lerombolásáig vezet...

 
2 990 Ft
Lovagok háborúja 2. - Harc a trónért (1DVD)

A nagysikerű első részt követően Jonathan English elkészítette a Lovagok háborúja második részét Michelle Fairley (Trónok harca) és Tom Austen (Borgiák) főszereplésével. A történetben a Rochester kastély ostromának túlélői próbálják feltartóztatni a kelta fosztogatókat, megvédve így családjukat és megmaradt birtokaikat.

 
1 990 Ft
Párizs császára (1DVD) 2018 (Vincent Cassel )
Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.... 
2 990 Ft
Pompeji (2014) (1DVD) (Kit Harington)

Az i. sz. 79-ben játszódó POMPEJI Milo (Kit Harington), a rabszolgából lett legyőzhetetlen gladiátor nagy ívű történetét követi nyomon. Milo versenyt fut az idővel, hogy megmentse álmai asszonyát, Cassiát (Emily Browning), egy vagyonos kereskedő lányát, aki akarata ellenére egy korrupt római szenátor (Kiefer Sutherland) menyasszonya lesz. Amikor kitör a Vezúv, és mindent elönt a pusztító láva, Milónak ki kell jutnia az arénából, hogy kimenekítse szerelmét, miközben a fenséges Pompeji a lángok martalékává válik körülötte.

 
1 990 Ft
Rettenthetetlen, A (1DVD) (Oscar-díj) (szinkron)

Amikor William Wallace-nek megerőszakolják, majd megölik szerelmét a portyázó angol katonák, valami megszakad benne. A mindenre elszánt skót férfit eleinte csak a bosszúvágy fűti, meg akarja találni a tetteseket, hogy leszámoljon velük. Azután hamarosan ráébred, mi forog kockán: országa és népe függetlensége van veszélyben. Félelmet nem ismerve harcba száll a betolakodókkal.
A Wallace-ról keringő hihetetlen, ám igaz történetek minden hazafi szívébe bátorságot öntenek, a felkelőkből hadsereg gyűlik, és megküzdenek az elnyomókkal. A XIII. század kegyetlen világában is létezett szerelem. S az igaz szerelem akkor is csak szenvedés, vér és küzdelem árán teljesedhetett be.

 
1 990 Ft
  Rettenthetetlen, A (2DVD) (extra változat) (Oscar-díj) (szinkron)

Amikor William Wallace-nek megerőszakolják, majd megölik szerelmét a portyázó angol katonák, valami megszakad benne. A mindenre elszánt skót férfit eleinte csak a bosszúvágy fűti, meg akarja találni a tetteseket, hogy leszámoljon velük. Azután hamarosan ráébred, mi forog kockán: országa és népe függetlensége van veszélyben. Félelmet nem ismerve harcba száll a betolakodókkal.
A Wallace-ról keringő hihetetlen, ám igaz történetek minden hazafi szívébe bátorságot öntenek, a felkelőkből hadsereg gyűlik, és megküzdenek az elnyomókkal. A XIII. század kegyetlen világában is létezett szerelem. S az igaz szerelem akkor is csak szenvedés, vér és küzdelem árán teljesedhetett be.

 
1 990 Ft
  Robin Hood (2010) (1DVD) (rendezői változat) (Russell Crowe)

Az Oscar-díjas Russell Crowe és Ridley Scott rendező a Gladiátor után ismét grandiózus kalandfilmet forgatott, méghozzá a világ egyik legismertebb hőséről, Robin Hoodról.
Ismerd meg a legenda mögött rejtőző férfi történetét: hogy lett a rettenthetetlen harcosból törvényenkívüli hős, aki martalócokból álló seregével véget vetett az igazságtalanságnak és felkelést szított Anglia korrupt és gyenge királya ellen.
A lázadó hős beleszeret a bátor Lady Marionba (az Oscar-díjas Cate Blanchett alakításában), de ahhoz, hogy a szívét elnyerje, Robinnak meg kell védenie a nő faluját, és szembe kell szállnia az országot kívülről és belülről egyaránt fenyegető ellenséggel. A kaland csábításának engedve Robin és emberei felkerekednek és csatába indulnak azért, hogy visszaszerezzék Anglia régi dicsőségét, ők maguk pedig legendává váljanak.

 
1 990 Ft
Sztrogoff Mihály (1956) (1DVD) (Carmine Gallone)

Feofar tatár kán elfoglalta Kelet-Szibériát és most Irkuck-ot fenyegeti. A cári titkosrendőrség semmiről sem tud. A távíró összeköttetés is megszakad. A cár valahogy figyelmeztetni akarja testvérét és ennek egyetlen egy útja, ha futárt küldenek Szibérián és az ellenőrzött területeken át. Erre egyedül Sztrogoff Mihály kapitány alkalmas. Hogy hitelesebb legyen utazása kísérőnek egy fiatal hölgyet kap maga mellé, mint feleség. Az áruló Ogaref Iván azonban meghiúsíthatja a tervet.

 
1 990 Ft

prev
12
next

Sorrend: