Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

családi / ifjúsági

Főkategória >DVD - magyar >családi / ifjúsági

Sorrend:

prev
12
next

Barátom, Bonca (1DVD) (Bujtor István)

Bence (Kovács Krisztián) hogy ne unatkozzon annyira a nyári szünetben, képzeletbeli vadállatokkal népe-síti be a parkot. A Nagy Vadász hamarosan társat is talál izgalmas portyáihoz miszter Doolittle (Berkes Gábor) személyében – aki természetesen nem más, mint egy másik élénk fantáziájú kisfiú. Pár esős nap miatt az újdonsült barátok kapcsolata megszakad. Bence elhatározza, hogy felkutatja barátját, akit Boncá-nak nevezett el, mivel nem tudja az igazi nevét. A nyomozás közben hősünk sok-sok Boncával megismer-kedik. Vannak köztük gyerekek, öregek és középkorúak; kedvesek, barátságosak, de szomorú Boncák is. Bálinttal, a festővel (Bujtor István) is barátságot köt, akitől rengeteg fontos dolgot megtanul az életről. Egy biztos: Bence a szünetben egy percig sem unatkozik, és a végén még miszter Doolittle is előkerül!

 
3 990 Ft
Bogáncs (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 29.)

Bogáncs nemzetsége már ősidők óta kiválóan teljesíti szolgálatát a somodorpusztai pásztorok mellett. Egyszer azonban a kis puli túl messzire kóborol az erdőben, s csapdába kerül. Cirkuszosok szabadítják ki, és ettől kezdve Bogáncs élete kalandos fordulatot vesz.

Kiderül, hogy a kutyus nem csak a birkaterelésben, de a cirkuszi komédiázásban is igen tehetséges. Ám sajnos a jólelkű mutatványosok is elveszítik őt. Bogáncs sintérkézre kerül.

Mi lesz most nélküle a cirkuszi produkcióval? És vajon Mihály bácsi, a szőrösszívű kutyapecér valóban elpusztítja a kiskutyát? Vagy eredménnyel jár Máté, az öreg pásztor kutatása?

 
2 990 Ft
Cimbora 2. - Halász Judit és cimborái (1DVD)

A Cimbora című műsor 1973-ban indult a Magyar Televízió műsorán és azóta is töretlen lelkesedéssel fut. A nagy múltú műsorról minden mai 30-as, 40-es éveiben járó kellemes emlékeket őriz, amit szeretne gyermekeivel megosztani.

A műsor olyan örök érvényű irodalmi műveket dolgoz fel, amelyek nem csak kötelező tananyagok, hanem a magyar kultúra elengedhetetlen részét is képezik.

Nem csak az írók, de a rendezők (Kardos Ferenc, Karinthy Márton, Szász János és még sorolhatnánk) is a halhatatlanok közt vannak, az előadókkal együtt, akik közt olyan neveket találunk, mint Gryllus Dániel, Gálvölgyi János, Halász Judit, Sebő Ferenc és még sokan az örök érvényű előadók közül.

A Cimbora hőskorából válogatunk kiadványainkban. Egy olyan műsorból, melynek mottója: A képernyőn keresztül annyit adjunk a gyerekeknek, amennyit csak lehet!

 
2 990 Ft
Csutak és a szürke ló (1DVD)

Csutakkal mindig csak baj van, a kisfiút még társai sem szívesen veszik be a játékba. Magányosan telik a szünidő, míg egy nap el nem köti a fuvaros nő vágóhídra való rozzant gebéjét. Az új jövevény társasága már belépőt jelent a gyerekcsapatba, együtt próbálják elhelyezni a lovat. Először a lakótelepen, majd Katiék pincéjében rejtegetik, végül a szigeten, egy elhagyott lakókocsiban találnak neki helyet. A gyerekek minden idejüket itt töltik.
A fuvaros nő azonban nyomozni kezd a gebe után.

 
2 990 Ft
Fantasztikus nagynéni, A (1DVD)

Máli néni (Ruttkai Éva) negyven év után visszatér Magyarorszárga, a mesés Argentínából. Családját, Némethiéket hatalmas meglepetésként éri a távoli rokon viszontlátása.

A család két legkisebb tagja, a tizenéves Huba és Csaba azonban hamar megkedveli az eddig soha sem látott nagynénit, így nem is meglepő, hogy amikor Máli egy különös ötlet által vezérelve Tivadar nevű autómobiljával nekivág az országnak, a két fiú vele tart. A fantasztikus nagynéni fejébe veszi, hogy megkeresi ifjúkori szerelmét, Gergőt, hogy végre megtalálja a valódi boldogságot. Ám a nyomok egyszerre három Gergőhöz is vezetnek, így a keresés nem is olyan egyszerű. A kis csapat sorra járja végig a különböző Gergőket, hogy megtalálják az igazit, egészen addig, míg autójuk a Balaton partján le nem robban. Máli itt megismerkedik a helyi tekepálya nagyágyújával, a környék legjobb autószerelőjével, Gém mesterrel (Zenthe Ferenc)...

 
2 990 Ft
  Hahó, a tenger! (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 12.)

A szülők nagy gondban vannak. Hamarosan kisbabájuk születik, és fogalmuk sincs, hogy közöljék a hírt az első osztályos Öcsivel. Addig halogatják a dolgot, míg végül a kisfiú barátnőjétől, Évitől értesül a nagy újságról.

Öcsi fel van háborodva, hogy mindent ő tud meg utoljára. Ráadásul fogalma sincs, miért örülnek szülei annyira egy idegennek, akiről azt sem tudni, fiú-e vagy lány. Mire azonban a családi Trabanttal hazaszállítják a kórházból a kis jövevényt, Öcsi is megbarátkozik a helyzettel. Még az Öcsi nevet is átadja a család legifjabb tagjának, és úgy dönt, ő ezután valódi keresztnevét fogja használni.

 
1 990 Ft
  Hahó, Öcsi! (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 11.) (kissé karcos példány)

A Balog család mindig rohan, az öt éves Öcsire soha nincs senkinek ideje. Ráadásul rossz viselkedése miatt a fürdőszobába is bezárják egy nyári reggelen. A fürdőkád vizén azonban kis vitorláson Kököjszi és Bobojsza siet a kisfiú megmentésére.

A jóságos törpék segítenek a Öcsinek megtalálni az Időt, hogy szülei végre tudjanak vele foglalkozni.

A kisfiú útja az óragyárba, majd a bergengóc király udvarába vezet. Ott megtudja, hogy az Időt a hétfejű sárkány rabolta el. Hála a kis királylánytól kapott varázsvirágnak, a hős Öcsi legyőzi a rettenetes sárkányt. Így elnyeri a királylány kezét, a fele királyságot, de legfőképpen az Időt. Így visszatértekor már kedves, türelmes szülők várják, s boldogan indul az óvodába.

 
1 990 Ft
Ismeretlen ismerős (1DVD) (Halász Judit) (angol felirat)

A kedves kis mesejáték hőse Dani, aki nem akármilyen gyerek, hiszen helikofferen érkezett a földre. Egy színésznő hétvégeken a gyermekotthonban élő kisfiút hazaviszi magához, és hamarosan jó barátságba kerülnek egymással. Daninak azonban vissza kell térnie hazájába.

 
1 990 Ft
  Keménykalap és krumpliorr (1DVD) (A teljes sorozat egy lemezen)

"Itt van, megjött Bagaméri!" "Úgyis mondhatnánk, hogy én vagyok az utca hírmondója!" Ki ne hallotta volna már ezeket a szállóigéket.

Keménykalap és krumpliorr az egyik legszórakoztatóbb magyar gyermekfilm.

 

A Vadliba kisdobosörs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására.

Megpróbálják rendbehozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.

További értetlen, álomszegény felnőttek - a kapkodó, bolondos igazgató, a keserédes fehérbohóc, a fontoskodó Lópici, a torkoskodó parkőr, a mániákus fürkészdoktor - gördítenek akadályokat az oroszlánszívű gyerekek útjába, de sok mulatságos bonyodalom után elkapják a tolvajt s beteg barátjuk a csupa világszámot előadó Hörömpő Cirkuszt. Világszám!

 
2 990 Ft
Keménykalap és krumpliorr 1-2. (2DVD - összecsomagolva)

A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbehozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.

 
3 990 Ft
  Kincskereső kisködmön (1973) (1DVD) (Móra Ferenc - Szemes Mihály) (Mokép kiadás) (angol felirat)

Szűcs Ferkó a nyomorban élő falusi gyermekek mindennapjait éli, de szárnyaló fantáziája segítségével a mesék és babonás történetek világába jut el. Édesapja egy gyönyörű ködmönt varr neki, melyben egy angyal vigyázza Ferkó minden lépését. Szükség is van rá, mert az öreg Küsmödi bácsi, az öreg bánya őre el akarja varázsolni, az iskolában pedig társai csúfolják. Ferkó a „csodatévő” kisködmön segítségével saját erejéből felül tud kerekedni a bajokon. Amikor új osztálytársa, a szerencsétlen sorsú kis Bicebóca ellenében csalást követ el, hogy ő nyerje el a matekdolgozat hibátlan megoldásáért járó Égbelátót, megrohanja a lelki ismeretfurdalás és elhatározza, hogy minden bűnét jóvá teszi…

A Kincskereső kisködmön Móra Ferenc megható regényének filmes feldolgozása.

 
1 490 Ft
  Kincskereső kisködmön (DVD) Magyar filmek gyűjteménye 13.  (2006)
Szűcs Ferkó a nyomorban élő falusi gyermekek mindennapjait éli, de szárnyaló fantáziája segítségével a mesék és babonás történetek világába jut el. Édesapja egy gyönyörű ködmönt varr neki, melyben egy angyal vigyázza Ferkó minden lépését. Szükség is van rá, mert az öreg Küsmödi bácsi, az öreg bánya őre el akarja varázsolni, az iskolában pedig társai csúfolják. Ferkó a „csodatévő” kisködmön segítségével saját erejéből felül tud kerekedni a bajokon. Amikor új osztálytársa, a szerencsétlen sors... 
1 990 Ft
  Kire ütött ez a gyerek? (1DVD) (Janikovszky Éva - Alföldi Róbert)

Egy normálisan növekedő, fejlődő fiú kamaszkorba lép. Ezt onnan veszi észre, hogy rögtön krízishelyzetbe kerül: eddig bármit csinált, az általános tetszést váltott ki környezetéből, most ugyanennek a közegnek semmi sem tetszik. A mű szerint ez a dolgok rendje, ezt a konfliktust túl kell élni. Szerencse, hogy az alagút végéről már eljut a hőshöz és hozzánk néhány reménysugár. Mindez a legsematikusabb tanmese. Csak éppen a fonákjáról ábrázol mindent az író. Azért nevetünk olyan abbahagyhatatlanul.

Janikovszky Éva humoros, szeretettel teli művét Alföldi Róbert vitte filmre!

 
2 990 Ft
Kisfiú meg az oroszlánok, A (1DVD)

Gyakran teremtünk magunknak olyan álomvilágot, amelynek természetesen mi állunk a középpontjában és amelyet képzeletbeli barátokkal népesítünk be - hogy ne legyünk olyan magányosak...

Bruckner Szigfrid bár világhírű oroszlán, mégis segítségre van szüksége: élete párjának, Szilviának hirtelen nyoma veszett, ráadásul többet nem is léphet színpadra. Egy okos és bátor kisfiú segít öreg barátján, hogy visszanyerje szerelmét és valóra válthassa álmát…

 
1 990 Ft
  Kismaszat és a gézengúzok (1DVD) (Automata Multimédia kiadás)

Filmünk főhőse Kismaszat, aki egy hazánkban turistáskodó svéd házaspár egy év körüli szöszke gyermeke, akit a szülők elveszítenek. Erről azonban egyikük sem tud, mert mindketten a másiknál hiszik a csöppséget és vidáman ismerkednek Budapesttel.

A csecsemőt megtaláló három jó barát – a Gézengúzok – és a segítségükre siető taxisofőr –BODROGI GYULA- mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a mit sem sejtő szülőket. Nem egyszerű a dolguk, hiszen a csöppség egyetlen szót sem beszél magyarul.

 
2 990 Ft
Kőmajmok háza, A (1DVD) (Fonyó Gergely) (+angol felirat)

A történet egyik főszereplője a tizenéves Kornél, akit édesanyja egyedül nevel, és aki ráadásul asztmában szenved, ezért sokszor nem tud részt venni barátai játékában, valamint a hasonló korú Gyuri, aki ugyanabban a házban lakott mint Kornél, csak 30 évvel ezelőtt. A nyári szünetben felbukkan egy furcsa kislány, aki elképesztő történeteket ad elő Kornélnak a ház lakóiról, és titokzatos múltjáról. Iza egész kis mágikus univerzumot költ, amiben mindennek és mindenkinek csodálatos tulajdonságai és képességei vannak. A fiú és a kislány közös nyomozásba kezd, aminek tétje, hogy megtalálják-e a gonosz Árnyékrablók (Peritonok) által elrabolt egykori Garabonciást, Kornél apját...

 
2 990 Ft
Le a cipővel (1DVD)

Palánk, Bádogos, Csepcsányi és a többiek először mennek háromnapos kirándulásra szülői felügyelet nélkül - minthogy már nagyfiúk. A szülők titokban megbízzák a helybelieket, figyeljék fiaikat, vigyázzanak rájuk, mert azok még kisfiúk. Az "őrangyalszolgálat" kezdetben jól is működik; a bajok akkor kezdődnek, amikor a fiúk elkezdik az előre megtervezett nagy számháborút.

 
3 990 Ft
Legyél te is Bonca! (1DVD) (Bujtor István)

A Barátom, Bonca című film főhősei: a Nagy Vadász és miszter Doolittle, alias Bence és Andris tavaly nyáron kalandos körülmények között ismerkedtek össze a parkban, miközben oroszlánokra vadásztak és a Viktória-tó lecsapolását fontolgatták. Idén nyáron pedig csodálatos módon rátalálnak egy újabb Boncára! Ráadásul ez az új Bonca egy lány… És mindennek tetejébe halvány fogalma sincs a boncaságról… De amire újra eljön a tanévkezdés, e kedves történet szereplői megint annyi izgalmas kalandot él át, amennyit egy átlagos gyerek egy egész év alatt sem.

 
3 990 Ft
  Ludas Matyi (1949) (1DVD) (Soós Imre) (MNFA kiadás) (angol felirat)

A reformkorba áthelyezett történetben Ludas Matyi, miután Döbrögi elkoboztatta a vásárban libáit és megverette, nem egyedül kezd harcba, hogy móresre tanítsa a földesurat és az egész úri világot, hanem társra lel Gergely hajdúban és szerelmében, Pirosban.

A vándorszínész társulat, valamint a debreceni tudós professzor is megsegítik, a harmadik visszafizetésnél pedig már az egész nép mellette áll.

 
2 990 Ft
  Ludas Matyi (1949) (1DVD) (Soós Imre) (Mokép kiadás) (angol felirat)

A reformkorba áthelyezett történetben Ludas Matyi, miután Döbrögi elkoboztatta a vásárban libáit és megverette, nem egyedül kezd harcba, hogy móresre tanítsa a földesurat és az egész úri világot, hanem társra lel Gergely hajdúban és szerelmében, Pirosban.

A vándorszínész társulat, valamint a debreceni tudós professzor is megsegítik, a harmadik visszafizetésnél pedig már az egész nép mellette áll.

 
2 990 Ft

prev
12
next

Sorrend: