Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

kaland


Sorrend:

Dunai hajós, A (1DVD) (Mokép kiadás)

Az 1876-os a sigmaringei horgászverseny győztese Borús úr, alias Ladko, a bolgár nemzeti függetlenség harcosa fogadásból végig ladikozik a Dunán, a Fekete-tengerig. Természetesen célja az, hogy eljusson a bolgárokhoz, akiknek fegyvert és pénzt visz. Jager úr, a rendőrnyomozó mellészegődik, mert gyanús neki, hisz a Duna mentén több kastélyt kirabolt bizonyos Ladkó és bandája. A valódi Ladkót, Borus urat figyelik, sőt feleségét az igazi rablóbanda vezére Striga hajójára csalja, hogy ott házasságot kössön vele. Mindenki úgy tudja ugyanis, hogy Ladkó már nem él.

 
1 990 Ft
  Egy magyar nábob (1966) (1DVD) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás)

A romantikus történet a reformkorban játszódik. Szereplői között találkozunk Szentirmay Rudolffal, és a kor nagy politikusával Wesselényi Miklóssal.
Főhőse a különcségeiről híres vagy inkább hírhedt dúsgazdag Kárpáthy János, magyar nábob.
Unokaöccse, az eladósodott Abellinó a mérhetetlen vagyon örökségére pályázik.
De Kárpáthy keresztülhúzza számítását.
Nemcsak egy lány becsületét menti meg azzal, hogy nőül veszi, hanem így végleg kizárja számító rokonát az örökségből.
Megszületik gyermekük, Kárpáthy Zoltán…

 
2 990 Ft
  Kárpáthy Zoltán (1966) (1DVD) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás)

„Jókai nemcsak természetvédelmi terület, nemcsak irodalmi-történelmi múzeum, hanem kincshalom is. Kincshalom az örök romantika, a mételytelen, fullánktalan kaland számára, filmben, tévében, az eljövendő holo-moziban, és kincshalom a kalandon átfénylő magyar tudat számára, népmeseien tiszta nemzeti színben.” (Nemes Nagy Ágnes)

Noha Várkonyi Zoltán romantikus, monstre filmjei nem pótolhatják a regények szóképeinek lebegő költőiségét, iramló kalandosságát, mégis van egy utánozhatatlan atmoszférájuk, köszönhetően a csodálatos szereposztásnak is. Az Egy magyar nábob és a Kárpáthy Zoltán a hatvanas-hetvenes évek legnézettebb filmjei voltak, amelyekre ma már erős nosztalgiával tekintünk vissza.

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés