Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

kaland


Sorrend:

Brazilok (1DVD) (2017)  (angol felirat)
Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban... 
3 990 Ft
Dunai hajós, A (1DVD) (Mokép kiadás)

Az 1876-os a sigmaringei horgászverseny győztese Borús úr, alias Ladko, a bolgár nemzeti függetlenség harcosa fogadásból végig ladikozik a Dunán, a Fekete-tengerig. Természetesen célja az, hogy eljusson a bolgárokhoz, akiknek fegyvert és pénzt visz. Jager úr, a rendőrnyomozó mellészegődik, mert gyanús neki, hisz a Duna mentén több kastélyt kirabolt bizonyos Ladkó és bandája. A valódi Ladkót, Borus urat figyelik, sőt feleségét az igazi rablóbanda vezére Striga hajójára csalja, hogy ott házasságot kössön vele. Mindenki úgy tudja ugyanis, hogy Ladkó már nem él.

 
2 990 Ft
  Egy magyar nábob (1966) (1DVD) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás)

A romantikus történet a reformkorban játszódik. Szereplői között találkozunk Szentirmay Rudolffal, és a kor nagy politikusával Wesselényi Miklóssal.
Főhőse a különcségeiről híres vagy inkább hírhedt dúsgazdag Kárpáthy János, magyar nábob.
Unokaöccse, az eladósodott Abellinó a mérhetetlen vagyon örökségére pályázik.
De Kárpáthy keresztülhúzza számítását.
Nemcsak egy lány becsületét menti meg azzal, hogy nőül veszi, hanem így végleg kizárja számító rokonát az örökségből.
Megszületik gyermekük, Kárpáthy Zoltán…

 
2 990 Ft
Fekete gyémántok 1-2. (1976) (1DVD) (Jókai Mór)

Berend Iván vidéki nemes, bányamérnök, aki személyesen vezeti kis bondavári bányáját. Az 1860-as években olyan oltóanyaggal kísérletezik, amely eloltja a bányatüzet. Egy napon ide érkezik Kaulmann Félix bécsi bankár, aki szeretné kiaknázni az egész szénmedencét, Berend Ivánt tönkretéve. Segítőtársai az ott dolgozó szépséges Evila, és völegénye Szaffrán Péter.

 
3 990 Ft
  Kárpáthy Zoltán (1966) (1DVD) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (MANDA kiadás) (angol felirat) (kissé karcos példány)

„Jókai nemcsak természetvédelmi terület, nemcsak irodalmi-történelmi múzeum, hanem kincshalom is. Kincshalom az örök romantika, a mételytelen, fullánktalan kaland számára, filmben, tévében, az eljövendő holo-moziban, és kincshalom a kalandon átfénylő magyar tudat számára, népmeseien tiszta nemzeti színben.” (Nemes Nagy Ágnes)

Noha Várkonyi Zoltán romantikus, monstre filmjei nem pótolhatják a regények szóképeinek lebegő költőiségét, iramló kalandosságát, mégis van egy utánozhatatlan atmoszférájuk, köszönhetően a csodálatos szereposztásnak is. Az Egy magyar nábob és a Kárpáthy Zoltán a hatvanas-hetvenes évek legnézettebb filmjei voltak, amelyekre ma már erős nosztalgiával tekintünk vissza.

 
2 990 Ft
Sobri (2002) (1DVD) (Novák Emil) (angol felirat)

A film a valóságos, legendák övezte betyár, Sobri Jóska
történetét meséli el. A történet két fő szálon fut: egyrészt Sobri bandájának
kalandjait követi, másrészt Sobri Jóska és Répa Rozi szerelmének
történetét meséli el.

Sobrinak nem csak származása volt homályos, halála
is többféleképpen hagyományozódott az utókorra: egyesek szerint hajtóvadászatot
indítottak ellene. Mások úgy tartják, Amerikába menekült, s ott folytatta a
betyárélet hagyományait...

 
1 990 Ft

Sorrend: