Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

életrajzi


Sorrend:

Kádár (2009) (1DVD)

Kádár János nevét talán nincs olyan magyar felnőtt, aki ne ismerné. Ám a nevével fémjelzett korszakról sokakban mégsem él igazán tiszta kép, holott a mai magyar gondolkodásra még mindig hatással és befolyással bír. Kádár halálának (és a rendszerváltás) 20. évfordulója alkalmából készült e dokumentumfilm, amely különféle archív híradófelvételekkel, sajtófotókkal, valamint interjúkkal és több hónapos kutatómunkával készült. A film nem kívánja minden részletében tisztázni a korszak ellenmondásait, történéseit, "csupán" Kádár János politikai pályafutását mutatja be.

 
1 990 Ft
Leszármazottak (1DVD)
E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori tetteinek emlékével valamennyien nehezen élnek együtt, mert a tettek elborzasztják őket, ám él bennük az apa vagy a nagyapa szeretete, sőt akár tisztelete is. Magyarországon hasonló nyilatkozattal, interjúval, dokumentumfilmmel mindezidáig nem találkozhattunk. Most Endre László Magyarországon élő fia, valamint ké... 
2 990 Ft
  Varázsló álma, A (1DVD) (Eperjes Károly) (Csáth Géza életrajzi film)

A fiatal Csáth Gézát, eredeti nevén Brenner Józsefet zeneművésznek szánták a szülei. Ő maga festő szeretett volna lenni, alkotásait azonban kinevették. A fiatalember írásaira viszont már korán felfigyeltek a Nyugat író. Az ifjú Csáth Géza első, 1908-as novelláskötete, A varázsló kertje a gyermekként megélt és felnőtt fejjel újraértékelt élettapasztalatokat meséli el finom, mélabús líraisággal. Ezeket az írásokat és a rövid életű írózseni tragikus életútját idézi a képernyőre az 1986-os tévéfilm, a főbb szerepekben Eperjes Károllyal, Udvaros Dorottyával, Jordán Tamással, Kováts Adéllal és a magyar színművészet további kiemelkedő alakjaival.

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés