Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus


Sorrend:

  Csongor és Tünde (1DVD) (1986) (Vörösmarty Mihály) (Zsurzs Kati, Safranek Károly)

A Vörösmarty Mihály műve alapján készült filmben a boldogságkeresés szimbolikus történetét követhetjük nyomon. Csongor (Safranek Károly), az ifjú hős és Tünde (Zsurzs Kati) igaz szerelmének mindenki számára ismerős története elevenedik meg előttünk. Csongor hosszú ideig keresi-kutatja a földre szállt tündér otthonát, Tündérhont, hogy ráleljen szíve választottjára. Ám útját állandó veszély és csábítás kíséri, mivel a gonosz boszorkány, Mirigy (Gobbi Hilda) mindent megtesz, hogy a szerelmesek boldogságát tönkretegye. Csongor a keresés közben számtalan különös emberrel és lénnyel találkozik, köztük Kalmárral, a Tudóssal, a Fejedelemmel vagy a három ördögfival, akiket hősünk fondorlatos módon saját oldalára állít. Ám a legnagyobb veszélyt a Mirigy által irányított ördögi csábító, Ledér (Pálos Zsuzsa) jelenti Csongor számára, hiszen mindent megtesz, hogy az ifjú felhagyjon boldogsága, szerelme keresésével.

 
1 990 Ft
  Dunaparti randevú (1936) (1DVD) (Perczel Zita) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 10.)

A gazdag gyáros nem nézi jó szemmel, hogy leányának egy fiatal kezdő író udvarol. A lány makacssága miatt látszólag mégis beleegyezik a házasságba, feltéve, hogy ha az író éppen megjelenő, Duna-parti randevú című regénye sikeres lesz. Az apa igyekszik megbuktatni a művet, de az élelmes fiatalember hirdetést ad fel az összes napilapban, s ennek hatására a könyv elsöprő sikert arat.

 
990 Ft
  Jó estét nyár, jó estét szerelem 1-2. rész (1DVD) (Automata Multimédia kiadás)

Az alacsony termetű, jelentéktelen külsejű, ám furcsa, végzetes módon "görögös fejű" fiatal lakatost különös szenvedély, megszállottság keríti hatalmába. Kitűnően dolgozik, ám fizetését egy-két nap alatt elkölti, a többi hétköznapokon szilván él, mindenről lemond, albérletbe húzódik. Azon az egy-két napon azonban ő Edman Viktor úr, a görög nagykövetség diplomatája, aki igencsak törve beszél magyarul. A margitszigeti Nagyszállóban lakik, csak a legelegánsabb éttermekben és bárokban forog. Asztaláról sohasem hiányozhat a görög zászló, szórja a pénzt, ragyogó szépségű leányoknak-asszonyoknak udvarol.

A történet persze, törvényszerűen tragédiába torkollik. Az a gyönyörű lány, akibe Viktor végzetesen szerelmes lesz, aki előtt már-már felfedi magát, rájön a csalásra, szinte kihívja féktelen elkeseredésében a sorsot, csaknem kényszeríti a fiút, hogy végezzen vele.

 
2 990 Ft
Szerelem bolondjai, A (1DVD)

A film a XIX. század első felében játszódik. Hartner Nándor főispán feleségétől elváltan, a politikától visszavonultan él. Személyi titkára elhatározza, hogy a gyakorlatban valósítja meg szellemi eszményképe, Machiavelli nézeteit. Ellopja Hartner naplóját, és ennek segítségével irányítja a politikai és szerelmi bonyodalmakat. Végül fény derül üzelmeire.

 
2 990 Ft

Sorrend: