Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - magyar >romantikus / dráma

Sorrend:

Akli Miklós (1DVD) (Mikszáth Kálmán) (Révész György)

A XIX. Század elején játszódó történet arról, hogyan esik áldozatul a szerelem a nagypolitikának. Akli Miklós Ferenc császár udvari bolondja. Beleszeret a császár gyámleányába, annak a Kovács ezredesnek a leányába, aki a császár elleni merényletben halt meg. A romantikus szerelem először a nagypolitika miatt nem teljesedhet be, évek múltán pedig éppen kettejük házasságkötésével akarnak gátat vetni a további cselszövéseknek. Pedig a két ember egyszerűen csak szeretni akarta egymást.

 
3 990 Ft
Aranyember, Az (1962) (1DVD) (Jókai Mór)
Jókai e regényének témáját, alakjait gyermekkori komáromi élményeiből merítette. A két ellentétes nőalak között vergődő férfi, s a lakatlan sziget motívumai vonzóvá tették a filmesek számára Jókai művét. Gertler Viktor ezekre a romantikus, kalandfilmes elemekre koncentrált. Legendás színészeket felvonultató filmje a hatvanas évek elejének egyik leglátványosabb, szélesvásznú vállalkozása volt. 
1 990 Ft
  Aranyember, Az (1962) (1DVD) (Jókai Mór) (MANDA kiadás) (+angol felirat)

Jókai e legkedvesebb regényének témáját, alakjait gyermekkori komáromi élményeiből merítette. A két ellentétes nőalak között vergődő férfi, s a lakatlan sziget motívumai vonzóvá tették a filmesek számára Jókai művét. Gertler Viktor ezekre a romantikus, lélektani elemekre koncentrált. 1962-ben készült elegáns stílusú, legendás színészeket felvonultató filmje a regény harmadik, legnépszerűbb változata, a hatvanas évek elejének egyik leglátványosabb, szélesvásznú vállalkozása volt.

 
1 990 Ft
Egymásra nézve (1DVD) (1982) (francia felirat)

Egy asszony mozgásképtelenné, és magatehetetlenné válik, mikor férje, a katonatiszt rálő, mert nem tudja elviselni azt a tudatot, hogy asszonyát egy leszbikus kolléganő csábította el tőle. A szép szőke asszony is újságíró, akár a fürge arcú, fekete kolléganő.

 
2 990 Ft
  Hamvadó cigarettavég (1DVD) (Nagy-Kálózy Eszter - Bacsó Péter)

A történetnek három hőse van: Zsömbi, a csóró kis
dalszövegíró - egykor ígéretes alanyi költő, a Díva, a körülrajongott
énekes-színésznő és a Tábornok, a mindenható kémfőnök, a Díva
szerelme, aki egyre inkább rádöbben a II. világháború kilátástalanságára, és
megpróbál tenni is valamit, hogy az ország kikerüljön ebből a tragikus csapdából.

Három világ hangulata keveredik a filmben: a 40-es évek Budapestjének
látszólag gondtalanul villódzó, piti szélhámosokkal teli, (békebeli) éjszakai
élete; Zsömbi világa: egy amolyan rejtőjenői piti szélhámosokkal, furcsa
alakokkal teli kávéházi alvilág, valamint a keleti front, a Don kanyar
fagyos szörnysége.

A három ember története egy különös tragikomédia az egymást
keresztező, egymásba kapaszkodó emberi sorsokról és a sorsok forgandóságáról.

 
1 990 Ft
  Jadviga párnája (1DVD) (Deák Krisztina) (+angol felirat) (nagyon karcos példány)

Jadviga 1915-ben az esküvőjére érkezik haza a falujába,
vőlegénye Ondris, a fiatal gazda.

Ünnepel a falu, a reménybeli boldogság rövidke azonban -
Jadviga a nászéjszakán nem tudja odaadni magát Ondrisnak, nagyvilági
szerelméhez, Francihoz húz a szíve.

Ám a fiatal párra nem csak ez a nehézség vár: nyakukba szakad
a század minden iszonyatával, Ondrist elviszik katonának, s a városi
élethez szokott Jadviga szenved a kis faluban…

Kettejük önpusztító kapcsolata mutatja a századelő keservesen
polgárosuló világát, hol nehéz kiutat találni.

 
3 990 Ft
  Jó estét nyár, jó estét szerelem 1-2. rész (2DVD - összecsomagolva) (MTVA kiadás)

Az alacsony termetű, jelentéktelen külsejű, ám furcsa, végzetes módon "görögös fejű" fiatal lakatost különös szenvedély, megszállottság keríti hatalmába. Kitűnően dolgozik, ám fizetését egy-két nap alatt elkölti, a többi hétköznapokon szilván él, mindenről lemond, albérletbe húzódik. Azon az egy-két napon azonban ő Edman Viktor úr, a görög nagykövetség diplomatája, aki igencsak törve beszél magyarul. A margitszigeti Nagyszállóban lakik, csak a legelegánsabb éttermekben és bárokban forog. Asztaláról sohasem hiányozhat a görög zászló, szórja a pénzt, ragyogó szépségű leányoknak-asszonyoknak udvarol.

A történet persze, törvényszerűen tragédiába torkollik. Az a gyönyörű lány, akibe Viktor végzetesen szerelmes lesz, aki előtt már-már felfedi magát, rájön a csalásra, szinte kihívja féktelen elkeseredésében a sorsot, csaknem kényszeríti a fiút, hogy végezzen vele.

 
2 990 Ft
  Körhinta (1955) (1DVD) (Törőcsik Mari - Soós Imre) (Mokép kiadás) (angol felirat) (kissé karcos lemez)

Pataki úgy dönt, hogy kilép a szövetkezetből - mert már lehet -, és Farkas Sándorral, a lányának szánt jövendőbelivel együtt újból magángazdálkodók lesznek.

Mari viszont Mátét szereti, aki a saját életét összekötötte a szövetkezet sorsával, nem akar a régi módon élni.

Egy lakodalomban Máté és Mari együtt táncolnak, boldogok, mint korábban a vásárban a körhintán. Pataki ekkor eltiltja a lányát Mátétól, Farkas meg sürgeti az esküvőt. Mari megtagadja az engedelmességet, mire Pataki dühében fejszét vág a lányához. A fejsze egy fa törzsében áll meg. Mari ezek után világgá indul. Máté a vasúti sínek között talál rá, hazaviszi, és bejelenti Patakinak, hogy feleségül veszi Marit.

A konok parasztember kénytelen beletörődni: a család is, a társadalom is visszafordíthatatlanul megváltozott.

 
1 990 Ft
  Különös házasság 1-4. rész (1984) (2DVD - összecsomagolva) (Mikszáth Kálmán - Zsurzs Éva) (Automata Multimédia kiadás)

A pataki kollégiumból Bornócra igyekszik két diák: gróf Buttler János és barátja, Bernáth Zsiga. Ám vesztükre megállnak Röszkén, ahol el is töltenek egy napot Dőry báró házában, aki megesketi a két ifjút, hogy visszafelé is benéznek majd hozzá.

Buttler és Bernáth ezután hazatér Bornócra, ahol János gróf a szünidő alatt megkéri Horváth Piroska kisasszony kezét, akibe már régóta szerelmes, és a lány is viszontszereti. A szünidőről visszafelé igyekvő két diákot Dőry házában foglyul ejtik és Buttler gróffal erőnek erejével feleségül vetetik Dőry Máriát. Az egyház áldását éppen az a pap mondja ki, aki Máriát teherbe ejtette….

Bár Buttler valamint családja és barátai mindent elkövetnek, hogy a házasságot érvénytelenítsék, az egyház és az udvar a tekintélyét féltve ezt nem engedi felbontani. Buttler János és szerelmese ezért más utat választanak a váláshoz.
Mikszáth Kálmán nagy sikerű művének TV-filmváltozata felejthetetlen színészóriásokkal a főbb szerepekben látható ezen kiadványon.

 
3 990 Ft
Lora (2007) (1DVD) (Herendi Gábor) (angol felirat)

Lora gyönyörű, érzékeny lány, évek óta egyedül él, magányát csak egy öntörvényű macskával osztja meg. Három évvel ezelőtt boldog volt és szerelmes. Élete azonban egyik pillanatról a másikra gyökeres fordulatot vett, amikor egy balesetben elvesztette szerelmét, Dávidot. Ekkor megszakította minden fontos kapcsolatát: Bettivel, legjobb barátnőjével és Gerivel, Dávid öccsével is, aki titokban szerelmes volt belé.

Három évvel később Lora egy koncerten meghallja, hogy a színpadon Geri és zenekara játszik. Lora először futva menekül az emlékek elől, de a fiú utána rohan. Feltámadnak benne a régi érzések, és minden alkalmat megragad, hogy újra találkozzon a lánnyal. Az eleinte távolságtartó együttlétek után egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Összeillenek, ez nem kétséges, de a lelkiismeret-furdalás, a csalódás és az önvád nehezíti a közös pillanatokat. A gondokon átsegíti őket a humor, az őszinteség és a mindent elsöprő szerelem.

Az elmúlt évek legnagyobb magyar közönségsikerei Herendi Gábor nevéhez köthetőek. A Valami Amerika és a Magyar vándor együtt 1.000.000 embert vonzott a mozikba. Legújabb romantikus vígjátéka, a Lora szerelemről, barátságról, mélységekről és magasságokról szól.

 
1 990 Ft
Szerelmesfilm (1DVD) (1970) (francia felirat)

Oláh Jancsi Franciaországba utazik, hogy több mint tíz év után találkozzon gyermek- és ifjúkori nagy szerelmével, Katával. A vonaton újraéli kapcsolatukat, amelynek 1956 vetett véget, amikor Kata az emigráció mellett döntött. A francia kisvárosban együtt töltött feledhetetlen napok során szembesülnek a kiábrándító valósággal: mindketten megváltoztak. A közösen átélt félelmek és szép emlékek végérvényesen az édes-fájdalmas múlt részévé váltak.

 
2 990 Ft
  Szomorú vasárnap (2DVD) (1999) Duplalemezes Extra Változat (egyik lemez kissé karcos) (borítón tollal írt számsor)
László és András mindketten szerelmesek Ilonába. A harmincas évek Budapestjén közösen vezetnek egy vendéglőt. Míg a szépséges Ilona a vendégekkel törődik, László a konyháért felel, András pedig zongorázik. Amikor Hans, a német náci szintén belebolondul Ilonába, elszabadul a pokol. 
9 990 Ft
Sztracsatella (1DVD) (Kern András) (angol felirat)

Galló Tamás karmester számára váratlanul és hihetetlenül lép színre a szerelem, éppen akkor, amikor mértéktelen ivás, hisztérikus, depressziós rohamok után neurózissal kórházba kerül. Két lebegő, csodálatos, szerelmes nap után Tamás elárulja és megalázza Andreát, a gyönyörű, okos, eleven pszichiáternőt, akit miatta az állásából is kirúgnak. Annyira romlott, gyönge és gyáva, hogy nem meri vállalni ezt a csodát...

 
1 490 Ft
Tamás és Juli (1DVD) (Enyedi Ildikó) (angol felirat)

A Tamás és Juli, ahogy azt a címe is sugallja, egy szerelmes tündérmese, egy mitikus dátummal: 1999 szilvesztere. Magyar mese ez, Tamás vájár a bányában, Juli óvónő. A kis magyar valóság kulisszái közé költözik be történetük, félreértésekkel, fájdalmakkal, tragédiákkal telítve. Tamás többször rontja el az ígéretes kapcsolatot, de egyikük sem adja fel...

Jó, hogy van nekünk egy olyan megbízható mesemondónk, mint Enyedi Ildikó (Simon mágus, Az én XX. századom), aki néhol ugyan kicsit szomorúan, de mindig szívhez szólóan mesél a szerelemről, a világról, a fantázia hatalmáról és a hitről.

 
2 990 Ft

Sorrend: