Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

politikai / krimi

Főkategória >DVD - külföldi >politikai / krimi

Sorrend:

Álmaimban Argentína (1DVD)

Ez a szerelmi szálakkal átszőtt politikai thriller az 1970-es évek Argentínájában játszódik.

A háború javában tart, amikor Carlos Rueda (Antonio Banderas) feleségét, Ceciliát (Emma Thompson) elrabolja a Videla kormány.
Carlos egy gyerek-színházat igazgat szívvel-lélekkel, Cecilia pedig egy szókimondó újságíró, aki éppen a civilek eltűnéséről ír tényfeltáró cikkeket. Carlos és a lánya, Teresa (Leticia Dolera) mindent megtesz, hogy megtalálja az asszonyt.

Carlos egyre többször támadnak víziói, és később rá kell jönnie, hogy látnoki képességei vannak.

A férfinek elég csak megérintenie egy embert, és máris látja, hogy mi történt annak az eltűnt apjával, lányával, szerelmével. Gyorsan terjed a hír, és máris megtelik Carlos kertje, mindenki tudni akarja, hol vannak a szeretteik. Amit mondani tud, gyakran csak annyi, hogy az eltűnt él-e még, de így is sokaknak ad reményt.

Az adottságával nem tud azonban mit kezdeni, amikor saját feleségéről szeretne valamit – bármit – megtudni. Csak homályos felvillanások, azokról a helyekről, ahol Cecilia járt, de már nincs ott. Hamarosan a kormány Carlos és társai nyomába ered.

Egy film arról, hogy hogyan válik a képzelet a túlélés egyetlen eszközévé.
Lawrence Thornton Imagining Argentina című díjnyertes (PEN – 1987) regénye alapján.

 
1 490 Ft
  Becsületből elégtelen (1DVD) (James Stewart) (1939) (feliratos)
A fiatal derék szenátor, Jefferson Smith titkárnője, Saunders segítségével leleplezi a politikusok korrupcióját, és a hatalmasok elleni küzdelem rettenthetetlen harcosává válik. A pártfőnök, a kormányzó és a szenátor feletti győzelme egy 23 órás szenátusi beszédben tetőz, melyben pellengérre állítja a hatalmasok fondorlatait.
 
4 990 Ft
Kuba (1979) (1DVD) (Sean Connery)

Robert Dapes (Sean Connery), a brit zsoldoskatona 1959-ben érkezik meg a politikai zavargásoktól hangos Kubába, ahol még a Batista-rezsim éli fénykorát. Miközben az ország a kegyetlenkedések és a mindent átszövő korrupció hálójában vergődik, az amerikai üzletemberek óriási üzleteket bonyolítanak a rum, a cukor és a dohánykereskedelemből. A brit kormány is a Batista rendszert támogatja a forradalmárok és vezetőjük Fidel Castro ellenében, így Dapes-t is a diktátor egyik legkorruptabb hivatalnoka kéri fel, hogy részesítse katonai kiképzésben Batista hadseregének embereit.

Dapes nem kis dohányért vállalja a feladatot, de egy idő után betelik nála a pohár: képtelen elfogadni a Batista rendszer brutalitását és aljasságát, ráadásul egy régi szerelme, az előkelő kubai családból származó Alexandra Pulido (Brooke Adams) újra felbukkan életében, aki azóta feleségül ment egy gazdag földbirtokoshoz. A Castro-vezette forradalom és a Dapesben zajló érzelmi viharok elemi erővel törnek fel...

 
1 990 Ft
  Manipulátor, A (1DVD) (Intercom kiadás) (nagyon karcos példány)

Elhalálozik az Egyesült Államok elnökhelyettese, és pozícióját
azonnal be kell tölteni. Az elnök – legfőbb tanácsadójának javallata ellenére
– elhatározza, vastag betűvel szedik majd nevét az amerikai történelemkönyvek,
és egy nőre, Hanson szenátorra teszi le voksát.

Amikor azonban a népszerű Hathaway kormányzó élete
kockáztatásával egy szerencsétlenül járt asszony megmentésére igyekszik, előtte
nyílik óriási lehetőség, hogy az USA elnökhelyettesi székébe ülhessen. Faramuci
helyzet.

Vannak olyanok is, akik nem szívesen látnák a republikánusból
demokratává vedlett asszonyt az elnök jobbján, mint például a beiktatási bizottság
elnöke, Shelly Runyon, aki a sajtó elé veti Hanson szexuális szennyesét.
Vajon felveszi-e, és egyáltalán, fel kell-e vennie a kesztyűt a szenátorasszonynak?
Majd elválik…

 
1 990 Ft
  Örökös, Az (1DVD) (Jean-Paul Belmondo) (1973 - L'Héritier) (szinkron) (kissé karcos példány)

A fiatal ipar- és médiamágnás repülőgépszerencsétlenségben elveszti édesapját, így hatalmas vagyont örököl és ezért azonnal hazatér Amerikából, hogy átvegye apja helyét.

Hamarosan felmerül a gyanú, hogy a gép mégsem ártatlan baleset folytán csapódott a földbe. A férfi nyomozni kezd, ám hamar rájön, hogy barátján kívül nem számíthat senkire a szövevényes ügyben. Lassan kiderül, lehet, hogy erejét meghaladó erőkkel és érdekekkel áll szemben...

 
1 990 Ft

Sorrend: