Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

prev
next

Dallas Pashamende (1DVD) (Pejó Róbert) (+angol felirat)

A romániai szeméttelep cigányok lakta viskófalujában felcseperedett férfiból tanító lett, csak apja temetésére érkezik - kényszeredetten - vissza, haza a hulladékhalmok közé. Az első idegenkedést (aminek következménye, hogy autóját szétcincálják) követően egyre otthonosabban érzi magát, különösen azért, mert érzelmei ismét felébrednek gyermekkori szerelme, Oana iránt. Egyre inkább maradni vágyik, pedig otthon szerető jegyes és biztos munka várja.

 
2 990 Ft
Delta (2008) (1DVD) (Mundruczó Kornél) (angol felirat)

Egy hallgatag fiatalember visszatér a Duna-delta világtól elzárt vad vidékére. Ez a hely a vízi utak, apró szigetek és a nádas labirintusa, melynek lakói teljesen elszigetelődtek a külvilágtól. Az ifjú, aki gyermekkora óta nem járt itt, megismerkedik addig soha nem látott húgával. A lány törékeny, félénk és eltökélt. Úgy dönt, testvéréhez költözik annak vízparti kunyhójába. Együtt kezdenek el építeni egy lábakon álló házat távol mindentől és mindenkitől, a tó közepére. Egy napon meghívják a falubelieket egy közös lakomára, ám nyilvánvalóvá válik, hogy a földhözragadt helyiek nem fogadják el „természetellenes” kapcsolatukat.

 
2 990 Ft
  Édes Anna (1DVD) (Kosztolányi Dezső) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 08.) (+angol felirat)

Vizyék a kommün bukása után igyekeznek úgy folytatni életüket, mint a felfordulás előtt. Felvesznek egy új mindenest, a csendes, szorgalmas Annát. A lánynak udvarlója is akad, a tisztességes kéményseprőfiú, de Anna az úr unokaöccsébe, Jancsiba lesz szerelmes. A férfi elcsábítja Annát, és többet nem törődik vele, csak akkor, amikor kiderül: terhes. Ekkor pénzt ad a műtétre. Vizyék egy pompázatos vacsorán vendégül látják Jancsit és új barátnőjét. Anna mélységes megaláztatásában éjjel leszúrja a Vizy házaspárt.

 
2 990 Ft
  Édes Emma, drága Böbe (1DVD) (Szabó István) (+angol felirat)

Emma és Böbe vidékről a fővárosba került, pedagógusszálláson lakó, kis fizeté- sű orosztanárnők. Emma takarítást vállal, s titokban az iskolaigazgató szere- tője. Esténként angol tanfolyamra jár, hogy átképezze magát, mert a rendszer- változás után már nincs szükség orosztanárra. A gyakorlatiasabb Böbe prostitú- cióra adja a fejét...

 
2 990 Ft
  Édes Emma, drága Böbe / Kedves Emma (1DVD) (1992) ( +francia felirat)

Emma és Böbe vidékről a fővárosba került, pedagógusszálláson lakó, kis fizeté- sű orosztanárnők. Emma takarítást vállal, s titokban az iskolaigazgató szere- tője. Esténként angol tanfolyamra jár, hogy átképezze magát, mert a rendszer- változás után már nincs szükség orosztanárra. A gyakorlatiasabb Böbe prostitú- cióra adja a fejét...

 
2 990 Ft
  Egy hét Pesten és Budán (1DVD) (Makk Károly) (angol felirat)

Iván (Darvas Iván), aki 1956-ban hagyta el az országot, egy különös telefonhívás hatására úgy dönt, hogy svájci feleségét és otthonát hátrahagyva visszatér szülőhazájába. Egy ismeretlen férfi sürgeti Budapestre, mert volt szerelme kórházban fekszik. Mari (Törőcsik Mari) a betegágyán szinte utolsó reménysugárként fogadja Ivánt.
A múlt azonban nemcsak kettőjük sorsát érinti, mivel Iván felfedezi, hogy van egy lányuk, Anna (Nagy-Kálózy Eszter), akinek a létezéséről eddig nem is tudott. A leány, a régi szerelem, a feleség és a férfi érzelmi feszültséggel teli kapcsolatát egy nem mindennapi történetben követhetjük nyomon.
A múlttal való szembesülés, történelem, politika és a férfi-nő kapcsolat szerves részét képezik a filmnek, amely egy megható ábrázolása az évtizedeken átívelő, halhatatlan szerelemnek.

 
1 990 Ft
Egy tél az Isten háta mögött (1DVD) (2000)
A történet a kelet-európai fordulat évében játszódik egy kis hegyi faluban, az "Isten háta mögött". Radi és Ladu barátok. Minden idejüket együtt töltik. Csavarognak a környéken, nézik a távoli alsó úton elhúzó kamionokat, és ami a legfőbb,, együtt járnak moziba. De nem csak ők, az egész falu lelkes mozibajáró. Egy nap balesetet szenved a motoros, aki a központból szállítja fel a hegyek közé a filmeket. A gyerekek megsiratják barátjukat, a falu filmek nélkül marad. A tél beköszöntével a kocsmá... 
1 990 Ft
Eldorádó (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 26.)

1945. Monori Sándor (Eperjes Károly) a Teleki téri piac királya, akit mindenki Sanyi bácsiként tisztel. Ő az, aki fittyet hány arra, milyen a politikai rendszer, hiszen számára egyetlen törvény létezik: arannyal mindent és mindenkit meg lehet vásárolni. Amikor lánya terhesen tér haza Bécsből, Monori két marék ékszer árán szabadul meg vejétől, hogy születendő unokáját maga nevelhesse fel, és megtanítsa arra, hogyan lehet ebben az országban túlélni – akár egy halálosnak hitt betegséget is. 1956-ban aztán mindent elkövet, hogy családját külföldre juttassa, de úgy tűnik, ekkor már az arany is kevés a túléléshez…

Bereményi Géza döbbenetes erejű filmje 1989-ben megnyerte a Magyar Játékfilmszemle fődíját, Párizsban Európa Filmdíjat kapott, de a Magyar Filmkritikusok is az év filmjévé választották.

 
1 990 Ft
  Ember tragédiája, Az (1968) (1DVD) (Madách Imre - Huszti Péter - Szinetár Miklós)

"Megy-é előbbre majdan fajzatom Nemesbedvén, hogy trónodhoz közelegjen, vagy mint malomnak barma, holtra fárad, s a körből, melyben jár, nem bír kitörni?"
(Madách: Az ember tragédiája)

Az ember tragédiája – Katona József: Bánk Bánja mellett – nemzeti irodalmunk legnagyobb drámai alkotása.
Külföldön is az egyik legismertebb magyar klasszikus.
Eddig mintegy 14 nyelven jelent meg, az 1892-es hamburgi, bécsi és prágai bemutató óta Európa számos színpadán aratott megérdemelt sikert. Madách nem színpadra szánta művét, a bemutatására is csak 1882-ben került sor a Nemzeti Színházban.

Az első előadást Paulay Ede rendezte. Ádámot Nagy Imre, Évát Jászai Mari, Lucifert Gyenes László alakította.

 
2 990 Ft
  És mégis mozog a föld (1973) (1DVD) (Jókai Mór - Hajdufy Miklós)

Jókai regényéből készült három részes tévéfilm öt, debreceni diákot állít elénk: Jenőy Kálmánt, Barkó Palit, Bíróczi Sándort, Borcsay Mihályt és Csuka Ferit.
A rebellis szellemű „csittvári krónika” szerkesztéséért kicsapják őket a kollégiumból, s az öt fiú elindul „abba a végtelen semmibe, aminek világ a neve”. Innentől kezdve Jenőy Kálmán sorsa kerül a történet középpontjába.

 
2 990 Ft
Eszkimó asszony fázik (1DVD) (1984) (+ francia felirat)

A zongoraművész Laci megismeri Marit, aki különös vonzerejével hamarosan felforgatja az életét. Egzisztenciáját felrúgva zenekart alapít vele. Kiderül, hogy a lány intézetben élt, megszökött, és egy süketnéma állatgondozó vette magához, majd feleségül. Mari szerelmes Laciba, és szereti Jánost...

 
2 990 Ft
  Eszter hagyatéka (1DVD) (Nagy-Kálózy Eszter - Sipos József - Márai Sándor)

Sipos József filmje Márai Sándor azonos című regényéből készült, melyet eddig harminc nyelvre fordítottak le. A történet a harmincas évek Balaton-felvidékére repít minket, ahol Eszter (Nagy-Kálózy Eszter), a hamvaiban is szép úrinő él csendesen, szerényen. Már nem vár sokat az élettől, hisz élete valahol véget ért, mikor szerelme, a hűtlen, szélhámos Lajos (Cserhalmi György) nővérét vette el helyette. Lajos táviratozik, hogy húsz év után meglátogatja Eszteréket, és ez a különös vendégéség minden meghívott és hívatlan vendég életébe változást hoz.

 
2 990 Ft
Falstaff (1965) (1DVD) (Bessenyei Ferenc - Vámos László)

Az agg angol király(Mensáros László) ellen saját vére fordul. Percy kihasználva a lázadó skót csapatok támadását, szövevényes összeesküvést tervez a király ellen. A trón jogszerinti várományosa, azonban nem más mint Henry, azaz Henrik herceg, aki ahelyett, hogy a korona megszerzéséért vívott harcokban jeleskedne, vagy az udvari illemet tanulná, az egyszerû parasztok és kicsinyes kocsmatöltelékek között tengeti életét, nem éppen herceghez illô módon. Apaj helyett apja az örge, kövér és lo9vag Sir John Falstaff (Bessenyei Ferenc), aki a kardvívásnál jobban ért a szavak forgatásához és a söröskupa emeléséhez. Ám egy napon az idôs király fiárét küldet, hogy együtt vegyéjk fel a harcot Percy ellen, hogy a korona, jogszerint a fiúra szálljon. Vajon sikerül e az uralkodási fortélyokat nem isemrô, ám fondorlatos elmével megáldott ifjúnak felüllemelkedni magán és vén pártfogóján, hogy joggal tartson igényt az uralkodói rangra.

 
1 490 Ft
Feldobott kő (1DVD) (1968) (francia felirat)

Pásztor Balázs, egy falusi vasutas fia az 50-es évek elején filmrendezői szakra jelentkezik, de nem veszik fel a főiskolára. Földmérői állást vállal, sok vidéket jár be, sokféle embert lát. Megismeri a tanyasiak életét, szemtanúja lesz, hogy a hatalom milyen megalázóan bánik a cigányokkal, barátságot köt a hazájából ide menekült görög partizán házaspárral. Évek múlva, mint rendező, első filmjét a küzdelmes évek során megismert emberek emlékének szenteli.

 
2 990 Ft
Férfiakt (1DVD) (+angol felirat)

Abszurd, tilalmas, nevetséges és mégis szent és tiszteletre méltó szerelmes film. Egy negyvenkilenc éves, nős író beleszeret egy tizenkilenc éves fiúba. Az író felesége még szép, valamikor országosan ismert színésznő volt… Romló házasság, hanyatló karrier, kiégett szív, csak az öregségtől való rettegésben közösek. A férfi a fiúval, egy romantikus, titkos szerelem minden stációját átéli. Lopott percek elhagyott autóparkolókban, tengernek látott Duna-parton. Egyre megalázóbb szituációkba keveredik, a fiú megzsarolja…

Fiúszeretőjének gyönyörű fiatal lány a barátnője, az író ül velük szemben, szédelegve az italában feloldott kábítószertől. „Ha valaki ilyen fiatal, mindegy hogy fiú vagy lány…” Aztán a felesége is a fiú szeretője lesz.

 
1 490 Ft
Film... (1DVD) (Surányi András) (kissé karcos)

…egy idős házaspár utolsó néhány órájáról, két olyan ember utolsó pillanatairól, akik a történelmi viharok embertelenségek és értékvesztések közepette is egymás mellett maradtak a szeretet és egymásrautaltság különös szorításában. Útjuk a lakásból a vendéglőig és vissza a megszokott utcákon keresztül vezet addig a pillanatig, míg az Öregember élettelenül összeesik. A magára maradt Öregasszony számára még egy pillanatra megjelenik a remény, mikor az utcán talált csecsemővel becsöngetnek hozzá, de rádöbben, hogy az ő élete is már az ismeretlen felé tart.

 
1 490 Ft
FOMO - megosztod és uralkodsz (1DVD)
Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfeste... 
2 990 Ft
Friss levegő (1DVD) (Kocsis Ágnes) (angol felirat)

Viola még mindig nagyon szép nő. Angéla szégyelli Violát. A kommunikáció közöttük már szinte lehetetlenné vált. Csak a kedvenc sorozatukat nézik mindig együtt, soha nem mulasztanak el egy részt sem. Valószínűleg titkon mindketten szerelmesek a főszereplőbe.

Viola ott dolgozik, ahol senki sem akar dolgozni. Keresi az igazi férfit, akit szeretni tudna. Angéla szép ruhákat szeretne tervezni. Valami másra vágyik. Egy másik életre. Friss levegőre.

 
2 990 Ft
  Glamour (1DVD) (Eperjes Károly - Ónodi Eszter) (angol felirat)

A film középpontjában az Apa áll, aki egy álmot lát, amely egy bolondos terv
végrehajtására sarkallja. A terv lényege, hogy az eljövendő utódok érdekében
"vérfrissítésre" van szükség. A megoldás az üzlet régi barátja, a
Házasságközvetítő képében jelenik meg: megismerkedik egy német leánnyal, a találkozásból
szerelem születik.

A kor és a törvények nem teszik lehetővé szerelmük beteljesülését, a házasságot.
A család jogtanácsosának javaslatára egyetlen kiút marad, ha az Apa törvényesen
meg akar házasodni - a jövendőbelije német birodalmi állampolgár, ő pedig a
sémi fajhoz tartozik -, a lánynak először el kell válnia. Tehát találni kell
egy Álférjet. A papa engedélyével végül sor kerülhet az esküvőre.

 
1 990 Ft
  Gyerták csonkig égnek, A (1DVD) (2005) (Agárdi Gábor / Avar István)
Két fiatal katona, két testi-lelki jó barát negyven évvel ezelőtt - és két gyanakvó, megkeseredett, lelkiismeretfurdalásokkal teli öregember most. A két dátum között az üresség. Nem találkoztak a negyven év alatt, egyikük a trópusokon katonáskodott, a másik a katonai szolgálat letelte után csak kastélya könyvtárában ült, és a spalettákat bámulta. De most találkoznak, és kezdődhet a leszámolás. Mi történt akkor, azon a negyven évvel ezelôtti napon? Miféle halálos bűn követel most tisztázást? A... 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend: