Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma / thriller

Főkategória >DVD - külföldi >dráma / thriller

Sorrend:

  Mandzsúriai jelölt, A (1DVD) (Select Video kiadás) (szinkron) (kissé karcos példány)

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban, és tagjai voltak annak a szakasznak, akik fogságba estek és akiket agymosásban részesített az ellenség.

Most, 10 évvel később Raymond a politikai létrán túlságosan gyorsan halad felfelé anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marco, Shaw-val ellentétben emlékszik agymosásukra. Tudja, hogy csak idő kérdése és egykori katonatársa parancsot kap valami borzalmas tett elkövetésére, ezért megpróbál kapcsolatba kerülni vele...

 
2 990 Ft
Martha Marcy May Marlene (1DVD)

Első nagyfilmes szerepében Elizabeth Olsen döbbenetes alakítást nyújt, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy „egy új, tündöklő csillag született” (Rolling Stone). A magával ragadó pszichológia thriller „messze az év egyik legjobbja” (Associated Press)! Marthának (Olsen) sikerül megszöknie egy szektából, pedig a csoport ellenállhatatlan vonzerejű vezetője (az Oscar-díjra® jelölt John Hawkes) mindenen és mindenkin rajta tartja a szemét. A lány visszatér a családjához, normális életre vágyik, ám a múlt árnyai utolérik. Fel-feltörő, megrázó emlékei összezavarják: úgy érzi, figyelik, üldözik. Már sehol nem érzi magát biztonságban, és fokozatosan elhalványul előtte a határvonal, amely a valóságot elválasztja a látomásoktól…

 
1 490 Ft
Másik én, A (2007 - The Brave One) (1DVD) (Jodie Foster)

Erica Baint, a népszerű New York-i rádiós műsorvezetőt brutális támadás éri az utcán. Vőlegényét a szeme láttára megölik, ő maga pedig kis híján az életét veszti. A nő képtelen beletörődni a történtekbe. A trauma felszínre hozza másik énjét, és éjszakánként bosszút keresve, fegyverrel járja a várost.

Az önmagával is harcban álló Ericát a kétszeres Oscar®-díjas Jodie Foster, üldözőjét, a mindenre elszánt zsarut az Oscar®-díjra jelölt Terrence Howard alakítja. A másik én izgalmas, feszes tempójú thriller, amely senkit sem hagy hidegen.

 
1 990 Ft
Megérzés (1DVD) (Premonition) (Sandra Bullock)

A képzeletet csak egy rémálom választja el a valóságtól.

Linda Hanson (Sandra Bullock) gyönyörű házban él szerető férjével és két tüneményes kislányával. Élete idillinek mondható, míg egy nap szörnyű hírt nem kap: férje, Jim (Julian McMahon) autóbaleset áldozata lett. Amikor azonban másnap reggel felébred, Jim él és virul, mintha mi sem történt volna.

Linda megnyugodva veszi tudomásul, hogy csak álmodta az egészet. De tényleg így lenne? Hamarosan ugyanis minden megváltozik...

Tökéletes élete egy csapásra darabokra hullik, és a hátborzongató zűrzavar közepette Linda kétségbeesett harcba kezd a végzettel és az idővel, hogy megmentse a családját.

 
1 990 Ft
Meghasadva (1DVD) (Adrien Brody) /használt, karcos/

Egy férfi (az Oscar®-díjas Adrien Brody – Ragadozók, A zongorista) egy hatalmas erdő közepén, egy autóroncsban ébredezik. Fogalma sincs, hol van, kicsoda egyáltalán, s hogy mit tehetett a múltban. Testét sérülések tarkítják, lába a megrongálódott autóhoz szorul. Ölében egy pisztoly, a hátsó ülésen egy férfi teteme van. Élelme, innivalója nincs, így legmélyebb ösztöneihez kell visszanyúlnia, hogy emberlakta területre jusson. Miközben mindent megtesz a túlélésért, nemcsak legsötétebb énjével kell szembesülnie. A közelmúlt borzasztó emlékei törnek rá – ő pedig belefog a szörnyű emlék-kirakó összerakásába…

 
1 490 Ft
  Mesterdetektív (2007) (1DVD) (remake) (Jude Law - Michael Caine)

Mi történik, ha két mesteri elme egymásnak feszül? A színpadi mű alapján készült filmben Andrew Wyke (Michael Caine - A tökéletes trükk) hetvenes éveiben járó, befutott krimiíró. Gyönyörű vidéki kúriájában egy napon meglátogatja Milo Tindle (Jude Law – Alfie), a fiatal, munkanélküli színész, aki elcsábította az idős író feleségét, Maggie-t, és most azért jött, hogy rábeszélje a férfit a válásra. Andrew azonban különös ajánlattal áll elő: Milo lopja el az emeleti széfben található több milliós ékszergyűjteményét, hogy biztosítani tudja Maggie jövőjét, ő maga pedig jókora biztosítási összeget markolhasson fel.

Milo belemegy a játékba, ám később elbizonytalanodik: vajon Andrew valóban a javát akarja, vagy mindez egy megkeseredett és bosszúszomjas öregember elégtétele lenne? A két férfi között megindul az intellektuális küzdelem...

 
990 Ft
  Mi emberünk, A (2016 - Our Kind Of Traitor) (1DVD) (Ewan McGregor)

Miközben Marrákesben vakációznak, Perry (Ewan McGregor, Trainspotting) és Gail (Naomie Harris, Spectre: A Fantom visszatér), a teljesen átlagos angol páros összebarátkozik az orosz Dimával (Stellan Skarsgard, A tetovált lány), akiről nem is sejtik, hogy az orosz maffia egyik legfőbb pénzmosója. Néhány maffiózó pedig kettejük felhasználásával készül disszidálni, így Perry és Gail hamarosan az orosz maffia és a brit titkosszolgálat egyik vezető ügynöke (Damian Lewis, Homeland: A belső ellenség) között találják magukat, és egyik oldalban sem bízhatnak meg igazán.
A Drive: Gázt! írója (Hossein Amini) adaptálta filmre John le Carré, a Suszter, szabó, baka, kém írójának nagysikerű regényét, melyet az elismert Susanna White rendezett. Ez a magával ragadó thriller fordulatot fordulatra halmoz, melyek mind-mind drámai következményekkel járnak.

 
1 990 Ft
Michael Clayton (1DVD) (George Clooney)

Az Oscar-díjas George Clooney alakítja a címszerepet a Bourne-trilógia és Az ördög ügyvédje forgatókönyvét jegyző Tony Gilroy első rendezésében. Az elvált, kiégett ex-büntetőjogi ügyész, Michael Clayton New York legnagyobb ügyvédi irodájának dolgozik. Amikor a cég brilliáns ügyvédje, Arthur Eden elszabotál egy ügyet, Clayton karrierje és élete legnagyobb kihívásával kerül szembe. A fordulatos thriller további szerepeiben Tilda Swinton, Sydney Pollack és Tom Wilkinson látható.

Az executive producerek névsorát Steven Soderbergh (Traffic, Oceans s Thirteen) és Anthony Minghella (Az angol beteg) erősíti, a szereplők közül pedig Clooney és Pollack, mint a film producerei is részt vettek a film munkálataiban.

 
1 990 Ft
Mielőtt az Ördög rádtalál (1DVD)

Hansonék első ránézésre rendezett és jómódú külvárosi család. A szülőknek ékszerboltja van, ahova Charles (Albert Finney) minden nap elviszi feleségét, Nanette-t (Rosemary Harris). Gyermekeik közül Andy (Philip Seymour Hoffman) látszólag sikeres üzletember, gyönyörű feleséggel (Marisa Tomei) az oldalán, ám valójában komoly drogproblémákkal küzd. Öccse, Hank (Ethan Hawke) elvált, egyedül él, és a gyerektartást sem tudja fizetni. Amikor Andy rájön, hogy a cégben sincs minden rendben, briliáns terv pattan ki a fejéből: ráveszi öccsét, hogy rabolja ki a szülők ékszerüzletét. Csakhogy a rablásba hiba csúszik, és az események pokoli rosszul kezdenek alakulni. A mohóság, a bűn, a kárhozat örvényéből nincs menekvés!

A törvényszéki krimik és bűnfilmek sokszorosan díjazott nagymestere, Sidney Lumet (Tizenkét dühös ember, Hálózat, Az ítélet, Védd magad!) az Oscar®-díjas Philip Seymour Hoffman (Legjobb férfi főszereplő, 2006 – Capote) és Ethan Hawke (Gattaca, Kiképzés, Mielőtt lemegy a Nap) főszereplésével készítette el legújabb thrillerét.

 
1 990 Ft
  Mocskos zsaru (1992 - Bad Lieutenant) (1DVD) (Harvey Keitel) (nagyon karcos példány)

LT, a New York-i zsaru semmiben sem különbözik azoktól a bűnözőktől, akiket üldöznie kellene. Egyre lejjebb és lejjebb csúszik a lejtőn, már nem tud, és nem is akar tisztán és józanul élni. Rosszul kötött fogadásai miatt rengeteg adósságot halmoz fel, amit képtelen visszafizetni a bukmékereknek. A sok drogtól és italtól elveszti józan ítélőképességét, veszélybe sodorva ezzel családját is. A bajnokság utolsó meccsére egész kis vagyont tesz fel, de ha nem nyer a csapat, már senki sem mentheti meg a lezüllött hekust. Az 50.000 dolláros jutalom lendíthetne anyagi helyzetén, de a koronatanú, egy apáca, nem hajlandó segíteni a nyomozást.

 
1 990 Ft
  Most már elég! (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)( Jennifer Lopez )

Slim, a keményen dolgozó pincérnő egy nap találkozik
álmai lovagjával: Mitch-csel, a jóképű, gazdag építési vállalkozóval.

A találkozásból szerelem, a szerelemből házasság lesz, és
a gyermekáldás sem késik soká – a kertvárosi idill tökéletesnek látszik.

A kis Grace születése után azonban Slim felfedezi
Mitch másik énjét: a hatalomvágyó, sötét zsarnokot, aki egy csapásra
pokollá változtatja a család életét.

A gyermekét féltő asszony szökni próbál, férje azonban vérebként
ered a nyomába. Slim megváltoztatja nevét, külsejét, egész személyiségét,
csak hogy elrejtőzhessen üldözője elől -- mindhiába. Nincs, aki segítsen rajta,
csak saját magára számíthat. És Slim úgy dönt: elege volt a rettegésből
és a bujkálásból…

 
1 990 Ft
  Mr. Vengeance - A bosszú ura (1DVD) (Park Chan-Wook - Bosszú trilógia) (karcos példány)

Ryu (Shin Ha-kyun), a süketnéma fiú bármit megtenne azért, hogy beteg nővére (Lim Ji-Eun) új veséhez jusson. Még attól sem riad vissza, hogy lepaktáljon a szervkereskedő maffiával, ám amikor a gengszterek átverik, Ryu még kétségbeesettebb lépésre szánja el magát. Barátnőjével (Bae Du-na) közösen elrabolják egykori főnöke, Park (Song Kang-ho) lányát és váltságdíjat követelnek érte. Az emberrablás azonban tragédiába torkollik, és véres bosszúhadjáratot szül.

Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának nyitódarabja nem ismer könyörületet. Hősei megjárják az emberi pokol legsötétebb bugyrait, ahol senki és semmi sem szent. A kompromisszumot nem tűrő képsorok a lenyűgözően megkomponált fényképezésnek hála még nyugtalanítóbbnak hatnak. Vérgőzös erőszakorgia még sosem volt ennyire poétikus.

 
1 490 Ft
Ne szólj senkinek! (1DVD)

Nyolc évvel azután, hogy feleségét, Margót brutálisan meggyilkolták, Alexandre Beck még mindig nem tudta feldolgozni az asszony halálát – különösen mivel egykor ő is a gyanúsítottak közé tartozott.

Mikor két új holttestre bukkannak nem messze attól a helytől, ahol egykor Margo holttestét is megtalálták, a rendőrség újra nyomozni kezd az ügyben. Ezzel egy időben Alexandre rejtélyes e-mailt kap a feleségére megszólalásig hasonlító nőt ábrázoló képekkel, valamint egy üzenettel: „Ne szólj senkinek! Figyelnek minket!”.

Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy valaki követi a férfit, így miközben megpróbálja felkutatni azt a nőt, aki talán tényleg az elhunytnak hitt Margo, Alexandre-nak menekülnie kell, hogy mentse az életét...

 
2 990 Ft
Ne szólj száj! / Hűtlen, A (2DVD)

Ne szólj száj!:

Dr. Nathan Conrad, a New York-i elitnegyed felkapott pszichiátere nem panaszkodhat életére: szakmájában elismert, gazdag, de ami a legfőbb, boldog a családi élete.

Éppen a Hálaadási ünnepre indul hazafelé feleségéhez és kislányához, amikor kollégája talányos esethez hívja. A páciens fiatal nő, akinek története megmagyarázhatatlan erőszakról és egy sor korábbi sikertelen kezelésről szól.

Egyszóval Elisabeth Burrows pontosan az az eset, melyet Nathan jól ismer pályája kezdetéről. Az ő segítsége az utolsó esély, mielőtt a lányt elsüllyesztik egy állami intézményben.

Bár eleinte nem tulajdonít jelentséget a dolognak, egy idő után kihívást lát a különös esetben, s érdeklődését csak fokozza a lány rejtélyes megjegyzése: „Azt akarja, amit ők, ugye?… Soha nem fogom elárulni… egyiküknek sem.”

Nathan nem is sejti, hogy Elisabeth érthetetlen szavai veszélyt hoznak rá és családjára, és hamarosan olyan helyzetben találja magát, mely lidérces álmaiban sem kísértette meg.

Hűtlen, A:

Nincs, akit ne fogna el néha a kísértés. És kevesen akadnak, akik képesek neki ellenállni.

Connie hű a férjéhez, szereti a családját, és elégedett az életével. Ám egy nap találkozik egy francia diákkal, aki meghívja magához egy teára. És innentől kezdve kicsúszik a kezéből az ellenőrzés.

Már nem ő irányítja a saját sorsát, ösztönei átveszik fölötte a hatalmat. Úgy tervezte, kipróbálja, milyen egy futó kaland, de képtelen kilépni az egyre szövevényesebb, egyre szenvedélyesebb kapcsolatból. Hazudik, bujkál, hamisít. Egyre nehezebben rejti el férje elől titkát: hogy egy titkos, másik életet is él.

Amikor a férje rájön, hogy felesége megcsalja, követni kezdi az asszonyt, meg akarja ismerni a csábítót. Most már őt is magukkal sodorják az ellenőrizhetetlen érzelmek. Hármuk közül valaki nem fogja túlélni ezt a kalandot...

 
5 990 Ft
Négy tesó (1DVD) (extra változat) (Mark Wahlberg)

Valakik kirabolnak egy élelmiszerboltot. Mindennapos eset. Ám a brutális
támadók akciója áldozatot követel: egy asszonyt, akinek négy
gyermeke van. Négy örökbefogadott fia, akik a saját anyjukként szerették
õt.

Így a Mercer fivérek, a forrófejû Bobby, a kõkemény Angel, a családapa
és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack összejönnek,
hogy anyjuk halálának ügyét a saját kezükbe vegyék. Azonban a gyilkos
után nyomozva hamarosan rájönnek, hogy „ügyintézésük” megszokott,
régi módszerei újfajta következményekkel járnak...

 
1 990 Ft
Nehéz idők (1DVD)

Jim öbölháborús veterán, akit rémálmok gyötörnek. Eszébe juttatják, hogy csak egy hajszálon múlott, hogy ép bőrrel megúszta. Egyfolytában arról beszél, milyen jó lesz neki, mikor munkát kap majd a los angeles-i rendőrségtől, feleségül veszi a mexikói barátnőjét és áthozza őt a határon. Amíg erre vár, addig barátjával, Mike-kal elképesztő mennyiségű sört fogyasztanak el, és kisstílű bizniszekkel próbálnak pénzt, drogot és könnyűvérű lányokat szerezni. Mike igazából sokkal jobban tenné, ha munkát keresne, hogy ki tudja engesztelni csinos ügyvéd barátnőjét, Sylviát, akinek elege van abból, hogy egy ilyen csóringert istápoljon. De elég, ha Jim rávillantja kölyökkutya-tekintetét, vagy elhúz egy sörösüveget Mike orra alatt, és ő máris megelégszik azzal, hogy lopott fegyvereket adjon el, és utána jól beszívjon. Jim nyughatatlan típus: egyszerre akarja kicselezni a kormányt és a helyi nehézfiúkat. Mindenki azt mondja rá, hogy őrült. Aztán szép lassan világossá válik a számukra, hogy ez a kedveskedő becézés valójában egy félelmetesen pontos diagnózis...

 
1 490 Ft
Nem félek (1DVD)

A dél-olasz falucska lakói a forró nyár perzselő napsütése elől a házaikba húzódnak
vissza. A tikkasztó hőséggel csak a gyerekek nem törődnek, biciklivel bejárják
a környéket. Az egyik kisfiú, a tízéves Michele egy elhagyott tanyára keveredik
barátaival. Amikor a többiek már elmentek, a gyermek véletlenül egy mély gödröt
vesz észre. Kíváncsian belekukkant, és a sötétben sápadt, emberszerű lény körvonalai
rajzolódnak ki. Michele megrémül és elmenekül. De a gödör mélyén élő lény
azonban nem hagyja nyugodni, visszatér hát és szembenéz az igazsággal…
A gödörben egy fogva tartott fiú sínylődik.

Amikor rájön az igazságra, hogy a borzasztó tett mögött a falu felnőttei állnak,
minden erejét össze kell szednie ahhoz, hogy segíthessen az áldozaton.

Életveszélyes elhatározás…

 
1 990 Ft
  Nem vénnek való vidék (1DVD) (Oscar-díj) (Select Video kiadás)

A történet kezdetekor Llewelyn Moss talál a Rio Grande mellett egy kisteherautót, hullákkal körülpakolva - ráadásként pedig egy rakomány heroint és kétmillió dollárnyi készpénzt. Mikor Moss magához veszi a pénzt, a végzetes erőszaknak egy olyan láncreakcióját indítja el, aminek még a törvény - a lassan kiöregedő, kiábrándult Bell serif személyében - sem állhat az útjába.

A hírhedt Coen-fivérek, Joel és Ethan legújabb filmje mind a közönség, mind a szakma elismerését kivívta; a többek közt Arany Pálmára és 4 Arany Glóbuszra jelölt mozi megmentette a függetlenfilmesek egykori királyainak erősen megkopott renoméját.

A Pulitzer-díjas Cormac McCarthy bestsellere alapján az Oscar®-díjas Coen-fivérek (Fargo, Arizonai ördögfióka, A nagy Lebowski) forgattak nagyszerű filmet! A Nem vénnek való vidék a regény sikeréhez méltóan filmen is elnyerte mind a közönség, mind pedig a szakma tetszését, és négy Oscar®-díjat sepert be, köztük a Legjobb filmnek járót is (Legjobb film, Legjobb rendezés, Legjobb adaptált forgatókönyv, Legjobb epizódszereplő – Javier Bardem)

 
1 990 Ft
Nincs határ (1DVD) (2010) (Samuel L. Jackson)
Egy szélsőséges nézeteket valló nukleáris fegyverszakértő (Michael Sheen Alkonyat: Hajnalhasadás, Tron: Örökség) három városban rejt el bombákat. A terrorelhárítás azonnal akcióba lép, el is fogják a bűnözőt, ám a halálos veszélyt jelentő bombák hollétét nem tudják kideríteni. Mivel egyre kevesebb idejük marad az akcióra, az egyik FBI ügynök (Carrie-Anne Moss Mátrix-trilógia, Mementó) a titokzatos H (Samuel L. Jackson A Vasember 1-2., Star Wars: A klónok háborúja) segítségét kéri. H képzet... 
1 990 Ft
  Nyisd ki a szemed! (1DVD) (Alejandro Amenábar) (nagyon karcos példány)

Nyisd ki a szemed! Ez egy álomvilág! Cesar gazdag, fiatal, jóképű, minden nőt megkap, nincs gondja a világgal. Magabiztos és határozott. Legjobb barátja, Payela néha zavarban érzi magát Cesar környezetében, aki mellett ő unalmas, szürke, átlagos fiú. Caser úgy érzi, ő irányítja az életét. Nuriától, az alkalmi szeretőtől rövid úton meg akar szabadulni, amikor feltűnik a gyönyörű Sophia. És akkor Cesarral valami olyasmi történik, ami még soha: szerelmes lesz. De a csalódott Nuria nem bírja és nem akarja feldolgozni, hogy kihasználták, elkeseredésében: Cesarral a kocsiban, öngyilkos száguldásba kezd autójával. Az elkerülhetetlen balesetben Nuria meghal, Cesar arca pedig annyira összeroncsolódik, hogy a szívtipró helyett torz szörnyszülött néz vissza rá a tükörből. És ez a tekintet egyre üresebb. Cesar szépségével együtt szerencséjét, magabiztosságát is elveszíti. Megkeseredett és önző lesz. Számonkér és dühöng. Eltaszítja magától a világot, mert úgy érzi, a világ is eltaszította őt. És eközben Sophia és Payela egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Cesar nem bírja tovább a tehetetlenséget, a csalódottságot: egy rosszul sikerült buli után a járdán fekve alszik el. De ez az álom nem tart soká. Másnap Sophia ébreszti fel és szerelmük, úgy tűnik, onnan folytatódik, ahol a baleset előtt abbahagyták: Sophia kitart Cesar mellett. Az orvostudomány hatalmas fejlődésen ment keresztül, és Cesar arcát már meg tudják műteni. Ez a műtét olyan jól sikerül, hogy Cesar teljesen visszakapja egykori fiatal, kedves külsejét és önmagát. Cesar sohasem volt boldogabb, Sophiával édes az élet. De egy álom mindent megváltoztat! Cesar élete rémálommá válik. Megkezdődik ámokfutása az idővel, önmagával, a sorssal, és az élettel szemben.

Alejandro Amenábar spanyol rendező nagyon különleges alkotást készített. Már a film első perceinek feszült, riadt és bizarr csöndje érezteti velünk, hogy nem egy hagyományos művel van dolgunk. Újszerűen borzongató ez a játék önmagunkkal és az idővel. "Mintha ez már megtörtént volna velünk. De lehet, hogy csak álmodtam?"-juthat eszünkbe néha. Amenabar ezen, az ezredfordulón oly aktuális, álom és valóság közti mezsgyén szerkesztett egy meghökkentő filmet. Egy kétarcú valóságban, kétarcú világban játszódik a történet. A valóság szkepticizmusa csap össze a valóság és álom kábulatával. A megragadó szerelmi történet feszült krimit takar. Nyisd ki a szemed! Ez egy álomvilág!
A ma talán már klasszikusnak mondható spanyol filmből 2001-ben Tom Cruise főszereplésével készült amerikai változat, Vanília égbolt címen.

 
1 990 Ft

Sorrend: