Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma / thriller

Főkategória >DVD - külföldi >dráma / thriller

Sorrend:

Feloldozás (1978 - Absolution) (1DVD) (Richard Burton)

"Oldozz fel atyám, mert vétkeztem. Fogtam egy nehéz követ és megöltem" - mondja egy elcsukló, kamaszos férfihang. Goddard atyát, bár jól tudja, ki rejtőzik a gyóntatószék félhomályában, köti a gyónási titok szentsége. Mint az iskola szigorú és következetes nevelője egyáltalán nem tartozik a diákok kedvencei közé. Azt azonban sohasem feltételezte volna, hogy növendékei ily sötét gyalázatosságra vetemednének...

 
1 990 Ft
Filmszakadás (1DVD)

Matty öntelt filmcsillag, aki jobbára már csak az alkoholért és a drogért él. Ám egy nap úgy dönt, hogy feleségül veszi barátnőjét, a különleges szépségű Annie-t. A lánykérés veszekedésbe fullad, és kiderül, hogy Annie a férfi követelése és fenyegetései miatt vetette el közös fiukat, és nemhogy nem megy hozzá feleségül, hanem el is hagyja. Matty először tagad, később magába roskad, majd szétesik. Barátjával, a filmrendező Mickey-vel csapnak egy búfelejtő estét, ahol Matty teljesen elveszti a kapcsolatát a valósággal: a kábszerek, az önsajnálat és a kényszeredett vágyakozás Annie után megteszik hatásukat. Másfél év múlva Matty már túl van egy elvonókúrán, új kapcsolatot és új életet kezdett New Yorkban. De szkeptikus maradt ezzel az új élettel kapcsolatban, nem érzi teljesen saját magáénak, és úgy érzi, nem lehet teljes az újrakezdés, amíg Annie-val végleg le nem zárja a kapcsolatot. Így Matty visszautazik Los Angelesbe, s bár Mickey megpróbálja meggyőzni az út hiábavalóságáról, felkutatja a rehabilitált színésznek régi szerelmét. De Matty felfedezi, hogy egy új élet számára lehetetlen vállalkozás, és régi életéből fény derül egy szörnyű titokra.

A fülledt hangulatú film ítélet Los Angelesről és ítélet egy olyan emberről is, aki nem akar más utat választani magának (hiába tesz úgy, mintha mégis), csak az együgyű pusztulást.

 
990 Ft
  Gátlástalanul (1998) (1DVD) (Charlie Sheen) (kissé karcos példány)

Jake Peterson nyomozó és társa, Paul DeLucca tudomást szerez egy 50 millió dolláros heroin-szállítmányról, amelyet a mexikói határon átcsempésztek be az Egyesült Államokba. Amint azonban egy kicsit mélyebben akarnak betekinteni az ügy részleteibe, kellemetlen meglepetés éri őket: rájönnek ugyanis arra, hogy városi vezetők és magas rangú jogászok dolgoznak a saját zsebükre.

Azt pedig nem is sejtik, hogy az álruhás Bill Peterson kapitány és a DEA titkos ügynöke, John Bagwell is nyomoz már az ügyben. A különböző nyomozószervek azonban nem az együttműködő-képességükről híresek, és a hatalmi konfliktusokért kemény árat kell fizetniük.

 
990 Ft
Gonosz érintése, A (1DVD) (Orson Welles)

Orson Welles mesteri rendezése a film-noir egyik legjelentősebb darabja, a bűn természetrajzát világítja meg, a korrupció és az erkölcsi megalkuvás drámáját. Welles egy tisztességtelen rendőrfőnököt alakít, aki egy zavaros bűneset kapcsán hamisan vádol meg egy mexikói származású fiatalembert. Saját kedvére és arcára formálja a törvényt, egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen a Charlton Heston alakította kábítószerügyekre szakosodott nyomozó, és össze nem csap a vakbuzgó rendőrfőnökkel, miután megismeri annak sötét múltját.

 
2 990 Ft
Gyermekrablás (1DVD)
Az Egyesült Államokban minden 40 másodpercben eltűnik egy gyerek. Mégsem gondolsz arra, hogy ez a te szemed fényével is megtörténhet. Amíg meg nem történik. Karla Dyson (Halle Berry) csak magára számíthat, mégis felveszi a harcot az emberrablókkal, és semmi sem állíthatja meg, ha a gyermeke életéről van szó….
 
1 990 Ft
  Gyilkos túra (1972 - Deliverance) (1DVD) (Jon Voight - Burt Reynolds) (feliratos)

A James Dickey bestselleréből készült filmklasszikus
négy férfi kalandos és végzetes kenu-túráját dolgozza fel.

A Chattooga folyó számukra csak egy meghódítandó kék vonal
a térképen, egy könnyed kikapcsolódást ígérő kaland, ami felüdülést nyújthat
a hétköznapok unalmas irodai munkája után.

Egy ideig minden a terv szerint halad. Kocsijukkal felhajtanak
a folyó felső szakaszára, találnak valakit, aki jó pénzért visszaviszi a dzsippeket
tervezett útjuk végére, majd kenura szállnak és útnak indulnak. Csak azzal nem
számoltak, hogy a hegyekben lakók nem szeretik, ha megzavarják nyugodt, békés
életüket.

A négy férfit ettől kezdve folymatosan érik a pszichikai
és fizikai támadások és lassan rájönnek, hogy immár az életükért folyik a harc.
A túlélésért folytatott küzdelemben a csapat tagjainak személyisége is lassan
megváltozik és gyakorlatilag kivetkőznek önmagukból, egymásra is veszélyt jelentve
ezzel...

A Gyilkos túra egyike a thriller műfaj legmaradandóbb
klasszikusainak. Nálunk sajnos kevésbé ismert a film, de angol nyelterületeken
egyike a legsikeresebb DVD-knek ebben a műfajban, ami a nagyszerű szereplők,
a csodálatosan hangzó újrakevert 5.1-es hang (csobogó folyó) és a lebilincselő
történet mellett annak is köszönhető, hogy egy másik nagy klasszikus, az Excalibur
rendezője, John Boorman adaptálta filmre!

 
1 990 Ft
Ha ölni kell (1DVD)

Egy amerikai kisvárosban két férfi megerőszakol egy tízéves kislányt.

A feldühödött apa bosszúból lelövi a gyilkosokat és börtönbe kerül. Ám az igazi harc csak most kezdődik: a vádlott fiatal védője lassacskán rájön, hogy mennyi indulat és gyűlölködés lapul az eset hátterében. A városban elszabadul a pokol, és már nem csupán a vádlott élete a tét, hanem a védőé is. Az évtizedekig lappangó gyűlölet újra fellobban és a szenvedélyek lángba borulnak: a Ku-Klux-Klan nem nézi jó szemmel, hogy két fehér férfit egy fekete lepuffantott. Azokat is ellenségnek kiáltják ki, akik a fekete fickó védelmére kelnek - még az ügyvéd családja sem lehet biztonságban...

A cég, Az ügyfél és a Pelikán ügyirat írójának regényéből Joel Schumacher, a Mindörökké Batman, Az ügyfél és az Öszszeomlás rendezője készített filmet. Színészként pedig Sandra Bullockot (Képtelen képrablás, A hálózat csapdájában, Aludj csak, én álmodom), Samuel L. Jacksont (Pofonláda, Die Hard: az élet mindig drága, Ponyvaregény), a tavaly Oscart kapot Kevin Spaceyt (Közönséges bűnözők, A hetedik, Vírus) valamint Donald Sutherlandet és Hollywood legújabb férfiideálját Matthew McConaugheyt láthatjuk.

 
1 990 Ft
Halál ára, A (1DVD) (Johnny Depp - Marlon Brando)

A történet valahol Amerikában, egy eldugott kis településen játszódik, ahol kegyetlen viszonyok uralkodnak. Itt él feleségével és két gyermekével Raphael rendkívül rossz körülmények között. A településre érkező idegen pénzt és jó életet ajánl a férfi családjának, amennyiben Raphael vállalja, hogy a kamerák kereszttüzében nyilvánosan halálra kínozzák.

 
990 Ft
Halál és a lányka (1DVD) (Roman Polanski) ( karcos )

Egy meg nem nevezett dél-amerikai országban az asszony rabul ejt egy férfit, akiben, bár sohasem látta, felismerni véli volt kínzóját. A diktatúra "fénykorában" azért bízták az orvos gondjaira, hogy tartsa életben. A férfi ehelyett többször megerőszakolta a rémes kínzásoktól meggyötörten, bekötött szemmel, lekötözve fekvő asszonyt. A nő most törvényt ül felette. Önmagát nevezi ki vádlónak, férjét védőnek.

 
1 490 Ft
  Harag napja, A (2005 - Day Of Wrath) (1DVD) (Christopher Lambert)

1532. Spanyolország a nagyhatalom, a pompa, csodás paloták és templomok hazája, egyben sötét és veszélyes hely, melyet a halál szele leng be. Történetünk városának békés mindennapjait titokzatos gyilkosságok zavarják meg. Az áldozatok nemes emberek, de az elkövető nem kíméli testőrségüket sem: vérfürdőt rendez a város sikátoraiban. A halottak mellkasára minden esetben egy-egy betűt metsz a gyilkos. A törvény őre, Ruy Mendoza nincs könnyű helyzetben. Ahányszor embereivel visszatér a tett helyszínére, a holttesteknek hűlt helyét találja. Ő az egyetlen szemtanú, bizonyíték híján pedig senki nem hisz neki! Ruy egy kegyetlen cselszövés közepén találja magát: sem világi, sem egyházi segítségre nem számíthat. Magára van utalva, miközben feleségét és gyermekeit is veszélybe sodorja a nyomozás sikere érdekében.

 
1 990 Ft
Harag sodrása, A (1DVD)

Az oregoni kisváros általános iskolájában minden a megszokott mederben folydogál. A melák és többszörösen bukott diák, George mindenhova magával hurcolja kameráját, és miután a kis Sam kezébe merészeli azt venni, George alaposan megveri. Az immáron már sokadjára elgyapált Sam némán tűrné ezt is, ám bátyja elhatározza, hogy most már meg kéne leckéztetni George-ot. Haverjával, a zűrös családi háttérrel megvert Martyval kitalálják, mi lesz a tökéletes terv, és neki is látnak ennek kivitelezéséhez. A három srác egy közös baráttal, a két férfi által felnevelt és ezért folyton lebuzizott Clyde-dal, valamint Sam "barátnőjével", Millie-vel kiegészülve evezős kirándulásra indulnak. Erre elhívják George-ot is, akinek azt hazudják, hogy Sam születésnapja van. A srác, nem sejtve, hogy az ő megalázása igérkezik a nap fő eseményének, meg is jelenik, és még egy drága ajándékot is kap tőle újdonsült barátja. Az ellensége kedvessége miatt elbizonytalanodó Sam arra kéri bátyját, fújják le az akciót. Rockynak ez nincs ellenére, szól is Martynak, ám ő már túlságosan beleélte magát a tervbe - kell neki egy alany, hogy valakin levezesse a világgal szembeni gyűlöletét. A csónakban aztán elszabadul a pokol, és tragédia történik...

 
1 990 Ft
Harcosok klubja (1DVD) (Bontonfilm kiadás) (szinkron)

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán... és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra…

Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya. Az ötlet hamar népszerűvé válik, és egy éjjel megalakul a Harcosok Klubja, amelyhez egyre többen csatlakoznak…

David Fincher (Pánikszoba, Hetedik, Alien 3 - A végső megoldás: Halál, Játsz/Ma) provokatív filmje az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket a nézőknek, akikre - igérhetjük - soha nem tapasztalt filmélmény vár!

 
1 990 Ft
Harcosok klubja (2DVD)  (Intercom kiadás) (felirat)

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán... és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra…

Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya. Az ötlet hamar népszerűvé válik, és egy éjjel megalakul a Harcosok Klubja, amelyhez egyre többen csatlakoznak…

David Fincher (Pánikszoba, Hetedik, Alien 3 - A végső megoldás: Halál, Játsz/Ma) provokatív filmje az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket a nézőknek, akikre - igérhetjük - soha nem tapasztalt filmélmény vár!

 
1 990 Ft
  Harcosok klubja (2DVD) (extra változat) (Intercom kiadás) (szinkron)

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán... és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra…

Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya. Az ötlet hamar népszerűvé válik, és egy éjjel megalakul a Harcosok Klubja, amelyhez egyre többen csatlakoznak…

David Fincher (Pánikszoba, Hetedik, Alien 3 - A végső megoldás: Halál, Játsz/Ma) provokatív filmje az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket a nézőknek, akikre - igérhetjük - soha nem tapasztalt filmélmény vár!

 
2 990 Ft
  Három óriásplakát Ebbing határában (1DVD) (Frances McDormand - Martin McDonagh) (Oscar-díj)

Hónapok teltek el Mildred Hayes (az immár kétszeres Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az alakításáért harmadszorra is Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (az alakításáért Oscar-díjat nyert Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik…
Martin McDonagh (Erőszakik, A hét pszichopata és a si-cu) új filmje, a komikus és drámai elemeket vegyítő Három óriásplakát Ebbing határában „igazi mestermű” (Peter Travers, Rolling Stone).

 
2 990 Ft
Határvonal, A (2008 - La Linea) (1DVD) (Andy Garcia)

Tijuanaban, az Egyesült Államok és Mexikó határánál robbanásig feszült a helyzet. A várost sokáig uraló Salazar halálos beteg, nincs már sok neki hátra. Utódjának a forrófejű Pelont jelöli meg, aki nemcsak kegyetlenül végez mindenkivel, aki ellene van, hanem akár még arab terroristákkal is hajlandó üzletelni. Ezt viszont a körzetet mindenáron kontrollálni akaró amerikaiak nem nézik jó szemmel, ezért úgy döntenek, profi gyilkosokkal iktatják ki a veszélyes elemeket. A rutinos bérgyilkos, Shields is a városba érkezik, kísértő múltja miatt azonban egyre többször remeg meg a keze a ravaszon, ami ebben a szakmában nem életbiztosítás. A lapok leosztva, a fegyverek megtöltve, kezdődhet a leszámolás...

A főbb szerepekben rutinos kemény fickók sora tűnik fel (Ray Liotta – Nagymenők; Andy Garcia - Ocean s Thirteen - A játszma folytatódik; Armand Assante – Dredd bíró, Danny Trejo – Alkonyattól pirkadatig 1-3), de ezúttal az utolsó percekig kétséges, ki éli meg a végefőcímet közülük.

 
1 990 Ft
Hitehagyott, A (Ethan Hawke) (1DVD)

Az Arany Glóbusz®-díjra jelölt* Paul Schrader (Taxisofőr, Amerikai dzsigoló, Dühöngő bika) gondolatébresztő thrillerének főszereplője Ernst Toller (az Oscar®-díjra jelölt** Ethan Hawke), egy hitében megingott, gyászoló lelkész, aki egy nap megismerkedik Maryvel (Amanda Seyfried) és annak mentálisan labilis, környezetvédő aktivista férjével, Michaellel (Philip Ettinger).
Tollert egyre jobban marcangolja az az érzés, hogy a világ veszélyben van, és az egyház a kisujját sem mozdítja, ezért kezébe veszi az irányítást, remélve, hogy útja végén rátalál rég elvesztett hitére is.
A hitehagyott húsbavágó „mestermű” (Vanity Fair), amelynek főszerepében Ethan Hawke „lehengerlő, tűpontos” alakítást nyújt (The Daily Telegraph).

 
2 990 Ft
Hóember, A (2017 - The Snowman) (1DVD) (Jo Nesbo)

Harry Hole-t (az Oscar-díjra jelölt Michael Fassbender – A szégyentelen, Alien: Covenant), az oslói rendőrség vezető detektívjét bízzák meg a nyomozással, amikor titokzatos eltűnések és bestiális gyilkosságok sora kezdődik meg a norvég fővárosban. A különc főtiszt arra gyanakszik, hogy egy sorozatgyilkos lépett újra akcióba, ugyanis az elkövető különös nyomot hagy maga után: egy-egy hóember őrzi a tetthelyeket. Az éles eszű újonc, Katrine Bratt (Rebecca Ferguson – Mission: Impossible – Titkos nemzet, Élet) segítségével Harrynek több évtizedes régi eseteket kell összekötnie ezzel az új üggyel, ráadásul sietniük kell, mert amint újra elkezd esni a hó, a gyilkos ismét lecsap… Jo Nesbo Hóember című vérfagyasztóan izgalmas regényének megfilmesítésében Martin Scorsese executive producerként működött közre.

 
2 990 Ft
Hymypoika - Kitűnő tanulók (1DVD)

A Helsinki gazdag negyedében élő négy jó barát végre túlesik a nagy megmérettetésen, az érettségi vizsgán. Mivel egyikőjük örökségéből elegendő pénz áll rendelkezésükre, gondtalan nyár elé néznek. Az érettségi bulin, ahol megjelennek a szebbik nem képviselői is, és a fiatalok meglehetősen sűrűn emelgetik a poharakat, Taavi megszállottan filmez minden pillanatot. Reggel a másnapos fiúk végignézik a mámoros éjszakán felvett jeleneteket, és úgy határoznak: mindegyikük lefilmezi intim pillanatait egy lánnyal, majd egy igen egyszerű szempontrendszer mentén döntenek, melyik kisfilm kapja meg a díjat, a legkiválóbb érettségizőnek járó szobrocskát. A szexverseny hevében azonban teljesen elveszítik józan ítélőképességüket, és elkerülhetetlenül sodródnak a végzetük felé...

 
1 490 Ft
  Ismeretlen, Az (2006 - La Sconosciuta) (1DVD) (Giuseppe Tornatore)

A történet egy korunkbeli olasz városban játszódik. Az Ismeretlen-t Irenanak hívják. Évekkel ezelőtt Ukrajanából érkezett Olaszországba. Életére ma is rávetül a múlt árnyéka, miközben a helyét keresi a jelenben. A két idősík szoros összefonódásából apránként egy rejtélyes, feszültségekkel teli történet bontakozik ki. Ki is valójában Irena? A lány sok hozzá hasonló társával együtt menekült el Kelet-Európából. Miután túlélte a drámai és kegyetlen utazást, gátlástalan emberek könnyű prédája lett. Kimondhatatlan kegyetlenségekben és megaláztatásokban volt része, amelyeket nem tud kitörölni az emlékezetéből. Csak egyetlen szép emléke maradt: egy melankolikus, szívbemarkoló, régi szerelem.

Az előttünk álló Irena egy sápadt és rejtélyes, ugyanakkor még mindig nagyon vonzó nő. A tragikus események ellenére a személyisége nem változott meg gyökeresen. A látszólag alázatos külső mögött ott rejlik természetes büszkesége és lázadó énje. Egy lakótömb portásának a segítségét kéri ahhoz, hogy takarítói állást szerezzen magának az épületben. A lakása ablakából eltökélten figyeli a túloldali épületet.

A lépcsőházat takarítja, de a valódi célja az, hogy közel kerüljön egy ott élő családhoz. Az aranyműves Adacher családban Valéria a feleség, Donato a férj, és Tea a kislányuk. Irena mindent elkövet, hogy munkát szerezzen magának a családnál. Még a gyilkosságtól sem riad vissza. Kitartásának köszönhetően sikerül a bizalmukba férkőzni, sőt mindannyian a hatása alá kerülnek. A kislány, Tea egyre jobban kötődik Irenához. Barátságuk akkor szilárdul meg, amikor a kislány komoly krízishelyzetbe kerül.

Ez az érzékeny egyensúly azonban rövid életűnek bizonyul hősnőnk életében. Irenát egyre jobban gyötrik látomásai és rémálmai, sőt a múltból felbukkan egy rémisztő figura is, aki rálel új lakóhelyén. Ő Muffa, Irena elrablója és üldözője. A férfi megjelenésével Irena újabb brutalitás, rettegés és tragédia áldozatává válik. A férfi baljós árnya lassan fényt derít arra, hogy Irena miért is akar olyan megszállottan a család része lenni.

Mint amikor egy sűrű köd lassacskán fölemelkedik, felszínre kerül egy sor feltételezett és tényleges igazság. A fordulatos események megdöbbentő végkifejlethez vezetnek „Az Ismeretlen lebilincselő, mély és emberi történetében. A filmet a Cinema Paradiso-ért Oscar-díjat nyert rendező, Giuseppe Tornatore írta és rendezte, a zenéjét pedig a számos díjat és jelölést elért Ennio Morricone szerezte.

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés