Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma / thriller

Főkategória >DVD - külföldi >dráma / thriller

Sorrend:

  Ügyfél, Az (1994 - The Client) (1DVD) (Tommy Lee Jones) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

Mark Sway, a tizenegy éves kisfiú egy kegyetlen gyilkosság szemtanúja.
A kerület ambiciózus ügyésze mindent elkövet, hogy a megfélemlített kisfiút vallomásra bírja. Mark azonban hallgat, hiszen nyomában a kegyetlen gyilkos, aki megfenyegette, hogy megöli, ha beszél. A félelem nem alaptalan, hiszen Mark egy maffia-leszámolás egyetlen tanúja, a gyilkos pedig tapasztalt profi, akinek egyel több, vagy kevesebb élet nem nagyon számít, különösen, ha a “karrierje” van veszélyben.

A nemrég még gondtalan gyermekkorát élő Mark egy halálos játszma kereszttüzében találja magát. Egyetlen barátja a bátor, ám tapasztalatlan ügyvédnő, aki kockára teszi érte karrierjét...és életét.

 
1 990 Ft
  Ügyfél, Az (2016 - Forushande) (1DVD) (Asghar Farhadi) (Oscar-díj)

Az Oscar-díjjal kitüntetett Nader és Simin – Egy elválás története iráni rendezője, Asghar Farhadi legújabb alkotásában ismét az emberi kapcsolatok mélyére ás.
Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni lakásukból, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik az épület. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit…

A film annak ellenére mindenki számára átélhető, hogy a thrilleri alapokat csupán eszközként használva az iráni kulturális hagyományokat állítja szembe a modernitással – Farhadi rendezését a Variety kritikusa hitchcocki feszültségűnek nevezte, a Screen pedig Michael Haneke legelismertebb munkáihoz hasonlította.

 
2 990 Ft
Újságos fiú, Az (1DVD) (nagyon karcos példány)

Az Egyesült Államok déli része, 1969. Négy évvel korábban tisztázatlan körülmények között megölték egy kisvárosi seriffet. A gyilkossággal az aligátornyúzó Hillary Van Wettert (John Cusack) vádolták, aki most a börtönben várja halálos ítélete végrehajtását. A titokzatos és vonzó külsejű Charlotte Bless (Nicole Kidman) szenvedélyes levelezésbe kezd a férfival, és össze akar házasodni vele.
Mivel Charlotte meg van győződve Van Wetter ártatlanságáról, kapóra jön neki, hogy a Miami Times két újságírója, a környékre való Ward Jansen (Matthew McConaughey) és Yardley Acheman (David Oyelowo) a városba érkeznek, hogy felderítsék az ügyet. Hármójukhoz csatlakozik Ward öccse, a főiskoláról kirúgott és most újságkihordóként dolgozó Jack (Zac Efron) is, és reménytelenül beleszeret Charlotte-ba...
A Peter Dexter regényből készült Az újságos fiú egy olyan nyomozás krónikája a dél fülledt és piszkos világában, amelyben mindenkit a saját megszállottsága irányít, mindenki a démonaival küzd, és amely meghökkentő és zavarba ejtő igazságokkal szolgál.

 
1 490 Ft
Ütközéspont (1DVD)

Egy koccanás a New York-i csúcsforgalomban egy zsúfolt bekötőúton normális körülmények
között nem indítaná el olyan események láncreakcióját, melyek feldúlhatják két
ember életét. Ám ezen a bizonyos napon, ebben a bizonyos órában ez a kis ütközés
ádáz ellenséget csinál két egymásnak teljesen idegen emberből.
Eszközeik a másik elpusztítására különbözőek lehetnek, de a céljuk egy és ugyanaz:
mindketten módszeresen megpróbálják tönkretenni a másik életét, miközben kíméletlenül
megpróbálnak visszaszerezni valamit, amit elveszítettek.

A menő ügyvéd, Gavin Banek (Ben Affleck) késésben van a bíróságról,
és igyekszik átverekedni magát a csúcsforgalmon. Egy másik sávban Doyle Gipson
(Samuel L. Jackson) szintén a bíróságra tart, ahol eldől, láthatja-e gyermekeit,
és a bírónak tele a napi ügylajstroma, nincs ideje várni.

A felszínen Banek és Gipson nagyon különböznek: egyikük a pályája
csúcsára igyekszik, míg a másik kétségbeesetten próbál felkapaszkodni a mélypontról.
Ám egy apró karambol az önpusztítás szélére sodorja ezt a két idegent, és bebizonyítja,
hogy a düh minden előnyt kiegyenlít, ha az ember fenevaddá válik.

 
1 490 Ft
  Utolsó jelentés, Az (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Amikor az ifjú és becsvágyó Eric O’Neill új beosztást kap az FBI-nál, azt hiszi, végre valóra válik a legnagyobb álma: igazi ügynök lesz belőle. De hamarosan rá kell jönnie, hogy nem csupán érdemeinek és tehetségének köszönheti az előléptetést. Főnökét és mentorát, Hanssen ügynököt kell ugyanis megfigyelnie, aki a feddhetetlen erkölcsű hazafi álarca mögött valójában hosszú évek óta hazaárulást követ el.

Az USA történelmének legnagyobb titkosszolgálati csalását viszi véghez, nevetségessé téve az egész FBI biztonsági rendszerét.

O’Neill mindennemű segítség vagy biztosíték nélkül kénytelen belevágni a kém és kém között zajló halálos játszmába, hogy ország-világ előtt leleplezze nagy hatalmú felettesét...

 
1 990 Ft
Utolsó műszak, Az (1DVD)

A Kiképzés írója szövegezte ezt a magával ragadó, akcióban bővelkedő zsarudrámát, melyben az Oscar-díjra jelölt Jake Gyllenhaal és Michael Peña játsszák a főszerepet. Miközben a „szolgálunk és védünk” jelmondat értelmében nap mint nap vásárra viszik a bőrüket, Brian Taylor (Gyleenhaal) és Mike Zavala (Peña) rendőrtisztek között erős kötelék alakult ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben térhessenek haza. Arra az erőszakhullámra azonban egyikük sem készült fel, amely akkor indul el, mikor egy rutinellenőrzés során megállítják az egyik leghírhedtebb drogkartell egyik tagját. A rendőrtisztek, bandatagok, átlagemberek, biztonsági kamerák és rejtett optikák szemszögéből bemutatott kendőzetlen film kompromisszummentes, durva és lebilincselő képet mutat Los Angeles legsötétebb utcáiról, és azokról a nőkről és férfiakról, akik ezeket óvják.

 
1 990 Ft
  Üveg (1DVD) (James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson)  (2019)
M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben.
A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindké... 
2 990 Ft
  Vadászat, A (2012 - Jagten) (1DVD) (Mads Mikkelsen - Thomas Vinterberg)

A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus hétköznapok azonban egy pillanat alatt omlanak össze egy apró füllentés hatására: az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. A gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okozva szabadul el, a magára maradó, védtelen Lucas pedig értetlenül áll az események előtt.
Thomas Vinterberg, a Születésnap, a Submarino és a Kedves Wendy! filmek rendezője Mads Mikkelsen főszereplésével készített fullasztó drámát, legbelső félelmeinkről. A rendező megtörtént gyerekpszichológiai eset alapján rendezte meg A vadászatot, és elmondása szerint, a valóság annyira kegyetlen volt, hogy azt valószínűleg senki sem hinné el. A vadászat világpremierje 2012-ben Cannes-ban volt, ahol három díjat is nyert, Mads Mikkelsen megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést, illetve elnyerte az alkotás az ökumenikus zsűri díját is. A vadászatot Európa Filmdíjakra is jelölték, a forgatókönyv pedig elnyerte a legrangosabb európai elismerést.

 
2 990 Ft
Vadon foglyai, A (1DVD) (feliratos) (angol borító)

Charles Morse a öregedő milliomos, akinek csinos feleségén
kívül egyetlen szenvedélye az olvasás.

De a nők sajnos kevésbé megbízhatóak, mint a könyvek - Morse
arra gyanakszik, hogy fiatal fotómodell feleségének, Mickeynek viszonya
van a megnyerő modorú divatfotóssal, Robert Greennel.

Robert és Charles közös kirándulása indul,
amely tragikus véget ér: a divatfotós stáb sportrepülőgépe lezuhan Alaszka kietlen
erdőségei mélyén.

A túlélők - a tudós és vetélytársa - úgy tűnik csak egymásra
és saját magukra számíthatnak. De, ahogy jobban megismerik egymást, kiderül,
hogy egymásra nem számíthatnak.

 
3 990 Ft
Vakító napfényben (1DVD) (2015)
A rockénekes Marianne (Tilda Swinton ) műtétje után a barátjával, Paullal az Olaszországhoz tartozó Pantelleria szigetén egy gyönyörű villában piheni ki a fáradalmait. Meglepetésként aztán meglátogatja őket egykori szeretője, Harry (Ralph Fiennes ) és annak provokatívan vonzó lánya, Penelope is , szétzúzva ezzel a felhőtlen paradicsomi idillt. A vágy, a féltékenység és a rock and roll érzéki testet ölt a filmben a perzselő mediterrán nap alatt. 
1 990 Ft
Vakság (1DVD) ( karcos )

Egy villanással kezdődik, amint egy férfi az autójában munkából hazafelé tartva hirtelen megvakul és egy csapásra az egész világ hátborzongató fehér köddé válik számára. Egymás után mindenki, aki az útjába kerül – a felesége, az orvosa, még a látszólag irgalmas szamaritánus is, aki hazaviszi – kellő időben ugyanerre a felkavaró sorsra jut. A járvány terjedésével megindul a pánik és a paranoia a városban. A „fehér kór” újonnan megvakult áldozatait összeterelik, és vesztegzár alá helyezik egy omladozó, elhagyott elmegyógyintézetben, ahol a mindennapi élet minden látszata kezd összedőlni. A vesztegzár alatt lévő kórházban azonban szemtanú rejtőzik: egy nő, akit nem fertőzött meg a kór, ám vakságot színlel, hogy szeretett férje mellett maradhasson.

A Nobel-díjas író, José Saramago világhírű regényéből az elismert rendező, Fernando Meirelles (Az elszánt diplomata, Isten városa) adaptálta filmre az emberiséget szorongató, rejtélyes vakságot okozó járvány lenyűgöző történetét, amely az emberi természet jó és rossz oldalát, az emberi önzést, megalkuvást, közönyt, valamint empátiára, szeretetre és valódi kitartásra való képességet tárja fel.

 
1 490 Ft
  Válság a Wall Streeten (1DVD) (feliratos) (2012) (karcos példány)
A VÁLSÁG A WALL STREETEN az HBO Filmstől idegtépően izgalmasan mutatja be a 2008. évi pénzügyi krízist. Az Andrew Ross Sorkin sikerkönyve alapján készült film feltárja a pénzvilág és Washington kapcsolatát és azt, hogy miként befolyásolják döntéseik az utca emberét. Az Oscar®-díjas* rendező, Curtis Hanson feszültségtől szikrázó, drámai alkotásában valós személyek futnak kétségbeesett versenyt az idővel, hogy visszarángassák az USA gazdaságát a szakadék széléről.... 
1 490 Ft
  Végszükség (1DVD) (Denzel Washington) (Warner Home Video kiadás)

Mennyit ér egy szív? John Q. mindent odaadna azért,
hogy fia új szívet kaphasson. Mike-nak sürgős szívátültetésre van szüksége,
ám a munkanélküli férfi társadalombiztosítása nem terjed ki a gyerek kórházi
kezelésére, az orvosok viszont nem kezdhetik meg a műtétet, amíg az apa nem
fizet.

John Q. világéletében becsületes ember volt. Ám a
becsülete most azt kívánja, hogy eddig elképzelhetetlen eszközökhöz folyamodjon.
Pisztolyt szerez. Lezárja az intenzív osztály kijáratát, túszul ejti az egész
kórházi részleget, és fegyverrel kényszeríti az orvosokat: végezzék el az életmentő
műtétet.

A rendőrség csak egy szokásos túszszedési esetet lát az ügyben,
és bevetésre indul. John Q. azonban a fiáért harcol. Életet akar menteni.
Akár mások élete árán is.

 
2 990 Ft
Végzetes hazugságok (1DVD)

Robert Miller iparmágnás (Richard Gere – Micsoda nő!, Legbelső félelem) látszólag a tökéletes amerikai élet jeles képviselője: milliókat keres, családi élete is kifogástalannak tűnik. De a színfalak mögött Miller kétségbeesetten próbál megszabadulni adósságaitól, miközben próbálja eltitkolni francia szeretőjét (Laetitia Casta – Asterix és Obelix) hűséges felesége (Susan Sarandon – Ments meg, Uram!) és lánya (Brit Marling – A hallgatás szabálya) elől. Még egy detektív (Tim Roth – Az óceánjáró zongorista legendája) is a nyomába ered, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy lebuktassa. Az idő fogytán, ezért Miller kénytelen feszegetni eddigi morális határait is.

 
1 990 Ft
  Vér szava, A (1DVD) (1998) (feliratos) (Jessica Lange/ Gwyneth Paltrow) (fotó csak reklám) (super jewel box)
A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre ... 
4 990 Ft
Véres románc (1DVD)

Egy szerelem, amely New York leghírhedtebb eltűnési ügyévé alakul. Egy kivégzésszerű Los Angeles-i gyilkosság szemtanúk nélkül. Egy feldarabolt hulla egy eldugott texasi öböl vizében. Ezek az események ihlették Andrew Jarecki Véres románc című filmjét, amelyben az Oscar-díjra jelölt Ryan Gosling egy ingatlanmágnás (a szintén Oscar-díjra jelölt Frank Langella) David nevű fiát alakítja. David, aki sosem tudta kiheverni, hogy hétévesen elveszítette az édesanyját, szerelmével, Katie-vel (Kirsten Dunst) vidékre költözik. Hatalmaskodó apja azonban kierőszakolja, hogy visszatérjenek New Yorkba, és David részt vegyen a családi üzletben. A fiú egyre különösebben kezd viselkedni, és hiába indult a két fiatal kapcsolata idillinek, fokozatosan elhidegülnek egymástól, és Katie rádöbben, hogy David nem az, akinek gondolta. De vajon köze van-e Davidnek Katie hamarosan bekövetkező eltűnéséhez, vajon ki és miért gyilkolja meg egy régi barátnőjét, aki sok mindent tudott róla, és vajon milyen is David igazi személyisége? A Véres románc egyszerre szomorú szerelmi történet és lélektani igényű, izgalmas krimi.

 
1 490 Ft
Veszedelmes vonzerő (1DVD) (nagyon karcos példány)

Sophie Hartley gondos családanya. Életét szép csendben éli férjével, és gyermekükkel. Egy nap azonban furcsa érzés keríti a hatalmába. Úgy érzi, hogy férje gyönyörű asszisztense, Mara a helyére akar lépni, meg akarja szerezni férjét és gyermekét, egészen egyszerűen el akarja venni az életét. Érzéseit megosztja férjével is, de ő nem veszi komolyan felesége gyötrődését. Sophie teljesen megzavarodik, paranoiás félelem az egész, és csak kitalálja ezt a képtelen történetet, vagy tényleg valaki a helyére akar lépni? A fojtogató érzés már-már a rögeszméjévé válik, de amikor rájön az igazságra, legfélelmetesebb álmai egyszerre valósággá válnak.

 
990 Ft
  Veszett a világ (1DVD) (különleges kiadás) (digipack) (Universal kiadás)

A VESZETT A VILÁG shakespeare-i ihletésű, színpompás, érzéki, vad és humoros film, amely a zseniális rendező, David Lynch (Mulholland Drive, Kék bársony, Útvesztőben, Twin Peaks, Dűne) kétség kívül egyik legfontosabb alkotása. A kihagyhatatlan mestermű Barry Gifford regénye alapján készült, a zenéjét Angelo Badalamenti szerezte.

 
2 990 Ft
Veszett a világ (1DVD) (Select Video kiadás)

A VESZETT A VILÁG shakespeare-i ihletésű, színpompás, érzéki, vad és humoros film, amely a zseniális rendező, David Lynch (Mulholland Drive, Kék bársony, Útvesztőben, Twin Peaks, Dűne) kétség kívül egyik legfontosabb alkotása. A kihagyhatatlan mestermű Barry Gifford regénye alapján készült, a zenéjét Angelo Badalamenti szerezte.

 
1 990 Ft
  Vihar előtt (1DVD) (Serenity) (Matthew McConaughey, Anne Hathaway)

A Vihar előtt két Oscar®-díjas színész, Matthew McConaughey és Anne Hathaway főszereplésével, a szintén Oscar®-díjas producer, Greg Shapiro közreműködésével és az Oscar®-díjra jelölt Steven Knight (Birmingham bandája-sorozat, Locke – Nincs visszaút) forgatókönyvéből és rendezésében készült.

A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten ér utol a múltja: Baker Dill élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor felbukkan exfelesége és hátborzongató ajánlattal áll elő. Karen azt akarja, hogy tíz millió dollárért cserébe Baker vigye el új férjét horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen.

 
2 990 Ft

Sorrend: