Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

vallásos


Sorrend:

prev
next

  Krisztus utolsó megkísértése (1DVD) (The Last Temptation of Christ) (Martin Scorsese) (felirat)

Ez az erőteljes dráma 1989-ben Oscar®-díj jelölést hozott Martin Scorsese számára a legjobb rendezés kategóriájában, illetve Golden Globe jelölést Barbara Hershey (Legjobb színésznő) és Peter Gabriel (Legjobb filmzene) számára. A Willem Dafoe főszereplésével, Nikos Kazantzakis regénye alapján készült Krisztus utolsó megkísértése egy lélegzetelállító alkotás.

 

 Martin Scorsese filmjei gyakran felborzolják nézők és kritikusok kedélyét, számos támadás, kritika éri szokatlanul naturalista ábrázolásmódja miatt, a többség azonban mégis őt tartja a modern amerikai filmkultúra legnagyobb alakjának. A legtöbb támadás a Krisztus utolsó megkísértése című filmjével kapcsolatban érte.

   A katolikus egyház egyes képviselői mélyen elítélték Scorsese Jézus életét feldolgozó filmjét, mondván: a rendező által megjelenített Jézus-kép nem egyeztethető össze az egyház által hirdetett és vallott képpel.

   A tiltakozások hatására számos országban nem, vagy csak cenzúrázva mutatták be a mozik a filmet és előfordult, hogy a Krisztus utolsó megkísértését műsorra tűző tévéállomások is meghátráltak a tiltakozások miatt és nem merték levetíteni az alkotást.

   Hiánypótló tehát ez a megjelenés, amely sokak számára talán nyilvánvalóvá teszi: Scorsese azzal, hogy hús-vér embernek ábrázolta Krisztust, nem ártott, hanem segített a kereszténységnek.

 

 
1 990 Ft
Luther (2003) (Joseph Fiennes) (nagyon karcos példány)

A legtöbb néző tudja azt, hogy Luther Márton a történelem egyik legfontosabb személyisége. A protestantizmus atyjaként tisztelt Luthert legtöbben arról ismerik, hogy 95 pontját egy templom ajtajára szegezte, és ezzel kirobbantotta a 16. század szellemi reformációjának korszakát. De kevesen vannak azok, még hívei közül is, akik ismerik Luther emberi oldalát, küzdelmeit és sikereit. A most elkészült Luther című film emberi arcot kíván adni a történelmi alaknak.

A film Luther Márton, a XVI. századi keresztény reformáció vezéralakjának életrajza, aki új utakat nyitott a hit felfedezésében. A történet a szerzetesi fogadalomtételnél kezdődik és végigkíséri Luther belső küzdelmét a felszentelés utáni vágy és az egyházi hierarchiában uralkodó korrupció és képmutatás keltette egyre növekvő iszonyodás között. Luthert végül eretnekséggel vádolják, és szembe kell néznie az éppen hatalmon lévő bíborosokkal és hercegekkel, miközben arra buzdítja őket, hogy tegyék elérhetővé a Szentírást az egyszerű hívők számára, valamint az igazságosság és becsületesség útján vezessék az egyházat a hit felé.

 
1 490 Ft
Magdaléna - Sorsdöntő találkozások (1DVD)

Mária Magdaléna személyesen találkozott Jézussal. A beteg és bűnös asszony megtapasztalhatta Jézus gyógyítását, szabadítását és átélhette a belőle áradó szeretetet és megbocsátást, kegyelmet.
Láthatta Jézus dicsőségét és megaláztatását, keresztrefeszítését és feltámadását.

 
2 990 Ft
Mária Földjén (1DVD) (2013) (feliratos)
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Isten. És itt a mese vége, fuss el véle, mondanánk sokan, mert ahogy felnövünk, elbúcsúzunk Istentől, az angyaloktól, és minden „mesehőstől”. Ha nem láthatjuk őket, nem hiszünk bennük. Úgy éljük életünket, mintha nem is léteznének. Ennek ellenére emberek milliói azt állítják, hogy beszélgetnek Jézus Krisztussal, akit „Testvérüknek” „Barátjuknak” neveznek. És Szűz Máriával is, akit „Anyának” hívnak. Hiszik, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, akit ezé... 
1 990 Ft
Mária Magdolna   (1DVD) (2012)
Mária Magdolna - akinek személye egyike a történelem legnagyobb talányainak - drámai fordulatokban bővelkedő életét mutatja be Raffaele Mertes (Szent János - Az apokalipszis, A szent család) izgalmas alkotása. A kezdetben jómódú, majd férje által elbocsájtott, minden vagyonától megfosztott és a megváltó szeretetet kereső Magdalai Máriát kihasználják és megalázzák. Mária lába alól kicsúszik a talaj. A történtek dühös, keserű és sértett nővé változtatják. Kapcsolatba kerül Keresztelő Jánossal, ... 
1 990 Ft
  Mária, Jézus anyja 2. rész (2000) (1DVD) (Fabrizio Costa) (Etalon Film kiadás)

Fabrizio Costa (Klára és Ferenc, Teréz anya, Fatima csodája) filmje a Bibliához hűen mutatja be a boldog és fájdalmas anya életét. Ebben az alkotásban a bibliai történetet új szemszögből ismerhetjük meg; a szerető, gondoskodó és a keresztfa mellett is kitartó édesanya nézőpontjából. Máriát, a kislányt szülei papokhoz adják tanulni. Ott is marad mindaddig, amíg meg nem ismeri Józsefet, a názáreti ácsot, akivel majd összeköti életét. Mikor isteni látomás adja Mária tudtára, hogy áldott állapotba került, József először hitetlenkedik. Végül mégis magához veszi a gyermeket váró asszonyt, és élete hátralévő részében óvja-védi anyát és gyermekét minden veszedelemtől. A film Jézus életét is végigköveti, megfoganásától az emberiség megváltását jelentő kereszthalálig és feltámadásig – úgy, ahogy azt Mária, Jézus édesanyja láthatta.

 
1 990 Ft
  Máté evangéliuma (1993) (2DVD) (Regardt Van Den Bergh) (Vizuális Biblia sorozat)

A biblia soha nem volt még ilyen színes és eleven! A minden korosztályt megszólító Máté Evangéliuma ismereterjesztő, szórakoztató és egyben gazdag szellemi értékeket képviselő alkotás. A Marokkóban, Dél-Afrikában és Tunéziában forgatott film történelmileg hiteles kosztümök felsorakozatásával és díjnyertes rendezéssel dicsekedhet.

 
2 990 Ft
Mózes (1DVD) (A Biblia sorozat)

Az Ótestamentum ősatyái közül Mózes valószínűleg a legellentmondásosabb személyiség. A nehéz beszédű ifjút a zsidók egyiptominak tekintik, de az egyiptomiak közt is idegennek számít. Mégis őt jelöli ki az Úr, hogy Izrael fiait megszabadítsa az egyiptomi fogság nehéz igájából és elvezesse őket az ígéret földjére. Hatalma talán egyik bibliai ősatyáéhoz sem fogható: utat nyit népe előtt a Vörös-tengeren s a sziklából vizet fakaszt. Ő ad kőbe vésett törvényt a zsidónépének, s e törvények máig a nyugati világ erkölcsi értékeinek alapjául szolgálnak.

Az Oscar-díjas Ben Kingsley (Gandhi, Schindler listája) a maga összetettségében adja vissza Mózes monumentális személyiségét, s színészi munkájában méltó partnerei Geraldine McEwan (Miss Marple) és David Suchet (Poirot), akik testvéreit alakítják. A nagyszabású film további főszerepeiben is világsztárok láthatóak: Frank Langella (Good Night And Good Luck, Superman visszatér, Lolita), Christopher Lee (A halott menyasszony, A gyűrűk ura, Star Wars II: A klónok támadása, Az Álmosvölgy Legendája), Sonia Braga (Alias, A pókasszony csókja), a zenét pedig Ennio Morricone szerezte.

 
1 990 Ft
  Napfivér, Holdnővér (1DVD) (Franco Zeffirelli)(feliratos)

Számos klasszikus eposz rendezője, Franco Zeffirelli vitte vászonra
Assisi Szent Ferenc élettörténetét. A Napfivér, Holdnővér évtizedek
óta mit sem veszített népszerűségéből, most pedig végre eredeti pompájában is
megtekinthetjük a DVD-technikának köszönhetően!

Pietro Bernardone egy gazdag itáliai kereskedő, aki szép feleségével
és semmit nem nélkülöző fiával, Francis-szal éli léhűtő életét Assisiben.

Amikor háború tör ki Perugia és Assisi között Francis
és barátai bevonulnak a hadseregbe, ahol nem sokkal később fogságba esnek. Egyedül
Francis-nak sikerül megszöknie. Mire betegen hazatér, óriási változásokon
megy keresztül. Megtanul örülni az élet apró dolgainak és megveti korábbi életét.

Hazatérve lemond minden vagyonáról, hátat fordít a gazdagságnak, hogy megtalálhassa
a teljes lelki békét a természettel és Istennel. Jézus szegénységét hirdetve
fellázad a harácsoló egyházzal szemben és megalapítja saját rendjét, amelynek
zászlajára a szegénységet, és szerénységet tűzi..

 
9 990 Ft
  Názáreti Jézus, A (1DVD) (moziváltozat) (Franco Zeffirelli)

A hatalmas költségvetéssel, világhírű színészek közreműködésével készült produkció minden idők egyik leghíresebb filmjévé vált. A több éven át készülő művet a vallási vezetők világszerte örömmel fogadták. A film bemutatja Jézus születését, életútját, számtalan csodatételét, keresztre feszítését, majd feltámadását. A lenyűgöző és lélekemelő alkotás páratlan képet fest a bibliai történésekről.

 
2 990 Ft
  Názáreti József - A Biblia - Jézus közelében sorozat (1DVD) (1999)
A Jézus közelében sorozat ezen epizódja Raffaele Mertes (Szent János – Az apokalipszis, A szent család, A Biblia sorozat) páratlan alkotása. Az első olyan film, melyben nem Mária, hanem férje József történetét követhetjük nyomon. József unokaöccsei felett apáskodik, elismert asztalosmester, munkája még Heródest is lenyűgözi. Máriával való találkozásakor a lány annyira elvarázsolja szépségével és tisztaságával, hogy úgy érzi, többé élni sem tud nélküle. Hite próbára tétetik és megújul Isten ki... 
1 990 Ft
Passió, A (2004) (1DVD) (Mel Gibson) (digipackos)

A film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A nyitójelenet
az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus
elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán
kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik
Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik
és tárgyalása halálos ítélettel végződik.
Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki
meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai
konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes
visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás,
a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása
és Jézus elítélése mellett dönt.

Jézust átadják a római katonáknak, akik megkorbácsolják őt, majd átadják
neki a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára.
A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik...

 
2 990 Ft
Passió, A (2004) (1DVD) (Mel Gibson) (használt példány)

A film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A nyitójelenet
az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus
elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán
kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik
Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik
és tárgyalása halálos ítélettel végződik.
Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki
meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai
konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes
visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás,
a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása
és Jézus elítélése mellett dönt.

Jézust átadják a római katonáknak, akik megkorbácsolják őt, majd átadják
neki a keresztet és utasítják, hogy vigye végig Jeruzsálem utcáin, fel a Golgotára.
A Golgota hegyén Jézust a keresztre szegezik...

 
1 990 Ft
Salamon (1DVD) (A Biblia sorozat)

Dávid legkedvesebb fiát, a derék és jólelkű Salamont emberfeletti bölcsességgel ruházza fel Isten. Atyja halálakor ő veszi át Izrael vezetését és nem csak bölcsessége miatt lesz messze földön híres, hanem azért is, mert az ő uralkodása alatt épül meg a jeruzsálemi Templom. A Templom elsősorban szent hely, de megépülése azt is jelenti, hogy az évszázadokig húzódó vándorlás után a zsidó nép végre hazát alapított. Salamon okos politikája mellett az ország elkerüli a háborúkat, s nem csak a számtalan feleségből és gyermekeikből álló királyi család, de az egész nép élvezheti az oly régóta várt békét és a jólétet.

Roger Young rendezésében e monumentális filmalkotás a Biblia szellemiségéhez méltó módon eleveníti fel minden idők legbölcsebb uralkodójának csodálatos történetét.

 
1 990 Ft
Sámson és Delila (1DVD) (A Biblia sorozat)

Isten Sámsont küldi, hogy Izrael népét felszabadítsa a filiszteusok elnyomása alól. Hosszú időnek kell eltelnie azonban, hogy az emberfeletti erővel megáldott férfi elfogadja küldetését és alávesse magát Isten akaratának. Sámson ifjúkorát ugyanúgy éli, mint a többi júdeai fiatal: a mezei munkákra, szórakozásra és a lányokra fordítja minden figyelmét.

Csak akkor fordul a filiszteusok ellen, mikor azok megölik szeretteit. Ám amikor megpillantja az előkelő filisztus lányt, Delilát, a szerelem felülkerekedik a bosszúvágyon.

Sámson naiv odaadással kiszolgáltatja magát a szépségnek, aki árulással viszonozza bizalmát. Sámsonra ezután vakság, gyengeség és börtön vár. Ö azonban éppen ekkor találja meg a hitet, s vele az erőt Isten méltó szolgálatához.

 
1 990 Ft
Szent Ágoston - A végső igazság nyomában 1-2. (2DVD)

Szent Ágoston, a kiváló keresztény gondolkodó megtérésének történetét mutatja be ez a monumentális, két részes játékfilm.
A nyugtalan kamasz fiú egyetlen vágya, hogy sikeres, elismert és híres ügyvéd legyen, ezért Karthágóba megy, hogy egy igazi szónok iskolájába járjon. Az éles eszű ifjú hamar legyőzi a nehézségeket, és nagyszerű szónokká válik, miközben élvezi a nagyváros nyújtotta lehetőségeket és örömöket. Amikor azonban egy férfi, akit sikerül beszédével felmentetnie, újabb szörnyű gyilkosságot követ el, Augustinus mély lelki válságba zuhan. Életének krízisei és a nagyváros képmutató világa tovább mélyítik a rajongott szónok kételyeit. Miután tanúja lesz a testőrök kegyetlen fellépésének a keresztények védtelen csoportjával szemben, akik között az édesanyja is ott van, egész életét megváltoztató lépésre szánja el magát…

 
1 990 Ft
Szent Pál  (1DVD) (2000)
Krisztus keresztre feszítése után a zsidó vallási vezetők nem jutnak egyetértésre. Nagy kérdés számukra, hogy Jézus tanítása mellett álljanak-e ki, vagy vessék el azt? Jézus tanainak legádázabb ellensége Saul és Rúben, két magas rangú főpap. Saul még Damaszkuszba is elutazik, hogy minden áron irtsa Jézus követőit. Út közben megrázó dolog történik vele: elveszíti látását és hirtelen felismeri, hogy mi is az ő küldetése valójában? Elrendelt feladata, hogy a pogányok között Jézus igéjét hirdesse... 
1 990 Ft
The Evidence for Heaven (1DVD, 2006) Angol nyelvű

Is there a spiritual realm where the soul resides after death? Is there really a Heaven? These questions are as old as humanity and as new as the latest scientific research. To Christians, the answers to these questions are a foregone conclusion. But, for believers and non-believers alike, the topic of life after death in a place called Heaven raises even more questions. Where is Heaven? What will heaven be like?

Van-e spirituális birodalom, ahol a lélek a halál után él? Valóban van egy mennyország? Ezek a kérdések ugyanolyan öregek, mint az emberiség, és olyan újak, mint a legújabb tudományos kutatások. A keresztények számára ezekre a kérdésekre adott válaszok elõzetes következtetések. De a hívők és a nem hívők számára egyaránt a mennyországnak nevezett helyen a halál utáni élet témája még több kérdést vet fel. Hol a menny? Milyen lesz ott lenni?

 
1 990 Ft
The search for heaven (1DVD) Angol nyelvű
Our lives are filled with joy and sorrow, challenges and change - all linked to growing up and growing old. Is the inevitable conclusion to life's exciting journey the termination of the human spirit and a plot in the local cemetery? Or is there something beyond this life - a spiritual realm of some kind where the soul resides when we lay this body down? Is there really a place called Heaven? The major religions answer "yes" and accept this as a matter of faith. What if there is proof beyond ... 
1 990 Ft
Világ legszebb története, A - A Biblia (1DVD)

A monumentális filmfreskó Jézus életét eleveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Ez a film egyike a bibliai történet legszebb, legteljesebb feldolgozásainak. Vallástörténeti hűséggel követi a Biblia világát, s nemcsak Jézus történetét beszéli el, hanem hitelesen megeleveníti a kort, az időt, amikor élt. Az alkotók megpróbálták érzékeltetni, mit gondolhatott és mondott egyidejűleg Augustus császár és miként cselekedtek a rómaiak és a zelóták.

 
4 990 Ft

prev
next

Sorrend: