Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

zenei dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - zenei >zenei dokumentumfilmek

Sorrend:

prev
12
next

Kurt & Courtney (1998) (1DVD) (Nick Broomfield) (Nirvana)

Kurt Cobain, a kultusszá vélt Nirvana zenekar frontembere és spirituális középpontja idén lenne 40 éves. Ő volt a Generation X szószólója, a rockforradalmár, akinek 1994 áprilisában bekövetkezett halálát azóta is mélységes rejtélyek, viták és kérdőjelek öveznek. Az öngyilkosságnak elkönyvelt esetet követően a Nirvana 80 rajongója követte Kurt Cobaint önként a halálba, pedig...

Pedig Marilyn Monroehoz hasonlóan rejtélyes halála azóta is felderítetlen maradt. Egyes állítások igazolni látják, hogy gyilkosság történt és azt is bizonyosnak vélik, hogy azt felesége, a mindig botrányos, magamutogató viselkedéséről hires színész-énekesnő: Courtney Love követte el.

Tény, hogy Kurt válni akart, aggódott az életéért, állandó, hangos veszekedéseiktől visszhangott a környék, de az is tény, hogy Kurt fegyvert vásárolt, súlyos heroinista volt és depresszióra hajlamos természete hajlamosította erre.

Hogy valójában mi történt - erre keres választ a zenés dokumentumfilm.

 
2 990 Ft
Later...With Jools Holland - World (1DVD) (2005)
A Later... with Jools Holland egy kortárs angol zenei televíziós műsor, amelynek házigazdája Jools Holland. A műsorban változatos előadókkal ismerteti meg a nagyközönséget a világ minden tájáról. 
2 990 Ft
Lennon, John: A béke dal (1DVD)
1969 májusában John Lennon a Beatles tagja és felesége Yoko Ono Montrealba érkeztek, felvették a pizsamáikat és befeküdtek az ágyba, hogy így támogassák a békét. A Queen Elizabeth hotel 1742-es szobájának ágyában töltött egy hét egyike a már eleve eseménydús évtized legismertebb történeteinek. A dal, amelyet itt vettek fel, a „Give Peace a chance”, azaz „Adj egy esélyt a békének”, az első egyetemes béke himnusszá vált. Az „Adj a békének egy dalt” olyan eddig még sosem látott jeleneteket mutat... 
2 990 Ft
Pearl Jam - Immagine in Cornice (2007) (1DVD)
Az Immagine in Cornice a Pearl Jam együttes 2006-os koncertturnéjának olasz állomásain készült felvételek gyűjteménye.  
2 990 Ft
  Presley, Elvis: Ahogyan Lenni Szokott (1DVD) (extra változat)

A Rock''n''Roll királya halott, de ez az 1970-ben készült
film most újra feltámasztja és ragyogóbb fényben mutatja Elvist, mint
valaha!

A klasszikus koncertfilm teljesen felújítva, újra vágva és
újra keverve kerülhet a rajongókhoz. A felújítást végző szakemberek több mint
fél órányi, korábban soha nem látott, raktárak mélyéről előkerült filmrészletekkel
és hangfelvételekkel egészítették ki a filmet, amely elkíséri a pályája csúcsán
járó bálványt az MGM stúdió hangpróbáiról a Las Vegasi show előtti bemelegítésen
keresztül egészen a pazar koncertig, amelyen a király szinte hipnotizálja a
közönségét.

A korongon eddig még nem tapasztalt hangminőségben csendülnek
fel az Elvis életmű legismertebb és legkedveltebb dalai, így a lemez
nem csupán a legnagyobb rajongók számára jelent nagyszerű élményt, hanem azoknak
is, akik a DVD-nek köszönhetően a lehető legközelebbről szeretnének átélni egy
frenetikus estét minden idők legnagyobb bálványával!

 
2 990 Ft
  Presley, Elvis: Aloha from Hawaii (1DVD) (2006) (kissé karcos lemez)

Elvis Presley koncertfilmje 1973-ból.

 
2 990 Ft
Presley, Elvis: Elvis Turnén (1DVD)

A Las Vegasban élőben rögzített Elvis: Ahogyan lenni szokott sikere után a Király és csapata újabb varázslatos koncertfilmet készített. Mitől lett ez más, mint az előző? Például attól, hogy a csapat útra kelt. És attól, hogy a Woodstockból ismert újító osztott képernyős technika pontosan visszaadja az elsöprő energiával teli fellépések élményét, azt, hogy milyen volt Elvis turnén. Tehetségét, széles repertoárját és előadókészségét több mint 25 világsikerű dal bizonyítja, amelyek mindegyikét ezen a több várost érintő 1972-es koncertsorozaton vettek fel. Ezenkívül archív montázsanyagok (Martin Scorsese válogatása) mutatják be Elvis pályájának kezdetét és korai filmjeit. Az Elvis turnén után nem pusztán más szemmel nézünk majd a Királyra, de még inkább rajongani fogunk érte! Nem csoda, hogy a film a legjobb dokumentumfilm kategóriájában Golden Globe-díjat kapott.

 
2 990 Ft
Richter - The Engigma (1998) (1DVD) - (üvegtokos)
Az orosz zongorista Sviatoslav Richter zenei biográfiája. 
2 990 Ft
Rocklexikon 2. - Bergendy István / Zalatnay Sarolta (1DVD)

Második részéhez érkezett a Rock lexikon DVD-sorozat, melynek zenészpárosa szinte adta magát: kevesen tudják, de Zalatnay Cinit annak idején Bergendy István támogatta. Mindkét művész pályafutása tartogat számos különleges vagy éppen meglepő fordulatot, élethelyzetet, melyről ők maguk mesélnek, miközben egykori tévéfelvételek idézik az egykori sikereket.

Ki hitte volna, hogy Bergendy István első szaxofonját apja csempészte át a magyar–csehszlovák határon?! A zenekarvezető szakmai titkokba is beavat: külföldön tanulta meg, hogy a színpadi ember soha ne öltözzön úgy, mint a közönség, s ehhez – a korabeli felvételeket látva – tartotta is magát. Szintén érdekes az a megállapítása, hogy ha senkinek nincs jó hangja egy bandában, akkor célszerű közösen, vokálban előadni a dalt, mert úgy kevésbé derül ki a hiányosság…

Apropó hiányosság! A Bergendy zenekart sem kerülte el az egykori táncdalbizottság korlátozása. A Szellemvasút című daluk került volna veszélybe, ha nem változtatják meg a szöveg végét, ami eredetileg arra futott ki, hogy ijesztő dolgokért nem kell e vidámparki látványosságra jegyet váltani, elég, ha az ember körülnéz az országban…

Ha már a nézésnél tartunk: a hetvenes években is óriási ismertséget jelentett a tévészereplés, melynek igaz csúcsának a szilveszteri élő adás számított. Ide bekerülni szinte lehetetlen volt, Bergendyéknek is csak ígérni tudták a lehetőséget, garantálni nem. A lehetőséget pedig a korszak legnépszerűbb humorista-párosa, Hofi Géza és Koós János a tervezetthez képest rövidebbre sikerült produkciója jelentette, így a műsoridőbe fennmaradt három-négy percet megkapta a zenekar, mely a Mindig ugyanúgy című nótával egy csapásra országos kedvenc lett..

Más kérdés, hogy a népszerűség nem jelentett feltétlen védelmet. Meglepő, de igaz, annak idején fél évre letiltották a zenekart. Mai szemmel nehéz eldönteni, hogy maga a döntés vagy annak kiváltó okai a furcsábbak. Szintén megmosolyogtató, hogy a tévéből azért száműzték az együttest, mert a kopaszra borotvált Bergendy Istvánról úgy gondolták, csillogó kobakjával az idős, tar elvtársakat gúnyolja. Valójában csak egy egyszerű, de látványos megoldásról volt szó, s a muzsikus gyermekorvos ismerősétől szerzett igazolással védte meg hóbortos ötletét.

A műsorvezetőnek, Nagy Györgynek elmondja a zenész, hogy az egyik legnagyobb slágerük, az Iskolatáska milyen hátulütőkkel járt, s bevallja, csemetéje miatt indulhatott el annak idején az a táncoktató-műsor, melyben a zenekar játszott. Jó kis anyag, bár a vége összecsapott, s a Bergendy–Demjén konfliktusról is csak annyi derül ki, hogy István továbbra is barátsággal tekint Rózsira, akinek annak idején állítólag a lemezgyár harcolt ki szólólemezt.

A nemek közti egyensúlyra törekedve a kiadvány második megszólalója egy nemzetközi színtéren is ismert magyar énekesnő, aki négy-öt éves korára három névre is hallgatott. Charlot Sacher egy esztendős volt, amikor a családnak nevet kellett változtatnia, így lett belőle Zalatnay Sarolta. A Cini név viszont óvodás korában ragadt rá, cincogó gyerekhangja miatt szólították így. Bár az énekhang tónusa az évek során változott, az egykori becenév mind a mai napig megmaradt.

Az ötvenperces beszélgetés során kiderül, hogy egy gimnáziumi Scampolo koncerten dalolhatott először a színpadon, majd igazgatói, illetve osztályfőnöki engedéllyel újabb fellépéseken vehetett részt Komár Laciékkal. (Az iskola vezetői és édesanyja csak addig támogatták ezen a vonalon, amíg a koncertek nem mennek a tanulás rovására. Feltehetően ennek köszönhető, hogy Zalatnay Sarolta kitűnővel érettségizett.) Cini szerint a jó startot a Scampolo frontemberének udvarlása vágta haza, s állítja, Komár miatt tört ketté az egyik foga…

Az élet és az éneklés viszont ment tovább. Egy tehetségkutatón a zsűri soraiban üldögélő Bergendy István elismerése jeléül közös munkalehetőséget biztosított, majd két egymást követő évben Cini sikeresen szerepelt a Magyar Televízió Táncdalfesztiválon, amit második alkalommal meg is nyert. Ennek jutalmaként Angliában kamatoztathatta tehetségét, ahol kis híján a Bee Gees család tagjává vált. Ezt ugyan nem vétózta meg az akkori politikai vezetés, de az énekesnő mögött álló kinti menedzsment hiába juttatta a magyar művészt egy James Bond filmbe, a kommunista ellenes szuperkém kalandjaihoz nem asszisztálhatott Sarolta.

Ehhez képes sovány vigasz, de mégsem elhanyagolható a hazai Fuss, hogy utolérjenek című filmben való feltűnés, ahol többek közt Bodrogi Gyula és Kern András voltak a partnerei.

Az énekesnő bevallja, melyik albumát tartja a legjobbnak a saját lemezei közül, s kiderül, miért kezdett el könyveket írni a sikeres zenei pálya helyett.
Miközben olyan dalok szólnak, mint a Hol jár az eszem, a Nem vagyok én apáca, a Mindig kell egy barát, a Nem várok holnapig vagy a Miért mentél el? szóba kerülnek a zenei és magánéleti nehézségek is.

 
2 990 Ft
Rolling Stones, The: Rock And Roll Circus (1DVD) (1996)

A Rolling Stones Rock and Roll Circus koncert dokumentumfilje.

 
3 990 Ft
  Szörényi Levente - Bródy János/Veled, Uram!  Rockopera (1DVD) (2000)
I. Felvonás
1 Koppány Vére 7:29
2 Látom Utad 2:04
3 Veled, Uram! 2:51
4 Intelmek 8:12
5 Régóta Kereslek 4:10
6 Követjárás 7:58
7 Mit Vétettem? 2:21
8 Ígérd Meg 2:47
9 Régi Nóta 4:08
10 Három Herceg 6:29
11 Miénk Az Erdő Mélye 5:49
12 Végső Próba 10:30
II. Felvonás
13 Glória 2:23
14 Győzelmi Tor 12:24
15 Csillagok Közt 5:41
16 Kell Ez A Trón / Pogány Világ 4:18
17 Hallgass Meg! 2:33
18 Péter Vagy Vászoly? / Válaszúton 4:23
19 Hol Tartunk Ma Már! 4:33
20 Szég... 
1 990 Ft
  Szörényi Levente/Atilla -Isten kardja  Rockopera (1DVD) (2002)
Amikor a művet í­rtam, nagyon erősen éreztem, hogy nem a pillanat kí­vánalmai szerint kell dalolni, hanem múltunkból az értékekre és szépségekre figyelve, azokból erőt merí­tve: egy egészségesebb, tisztább jövőkép kialakí­tásán kell munkálkodni. (Szörényi Levente zeneszerző)

Az Atilla-Isten kardja cí­mű művet látványos szabadtéri produkcióként mutatták be 1993-ban a Margitszigeti Szabadtéri Szí­npadon. Az eredetileg 4 előadásra hirdetett produkció a közönség ó... 
1 990 Ft
The Stone Roses -  Made of Stone (2DVD) (2012)
Documentary following the reunion of English rock band The Stone Roses. A product of the Madchester music scene of the late '80s and early '90s, The Stone Roses gained critical acclaim with their self-titled debut album and followed with a second album in 1994 before disbanding two years later. Fifteen years on, the band announced their reunion and plans of a world tour backed up by a potential third album. In this documentary, renowned British film director and long-term Stone Roses fan Shan... 
3 990 Ft
Who The Fxxk Is Pete Doherty? (1DVD) (2006)

Pete Doherty -- Artist or junkie? Tabloid fodder or serious songwriter? Libertine or Babyshambles? Filmmaker Roger Pomphrey captures an intimate portrait of this fascinating artist. Filmed during the Babyshambles sell-out tour of Britain in 2004 this special looks at the life of the 25-year-old London singer/songwriter who shot to fame as the front man of the Libertines and has received obsessive press attention ever since.

"Coolest Man in Rock" -NME magazine

"Waster Of The Year" -Q Magazine

 
1 990 Ft
  Woodstock - 3 Nap Béke És Zene (1DVD) (rendezői változat)

01. Crosby, Stills & Nash: Long Time Gone
02. Canned Heat: Going Up The Country
03. Crosby, Stills & Nash: Wooden Ships
04. Richie Havens: Handsome Johnny
05. Richie Havens: Freedom
06. Canned Heat: A Change Is Gonna Come
07. Joan Baez: Joe Hill
08. Joan Baez: Swing Low, Sweet Chariot
09. The Who: See Me, Feel Me
10. The Who: Summertime Blues
11. Sha Na Na: At The Hop
12. Joe Cocker And The Grease Band: With A Little Help From My Friends
13. Country Joe & The Fish: Rock And Soul Music
14. Arlo Guthrie: Coming Into Los Angeles
15. Crosby, Stills & Nash: Suite: Judy Blue Eyes
16. Ten Years After: I'm Going Home
17. Jefferson Airplane: Won't You Try / Saturday Afternoon
18. Jefferson Airplane: Uncle Sam's Blues
19. John Sebastian: Younger Generation
20. Country Joe McDonald: I-Feel-Like-I'm-Fixin'-To-Die Rag
21. Santana: Soul Sacrifice
22. Sly & The Family Stone: I Want To Take You Higher
23. Janis Joplin: Work Me, Lord
24. Jimi Hendrix: Voodoo Child
25. Jimi Hendrix: The Star-Spangled Banner
26. Jimi Hendrix: Purple Haze / Woodstock Improvisation
27. Crosby, Stills & Nash: Woodstock
28. Crosby, Stills & Nash: Cost Of Freedom

 
2 990 Ft

prev
12
next

Sorrend: