Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

irodalom / vers

Főkategória >CD - magyar >irodalom / vers

Sorrend:

prev
next

 Krúdy Gyula: Szindbád Utazásai (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Gáspár Sándor)

"- Mindig csak téged szerettelek - felelte Szindbád. Majmunka legyintett a kezével. - Lehet, hogy ebben a pillanatban is másra gondolsz. Hisz ismerlek, mintha én szültelek volna. Tudom, hogy mikor szerettél, mikor nem szerettél."

 
3 990 Ft
 Lackfi János: Kövés Lajos (2CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Reviczky Gábor)

A Kövér Lajos színre lép, és folytatása, a Kövér Lajos aranykeze mára már közismert kortárs mesekönyvnek számít, amelyből hangoskönyv is készült, Reviczky Gábor tolmácsolásában.

 
2 990 Ft
 Láma Ole Nydahl: Könyv a szerelemről (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: Haás Vander Péter)

Láma Ole Nydahl Könyv a szerelemről c. műve Haás Vander Péter előadásában. Gyakorlati tanácsok a boldog párkapcsolathoz.

A keleti filozófiák szerint a szerelem és a párkapcsolat a kiteljesedett élet, az emberi fejlődés alapjai lehetnek. Láma Ole Nydahl bölcsen és humorral beszél életünk legtöbb boldogságot és szenvedést hozó érzelméről: a szerelemről. Buddha két és fél ezer éves tanításainak tükrében ad választ olyan mindenkit foglalkoztató kérdésekre, mint hogy mi az, ami tényleg számít a szerelemben; hogyan lehetünk tartósan boldogok a társunkkal; hogyan léphetünk tovább, ha ez mégsem sikerül; mi mozgatja a férfiakat és mi a nőket; hogyan függ össze a szexualitás és a szerelem; mi történik két ember kapcsolatával, ha szerelmükből gyermek születik; hogyan válhatunk szerető és szerethető társsá.

A hangoskönyv útmutatásait követve a szerelem minden másnál izgalmasabb gyakorlóterepén tanulhatunk meg olyan életet élni, amely nem csak bennünket tesz boldoggá, hanem környezetünket is!

 
1 990 Ft
 Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér és más mesék (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Csákányi Eszter)

Álmos Palkó, Hétfejű Tündér - különös mesék különleges alakjai szólalnak meg a lemezekről. Kossuth-díjas írónk hősei hétköznapi valóságunk és a szárnyaló képzelet birodalmának varázslatos határvidékén élnek. S amíg a korong apróbb-nagyobb hallgatósága eljut velük Rácpácegrestől Csodaországig, sok fontos felismerésre csodálkozhat rá, pl.: "Ha három lábon gyábokolsz, a kálán pugra nem tudsz menni".

1. Ha három lábon gyábokolsz

2. Álmos Palkó

3. A nagyravágyó feketerigó

4. Rácegresi és Pácegresi

5. A Hétfejű Tündér

 
1 990 Ft
Legújabb Villon, A (1CD) (hangoskönyv)
A hengfelvétel a KOMÉDIUM SZÍNHÁZ azonos című előadása alapján készült.Játszák: Kálloy Molnár Péter, Kövér Margó

Rendező: Szűcs Gábor

Asszisztens: Harsányi Anikó 
1 990 Ft
Márai Sándor: Csutora (1CD) (Hangöskönyv) (MP3)
Csutora, - a puliként megvásárolt keverék - az író zsebében, karácsonyi ajándékként érkezik a családba, ahol teljesen felborítja a hölgy, az úr és Teréz, a cseléd életét. Nem csak papucsot és bútort rág, de átrágja magát H. G. Wellsen és sok más szerzőn is. Bár megengedő szellemben nevelik, bűntudatra hajlamos orosz jelleme egy idő után szembefordítja gazdáival. A kutya és az író barátsága ugyan szakítással végződik, de az együtt töltött néhány hónap mindkettőjük számára élményekben gazdag és... 
2 990 Ft
 Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője (1CD) (Hangos könyv) (MP3)
Fordulatos kincsvadászat, romantikus szerelmi történettel ötvözve.

Békebeli vidéki életképek, a paraszti és hivatali furfang megannyi sziporkázó jelenetével. Kedélyes anekdoták, bölcs irónia. Ízes magyar nyelv, egy kis tóttal fűszerezve. Más szóval Mikszáth . Briliáns, érzékletes előadás a humor és a romantika minden árnyalatával. Ízes magyar beszéd, a szöveg szépségét a színészi tehetséggel tovább fényesítő előadás. Más szóval Benedek Miklós. Mindenkinek remek szórakozás.... 
1 990 Ft
Nádas Péter: Saját halál (2CD) (Hangoskönyv)
"Egy irdatlan erő vitt el, amely egyszerre működik kívül és belül. Vitt, nem kifelé a tudatomból, miként az ájulás, hanem befelé a tudatomba. Túl voltunk mindazon, ami személyes és szenvedélyes." A mondatok lélegzetvételének Nádastól évtizedek óta ismerős ritmusa, a szövegalakítás cicomátlan szépsége, az érdektelenség szálaiból szőtt cselekmény-érdekesség közepette a legfigyelemreméltóbb a saját (három és fél percnyi) halálát haló elbeszélőnek a tudatvesztést is felidéző-érzékeltető mozgása a... 
2 990 Ft
 Nemes Nagy Ágnes: Bors Néni Könyve (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Molnár Piroska)

Bors nénit mindenki ismeri. Fent lakik a hetedik emeleten is túl, egy harminchárom ablakú padláson. Ha épp otthon van, mályvát öntöz és futóbabot futtat a kertjében. De a két kíváncsi gyerek, Lackó és Évi is mindig számíthat Bors nénire, ha valami galibába keverednek. Nemes Nagy Ágnes klasszikus gyerekversei és meséi nemcsak óvodásoknak, hanem iskoláskorú hallgatóknak is ajánlottak.

 
2 490 Ft
Nyikolaj Gogol: Az Őrült naplója (1CD) (hangoskönyv)
Gogol ​a „modern”, az utódokat is nyugtalanító klasszikusok közé tartozik. Zsúfolt és mégis arányos művészetében szeszélyesen vegyül a társadalmi szatíra és a szorongatott-gyengéd líra, a szertelen, olykor a groteszkbe hajló humor és a tárgyias fantasztikum. Nem volt az orosz irodalom nagyjai között egy sem, akire ne hatott volna, titkait mégis megőrizte: megmaradt páratlanul különös, utánozhatatlanul egyéni alkotónak. Az orosz történelem legválságosabb negyedszázadában, I. Miklós cár uralkod... 
1 990 Ft
 Orbán Ottó: A Világ Teremtése És Egyéb Badarságok (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

Orbán Ottó költészetét játékos komolytalanság jellemzi. A címadó írás egy filozófiai operett, irónia az alaphangja a Badarkáknak is, a Paródiák pedig olyan kortárs költőkről szólnak, mint például Heves Vagy Ágnes vagy Búsuló Juhász Ferenc.

 
2 990 Ft
 Örkény István: Egypercesek (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

"A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágytojás megfő, amíg a hívott szám /ha foglaltat jelez/ jelentkezik, olvassunk el egy egyperces novellát."

 
2 990 Ft
 Oscar Wilde: A boldog herceg, A csalogány és a rózsa (1CD) (hangoskönyv)
Új hangoskönyv-sorozatunk első lemezén Oscar Wilde két, talán legismertebb meséjét nyújtjuk át Lengyel Balázs fordításában. - Beborítottak arannyal - mondta a herceg -, fejtsd le rólam levelenként és add át szegényeimnek; az élők azt képzelik, hogy az arany boldogságot hoz rájuk. A fecske lecsipegette hát az arany levélkéket, egyiket a másik után, míg a boldog herceg tetőtől talpig kopott nem lett és szürke. 
1 990 Ft
Pál utcai Fiúk: Legelő (1CD)
Jó reggelt!
Legelő
Gólya
Mi kell hozzá?
Milyen állat?
Bogár
Várj!
Bárány
Múlt
Gyerek
Szarvas
Eperszezon
Azt hittem
Delfin 
1 990 Ft
 Palya Bea: Weöres Sándor - Psyché - verseskötet (Könyv +CD) (1CD)
Hangzó Helikon 8. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb énekese saját válogatásában, a Kaláka együttes közreműködésével szólaltatja meg a 19. századi költőnő gyakorta frivol, de mindig őszinte verseit. A könyv a sorozatnál már megszokott igényes kivitelben, a versekhez illő grafikával, CD-melléklettel jelenik meg. 
3 990 Ft
Petőfi Sándor: Az Apostol (2CD) (Hangoskönyv)
Petőfi Az apostol-ban 1848 nyarán újragondolja mindazokat a gondolatokat és eszméket, melyek addigi költészetének fő alkotórészeit képezték. Mindeközben kiemelt szerepet kap a szabadság, a szabadsághoz való jog, melynek gyakorlása azonban kötelezettségekkel, lemondásokkal és áldozatokkal is jár. Erre csak az apostolok képesek. Az önéletrajzi elemekkel átszőtt történet hőse, Szilveszter, olyan cselekvő forradalmár, akit már nem csak az indulatok mozgatnak ösztönszerűen, cselekedeteit elsősorba... 
2 990 Ft
Philip K. Dick: Lenn a sivár földön (2CD) (Hangoskönyv)
Philip K. Dick a modern science-fiction történetének egyik legmeghatározóbb alakja. Elbeszéléseiben bizarrnál bizarabb ötleteket, gondolatokat formál krimiszerűen feszült történetekké, a cselekmény szálait gyakran több valóságsíkra fűzi, s az egymással párhuzamos univerzumok képének üzenete egyértelmű, elgondolkodtató és nem kevésbé lehangoló: az ember nem más, mint lejárt, túlhaladott, elavult és kiselejteznivaló modell. Írásai alapján számos nagysikerű film készült, így például a Szárnyas f... 
2 990 Ft
 Rejtélyes Történetek - Novellaválogatás (1CD) (Hangoskönyv)

Edgar Allan Poe novelláját hallgatva bizarr eszmefuttatások, szövevényes események, bomlott agyú gondolatok tárulnak a hallgatóközönség elé. Gyilkosság, izgalmas megoldási kísérletek, önmarcangolás. Szeretet és gyűlölet, mely egyik pillanatban a biztonságot nyújtja, a következőben pedig már a legnagyobb ellenséggé válik. Maupassant klasszikus tökéletességgel felépített, kristálytiszta stílusú novellájának szemlélete egyszerre romantikus és pesszimista: az “igaz szerelmet” megöli az úri szalonok nagyvilági élete.

- Maupassant, Guy De: Ékszerek
- Kosztolányi Dezső: Az Ezredesné Sebe
- Poe, Edgar Allan: A Fekete Macska
- Capek, Karel: Rómeó És Júlia

 
2 990 Ft
Rejtő Jenő: Csontbrigád (1CD) (Hangoskönyv)
Az 1930-as évek közepén írt Csontbrigád különleges helyet foglal el Rejtő életművében: nem utánozhatatlan humora, hanem - a többi írásban is tapasztalható - mély humanitása a regény meghatározó hangja. Egy, a barátjáért önmagát feláldozó katonatisztet idegenlégiós... 
2 990 Ft
Rejtő Jenő: A láthatatlan légió (1CD) (Hangoskönyv)
A fojtogató szaharai levegő meg se rezzen. De dél felől feltámad a szél, furcsa dobpergés hallik, recsegő trombitán valaki az Aida bevonulási indulóját játssza, és a kísérteteket váró szemek előtt megjelenik valahol a látóhatár szélén: A láthatatlan légió! Hogyan kerül a Szaharába ez a legendákat fakasztó "kísértetlégió”? Mi a misztikus menetelés célja? Erről szól Rejtő Jenő (hangos)könyve, melyet méltán tartanak az egyik legnépszerűbb és legmulatságosabb regényének.... 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés