Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

irodalom / vers

Főkategória >CD - magyar >irodalom / vers

Sorrend:

prev
next

 Konrád György: Elutazás És Hazatérés (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Konrád György)

"Az életbenmaradás gyerekkori kalandjáról szól ez a könyv. Miután a Gestapo 1944 májusában, tizenegy éves koromban a szüleimet letartóztatta, sikerült megvesztegetnem a helyi hatalmat, hogy a csendőrök negyedmagammal, egy nappal a gettóba zárás és az Auschwitzba szállítás előtt fölengedjenek Berettyóújfaluból a rokonainkhoz Budapestre, ahol még adódott némi haladék. Elutaztunk, életben maradtunk, és hazatértünk a faluba. A többi zsidógyereket addigra elnyelték a hamvasztókemencék. Egy év, a felnőtté válás története, és aztán érzelmes és fanyar visszatérések."

 
3 990 Ft
 Kosztolányi Dezső: A Léggömb Elrepül...És Más Novellák (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Máté Gábor)

Ha Kosztolányi művészetét egy szóval kellene jellemezni, valószínűleg az "intimitás" lenne a legtalálóbb jelző. Művein keresztül közel kerül a befogadóhoz, közelebb, mint más írók. Novelláiban többnyire valamilyen lélektani tétel, igazság ölt formát. Az események önmagukban nemigen érdekelték, az emberi cselekedetek rugóit, titkait próbálta felderíteni. Érett elbeszéléseiből általában az derül ki, hogy milyen kisszerűen, értelmetlenül élnek az emberek az adott társadalomban. Ironikus ábrázolásaiban mindig érezhető az emberi részvét, s ez a későbbiekben már tiltakozássá erősödik.

 
3 990 Ft
 Krúdy Gyula: Szindbád Utazásai (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Gáspár Sándor)

"- Mindig csak téged szerettelek - felelte Szindbád. Majmunka legyintett a kezével. - Lehet, hogy ebben a pillanatban is másra gondolsz. Hisz ismerlek, mintha én szültelek volna. Tudom, hogy mikor szerettél, mikor nem szerettél."

 
3 990 Ft
 Lackfi János: Kövés Lajos (2CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Reviczky Gábor)

A Kövér Lajos színre lép, és folytatása, a Kövér Lajos aranykeze mára már közismert kortárs mesekönyvnek számít, amelyből hangoskönyv is készült, Reviczky Gábor tolmácsolásában.

 
2 990 Ft
 Láma Ole Nydahl: Könyv a szerelemről (1CD) (Hangoskönyv - MP3) (előadja: Haás Vander Péter)

Láma Ole Nydahl Könyv a szerelemről c. műve Haás Vander Péter előadásában. Gyakorlati tanácsok a boldog párkapcsolathoz.

A keleti filozófiák szerint a szerelem és a párkapcsolat a kiteljesedett élet, az emberi fejlődés alapjai lehetnek. Láma Ole Nydahl bölcsen és humorral beszél életünk legtöbb boldogságot és szenvedést hozó érzelméről: a szerelemről. Buddha két és fél ezer éves tanításainak tükrében ad választ olyan mindenkit foglalkoztató kérdésekre, mint hogy mi az, ami tényleg számít a szerelemben; hogyan lehetünk tartósan boldogok a társunkkal; hogyan léphetünk tovább, ha ez mégsem sikerül; mi mozgatja a férfiakat és mi a nőket; hogyan függ össze a szexualitás és a szerelem; mi történik két ember kapcsolatával, ha szerelmükből gyermek születik; hogyan válhatunk szerető és szerethető társsá.

A hangoskönyv útmutatásait követve a szerelem minden másnál izgalmasabb gyakorlóterepén tanulhatunk meg olyan életet élni, amely nem csak bennünket tesz boldoggá, hanem környezetünket is!

 
1 990 Ft
 Lázár Ervin: A Hétfejű Tündér és más mesék (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Csákányi Eszter)

Álmos Palkó, Hétfejű Tündér - különös mesék különleges alakjai szólalnak meg a lemezekről. Kossuth-díjas írónk hősei hétköznapi valóságunk és a szárnyaló képzelet birodalmának varázslatos határvidékén élnek. S amíg a korong apróbb-nagyobb hallgatósága eljut velük Rácpácegrestől Csodaországig, sok fontos felismerésre csodálkozhat rá, pl.: "Ha három lábon gyábokolsz, a kálán pugra nem tudsz menni".

1. Ha három lábon gyábokolsz

2. Álmos Palkó

3. A nagyravágyó feketerigó

4. Rácegresi és Pácegresi

5. A Hétfejű Tündér

 
1 990 Ft
Legújabb Villon, A (1CD) (hangoskönyv)
A hengfelvétel a KOMÉDIUM SZÍNHÁZ azonos című előadása alapján készült.Játszák: Kálloy Molnár Péter, Kövér Margó

Rendező: Szűcs Gábor

Asszisztens: Harsányi Anikó 
1 990 Ft
Márai Sándor: Csutora (1CD) (Hangöskönyv) (MP3)
Csutora, - a puliként megvásárolt keverék - az író zsebében, karácsonyi ajándékként érkezik a családba, ahol teljesen felborítja a hölgy, az úr és Teréz, a cseléd életét. Nem csak papucsot és bútort rág, de átrágja magát H. G. Wellsen és sok más szerzőn is. Bár megengedő szellemben nevelik, bűntudatra hajlamos orosz jelleme egy idő után szembefordítja gazdáival. A kutya és az író barátsága ugyan szakítással végződik, de az együtt töltött néhány hónap mindkettőjük számára élményekben gazdag és... 
2 990 Ft
 Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője (1CD) (Hangos könyv) (MP3)
Fordulatos kincsvadászat, romantikus szerelmi történettel ötvözve.

Békebeli vidéki életképek, a paraszti és hivatali furfang megannyi sziporkázó jelenetével. Kedélyes anekdoták, bölcs irónia. Ízes magyar nyelv, egy kis tóttal fűszerezve. Más szóval Mikszáth . Briliáns, érzékletes előadás a humor és a romantika minden árnyalatával. Ízes magyar beszéd, a szöveg szépségét a színészi tehetséggel tovább fényesítő előadás. Más szóval Benedek Miklós. Mindenkinek remek szórakozás.... 
1 990 Ft
Nádas Péter: Saját halál (2CD) (Hangoskönyv)
"Egy irdatlan erő vitt el, amely egyszerre működik kívül és belül. Vitt, nem kifelé a tudatomból, miként az ájulás, hanem befelé a tudatomba. Túl voltunk mindazon, ami személyes és szenvedélyes." A mondatok lélegzetvételének Nádastól évtizedek óta ismerős ritmusa, a szövegalakítás cicomátlan szépsége, az érdektelenség szálaiból szőtt cselekmény-érdekesség közepette a legfigyelemreméltóbb a saját (három és fél percnyi) halálát haló elbeszélőnek a tudatvesztést is felidéző-érzékeltető mozgása a... 
2 990 Ft
 Nemes Nagy Ágnes: Bors Néni Könyve (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Molnár Piroska)

Bors nénit mindenki ismeri. Fent lakik a hetedik emeleten is túl, egy harminchárom ablakú padláson. Ha épp otthon van, mályvát öntöz és futóbabot futtat a kertjében. De a két kíváncsi gyerek, Lackó és Évi is mindig számíthat Bors nénire, ha valami galibába keverednek. Nemes Nagy Ágnes klasszikus gyerekversei és meséi nemcsak óvodásoknak, hanem iskoláskorú hallgatóknak is ajánlottak.

 
2 490 Ft
 Nő Tizenhét Árnyalata, A - Novellák, Versek Arról, Hogy Nem A Gyengébb Nem A Gyengébb (1CD) (Hangoskönyv)

"Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire nő volt az, aki belépett.”

01. Örkény István: Ki látta? – Mácsai Pál előadásában
02. Márai Sándor: Ruhagondok – Bozó Andrea előadásában
03. Karinthy Frigyes: Két nő beszélget – Rudolf Péter előadásában
04. Ady Endre: Elbocsátó szép üzenet – Hegedűs D. Géza előadásában
05. Efrájim Kishon: Szőkék előnyben – Vallai Péter előadásában
06. Shakespeare: 75. szonett: Az vagy nekem... – Mácsai Pál előadásában
07. Schäffer Erzsébet: Négy fohász – Schäffer Erzsébet előadásában
08. Radnóti Miklós: Tétova óda – Kaszás Attila előadásában
09. Mark Twain: Ádám és Éva naplója (részlet) – Igó Éva és Rátóti Zoltán előadásában
10. Villon: Ballada a szép fegyvermesterné vénségéről – Mácsai Pál előadásában
11. Karinthy Frigyes: Tizennyolc évének üde bájával – Rudolf Péter előadásában
12. Baudelaire: Mindenestül – Gálffi László előadásában
13. Mikszáth Kálmán: A romlott férfiak országa – Sinkó László előadásában
14. Karinthy Frigyes: Pitypang – Fenyő Iván előadásában
15. Karinthy Frigyes: Nem tudom, de nekem a feleségem gyanús – Rudolf Péter előadásában
16. Márai Sándor: Hedvig – Lukács Sándor előadásában
17. Bereményi Géza – Hrutka Róbert: Apám lánya – Für Anikó előadásában

 
2 990 Ft
Nyikolaj Gogol: Az Őrült naplója (1CD) (hangoskönyv)
Gogol ​a „modern”, az utódokat is nyugtalanító klasszikusok közé tartozik. Zsúfolt és mégis arányos művészetében szeszélyesen vegyül a társadalmi szatíra és a szorongatott-gyengéd líra, a szertelen, olykor a groteszkbe hajló humor és a tárgyias fantasztikum. Nem volt az orosz irodalom nagyjai között egy sem, akire ne hatott volna, titkait mégis megőrizte: megmaradt páratlanul különös, utánozhatatlanul egyéni alkotónak. Az orosz történelem legválságosabb negyedszázadában, I. Miklós cár uralkod... 
1 990 Ft
 Orbán Ottó: A Világ Teremtése És Egyéb Badarságok (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

Orbán Ottó költészetét játékos komolytalanság jellemzi. A címadó írás egy filozófiai operett, irónia az alaphangja a Badarkáknak is, a Paródiák pedig olyan kortárs költőkről szólnak, mint például Heves Vagy Ágnes vagy Búsuló Juhász Ferenc.

 
2 990 Ft
 Örkény István: Egypercesek (3CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

"A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágytojás megfő, amíg a hívott szám /ha foglaltat jelez/ jelentkezik, olvassunk el egy egyperces novellát."

 
2 990 Ft
 Oscar Wilde: A boldog herceg, A csalogány és a rózsa (1CD) (hangoskönyv)
Új hangoskönyv-sorozatunk első lemezén Oscar Wilde két, talán legismertebb meséjét nyújtjuk át Lengyel Balázs fordításában. - Beborítottak arannyal - mondta a herceg -, fejtsd le rólam levelenként és add át szegényeimnek; az élők azt képzelik, hogy az arany boldogságot hoz rájuk. A fecske lecsipegette hát az arany levélkéket, egyiket a másik után, míg a boldog herceg tetőtől talpig kopott nem lett és szürke. 
1 990 Ft
 Palya Bea: Weöres Sándor - Psyché - verseskötet (Könyv +CD) (1CD)
Hangzó Helikon 8. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb énekese saját válogatásában, a Kaláka együttes közreműködésével szólaltatja meg a 19. századi költőnő gyakorta frivol, de mindig őszinte verseit. A könyv a sorozatnál már megszokott igényes kivitelben, a versekhez illő grafikával, CD-melléklettel jelenik meg. 
3 990 Ft
Petőfi Sándor: Az Apostol (2CD) (Hangoskönyv)
Petőfi Az apostol-ban 1848 nyarán újragondolja mindazokat a gondolatokat és eszméket, melyek addigi költészetének fő alkotórészeit képezték. Mindeközben kiemelt szerepet kap a szabadság, a szabadsághoz való jog, melynek gyakorlása azonban kötelezettségekkel, lemondásokkal és áldozatokkal is jár. Erre csak az apostolok képesek. Az önéletrajzi elemekkel átszőtt történet hőse, Szilveszter, olyan cselekvő forradalmár, akit már nem csak az indulatok mozgatnak ösztönszerűen, cselekedeteit elsősorba... 
2 990 Ft
 Rejtélyes Történetek - Novellaválogatás (1CD) (Hangoskönyv)

Edgar Allan Poe novelláját hallgatva bizarr eszmefuttatások, szövevényes események, bomlott agyú gondolatok tárulnak a hallgatóközönség elé. Gyilkosság, izgalmas megoldási kísérletek, önmarcangolás. Szeretet és gyűlölet, mely egyik pillanatban a biztonságot nyújtja, a következőben pedig már a legnagyobb ellenséggé válik. Maupassant klasszikus tökéletességgel felépített, kristálytiszta stílusú novellájának szemlélete egyszerre romantikus és pesszimista: az “igaz szerelmet” megöli az úri szalonok nagyvilági élete.

- Maupassant, Guy De: Ékszerek
- Kosztolányi Dezső: Az Ezredesné Sebe
- Poe, Edgar Allan: A Fekete Macska
- Capek, Karel: Rómeó És Júlia

 
2 990 Ft
Rejtő Jenő: Az ellopott futár (1CD) (hangoskönyv) (MP3)
A Marseille-i kikötőnegyed kérges kezű és szívű lakói közé egy napon magányos kamaszlány érkezik. Prücsök bebörtönzött édesapja perének újrafelvételét szeretné elérni Marseille és észak-Afrika teljhatalmú uránál, Mervin kormánybiztosnál. Babette anyó, ész Lajos , Kirúg Hümér, Rita Kamélia és társaik pártfogásával a ,,nemzetközi kémnő” tornádóként forgatja fel a gyarmati felsővezetés jónéhány tagjának életét – egészen a boldog végkifejletig. ,,A százados visszaült. Szemben vele a világossárga ... 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés