Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

Megfojtott szabadság (1DVD)

Határtalan szabadság, vagy csak a szabadság határa?

"Ezzel a filmmel szerettem volna kifejezni, mennyire kiábrándultam az Egyesült Államok jelenlegi kormányából. A külpolitikájukat egyenesen felháborítónak tartom, de azt még inkább, hogy az igazságot még a média is csak rózsaszín szemüvegen át tálalja.

George W. Bush bemutatásán túl szerettem volna megkeresni a választ a 2001. szeptember 11-én történt tragédiára. Minden részletre kiterjedő nyomozást folytattam, felkerestem szemtanúkat, túlélőket, olyan embereket, akik ott dolgoztak a World Trade Centerben azon a borzalmas napon. Érdekelt továbbá az is, melyek voltak az igazi okai Irak megtámadásának.

A Megfojtott szabadság lerántja a leplet a Bush, és az USA agresszív kormánypolitikájáról, de legfőképp elgondolkodtat mindenkit arról a világról, melyben élünk.”

Christine Rose, rendező

 
1 490 Ft
Megölni Hitlert (1DVD) (2003)
1944 júniusában az angol hadvezetés titkos akcióra adott megbízást. A cél, Adolf Hitlernek a náci Németország irányítójának a meggyilkolása. Az akció, a Foxley hadművelet kódnevet kapta. A terv szerint angol ügynököknek kellett behatolniuk és megölniük Hitlert az Alpok mélyén található berghofi birtokán. Most először a televíziózás történetében megtudhatjuk, hogy sikerülhetett volna-e a terv és ha igen, akkor milyen veszélyekkel kellett volna szembenézniük az angol titkos ügynököknek. Ebből a... 
990 Ft
Mély torok mélyén (1DVD)

Hat nap alatt 25 ezer dollárból forgatták.
A kormány el akarta zárni az emberek elől.
23 államban betiltották.
Több mint 600 millió dollár bevételt hozott.
Minden idők legnyereségesebb filmje.

A MÉLY TOROK MÉLYÉN izgalmas dokumentumfilm Brian Grazer Oscar-díjas producertől arról a szenzációs pornófilmről, amely szexuális és kulturális forradalmat robbantott ki. Felfedi a politikai vonatkozásokat és az anyagiakat, foglalkozik a pornósztárokkal, és bemutatja a hadjáratot, amelyet az önmagán túlmutató jelentőségű és ma is rendkívül ellentmondásos alkotás ellen folytattak.

 
1 990 Ft
  Mi a csudát tudunk a világról!? (1DVD) (What the Bleep Do We (K)now!? )

Amanda történetét követve, a film a véletlen találkozások, és a megmagyarázhatatlan jelenségek különös világába vezérli a nézőt. Mikor Amanda rádöbben, mennyire monoton és sivár a mindennapi élete, figyelme egyre inkább az általunk normálisnak és ésszerűnek tekintett valóság mögött rejtőző kvantummezők bizonytalan világa felé fordul. Úgy tűnik, az a valóság, amiben addig hitt, egyáltalán nem valós. Az újonnan megszerzett tudás által Amanda többé nem áldozata a körülményeknek, hanem megtanul alakítója lenni saját életének, mely már soha nem lesz a régi. A film különlegessége, hogy új típust képvisel, mert részben dokumentum jellegű, részben történetet mesél el, ugyanakkor jelentős szerepet kapnak benne a képi elemek és az animáció.

 
1 990 Ft
Mi Micsoda - Dinoszauruszok (1DVD)

A Dinoszauruszok címû epizód sok millió évvel viszi vissza a nézôt a múltba, amikor furcsa lények népesítették be a Földet: a dinoszauruszok.

 
1 490 Ft
Mindennapi kenyerünk (1DVD) (Nikolaus Geyrhalter)

A futószalag ritmusa és a gépek zakatolása veszi körül azokat a dolgozókat, akik feldolgozzák az asztalunkra kerülő élelmiszereket. Ez a film kommentár nélkül mutatja be az európai élelmiszeripar helyszíneit: hatalmas termőterületek, bizarr külsejű gépek, szürreális méretű növények és kattogó hangok. Rideg, ipari körülmények, melyben az embernek kevés és monoton szerepe van. Az emberek, az állatok és a növények azonos szerepet játszanak, mindegyik kiszolgálója a gépeknek. Mindez szükséges ahhoz, hogy megteremtsük a mai társadalom életszínvonalát.

 
990 Ft
  Mindszenty - A fehér vértanú (1DVD) (Koltay Gábor) (karcos példány)

A film főszereplője Sipos Imre - a Pesti Magyar Színház színész-rendezője - végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeket, hogy aztán a szellemi mozaikkockák összerakásával válaszolni tudjon a kérdésre: Ki is hát Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás?

 
1 990 Ft
Modern képmesék (1DVD)

A Modern Képmeséket az MTV-n 2008 elejétől sugározzák. Az epizódok a fejlődésről, a működőképes államszervezetről szólnak.

Narrátor

 
1 990 Ft
Mozartballs (1DVD) (2007)
An Austrian astronaut, a Swiss high-school teacher, an American composer, and two women who believe they are, respectively, Mozart and Mozart's lover are the subjects of this fascinating documentary on the late composer. 
2 990 Ft
  Muhammad Ali - A saját szavaival / Tehetség, ész, energia (1DVD) (Magyar nyelvű borítóval!)

Muhammad Ali

Úgy hívta magát, a "Legnagyobb", és ezzel a legtöbb boksztörténész és rajongó egyet is ért. Muhammad Ali, eredeti nevén Cassius Clay 1942. január 17-én született. 12 évesen kezdett bokszolni, amikor ellopták a biciklijét. Egy rendőr mutatott neki pár alapmozdulatot, hogy ez még egyszer ne történhesssen meg. ...

Két dokumentumfilm a boxlegendáról:

A saját szavaival

Elképesztően hosszú karrier, amelyből jó pár évet eddig nem láthattunk. Nézze meg most...

Tehetség, ész, energia

Muhammad Ali karrierje a tehetség, az ész és az energia története. A film a nagy menetekre fókuszál, és Ali a legjobb formáját hozza, folyamatosan beszél, ...

 
1 990 Ft
  Muhammad Ali - Ahogy a világ látta (2001) (1DVD) (Phil Grabsky)

„Ez a kölyök megmondta. Én vagyok a legjobb – és mindezt líraian tette. Itt nem csak az általa írt versekre gondolok, hanem a költői energiára és költői lélekre is, amivel tette.” - James Earl Jones

Ahogy a világ látta egyedülálló összegzése a huszadik század egyik legnagyobb legendájának a család, barátok és rajongók elbeszélésében. Egy különleges, egyedülálló film Muhammad Ali életéről barátok, családtagok és rajongók elbeszélésével.

 
1 990 Ft
Nácik - A Titkos összeesküvés (1DVD) (Discovery)
Ez az izgalmas film bemutatja, milyen fontos szerepet játszott az okkultizmus a Harmadik Birodalom ideológiájában. A náci vezetők e titokzatos tudományt fontos hadászati döntéseik meghozatalánál, SS tisztek kiképzésénél, valamint szövetségeseik befolyásolásánál alkalmazták. Eredeti felvételeket láthatunk középkori lovagi öltözéket viselő nácikról, és megtudhatjuk, hogyan használták fel a misztikus hagyományokat sötét céljaik elérésére. 
990 Ft
Nagy csend, A (1DVD)

Egyedülálló dokumentumfilm született Philip Gröning jóvoltából, aki tizenhat évi előkészület és várakozás után beköltözhetett a festői szépségű Francia-Alpokban megbúvó Nagy Karthauzi Kolostorba, a „néma barátok" ismeretlen közösségébe.
Gröning, az állhatatos alkotó egyszemélyes stábként hangolódik rá témájára, így képes arra, hogy kézzelfoghatóvá tegye e varázslatos világot. Kitartóan, művészi módon filmezte a nap minden órájában teljes csendben élő szerzeteseket, kiknek életvitele gyakorlatilag kilencszáz éve nem változott.
Nézőként betekinthetünk a kolostor mindennapjaiba, hogyan telnek az imádság, a templomi szertartások, a hegyekben tett ritka szabadtéri séták vagy a magány órái.
A film teljes mértékben alámerül a szerzetesi élet csendjébe, eltörli a határt a Grande Chartreuse lakói és a néző között – ezáltal válik személyes elmélkedéssé, s így felemelő és transzformáló erejű tapasztalatot ad.

 
2 990 Ft
  Nagy kiárusítás, A (1DVD) (Florian Opitz) (2007) /kissé karcos/ (2007)
A privatizáció – a manilai Mindának, a sowetói Bonganinak és a brightoni Simonnak – nem csak elvont fogalom. Hanem valóságos fenyegetés, amellyel nap mint nap szembenéznek.
Epizódokból építkező dokumentumfilmjében Florian Opitz a privatizáció – amelyet gyakran olyan intézmények kényszerítenek ki mint a Világbank vagy a Nemzetközi Monetáris Alap – egyes embereket érintő következményeit vizsgálja a föld különböző pontjain.


Minda például azért küzd, hogy p... 
990 Ft
  Nagy Sándor nyomában (2DVD) (In the Footsteps of Alexander the Great, 1998) (Díszdoboz) (DVD díszkiadás) (BBC)

Alexander kíméletlen politikus, brilliáns katonai vezető volt, aki nem vetette meg a féktelen szórakozást életében. Kedvét lelte mind a nők, mind a férfiak társaságában. De ki ne hallott volna idáig Nagy Sándorról. Kevesen tudják azonban, hogy uralkodása mindössze 13 évig tartott. I.e 336 tól-323 ig. Ezalatt a rövid idő alatt azonban rettegett hódítóvá vált akinek a nevét mindenhol tisztelettel vegyes félelemmel ejtették ki az emberek.. Népek és meghódított kontinensek hevertek a lábai előtt. 22.000 mérföldön át vezette a csapatait, Görögországtól Indiáig. Michael Wood végigköveti ezt a káprázatos utat 16 országon és négy háborús övezeten át, hogy megismertethesse a nézőt a régmúlt idők legnagyobb hódítójával: Nagy Sándorral.

4 Epizód:

DVD 1: Isten fia, Ázsia ura

DVD 2: A Hindu Kush-on át, Hadjárat a világ végére

 
1 990 Ft
Naqoyqatsi - Az élet mint háború (1DVD) (Godfrey Reggio)

Miramax és az Oscar-díjas rendező, Steven Soderbergh bemutatja a Naqoyqatsi – Az élet mint háború című filmet, Godfrey Reggio Qatsi-trilógiájának záró epizódját.

A jelentős kritikai sikert arató Koyaanisqatsi – Kizökkent világ és Powaqqatsi – Változó világ után a film zenéjét ezúttal is Philip Glass szerezte, a csellószólókat pedig a világhírű Yo-Yo Ma játssza.

Ebben a mozgóképes koncertben a mindennapi valóság digitális eszközökkel manipulált képsorai azt mutatják be, miként veszi át a természeti törvények helyét a technológia, miként válik világunk egyre mesterségesebbé és virtuálisabbá. Meghitt képek és szemkápráztató látványosságok, tragédia és remény – a kép és zene áradása, Reggio látomása a szép új globalizált világról megbabonázza a nézőt.

 
3 990 Ft
National Geographic - 30 év válogatott filmjei (1DVD)
Három évtized alatt a Natinal Geographic a minőségi televíziós dokummentumfilm-készítés irányadójává vált, alkotásai a tudományos kutatások és felfedezések lenyűgöző hatású interpretációi. Ebben az összeállításban most.... 
1 990 Ft
Niagara - Csoda, mítosz és varázslat (1DVD) (IMAX)

Megszállottak, fenegyerekek és hétköznapi hősök drámai küzdelme a világ leghíresebb vízesése, a Niagara ellen: ez a Niagara - Csoda, mítosz és varázslat.
Egy régimódi, szegecselt falú gőzös kalandos útjától egy kamasz fiú csodával határos megmeneküléséig néhány lélegzetelállító, néha szívszorító pillanat mindazokról, akiknek alkalmuk volt akár szándékosan, akár a sors akaratából összemérni erejüket, kitartásukat és bátorságukat a természet e hatalmasságával, a mennydördő Niagarával...
A történetekből végül kirajzolódik egy különleges kép: a világ egyik legismertebb természeti képződménye, ahogyan azt a különböző korok emberei látták, a történelem hajnalától napjainkig...

- Niagara
- Mítoszok
- Varázslat
- Csoda

 
1 490 Ft
  Ókori találmányok (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 05.)

A legtöbb találmány úgy jön létre, hogy egy tárgyat valamilyen új célra használnak fel. Így történt, hogy a vadászatra kiötlött bumerángot elkezdték harci fegyverként is használni. De ne gondoljuk, hogy az ősi idők tudósaitól, és feltalálóitól semmit sem tanulhatunk. Az ókori rómaiaknak például meglepően sok találmányt köszönhetünk. Többek között ők fedezték fel a gyümölcsökből előállított érzéstelenítő szereket. Az általuk kifejlesztett gyógyszerek és orvoslási technikák közül számosat még napjainkban is használunk...

 
990 Ft
  Örök fiatalság forrása, Az - Legendák nyomában 22. (1DVD) (History)

Legendák nyomában – Rejtélyek és mítoszok a történelemben című sorozat a történelem legmisztikusabb, legérdekesebb, legtitokzatosabb rejtélyeit mutatja be 22 részben.

History Channel filmekből összeállított történelmi DVD sorozat részei:

1. Az ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titka
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a Bibliából kimaradt
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő Etruszk város
7. Az Azték birodalom titkai
8. Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10. Marco Polo és a mesés Kelet
11. Machu Picchu: Város a felhők fölött
12. Múmiák az Andokban
13. Szodoma és Gomora
14. Káma-szútra
15. Robin Hood legendás élete
16.Raszputyin igaz története
17.Vikingek-Az északi tűz
18. Boszorkányok- Az ördög cinkosai
19.Sárkány mítoszok
20. Hitler és a “Tökéletes gyerek program”
21. Titokzatos lények legendái
22. Az örök fiatalság forrása

 
990 Ft

Sorrend: