Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

  Ínyencfalatok 1. - Jenei Tamás ünnepi fogásai (1DVD) (TV Paprika)

A nagy családi ünnepek közeledtével minden háziasszonyban feltámad a vágy, hogy igazán különleges menüt állítson össze, hogy eddig soha nem érzett ízekkel kényeztesse családtagjait. Számukra valódi segítséget jelenthet Jenei Tamás Ínyencfalatok című sorozata. A fiatal séf valóban pazar lakomákat, különleges, de nem egzotikus ételeket varázsol az ünnepi asztalra. Az Ínyencfalatok a kalandvágyó főzőmestereknek szól, de ha követik Jenei Tamás utasításait, nem fognak csalódni. Az ételek alapanyagai már mindenhol beszerezhetőek, úgyhogy elő a vállalkozó szellemmel! Tálaljanak otthon is ínyencfalatokat az ünnepi asztalra.

 
1 490 Ft
Jamie Oliver: A pucér szakács 1. - Leánybúcsú (1DVD)

Jamie Oliver ízletes báránysülttel kápráztatja el séf társait, majd lazac
készül a leánybúcsúztatóra, zenekarával pedig sikerül egy hatalmas tál thai curry-t
elpusztítani.

Epizódok:

- Báránysült
- Vaníliában sült gyömölcs
- Olajbogyós-bazsalikomos lazac
- Thai curry

 
1 490 Ft
Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér 2. (1DVD)

Aki szeret főzni és kedveli a nem szokványos ízeket, valamint szereti ezeket minél kevesebb idő alatt elkészíteni, azoknak nem kell bemutatni Jamie Olivert, hiszen biztos akad az otthonában egy szakácskönyv tőle. Az "...és egyszerűen csak főzz!" sorozatban Jamie saját otthonában készíti el a barátoknak és családtagoknak szánt finom és gyorsan összedobható ételeket.

Rendőr show: Jamie filmes barátait látja vendégül és kápráztatja el őket egy igazi chilis salátával, valamint pácolt borjúoldalassal. Természetesen a finom borok sem hiányozhatnak.

Csokoládé: Mióta Jamie kislánya megszületett, azóta nem voltak kettesben a feleségével. Most elhívták barátnőiket, hogy vigyázzanak rá. Hálából csokoládés finomságokkal kedveskedik nekik.

Vadon a városban: Jamie és Jennaro megmutatják nekünk, hogy milyen fűszernövények találhatóak a nagyvárosban. És hogy melyiket hogyan kell ekészíteni és mire jó.

 
1 490 Ft
Jamie Oliver: A pucér szakács visszatér 3. (1DVD)

Aki szeret főzni és kedveli a nem szokványos ízeket, valamint szereti ezeket minél kevesebb idő alatt elkészíteni, azoknak nem kell bemutatni Jamie Olivert, hiszen biztos akad az otthonában egy szakácskönyv tőle. Az "...és egyszerűen csak főzz!" sorozatban Jamie saját otthonában készíti el a barátoknak és családtagoknak szánt finom és gyorsan összedobható ételeket.

Brazil karnevál: Jamie brazil barátait kápráztatja el igazi brazil ínyencségekkel. Ezek után még a braziloknak is tátva marad a szájuk.

Egy angol és egy ír: Jamiehez vendégségbe érkezik egy ír barátja. Így természetesen eredeti ír ízekkel szeretne a kedvében járni. De ehhez Richard Corrigannek is lesz egy-két szava.

Huncut zöldségek: Üdv! Mára azt terveztem, hogy egy nem mindennapos csirkesültet építek. Azaz ahelyett, hogy magát a pipit bűvölném jobbról, balról, most a zöldségfronton alkotok nagyot. Zöldjeimet külön-külön megspékelem néhány huncut fűszerrel.

 
1 490 Ft
  Kalózok - Kincsvadászok nyomában (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 08.)

Ebből az izgalmas filmből megismerhetjük a világ leghírhedtebb, legkegyetlenebb tengeri rablóit. A történelem sok mítoszt jegyzett fel e félelmetes kalandorokról, akiknek az igazi aranykora a 16. század vége és a 18. század kezdete közé tehető. A kalandvágyó és rettenthetetlen kalózok ideális búvóhelye a karib-tengeri szigetvilág volt, ahol könnyedén meglephették az Újvilágból aranyat szállító spanyol kereskedelmi hajókat. A legendák szerint a zsákmányolt kincsek nagy részét a környékbeli szigeteken rejtették el, ahonnan azonban a többségük máig sem került elő...

 
990 Ft
Kapa, kasza, fakanál 1. DVD (1DVD)

A sorozat házigazdája, Hugh Fearnley-Whittingstall furcsa figura. Egyszercsak úgy dönt, hogy elege van a városból, és a vidéki életet választja. De ki hinné, hogy ez a változtatás mennyi "kalanddal" jár, mennyi mindent kell a háziállatokról és a kertészkedésről, növénytermesztésről megtanulni. És mennyi titka, fortélya van a főzőcskézésnek. Ezúttal mi, tévénézők is elszakadhatunk kissé a nagyvárosi környezettől, és hol az ágyások közé, hol az ólba, hol pedig a fazékba kukkanthatunk bele.

 
990 Ft
Kellemetlen igazság (1DVD) (Al Gore - Davis Guggenheim)

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok
túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk
egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá
változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat
szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát
mi magunk fogjuk előidézni.

Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka,
hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és
a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al
Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte,
hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól.

 
1 490 Ft
  Király beszéde, A -  A történelem kulisszatitkai (1DVD) (King George VI - The Man Behind The Kings Speech, 2011)

A történelmi tényeken alapuló történet filmes feldolgozása (A király beszéde) már meghódította a közönséget - a vonakodó király beszédhibáját és szégyenlősségét küzdötte le, hogy meg tudja szólítani alattvalóit. A film egy nagyon alázatos ember igaz története - a hitleri Németország elleni küzdelemben az angol nemzet meghatározó és ösztönző történelmi személyiségévé vált.
Ez az egyedülálló dokumentumfilm gyönyörűen ötvözi a múltat a jelennel. VI. György király történelmi beszédeit Colin Firth és Geoffrey Rush interjúi váltják, ők Tom Hooper rendezővel együtt értékelik a 4 Oscar®-díjas A király beszéde hátterét. Mark Logue (Lionel Logue unokája) interjú keretében ismerteti a király elszántságát.
Peter Conradi (az A király beszéde c. könyv írója) betekintést nyújt VI. György király és Lionel Logue inspiráló együttműködésébe. Tim Ewart, az Angol Királyi Televízió elismert tudósítója exkluzív beszámolót ad (a több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező tudósítót a királyi család felkérte William és Kate 2011-ben tartandó esküvőjének televíziós tudósítására is).

 
1 990 Ft
Kiscicák és Kiskutyák (1DVD) (2009)
Elragadóan aranyos kiskutyák és kiscicák bukdácsolnak, labdákat kergetnek, vakaróznak – egyszerűen elbűvölnek! A játéktól elcsigázva matrózokként tántorognak, majd egy nagy csomóba gyűlve hajtják álomra a buksijukat. 
990 Ft
Klitschko (1DVD) (Klitschko testvérek életrajzi film)

A bokszvilág leghíresebb testvérpárosa, Vitali és Wladimir Klitschko lehengerlő élettörténete.
Két kivételes sportolóról, Vitali és Wladimir Klitschkóról szól ez a lebilincselő sportfilm, amely a különleges testvérpáros életét követi nyomon Ukrajnában töltött sanyarú gyermekkoruktól kezdve kezdeti sportkarrierjükön át a nemzetközi hírnévig. Kitartásuknak köszönhetően váltak élő legendákká, de pályájuknak a siker és a balszerencse, a vereség és a döbbenetes visszatérés ugyanúgy része volt, mint az egymás közti szüntelen konfliktus. Ez a kendőzetlen sportfilm nem csupán a boksz rajongóira lehet inspiráló hatással, hanem azokra is, akik soha életükben nem láttak egy menetet sem.
Ebben a dokumentumfilmben komoly sportsérülésekről készült felvételek is láthatók, melyek a nyugalom megzavarására alkalmasak.

 
1 990 Ft
Kóla, puska, sültkrumpli (1DVD) (Michael Moore)

Michael Moore, újságíró, provokátor és humorista egyszemélyben. Eddig megjelent
könyveiben és eddig elkészített dokumentumfilmjeivel minden alkalommal különösen
érzékeny és kényes témákról szólt, feltűnő szellemességgel és humorral, ugyanakkor
rendkívül keményen, markáns véleményt megfogalmazva. Moore nem követi az
angol újságírás alapszabályát, ugyanis csak látszólag marad pártatlan: minden
eddigi munkája tulajdonképpen markáns véleménynyilvánítás valami mellett, vagy
ellen.

1999. április 20-án, azon a napon, amikor az USA a legnagyobb erejű bombázást
hajtotta végre a koszovói háborúban, az amerikai Columbine Középiskolában
vérengzés történt: diákok lőttek diáktársaikra. Ez a két esemény ihlette Moore-t
legújabb riportfilmje elkészítésére, amelyben megpróbál választ találni arra
a kérdésre, hogy vajon van-e még létjogosultsága az amerikai alkotmány azon
paragrafusának, miszerint minden amerikai alapvető emberi joga a fegyvertartás.
Moore ebben a filmben a maga szatírikus humorával színezve szembesíti
véleményét a fegyvertartás lelkes támogatóival és ellenzőivel.

 
990 Ft
  Kozmosz 01. rész - A kozmikus óceán partjain (1DVD) (Carl Sagan)

Dr. Carl Sagan a képzelet űrhajóján bejárja a világmindenséget. Szálljon be Ön is, tartson velünk egy csodálatos utazásra. A 13 részből álló sorozat epizódjai végigkalauzolják téren és időn, választ keresve élő és élettelen minden rejtélyére.

Az utazás a Világmindenség peremén veszi kezdetét. Carl Sagan a Földtől 8 milliárd fényévnyire, a végtelen űróceán partjáról indul hosszú utazásra. Képzelete űrhajóján szárnyalva tárja fel előttünk a Kozmosz csodáit. Olyan kérdésekre kapunk választ, mint: Hol található a Föld nevű bolygó, s mekkora valójában az Űr végtelenségéhez viszonyítva? Hogyan látták mindezt az ókori Alexandriában – s miként vélekedik erről a tudomány? Fellapozza a kozmikus naptár lapjait is, hogy megismerjük a Mindenség történetét az ősrobbanástól napjainkig...

 
1 990 Ft
Kulcsár és a haverok (1DVD)(2005)
Volt egyszer egy szegény, iskolázatlan fiú, aki egy legkisebb királyfi szeretett volna lenni. Azon töprengett, hogyan lehet lóvé és tudás nélkül gyors karriert és rengeteg pénzt csinálni.
Hamarosan meglelte a legjobb megoldást éss a kapuk sarkig tárultak előtte: mindenfelől dőlt a lé, belőle pedig egy-kettőre király lett. Volt is nagy vígasság és osztozkodás, mígnem egy rossz emlékű napon kiborult az aranybili és elöntötte az országot a sz@r.
Ez a film tabut ... 
1 990 Ft
Kurultaj 2008: Az Új Szövetség (1 DVD) (digipack)
2008. augusztusában Kunszentmiklóson tartották a II. Magyar-Madjar Kurultajt. A Kurultaj török eredetű szó, törzsi gyűlést jelent. Ez a második történelmi jelentőségű volt. Immáron elmondható, hogy elindult egy folyamat, amely a Kárpát-medencétől Belső-Mongóliáig az íjfeszítő népek örökségét őrző mintegy százötven millió embert próbálja összefogni.

A Kurultaj ?hagyománya? 2007-ben éledt újjá Kazakisztánban, ahol Dr. Bíró András Zsolt kutató genetikai vi... 
2 990 Ft
  Legendák nyomában: Rejtélyek és mítoszok a történelemben 13. - Szodoma és Gomora (1DVD) (2008)

Vajon mi rejtőzik a bűnös bibliai városok története mögött? Valóban léteztek? Esetleg az egész nem más, mint egy a sok világvégéről szóló tanmese közül? Ha léteztek, hogyan pusztultak el? Hogyan vált kietlen sivataggá a hajdan virágzó városok vidékére? Megállja-e a helyét a magyarázat, hogy drámai természeti katasztrófa sújtotta a térséget?

A Holt-tenger déli csücskénél régészek két ősi város: Babedh-Dhra és Numeira romjaira bukkantak. Fekvésük, a tűz és az összeömlás nyílvánvaló jelei találgatásokra adtak okot. Lehet, hogy megtalálták Szodomát és Gomorát? Talán soha nem lesz egyértelmű válasz e kérdésekre, a kutatók azonban továbbra is próbálnak kapcsolatot találni a Biblia szövege és a múlt nyomai között. 

 
1 990 Ft
Legendás játékosok: Arsenal (1DVD)

Filmünkben felelevenitjük az Arsenal FA-kupa mérkőzéseink legemlékezetesebb pillanatait és bemutatjuk a klub történetnek legjobb játákosait a 60- as évektől napjainkig. Többek között olyan sztárokkal találkozhatnak, mint Tony Adams, Alan Ball, Liam Brady, Sol Campbell, Ashley Cole, Edu, Pat Jennings

 
990 Ft
Magyar retró (1DVD) (2010) (+angol felirat)

Életképek a 60-as, 70-es évekből!

Milyen ember a magyar?

Ezt az egyszerűnek tűnő kérdést az internacionalizmust hírdető Magyarországon először a hatvanas évek végén lehetett a sajtóban feltenni. A válaszok a legkülönfélébbek voltak. A háziasszonyok szerint fáradt, szótlan és az otthoni munkában nem vesz részt. Az orvosok szerint elhízott, cukorbajos és folyamatosan panaszkodik. A külföldiek szerint bajuszos és nem beszél nyelveket. A püspöki kar szerint már-már kapitalista módon élvhajhász. Az újságírók és dokumentumfilmesek szerint pedig mérhetetlenül lusta.

A Budapest retro 1-2., a Balaton retró és az Iskolák és rendszerek alkotójától.

EXTRÁK

Audiókommentár - az alkotókkal
Kimaradt jelenetek -
Képgaléria -
Interaktív játék - Magyar Retró kvíz
Interaktív játék - Kirakós játék
Előzetes -
 
2 990 Ft
Magyar retró 2. (1DVD) (+angol felirat)

Tudják-e, hogy milyen volt a szexuális felvilágosítás a szocializmusban? És mit jelentett Boros Lajos számára a pol-beat? Mit gondolnak, hány kilót emelt Bodrogi Gyula öltönyben? És mennyiért kelt el Imperiál ivadéka az 1968-as bábolnai csikóárverésen? Emlékeznek-e, hogy nézett ki Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged a 60-as években? És hogy hogyan énekeltük a Himnuszt az iskolai évnyitókon?
Magyar retró 2. A magyar város, A magyar falu, A magyar iskola és A magyar ifjúság.
A Budapest retró 1-2, A Balaton retró és a Magyar retró 1. alkotóitól.
A DVD bónuszfilmje Papp Gábor Zsigmond önéletrajzi dokuja, A szovjet levelezőpajtás

 
3 990 Ft
Magyarok a Barcáért (1DVD) (2014) (angol felirat)

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A Barca mottója, mely szerint "Több, mint egy klub" valóban igaz: világmárka, több tízmillió rajongóval. Kevesen tudják azonban, hogy a mai sikerek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt, mint a "gólgyáros" Kubalának, a "rongylábú" Czibornak és az "aranyfejű" Kocsisnak, vagy az itthon elfeledett Berkessynek és Plattkónak.

 
3 990 Ft
Maradona (1DVD) (Emir Kusturica filmje) (2008) (papirtokos)

Emir Kusturica filmjében végigjárja a zseniális futballista, az elmúlt évszázad egyik legnagyobb profi labdarúgójának, Diego Armando Maradona pályafutásának és magánéletének jelentősebb állomásait Buenos Airestől Nápolyon át Belgrádig. Kusturica sajátos stílusával sikeresen ragadja meg az ikon mögött az embert. A Sex Pistols God Save The Queen című száma, amely Maradona legszebb cseleiből és góljaiból készült összefoglaló alatt hallható, egy igazi csemege a rajongóknak.

 
2 990 Ft

Sorrend: