Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

Pannonhalma (1DVD)
Bárki vagy, aki a mennyei hazába igyekszel.. - másfél évezredes életforma Pannonhalmamonostorában film a szerzetesközösségről 
1 990 Ft
Parancsra tettük (1DVD) (Errol Morris)

Az Abu Ghraib börtön az amerikai hadtörténet egyik legszégyenletesebb incidensének adott helyet. Mindannyian láttuk az esti hírösszefoglalókban a levetkőztetett foglyokat, a meggyalázott testekből épített piramist és a felettük őrt álló fiatal tizedesnő aljas vigyorát. Most lehetőségünk nyílik közelebbről megismerni azoknak a férfiaknak és nőknek az igaz történetét, akik átlépték a keskeny határvonalat vallatás és kínzás között.

Errol Morris fesztiváldíjas dokumentumfilmje a 21. század leghírhedtebb börtönébe vezet el minket, s elénk tárja mindazon tetteket, amelyek az USA elnökét az egész világ előtti bocsánatkérésre kényszerítették.

 
1 990 Ft
Parentis Szülőképző - Újszülött-kor 1. (1DVD)

01. Szülés utáni gondolatok
02. Születési-fejlettség és az összeszokás
03. Napirend és etetési periódus (Pelenkázás / Köldökcsonk-kezelés / Szoptatás / Büfiztetés / Elalvás és légzésfigyelés / Fürdetés és bőrápolás)
04. A család életének megváltozása
05. A sírás értelmezése és kezelése
06. Korai szülő-gyerek kapcsolat
07. Szülés utáni depresszió
08. Apukák és nagyszülők szerepe
09. Az első gyermekorvosi látogatás
10. A védőnő
11. A gyerekszoba kialakítása, berendezése
12. Szükséges eszközök, és anyagok

 
1 490 Ft
Pharrajimos (1DVD) (Varga Ágota)

A legújabb felmérések a világon élő cigányság létszámát 12 millióra becsülik. Közülük minden húsz-huszonötödik személy Magyarországon él. Kevesen tudják, hogy az európai államokat tekintve Románia, Bulgária és Spanyolország után hazánkban a legnagyobb a cigány népesség létszáma.

Nemzeti történelmünk utóbbi bő fél ezredévét több nemzetiséggel, köztük a cigányokkal együtt éltük meg. S ha mélyebbre tekintünk, ismét közös gyökereket találunk. Ahogy a magyarok ősei, a cigány törzsek is Ázsiából indultak el mai lakhelyükre, a Kárpát-medencébe.

A hazánkban élő cigányok (újabban elterjedt a roma – jelentése: ember - szó használata is) törzsek, nemzetségek (vicák), nagycsaládok, sőt, egy-egy kiemelkedő családtag, hozzátartozó szerint differenciáltak. Körükben emiatt is nagy szerepe van az idősek által őrzött hagyományoknak. Írásbeliség hiányában nincs írott történelmük, az általuk megéltek szájhagyományként, mesékben, mondákban és énekekben élnek tovább. A cigányok fájdalmas történeteiből, énekeiből kitűnik, hogy súlyos örökséget cipelnek; az évszázados kitaszítottságot, a társadalmon kívüliséget súlyos traumaként élték meg.

A többségi társadalomnak sokkal jobban kellene ismerni a velünk együttélő cigányságot. Mélyebb ismeretekre, több együttérzésre, sok-sok segítségre lenne szükség. Filmünk, amely történetükbe nyújt bepillantást, az iskolai oktatás és nevelés számára is készült. A túlélők tapasztalatai, a megörökített történetek a II. világháború könnyes-véres éveiből származnak. A barbár korhullámban a zsidók mellett cigány honfitársainkat is kiterjedt üldöztetés, elhurcolás és golyózápor sújtotta.

Az 1944-ben bevezetett cigány munkaszolgálat, a kényszermunka és a csoportos elhurcolás, deportálás soraikat ritkította. Nagykanizsától Várpalotáig, a komáromi Csillagerődig, a városszéli téglagyáraktól a budapesti Józsefvárosi pályaudvarig a cigányság számos vesztőhelyét találjuk Magyarországon.

Filmünk tiszteletadás a fajgyűlöletben fogant népirtás ártatlan áldozatai előtt.

Prof. Szita Szabolcs

 
1 990 Ft
  Pityergő teve története, A (1DVD) (Byambasuren Davaa - Luigi Falorni)
Egy nyár a Góbi sivatagban, Mongólia déli részén. Egy nomád család segédkezik a tevék születésénél. Az egyiknél komoly nehézségekbe ütközik a kicsi világrahozása. Miután mégis megszületik a kis tevebébi, anyja nem akar tudomást venni róla, nem eteti, és nem gondozza. A hagyomány szerint, a mongolok ilyenkor hívnak egy hegedűst, hogy játékával elbűvölje a nőstényt, akiben a zene hatására talán újra feltámadnak az anyai ösztönök.

F/0439/J - Korhatár ... 
1 990 Ft
Póker kódex kezdőknek (1DVD)

Többen nézik a pókerközvetítéseket a tévében, mint ahányan a labdarúgó közvetítéseket vagy a Forma 1-et, ami igazán hihetetlennek tûnik. Az elnökök pókereznek a Fehér Házban, több napos maratoni játszmákat rendeznek a Húsvét-szigeten, és egyértelmû, hogy hozzájuk hasonlóan sok millió ember játssza ezt a kártyajátékot a konyhaasztaloknál, az ebédlõasztaloknál, és az Interneten is.

A Póker a 21. század egyik legkedveltebb közösségi játéka. A Texas Holdem a pókerjátékok legnépszerûbb változata. A legzártabb pókerjáték, szabályai egyszerûek, a fogadások sorrendje állandó. Nem szerencsejáték, hanem sport, melyben szerepet játszik a szerencse is.

Tudni szeretné mit nevezünk buttonnak, mi az „égetés”, a licitkör (pre-flop), river (folyó), terítés (showdown), ki a kisvak (small blind) vagy a nagyvak (big blind) a játékban? Szeretne igazi pókerjátékos lenni? Szeret taktikázni, kedveli a kihívást, a sportot? Akkor Önnek ajánljuk ezt az oktató DVD-t, melybõl mindent megtanulhat a világ egyik legnépszerûbb játékáról.

 
990 Ft
Póker művészete 1., A (1DVD)

Az utóbbi pár évben a Texas Hold’em póker a világ legnépszerûbb kártyajátékává vált. Mágikus módon áramlott ki a kaszinók csillogó világán túlra. Elõször meghódította a tévénézõket, majd a kártyaklubokat, szórakozóhelyeket. Míg a századfordulón neveletlenségnek számított, ha valaki nem tudott keringõzni, ma hasonlóképpen kiábrándító, ha valaki nem ismeri a Texas Hold’em póker szabályait.

A Texas Hol’em-et az emberismeret, az önismeret, és a stratégia szerencsejátékának tartják. Olyan játék ez, amelynek mûvészévé válhat bárki, csupán nyitottság szükséges a megismeréséhez.

 
990 Ft
  Puskás Hungary (2009) (2DVD) (digipack) (Almási Tamás) (+angol nyelv és felirat)

Látványos, izgalmas, érzelmekkel teli film Puskás Öcsiről, a kispesti csibészről, a nagyszívű barátról, a legragyogóbb futballcsillagról.

Fiatalon lett a legendás aranycsapat kapitánya. Agyonimádott, később üldözött sztár volt Magyarországon. Fordulatos élete során körbeutazta a világot, szinte mindent elért, amit a pályán lehetett. Imádják Spanyolországban, Görögországban, Ausztráliában és a világon mindenfelé. Puskás élete során összekötötte egymással a különböző felfogású és világnézetű embereket. Elfogadta kultúrájukat, megtanulta nyelvüket és mindeközben megmaradt magyarnak. Szerette az életet, s azt élte is egészen az utolsó leheletéig.

Ő lett a világ legismertebb magyarja.

 
4 990 Ft
Queen: Queen  (1DVD) (2008)

A pótolhatatlan, AIDS-től szenvedő Freddie Mercury 1991 tragikus halála hirtelen véget vetett a zenekar addigi tündöklésének. Ez a program a csodás Freddie Mercury és a világhírű Queen zenekar rövid ideig tartó szereplésének állít emléket.

 
2 990 Ft
  Rejtőzködő Etruszk város, A - Legendák nyomában 06. (1DVD) (History)

Legendák nyomában – Rejtélyek és mítoszok a történelemben című sorozat a történelem legmisztikusabb, legérdekesebb, legtitokzatosabb rejtélyeit mutatja be 22 részben.

History Channel filmekből összeállított történelmi DVD sorozat részei:

1. Az Ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titka
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a Bibliából kimaradt
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő Etruszk város
7. Az Azték birodalom titkai
8. Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10. Marco Polo és a mesés Kelet
11. Machu Picchu: Város a felhők fölött
12. Múmiák az Andokban
13. Szodoma és Gomora
14. Káma-szútra
15. Robin Hood legendás élete
16. Raszputyin igaz története
17. Vikingek-Az északi tűz
18. Boszorkányok- Az ördög cinkosai
19. Sárkány mítoszok
20. Hitler és a “Tökéletes gyerek program”
21. Titokzatos lények legendái
22. Az örök fiatalság forrása

 
990 Ft
  Rejtőzködő Világ - Néma várak, mesélő templomok (Felvidék)(1DVD)
- Mit adott a magyarság Európának?

Erre a kérdésre keressük a választ sorozatunkkal, amelynek első részében a Felvidéken, az Árpád-korból máig megmaradt műemlékeinket keressük fel.

Utunk során Szántai Lajos műveltségkutató segítségével próbáljuk a régmúlt titkait, legendáit feleleveníteni és ezáltal egy elfeledett magaskultúra nyomába eredni.

Közös feladatunk és kötelességünk a Kárpát-medencei örökségünk továbbmentése a magyarság és egész Európa jövőjének bizt... 
1 990 Ft
  Relaxing: 7 tenger  (Die 7 Weltmeere Unterwasser Entspannung) (1DVD)(német borító) (magyar vonatkozás nélkül)
Diese einzigartige Entspannungs-DVD führt Sie in das Reich Poseidons. Die Reise führt von den kalten arktischen Meeren bis zu den warmen Gewässern des Indischen Ozeans. Im stillen Reich unter der Wasseroberfläche eröffnen sich Paradiese einer noch immer fast verborgenen Welt, u.a. sehen Sie folgende Wasserlandschafte: Kap Horn, Südafrika, Aldabra, Indischer Ozean, Tasmanische See und Australien. Begleitet wird die Reise wie immer nur von entspannender Musik. 
1 990 Ft
Rize (2005) (1DVD) (David LaChapelle)

A tánc, amit krumping-nak neveztek el néha olyan, mint egy felgyorsított ökölharc, máskor mint egy „sportos” sztriptíz, de különböző harcművészetek elemei is keverednek benne. A teljes kilátástalanság és a reményvesztettség érzéséből elementáris erővel kitörő önkifejezés agresszív, ugyanakkor lélegzetelállítóan izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt.

A film bemutatja a Los Angeles gettóiban született tánc legkiemelkedőbb művészeit, Tommyt, a bohócot, aki az egész műfajt elindította, riválisait, akik továbbfejlesztették a mozdulatokat és sorra azokat a fiatalokat, akik a bandaharcok és a prostitúció világában egyetlen lehetséges alternatívaként élik meg ezt a mozgásformát. A krumping sokkal több, mint tánc, egy életforma, a periférián élő fiatalok autentikus, művészi önkifejezése, ami nemcsak lenyűgözi a kívülállót, hanem tiszteletet is ébreszt benne.

A rendező David LaChapelle, akit Amerika 10 legjelentősebb fotógráfusa között tartanak számon, és akinek Andy Warhol ajánlott először hivatásos munkát az Interview magazin fotósaként. Képei, melyek egyszerre bizarrak és nagyszerűek, sorra jelentek meg olyan újságok címlapján mint a Vogue, Vanity Fair vagy éppen a Rolling Stone magazin. Modellei között világhírességek szerepelnek. Állt már a kamerája előtt Leonardo DiCaprio, Uma Thurman, Cameron Diaz, Ewan McGregor, Madonna vagy Drew Barrymore is.

 
1 490 Ft
  Robin Hood legendás élete - Legendák nyomában 15. (1DVD) (History)
Robin Hood legtöbbünk számára az igazi romantikus hõs, az aranyszívû bujdosó, kalandjai hétszáz éve bûvölik el a közön¬séget – de vajon igazak a róla szóló történetek? A nyomozás Robin Hood igaz története után izgalmas kérdésekkel és döbbenetes meglepetésekkel teli középkori rejtélyt fed fel. A hírhedt Robinról szóló középkori balladák egy gazemberrõl mesélnek, aki csak azzal törõdik, hogy a saját zsebét megtömje. A balladák kételyt ébresztenek azzal kapcsolatban is, hogy Robin Hood tényleg a... 
990 Ft
  Roman Polanski: Az elítélt géniusz (1DVD) (Roman Polanski életrajzi film)

Roman Polanski kicsit szomorkás, de igaz és zseniális filmjei örökké beírták magukat a történelembe. Mégis van hely, ahol legszívesebben a börtön hűvös és nyirkos falai közt látnák. Miután boldog házasságát egy brutális gyilkosság törte derékba - felesége, az álomszép Sharon Tate hippik áldozata lett - Polanski belevetette magát a hollywoodi drogos alvilág mélységeibe. Ezt addig folytatta, amíg a rendőrség letartóztatta kábítószer birtoklásáért és egy kiskorúval (13 éves lány) történő szexuális kapcsolatért egy partin. Mielőtt kimondták volna az ítéletet, a rendező Európába menekült. Ez a film a botrány körüli média – őrjöngésről szól, korabeli interjúkkal: kollegákkal, barátokkal, ügyvéddel és magával az áldozattal… A dokumentumfilm próbálja feltárni az igazságot és a realitást az egy egész életen át tartó üldözésben és intrikákban.

 
2 990 Ft
Sas reklámok (1DVD)

Válogatott gyűjtemény a 70-es 80-as évek emlékezetes reklámfilmjeiből. Ez a páratlan összeállítás Sas István 234 db az enyészettől szerencsésen megmenekült reklámfilmjeit tartalmazza.

A játékfilm hosszúságú tekercs nemcsak nosztalgikus szórakozást jelent, de egyben hiteles korrajzot ad a hazai fogyasztói világ fura és jókedvű tinédzser korszakából. A máig népszerű és örökzöld slágerek mellett látható benne számos most előkerült ritkaság és kultúr-csemege. Többek közt: Disznósajt, Hurka Gyurka, Pécsi kesztyű, Skála kópé, Cascót akarok, Traubit kérünk, Sebaj jövünk, Füttyös óvszer, S modell, Derby, Liberó gyeekek, Amfora, BRG, Forgóajtó, Mulatt kávé, Buci baba, Nyári vásár, Kínai katonák, Tini Tonik, Marc garázs, Corsó kutyák, Ági van? Van nagy dolog, Jó-a-Sió, Halásztanya, Miss Pixy, Hungária szobrok, WC panasz, Helló Leó, Sárvári kristály, Mert ez műanyag, Romantic radiátor.

 
1 990 Ft
Senna (2010) (1DVD) (Asif Kapadia)

A SENNA magával ragadó igaz történetet mesél el Ayrton Sennáról, a legendás brazil versenypilótáról, aki sokak szerint minden idők legjobb autóversenyzője volt.
A film felöleli Senna monumentális Forma 1-es karrierjét 1984-től kezdve, amikor kiemelkedően tehetséges kezdőként berobbant az F1 világába, egészen az 1994-ben történt tragikus eseményekig. Bemutatja a versenypályán innen és túl folytatott testi-lelki küzdelmét azért, hogy tökéletes pilótává válhasson. A Senna-család és a Forma 1-es vezetőség önzetlen közreműködésével készült SENNA a legendás pilóta életéről szóló első hivatalos dokumentumfilm, benne számos, korábban még nem látható archív felvétellel.

 
4 990 Ft
Sicko (1DVD) (2007) (Michael Moore)
Az a két kifejezés, hogy „egészségügyi ellátás” és „vígjáték” aligha szokott ugyanabban a mondatban felbukkanni, de az Oscar-díjas rendező, Michael Moore legújabb filmjében, a SICKO-ban (gumikesztyűs) kéz a kézben haladnak egymás mellett.


A film több átlagos amerikai állampolgár ügyének bemutatásával nyit, akiknek életét szétzilálta, tönkretette – és néhány esetben bevégezte -, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa, így nyilvánvalóvá válik, hogy a válság nem c... 
1 990 Ft
Soul Exodus (1DVD) (Bereczki Csaba filmje)

Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egészestés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus az idei Magyar Filmdíjon a Legjobb dokumentumfilm kategóriájában kapta meg a fődíjat.

 
1 990 Ft
Super Size Me (1DVD) (Morgan Spurlock)

A Super Size Me, a 2004-es Sundance és AFM szenzációja
egy, a gyorséttermek, az egészségügy és a jó egészség világába tett felfedezőútról
szól. A film egyszerre vizsgálja humorosan és halálosan komolyan az amerikai
életmódot, és azt, hogyan zabálják magukat halálra a tengerentúlon.

Morgan Spurlock rendező útra kel, hogy Amerika legkövérebb városaiban
készítsen interjút szakértőkkel, és kifaggassa azokat a hatóságokat, amelyek
részt vesznek a kutatásban, hogy véleményeket gyűjtsön a túlzott derékbőségrol.
Utazása során Spurlock saját magával is kísérletezett, egy hónapon át
csak a McDonalds által kínált ételeket ette, s három egyszerű szabályhoz
tartotta magát: csak azt eheti, ami ki van rakva a pultra; semmi extra adag,
hacsak nem ajánlják fel, és nincs kifogás: legalább egyszer meg kellett ennie
minden, a menüben szereplő fogást.

Az eredmény: sok pénzt kell költeni az étkezésre, gyakran kell orvoshoz menni,
és felmerül az a kérdés is: lehet-e csak a gyorséttermek választékán élni?

A Super Size Me szatirikus gyomorszájütés, a milliárd dolláros ipar
adataival - kérdésekkel ostromolt orvosokkal, ügyvédekkel és táplálkozási szakemberekkel
súlyosbítva.

 
1 990 Ft

Sorrend: