Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

DVD - dokumentumfilmek

Főkategória >DVD - dokumentumfilmek

Sorrend:

  Trianon szindróma, A (1DVD) (Szakály István) (angol felirat)

1920. június 4-én, a versailles-i kastély parkjában álló Nagy Trianon-palota dísztermében írta alá a magyar kormányküldöttség az I. világháborút lezáró és egyben a történelmi Magyarország megszűnését jelentő békeszerződést. E naptól kezdve Magyarország területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezer négyzetkilométerre, lakosainak száma pedig 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent.

Mi történt? Mi vezethetett ide? Mi volt, mi lehetett az a bűn, amelyre ilyen súlyos büntetés volt a válasz?

A filmben szereplő történészek:

Catherine Horel – Franciaország
Eva Irmanová – Csehország
Francois Boulet – Franciaország
Hornyák Árpád
Horst Haselsteiner – Ausztria
John C. Swanson – USA
Margaret MacMillan - Kanada
Ormos Mária
Paul Gradvohl – Franciaország
Peter Haslinger – Németország
Romsics Ignác
Szarka László
Traian Sandu – Franciaország
Zeidler Miklós

 
2 990 Ft
  Ügynök élete, Az - Belügyi oktatás a Kádár -korszakban(1DVD) (2005) (kissé karcos példány)
A BM Filmstúdióban 1958 és 1988 között több száz oktató-, kis- és nagyjátékfilm készült. A témák között szerepel titkos házkutatás, célszemélyek operatív megfigyelése, lehallgató készülékek telepítése vagy ügynökök és besúgók beszervezése. A kulisszák mögé láthatunk, hiszen nemcsak a gyakran zsarolás útján beszervezett III/III-as ügynököket ismerjük meg, hanem az őket beszervező tartótiszteket és állambiztonsági szakembereket is. A legérdekesebb részletek kiválasztásával az alkotók célja, hog... 
1 990 Ft
Új Eldorádó (1DVD) (Kocsis Tibor)

Van egy meseszép falu Romániában: Verespatak, ahol hagyományokhoz és földjükhöz ragaszkodó emberek élnek, évszázadok óta. A környező hegyek több száz tonna aranyat és ezüstöt rejtenek, egy nemzetközi cég külszíni fejtésű bányát kíván itt nyitni. Az embereket szép új otthonokba költöztetnék, mindenkit kármentesítenének: lenne arany és ezüst dögivel, csupán a környező hegyek és Verespatak tűnnének el a föld színéről.

 
1 990 Ft
Univerzum, ahogy Stephen Hawking látja, Az (2DVD)

A világ leghíresebb élő tudósa, Stephen Hawking a kozmosz legnagyobb rejtélyeit vizsgálja olyan mélységben és összetettségben, mint még soha senki...
Határozott, provokatív, meglepő és lenyűgöző – Az univerzum, ahogy Stephen Hawking látja magával ragadó sorozat planétánk talán legbriliánsabb elméitől. Fajsúlyos témákban kaphatunk tudományos alaposságú, mégis közérthetően és szórakoztatóan tálalt információkat az idegenekkel, az időutazással és a mindenség történetével kapcsolatban.

 
4 990 Ft
Út a Fehér Házig - Barack Obama megválasztása (1DVD)

Milliók lehettek tanúi a történelmi pillanatnak, amikor Barack Obama a választás éjszakáján az emelvényre lépett. Azt azonban csak kevesen tudják, mi történt a felejthetetlen szónoklat előtt – akkor, amikor az elnökjelöltet nem vette körül annyi kamera. Mostantól ez is megváltozik. Ismerkedjünk meg az elnöki poszt várományosával és kampányának munkatársaival! Ez a példa nélkül álló dokumentumfilm a Fehér Házhoz vezető történelmi út hiteles krónikája. A kulisszák mögött készült, eddig be nem mutatott felvételeket és számos interjút tartalmaz, valamint – ami talán még ennél is izgalmasabb – tanúi lehetünk a családdal, a kampány vezetőivel, önkéntesekkel, riporterekkel, támogatókkal, sőt még az ellenfelekkel is átélt kivételes perceknek.

 
990 Ft
  Utazás a Föld középpontja felé (1DVD) (Discovery - Világunk titkai sorozat 15.)

Mindössze néhány ezer méterrel Földünk felszíne alatt a világnak egy olyan része kezdődik, amely szinte ismeretlen a tudomány előtt. 1864-ben, Jules Verne még úgy írta le a Föld belsejét, mint a sötétség fantasztikusan izgalmas birodalmát. Mi azonban már tudjuk, hogy anyabolygónk középpontja egyáltalán nem az a kellemes hely, ahová érdemes lenne ellátogatnunk. Napjaink tudományos kutatásai azt bizonyítják, hogy a Kék Bolygónk mélységeiben gigantikus geológiai erők tombolnak. Ám a Föld középpontjába való kalandos utazás gondolata még mindig semmit sem vesztett vonzerejéből.

 
990 Ft
Utazások egy szerzetessel (1DVD) (2005) (angol felirat)

Utazások egy szerzetessel 2005-ös magyar film Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetesről és gyermekotthonairól. A film DVD-n is megjelent, magyar nyelvű, és angol feliratos változatban is, nemcsak európai (PAL), hanem amerikai (NTSC) rendszerben is.

 
1 990 Ft
Utolsó hegycsúcs, Az (1DVD) (La última cima) (felirat)

Hívják, de nem veszi fel. Egész életében elérhető volt, most meg nem válaszol. Kirándulni ment a hegyekbe, és meghalt. 42 évesen. Pablo Domínguezről van szó, a katolikus papról.

 
1 990 Ft
Utolsó óra, Az (1DVD) (The 11th Hour, 2007) (felirat)

Elérkezett az emberiség utolsó órája. Az utolsó lehetőség arra, hogy letérjünk a globális ökológiai összeomlás felé vezető útról. Leonardo DiCaprio produceri és narrátori közreműködésével készült ez a gondolatébresztő film arról, min vagyunk túl, mi vár ránk és – ami a leglényegesebb –, min tudunk változtatni.

Mihail Gorbacsovtól Stephen Hawkingon át William McDonough fenntarthatóépítészet-szakértőig tucatnyi gondolkodó ismerteti a földi élet kritikus állapotát. Az árvizek, tüzek, hurrikánok, leomló jégcsúcsok és növekvő hulladékhegyek döbbenetes felvételei, amelyeket a fenntartható jövő képsoraival állítanak szembe, cselekvésre sarkallnak. De vajon hajlandóak leszünk izgalmas, új technológiákat alkalmazni, és változtatunk életünkön, hogy megmentsük a Földet?

A katasztrófa felé száguldunk; de létezik megoldás, amellyel megmenthetjük ezt a különleges, kék bolygót a jövő generációi számára.

 

EXTRÁK (magyar felirattal)

Dokumentumfilm - A természet: Kezelési útmutató és megoldások - 
Dokumentumfilm - A jelenlegi megoldások -  
Dokumentumfilm - A világ csodája - 
Dokumentumfilm - Mit tehetünk a környezeti katasztrófa elhárítására? - 
Dokumentumfilm - Vallási távlatok -
 
1 990 Ft
Vad Kína (3DVD) (összecsomagolva) (2008) (BBC)
Ez a mérföldkőnek számító sorozat betekintést nyújt Földünk legrejtélyesebb országába és felfedi e bámulatosan összetett világ titkait. A Himalája szikrázó csúcsai – a világ legmagasabb hegylánca – tornyosulnak a kies, Tibeti fennsík fölé. Hatalmas sivatagok a legforróbbtól a leghidegebbig. Folyók, melyek meredek hasadékok között száguldanak, erdőkkel övezett vízesésekig. Smaragdzöld rizsföldek alkotnak ragyogó mintákat a cukorsüveg formájú hegyek csoportjai között. Darvak seregei szálnak mod... 
2 990 Ft
  Vámos Miklós: Írók egymás közt 1. (1DVD) (Spiró György / Závada Pál)

Az Alexandra Kiadó büszkén adja közre ezt a válogatást, melyben hat vezető kortárs magyar író emberi és művészi arcéle rajzolódik ki. Amikor a Nyugati téri Alexandra Könyvesház megnyitotta kapuit, irodalmi és kulturális programsorozatokkal útjára indult a könyváruház különleges kulturális vállalkozása, az Alexandra Pódium is. Elhatároztuk, hogy mindazoknak, akik a terembe nem fértek be, vagy távol élnek a fővárostól, átnyújtunk egy válogatást a Vámos-klub legjavából.

 
1 990 Ft
  Velencei Csatornák Titkai, A  - Legendák nyomában 22. (1DVD) (History)

Legendák nyomában – Rejtélyek és mítoszok a történelemben című sorozat a történelem legmisztikusabb, legérdekesebb, legtitokzatosabb rejtélyeit mutatja be 22 részben.

History Channel filmekből összeállított történelmi DVD sorozat részei:

1. Az ezeregyéjszaka meséi
2. A velencei csatornák titka
3. A szamurájok titokzatos élete
4. Ami a Bibliából kimaradt
5. A templomos lovagok
6. A rejtőzködő Etruszk város
7. Az Azték birodalom titkai
8. Szent rítusok és szertartások
9. A rejtélyes maják
10. Marco Polo és a mesés Kelet
11. Machu Picchu: Város a felhők fölött
12. Múmiák az Andokban
13. Szodoma és Gomora
14. Káma-szútra
15. Robin Hood legendás élete
16.Raszputyin igaz története
17.Vikingek-Az északi tűz
18. Boszorkányok- Az ördög cinkosai
19.Sárkány mítoszok
20. Hitler és a “Tökéletes gyerek program”
21. Titokzatos lények legendái
22. Az örök fiatalság forrása

 
990 Ft
Vietnámi háború, A 1. rész (1DVD) (2002)
Az 1959 és 1975 között lezajlott vietnámi háború mind a mai napig az Amerikai Egyesült Államok legtöbb vitát kiváltó katonai akciója. A vietnámi események erősen megosztották a társadalmat, a katonákat, és alapjában változtatta meg az egész nemzetet.



Epizódok:



I. epizód Brutális és hosszú háború

II. epizód Helikopter háború

III. epizód A gyalogság háborúja 
2 990 Ft
Vietnámi háború, A 2. rész (1DVD) (2002)
Az 1959 és 1975 között lezajlott vietnámi háború mind a mai napig az Amerikai Egyesült Államok legtöbb vitát kiváltó katonai akciója. A vietnámi események erősen megosztották a társadalmat, a katonákat, és alapjában változtatta meg az egész nemzetet.



Epizódok:


IV. epizód Az ellenség

V. epizód A légierő



 
2 990 Ft
Vietnámi háború, A 3. rész (1DVD) (2002)
Az 1959 és 1975 között lezajlott vietnámi háború mind a mai napig az Amerikai Egyesült Államok legtöbb vitát kiváltó katonai akciója. A vietnámi események erősen megosztották a társadalmat, a katonákat, és alapjában változtatta meg az egész nemzetet.



Epizódok:



VI. epizód A tengerészgyalogság

VII.epizód A haditengerészet 
2 990 Ft
  Vietnami hadszíntér, A - Háború a dzsungelben 1.- 2. rész (2DVD)
A vietnami háború volt a 20. század második felének egyik legnagyobb szörnyűsége, melynek okait még ma is sokan kutatják. Hogyan kezdődött? Milyen indokokkal igazolta az Egyesült Államok a támadást? El lehetett volna kerülni a háborút? Ebben a lenyűgöző, öt DVD-s sorozatban úgy láthatjuk a háborút, amilyen volt; teljes, kíméletlen valójában. A sorozat visszatér a Délkelet-Ázsiai Francia gyarmatosítás idejére, hogy segítsen a néző a számára megérteni, hogy mik voltak azok a körülmények, amelye... 
2 990 Ft
Világevők (1DVD) (Foodies)

Utaznak, esznek, írnak – a film olyan ételkritikus bloggereket mutat be, akiknek életcélja és hobbija, hogy a világ legjobb éttermeiben egyenek, és ezért beutazzák a világot. A gasztronómia megszállott rajongói segítségével most eljuthatunk a Föld legexkluzívabb vendéglőibe, amikor a leghíresebb „világevők” közül néhányat elkísérünk kalandjaikon. Oslo, Párizs, Barcelona, San Sebastian, Koppenhága, New York, Tokió, Hong Kong, Makaó, Hangcsou, London, Bombay, Bangkok… ezzel a filmmel többször is körbeutazhatjuk a világot és mindenhol a legjobb éttermekbe kapunk bepillantást.

A fine dining szubkultúra előtt hódoló Világevők félig világjáró film, félig egyfajta étel- és életigenlés. A kulináris élvezetekre fókuszáló dokumentumfilmben öt megszállott kóstolót követünk: a londoni ételkritikust, aki a világ összes három Michelin-csillagos éttermében evett már, a hongkongi bloggert, a litván modellt, a fiatal thai írót és a kemény, szókimondó stílusáról ismert amerikai ételkritikust. A Világevők különlegessége, hogy nemcsak ezt a pár elhivatott ínyencet mutatja be: a séfeken és étteremvezetőkön keresztül egy részletes képet kapunk a gasztropiacról is.

 
1 490 Ft
  Világfalu - A titokzatos ember - Kepes András (2DVD) (2005)

„A világfalu kifejezést McLuhan használta először bolygónkra, amely a tömegkommunikációs eszközök , kicsiny faluvá zsugorítottak. A hírek és információk . percek alatt jutnak el távoli földrészekre, és a kultúrák korábban sosem látott módon keverednek egymással. ! De ahogy a beszéd sem csupán a megértés eszköze, r. hanem legalább annyira a félreértésé is, hiába került közelebb egymáshoz a világ, továbbra sem értjük más kultúrák és értékrendek gondolkodásmódját. Ez nem csak abban akadályoz meg bennünket, hogy rálátásunk legyen saját életmódunkra, de társadalmi tragédiákhoz is vezethet. Az európai kultúra felsőbbrendűségéből kiinduló amerikai és európai szövetséges csapatok kép-telenek szót érteni a más tradíciókon fejlődött iszlám kultúrával Irakban, zsidók és arabok évtizedek óta hi-ába igyekeznek párbeszédet folytatni a Közel-keleten, albánok és szerbek gyilkolják egymást határainktól néhány száz kilométerre. Egy anekdota szerint az ame-rikaiak azért dobták le az atombombát Hirosimára és Nagaszakira, mert kapitulációs felszólításukat ugyan a japánok udvarias távol-keleti stílusukban egyértelmű-en elfogadták, ám az európai értelmezés szerint mind-ez tétovázásnak és köntörfalazásnak tűnt. De, hogy ne menjünk messzire, Gödöllőn a rendőrök összevertek a kórházban egy cigány családot, mert nem értették, hogy a romák csupán ősi szokásaik szerint gyászolták elhunyt családtagjukat.

Nagyjából az utolsó pillanatban vagyunk, mielőtt a különböző kultúrák végzetes sebeket ejtenek egymá-son, és amikor még föl lehet fedezni az ősi viselkedés-minták és értékrendek maradványait, mielőtt — meg-emésztetlenül és feldolgozatlanul — végképp betemeti őket a „globális civilizáció".


Filmsorozatunk színesen és élményszerűen szándéko-zik összehasonlítani tucatnyi kultúra szokásait, érték-rendjét és viselkedésmódját, érzékeltetve a történelmi hátteret is. Témáink a leghétköznapibb események: többek között a vendégség, az étkezési szokások, a fér-fi-nő kapcsolat, a családi élet, a lakótér, a tisztálkodás! és öltözködési szokások, a hagyományos és a mai szó-rakozási formák, a babonák, a gesztusok, a túlvilágról alkotott elképzelések — vagyis az emberi élet számos mozzanata a születéstől ak halálig. Útjaink során több-nyire olyan kísérőink lesznek — egy mongol állatorvos, egy perui történész, egy japán tanárnő, egy indiai üzletember, egy afrikai zenész -, akik az adott kultú-rákból származnak, de jól ismerik Magyarországot és beszélik nyelvünket is. A sorozat különös figyelmet szentel gyökereinknek, de a nézők megismerkedhetnek néhány kevéssé ismert hazai kultúrával is, mint ami-lyen a roma, vagy az ortodox zsidó kultúra."

 
1 990 Ft
Világok arca: Baraka (1DVD) (ADS Service kiadás)

A szó jelentése: Ősi, szufi szó, mely igen sok nyelvben megtalálható. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, melyből az evolúciós folyamat elindul. Csupán egy igazi kérdés létezhet: bolygónk és a rajta élő ember kölcsönhatása. A baraka a dolgok legbelső lényegére világít rá.
A tér- és idősíkok ellentétei: A film 6 kontinens 24 ország 69 színhelyére kalauzol el bennünket - Japántól Kenyáig, Tanzánián át Kaliforniáig - a Föld lehető legkülönfélébb helyeire csöppenünk. A térbeli és időbeli utazás hatalmas ellentéteket feszít egymásnak, egyszerre borzongat és gyönyörködtet. Egyrészt a fényképszerűen felvonultatott tájak, eltérő emberi kultúrák és vallások ütköznek, másrészt az ősi, tiszta világ és a mai, sérült, túlzsúfolt világ kelt feszültséget e lenyűgözően megjelenített alkotásban. Az emberi civilizáció újfajta megközelítésből kerül nagyító alá, a párbeszéd nélküli ábrázolásmód még inkább érzékelteti, hogy mi, emberek közel sem vagyunk tökéletesek.

A valós lét értékei: A misztikus kaland során a világ szívfájdító szomorúsága kerül előtérbe - miközben rádöbbenünk a valós lét igazi értékeire. Nemcsak arról szól, amit látsz, nemcsak az a fontos, amit értesz; az érzékek viharában találod magad, amint lélegzetelállító hanghatások közepette átsuhansz az egész világon.

 
2 990 Ft
Világok arca: Baraka (1DVD) (Intersonic kiadás)

A szó jelentése: Ősi, szufi szó, mely igen sok nyelvben megtalálható. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, melyből az evolúciós folyamat elindul. Csupán egy igazi kérdés létezhet: bolygónk és a rajta élő ember kölcsönhatása. A baraka a dolgok legbelső lényegére világít rá.
A tér- és idősíkok ellentétei: A film 6 kontinens 24 ország 69 színhelyére kalauzol el bennünket - Japántól Kenyáig, Tanzánián át Kaliforniáig - a Föld lehető legkülönfélébb helyeire csöppenünk. A térbeli és időbeli utazás hatalmas ellentéteket feszít egymásnak, egyszerre borzongat és gyönyörködtet. Egyrészt a fényképszerűen felvonultatott tájak, eltérő emberi kultúrák és vallások ütköznek, másrészt az ősi, tiszta világ és a mai, sérült, túlzsúfolt világ kelt feszültséget e lenyűgözően megjelenített alkotásban. Az emberi civilizáció újfajta megközelítésből kerül nagyító alá, a párbeszéd nélküli ábrázolásmód még inkább érzékelteti, hogy mi, emberek közel sem vagyunk tökéletesek.

A valós lét értékei: A misztikus kaland során a világ szívfájdító szomorúsága kerül előtérbe - miközben rádöbbenünk a valós lét igazi értékeire. Nemcsak arról szól, amit látsz, nemcsak az a fontos, amit értesz; az érzékek viharában találod magad, amint lélegzetelállító hanghatások közepette átsuhansz az egész világon.

 
1 990 Ft

Sorrend: