Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Cosmopolis (1DVD) (David Cronenberg)

New Yorkban teljes a zűrzavar, a kapitalizmus a végóráit éli. Eric Packer, a milliárdos aranyifjú beül hófehér limuzinjába. Míg az Egyesült Államok elnökének látogatása miatt megbénul egész Manhattan, őt csak egy dolog érdekli: el akar jutni a város túlsó felén dolgozó fodrászához. Ám ahogy az órák telnek, a káosz úrrá lesz mindenen, és ő tehetetlenül nézi, ahogy birodalma összeomlik. Ráadásul biztos benne, hogy valaki meg akarja gyilkolni. De mikor és hol? Élete legfontosabb 24 órája következik...

 
1 990 Ft
Cowboyok (1DVD) (2015) (felirat)

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki elkíséri őt az egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (John C. Reilly), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

 
1 990 Ft
  Csalás, A (1DVD) (The Skin Game, 1931) (Alfred Hitchcock) (feliratos)

Melodramatikus családi konfliktus vidéken – a történet két gazdag iparosfamília rivalizálásáról szól.

Mikor Mrs. Hillcrist tudomást szerez Hornblowerék sötét titkáról, megzsarolja a családfőt, hogy hagyjon fel sötét üzelmeivel. Ám a küzdelem tragédiába fordul…

 
1 990 Ft
Csalók (1DVD) (1958) (J. Paul Belmondo)
Bob jóképű, gazdag egyetemista. Megismerkedik a cinikus és erkölcstelen Alainnel, aki bevezeti az egzisztencialista körökbe.

Nem sokkal ezután, egy parti vendégei között megismeri a gazdag örökösnőt, Clo-t.. 
1 990 Ft
Csapda (2007 - Klopka) (1DVD) (Srdjan Golubovic)

Mladen és Marija boldog, hétköznapi fiatal belgrádi házaspár. Nagyon szeretik tízéves fiúkat, Nemanját. Bíznak benne, hogy hamarosan jobb napok jönnek és a rendszerváltás nehéz évei után könnyebben megy majd a soruk. Nemanja azonban egy napon rohamot kap, és kiderül, hogy ritka szívbetegségben szenved, amin csak egy külföldi operáció segíthet. A műtét árát nem tudják a szülők előteremteni, ezért hirdetésben kérnek segítséget. Egy rejtélyes „mentőangyal” jelentkezik, aki kifizetné a 30.000 eurót, csupán annyit kér cserébe, hogy Mladen ölje meg egy ellenségét.

 
1 990 Ft
Csendes bérgyilkos, A (1DVD) (Michael Keaton,) (2008)

Kate erőszakos férje elől menekül Chicagóba, hogy új életet kezdjen. Egy véletlen folytán itt ismerkedik meg Frankkel, a profi bérgyilkossal, aki azonban saját magával képtelen végezni, pedig többször is megpróbálta. A két, magának való, az élettől nem sok jót kapó ember szép lassan egyre közelebb kerül egymáshoz. Múltjuk azonban úgy tűnik, nem engedi elszökni őket. Kate-nek felbukkan a közben vallási fanatikussá lett férje, miközben Frank után pedig a rendőrség kezd nyomozni...


Tim Burton Batman filmjeiben a szuperhőst játszó Michael Keaton már többször is bizonyított színészként, most először azonban a rendezést is maga vállalta. A csendes bérgyilkos ugyan nem nélkülözi az izgalmakat sem, alapvetően mégis leginkább egy érzékeny dráma, amelyben az utóbbi idők egyik legkülönösebb, mégis talán legösszeillőbb szerelmespárját láthatjuk bájos Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék, Fulladás) és Michael Keaton alakításában.

 
1 990 Ft
Csendes éj (2002) (1DVD) (Linda Hamilton)

1944 telén, a második világháború utolsó napjaiban egy bátor és kitartó fiatal édesanya életét kockáztatva megpróbálja karácsony estére kibékíteni az ellenséges oldalon harcoló katonákat. A 12 éves Fritz és édesanyja Elisabeth (Linda Hamilton - Terminator) a háborút életükből kizárva élik mindennapjaikat az Ardennekben lévő vadászlakjukban. A kerítésen kívül azonban javában dúl a háború. Három amerikai katona megsebesül, és segítséget kérnek Elisabeth-től, aki egy feltétellel hajlandó beengedni őket a házába: fegyvereiket kint kell hagyniuk a hóban. A gyanakvást hamarosan felváltja a bizalom és az elfogadás érzése, ekkor érkeznek meg a német katonák, akik árulónak nevezik az asszonyt az ellenséges katonák befogadása miatt. Egy kis vadászlakban, az Ardennekben három amerikai és három német katona kénytelen szembenézni egymással, tetteikkel és a háború következményeivel. Félretéve szembenállásukat, felfedezik magukban a bátorságot, és a szent éjszaka valódi jelentését.

 
2 990 Ft
Csodák utcája (1DVD)

A film Mexikóváros belvárosának egyik negyedében játszódik: a negyed lakóinak életét és egymáshoz való kapcsolatát viszi vászonra. A szereplők: Don Ru, a helyi bártulajdonos, a felesége Eusebia, a fiuk Guicho és annak barátja Abel, akik azért emigrálnak az Államokba, hogy szerencsét próbáljanak; Susanita, az egyedülálló főbérlő, aki arról álmodozik, hogy egy napon férjhez megy egy jó emberhez; Jimmy, aki Don Ru bárjában alkalmazott, és amikor Don Ru nincs ott, pénzt sikkaszt, majd feleségül veszi Susanitát, és végül a gyönyörű Alma, Abel álmainak vágya, akiből luxusprostituált lesz Abel távollétében.

 
1 990 Ft
Csokoládé ( 2016 ) (1DVD)
Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, míg... 
1 490 Ft
Dal egy agyonvert fiúért (1DVD)

Az 1939-ben játszódó film egy szigorú szabályairól ismert ír egyházi nevelőintézet falai közé kalauzolja a nézőt. Ide érkezik a spanyol polgárháborút megjárt Franklin tanár úr (Aidan Quinn), aki világi nevelésről és tanításról vallott nézeteivel felforgatja az iskola életét. A diákok, akik közül legtöbben írni és olvasni sem tudtak korábban, megmentőjüket látják új tanárukban, különösen a rendbontó Liam (John Travers), aki eddigi életéből hiányzó apafigurát véli felfedezni a tanárban. A kegyetlenkedései miatt rettegett John testvér (Iain Glen) azonban rossz szemmel nézi, hogy az intézmény szabályai fellazulnak, és szörnyű módszerekkel igyekszik helyreállítani a tekintélyét. A két nevelő közötti ellentét végül tragikus következményekhez vezet.

A megdöbbentő erejű, sokat vitatott dráma a forgatókönyv írásában is segédkező Patrick Galvin visszaemlékezései alapján készült. A hatalommal való visszaélésről és az ártatlanság elvesztéséről szóló, többszörösen díjnyertes filmben Aidan Quinn (Szenvedélyek viharában, Michael Collins) és Iain Glen (A Hold hegyei, Lélekszakadva) személyében két szenzációs színész feszül egymásnak.

 
1 990 Ft
Danielle Steel - Sztár (1DVD) (1992)
A távoli farmon élő 16 éves Crystal felhőtlen gyermekkorának egén apja halála után sötét fellegek gyülekeznek. Megkeseredett anyja durván bánik vele, megerőszakolják, majd őt okolják a fivére forgatásán történő tragédiáért is, míg végül családja kitagadja. San Francisco-ba menekül egy fillér nélkül, ahol pincérnő lesz egy éjszakai bárban. Egyedülálló énektehetsége hamar kiderül, és ezután nem sokkal fényes karrierje is kezd kibontakozni. Crystal egy véletlen folytán összetalálkozik gyerekkori... 
1 990 Ft
Dávid vagyok (1DVD) / tékás

"Dávid vagyok, 12 éves. Egy Kelet-Európai büntetőtábor foglya voltam. Megszöktem. Nincs másom, csak egy iránytűm, fél vekni kenyerem és egy lepecsételt , titkos levél, amit a fél Európán át Dániába kell vinnem. Fogalmam sincs, mi vár rám. Félek. Nem tudom, kiben bízhatom, kinek hihetek, hogy ki vagyok valójában..."

 
1 490 Ft
Delfin napja, A (1DVD) (George C. Scott)

Dr. Jake Terrell kutató minden percét kedvenceinek, a delfineknek szenteli. Alphát és Betát nemcsak bombát szállítani, hanem beszélni is tanítja. A delfinpár hamarosan Istenként tekint az idomárra. Amikor kiderül, hogy korrupt politikai erők, az állatokat az elnök meggyilkolására akarják felhasználni, Jake nehéz döntés elé kerül.

A film Robert Merle, Állati elmék című bestsellere alapján készült!

 
3 990 Ft
Deszka királyai, A (1DVD)

Három fiatal deszkás egy nyomasztó külvárosban a nagy kitörésről álmodozik. Közös szenvedélyük, a gördeszkázás menti ki őket a szülők és az iskola abszolút elzárkózásától és tiltásától terhelt mindennapokból. Mikor a többszörös világbajnok Tony Hawk egy távoli nagyvárosba érkezik tehetségeket kutatni, a srácok eldöntik, bármi áron eljutnak a válogatásra, hogy elnyerjék a szponzorációt. Mivel családjaik elutasítják őket, úgy döntenek, bármi áron eljutnak a versenyre, még úgy is, hogy egyikük drogos bátyja révén rosszfiúk ragadnak rájuk, s még a rendőrség is keresi őket...

A filmben a tizenkétszeres világbajnok, Tony Hawk önmagát adva vállalt szerepet.

 
1 990 Ft
Deus Ex Machina (1DVD)

Az izraeli Názáretben egyre nő a feszültség, és nem csak a zsidók és a város lakosságának nagyobb részét kitevő arabok között. A palesztinok egymás közötti ellenségeskedése sem csitul, a bennük élő frusztrációkat a legkülönbözőbb módokon vezetik le. Az egyik férfi rutinszerűen a szomszédos udvarba zúdítja a szemetet, a másik kőtörő kalapáccsal veri szét szomszédja felújított kocsibehajtóját, egy harmadik pedig lecsavarozza annak az autónak a rendszámtábláját, amelynek tulajdonosa nem hajlandó elállni az útjából.

Egy idősebb férfi, aki belefáradt a szomszédok acsarkodásába, összeütközésbe kerül az egyik bajkeverővel, de az izgalomtól szívrohamot kap. Jeruzsálemben állomásozó fia, Elia Suleiman berohan a kórházba, de apja kilátásai nem túl kedvezőek. Az öregúr haldoklik, E.S. pedig egy Ramallahból való gyönyörű palesztin nővel flörtöl, aki egy bankban dolgozik. Két kórházi látogatás között E.S és a lány a Názáret-Ramallah közötti út kereszteződésénél találkozik, a randevúk helyszíne a közeli park, ahol egymás kezét fogják, miközben az izraeli katonák folyamatosan leckéztetik az arab sofőröket.

 
1 990 Ft
Dina vagyok (1DVD) (Ole Bornedal)

Észak-Norvégia, 1860-as évek. A vidéki kastély mosóházában a kis Dina
önkéntelenül rettenetes balesetet okoz, melynek áldozatul esik az édesanyja.
Apja ezek után a lány jelenlétét sem tűri el, így a kis Dinát a cselédség
gondozza rejtegetve. A kislányból engedetlen, vad teremtmény lesz...

Az évek múlásával Dina gyönyörű fiatal nővé válik. Akaratos és furcsa
marad, de Jákobot, apja barátját elbűvöli, aki feleségül veszi a lányt.
Dina vadsága, szépsége és elképesztő erotikus vonzereje feldúlja mindenki
életét, aki a közelébe kerül...

A felkavaró és felejthetetlen filmet Ole Bornedal (Éjjeliőr a hullaházban),
a dán fiatal-filmes generáció kiemelkedő alakja rendezte. A Dinát átütően alakító
Maria Bonnevie-t több nemzetközi filmfesztivál zsűrije is a legjobb női alakítás
díjával jutalmazta.

 
2 990 Ft
Dr. Halál (1DVD)

1990-ben dr. Jack Kevorkian az egész világot meghökkentette, amikor végrehajtotta első asszisztált öngyilkosságát, „Irgalomgép”-ével pedig alaposan felszította a kegyes halálról szóló vitát. Az Oscar®- és Emmy®-díjas Al Pacino főszereplésével készült DR. HALÁL egy olyan ember története, aki arra tette fel az életét, hogy megkérdőjelezze a szabályokat, amelyek szerint élünk és meghalunk, és aki az igazáért makacsul és mély meggyőződéssel harcolva a törvényeket is kész volt megszegni. A film további szereplői az Oscar®-díjas Susan Sarandon, Danny Huston, az Emmy®-díjas Brenda Vaccaro és az Emmy®-díjas John Goodman.

 
1 990 Ft
  Drezda - A pokol napjai (Duplalemezes extra változat) (2DVD)
1945 január. A háború legreménytelenebb időszaka köszönt a barokk Drezda városára is. Anna Mauth Drezda egyik külvárosi kórházában dolgozik ápolónőként és éppen eljegyzésére készül az intézet egyik vezető orvosával. Apja, aki szintén orvos, morfiummal üzletel, hogy családját Svájcba tudja menekíteni. A kórház közelében egy angol felségjelű Lancester bombázó zuhan le. Az egyetlen túlélő a súlyos sérüléseket szerzett pilóta, Robert Newman, aki a kórház pincéjében rejtőzik el a németek elől. Ami... 
2 990 Ft
Dühöngő ifjúság (1DVD)

Az 1950-es évek fiatalságának Angliában nem adatott meg, hogy nagyszerű ügyekért, magasztos eszmékért szálljon harcba, mint a megelőző generációk tagjai. E nemzedék számára csak a kispolgári középszerűség perspektívája kínálkozik.

A 25 éves Jimmy Porter nem hajlandó kibékülni ezzel a hazug, unalmas világgal, és minden idegszálával őrjöngve tiltakozik az ellen az élet ellen, amit a társadalom számára kínál. Hiába diplomás ember, piaci árusként tengeti életét. Hiába van angyalian szelíd felesége, Jimmy otthon vadállat módjára bútorokat borogat és üvöltözik. Egyedüli szenvedélye a trombitálás, melyben ki tudja adni magából minden keserűségét, az élet kilátástalan sivársága fölött érzett határtalan szorongását.

Jimmy Porter a modern színház kultikus alakjává vált John Osborn darabjában. Richard Burton alakítása pedig fiatalok százezreinek gondolkodását formálta át.

 
1 990 Ft
Dzsungelláz (1DVD) (Spike Lee)

Ez a kritikusok által is elismert film a fekete-fehér párkapcsolatok kényes kérdését dolgozza fel.

Amikor a színes bőrű építész Flipper Purify (Wesley Snipes) szerelmi viszonyba kerül a középosztálybeli olasz titkárnőjével (Annabella Sciorra) a barátaik kételkednek bennük, a családjuk kitagadja őket, a szomszédjaik pedig elkerülik őket.

Steve Wonder zenéje mellett olyan sztár színészeket vonultat fel a Dzsungelláz, mint Spike Lee, Ossie Davis, Ruby Dee, Samuel L. Jackson, Lonette McKee, John Turturro és a kétszeres Oscar®-díj* nyertes Anthony Quinn.

 
1 990 Ft

Sorrend: