Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Cigányok ideje, A (1DVD) (Emir Kusturica)

Perhan különleges képességekkel rendelkező roma fiú, családjának egyetlen reménye a boldogabb életre. Perhan ezért maffiózó rokonának bandájához csatlakozik abban a reményben, hogy elegendő pénzt tud szerezni ahhoz, hogy megnősüljön és beteg kishúgát is meggyógyíthassa. A meggazdagodásért azonban a fiú nagy árat fizet, hiszen pont az álmait kell feladnia. Azok nélkül pedig a vagyon már nem ér semmit.
Kusturica saját és közvetlen környezete mellett a cigányok már-már meseszerű világában is előszeretettel kalandozik. A Cannes-i fődíjas Cigányok ideje komolyabb hangvételű alkotás, mint a sokak által kedvelt Macska-jaj, de a történet tanulságai ezáltal nagyobb hangsúlyt kapnak.

 
2 990 Ft
Cinema Verite  (1DVD) (2011) (kissé karcos példány)
A film a valóságshow-k színfalai mögé kalauzol el minket. Megismerhetjük egy család történetét. Annak a családnak a történetét, akik tudják azt, hogy milyen ha az ember egy valóságshow főszereplőjévé válik és belecsöppen a filmes világba a hétköznapi életből. 
990 Ft
Cobra Verde (1DVD) (Werner Herzog)

Francisco Manoel da Silva balladája a magányos Cobra Verde banditáért,
akit liliomtiprás miatt Portugáliából Kelet-Afrikába száműznek. Nemcsak azért,
hogy eltávolítsák, hanem lőszerszállítmány fejében rabszolgákat is kell ejtenie.
A helyzet ígéretes, ám élve senki sem tért még vissza erről a vidékről...

 
2 990 Ft
Copperfield Dávid (2000) (1DVD) (Charles Dickens)

David Copperfield születésekor apja már halott, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan és napsütésben telik, míg nem feltűnik Mr. Edward Murdstone és feleségül nem veszi megözvegyült anyját. Beköltözik a házba nővérével Miss Jane Murdstone-al, és átveszik a teljes hatalmat. David-et először veréssel fenyítik, majd kollégiumba küldik. De ez túl sokba kerül, így dolgozni adják Londonba. Anyja fia távollétébe és a szomorúságába belehal. David szerencsére el tud menekülni, és apja testvérénél, nénikéjénél Betsey Trotwood-nál talál menedéket, aki ezután gyámja lesz. Nevelteti, taníttatja és ügyvéd-bojtárnak adja Londonba Mr. Spenlow irodájába. Gyermekkora így boldogan vált ifjú férfi korrá, s közben megismerheti Miss Dora Spenlow-ot, aki iránt olthatatlan szerelmet érez.

 
990 Ft
Cosmopolis (1DVD) (David Cronenberg) (karcos példány)

New Yorkban teljes a zűrzavar, a kapitalizmus a végóráit éli. Eric Packer, a milliárdos aranyifjú beül hófehér limuzinjába. Míg az Egyesült Államok elnökének látogatása miatt megbénul egész Manhattan, őt csak egy dolog érdekli: el akar jutni a város túlsó felén dolgozó fodrászához. Ám ahogy az órák telnek, a káosz úrrá lesz mindenen, és ő tehetetlenül nézi, ahogy birodalma összeomlik. Ráadásul biztos benne, hogy valaki meg akarja gyilkolni. De mikor és hol? Élete legfontosabb 24 órája következik...

 
1 490 Ft
Cowboyok (1DVD) (2015) (felirat)

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul. A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki elkíséri őt az egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (John C. Reilly), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

 
1 490 Ft
Crooklyn (1DVD) (Spike Lee)

Érezd magad otthon a Carmicheal családnál és éld át velük egy különleges nyár élményeit az otthonukban, Brooklynban, amit ők szeretetteljesen csak Crooklynnak hívnak! Az elismert rendező Spike Lee merész, művészien kidolgozott képet fest egy család életéről ebben a filmben, amit a klasszikus R&B ritmusok tesznek teljessé.

 
1 990 Ft
  Csábítás (1DVD) (2018) ( Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst )
Thomas Cullinan fojtogató atmoszférájú regényéből az Oscar-díjas Sofia Coppola rendezett bizsergetően izgalmas thrillert, melynek főszerepében olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Colin Farrell, Elle Fanning, Nicole Kidman és Kirsten Dunst.

Az amerikai polgárháború idején járunk. Egy virginiai bentlakásos leányiskola szigorú mindennapjainak rendje felborul, amikor befogadnak egy sebesült északi katonát, aki minden megmaradt erejével igyekszik belopni magát az ott élő mag... 
1 990 Ft
  Csak egy lövés (1DVD) (Harrison Ford) feliratos) (német borító)

Henry Turner mindent megtesz azért, hogy - ha lehet - tovább rombolja személyével az ügyvédi hivatás presztízsét. Gátlások és fenntartások nélkül képes bármire, hogy megnyerje a pereket, soha nem töpreng azon, vajon igaz ügyért harcol, vagy egy hozzá hasonló gátlástalan ügyfél piszkos ügyeit próbálja elsimítani. Erre talán még mondhatnánk azt, hogy vérprofi, aki azt teszi, ami a kötelessége, de Henry a magánéletben is hasonlóan ellenszenves figura. Lelkifurdalás nélkül csalja odaadó feleségét, nem törődik a lányával és a bejárónőtől kezdve az asszisztenséig mindenkivel úgy bánik, mint a kapcarongyával. Aztán egy éjszaka leugrik a sarki vegyesboltba egy doboz cigiért, és egy csapásra megváltozik minden. Pontosabban egy lövésre. Henry ugyanis éppen egy fegyveres rablás közepébe csöppen, és mire észbe kap, már el is dördült a lövés... Hosszú ideig élet és halál között lebeg, golyóval a fejében, majd arra ébred a kómából, hogy fogalma sincs kicsoda, mihez ért, milyen volt az előző élete. Emberi roncs, akinek mindent elölről kell kezdenie. Meg kell tanulnia járni, beszélni, a cipőjét bekötni, újra meg kell ismernie hozzátartozóit. Micsoda csapás ... vagy micsoda ajándék a sorstól!! Henry új esélyt kap egy új életre, ahol talán már nem követi el újra ugyanazokat a hibákat.

 
3 990 Ft
  Csalás, A (1DVD) (The Skin Game, 1931) (Alfred Hitchcock) (feliratos)

Melodramatikus családi konfliktus vidéken – a történet két gazdag iparosfamília rivalizálásáról szól.

Mikor Mrs. Hillcrist tudomást szerez Hornblowerék sötét titkáról, megzsarolja a családfőt, hogy hagyjon fel sötét üzelmeivel. Ám a küzdelem tragédiába fordul…

 
1 990 Ft
Csapda (2007 - Klopka) (1DVD) (Srdjan Golubovic)

Mladen és Marija boldog, hétköznapi fiatal belgrádi házaspár. Nagyon szeretik tízéves fiúkat, Nemanját. Bíznak benne, hogy hamarosan jobb napok jönnek és a rendszerváltás nehéz évei után könnyebben megy majd a soruk. Nemanja azonban egy napon rohamot kap, és kiderül, hogy ritka szívbetegségben szenved, amin csak egy külföldi operáció segíthet. A műtét árát nem tudják a szülők előteremteni, ezért hirdetésben kérnek segítséget. Egy rejtélyes „mentőangyal” jelentkezik, aki kifizetné a 30.000 eurót, csupán annyit kér cserébe, hogy Mladen ölje meg egy ellenségét.

 
1 990 Ft
Császárok klubja, A (1DVD) (felirat) /karcos/ tékás

William Hundert, a szenvedélyes és szigorú erkölcsű görög-latin szakos
professzor azon veszi észre magát, hogy szilárdan fegyelmezett világa alapjaiban
megremeg, és feltartóztathatatlanul változni kezd, amikor egy új diák, Sedgewick
Bell besétál az osztályterembe.

Ami az akaraterők heves csatájának indul, hamarosan szoros diák-tanár viszonnyá
alakul, de a végeredmény egy olyan életreszóló lecke Hundert számára,
amely még egy negyed századdal később is kísérti. A nagy szakmai elismerést
kiváltó A Császárok klubja valóban feledhetetlen élmény.

 
1 990 Ft
Csendes bérgyilkos, A (1DVD) (Michael Keaton,) (2008)

Kate erőszakos férje elől menekül Chicagóba, hogy új életet kezdjen. Egy véletlen folytán itt ismerkedik meg Frankkel, a profi bérgyilkossal, aki azonban saját magával képtelen végezni, pedig többször is megpróbálta. A két, magának való, az élettől nem sok jót kapó ember szép lassan egyre közelebb kerül egymáshoz. Múltjuk azonban úgy tűnik, nem engedi elszökni őket. Kate-nek felbukkan a közben vallási fanatikussá lett férje, miközben Frank után pedig a rendőrség kezd nyomozni...


Tim Burton Batman filmjeiben a szuperhőst játszó Michael Keaton már többször is bizonyított színészként, most először azonban a rendezést is maga vállalta. A csendes bérgyilkos ugyan nem nélkülözi az izgalmakat sem, alapvetően mégis leginkább egy érzékeny dráma, amelyben az utóbbi idők egyik legkülönösebb, mégis talán legösszeillőbb szerelmespárját láthatjuk bájos Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék, Fulladás) és Michael Keaton alakításában.

 
1 990 Ft
Csokoládé ( 2016 ) (1DVD)
Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, míg... 
1 490 Ft
Cuki hagyatéka (1DVD)

Cuki egy teljesen normális öreglány. Ő még abból a generációból származik,
ahol a házasságban fogadott örök eskü életfogytiglan szól a rég eltávozott férj
emlékének. Cuki egy napon aztán rádöbben, hogy nincs értelme tovább élni,
nem kíváncsi már rá senki, így hát úgy dönt, saját kezűleg vet véget életének.
Megmarkol egy kézhezálló pisztolyt özvegyi hagyatékából, és - hogy utolsó akciójával
se ébresszen fel senkit - egy párnát tesz a fegyver elé, mielőtt jól fejbelőné
magát.

Unokahúga, Camille - a falu önjelölt kultúrfelelőse - fedezi fel Cukit
vérbefagyva. A magára valamit adó keresztény családban azonban öngyilkosságnak
még az árnyéka sem merülhet fel. Így Camille úgy határoz, hogy mint vélt
egyetlen örökös és rangidős, átveszi az események irányítását. A szégyent elkerülendő,
Cuki csak merénylet áldozata lehetett, és a nyomok ilyetén alakításához
Corával, szellemileg kissé megtorpant hugával együtt nagy ütemben látnak
hozzá.

A kalamajka ezzel kezdődik. A Fargo léptékű faluban a merénylőt megtalálni
még a kissé tohonya rendőrörsnek sem lesz nehéz. A gyilkos pedig, ha volt ilyen,
ha nem - megkerül, és elnyeri végső büntetését...

 
1 990 Ft
Dal egy agyonvert fiúért (1DVD) (karcos példány)

Az 1939-ben játszódó film egy szigorú szabályairól ismert ír egyházi nevelőintézet falai közé kalauzolja a nézőt. Ide érkezik a spanyol polgárháborút megjárt Franklin tanár úr (Aidan Quinn), aki világi nevelésről és tanításról vallott nézeteivel felforgatja az iskola életét. A diákok, akik közül legtöbben írni és olvasni sem tudtak korábban, megmentőjüket látják új tanárukban, különösen a rendbontó Liam (John Travers), aki eddigi életéből hiányzó apafigurát véli felfedezni a tanárban. A kegyetlenkedései miatt rettegett John testvér (Iain Glen) azonban rossz szemmel nézi, hogy az intézmény szabályai fellazulnak, és szörnyű módszerekkel igyekszik helyreállítani a tekintélyét. A két nevelő közötti ellentét végül tragikus következményekhez vezet.

A megdöbbentő erejű, sokat vitatott dráma a forgatókönyv írásában is segédkező Patrick Galvin visszaemlékezései alapján készült. A hatalommal való visszaélésről és az ártatlanság elvesztéséről szóló, többszörösen díjnyertes filmben Aidan Quinn (Szenvedélyek viharában, Michael Collins) és Iain Glen (A Hold hegyei, Lélekszakadva) személyében két szenzációs színész feszül egymásnak.

 
1 490 Ft
Dávid vagyok (1DVD) / tékás

"Dávid vagyok, 12 éves. Egy Kelet-Európai büntetőtábor foglya voltam. Megszöktem. Nincs másom, csak egy iránytűm, fél vekni kenyerem és egy lepecsételt , titkos levél, amit a fél Európán át Dániába kell vinnem. Fogalmam sincs, mi vár rám. Félek. Nem tudom, kiben bízhatom, kinek hihetek, hogy ki vagyok valójában..."

 
1 490 Ft
Dawn Anna - Minden rendben lesz (1DVD)

Az egyedülálló anya, Dawn Anna kétségbeesetten próbál tanári állást találni, hogy el tudja tartani négy gyerekét. Amikor sikerül elhelyezkednie,
és a szerelem is beköszönt az életébe, súlyos betegség támadja meg. A komplikált mûtét után újra meg kell tanulnia járni és beszélni. Amikor Dawnt újabb szörnyû csapás éri, és a columbine-i iskolai mészárlásban elveszíti a legkisebb gyerekét, hatalmas lelki erôre és családja szeretetére van szükség, hogy képes legyen feldolgozni
a hihetetlen tragédiát, és hogy hősiesen folytassa az életét. 

 
2 990 Ft
Delfin napja, A (1DVD) (George C. Scott)

Dr. Jake Terrell kutató minden percét kedvenceinek, a delfineknek szenteli. Alphát és Betát nemcsak bombát szállítani, hanem beszélni is tanítja. A delfinpár hamarosan Istenként tekint az idomárra. Amikor kiderül, hogy korrupt politikai erők, az állatokat az elnök meggyilkolására akarják felhasználni, Jake nehéz döntés elé kerül.

A film Robert Merle, Állati elmék című bestsellere alapján készült!

 
3 990 Ft
Deszka királyai, A (1DVD)

Három fiatal deszkás egy nyomasztó külvárosban a nagy kitörésről álmodozik. Közös szenvedélyük, a gördeszkázás menti ki őket a szülők és az iskola abszolút elzárkózásától és tiltásától terhelt mindennapokból. Mikor a többszörös világbajnok Tony Hawk egy távoli nagyvárosba érkezik tehetségeket kutatni, a srácok eldöntik, bármi áron eljutnak a válogatásra, hogy elnyerjék a szponzorációt. Mivel családjaik elutasítják őket, úgy döntenek, bármi áron eljutnak a versenyre, még úgy is, hogy egyikük drogos bátyja révén rosszfiúk ragadnak rájuk, s még a rendőrség is keresi őket...

A filmben a tizenkétszeres világbajnok, Tony Hawk önmagát adva vállalt szerepet.

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés