Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Érzékeny pont (1DVD) (Towelhead, 2007) / tékás

Jasira, a 13 éves arab-amerikai lány a kamaszok felnőtté válásának bonyolult és néha ijesztő labirintusából keresi a kiutat. A szép és vonzó lány ébredő szexualitása nemcsak önmagában kelt zavaros érzelmeket, hanem a környezetében lévő férfiakban is. Szülei elváltak, és az addig vele élő Jasirát az anyja libanoni származású apjához küldi Texasba, amikor kiderül, hogy az élettársa szemet vetett a lányra. A NASA-nak dolgozó apa szigorú szellemben neveli a lányt, akit származása miatt az iskolában is folyamatosan gúnyolnak.

A magányos Jasira barátokra és elfogadásra vágyik, amit úgy érez, a szomszédjuktól, Mr. Vuosótól (Aaron Eckhart – Köszönjük, hogy rágyújtott!, A sötét lovag) kap meg, akinek a kisfiára iskola után vigyázni szokott. A tapasztalatlan gyereklány nem ismeri fel a közöttük kialakuló intimitás veszélyét...

 
1 990 Ft
  Érzelmek tengerében (1998 - Gods And Monsters) (1DVD) (Ian McKellen)

Amikor Clayton Boone (Brendan Fraser) a fiatal csavargó egy rossz kedélyű öregember szolgálatába áll, meglepve jön rá, hogy munkaadója nem más mint James Whale (Ian McKellen) a harmincas években készült Frankestein filmek egykor zseniális alkotója.

Első találkozásukkor az idős férfit elkápráztatja az erőtől duzzadó ifjú és megpróbál barátságot kötni vele. Claytonnak legyezgeti a hiúságát a felkérés ezért beleegyezik, hogy Whale megfesse az arcképét.

Amikor barátainak beszámol híres munkaadójáról, azok gyanakodva fogadják a hírt, miközben féltékenyek is a gazdag és pompás világra amelybe barátjuk keveredett. Az idős ember és a fiatal férfi barátsága támadások és előítéletek tüzében edződik és bizonyság arra, hogy az igaz barátság és megértés minden előítéletet legyőz.

 
990 Ft
Esélylesők (1DVD) (Il capitale umano / Human Capital)

Két család élete visszavonhatatlanul összefonódik, amikor karácsony előestéjén egy biciklis cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz. A több nézőpontos történetben a tehetős Bernaschi család titokzatos befektetési vállalkozásába szeretne beszállni egy többre vágyó ingatlanos, aki éppen feleségétől várja ikreik születését, ám középosztálybeli életük fenntartása érdekében képes kockára tenni saját egzisztenciájukat. Szerencséjére tinédzser lánya a Bernaschi família szépfiújával szűrte össze a levet, ami érzése szerint jó esélyt jelenthet a családok üzleti összefonódására is. Az Esélylesők három nézőpontos narratíváján keresztül nemcsak a gázolás napjáig elvezető történet részleteit ismerjük meg, de vele együtt a két család rejtett titkaira és nem várt fordulatokra is fény derül.

Paolo Virzí Stephen Amidon amerikai író Human Capital című bestselleréből készített feszült drámát, amely az utolsó pillanatig bővelkedik a kiszámíthatatlan fordulatokban. Az Esélylesők az év egyik legnagyobb filmsikere volt az olasz mozikban, és több mint negyven díjat nyert világszerte: többek között a Tribeca Nemzetközi Filmfesztiválon Valeria Bruni Tedeschi megkapta a legjobb színésznő díjat, és az olasz filmeknek járó David di Donatello-díjak közül úgy nyert el 18 jelöléséből 7 elismerést, hogy az év legjobb olasz filmjének járó díjat is megkapta A nagy szépség előtt. Az Esélylesők volt emellett Olaszország hivatalos Oscar nevezettje a legjobb külföldi film kategóriában, és két kategóriában Európai Filmdíjra is jelölték.

 
1 990 Ft
Esküvő, Az (2000 - Svadba) (1DVD) (Pavel Lungin)

Tánya, a gyönyörű, fiatal nő Moszkvából visszatér abba a kisvárosba, ahol született. Néhány évet a fővárosban töltött, modellként tevékenykedett - legalábbis ezt állítja -, de a gyanakvó falusiak szerint ki tudja, mivel kereste a kenyerét... Gyermekkori szerelme, Miska a helyi bányában dolgozik részeges apjával. Tánya feleleveníti az érzelmeket, s Miska végre megkéri a kezét. Vagy fordítva történik a dolog? Az esküvői előkészületek nem zökkenőmentesek...

„Pavel Lungin filmje igazi kelet-európai csemege. Orosz virtusra hangszerelt enyhén kusturicás esküvő-film, orosz lelkületű, orosz szépségekkel, mélyről fakadó csehovi moszkvázással, mértéktartóan dogmás stílusban tálalva. „

 
1 990 Ft
Esőember (1DVD) (Oscar-díj)( használt, karcos)

Charlie Babbit, a csupán pénzköltésben jeleskedő aranyifjú csalódottan
veszi tudomásul, hogy édesapjától nem örökölt mást, mint néhány rózsabokrot,
meg egy majd 40 éves kocsimatuzsálemet.

Hamarosan még egy keserű meglepetés éri - kiderül, hogy van egy bátyja, aki
a hagyaték mintegy három millió dollárnyi részét kapta.

Charlie egy intézetben talál rá Raymondra, s magával viszi őt,
annak reményében, hogy megszerezheti a bátyja számára értéktelen vagyont. Közös
útjuk során Charlie sok újat tanul s Raymond segítségével végül
legyőzi saját korlátait, átértékeli életét.

Ismét egy régóta várt nagy hiánypótló alkotás jelenik meg DVD-n! A Rain
Man - Esőember Barry Levinson rendezésében egy megrázó erejű, ugyanakkor
humorral teli film, amely méltán nyerte el az Oscar-díjat a Legjobb Film
kategóriában. Az autista, külső világot nem érzékelő testvér, Raymond megformálásért
Dustin Hoffmant is Oscar-díjjal jutalmazták!

 
1 490 Ft
Este (1DVD) (Vanessa Redgrave - Koltai Lajos)

Az Este bámulatos szereposztással életre hívott nagyhatású dráma, melyet Susan Minot saját bestselleréből adaptált filmre a Pulitzer-díjas Michael Cunninghammel (Az órák) közösen, a rendezői székben pedig az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos ült, akinek legutóbbi filmje minden idők legnagyobb szabású magyar produkciója, a Sorstalanság volt.

Az Este a mély érzelmek filmje: az anyák és lányaik közötti szeretet erejéről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. Az érzelmek valódiságát igazolja, hogy a filmben két olyan színésznő-páros – Vanessa Redgrave és Natascha Richardson, valamint Meryl Streep és Mamie Gummer – is játszik, akik anya és lánya kapcsolatban vannak egymással.

A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord (Redgrave) megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal (Richardson), aki boldog házasságban él, és Ninával (Toni Collette), a nyughatatlan egyedülálló nővel. Mindketten ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét.

De vajon ki lehet ez a titokzatos "Harris", s mit jelenthetett az anyjuknak? Miközben Constance és Nina megpróbálja megfejteni édesanyjuk életét, és egyúttal rendbe szedni sajátjukat, Ann felidéz magában egy jó 50 évvel ezelőtti hétvégét, amikor még Ann Grantnek (Claire Danes) hívták…

…és csak egy fiatal lány volt, aki azért jött New Yorkból, hogy legjobb barátnője, Lila Wittenborn (Mamie Gummer) esküvőjén legyen nyoszolyólány. A menyasszony izgatott, de édesanyja (Glenn Close) helyett legjobb barátnőjéhez fordul segítségért. Ann Lila közelében marad, de még közelebb kerül a menyasszony forrófejű öccséhez, Buddy-hoz (Hugh Dancy).

Ám amikor az esküvőn feltűnik Harris Arden (Patrick Wilson), a Wittenborn-család régi barátja, Annben új érzések ébredeznek. Olyanok, melyek örökre megváltoztatják az ő és lányai életét is…

Az Este c. film megmutatja, hogyan lehet az amerikai sztárok közegébe átemelni olyan európai művészfilmes értékeket, amiket idegennek hittünk eddig a nagy stúdiók világától. Ha a közreműködő alkotók névsorát nézzük, akkor a már említett lengyel zeneszerző mellett két honfitársunk nevét olvashatjuk a stáblistán: az Oscar díjra jelölt Koltai Lajosét, és Pados Gyuláét, akivel már a Sorstalanságot is együtt készítették.

 
1 490 Ft
Eszeveszett küzdelem (1DVD)

John Crowleynak (Brendan Fraser) minden bátorságára, elszántságára és kétségbeesésére szüksége van, hogy felkeresse a visszavonult orvosi kutatót, Dr. Robert Stonehillt (az Oscar-díjas* Harrison Ford). A furcsa páros lehetetlennek tűnő feladatra vállalkozik, amikor az egész orvosi társadalommal szembeszállva versenyre kelnek az idővel, hogy felfedezzék egy betegség ellenszerét, mielőtt még túl késő lenne. A Golden Globe-díjas Keri Russell is fontos szerepet játszik ebben a különlegesen izgalmas, felmelő filmben, amely Geeta Anand Pulitzer-díjas regénye alapján készült. Az Eszeveszett küzdelem megmutatja a szeretet igazi erejét és a hitet, amely nem ismer lehetetlent.

 
1 990 Ft
  Észvesztő (1DVD) (Oscar-díj) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

1967-ben járunk. A 17 éves Susanna Kaysen alig különbözik
a legtöbb amerikai lánytól; ő is bizonytalan, összezavarodott, és küszködve
próbálja megérteni az őrületes tempóban változó világot. A szülők kérésére találkozik
egy pszichiáterrel, aki aztán tüstént néven is nevezi szokatlan viselkedését.
Határeseti személyiségzavarról beszél, melynek „tipikus megnyilvánulása az önkép,
a távlati célok, az értékek, a baráti és szerelmi kapcsolatok terén mutatkozó
bizonytalanság.“

Be is utalja a Claymoore kórházba, ahol Susanna egy
csapat furcsa, fiatal nő között találja magát. Az itt eltöltött két év során
ők lesznek legjobb barátai: az elragadó, ám beilleszkedési zavarokkal küzdő
Lisa, az elkényeztetett, papa-kedvence Daisy, aki étvágyát hashajtókkal
igyekszik kompenzálni és a meleg szívű Polly, aki túlélt egy tűzvészt.

Ám idővel Susannának választania kell az intézetbeli
barátok sajátos szélsőséges világa és a kinti valóságos világ között. Ő pedig
úgy dönt, hogy maga mögött hagyja a „párhuzamos világot“, visszaszerzi függetlenségét
és éli tovább az életét - a maga módján.

A film Susanna Kaysen bestsellere alapján készült.
Annak a két évnek fanyar krónikája, melyet az írónő egy pszichiátriai intézetben
töltött. Visszaemlékezésében újragondolja a szabadság és bezártság, a barátság
és árulás fogalmait, az őrültség és egészség közti határokat, s mindezt egy
olyan korszakra vetítve, amikor az egész világ is megőrülni látszott.

- Az írás volt mindig is az egyetlen dolog, melytől kevésbé
éreztem bolondnak magam - mondja Susanna Kaysen, aki önéletrajzán
kívül eddig két regényt jelentetett meg. A nyolcvanas évek végén, mintegy 20
évvel az intézetben eltöltött időszak után kezdett foglalkozni fiatal életének
legmeghatározóbb élményével. A McLean pszichiátrián, az exkluzív magánklinikán
töltött két év történetét akkor kezdte feldolgozni, amikor második könyvét írta.
Feljegyzéseket készített, rövid jeleneteket vázolt fel élményeiről, melyeket
két évtizede senkivel sem osztott meg. Visszaemlékezése 1993-ban jelent meg
és rögtön bestseller lett. Szinte az összes népszerűségi listán előkelő helyet
foglalt el - többek között 11 hétig szerepelt a tekintélyes New York Times listáján
is.

A megindító, egyben meglepően humoros könyv nagy hatással
volt nemcsak a jórészt tizenéves lányokból és fiatal nőkből álló olvasótáborra,
hanem a kritikusokra is. Többen is olyan, ma már klasszikusnak számító regényekhez
hasonlították, mint a Száll a kakukk fészkére, vagy Az üvegbúra.

Míg az írónő fiatalkori alteregóját Winona Ryder alakítja,
addig Lisát a nagyon tehetséges Angelina Jolie játssza, aki szinte
az ismeretlenségből néhány hónap alatt egyike lett a legnépszerűbb hollywoodi
díváknak és olyan sikerfilmekben tette le a névjegyét, mint A csontember,
a Tolvajtempó, illetve az Észvesztő, amely élete első Oscar®-díját
is meghozta számára, édesapja, a jól ismert Jon Voight legnagyobb örömére.
Pedig Angelina Jolie sikertörténete valószínűleg még csak most kezdődik.
Jelenleg éppen következő nagyjátékfilmjét forgatja, amelyben a kultikus számítógépes
játék-hőst, Lara Croftot kelti életre a Tomb Raider című produkcióban!

 
1 990 Ft
Ételművész, Az (1DVD) ( használt, karcos) tékás

Adam Jonesnak (a négyszeres Oscar®-jelölt* Bradley Cooper), a két Michelin-csillaggal kitüntetett étteremben dolgozó sztárséfnek mindene megvolt... hogy aztán mindent elveszítsen. Karrierjét drogfüggősége és közveszélyes kirohanásai tették tönkre, ám most felkészült a visszatérésre. Ahhoz azonban, hogy saját éttermet nyithasson, és ezzel megszerezhesse a hőn áhított harmadik Michelin-csillagot, nem csupán ütős csapatra és lehengerlő ételköltemények kitalálására van szüksége, de jól is kell viselkednie, főleg a gyönyörű Helene (Sienna Miller) miatt, aki még nála is többet tett kockára. Az ételművész hihetetlenül szellemes és érzelmes történetet mesél az étel szenvedélyes szeretetéről, a szerelemről és a második esélyről.

 
1 990 Ft
Eureka (1DVD)

Kanada vadregényes vidékein Jack McCann arany után kutat. Tizenöt évig szenved a zord időjárástól, az éhségtől, a farkasoktól, a félelemtől. Míg egy napon megtalálja azt, amire mániákusan vágyott. 20 év telt el azóta, és McCann hihetetlen gazdagságban él saját karib-tengeri szigetén, Eurekán. A világ egyik leggazdagabb embere mégsem boldog, pedig van felesége, gyönyörű lánya, és egy megbízhatatlan üzleti partnere. Eureka mégsem a boldogság szigete, mert eluralkodik a kapzsiság és a bosszúvágy és a tragédia elkerülhetetlen. Igazi sztárparádét vonultat fel Nicolas Roeg rendező filmje: főszerepben a kétszeres Oscar-díjas Gene Hackman, Rutger Hauer, Mickey Rourke, és az Oscar-díjas Joe Pesci.

 
1 990 Ft
Evelyn ( 2002 ) (1DVD)
Desmond Doyle keményen dolgozik, hogy eltartsa a családját az ötvenes években. A felesége azonban belefáradt az állandó anyagi problémákba, és egy napon elhagyja férjét és három gyermekét. Mivel a férfinak nincs állandó munkája, a hivatal elválasztja tőle a gyerekeket, katolikus árvaházban helyezi el őket. Desmond mindent megtesz annak érdekében, hogy visszakapja a gyerekeit. Harcot indít a hivatal ellen, amelyben segítségére lesz az egykori futballsztár, aki Írország egyik legtiszteltebb ügy... 
1 990 Ft
  Fák tengere, A (1DVD) (2015) (Matthew McConaughey, Naomi Watts)
Amikor Arthur Brennan (McConaughey) élete válságba kerül, az egyetemi tanár Japánba utazik, ahol egy rejtélyes, titkokkal teli erdőben bolyongva találkozik az eltévedt és megsebzett Takumival (Watanabe). Arthur elhatározza, hogy megmenti az ismeretlen férfit. Együtt aztán egy olyan spirituális utazásra indulnak, amelynek végén Arthur talán újra rátalál felesége (Watts) iránt érzett szerelmére.  
1 990 Ft
Fantom a mélyből (1DVD)(2005) /kissé karcos/
Rejtélyes katasztrófa éri Észak-Korea partjainál az egyik amerikai tengeralattjárót, amely az ellenség vízalatti kommunikációs csatornáit próbálja felderíteni. A hajó parancsnokát, Burt Hableyt haditörvényszék elé állítják. Egyetlen reménye van arra, hogy tisztázza magát a felelősségrevonás alól, ha visszatér a veszélyes vizekre, és befejezi a titkos küldetését, miközben földeríti a titokzatos fantom tengeralattjárót, amely a pusztulásukat okozta. Az ösztöneire hallgatva megpróbálja csapdába ... 
1 490 Ft
Faust (1950 - La Beaute Du Diable) (1DVD) (Gérard Philipe)

Goethe Faustja minden idők egyik legismertebb irodalmi műve, melyből René Clair (Az éjszaka szépei) készített egy örökérvényű kérdéseket feszegető filmet. Az idős és kiábrándult Faust professzor boldogságot és tudást keresve szerződést köt az ördöggel, aki a tudós lelkéért cserébe fiatalságot és földi örömöket ad. Ám a szerződésnek jóval nagyobb a tétje, mint amibe a professzor belegondol...

Az alkotás főhőse a hazánkban is népszerű Gérard Philip (A pármai kolostor, Királylány a feleségem), aki kettős szerepben, tehetsége legjavát nyújtva alakítja a megfiatalodott testbe került Faustot, valamint magát Mefisztót is.

 
2 990 Ft
Fedezd fel Forrestert! (1DVD) (magyar vonatkozás nélkül)

Egy író eltűnt. Negyven évvel ezelőtt kiadott egy regényt,
melyet kritikusok és olvasók egyaránt az évszázad nagy művének neveztek, de
a Pulitzer-díj átvételén már nem jelent meg. Azóta se hallott róla senki.

Bronx egyik lepusztult negyedében viszont él egy remete.
Különös alak, a téren kosarazó srácok csak azt látják, ahogy ablakából távcsövével
figyeli a várost. A kamaszok fantáziáját izgatja a rejtélyes idegen, így hát
Jamal egy éjjel bemászik hozzá az ablakon. Forrester majdnem elkapja
őt, a srác alig tud elszökni: még hátizsákját is ottfelejti. E betöréssel különös
barátság kezdődik. Jamal ugyanis írónak készül, és a zsákban első fogalmazványait
tartotta. Az idegen - a rég eltűnt író - tanítványául fogadja a fiút.

Megismerkednek és öszszebarátkoznak egymással. Közös kalandjaik
mindkettejüket olyan tettekre és olyan művekre ihletik, melyekre maguktól sosem
lettek volna képesek. Mester és tanítványa sokat tanulhat egymástól...

Gus Van Sant legendás filmek rendezője: ezúttal egy nagy
öreg - Sean Connery - és egy sokra képes kezdő - Rob Brown - párosával készítette
különös hangulatú filmjét.

 
1 990 Ft
Fehér király, A (1DVD)

A 12 éves Djata a világtól elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettőjüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, apja megtalálása, amiben nagyszülei tudnának segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező rokonoktól kérjen segítséget, mert a családban a konfliktusok a bajok ellenére sem enyhülnek…

 
2 990 Ft
Fekete amerika (1DVD) (1995) (John Travolta)
A jámbor Louis Pinnoch (John Travolta) tisztességesen és jól dolgozik egy csokoládégyárban. Úgy érzi, hogy saját és családja élete jobbra fordul, amikor váratlanul elbocsátják, és az utcára kerül. Addigi élete szertefoszlik. Végső elkeseredésében túszul ejti a gyár néger tulajdonosát, és végkielégítés megfizetésére kényszeríti. A rendőrség nagy erőkkel keresi a két férfit, akik helyről-helyre menekülnek. Eközben különös kapcsolat alakul ki gazdag és nincstelen között.... 
990 Ft
Fekete Péter (1DVD) (Milos Forman)

Akárcsak a rendező korábbi művei, ez is modell-alkotás, bár szinte riportszerű ábrázolással állítja a néző elé a tipikus cseh kisvárosban a tipikus cseh kamasz, Péter egy életdarabját: munkába állását, szórakozásait, esetlen udvarlását.

Forman nem történetet mesél el, hanem többnyire komikus helyzetet teremt, amelyekben a szereplők magukat adhatják elő, de közben az alapvető generációs problémákat is érzékeltetik egyik oldalon a nehezen átlátható élethelyzetek, a másikon a felnőttek kioktató, leegyszerűsítő tanácsai.

 
990 Ft
Felolvasó, A (1DVD) (Oscar-díj)

A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hanna (Kate Winslet – Titanic, A szabadság útjai, Iris) segít neki hazajutni. Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük.

Michael rájön, hogy Hanna szereti, ha felolvas neki, és miközben a fiú az Odüsszeiából és a Huckleberry Finnből olvas, egyre mélyebbre merülnek a testi gyönyör világába is. Ám az egyre erősödő kötelék egyszercsak megszakad Hanna rejtélyes eltűnésével.

Nyolc évvel később a joghallgató Michael megfigyelőként részt vesz náci háborús bűnösök perének tárgyalásán, hirtelen megpillantja Hannát a vádlottak padján. Ahogy lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és az Oscar®-jelölt Az órák rendezője Bernhard Schlink 40 nyelvre lefordított, világhírű regényét adaptálta filmvászonra olyan neves színészek közreműködésével, mint Ralph Fiennes, David Kross és Kate Winslet. Utóbbi alakításáért Oscar®-, BAFTA-, és Golden Globe-díjat kapott.

 
1 990 Ft
Férfi mögött, A (1DVD) (The Wife) (Glenn Close)

Közel 40 év házasság után Joan és Joe Castleman (a 7 Oscar®-díjra jelölt* Glenn Close és Jonathan Pryce lehengerlő alakításában) tökéletesen egészítik ki egymást. Amikor Joe sportosan öltözik, Joan elegáns. Amikor Joe a rivaldafényben fürdik, Joan a háttérbe húzódik. Amikor Joe élvezettel tetszeleg A Nagy Amerikai Regényíró szerepében, Joan belebújik a visszafogott, intelligens, megnyerő és diplomatikus A Nagy Ember Felesége karakterébe. Joe csillaga akkor kezdett el felemelkedni, amikor Joannel megismerkedtek az 1950-es évek végén, most pedig egész karrierje megkoronázásaként megkapja az irodalmi Nobel-díjat – és a gálára természetesen felesége is elkíséri. Vajon Joan ezúttal sem esik ki a szerepéből?
A férfi mögött egy pár közel négy évtizede tartó házasságának történetét mutatja be: a szenvedélyes és ambiciózus kezdetektől a folyamatosan meghozott kompromisszumokon át egészen a jelen sorsdöntő eseményéig.

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés