Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Harcmező hírnökei, A (1DVD)

Will Montgomery (Ben Foster – Alpha Dog, Pandorum), az amerikai hadsereg elszánt katonája rettentő nehéz döntés előtt áll. Az iraki háborúban elszenvedett súlyos sebesülése következményeként kénytelen hazájába visszatérni a felépülés reményében. Hazatérése megkérdőjelezi az egész eddigi sorsát: hivatását és magánéletét egyaránt. Ebben az amúgy is nehéz helyzetben éri az óriási megpróbáltatás: elvállalja-e az elesett katonák halálhírének annak családjához valóeljuttatását vagy sem? A súlyos feladat elvégzésében Tony Stone-ra (Woody Harrelson – Zombieland, 2012) támaszkodhat, aki bevezeti Willt e nehéz feladat lélektanába. Will nincs felkészülve a lehetséges reakciókra, ezért, amikor Olivia Pitterson-hoz (Samantha Morton - Különvélemény, Elizabeth: Az aranykor) eljut a hír: a férje halott, egyre nagyobb késztetést érez, hogy a nővel közelebbről is megismerkedjen…

 
1 990 Ft
Hatalmas szív (1DVD)

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel Pearl, a Wall Street Journal újságírója Karacsiban egy terroristáról szóló cikkéhez gyűjtött információt. Egy közvetítő exkluzív interjút ígért neki, és a találkozóra egy étteremben került volna sor. Daniel azzal búcsúzott el terhes feleségétől, hogy talán késni fog egy kicsit a vacsoráról. Soha nem tért vissza...

Az újságírót egy szélsőséges pakisztáni militarista csoport rabolta el, és életéért cserébe – többek közt – terroristák szabadon bocsátását követelték. Kilenc nappal elrablása után Danielt brutális kegyetlenséggel kivégezték, és lefejezték – halálának híre és a gyilkosai által a haláláról készített, a világhálót bejárt döbbenetes videó látványa sokkolta a világot.

Ezt a drámai történetet a férjét elvesztő feleség szemszögén keresztül ismerheti meg a néző. Az ugyancsak újságíróként dolgozó Mariane Pearl az emberrabló terroristák első jelentkezése után minden követ megmozgatott, hogy megmentse férjét. A pakisztáni rendőrség, az amerikai nagykövetség dolgozói és az FBI szemtanúk után kutatnak, telefonbeszélgetések felvételeit, e-maileket és lefoglalt számítógépek háttértárait elemzik, miközben az elszánt feleség eltökéleten kutat az emberrablók után...

Mariane Pearl könyvben megjelent visszaemlékezése alapján készült a film, amelynek főszerepét Angelina Jolie alakítja.

 
1 990 Ft
Hawaii, Oslo (1DVD) (Erik Poppe) (Odeon kiadás)

Egy klinikán ápolt beteg, és a semmiből hirtelen felbukkanó, rosszban sántikáló bátyja. Egy életmentő műtétre váró csecsemő, és friss házas szülei. Egy tizenéves testvérpár, akiket néhány órán belül örökre elszakítanak egymástól. Egy öngyilkosságra készülő, egykor szebb napokat látott énekes. Egy váratlanul reménytelen szerelembe esett fiatalember. És egy „védőangyal”, egy kórházi ápoló, akit egyik betege álmában olyan halálos baleset ér, melyben valamilyen módon minden fenti szereplő érintett, s aki most épp ezért mindent megtesz a tragédia elkerüléséért.

A norvég Erik Poppe által írt és rendezett darab olyan elődök nyomdokain halad, mint a Rövidre vágva, vagy az erre a műre is bevallottan inspirálóan ható Magnólia; a filmben a sok szál végül egyetlen, mágikus és emelkedett pillanatban találkozik egymással.

 
1 990 Ft
Ház kulcsai, A (1DVD) / tékás

A film különleges módon mutat be egy megható történetet Gianniról, aki megpróbál közel kerülni tizenéves, mozgássérült fiához, akit még sosem látott.

A gyermek, Paolo születésétől fogva testi és szellemi fogyatékkal él. A fiúnak speciális kezelésre kell utaznia egy berlini kórházba, ahová apja, Gianni kíséri el, azt remélve, hogy közelebb kerülhet fiához. Gianni az út folyamán megismerkedik Nicole-lal, aki egész életét beteg lánya ápolásának szenteli. Beszélgetéseik során Nicole segít Gianninak elfelejteni bűntudatát, amit Paolo cserbenhagyása miatt érez.

A férfi lelki újjászületése váratlan és törékeny boldogságot visz apa és fia életébe. Képesek lesznek felfedezni igazi énjüket az otthonuktól távoli helyen.

A film Giuseppe Pontiggia Kétszer születni című regénye alapján készült.

 
1 490 Ft
Házmester, A (1DVD) (Dans la cour) (felirat)

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében. A lakók egyre jobban megszeretik a különc Antoine-t, aki hol egy épület makett, hol egy kutya
számára nyújt menedéket gondnoki lakásában, és még arra is időt fordít, hogy futórózsákat szerezzen az udvar vidámabbá tételére. Saját magával és depressziójával azonban továbbra sem tud szembenézni, bár tisztában van vele, ez egy nap elkerülhetetlenné válik.

 
1 990 Ft
Hegedűtanár ( 1 DVD )
A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegye... 
1 490 Ft
  Hét élet (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Az Oscar®-díjra jelölt Will Smith (2006. legjobb férfi főszereplő, A boldogság nyomában) játssza a válaszúthoz érkezett Ben Thomast, akit súlyos titok nyomaszt. Rájön, hogy lelkiismeretén úgy tud könnyíteni, ha segít hét olyan idegenen, akik megérdemelnek még egy esélyt. De azzal nem számol, hogy egyikőjükbe beleszeret, és döntenie kell arról, hogy felfedi-e titkát – még akkor is, ha ezzel fel kell adnia tervét.

A Hét élet érzelmes és magával ragadó történet, melynek könnyes, de rendkívüli pillanatai mindannyiunkra ösztönzően hatnak.” (MOVIGUIDE®).

 
1 990 Ft
Hétköznapi mennyország (1DVD) (szinkron)

Daniel Daréus egy sikeres karmester, pályája éppen a csúcspontján van. Magánélete azonban közel sem hozott számára sikereket: magányos, sőt már-már szánalmas látni, hogy a karrierjéhez vezető út mennyire kicsavarta és kiégette. A szenvedés olyan fizikai és lelki törést okoz benne, ami odavezet, hogy Daniel hirtelen feladja pályáját és visszatér abba az észak svéd kisvárosba, ahol gyermekkorát töltötte. Hírnevének köszönhetően, ahogy az már egy kisvárosban lenni szokott többen csodálattal és kíváncsian, míg vannak akik gyanakvóan figyelik. Aztán egy nap felkérik, hogy vállalja el a város apró templomi kórusának irányítását. És a csütörtökönkénti dalolgatás közben mindenről és mindenkiről sok minden kiderül...

 
4 990 Ft
Hi-Lo Country (1DVD) (The Hi-Lo Country, 1998)

Új-Mexikó, a Vadnyugat szélén, a második világháború utáni években: Pete és Big Boy igaz barátok. Big Boy nyers modorú, míg Pete inkább befelé forduló, hallgatag férfi. Bár a cowboy életmód letűnőben van, ők csak az állatokhoz értenek, ezért marhapásztorkodásból tartják fenn magukat. Ám a mindennapok sokkal nehezebbek, mint a legendákban.

A háborúból hazatérő katonákra meg külön rájár a rúd: Pete szívét teljesen összetöri, amikor megtudja, hogy szerelme, Mona hozzáment a négyhatalmú Ed Love egyik emberéhez, Les Birk-hez. És fájdalmát csak tetézi, amikor nem sokkal ezután rájön, hogy a forróvérű Mona szeretőt is tart, s nem mással folytat szenvedélyes viszonyt, mint Pete legjobb barátjával, Big Boy-jal...

 
1 990 Ft
Hibátlanok (1DVD)(használt, karcos)

Amikor egy New York-i bérház egyik lakója kifosztja a helyi főgengsztert, az
embereivel ostrom alá veszi a házat. A kialakult tűzpárbajban egy másik lakó,
egy nyugdíjazott rendőr megnyomorodik, és elveszíti beszédképességét.

Bár ki nem állhatja transzvesztita szomszédját, mégis, amikor újra meg akar
tanulni beszélni, hozzá fordul, hogy énekórákat vegyen tőle. A két férfi egyformán
előítéletes: a rendőr nem szereti a melegeket, a szomszéd pedig a korlátolt
konzervatívokat.

 
1 490 Ft
  Hitetlen, A (2001 - The Believer) (1DVD) (Ryan Gosling) (kissé karcos példány)

Danny Balint egy szélsőségesen rasszista skinhead-banda tagja, aki társai közül talán a legradikálisabban fogalmazza meg antiszemita nézeteit. Hamarosan a szekta egyik kulcsfigurája, hangadója lesz, aki úgy gondolja, hogy a banda két vezetője, Curtis és Lina nem eléggé szorgalmazza a határozott fellépést az "ellenséggel" szemben. Curtis-ék azt a nézetet vallják, hogy az amerikai zsidók kulturális beilleszkedés iránti mérhetetlen vágya hosszú távon a saját pusztulásukhoz vezet, de Danny szerint ez kevés: tenni is kell azért, hogy fogyatkozzon a zsidók száma. Senkinek még csak meg sem fordul a fejében, hogy Danny súlyos titkot őriz: ő maga is zsidó származású, aki valaha egy héber iskola egyik legjobb tanulója volt, mielőtt túl sok kérdés fogalmazódott meg benne a Tóra és az Ótestamentum tanításaival kapcsolatban. Danny csalódottságában és dühében kezdte tanulmányozni a neonáci mozgalmak filozófiáját, és így került a másik oldalra. Önmaga lett az általa gerjesztett ellenségkép megtestesítője!
A SUNDANCE FESZTIVÁL nagydíjas alkotását az Amerikai Náci Párt egyik oszlopos tagja, Daniel Burros valódi története ihlette. Burros a 60-as években öngyilkosságot követett el, miután a sajtó leleplezte zsidó származását.

 
1 990 Ft
  Hogy szeretsz? (1DVD) (Mads Mikkelsen - Paprika Steen) ( minimálisan használt )

Cecilie és Joachim fiatalok és szerelmesek. Készülnek összeházasodni, előttük áll az élet. De a dolgok rosszra fordulnak, és hirtelen minden a feje tetejére áll. Nem csak Cecilie és Joachim számára változik meg minden, hanem Marie és Niels életében is. A kapcsolatok addig átlagos szövésű szálai egy baleset következtében teljesen összekuszálódnak. Joahim lebénul, menyasszonya, Cecilie pedig beleszeret annak a nőnek a férjébe, Nielsbe, aki a balesetet okozta...

 
2 990 Ft
Hölgyek levendulában (1DVD)

Ursula és Janet, a két korosodó nővér egy kis cornwalli halászfaluban él 1936-ban. A hatalmas vihar után sebesült, fiatal férfit találnak a házuk előtt, a tengerparton. Andrea felbukkanása felborítja a két nővér életét. A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent, akibe a visszahúzódó, szerényebb Ursula beleszeret. A férfi egyébként lengyel hegedűművész, aki Amerikába szeretne menni. A helybéliek rossz szemmel nézik az események alakulását, különösen, amikor Andrea összebarátkozik a közelben vakációzó orosz nővel.

 
990 Ft
  Holt Költők Társasága (extra változat) (1DVD) (Dead Poets Societ) (felirat)

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember (az Oscar(r)-díjas Robin Williams*) kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életre szóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában azonban tanyát ver a lázadás szelleme. A megindító, szép, bölcs és felkavaró történet óriási sikert aratott az egész világon, és elindított néhány nagy színészi karriert: pl. Ethan Hawke-ét.
Most több mint 3 órányi, eddig még közzé nem tett extrával kiegészítve, a Holt költők társasága készen áll, hogy ismét magával ragadjon mindenkit, aki hisz abban, hogy a legfontosabb tanács ez: Ragadd meg a napot!

 
2 490 Ft
  Homok alatt (2000 - Sous Le Sable) (1DVD) (Charlotte Rampling)

Marie, a párizsi egyetem angol irodalom professzora és férje, Jean évtizedek óta kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, nyaraikat mindig délnyugat-francia tengerparti házukban töltve. Egy nap a nő a parton napozik, a férfi pedig elmegy úszni, és többé nem tér vissza. Hova tűnt? Megfulladt vagy elment örökre?

Marie nem képes elfogadni a tényt, úgy tesz, mintha férje ott lenne vele, majd megpróbál új életet kezdeni, de legbelül még mindig azt érzi, Jean életben van. Visszatér Párizsba, de csak akkor kezdenek el változni a dolgok, amikor találkozik egy könyvkiadóval és viszonyt kezd vele.

A fénylő tehetségű François Ozon negyedik filmdrámája a férje hirtelen eltűnésébe beletörődni képtelen középkorú nőről, tágabban az évtizedek alatt belénk ivódott szokásrendszerből való kizökkenésről szól. Mihez kezd magával az ember, ha egyedül marad 25 év házasság után? Egy alig 35 éves rendező elképesztően érett műve Charlotte Rampling visszafogott, mégis erőteljes alakításával.

 
3 990 Ft
Homok asszonya, A (1DVD)


Egy ismeretlen tengerparti táj homokdűnéin fogságba kerül egy rovarkutató. A falu idegengyűlölő lakói egy félreeső helyen lakó özvegyhez viszik, hogy vele ossza meg egy, a dűnék közötti homokszakadékban folytatott nyomorúságos életét.

 
1 990 Ft
  Hontalanul Afrikában (1DVD) (Nirgendwo in Afrika) (Oscar-díj)

A II. világháború kitörése előtt egy zsidó család döntést hoz: elhagyják a náci Németországot, elmenekülnek a fokozódó terror elől, amíg még lehetséges. A családfő döntése, hogy Kenyába utazzanak és az afrikai kontinensen kezdjenek új életet. A farmerkedés azonban nem minden családtagnak vonzó perspektíva.

Mindeközben Európában felgyorsulnak az események, a családnak semmi esélye nincs arra, hogy a közeljövőben visszatérjen hazájába. Így kénytelen kelletlen minden családtagnak alkalmazkodnia kell a megváltozott körülményekhez és Afrika különös világához.

 
2 990 Ft
Hosszútávfutó magányossága, A (1DVD)

„A futás mindig fontos volt a családunk életében. Főleg, amikor a zsaruk elől menekültünk” – szokta mondogatni Colin Smith, aki fiatalon került javítóintézetbe egy pékség kirablása miatt. Az intézet igazgatója szerint a rossz útra tért gyerekek számára csak a sport hozhatja el a megtisztulást. Colin hosszútávfutóként rója a kilométereket teljesen magányosan, miközben visszaemlékszik zűrös gyerekkora eseményeire. A iskolák közötti nagyszabású marathon-futáson mint nagy esélyes indul, és mindenkit maga mögé utasít, de kérdés, hogy a célba érkezés előtt sikerül-e legyőznie önmagát, vagy ő is behódol a Rendszernek...

Tony Richardson legjobb filmjében a hosszútávfutó mintha Truffaut Négyszáz csapásából lépett volna át: a lázadás és meg nem alkuvás hosszú távú bajnoka lett a filmtörténetben.

 
2 990 Ft
Hullám, A (1DVD) (szép állapotú példány)

Egy átlagos gimnázium átlagos osztályában az egyik tanár, Rainer Wenger szokatlan kísérletet kezdeményez az önkényuralom témájának feldolgozására: azt szeretné, ha a diákok saját bőrükön tapasztalnák meg a tekintélyelvű hatalomgyakorlást. Az osztály csakhamar mozgalommá szerveződik, és a diákok egyre szélsőségesebb módon azonosulnak az új rend szabályaival, rövidesen az egész iskola feletti hatalomátvételre készülnek. Mikor a manipulációja veszélyeire túl lassan ráébredő Wenger véget szeretne vetni a kísérletnek, az eseményeknek már nem lehet megálljt parancsolni…

 
1 990 Ft
  Hullámok hercege (1DVD) (Barbra Streisand - Nick Nolte) (Warner Home Video kiadás) (felirat)

Tomnak fel kell tárnia gyötrelmes gyermekkorát, hogy
segíthessen öngyilkos hajlamú, depressziós húgán. Susan, a lelkiismeretes
pszichiáter elszántan küzd azért, hogy a testvérek segítségére legyen.

Tom és Susan eleinte ki nem állhatják egymást.
A férfi feltörő indulatait a doktornőre vetíti, ám ahogy a gyermekkor rettentő
titkaihoz, fokozatosan egymáshoz is mind közelebb kerülnek.

A Barbra Streisand által rendezőként is jegyzett Hullámok
hercegét a kritikusok az 1991-es év legjobb filmjeként emlegették.

 
2 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés