Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Hegedűtanár ( 1 DVD )
A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegye... 
1 490 Ft
  Hét élet (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Az Oscar®-díjra jelölt Will Smith (2006. legjobb férfi főszereplő, A boldogság nyomában) játssza a válaszúthoz érkezett Ben Thomast, akit súlyos titok nyomaszt. Rájön, hogy lelkiismeretén úgy tud könnyíteni, ha segít hét olyan idegenen, akik megérdemelnek még egy esélyt. De azzal nem számol, hogy egyikőjükbe beleszeret, és döntenie kell arról, hogy felfedi-e titkát – még akkor is, ha ezzel fel kell adnia tervét.

A Hét élet érzelmes és magával ragadó történet, melynek könnyes, de rendkívüli pillanatai mindannyiunkra ösztönzően hatnak.” (MOVIGUIDE®).

 
1 990 Ft
  Hétköznapi emberek (2012 - People Like Us) (1DVD) (Alex Kurtzman)

A DreamWorks Pictures, A segítség gyártója ismét szép, különleges filmet készített, és igazi sztárparádéról gondoskodott. A Hétköznapi emberek főszerepeit Chris Pine (Star Trek, Kémes hármas), Elizabeth Banks (Az éhezők viadala, Borotvaélen), Olivia Wilde (Cowboyok és űrlények) valamint az Oscar®-díjas Michelle Pfeiffer (Nevem Sam, A hírek szerelmesei) alakítja. Sam (Pine) pergőnyelvű ügynök, akinek utolsó üzlete pont azon a napon dől be, amikor édesapja hirtelen és váratlan haláláról is értesül. Egy porcikája sem kívánja, mégis haza kell utaznia. Várja némi ügyintézés és pár rokon, akivel évek óta nem törődött. Otthon azonban megdöbbentő felfedezést tesz, és ettől fenekestül felfordul az élete. Megtudja, hogy van egy nővére, akinek a létezését eltitkolták előle. A megtörtént eseményeken alapuló Hétköznapi emberek szívmelengető film, amelyben mindenki találhat egy-egy darabot a saját életéből.

 
1 990 Ft
  Hétköznapi mennyország (1DVD) (szinkron) (nagyon karcos példány)

Daniel Daréus egy sikeres karmester, pályája éppen a csúcspontján van. Magánélete azonban közel sem hozott számára sikereket: magányos, sőt már-már szánalmas látni, hogy a karrierjéhez vezető út mennyire kicsavarta és kiégette. A szenvedés olyan fizikai és lelki törést okoz benne, ami odavezet, hogy Daniel hirtelen feladja pályáját és visszatér abba az észak svéd kisvárosba, ahol gyermekkorát töltötte. Hírnevének köszönhetően, ahogy az már egy kisvárosban lenni szokott többen csodálattal és kíváncsian, míg vannak akik gyanakvóan figyelik. Aztán egy nap felkérik, hogy vállalja el a város apró templomi kórusának irányítását. És a csütörtökönkénti dalolgatás közben mindenről és mindenkiről sok minden kiderül...

 
2 990 Ft
Hi-Lo Country (1DVD) (The Hi-Lo Country, 1998)

Új-Mexikó, a Vadnyugat szélén, a második világháború utáni években: Pete és Big Boy igaz barátok. Big Boy nyers modorú, míg Pete inkább befelé forduló, hallgatag férfi. Bár a cowboy életmód letűnőben van, ők csak az állatokhoz értenek, ezért marhapásztorkodásból tartják fenn magukat. Ám a mindennapok sokkal nehezebbek, mint a legendákban.

A háborúból hazatérő katonákra meg külön rájár a rúd: Pete szívét teljesen összetöri, amikor megtudja, hogy szerelme, Mona hozzáment a négyhatalmú Ed Love egyik emberéhez, Les Birk-hez. És fájdalmát csak tetézi, amikor nem sokkal ezután rájön, hogy a forróvérű Mona szeretőt is tart, s nem mással folytat szenvedélyes viszonyt, mint Pete legjobb barátjával, Big Boy-jal...

 
1 990 Ft
Hibátlanok (1DVD)(használt, karcos)

Amikor egy New York-i bérház egyik lakója kifosztja a helyi főgengsztert, az
embereivel ostrom alá veszi a házat. A kialakult tűzpárbajban egy másik lakó,
egy nyugdíjazott rendőr megnyomorodik, és elveszíti beszédképességét.

Bár ki nem állhatja transzvesztita szomszédját, mégis, amikor újra meg akar
tanulni beszélni, hozzá fordul, hogy énekórákat vegyen tőle. A két férfi egyformán
előítéletes: a rendőr nem szereti a melegeket, a szomszéd pedig a korlátolt
konzervatívokat.

 
1 490 Ft
Hitetlen, A (2001 - The Believer) (1DVD) (Ryan Gosling)

Danny Balint egy szélsőségesen rasszista skinhead-banda tagja, aki társai közül talán a legradikálisabban fogalmazza meg antiszemita nézeteit. Hamarosan a szekta egyik kulcsfigurája, hangadója lesz, aki úgy gondolja, hogy a banda két vezetője, Curtis és Lina nem eléggé szorgalmazza a határozott fellépést az "ellenséggel" szemben. Curtis-ék azt a nézetet vallják, hogy az amerikai zsidók kulturális beilleszkedés iránti mérhetetlen vágya hosszú távon a saját pusztulásukhoz vezet, de Danny szerint ez kevés: tenni is kell azért, hogy fogyatkozzon a zsidók száma. Senkinek még csak meg sem fordul a fejében, hogy Danny súlyos titkot őriz: ő maga is zsidó származású, aki valaha egy héber iskola egyik legjobb tanulója volt, mielőtt túl sok kérdés fogalmazódott meg benne a Tóra és az Ótestamentum tanításaival kapcsolatban. Danny csalódottságában és dühében kezdte tanulmányozni a neonáci mozgalmak filozófiáját, és így került a másik oldalra. Önmaga lett az általa gerjesztett ellenségkép megtestesítője!
A SUNDANCE FESZTIVÁL nagydíjas alkotását az Amerikai Náci Párt egyik oszlopos tagja, Daniel Burros valódi története ihlette. Burros a 60-as években öngyilkosságot követett el, miután a sajtó leleplezte zsidó származását.

 
1 990 Ft
Hódító Pelle, A (1DVD) (Oscar-díj)

Lasse felesége halála után fiával, a kilenc éves Pellével útnak ered, hogy munkát találjon. Dániába mennek, ahol egy uradalmi birtokon sikerül állást találnia Lassénak. Itt sok megaláztatásban van részük, ám mindent eltűrnek, mert gyűjtik a pénzt arra, hogy kivándorolhassanak Amerikába. Pelle segít apjának a nehéz munkában és közben iskolába is jár. Az embertelen körülmények egyre inkább szétfoszlatják e reményeket, de a felnövekvő Pelle mégis nekiindul, hogy meghódítsa a világot. Amikor azonban el kellene indulniuk, Lasse közli fiával, hogy ő már öreg az utazáshoz.

Martin Andersen Nexö regényének filmváltozata a legjobb skandináv filmes hagyományokat eleveníti fel: a jellemek fejlődésének pszichológiai realizmusát, ember és táj kapcsolatának miszticizmusba hajló ábrázolását, a magas színvonalú operatőri munkát. Az utóbbi a neves svéd operatőr, Jörgen Persson érdeme, aki gyönyörűen szűrt, lágy, hangulatteremtő felvételeket alkotott.

A film elnyerte a cannes-i fesztivál nagydíját és a legjobb nem angol nyelvű film Oscar-díját.

 
2 990 Ft
Hogy szeretsz? (1DVD) (Mads Mikkelsen - Paprika Steen)

Cecilie és Joachim fiatalok és szerelmesek. Készülnek összeházasodni, előttük áll az élet. De a dolgok rosszra fordulnak, és hirtelen minden a feje tetejére áll. Nem csak Cecilie és Joachim számára változik meg minden, hanem Marie és Niels életében is. A kapcsolatok addig átlagos szövésű szálai egy baleset következtében teljesen összekuszálódnak. Joahim lebénul, menyasszonya, Cecilie pedig beleszeret annak a nőnek a férjébe, Nielsbe, aki a balesetet okozta...

 
2 990 Ft
Holdfény  (1DVD) (2016) (feliratos)
Little, Chiron és Black: három név, melyek ugyanannak az embernek három különböző életszakaszát jelölik. A film a főszereplő jellem- és személyiségfejlődésének e három legfontosabb állomását mutatja be. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a díler Juannal, akivel barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zá... 
1 990 Ft
Hölgyek levendulában (1DVD)

Ursula és Janet, a két korosodó nővér egy kis cornwalli halászfaluban él 1936-ban. A hatalmas vihar után sebesült, fiatal férfit találnak a házuk előtt, a tengerparton. Andrea felbukkanása felborítja a két nővér életét. A zsarnokoskodó Janet, a háborús özvegy valósággal kisajátítja az idegent, akibe a visszahúzódó, szerényebb Ursula beleszeret. A férfi egyébként lengyel hegedűművész, aki Amerikába szeretne menni. A helybéliek rossz szemmel nézik az események alakulását, különösen, amikor Andrea összebarátkozik a közelben vakációzó orosz nővel.

 
990 Ft
  Holt Költők Társasága (extra változat) (1DVD) (Dead Poets Societ) (felirat)

Ifjú lelkeket lángra lobbantó különc tanárember (az Oscar(r)-díjas Robin Williams*) kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: életük maga a költészet. A felismerés egyeseknek életre szóló szerelmet, másoknak tragédiát hoz. A hagyománytisztelő iskolában azonban tanyát ver a lázadás szelleme. A megindító, szép, bölcs és felkavaró történet óriási sikert aratott az egész világon, és elindított néhány nagy színészi karriert: pl. Ethan Hawke-ét.
Most több mint 3 órányi, eddig még közzé nem tett extrával kiegészítve, a Holt költők társasága készen áll, hogy ismét magával ragadjon mindenkit, aki hisz abban, hogy a legfontosabb tanács ez: Ragadd meg a napot!

 
2 990 Ft
Homok asszonya, A (1DVD)


Egy ismeretlen tengerparti táj homokdűnéin fogságba kerül egy rovarkutató. A falu idegengyűlölő lakói egy félreeső helyen lakó özvegyhez viszik, hogy vele ossza meg egy, a dűnék közötti homokszakadékban folytatott nyomorúságos életét.

 
1 990 Ft
  Hontalanul Afrikában (1DVD) (Nirgendwo in Afrika) (Oscar-díj)

A II. világháború kitörése előtt egy zsidó család döntést hoz: elhagyják a náci Németországot, elmenekülnek a fokozódó terror elől, amíg még lehetséges. A családfő döntése, hogy Kenyába utazzanak és az afrikai kontinensen kezdjenek új életet. A farmerkedés azonban nem minden családtagnak vonzó perspektíva.

Mindeközben Európában felgyorsulnak az események, a családnak semmi esélye nincs arra, hogy a közeljövőben visszatérjen hazájába. Így kénytelen kelletlen minden családtagnak alkalmazkodnia kell a megváltozott körülményekhez és Afrika különös világához.

 
2 990 Ft
Hosszútávfutó magányossága, A (1DVD)

„A futás mindig fontos volt a családunk életében. Főleg, amikor a zsaruk elől menekültünk” – szokta mondogatni Colin Smith, aki fiatalon került javítóintézetbe egy pékség kirablása miatt. Az intézet igazgatója szerint a rossz útra tért gyerekek számára csak a sport hozhatja el a megtisztulást. Colin hosszútávfutóként rója a kilométereket teljesen magányosan, miközben visszaemlékszik zűrös gyerekkora eseményeire. A iskolák közötti nagyszabású marathon-futáson mint nagy esélyes indul, és mindenkit maga mögé utasít, de kérdés, hogy a célba érkezés előtt sikerül-e legyőznie önmagát, vagy ő is behódol a Rendszernek...

Tony Richardson legjobb filmjében a hosszútávfutó mintha Truffaut Négyszáz csapásából lépett volna át: a lázadás és meg nem alkuvás hosszú távú bajnoka lett a filmtörténetben.

 
2 990 Ft
Hotel Ruanda (1DVD)

Tíz évvel ezelőtt az emberiség történetének egyik legszörnyűbb kegyetlensége zajlott Ruandában, melyről azonban a modern világ majdhogynem tudomást sem vett. Három hónap leforgása alatt 1 millió embert mészároltak le. A könyörtelen történések közepette egy hétköznapi ember családja iránti szeretetétől vezérelve, nem hétköznapi bátorságról tesz tanúbizonyságot: több mint ezer reményvesztett menekülő honfitársa életét menti meg azzal, hogy menedéket nyújt nekik az általa vezetett hotelben.

 
1 990 Ft
  Hullámok rabjai (2000 - The Magic Of Marciano) (1DVD) (Nastassja Kinski)

A kilencéves James-nek két szenvedélye van: az anyja, Katie és a vitorlások, melyeket csodál, és amelyekről akkor álmodozik, amikor a kikötőbe megy horgászni. Katie két nehézséggel küzd: goromba szeretőjével és a gyógyszerrel, melyet azért szed, hogy érzelmileg ne süllyedjen el teljesen. Amikor James összebarátkozik Henry-vel, egy visszavonult, megözvegyült pszichológussal - aki épp kipofoz egy régi vitorlást egy világkörüli utazás céljára - az álma egy apáról és egy az anyja számára megfelelő emberről majdnem valóra válik. Mikor Katie rajtakapja a barátját a saját ágyában egy másik nővel, kitörő durvasága őt az idegosztályra, fiát egy nevelőotthonba juttatja. Csak Henry lehet az utolsó reményük...

 
990 Ft
Human Traffic (1DVD) (Justin Kerrigan)

Öt húsz év körüli jó barát személyes démonaikkal és egyéb kapcsolataikkal a hétvégén, amikor minden, ami létezik, klubokról, drogról, kocsmákról és partikról szól. Két eufória közt a semmi, két ecstasy között egy munkahely. Az ecstasy generáció kultfilmjét egy huszonöt éves walesi srác, Justin Kerrigan készítette.

 
990 Ft
  Hurrikán, A (1DVD) (Denzel Washington) (felirat) (nagyon karcos példány)

A hurrikán elsöprő erejének nem lehet ellenállni: Rubin Cartert barátai és ellenfelei azért nevezik Hurrikánnak, mert úgy bokszol, ahogy előtte senki - biztos lehet benne, hogy hamarosan ő lesz a középsúlyú profi világbajnok.

Ám a sors egy váratlan balegyenessel egy életre kirepíti őt a ringből: egy New Jersey-i kocsmában hármas gyilkosság történik, Hurrikánt bevádolják, letartóztatják, majd hamis bizonyítékok alapján életfogytiglani börtönre ítélik.

A rács mögött minden megváltozik: a hiú, nagyvilági sikerember csendessé és visszahúzódóvá válik. Amikor évek múlva egy fiatal rajongója megpróbálja rávenni, hogy kérjenek perújrafelvételt, ő nem akar kötélnek állni: szívesebben maradna zárkájában. Ám az egyre erősebbé váló szabadítási akció meggyőzi, és újra feltámad benne a régi harci szellem: szabad akar lenni, mégpedig bármi áron...

Hurrikán valós történetét drámai hitelességgel filmesítette meg Norman Jewison, aki Denzel Washingtonnál nagyszerűbb színészt aligha találhatott volna erre a nehéz szerepre. Hurrikán megformálásáért Washingtont Oscar®-díjra jelölték!

 
990 Ft
Ida (1DVD) (Pawel Pawlikowski) (felirat)

A ’60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedik az árva novícius Ida. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel korábban soha nem találkozott. Wanda Gruz már túl van a fénykorán, de negyvenes alkoholista láncdohányosként is árad belőle a szexualitás, önpusztító életmódjához mindig talál alkalmi partnereket. Wanda néhány évvel korábban még nagyhatalmú ügyészként a rendszer ellenségeit küldte a halálba, de mostanra kegyvesztetté vált. Akkor találkozik unokahúgával, amikor mindketten válaszúthoz érkeznek: identitásuk és jövőjük meghatározásához szembe kell nézniük a múltjukkal.

Ida most tudja meg, hogy zsidó, szüleit meggyilkolták a német megszállás alatt. Wanda adta be az apácákhoz, hogy neki ne kelljen naponta szembesülnie a családja tragédiájával. A két nő útra kel, hogy kiderítsék, hogyan haltak meg rokonaik és végre tisztábban lássák a saját helyüket a világban.

A filmet idén két Oscar-díjra jelölték a Legjobb idegen nyelvű film és a Legjobb operatőr kategóriában.

 
2 990 Ft

Sorrend: