Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Maisie tudja (1DVD)

Maisie 7 év körüli iskolás kislány. Szüleivel, Susanával és Bealelel él New Yorkban. Édesanyja rockénekesnő, de sikerei már nem olyanok, mint fénykorában, Beale pedig műkereskedő, ingadozó bevétellel. A szülők kapuzárási pánikkal küzdenek, és ezért állandósulnak a veszekedések. Végül válásra kerül sor és a gyerek felügyeletéért beindul a harc. Beale új párja és az elhelyezés miatt későbbi felesége Margo, aki korábban a kislány dadusa volt. Susanna nehezen birkózik meg az új helyzettel, ám gyorsan és titokban hozzámegy egy fiatal bármixerhez, Lincolnhoz. Így már ő is megkaphatná Maisie felügyeleti jogát. Maise a két szülő között ingázik, tíznaponta máshol lakik. A szülők nem figyelnek rá, Susana folytatja bulizós életét és állandóan Lincolnra bízza a kislányát. Lincoln és Maisie rendkívül megkedvelik egymást, amit Susana nem néz jó szemmel. Beale sokszor magára hagyja Margót és Maisiet, és utazgat. Végül úgy dönt, hogy kilép a játékból és Angliába költözik, de nem viszi magával se a kislányt, se Margót. Susana turnéra utazik, így Margónak és Lincolnnak kell megküzdenie az új helyzettel. Miközben felváltva vigyáznak Maisie-re, egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

 
2 990 Ft
Mama (1DVD) (Penélope Cruz) (2015)
Magda, az állását vesztett tanárnő, élete legmegrázóbb napját éli meg. Egy rutin mammográfiai vizsgálat alkalmával daganatokat észlelnek a mellében, és ezt követően tudja meg azt is, hogy férje a nyarat a szeretőjével Madridtól távol tölti. Orvosa szerint szerencsére jó kilátásai vannak a felépülésre és a gyógyulásra, ám fájdalmas sugárkezelések várnak rá. Az orvostól Magda fia, Dani focimeccsére megy, ahol megismerkedik Arturo-val, a Real Madrid utánpótlás edzőjével, aki örömére épp az ő fia... 
1 990 Ft
Manglehorn - Az elveszett szerelem (1DVD)

Miután a nő, akit hosszú éveken át szeretett, összetörte a szívét, Manglehorn, a különc kisvárosi lakatos élete romokban hever. Egy szép napon megismerkedik az örök optimista, csinos pénztáros hölggyel, Dawnnal. A férfi megpróbálja helyes útra terelni életét az új barát segítségével.

 
1 990 Ft
Mansfield Park (1DVD) (Jane Austen)

Fanny Price tízéves kislányként kerül a Bertram család birtokára. Örökké éreztetik vele, hogy ő a szegény rokon, akinek minden nap illik hálát adnia jó sorsáért. Unokatestvérei közül egyedül az álmodozó Edmundtól kap testvéri szeretetet. Fanny írásba fojtja kimondhatatlan gondolatait. Csípős és okos nyelvére felfigyelnek a ház londoni vendégei, a Crawford-testvérek. Henry és Mary modern gondolkodásmódú, veszedelmesen sármos figurák. Edmund beleszeret Marybe, míg Henry a lányok közül Fannyt választja. Kettejük boldogságát előítéletekkel próbálják megakadályozni. A Bertram család csillaga viszont leáldozóban, a ház alapjai megrendülnek.

 
1 990 Ft
Marvin szobája (1DVD)

Közel húsz év telt el azóta, hogy a két nővér, Lee (Meryl Streep) és Bessie (az alakításáért Oscar®-díjra jelölt* Diane Keaton) útjai elváltak. Lee Ohióba költözött, hogy saját életét élje, Bessie pedig otthon maradt, hogy gondját viselje apjának, Marvinnak.
Most azonban – testvére segélyhívására – Lee visszatér, de magával hozza a kissé zavart tinédzserkorú fiát, Hanket (Leonardo DiCaprio), és innentől kezdve feje tetejére áll az egész ház.
A nővérek találkozása erőteljes érzelmek kirobbanásához és megható felfedezésekhez vezet ebben a rendkívül emberi, briliáns színészi alakításokat felvonultató, igényes és témájához képest meglepően mulatságos filmben.

 
990 Ft
  Másik férfi, A (2008 - The Other Man) (1DVD) (Liam Neeson)

Peter (Liam Neeson – Elrabolva, Igazából szerelem) és Lisa (Laura Linney – Megszólít az éjszaka, Titokzatos folyó) régóta házasok. Amikor egyik este, vacsora közben az asszony arról kérdezi férjét, hogy nem gondolt-e már arra, hogy lefeküdjön mással, Peter őszintén nemmel felel, szinte elviccelve a kérdést. Hónapokkal később, immár egyedül élve azonban a férfi rádöbben: felesége megcsalta őt. Peter ezután megszállottan kezd kutatni a titokzatos szerető (Antonio Banderas – Zorro álarca, Desperado, Evita) után, hogy szembenézhessen vele, de rá kell jönnie, hogy a bosszú helyett csak a múlt lezárása és a megbékélés hozhat megnyugvást számára.

 
1 990 Ft
  Másik nő, A (1DVD) (Love And Other Impossible Pursuits, 2009) (Natalie Portman)

A Harvard jogi karának elvégzése után Emilia (Natalie Portman ¬¬– Fekete hattyú, A másik Boleyn lány) egy New York-i irodánál kezd dolgozni, és hamarosan összeházasodik főnökével, a nagymenő ügyvéd Jackkel (Scott Cohen – Szerelem és más drogok). Boldogságuk azonban hirtelen véget ér, amikor elveszítik újszülött lányukat. Gyászában Emilia nehezen találja a hangot Jack előző házasságban született fiával, a csodabogár Williammel (Charlie Tahan – Legenda vagyok), feszült a viszonya hűtlen apjával, és ott van Jack féltékeny és dühös exfelesége, Carolyn (Lisa Kudrow – Jóbarátok tévésorozat, Csak egy kis pánik) is állandó közbeavatkozásaival.
Vajon van-e kiút ebből a reménytelen helyzetből, képes-e Emilia újra megtalálni magában a szeretetet, sikerülhet-e igazi családot építenie a romokon? Don Roos (Nem ér a nemem!) egyszerre őszinte, vicces és szívszorító filmet rendezett Ayelet Waldman könyvsikeréből.

 
1 990 Ft
Mások élete, A (1DVD) (Oscar-díj)

Kelet-Berlin, 1983 novembere, hat évvel a berlini fal leomlása előtt: az NDK és állambiztonsági szolgálata még elnyomja a (másként) gondolkodókat, és kíméletlen megfigyelő-besúgó rendszere mindenkit behálóz.

Ennek a gépezetnek tökéletes fogaskereke Gerd Wiesler százados, akit politikai nyomásra egy sikeres színpadi szerzőre, Georg Dreymanra és élettársára, az ünnepelt színésznőre Christa-Maria Sielandra állítanak. A rendszerhez vakon hű Wiesler, a mások életét figyelve hamarosan ráébred saját élete kisszerűségére.

 
1 990 Ft
  Master, The (2012) (1DVD) (Joaquin Phoenix - Philip Seymour Hoffman)

Az író-rendező Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, magnólia, Vérző olaj) ezúttal a második világháború utáni Amerikáról készített felkavaró portrét. A film története az ex-tengerészgyalogos Freddie-t (Joaquin Phoenix) követi nyomon, aki leszerelését követően az alkoholhoz fordul, és sehogy sem találja a helyét. Az élete azonban gyökeres fordulatot vesz, miután megismerkedik egy elhivatott és karizmatikus szellemi vezetővel, Lancaster Doddal (Philip Seymour Hoffman), aki egyre több követőt szervez maga köré.

 
2 990 Ft
Megkínozva (1DVD) (2008) /nagyon karcos példány/
Kevin Cole (Cole Hauser), a maffiába beépült FBI-ügynök a legbrutálisabb módszerektől sem riadhat vissza, ha meg akarja őrizni hitelét az alvilágban. Mikor Ziggy, a rejtélyes nagyfőnök arra utasítja, hogy dolgozza meg a könyvelőjét (Laurence Fishburne), aki feltehetően dollármilliókat lopott el tőle, Cole még nem is sejti, milyen macska-egér játékba keveredett. Egy idő után kétségessé válik, ki tartja kezében a dolgokat, hiszen szervezett bűnözés világában az ember pontosan annyit ér, amennyi... 
1 490 Ft
  Megtalált idő, A (1999) (1DVD) (Marcel Proust) (Raoul Ruiz)

Marcel Proust Az eltűnt idő nyomában című korszakalkotó regényfolyamát lezáró, önmagában is teljes egységet alkotó zárókötete A megtalált idő régóta kísértette a maga megfilmesíthetetlen sokrétűségével a filmalkotók javát. Most valaki megvalósította a lehetetlent. A chilei származású francia rendező Raul Ruiz, egyenértékű képi világot varázsolt a múlt századelő figuráinak hömpölygő forgatagából. Olyan nagyszerű színészek tűnnek fel hosszabb vagy rövidebb szerepekben, mint Catherine Deneuve, John Malkovich, Emmanuelle Béart, Vincent Perez vagy Pascal Greggory, és - Proust szerepében - a rá megszólalásig hasonlító, remek olasz karakterszínész, Marcello Mazzarella.

1922. A halálos ágyán fekve Marcel Proust, fényképeit nézegetve, az életén mereng. A valós személyeket képzeletének szülötteivel elegyíti. Fokozatosan azonban a képzelet győz a valóság fölött. Életének legfőbb értelmét munkáinak valósága jelenti, amely most a szeme előtt elevenedik meg. Könyveinek szereplői, emlékeinek megtestesítői úgy kelnek életre a világtól elzárt, Hamelin utcai bérház kicsi szobájának falán, mintha egy térhatású vetítésen lennénk. Gyerekkorának elveszett paradicsoma és életének boldog napjai váltakoznak a társasági és irodalmi élethez fűződő újabb emlékekkel. A háború drámája a párizsi társadalmi élet egy szűk csoportjának szemszögéből elemezve hatalmas és végtelen társadalmi komédiává alakul.

A szétterülő alkonyatban egy háború utáni társadalom körvonalai sejlenek fel a horizonton

 
1 990 Ft
Megtiport liliomok (1DVD)
Az amerikai Thomas McIntyre (McGeorge Robinson) a múltja elől menekül Kambodzsába.
A város varázsa és az új élet reménye rabul ejti. Hamarosan szenvedélyes szerelemre lobban egy gyönyörű, fiatal lány iránt, nem is sejtve annak féltve örzött, sötét titkait.
Az idilli románcnak egy múltbéli árny, Thomas régi barátjának váratlan felbukkanása vet véget. A férfi nem kér mást csak, hogy Thomas vezesse őt körbe az ország legsötétebb bugyraiba...
 
1 490 Ft
Megváltó szex (1DVD) (nagyon karcos példány)

Dolorest, a középkorú háziasszonyt szentként tisztelik a sivár kisvárosban. Férje pontosan ezért hagyja el, elege lesz belőle, hogy felesége mindenkivel nagylelkűen viselkedik. Ahhoz, hogy Dolores visszaszerezze férjét, rosszá kell válnia, így hát elhatározza: bűnt követ el.

Lefekszik egy kedvét vesztett férfivel, aki egyszeriben visszanyeri boldogságát. Hamarosan a városka összes boldogtalan férfija sorban áll, hogy ők is részesülhessenek Dolores áldásaiból. A „segélyben” részesített férfiak jobban kezdenek bánni feleségeikkel, és a városka lakóinak életébe lassan visszatér a boldogság. Egy nap azonban hazatér Dolores férje…

 
1 490 Ft
Méhek titkos élete, A (1DVD) (karcos lemez)

Queen Latifah (Chicago, Több a sokknál)és Dakota Fanning (Világok harca, Bújócska) áll a fenomenális szereplőgárda élén ebben „a családról, a függetlenségről és a szeretet veszélyeiről szóló, csodás filmben” (Minneapolis Star Tribune). Apja folytonos kegyetlenkedését megunva a 14 éves Lily Owens (Fanning) dadájával és barátnőjével, Rosaleennel (Jennifer Hudson – Dreamgirls) Dél-Karolinába menekül.

A néhai anyja múltja után nyomozó Lily eljut a Boatwright nővérekhez (Latifah, Alicia Keys és Sophie Okonedo), akik befogadják a szökevényeket. A kislányt váratlanul éri az őt körülvevő szeretet és gondoskodás; a család minden egyes tagjával meghitt kapcsolatba kerül, de a nyomozást nem adja fel. Végül olyasmire lel, amire nem is számított…

 
1 990 Ft
Menedékjog (1988 - Judgement In Berlin) (1DVD) (Sean Penn)

1978. augusztus 30-án a gyermekükkel utazó keletnémet házaspár játék pisztolyt használ egy kereskedelmi járat eltérítéséhez, arra kényszerítve a pilótát, hogy egy nyugatnémet amerikai bázisra vigye őket. Most bíróság előtt kell megküzdeniük szabadságukért ebben az izgalmas, igaz történeten alapuló politikai thrillerben. A Nyugat Berlinbe utazó amerikai bíró, Herbert J. Stern pedig egy összetett, precedens-nélküli ügy felett kell, hogy ítélkezzen…
Sean Penn megrázóan alakítja az ügy egyetlen szemtanúját, akinek vallomása a repülőgép eltérítőire végzetes lehet. Magával ragadó dráma, tekervényes történet nemzetközi cselszövésről.

 
1 490 Ft
Mennyország most (1DVD)

Khaled és Said, a két palesztin fiatal gyerekkoruk óta jó barátok. Ők lesznek közösségük kiválasztottjai egy izraeli merénylet végrehajtására. Miután felkészültek a feladatra, kirakják őket a határon, ahol elszakadnak egymástól. Immár különváltan kell meghozniuk a végső döntést és beteljesíteni végzetüket: bombával a testükön, mindenre elszántan felszállni a tel-avivi buszra...

Abu-Assad hihetetlen érzékenységgel közelíti meg a témát; objektíven, az ítélkezés mellőzésével mutatja be az öngyilkos merénylők utolsó napját, feltárva az okokat és az indítékokat, amelyek a terroristák döntése mögött állnak.

Az extrák között szerepel A bomba átmérője című egész estés dokumentumfilm, amelynek középpontjában Izrael történetének egyik legvéresebb terrortámadása, a 2002-ben Jeruzsálemben elkövetett merénylet áll. A filmben megszólalnak az áldozatok hozzátartozói, a merénylő rokonai. A korábban sosem látott felvételekből megtudhatjuk, hogyan próbálja megelőzni az izraeli titkosszolgálat a tragédiát, ilyen esetekben hogyan dolgoznak az orvosok és az igazságügyi szakértők.

 
1 990 Ft
  Mester és Margarita, A (3DVD) (Vlagyimir Bortko - Mihail Bulgakov) (egyik lemez kissé karcos)

Berlioz, a TÖMEGÍR elnöke egy közparkban éppen azt bizonygatja Hontalannak, a költőnek, hogy Jézus sohasem létezett, amikor egy idegen úriember ül le közéjük. Vitába bocsátkozik velük, majd megjósolja Berlioz halálát. Nem sokkal később Berliozt elüti a villamos és meghal. Hajszálpontosan úgy, ahogy az ismeretlen úr előre jelezte...

Bulgakov az orosz közélet viszonyait mutatja be, főhősét olyan értelmiségiként ábrázolva, aki a harmincas években él, mégsem vesz részt kora politikai vagy irodalmi csatáiban. A Mester és Margarita bonyolult, többféle módon értelmezhető történet, térben és időben számos dimenzión ível át: a harmincas évek Moszkvájából indulva, a bibliai Jézus-Pilátus vonalon át a szerelmi szálig.

A világirodalom egyik leghíresebb regényének filmes adaptációja végre DVD-n is megvásárolható! Az orosz filmváltozat hiteles képet nyújt a korabeli Moszkváról és valóban remek alakításokat látunk benne.

 
5 990 Ft
  Mielőtt meghaltam (1DVD) (Matthew McConaughey) (Oscar-díj)

Matthew McConaughey karrierje eddigi legjobb alakítását nyújtja ebben a felemelő és nagy hatású filmben, amely megtörtént eseményeken alapul. Ron Woodroof texasi cowboy (McConaughey) szabados élete fenekestül felfordul, amikor HIV-fertőzést diagnosztizálnak nála, és közlik vele, hogy már csak 30 napja van hátra. Woodroof mindenáron életben akar maradni, ezért törvényes és törvénytelen eszközöket bevetve alternatív gyógymódok után kutat a világ minden táján. Rayon (Jared Leto) személyében olyan szövetségesre talál, akivel korábban szóba sem állt volna. Létrehoznak egy hihetetlenül sikeres „vásárlói klubot”, maguk köré gyűjtve egy sereg, a társadalom peremére szorult embert, akikkel együtt példaértékű küzdelmet folytatnak a méltóságukért és az elfogadásukért. Jennifer Garner is feltűnik a Mielőtt meghaltam című filmben, amely „mélyen megindító. Ez a film tele van élettel!” (Peter Travers, Rolling Stone)

 
1 990 Ft
Minden vagy semmi (1DVD) (All or Nothing)

Penny, a megkeseredett pénztárosnő és Phil, a halk szavú taxis házassága az évtizedek alatt kiürült. Gyerekeik már nagyok, Rachel az öregek otthonában takarít, Rory pedig munkanélküli, leginkább a lakótelepi lakásban, a televízió előtt ülve tömi magát. A kihűlt családi fészekben akkor kezd olvadni a jég, amikor Rory hirtelen kórházba kerül. Felszínre törnek az eltemetett érzések, az eseményekbe belefolynak a szomszédok és a barátok, és egy igazi érzelmi utazás veszi kezdetét, melynek során talán újra egymásra talál a család.

Arany Pálmára jelölt alkotás a kortárs brit filmművészet egyik legfontosabb alakjától. Mike Leigh rá jellemző módon ismét szociografikus és dokumentarista filmdrámát rendezett egy dél-londoni család hosszú hétvégéjéről, amely megváltoztatja életüket.

 
1 490 Ft
Mindenáron (2012 - At Any Price) (1DVD) (Dennis Quaid)

Henry Whipple (Dennis Quaid – G.I. Joe, Holnapután) készen áll a versenyre, és nem bánja, ha fojtogatja a konkurencia. Hisz benne, hogy ha lázadó szellemű fiával, Deannel (Zac Efron – High School Musical-sorozat) együtt lát neki cégük felfuttatásának, akkor minden sikerülhet. A srácnak azonban más tervei vannak: inkább profi autóversenyző akar lenni. Mindezek tetejébe a családi vállalkozás ellen vizsgálat indul, és rá kell döbbenniük: minden összeomolhat. Apa és fia együtt néz szembe a bukás lehetőségével. És talán együtt, sikerülhet is kiküzdeniük magukat a gödörből…

 
1 490 Ft

Sorrend: