Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Szia Anyu! (1DVD) (Robert De Niro - Brian De Palma)

John Rubin vietnami veterán egy nagyon lerobbant lakást bérel ki New Yorkban. Itt állítja fel kameráját, mellyel a szemközi ház ablakait filmezi, mint valami perverz pornós. Megszállottan kukkolja az embereket és elhatározza, hogy játékfilmet készít a rögzítendő anyagból. Saját maga is alakítani próbálja a történetet, amikor megpróbálja elcsábítani a szemközti csinos nőt. Munkája során kapcsolatba kerül egy fekete mozgalommal is, akik a városi terrorizmus eszközét választják véleményük népszerűsítéséhez.
Brian De Palma (Mission Impossible, Aki legyőzte Al Caponét, A sebhelyesarcú) és a színészlegenda Robert De Niro közös filmjének egyes jelenetei már megelőlegezik De Niro egyik legnagyobb alakítását, melyet a Taxisofőrben nyújtott.

 
1 990 Ft
Sziddhártha (1DVD) (Hermann Hesse) (Etalon Film kiadás)

Hermann Hesse örökérvényű klasszikus regényéből készült Conrad ROOKS filmje. Sziddhártha (Shashi KAPOOR - Side Streets, Gulliver utazásai, Tavaszünnep, New Delhi Times) – a bráhmana – családját elhagyva nekivág, hogy választ nyerjen az élet legfontosabb kérdéseire. A Nobel díjas író műve egy megalkuvás nélküli élet története. A gyönyörű indiai helyszínek, Sven Nykvist (Ingmar Bergman operatőre) képei és a fordulatokban bővelkedő regény költői ábrázolása teszik különlegessé ezt az alkotást.

 
1 990 Ft
  Sziget, A (2006 - Osztrov) (1DVD) (Pavel Lungin) (Etalon Film kiadás)(karcos példány)

Anatolij, a fiatal katona nehéz választásra kényszerül, amikor a nácik fogságába esik: saját élete megmentése érdekében meg kell ölnie parancsnokát. E szörnyű tett után ortodox szerzetesek mentik meg és adnak neki otthont, majd Anatolijból is szerzetes lesz. A férfi még harminc évvel a szörnyű események után sem képes szabadulni a bűntudattól, pedig közben, különleges képességének hála, híres gyógyító, sokak számára valóságos szent lesz. Egy nap aztán váratlan vendég érkezik a szigetre, ahol Anatolij él...
Pavel Lungin többszörösen díjnyertes, Tarkovszkij alkotásainak hangulatát idéző filmje olyan elgondolkoztató spirituális élmény, amely rendkívüli, különleges világba repíti a nézőt.

 
1 490 Ft
  Szolgálólány meséje, A (1DVD) (The Handmaid's Tale)
A jövő Amerikája, az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság, szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyerekeit. Kate-re is ez a sors várna az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál, ha nem kapna váratlan segítséget.

 
1 990 Ft
Szólista, A (1DVD) ( nagyon karcos példány)

A szólista, ez a szenvedéllyel teli dráma a zene megváltó erejéről szól, melyben egy újságíró, Steve Lopez (a kétszeres Oscar®-jelölt Robert Downey Jr.) felfedezi, hogy Nathaniel Anthony Ayers (az Oscar®-díjas Jamie Foxx), az egykori zenei csodagyerek Los Angeles utcáin tengődik, de még mindig zenél.

Lopez elhatározza, hogy segít a hajléktalan művésznek visszatalálnia az életbe, és ezzel egy olyan különleges barátság veszi kezdetét, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

 
1 990 Ft
Szorító, A (1DVD) (Alfred Hitchcock) (felirat)

Jack Sander (Carl Brisson - A Man-szigeti ember) tehetséges, fiatal boxoló, de még sokat kell dogoznia ahhoz, hogy kinőjön a másod-harmadrangú boxmeccsek világából, és részt vehessen élete első, komoly összecsapásán. Addig is beszédes becenevet választ magának, KO Jacknek kereszteli magát, s pimasz, beképzelt stílusával igyekszik felhívni magára a figyelmet.

Felesége, Mabel (Lilian Hall-Davis - A farmer felesége) azonban türelmetlenül vágyik a sikerre, még ha az közvetett is, ezért úgy dönt, hogy elhagyja férjét, és a boldogságot az igazi bajnok, Bob Corby (Ian Hunter - Tarzan és fia, Billy, a kölyök) oldalán keresi tovább. De mint ahogy Hitchcock későbbi, feszültséggel teli filmjeiben, A szorítóban is csak akkor lobbannak be igazán a hős és a hősnő között szikrázó érzelmek, amikor egy veszélyekkel teli szituációhoz érkezünk a történetben.

A nagy összecsapás során tehát a hűtlen feleség szemtanúja lesz annak, amint új szerelme kőkemény ütések sorozatát záporozza KO Jack fejére, s Mabel rájön, hogy valójában még mindig a férjét szereti...

 
1 990 Ft
Születés, A  (1DVD) (2006) / karcos példány/
Kegyetlen idők jártak. Heródes zsarnoki uralma alatt, amikor ínség köszöntött Júdeára, és az elégedetlenség nőttön-nőtt, egy fiatal nő hite óriási próbatétel elé került.


Mária (Keisha Castle-Hughes) és József (Oscar Isaac) hosszú, gyötrelmes útra indult, hogy megszülethessen egy gyermek, akire oly sokan vártak. Ez a „varázslatos film” (Bill Zwecker, Chicago Sun Times) nagyszabású, ugyanakkor személyes hangvételű portré egy történelmi jelentőségű családról, amely „kicsik... 
1 990 Ft
Tabu (1999 - Gohatto) (1DVD) (Takeshi Kitano)

1865 tavasza, Kiotó. A Shinsengumi gárda újoncokat toboroz, akikből harcosokat nevelnek. Csupán két fiatalt vesznek fel, Tashirót és Kanót. Bekerülnek a férfiak közé, ahol szigorú szabályok és előírások uralkodnak. Ám a gárda váratlanul szóbeszéd és féltékenykedés hálójába keveredik. A lányos külsejű szamuráj, Kano vonzereje komoly zavart kelt a többiek körében.

 
1 990 Ft
  Tagadás (1DVD) (2016) (Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Tmothy Spall)
Deborah E. Lipstadt nagy sikerű regénye alapján készült a feszült és fordulatos film, amelyben olyan színészek remekelnek, mint az Oscar-díjas Rachel Weisz, a Cannes-ban díjazott Timothy Spall (Mr. Turner) és a kétszeres Oscar-jelölt Tom Wilkinson.
Lipstadt (Weisz) elismert történész, akinek bíróság előtt kell megvédenie igazát és egyúttal alátámasztania a XX. század legborzalmasabb tényeit, amikor megjelent könyve kapcsán a hírhedt holokauszttagadó, David Irving (Spall) beperli ... 
1 990 Ft
Talajfogás (1DVD) (2006)

Haley Graham, a lázadó egykori tornászlány mindig is gyűlölte a szabályokat. Amikor összetűzésbe kerül a törvénnyel, olyan büntetés vár rá, ami még a börtönnél is rosszabb: beíratják az ország legszigorúbb tornászakadémiájára, ahol a legendásan morózus Burt Vickerman készül épkézláb sportolót - és nem utolsósorban embert - faragni a kétségkívül tehetséges lányból. Haley először megpróbál ellenszegülni a reguláknak, ám idővel megtanulja, hogy barátok segítségével még szabályok betartása mellett is önmaga maradhat.

 
1 990 Ft
Tartózkodó érzelem (1DVD) (Jane Austen) (BBC)

Nyolc éve már, hogy Anne Elliot környezetének nyomására elhagyta vőlegényét, amikor Frederick Wentworth újra felbukkan az életében. Hamarosan hirtelen elkapott szempillantások, zavarbaejtő, feszült, várakozással teli pillanatok szemtanúi lehetünk.

Vajon felgyúlhat-e még a régi érzelem? Képes lesz-e a már 29 éves Anne ismét magához vonzani a valaha egy hibás döntéssel eltaszított férfit? S hogyan érez az összetört szívű férfi, aki nemcsak ugyanolyan jóképű, mint annak idején, hanem immár kellő vagyonnal is rendelkezik, s akit a környék bájos fiatal lányai egytől egyig meg akarnak hódítani.

Jane Austen Meggyőző érvek címen is megjelent regényének filmváltozatában a modern lélekrajz eszközeivel remekül ábrázolja az érzelmek hullámzását remény és kétségbeesés közt.

 
1 990 Ft
  Tavasz Rómában (1961) (1DVD) (Vivien Leigh - Warren Beatty - Tennessee Williams)

Az özvegy Karen Stone dúsgazdag és gyönyörű, színésznői sikerei azonban már csak emlékek. Egyedül él luxuslakásában, amelynek ablakai a római lépcsőkre, romantikus találkák helyszínére néznek. Várakozik, míg egy napon be nem mutatják neki a jóképű Paolót...

A Tennessee Williams kisregényéből készült filmben, amelyet a Broadway egyik nagy öregje, José Quintero rendezett, a gazdag özvegyet az Oscar-díjas Vivien Leigh, ifjú szeretőjét pedig a szintén Oscar-díjas Warren Beatty alakítja. Leigh második Oscar-díját Williams A vágy villamosáért nyerte, és az újabb Williams-adaptáció is hasonlóan erős hatású: egyszerre romantikus, sötétséggel teli, feszültségtől izzó. A főszereplők kiváló kettősét a Karen éles eszű barátnőjét megformáló Coral Browne és az Oscar-díjra jelölt Lotte Lenya erősíti tovább, aki a pénzért párokat összehozó grófnőt játssza.

 
1 990 Ft
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél...és Tavasz (1DVD) (Kim Ki-duk)

Senki sem mentes az évszakok hatalmától, azok évenkénti születési, fejlődési és hanyatlási ciklusától. Még az a két szerzetes sem, akik a hegyekkel körülvett tavacska mellett osztoznak egy remetelakon. Az évszakok változása nem csak a természetre, hanem a benne élő emberekre is erős hatást gyakorol. Felpezsdít, energiával tölt meg, sebeket gyógyít és elmélkedésre késztet.

Az öreg szerzetes vigyázó szemei előtt, egy gyermekből lassan fiatalember lesz, aki megtapasztalja az ártatlanság elvesztését, amikor a játék kegyetlenségbe torkollik... a szerelem ébredését, amikor egy nő belép zárt világukba... a féltékenység és a megszállottság gyilkos hatalmát... a megváltás árát... a tapasztalat adta felvilágosodását.

Éppúgy, ahogyan örök az évszakok váltakozása, úgy lesz a remetelak mindig a lélek otthona a jelen és az örökkévalóság között lebegve...

 
3 990 Ft
Távoli Rokon (1DVD) (Pierce Brosnan) (1998)
Egy parányi ír szigeten magányosan, közmegbecsüléstől övezve tengeti mindennapjait
Tony Egan. Egészen addig, míg a 20 éve az Egyesült Államokba távozott
húga meg nem hal, és 17 éves fia meg nem érkezik a szigetre.


A fiú, Chad bőre ugyanis sötétebb a helyi átlagnál. Az első sokkból
még aránylag könnyen magához tér Tony és a sziget többi lakója, de az
ezután következő eseményekre senki sincs felkészülve.


A fiú megismerkedik Aislinnel, a szabad szell... 
1 990 Ft
Tea Mussolinivel (1DVD) (Franco Zeffirelli) (felirat)

1934, Firenze. Délutánonként egy előkelő hölgyekből álló sokszínű társság jön össze teázgatni: Lady Hester Random (Maggie Smith), a brit nagykövet özvegye, Arabella (Judi Dench), az énekes-művész, Georgie (Lily Tomlin), a heves amerikai régész és Elsa (Cher), a pimasz és gátlástalan műgyűjtő.
A hölgykoszorúhoz tartozik Mary (Joan Plowright) is, aki egy barátja kérésére magához veszi Lucát, a fiatal fiút, aki rövid időn belül mindenki gyermekévé válik a társaságban.

Az időközben megváltozó politikai helyzet azonban súlyos változásokat hoz a szokatlan társaság életében, s a köztük felcseperedő Lucának hamarosan egy mindnyájuk szabadságát érintő kihívással kell szembesülnie.

Franco Zeffirelli rendező (Hamlet, Rómeó és Júlia) saját gyermekkori élményeit dolgozta fel a Tea Mussollinivel című megindító drámában.

 
2 990 Ft
Tejföl és lekvár (1DVD) (Kajmak in Marmelada, 2003)

Mi történhet, ha egy szlovén lány és egy bosnyák férfi egymásba szeret? Sok bonyodalom, nagy veszekedések és még nagyobb kibékülések.

Špela csak gyereket, szép lakást és mindenekelőtt egy dolgos férjet szeretne. Božo azonban csak a foci, a pornó meg a hideg sör után mutat érdeklődést. Amikor Špela-nak elege lesz, és visszaköltözik az anyjához, Božo elhatározza, hogy megváltozik. Első lépésként megkéri ivócimboráját, Goran-t, hogy találjon neki valami munkát. A haver által szerzett állások azonban vagy megalázóak, vagy nem éppen legálisak. Božo viszont mindenáron vissza akarja szerezni szerelmét, így bármire képes…

A Tejföl és lekvár egy igazi balkáni keserédes szerelmi történet, amely 2003-as bemutatásakor nagy sikert aratott Szlovéniában.

 
1 990 Ft
Teljes napfogyatkozás (1DVD) (Leonardo DiCaprio)

Artur Rimbaud az 1800-as évek egyik legismertebb és legkiemelkedőbb költője volt: zsenialitásáról ódákat zengtek, műveit imádták az emberek, ám kevesen tudják róla, hogy verseinek legjobbjait szinte gyerekként, 15 és 19 éves kora között írta. Rimbaud vidékről Párizsba szökve, kissé naiv, a végletekig romantikus ifjúként a nagyvárost járva keresi más költők társaságát és így hozza össze a sors 1871-ben kora másik irodalmi nagyságával, a megbotránkoztató életet élő Paul Verlaine-nel. A művészpáros kapcsolata rövidesen nem csupán a versek területére terjed ki, hiszen a feleségével folyamatosan kegyetlenkedő mentor, Verlaine, érzelmileg is az ujja köré csavarja a nála tehetségesebb Rimbaud-t. Kettejük viharos szerelmi viszonyát nemsokára az árulás, az erőszak, a testi- és hatalomvágy, a bujaság, a megalázás és féltékenység sötét örvénye húzza mind mélyebbre.

 
1 990 Ft
Temetésem szervezem, A (1DVD) (nagyon karcos példány)

A városiak hosszú évek óta rettegnek Felix Bush-tól (Robet Duvall – Az út, Őrült szív, A keresztapa, Apokalipszis most), pedig a férfi magányosan él erdei házában. Mégis, az emberek úgy tartják, elmondhatatlan bűnök terhelik a férfit, hidegvérrel gyilkol, sőt, még az ördöggel is szövetkezett. Felixet úgy kerüli mindenki, mintha pestises lenne, ő egy nap mégis lemegy a városba, hogy a temetkezési vállalkozóval (Bill Murray – Holdfény királyság, Elveszett jelentés, Idétlen időkig) rendezze saját temetésének ügyét. Persze nem szokásos szertartásban gondolkodik: részt kíván venni az eseményen, méghozzá élesben – vagyis minden gyászoló köteles elmesélni egy róla szóló, legendás történetet. A vállalkozó segédje (Lucas Black – Légió, Halálos iramban: Tokiói hajsza, Pengeélen) közel kerül a különc öregúrhoz. A részletek szép lassan összeállnak, feltárva egy sötét titok és egy hatalmas szerelem részleteit...

 
990 Ft
  Tenger törvénye, A (2011 - Terraferma) (1DVD) (Emanuele Crialese)

Egy eldugott, varázslatos dél-olaszországi szigeten összefonódik két asszony sorsa: mindketten szeretnének boldogabb életet biztosítani gyerekeiknek. Giulietta (Donatella Finocchiaro) igyekszik fiát, Filippót (Filippo Pucillo) a nagyvárosi életforma felé terelni, a vidéki életben csak az elmaradottságot látja. Sara (Timnit T.) fiával Afrikából menekült várandós asszony, akinek Giulietta és Filippo ad menedéket. Anya és fia kénytelen mindent kockára tenni, hogy segítsenek Sarán.
Emanuele Crialese rendező (Grazia szigete, Aranykapu) a modern társadalom visszásságaira hívja fel a figyelmet, filmjében szembeállítja a törvényt, a morált és a boldogság iránti vágyat. A csodaszép szicíliai tájakon játszódó A tenger törvénye a Velencei Filmfesztiválon három díjat, köztük a Zsűri Különdíját nyerte!

 
1 990 Ft
Térj vissza, kicsi Sheba! (1DVD) (Oscar-díj)

A sikeres színdarab alapján készült klasszikus női főszereplője, Shirley Booth
Oscar-díjat nyert nagyszerű és hiteles alakításáért.
Doc és Lola Delaney két évtizede nem tudnak és talán nem is akarnak
kikeveredni unalmas, rosszul sikerült házasságukból. Mióta Lola elvetélt,
minden figyelmét, törődését kiskutyájára, Shebára fordítja, aki néhány
hónapja elkóborolt.

Doc a feleségét okolja, amiért abba kellett hagynia az orvosi egyetemet
és nem lehetett valódi doktor. A szomorú, csalódással teli szürke hétköznapokból
évekig az alkoholba menekült, most azonban egy anonim alkoholisták klubjának
köszönhetően gyógyulófélben van.

Amikor egy csinos főiskolás lány, Marie bérel náluk szobát, a házaspár
élete újra felpezsdül. Lola úgy érzi, mintha saját gyermekkel lepte volna
meg őket a sors, és aggódva figyeli a lány minden lépését, míg Doc hosszú
évek óta először ismét találkozik a szenvedély érzésével. De Lola ebből
mit sem vesz észre.

Amikor felbukkan a színen egy udvarló, a szenvedélyek elszabadulnak, és Doc
ismét az üveg után nyúl…

 
2 990 Ft

Sorrend: