Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

Tótumfaktum (1DVD)

Bukowski önéletrajzi ihletettségű novellájának hőse, ki is lehetne más, mint egy kissé nyers, szókimondó figura. Henry, Los Angelesben bolyongva olyan alkalmi munkákból próbálja fenntartani magát, melyek nem zavarják sem szenvedélyeinek gyakorlásában – nők, pia, szerencsejáték -, sem pedig valódi hivatásában, az írásban. A szenvedélyeinek rabjaként, számtalan furcsa sorsú figurával hozza össze az élet, akik akárcsak ő, próbálnak az élet súlya alatt egyensúlyozni, ezzel szolgáltatva a megfelelő ihletet az ő írásaihoz…

 
2 990 Ft
Trainspotting 1. (1DVD)

Válaszd meg az életed. Válaszd meg a foglalkozásod. Válaszd meg a karriered. Válaszd meg a családod… a történet Mark Rentonról szól és az ő "barátairól", akik lázongók, tévelygők, tolvajok és narkósok… sehogy sem tudnak beilleszkedni az őket körülvevő társadalomba.

Az igazat megvallva nem is igyekeznek túlságosan. Megvetik, sőt elvetik minden formáját. Ez a parttalan sodródás saját önpusztításuk gyökere. Az egyedüli menekülési lehetőségük a kábítószer, amelyről úgy érzik, védőpajzsot tart föléjük. Nem veszik, nem is akarják észrevenni, hogy visszavonhatatlanul az önpusztítás ösvényére léptek.

A sors még egy utolsó lehetőséget biztosít Marknak, hogy visszaforduljon a lejtőn. Csak az a kérdés, hogy ő akarja-e kihasználni ezt az esélyt, érzi-e a lehetőséget? Igényli-e a változást? Látja-e értelmét? … Újra megválasztani a saját életét?

 
1 990 Ft
Transamerica (1DVD) /karcos/
Bree, lánykori nevén Stanley transzszexuális. Hosszú évek óta magányosan él Los Angeles-ben, és arra készül, hogy teljes értékű nővé váljon. Már csak egy hét, és az utolsó műtéten is túl lesz, férfiteste végérvényesen nőivé változhat. Ám egy váratlan telefonhívás nemcsak a műtét idejét teszi kétségessé, hanem az egész életét a feje tetejére állítja.


A New York-i rendőrségen prostitúció és drogügyek miatt letartóztatták 17 éves fiát; mivel Toby an... 
1 490 Ft
  Tudatlan  Tündérek  (1DVD) (Özpetek) (2001) (feliratos) (nagyon karcos példány)
Antonia és Massimo a középiskola óta szeretik egymást, és több mint egy évtizede élnek boldog házasságban egy elegáns, római kertvárosi villában. Massimo azonban meghal egy autóbalesetben, Antonia pedig mély gyászba zuhan és képtelen rendes kerékvágásba zökkenteni életét. Aztán megpróbál kiegyezni a veszteséggel, kezdi átvizsgálni a férfi holmijait, és közös életük emlékei után kutatva rádöbben, hogy férjének szeretője volt. A felfedezés felrázza bénultságából, és nyomozni kezd az ismeretlen ... 
4 990 Ft
  Tükör (1DVD) (Andrej Tarkovszkij) (Etalon Film kiadás) (felirat)

A film hőse a rendező, Andrej Tarkovszkij alteregója, Alekszej, aki halálos betegnek véli magát. Felesége elhagyta, gyermekével való kapcsolata talán már sosem rendeződik, s mindezek együttesen mély belső válságba sodorják. Őt magát nem látjuk, csupán halljuk, s narrációja révén mintha darabokra hulló tükör apró darabjaiként ismernénk meg álmait, emlékeit és élete azon történéseit, melyek a legjelentősebb mértékben meghatározták azt. Miközben peregnek az alkotás jelenetei, mely során Alekszej válaszokat keres saját helyzetére, népe és az emberiség különösen fontos kérdéseire, mi magunk Andrej Tarkovszkij lenyűgözően megkomponált képekkel és beállításokkal rendelkező, önéletrajzi elemekben dúskáló művészi hitvallása segítségével szembesülhetünk saját, személyes történetünk letisztult változatával.

 
2 990 Ft
  Túl a barátságon (2005 - Brokeback Mountain) (1DVD) (Ang Lee) (Oscar-díj)

Egy korai reggelen a Wyoming-beli Signal-ban Ennis del Mar (Heath Ledger) és Jack Twist (Jake Gyllenhaal) véletlenül ismerkednek meg, miközben munkára jelentkeznek Joe Aguirre-nél (Randy Quaid), egy helyi farmernél. Ettől kezdve a világ, amelybe Ennis és Jack beleszületett, és a jövő, amely még épp csak halványan felrémlett előttük, véglegesen megváltozik. A hegyek között, a szabad ég alatt bajtársias vonzódás alakul ki közöttük, amely aztán váratlanul egy sokkal mélyebb intim viszonnyá alakul át. Ennis és Jack a nyár végén - mivel munkájuk véget ér - kénytelenek lejönni a hegyekből, és elbúcsúzni egymástól. Ennis Wyomingban marad, és feleségül veszi szerelmét, Alma-t (Michelle Williams). Ezalatt Jack Texasban elnyeri a rodeó-királynő Lureen Newsome (Anne Hathaway) kegyeit. Négy év telik el. Egy nap Alma levelet hoz Ennis-nek Jack-től, aki épp útközben van Wyoming felé. Ennis türelmetlenül várja a találkozást barátjával, és mikor Jack végre megérkezik, pillanatok alatt világossá válik, hogy az eltelt idő csak még jobban megerősítette egymás iránti ragaszkodásukat.

 
1 990 Ft
Túl fiatal a halálhoz? (1DVD) (kissé karcos példány)

Amanda csonka családban nőtt fel, mostohaapja fiatalon megerőszakolja, az anyja eldobja magától. Házasságba menekül, de az is csak pár hónapig tart. Amanda találkozik a semmirekellő Billy-vel, aki sztriptíztáncra és prostitúcióra kényszeríti, rászokik a drogozásra is. Befogadja egy hivatásos katona, de vele sem marad sokáig, ezért Billy-vel bosszút forralnak. Amanda drogos állapotban gyilkosságot követ el. A kérdés: halálbüntetéssel sújtsák a még kiskorú gyilkost, vagy nem? Túl fiatal a halálhoz?

 
1 490 Ft
  Tűz martalkéka, A (1DVD) (2007) (Halle Berry) / nagyon karcos példány/
Két Oscar®-díjas sztár, Halle Berry (Szörnyek keringője), és Benicio Del Toro (Traffic) alakítják a főszerepet ebben a hatásos alkotásban!


Audrey Burkes férje, Brian egy idegen nőt próbál megvédeni annak erőszakos férjétől, ez a lovagias tett azonban az életébe kerül...


A váratlanul megözvegyült Audrey egyedül marad két gyermekével és mélységes gyászával. Kétségbeesésében meglepő lépésre szánja el magát: megkéri férje legjobb és egyben legrégebbi barátját, Jerry-t, hogy ... 
1 490 Ft
Twist Olivér (1982) (1DVD) (George C. Scott)

Az árvaház sanyarú sorsú gyermekei éheznek, ezért sorsot húznak: sajnos Twist Olivér húzza a rövidebbet, rá esik a választás, hogy a felügyelő elé állva több ételért könyörögjön, de emiatt végleg ki is penderítik.

Először egy temetkezési vállalkozó veszi magához munkaerőnek, de onnan is végleg megszökik, és étlen-szomjan indul London felé. Útján zsebtolvajok veszik pártfogásukba. Fagin, a banda főnöke megtanítja a tolvajlás mesterségére, ám rögtön az első „bevetésen” Olivér nagy bajba kerül, de a szerencse a segítségére siet: Mr. Brownlow, egy gazdag úriember veszi pártfogásába. Fagin és cimborái azonban újra felbukkannak, hogy a hirtelen úri ficsúrrá lett Olivért visszarántsák az alvilágba.

Dickens klasszikus regényének feldolgozásában az Oscar-díjas George C. Scott és Tim Curry alakítják a főszerepeket.

 
1 990 Ft
Twist Olivér (2005) (1DVD) (Roman Polanski)

Roman Polanski rendezett filmet Charles Dickens klasszikus történetéből, amelyben egy árva kisfiú zsebtolvajok bandájába kerül a 19. századi Londonban. A már kiskorában sorsára hagyott Twist Olivér (Barney Clark) egy dologházban kénytelen nyomorogni, ahol a kíméletlen Mr. Bumble még azt a kevés ételt is elcsalja a fiúktól, ami járna nekik. A kétségbeesett, ám elszánt Olivér inkább a szökést választja. Mivel magányosan és egyetlen fillér nélkül tengődik London utcáin, enged a csábításnak, és belép a gonosz Fagin (az Oscar-díjas Sir Ben Kingley) kiskorú zsebtolvajokból álló bandájába. A bűn világából a kedves Mr. Brownlow menekíti ki Olivért, ám mindez csak kezdete annak a számtalan kalandnak, amelyek végén felcsillanhat egy jobb élet reménye a sanyarú sorsú fiú számára.

 
2 990 Ft
Ügynökség, Az (1DVD)

Robert De Niro második rendezése – a Bronxi mesék után – igaz történetet mesél el a világ legbefolyásosabb titkos szervezetének, a CIA-nek a megalakulásáról.

Edward Wilson egy fiatal, céltudatos ember, aki számára a becsületesség etalon. Hazájáért, az Egyesült Államokért mindenre képes. Ambíciózus hozzáállása segíti abban, hogy munkát kapjon a frissen megalakuló OSS csoportban (a későbbi CIA). Ennek azonban megvan a maga ára. Wilson kénytelen feláldozni korábbi ábrándjait, és ami a legfontosabb, a házasságát is. Wilson a hidegháború kezdetén kap egy megbízatást, minek értelmében létre kell hozzon egy olyan szervezetet, amely az Egyesült Államok érdekeit védi külföldön.

Munkája során azonban az országot uraló hidegháborús paranoiás hangulat egyre inkább fokozódik, és az iroda falain belülre is beszivárog. Egyre furcsább gondolatai támadnak, végül már nem bízhat senkiben sem.

 
1 990 Ft
  Új barátnő, Az (1DVD) (Une nouvelle amie, 2015) (kissé karcos példány)

Míg Claire legjobb barátnője elvesztését gyászolja, egyre közelebb kerül az elhunyt nő férjéhez. Egy nap meglepő felfedezést tesz a férfivel kapcsolatban. Olyan titokra bukkan, amely megváltoztatja mindkettejük életét. A fiatal nőnek választania kell, hogy folytatja-e a különös viszonyt, vagy megszakít vele minden kapcsolatot, és ezáltal végleg elereszti elhunyt barátnőjét.

 
1 990 Ft
United 93-as, A (1DVD) (Select Video kiadás)

A United 93-as című filmben Paul Greengrass rendező azoknak az embereknek a történetét mondja el, akik 2001. szeptember 11-én a United Airlines légitársaság 93-as járatának fedélzetén utaztak. Ez volt az egyetlen gép, amelyet nem sikerült a terroristáknak eljuttatni eredeti célpontjába, mert az utasok és a személyzet összefogása meghiúsította tervüket. A gép Shanksville közelében zuhant le, és a gépen tartózkodókon kívül nem szedett több áldozatot a merénylet.

A nap eseményeit a repülőgépen tartózkodó egyszerű emberek szemével mutatja meg - köztük a személyzet, üzletemberek, feleségek, nagyszülők, diákok, akik San Francisco felé tartottak egy Boeing 757-esben. A valamivel több mint 90 perc alatt, amíg a gép a levegőben volt, a világ odalenn egy új, erőszakos korszak küszöbét lépte át.

 
1 990 Ft
  Utolsó napok (2005 - Last Days) (1DVD) (Gus Van Sant)(feliratos)

A 2005-ös Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatott AZ UTOLSÓ NAPOK című filmet Kurt Cobain viharos életének záró akkordjai ihlették. Blake (Michael Pitt, ÁLMODOZÓK) briliáns, de zaklatott zenész. A hirtelen jött sikerrel nem tud mit kezdeni, barátaira nem támaszkodhat, hiszen a pénzét jobban szeretik, mint őt magát. Az egyre erőszakosabb rajongók, menedzserek és ügynökök elől Blake egy csendes erdő magányába menekül, hogy megoldást keressen az életét felemésztő közönyre.

 
2 990 Ft
Utolsó piszkos tánc, Az  (1DVD) (2003) (Patrick Swayze)

Három visszavonult táncosnak most újra bizonyítani kell! Valaha egy társulatban táncoltak, de a társulat vezetője, Alex valóságos zsarnokként viselkedett velük és végül úgy halt meg, hogy a társaság szétszéledt és nem sikerül színpadra vinnie - egyébként zseniális - művét. Chrissa, Travis és Max néhány év múlva felkérést kapnak, hogy vegyenek részt a darabban, ami nem csak fizikai, hanem lelki megpróbáltatásokkal is jár mindhármuk számára. Ráadásul Alex zsarnoki lényét még mindig képtelenek elfeledni.

 
990 Ft
  V. Henrik (1944) (1DVD) (Laurence Olivier - William Shakespeare)

Most képzeljetek el olyan időt,
Mikor kúszó zaj és húnyó sötétség
Tölti be a világ bő boltozatját.
Az éj mocskos méhén át két sereg
Zsongása száll tábortól, táborig,
És a kijelölt őrök szinte hallják
Az átelleni őrség suttogását;
Tűz felel tűznek, s árnyában a két had
Derengni látja ellenfele arcát...

 
2 990 Ft
  V. Henrik (1989) (1DVD) (Kenneth Branagh - William Shakespeare)

V. Henrik, az újdonsült, fiatal angol király - aki trónvárományos korában a korhely Falstaff oldalán végbevitt kicsapongásaival szerzett magának kétes hírnevet - háborút indít a franciák ellen. Csodával határos módon legyőzi a túlerőben lévő ellenséget, elnyeri Katalin királykisasszony kezét, és végül a korona is méltó helyre kerül.

 
1 490 Ft
Vadkacsa, A (1983) (1DVD) (Henrik Ibsen - Liv Ullmann)

Gregers Werle, aki megcsömörlik apja hazug, képmutató életmódjától, kiutat, értelmet keres a maga számára, s ezt az értelmet egy eszményhez való ragaszkodásban véli megtalálni. Úgy érzi, hogy az emberek nem tudnak megfelelő módon élni, nem képesek olyan tiszta magasságokba emelkedni, ahol az életet új alapokon, magasztosabb régiókban, megtisztult formában élhetik tovább.

Mikor összetalálkozik régi barátjával, Hjalmar Ekdallal, elhatározza, hogy Hjalmar családját fogja eljuttatni az eszményi boldogság kapujába. Ez a "világboldogítási kór" ezúttal súlyos tragédiát hordoz magában, hiszen Hjalmar felesége, Gina, valamikor Gregers apjának a szeretője volt, s kislánya, Hedvig is ebből a kapcsolatból származik. Gregers úgy érzi, ha felnyitja Hjalmar szemét, barátja elég erős lesz ahhoz, hogy végigmenjen a megtisztulás folyamatán, s végül eljusson majd az általa eszményinek tartott állapotba.

E világmegváltó kísérlet csak tragédiával végződhet: Hedvig, aki nem érti apja hirtelen érzelemváltozását, végez magával...

 
1 490 Ft
  Vágy villamosa, A (2DVD) (extra változat) (Marlon Brando - Tennessee Williams) (Oscar-díj) (feliratos) (nagyon karcos példány)

A nézők a vágy villamosának az eredeti rendezői változatát látták volna, ha az utolsó pillanatban nem avatkozik be a cenzúra. Elia Kazan és Tennessee Williams filmjének ebben a három perccel hosszabb verziójában olyan korábban be nem mutatott jelenetek láthatók, amelyek egyebek mellett hangsúlyosabbá teszik a Blanche DuBois (Vivien Leigh) és Stanley Kowalski (Marlon Brando) közötti szexuális feszültséget, valamint Stella Kowalski (Kim Hunter) férje, Stanley iránti szenvedélyét. A kihagyhatatlan klasszikussal, amely négy Oscar-díjat és további nyolc Oscar-jelölést nyert, a filmtörténet új korszaka kezdődött.

 
1 990 Ft
Vakok földjén (1DVD)

A történet egy képzelt országban játszódik, amely feltűnően hasonlít Nagy-Britannia és az Egyesült Államok "keverékéhez". Televíziós- és filmsztárok kormányoznak, az elnök pedig a szado-mazochista Max, aki az ország pénzét ízléstelen akciófilmekre költi. Mindeközben Thorne, egy maroknyi felkelőcsapat vezetője, aki véget akar vetni ezeknek az állapotoknak, börtönben sínylődik és rendszeresen kínozzák.

 
1 990 Ft

Sorrend: