Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

  Per, A (1993 - The Trial) (1DVD) (Anthony Hopkins) (Franz Kafka)

Valaki megrágalmazza Josef K.-t. Josef egy reggelen felébred panzióbéli szobájában és a szobalány helyett idegen férfi lép be s letartóztatja. A letartóztatás Josefet nem korlátozza megszokott életvitelének folytatásában, de vizsgálatra idézik és elindul a lidérces álomszerű per...

 
1 490 Ft
Persona non grata (1DVD) (2005) (magyar feliratos)

Wiktornak, Lengyelország uruguayi nagykövetét szeretett felesége váratlan halálával fájdalmas csapás éri. Helena temetésére eljön Oroszországból régi politikus barátjuk, Oleg is, akivel húsz évvel korábban kötött barátságot, amikor ő maga is üldözött szolidaritás-aktivista volt. Barátságukat kettős gyanú árnyékolja be: Wiktor vívódik, vajon a szeretője és besugója volt-e feleségének, aki miatt Helénát többször is letartóztatták. A teljesen elmagányosodott Wiktor egyre inkább szembe kerül egykori harcostársaival, egyre idegenebbül mozog ebben a világban, amelyhez úgy érzi, nincs semmi köze. Rájön, hogy "persona non gratává" vált.

 
2 990 Ft
  Philadelphia - Az érinthetetlen (1DVD) (Kerülj szinkronba! kiadás) (Oscar-díj)

Andrew Beckett (Tom Hanks) a legjobb úton halad, hogy igazi sztárügyvéddé, majd üzlettárssá váljon Philadelphia legjobb jogászcégénél. Egy nap azonban kiderül, hogy a rettegett HIV vírust hordozza szervezete.
Ahogy vírushordozóból beteggé lesz, úgy omlik össze körülötte a látszólag biztos alapokon álló világ: állásából elbocsátják, barátai, ismerősei elfordulnak tőle. Beckett mégsem adja fel: elhatározza, hogy munkaadóit beperelve bebizonyítja, őt is ugyanolyan jogok illetik meg, mint bárki mást.

Tom Hanks Oscar-díjas alakítása mellett Jonathan Demme, A Bárányok hallgatnak Oscar-díjas rendezője jegyzi ezt az elképesztően szókimondó filmalkotást.

 
1 990 Ft
Phillips kapitány (1DVD) (fotó csak reklám)

2009-ben szomáliai kalózok foglaltak el egy fegyvertelen amerikai teherhajót. Amikor menekülniük kellett, túszul ejtették és egy mentőcsónakban magukkal vitték a hajó kapitányát.
A történet középpontjában Richard Phillips kapitány, a Maersk Alabama parancsnoka (a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks alakításában) és az őt túszul ejtő szomáliai kalózkapitány, Muse (Barkhad Abdi) áll. Mindketten súlyos döntéseket hoznak, mindketten az életüket kockáztatják, és megállíthatatlanul sodródnak végzetük felé.

 
1 990 Ft
Philomena - Határtalan szeretet (1DVD)

Stephen Frears, A királynő és a Veszedelmes viszonyok rendezőjének valóságon alapuló, felemelő története az idős ír asszonyról, Philomena Lee-ről (Judi Dench), aki a karrierje mélypontján lévő angol riporter, Martin Sixsmith segítségével (Steve Coogan) keresi tőle csaknem ötven éve elszakított gyermekét. Bár egy világ választja el őket egymástól, a generációs, vallási és intellektuális különbségeket leküzdő furcsa páros között különös barátság alakul ki a tengerentúlra is átívelő, egyszerre megható, megrázó, szívet melengető és olykor nagyon vicces utazás során.
A filmet 2013-ban négy Oscar-díjra jelölték – köztük a Legjobb film kategóriában, de jelölték az Angol Filmakadémia BAFTA-díjára és a Golden Globe-ra is.

 
2 990 Ft
Pokol konyhája, A (1DVD)

Amikor egy betörés sikertelenül alakul, egyetlen bandita marad életben, akit 5 évi börtönbüntetés vár. A férfi exbarátn&
245;je (Angelina Jolie) ráveszi új barátját, hogy ölje meg korábbi élettártsát, aki azonban képtelen eleget tenni ennek a kérésnek. Eközben a kiszabadult férfi megpróbálja rendbehozni életét, és elkezd bokszolni a korábbi nehézsúlyú bajnok tréningelésével...

 
990 Ft
  Precious - A boldogság ára (2009) (1DVD) (Lee Daniels) (Oscar-díj) /használt, karcos/

Precious Jones (a szerepéért Oscar®-díjra* jelölt Gabourey Sidibe), a zárkózott harlemi gimnazista élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja (az alakításáért többek között Oscar®- és Arany Glóbusz Díjban részesült Mo’Nique) terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is… immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat – csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan –, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele…
Ez a kőkemény, de megindító film felforgatta a világot. Hódító útját a 2009-es Sundance Filmfesztiválon kezdte, ahol a zsűri és a közönség díját egyaránt megszerezte; ezt követően három Arany Glóbusz Díjra jelölték, melyből egyet kapott meg és végül, de nem utolsósorban hat Oscar®-jelölést* érdemelt ki, melyből kettőt el is nyert.

 
1 490 Ft
Premier (1978 - Opening Night) (1DVD) (John Cassavetes)

Mesterségbeli tudását Cassavetes színházrendezőként is többször bizonyította. Filmjében az általa jól ismert teatrum világát mutatja be: Myrtle Gordonnak mindene a színház, lételeme a siker. Sem férje, sem szeretője, sem pedig gyerekei nincsenek. Egy napon szemtanúja lesz egyik csodálója, egy kislány véletlen halálának. Ez a tragikus esemény teljesen kizökkenti megszokott életéből, súlyos válság főszereplőjévé válik. Eddig a pillanatig soha nem került szembe az öregséggel, a magánnyal, a veszteséggel. A premierre ittasan érkezik, s rögtönözni kezd: játéka döbbenetes erővel sodorja magával nézőit. Cassavetes filmjeiben szinte lecsupaszítja hőseit, a lélek legapróbb rezdüléseit figyeli. A Premier főhőse, a színésznő válságának és gyógyulásának állomásait mesterien rekonstruálja, felvonultatja Myrtle lidérces hallucinációit és oldottabb pillanatait. A főszerepet Gena Rowlands, Cassavetes társa, múzsája személyesíti meg.

 
3 990 Ft
Pszichoanyu (1DVD)

Marlo (az Oscar®-díjas* Charlize Theron) várandós, kétgyermekes édesanya, akit testvére (Mark Duplass) különös ajándékkal akar meglepni: egy éjszakai dadussal. Marlo eleinte fenntartásokkal kezeli az extravagáns felajánlást, és nem veszi igénybe a szolgáltatást, de amikor az újszülött is megérkezik a házhoz, rájön, hogy minden segítségre szüksége van, és felhívja Tullyt (Mackenzie Davis). A fáradt édesanya és az energikus, különc dadus között különleges kapcsolat szövődik.
Charlize Theron lehengerlő alakítást nyújt az Oscar®-díjra jelölt** Jason Reitman filmjében, melynek forgatókönyvét az Oscar®-díjas*** Diablo Cody írta. A Pszichoanyu „nagyon vicces, szívbe markoló óda az anyasághoz” (Film Journal International).

 
2 990 Ft
  Ragyogj (1996 - Shine) (1DVD) (Geoffrey Rush) (Oscar-díj) (nagyon karcos példány)

A tehetséges ausztrál zongoraművész életéről szóló, megtörtént
események alapján készült életrajzi drámát hét Oscar-díjra jelölték - a főszerepet
alakító Geoffrey Rush a legjobb férfiszínész kategóriában haza is vihette
az arany-szobrocskát!

Rush a mentális problémákkal küszködő David Helfgott
figuráját alakítja. Davidet csodagyerekként tartották számon - zseniális
tehetsége volt a matematikához, a sakkhoz és a zongorához. Zsarnoki apja megtiltotta
fiának, hogy a maga útját járja - hiába ajánlotta fel a híres hegedűművész,
Isaac Stern, hogy taníttatja a fiút, az apa mindenképpen zongoraművészt
akart nevelni belőle.

David Londonban folytatta tanulmányait Cecil Parks
"iskolájában", ahol Rachmanyinov 3. zongoraversenyének előadása
után idegösszeomlást kapott.

Davidet sokáig kezelték - mindenki tudta, hogy a sokat
ígérő zongoraművészi karrierjének befellegzett. Hangulatváltozásai miatt senki
nem gondolta, hogy valaha még visszatérhet a koncerttermekbe - kenyerét bárzongoristaként
kereste.

Egy barátjának köszönhetően David megismerkedik Gilliannel,
aki hihetetlen odaadással és önfeláldozással segít Davidnek megtalálnia
régi önmagát...

 
5 990 Ft
Reggeli a Plútón (1DVD)

A film az 1970-es évektől követi Patrick „Cicus” Braden kalandos életét. A kis Patricket egy kisváros templomának lépcsőjén hagyják, ám Bernard atya nem tűnik túl meglepettnek, amikor a kis árvát megtalálja ajtajában. A csecsemőt a város egyik asszonyánál helyezi el, aki felneveli a gyereket.

Patrick időközben ráébred, hogy ő egy fiú testbe született lány, és ezt nem szándékozik titkolni. A katolikus iskola viszontagságai után az IRA-val kerül tudtán kívül kapcsolatba, majd maga mögött hagyva a kisvárosi életet Londonba megy, ahol transzvesztita táncosként születik újjá a hatvanas-hetvenes években.

Neil Jordan varázslatosan szellemes és könnyfakasztóan megható filmje egy csodálatos fiatalemberről mesél, aki az élet csapásaival és megpróbáltatásaival mosolyogva szembesül, szívében azzal a megrendíthetetlen hittel, hogy minden embertársában ott rejtőzik a jóság.

 
1 490 Ft
Régi város, A (1DVD) (Manchester by the Sea)

Bátyja (Kyle Chandler – Tiszta szívvel foci-sorozat) halála után Lee Chandler (Casey Affleck – Hideg nyomon) döbbenten veszi tudomásul, hogy testvére a végrendeletében őt jelölte ki unokaöccse, Patrick (Lucas Hedges – Arthur Newman világa) gyámjául. Lee – akármennyire is tart az egykori feleségével (Michelle Williams – Egy hét Marilynnel) való ismételt találkozástól és a múlt sötét árnyaitól – visszatér a városba, ahol valaha ő is élt. Az életunt férfi az energikus kamasszal kezdi el letenni egy új élet alapjait.
Kenneth Lonergan író-rendező megrázó, mégis humoros pillanatokban bővelkedő filmje 6 Oscar®-díj jelölést* gyűjtött be, a főszerepet játszó Casey Affleck lehengerlő alakításáért haza is vihette a legjobb férfi főszereplőnek járó arany szobrot.

 
2 990 Ft
Rekviem egy álomért (1DVD) (Mirax kiadás) (slimtokos)

Drogok. Felemésztik az elmét, a testet és a lelket. Ha rákattantál nincs kiszállás.
Négy élet. Négy drogfüggő. Hiába vágynak nagyszerű tettekre, megadják magukat a függőségnek.
Miközben megfigyelhetjük, hogyan vesztik el életük felett az irányítást, képet kapunk világuk legmocskosabb, legdurvább részeiről. Sokkoló és gondolatébresztő film, amit mindenkinek látnia kell, legyen drogfüggő vagy tiszta.
Fantasztikus színészi alakítások, döbbenetes őszinteség. Darren Aronofsky felkavaró remekműve.

 
2 990 Ft
Remény bajnoka, A (1DVD)

A nagy gazdasági világválság idején egy hétköznapi hõs, James J. Braddock
véghezvitt valamit, amivel sportlegendává vált. A harmincas évek elején
járunk. Sorozatos vereségei miatt Braddock profi bokszoló karrierje már lezárult,
de családja eltartása érdekében kénytelen elvállalni egy olyan mérkõzést,
ahol nem nyerhet. És megtörténik a csoda: reményektõl, álmoktól, az
önbecsülés és a szeretet erejétõl hajtva Braddock kiüti esélyes ellenfelét, s
ezzel százezrek számára válik hõssé, példaképpé. Karrierje új lendületet vesz,
ám egy nap szembekerül Max Baerrel, a nehézsúlyú bokszvilágbajnokkal, aki
már két ember halálát okozta a ringben...

A filmet Ron Howard rendezõ, Akiva Goldsman forgatókönyvíró és Brian
Grazer producer, az Egy csodálatos elme alkotói készítették, a fõszerepben
ismét Russell Crowe-val.

 
1 990 Ft
  Romper Stomper (1DVD) (Russell Crowe) (Navigátor Film kiadás)

Ausztrália, Melbourne. A jóléti társadalom számkivetettjei, a város leglepusztultabb környékén élő, és a faji tisztaságban mélyen hívő skinheadek Hando (Russell Crowe) vezetésével rettegésben tartják a vietnami bevándorlókat, akik egy napon elhatározzák, hogy az őket ért kegyetlen támadásokat nem hagyják többé megtorlás nélkül… 1992 legnagyobb ausztrál filmsikere lebilincselő és feszült társadalmi dráma, mely komor, a Mechanikus narancsot idéző látványvilágával és húsbavágó történetével a bemutatása óta eltelt bő egy évtized ellenére is mindmáig aktuális maradt. Russell Crowe pedig a filmben nyújtott átütő erejű alakításával nemcsak a nézők, hanem Hollywood figyelmét is felkeltette, és botrányai ellenére napjaink egyik legelismertebb színészévé vált.

 
1 490 Ft
Salvador (1DVD) (Salvador Puig Antich, 2006)

Spanyolország, 1973…

A Franco-rezsim utolsó óráit az ETA mellett egy MIL nevű anarcho-szindikalista csoport is megkeseríti… A hatalom orra alá borsot törve bankokat rabolnak ki, hogy abból a munkásosztály harcát pénzeljék.

Egy balul elsült akciójuk után a sebesült Salvador Puich Antichot börtönbe vetik, és egy az ETA által elkövetett merénylet bűnbakjává teszik. Családja és ügyvédei versenyt futnak az idővel az igazságért, de a vesztét érző diktatúra mindenáron kirakatpert akar rendezni, és a vád halálbüntetést kér az anarchista Salvadorra.

 
1 990 Ft
Sanghaj (1DVD) (2010) (John Cusack)
1941-ben járunk, Németország elfoglalta Európa nagy részét, Kína fontosabb városai japán megszállás alatt állnak. Egyet kivéve.
Paul Soames (John Cusack) amerikai titkos ügynök Sanghajba érkezik, hogy megkeresse legjobb barátja gyilkosát. Hamarosan azonban átláthatatlan összeesküvés-hálóban találja magát, egy japán ügynök (Ken Watanabe) pedig minden lépését követi. Soames figyelme egyre inkább egy helyi gengszterre, Anthony Lan-Tingre (Chow Yun-Fat) és feleségére, Annára (Gong Li)... 
1 990 Ft
Segítség, A (1DVD) (Intercom kiadás)

A New York Times bestseller-listáján is 1. helyezett regényt ragyogó színészek keltik új életre. Emma Stone, az Oscar-díjra jelölt* Viola Davis valamint Octavia Spencer és Bryce Dallas Howard főszereplésével izgalmas, szívderítő és lelkesítő film készült négy egymástól nagyon különböző nőről, akik a hatvanas évek elején, az USA déli vidékén lesznek barátok. Egy titokban készülő könyv hozza össze őket, mely mindannyiukat nagy veszélybe sodorja. A csípős kiszólásokkal, humorral és reménnyel teli, lenyűgöző, vadonatúj extrákkal kibővített film időtlen és univerzális történet, mely azokról a vakmerőkről szól, akik túllépnek a hétköznapokon, hogy megváltoztassanak valamit… talán az egész világot.

 
2 990 Ft
Semmit magamról (1DVD)
Egy fiatal nő (Lotte Verbeek), aki mindent – múltat, lakást, családot – hátrahagyott, és egy magányosan élő, idősebb férfi (Stephen Rea) üzletet kötnek: a nő a ház körüli munkáért cserébe élelmet kap. Csak egy kikötésük van: semmilyen szinten nem avathatják vagy engedhetik be a másikat magánéletükbe. Vajon képesek tartani magukat az ígérethez?
 
1 490 Ft
  Senki bolondja (1994 - Nobody's Fool) (1DVD) (Paul Newman)

Sully mogorva fickó. Élete nagy részét sörivással és szivarozással töltötte, meg azzal, hogy igyekezett kibújni minden felelősség alól. Sosem akart felnőni, és most, mint derült égből a villám, nemcsak a fia jelenik meg, hanem még egy unoka is jön vele. Sully nem ér rá erre: szeretne nyugodtan pókerezni, iszogatni a barátjával és elcsábítani a barátja feleségét. De aztán rájön, hogy muszáj tudomást vennie a jövevényekről. Aztán arra is rájön, hogy ez nem is baj. Sőt, jó. Sőt, már nem tudna nélkülük élni.

 
990 Ft

Sorrend: