Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

thriller


Sorrend:

Hátsó ablak (1954) (1DVD) (Alfred Hitchcock) (szinkron)

Egy profi fotós törött lábbal, derékig gipszben ül otthonában - egyetlen szórakozása, hogy a szemközti házban lakók életét figyelje az ablakon keresztül. Egy napon gyilkosság szemtanúja lesz - legalábbis ő ezt gondolja...

A Cornell Woolrich 1942-es kisregényén alapuló Hátsó ablak kiérdemelte Alfred Hitchcock negyedik Legjobb Rendező Oscar-díj® jelölését, és ma ez az egyik leglátványosabb feszültség-filmje - annak ellenére, hogy egyetlen műteremben készült (a Paramount 18-as termében).

Ironikus, de Hitchcock egyik korábbi filmje, A kötél is tartalmazta az egy-díszletes trükköt (egy Manhattan-i apartman) és ez az 1948-as film a rendező nagymester egyik emlékezetes kudarcaként lett elkönyvelve. Hitchcock nem futamodott meg, hanem megpróbálta még egyszer A hátsó ablakban, és visszahozta A kötél főszereplőjét, James Stewart-ot, hogy vezesse az új produkciót.

Hitchcock egy ideig fontolgatta, hogy a filmet Greenvich Village-ben forgatja le, aztán úgy döntött, hogy inkább felépíti a szükséges díszletet a Paramount műtermeiben. A megfelelő Lower Manhattan légkör megteremtése érdekében Hitchcock 4 fényképészt küldött Greenvich Village-be, hogy minden szögből, mindenféle időjárási és fényviszonyok között fényképezzék le a várost.

A Paramount-nál 50 férfi két hónapon keresztül dolgozott, hogy megépítse a 75 ezer dolláros díszletet, ami egymásnak háttal álló lakóépületekből állt. Stewart lakásán kívül számos egyéb lakás (melyekre Stewart ablakából rá lehetett látni) is szerepelt, mivel berendezték őket, hogy tükrözzék a bennük lakók egyéniségét.

A különböző jelenetek megvilágítása is gondot okozott, különösképpen annál a felvételnél, mikor Stewart a háttérben áll, és a kamera az udvar túloldalán lévő lakásban zajló cselekményre fókuszál. Az egyik jelentnél a Paramount-nak be kellett vetnie az összes használaton kívüli világítást a Columbia-tól és az MGM-től kölcsön vett lámpák mellett.

Végül sikerült a megfelelő mennyiségű fényt beszerezni, de a forróság a műteremben elviselhetetlen volt. - A felvétel közepén a nagy hő hirtelen beindította az öntözőrendszert, - emlékszik vissza Stewart - és nem csak a stúdió egy részén, hanem az összes színpadon, és most nem kis vízsugarakról beszélünk, hanem vízáradatról.

Minden tevékenység félbeszakadt, ahogy a műterem vizes sötétségbe borult, ám ez nem zavarta Hitchcock-ot. Stewart elmondása szerint: - Csak ült, majd szólt az asszisztensének, hogy kapcsoltassa ki az öntözőfejeket, és szóljon neki, ha elállt az eső, de addig is hozzon neki egy esernyőt.

Hitchcock élénken érdeklődött a gyártás minden része iránt - még a jelmezek iránt is. Mikor az egyik jelentben Kelly-n egyetlen hálóing van, Hitchcock végigmustrálta a színésznőt a felvétel előtt, majd magához hívta Edith Head jelmeztervezőt. - A keblek nem jók, - mondta Head-nek. - Be kell valamit tennünk oda.

Head az öltözőben elmondta Kelly-nek, hogy Hitchcock műmelleket akar vele betetetni. Kelly szerint az viszont meglátszana a felvételen, ezért a két nő elkezdte átalakítani magát a hálóinget. - Mikor kisétáltam a díszletre,- vallotta be később Kelly, - Hitchcock azt mondta: Látja mekkora a különbség?

A Hátsó ablak hatalmas siker lett: az egymillió dolláros filmet 1954 augusztusában mutatták be, és 1956 májusára már 10 millió dollárt hozott a konyhára, továbbá 4 Oscar-díj® jelölést is bekaszált: Legjobb rendező, Legjobb forgatókönyv, Legjobb operatőr és Legjobb hang. A film újra játszása a mozikban is hatalmas kasszasiker volt.

 
3 990 Ft
  Hátsó ablak (1998) (1DVD) (remake) (Christopher Reeve) (kissé karcos példány)

Balesetben súlyosan megsérül Jason. A tehetséges építész tolószékbe kényszerül. Géppel lélegzik, végtagjait nem tudja használni. Lakása alapos átalakításra szorul. Claudia, a munkatársa segít neki. Ettől kezdve nincs más szórakozása, mint az ablakból a szomszédok életét figyelni. Ebben cinkosa az ápolója, Antonio és Leila, valamint Claudia. Egy nap gyilkosság tanúja lesz. A szobrász, Julian Thorpe elteszi láb alól a feleségét, és attól kezdve nincs nyugalma.

 
1 490 Ft
  Hetedik (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás) (fotó csak reklám)

A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség.

A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Somerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk...

 
3 990 Ft
Hibátlan előadás (1DVD)

Tom Selznick (Elijah Wood), generációjának legtehetségesebb zongoristája, felhagy a nyilvános fellépésekkel, miután színpadi lámpaláza elhatalmasodik rajta. Évekkel a katasztrofális előadás után végre újra közönség elé lép Chicagóban. A teltházas teremben, a nézők kereszttűzében Tom egy üzenetet talál a zongorán: „Egy félreütött hang és meghalsz.” Nem állhat fel a zongora mellől, de ki kell derítenie a névtelen zsaroló indítékát, anélkül, hogy ezt bárki észrevenné a nézőtéren.

 
1 990 Ft
  Hideg fejjel (2007 - Straightheads) (1DVD) (Gillian Anderson) (használt példány)

Alice és Adam között csak úgy szikrázik a levegő, amikor együtt indulnak el egy káprázatosnak ígérkező partira. Ám a kaland, amely szenvedélyes éjszakának indul, végül rémálomba fullad.

A párost útközben ismeretlen fegyveresek tartóztatják fel, a férfit súlyosan bántalmazzák, a nőt pedig többen is megerőszakolják.

A traumát sem Alice, sem Adam nem képes feldolgozni, és amikor kiderül, hogy a rendőrség tehetetlen, elhatározzák, hogy saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást. Könyörtelen vérfürdő veszi kezdetét, amelynek során egy különös indíték is felszínre kerül...

 
1 490 Ft
Hideg nyomon (1DVD) (Intercom kiadás) (fotó csak reklám)

Ben Affleck rendezői debütálásában a Titokzatos folyó írójának regényét adaptálta.

A helyszín Dorchester, Boston legveszélyesebb negyede. Innen tűnik el minden nyom nélkül a négyéves Amanda McCready, akit a rendőrség napokig hiába keres. A kislány elkeseredett nagyszülei két helyi magánnyomozót bíznak meg azzal, hogy megkeressék Amandát.
A detektívek jól ismerik a környéket, tudják, hogy ez a drogosok Paradicsoma – vagy inkább Pokla – és azzal is tisztában vannak, hogy az eltűnt gyermek édesanyja is drogfüggő...

Miközben az eset felforgatja egész eddigi életüket, egyre jobban elmerülnek Boston alvilágában, és amikor a sajtó is felkapja az ügyet, a két magánnyomozó rájön, hogy egyedül már nem tudnak megbirkózni az egyre súlyosabb teherrel. Egy nagymenő detektív és a helyi rendőrkapitány is bekapcsolódik a nyomozásba, amelynek során borzalmas titokra derül fény...

 
1 990 Ft
  Hidegvérrel (1996) (1DVD) (remake) (Eric Roberts - Sam Neill - Truman Capote)

A Truman Capote nagysikerű dokumentumregényéből készült film egy 1959 novemberében történt megdöbbentô gyilkosság teljes rekonstrukciója. Egy Kansas City melletti farmon, két fiatal srác lemészárolt egy négytagú családot. A börtönből frissen szabadult bűnözôk, Dick és Perry betörnek a köztiszteletben álló és virágzó gazdaságot vezetô farmer otthonába, mert tuti tippjük van, hogy széfjében milliókat őrizget. Mivel „biztosra akarnak menni“, nem hagynak tanúkat. A film a lopás tervének megszületésétől a gyilkosságokon keresztül a törvény bosszújáig, lépésről lépésre végigköveti a két bűnöző útját, egyúttal megpróbál magyarázatot adni a két fiú érthetetlen tettére.

 
990 Ft
Hipnotizőr, A (1DVD) (Lasse Hallström)

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül.
Az izgalmas skandináv krimi Lars Kepler bestseller regénye alapján készült Lasse Hallström (Az élet ízei, Csokoládé, Árvák hercege) rendezésében.

 
1 990 Ft
Hívás, A (2013 - The Call) (1DVD) (Halle Berry)

Caseyt (Abigail Breslin - A család kicsi kincse, Zombieland) egy bevásárlóközpont parkolójából rabolják el. Segélykérő telefonhívása a tapasztalt operátorhoz, Jordanhez (Halle Berry - Felhőatlasz, X-Men: Az ellenállás vége) fut be. A lány megmentésére forró nyomon indult nyomozást nehezíti, hogy Casey eldobható telefonjának pozícióját nem tudják bemérni, valamint, hogy elrablója (Michael Eklund - Watchmen - Az őrzők, 88 perc) a rendőrséget félrevezetve többször is autót cserél. Terve azonban nem tökéletes és sikerül beazonosítani személyét. Mivel nyilvántartott lakcímén már nem áll ház, a rendőrség a gyanúsnak vélt szomszédos házat rohanja le, eredménytelenül. Jordant nem hagyja nyugodni a helyzet és maga is a helyszínre megy. Mialatt a szomszédos házban kutat nyomok után egy, a telefonhívásokból ismerős zajra lesz figyelmes. A hang forrását követve egy csapóajtóra bukkan...

 
1 990 Ft
  Holcroft Szövetség, A (1985) (1DVD) (Michael Caine) (Robert Ludlum)

Noel Holcroft (Michael Caine), fiatal építési vállalkozó életét egy különös telefonívás egyik napról a másikra gyökeresen megváltoztatja. Közlik vele, hogy ő lesz a feje egy elképesztően nagy összeggel gazdálkodó, jótékony célú alapítványnak. A pénz története igen kalandos: három náci vezető hozta létre a II. világháború vége felé az alapot egy svájci bankban, hogy jóvátegyék háborús bűneiket. Az ifjú Holcroft először nagy lelkesedéssel szövögeti jótékonysági terveit, de rá kell döbbennie, hogy a hatalmas pénzösszegért sokan akár vérontásra is képesek. Saját élete is veszélyben forog és hogy megvédje magát és a pénzt, kénytelen maga is fegyvert használni.

 
1 990 Ft
Holló, A (2012 - The Raven) (1DVD) (John Cusack)

Amikor egy anyát és lányát brutálisan meggyilkolnak a 19. századi Baltimore-ban, Emmett Fields (Luke Evans) nyomozó megrázó felfedezést tesz: a gyilkosság döbbenetes hasonlóságot mutat egy a helyi újságban publikáló író, Edgar Allan Poe (John Cusack) írásaival. Miután a következő rettenetes gyilkosságot is a népszerű író egyik története ihlette, a rendőrség megkérdőjelezi Poe ártatlanságát. Felismerik, hogy egy olyan sorozatgyilkos áll a véres tombolás hátterében, aki az író művei alapján követi el a gyilkosságokat, ezért Fields segítségét kérik a gazfickó megállításában. A tét azonban tovább nő, amikor Poe egy közeli ismerőse tűnik a következő áldozatnak, ezért a saját kezébe veszi az ügyet, mielőtt még túl késő lenne…

 
2 990 Ft
  Holtodiglan (2014 - Gone Girl) (1DVD) (David Fincher - Ben Affleck) (digipack) (Intercom kiadás)

Házasság? Halálos lehet. Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

 
3 990 Ft
  Húzós éjszaka az El Royale-ban (1DVD) (Bad Times at the El Royale, 2018)

Hét titkokkal teli idegen találkozik a Tahoe-tó melletti El Royale-ban, a sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol.
Drew Goddard (Ház az erdő mélyén) izgalmas, fordulatokkal teli, humort sem nélkülöző új filmjében olyan fantasztikus színészek alakítják a főszerepeket, mint Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm és Chris Hemsworth.

 
1 990 Ft
  Idegenek a vonaton (2DVD) (extra változat) (Alfred Hitchcock) (felirat)

Két egymástól gyökeresen eltérő személyiségű férfi egy kupéban utazik. A hosszú
vonatút során van idejük megtárgyalni ezt-azt. Kifogyva az általános témákból,
lassan a magánéletre terelődik a szó... és kiderül, hogy mindketten könnyebben
boldogulnának, ha eltűnne életükből egy-egy kulcsfigura.
Guy Haines a feleségétől szeretne megszabadulni, Bruno Anthony
sorsát pedig apja nehezíti meg. Guy megdöbbenve hallgatja utastársa elmélkedését
arról, milyen tökéletes bűntény lenne, ha kölcsönösen eltennék láb alól azt,
aki a másiknak útjában áll. Korábban soha nem találkoztak, nem kapcsolja össze
őket semmi, nincs indokuk sem arra, hogy megöljék az áldozatot, a rendőrség
tehát soha nem akadna a gyilkos nyomára...

Guy döbbenete rettegéssé változik, amikor nem sokkal később Bruno
valóban elvégzi a feladat rá eső részét - megöli Guy feleségét - és azt
várja, hogy végre Guy is lépjen...

 
2 990 Ft
  Ígéret megszállottja, Az (1DVD) (Friedrich Dürrenmatt) (karcos példány)

Nyugdíjba vonulásának napján a nevadai gyilkossági nyomozó,
Jerry Black még utoljára elücsörög az irodájában, mielőtt jó képet vágna
a tiszteletére rendezett meglepetés-partin. Aztán tényleg meghatódik, s örömmel
fogadja kollégái bőkezű ajándékát: egy repülőjegyet Mexikóba, ahol mindig szívesen
horgászott volna.

De amikor a hófödte hegyekben megtalálják egy nyolcéves kislány
holttestét, a visszavonuló félben lévő nyomozó nem állja meg, hogy oda ne menjen
a helyszínre. Felajánlja szakértelmét a nyomozóknak, és magára vállalja, hogy
közli a borzasztó hírt az áldozat szüleivel.

A gyászoló anya tudni akarja, ki ölte meg a kislányát. Jerryt
megrendíti a tragikus eset, a szülők szenvedése, ráadásul nem tudja, mit kezdjen
magával, ha kilép a rendőrség kötelékéből, ezért megesküszik rá, hogy megtalálja
a gyilkost.

Amikor egy ambiciózus fiatal zsaru, Stan Krolak kicsikarja
a beismerő vallomást a meglehetősen primitív Tobyból, aki azonban öngyilkos
lesz, az esetet lezárják.... de Jerry számára az ügy nem ér véget. Bár
főnökei meglehetősen szkeptikusak, ő tovább keresi az igazi gyilkost. De meddig
mehet el, hogy betartsa ígéretét? És milyen árat kell fizetnie érte?

 
1 490 Ft
  Információvadász, Az (2005 - Crusader) (1DVD) (Andrew McCarthy)

A távközlésben a legnagyobb kincs az információ. Hank Robinson (Andrew McCarthy – St. Elmo tüze), a kis televíziós társaság alkalmazásában álló riporter ezzel nagyon is tisztában van. Így nem meglepő, hogy ha a szükség úgy hozza, akár erkölcstelen eszközöktől sem riad vissza, csak hogy elsőként jusson hozzá a számára fontos hírhez.

Úgy tűnik, most végre ölébe hullott a nagy fogás, egy besúgótól ugyanis olyan füleshez jut, amely alapjaiban rengetheti meg a telekommunikáció világát. Erre az információra természetesen nagyon sok befolyásos ember pályázik, és Robinson hamarosan egy olyan szövevényes összeesküvés közepén találja magát, amelyben senki sem az, aminek látszik.

 
1 990 Ft
Intacto (1DVD)

Négy ember története kapcsolódik össze ebben az izgalmas filmben. Mindannyian
rájönnek, hogy a szerencse fontos szerepet játszik életükben, ezért a legmerészebb
játékokban való részvételre is hajlandóak. Az életveszélyes játékokat azonban
csak egyikük élheti túl épségben.

A játékosok: Tomás, a fiatal tolvaj, aki egyedül él túl egy repülőgép-szerencsétlenséget;
Federico, aki szerencsésen menekül meg a pusztító földrengés elöl; Sam,
aki túlélte a második világháború borzalmait; és Sara, a rendőrnő, akinek
egy frontális ütközésben egész családja meghal, így semmi veszítenivalója nincs…

 
1 990 Ft
Ismeretlen férfi (1DVD)

Az Elrabolva és A szupercsapat sztárja ismét akcióba lendül – méghozzá elemi erővel! Liam Neeson dr. Martin Harrist alakítja, akit autóbaleset ér Berlinben. Amikor magához tér, felesége (January Jones) nem ismeri fel, egy másik férfi (Aidan Quinn) pedig azt állítja, hogy ő dr. Harris. A rendőrség nem hisz a minden irat nélkül maradt Harrisnek, titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá, ő azonban egy csinos bevándorló (Diane Kruger) segítségével hozzálát, hogy akár saját épelméjűségét és önmagát is megkérdőjelezve kinyomozza, hogy mi történt, és ki is ő valójában. Az igazság azonban meghökkentőbb, mint hitte volna, kiderítéséhez pedig nem várt kalandokon és megpróbáltatásokon kell keresztülmennie...

 
990 Ft
Isten haragja (2001 - Frailty) (1DVD) (Bill Paxton)

Több évtized telik el, mire hosszú vívódást követően Fenton Meiks (Matthew McConaughey) feljelenti az FBI-nál testvérét, aki szerinte nem más, mint a magát Isten Kezének nevező sorozatgyilkos. Amikor még mindketten gyermekek voltak, látomások hatására egyre kiszámíthatatlanabb apjuk (Bill Paxton) elhatározta, hogy megszabadítja a démonoktól a világot, amelyek hétköznapi embereket szálltak meg. Fenton próbált ellenszegülni a fejszét ragadó, elvakultan vallásos férfinak, aki öccse, Adam szemében viszont már-már hős volt.
Az Isten haragja főszerepében az ezúttal nem romantikus oldalát mutató Matthew McConaughey (Bolondok aranya, 2020: A tűz birodalma, U-571), valamint Bill Paxton (Titanic, Twister, Apollo 13) látható, aki ezzel a sötét, vérfagyasztóan izgalmas és az utolsó percekig fordulatos filmmel mutatkozott be rendezőként.

 
1 990 Ft
Ítélet eladó, Az (1DVD)

A nálunk is népszerű bestseller-író, John Grisham könyvei alapján készült
filmek egytől egyig a filmtörténet legjobb bírósági thrillerei között találhatók,
A cégtől kezdve, A Pelikán ügyiraton és Az ügyfél-en át
egészen a Ha ölni kell című filmig. Az ítélet eladó a legújabb
Grisham-adaptáció, a hagyományokhoz híven ismét sztárszereposztásban!

Az esküdtek névtelenek, előítéletmentesek, pártatlanok. De ebben az ügyben túl
nagy a tét: több millió dollár forog kockán.

A 12 igazságra esküdött férfi és nő között ott rejtőzik valaki, aki már most
biztosan tudja, mi lesz a testület végső döntése: egy, a külvilágban működő
gyönyörű nő segítségével ő fogja eldöntetni az ítéletet.

Kinn a tárgyalóteremben jogászok csatáznak: mind úgy érzik, a karrierjük függ
ettől az ügytől. Egy fegyvergyár vezetői megmakacsolják magukat, és semmi sem
drága nekik, hogy ne kelljen fizetniük. Egy gyászoló család igazságot akar.
A névtelen esküdt viszont akcióba lép - a kapzsiság és romlottság, hazugság
és árulás útvesztőjében egyedül saját, titkos célja érdekli: és semmilyen eszköztől
nem riad vissza, hogy odavezesse az esküdteket.

 
1 990 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés