Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >romantikus / dráma

Sorrend:

Örök visszatérés (1DVD)

A gazdag Marc egy régi várban él unokaöccsével, akire úgy tekint, mintha saját fia lenne. Patrice igyekszik bácsikájának hozzá illő feleséget keresni. Gertrude, Marc sógornője is a várban lakik férjével és fiával együtt. A család nyugtalanul figyeli Patrice ármánykodását. Ha sikerülne megházasítania nagybácsikáját, akkor az örökséget az új feleség kapná. Patric jóvoltából Marc megismeri Nataliet. Miután elhatározzák, hogy összeházasodnak, a családban kitör az ellentét.

Trisztán és Izolda ősi története elevenedik meg modern változatban. Cocteau személyes mitológiájának barokk gazdagságával kiegészítve. A régi téma megőrizte frissességét, ragyogó képek sora követi egymást, s ezernyi szív dobogott az "ideális párért". 1943, a film bemutatójának esztendeje, Madeleien Sologne és Jean Marais éve volt. Jean Cocteau forgatókönyve és Georges Auric zenéje nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy e filmet örök érvényű klasszikussá emelje. "A legendák a nagy regények visszatérnek, megismétlődnek, és hőseik nem is sejtik, hogy nagy elődeik sorsát élik újra." Jean Cocteau

 
2 990 Ft
Őrült szív (1DVD) (Jeff Bridges) (Oscar-díj)

A számos díjjal elismert Jeff Bridges élete egyik legnagyszerűbb alakítását nyújtja a Crazy Heart – Ôrült szívben, ami egy country zenész önromboló, kemény életét mutatja be – egész a révbe érésig. Bad Blake iszik és mindenben benne van, ami árthat neki vagy a karrierjének, de találkozik egy újságírónővel (Maggie Gyllenhaal), aki talán segít, hogy megváltoztassa reménytelenül elfuserált életét. De öntörvényűsége és alkalmazkodásra képtelen, őrült szíve elveheti tőle a visszatérés utolsó esélyét is.

 
2 490 Ft
  Öt könnyű darab (1DVD) (Jack Nicholson) (fotó csak reklám)

Az addig ismeretlen Jack Nicholsont a Szelíd motorosok tette
sztárrá. Ezt követően barátja, Bob Rafelson rendező testre szabott szerepet
kínált számára az Öt könnyű darab főszerepével. A siker nem maradt el:
1970-ben Oscar®- díjra jelölték a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Robert Dupea zenészértelmiségi családból származik. Briliáns zongorista
tehetségként tartják számon, ám ő hátat fordít családjának és kispolgári karrierjének.
Alkalmi munkákból él, barátnőit úgy váltogatja, mint más az ingeit. Eltemette
magában a gyengéd érzelmeket, hirtelen haragú, mogorva férfi lett belőle.

Éppen olajfúró munkásként dolgozik, mikor értesül édesapja halálos betegségéről.
Hazatérve találkozik zongoratanár testvérének tehetséges tanítványával, Catherine-nel.
Beleszeret a finom lelkű nőbe, és hatására megkérdőjelezi egész addigi életét.

Nemcsak Nicholsont, a filmet is Oscar®-díjra jelölték, és KAREN BLACK
alakításával elnyerte a New York-i Filmkritikusok díját.

 
3 990 Ft
Öveket becsatolni! (1DVD) (Ferzan Özpetek)

Elenát és Antoniót finoman fogalmazva sem teremtette egymásnak a világegyetem. Személyiségük és világlátásuk gyökeres ellentéte a másikének, életüket teljesen máshogy élik. Egy valami azonban mégis összeköti őket: odavannak egymásért. És bármennyire próbálnak ennek ellenállni, egyre nehezebb megküzdeniük a vonzalmukkal. Nemcsak különbségeik miatt küzdenek érzéseik ellen, hanem mert Elena Giorgio-val, Antonio pedig Elena legjobb barátnőjével, Silviával alkot egy párt. De vajon ez elég ok, hogy távol tartsák magukat egymástól? Ferzan Özpetek, hőseit ezúttal azonban nemcsak az egymásra találás nehézségeivel szembesíti, hanem annál jóval nagyobb akadályt is gördít boldogulásuk elé. Hiába talál egymásra Elena és Antonio, a lány komoly és súlyos betegségével kell szembenézniük.

 
1 990 Ft
P.S. I Love You (1DVD)

A gyönyörű Holly Kennedy-nek (Hillary Swank) nem is lehetne boldogabb élete: nagy szerelméhez, a szenvedélyes Gerry-hez (Gerard Butler) ment feleségül, aki bármikor képes mosolyt csalni az arcára. Így mikor a férfi betegségben meghal, Holly összeomlik és ő sem akar tovább élni. Csak egyvalaki tudná felrázni fásultságából, de ő már nincs az élők sorában. Senki sem ismeri jobban Holly vágyait és álmait, mint Gerry. Még szerencse, hogy volt egy terve, mielőtt elment.

Halála előtt Gerry számos levelet írt Holly-nak, melyek segítségével talán a nő nem csupán gyászán lesz úrrá, de ismét felfedezheti önmagát. Az első üzenet Holly harmincadik születésnapján érkezik egy torta és – a nő legnagyobb megrökönyödésére – egy magnókazetta formájában, melyen Gerry szól hozzá. A férfi arra kéri őt, hogy mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban mind újabb és újabb üzenetek jönnek Gerry-től, méghozzá a lehető legmeglepőbb formában, és mindegyik egy-egy új kalandra buzdítja Holly-t. Az üzeneteket mindig ugyanaz a mondat zárja: „P.S. I Love You” („Utóirat: szeretlek.”)

Holly anyja (Kathy Bates) és legjobb barátai, Denise (Lisa Kudrow) és Sharon (Gina Gershon) egyre jobban félnek attól, hogy Gerry levelei a múlthoz láncolják a nőt, az igazság viszont az, hogy minden egyes levél a felfedezésre váró jövőre irányítja Holly tekintetét.

Gerry szavait követve Holly izgalmas és gyakorta vidám felfedezőútra indul ebben a lélekemelő filmben, amely megható mesét sző a barátságról és a házasságról, valamint a szerelem erejéről, amely a halálból is képes új életet kovácsolni.

 
1 490 Ft
Pár lépés a Mennyország (1DVD) (felirat)

Egy álmodozó fiatal katona nem sokkal azután, hogy hazaérkezett a világháborúból, találkozik egy gyönyörű mexikói lánnyal, Victoriával. Vállalja, hogy Victoria apjának azt hazudják, nemrég összeházasodtak és ő a lány születendő gyermekének apja...

A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. El akarták játszani, hogy szeretik egymást, de valójában a tűzzel játszottak. Aztán jött a szüret ideje, és minden, ami addig valóságnak tűnt, az varázslattá változik!

Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tűnik, és lassan rá kell döbbenniük a fiataloknak, hogy immár el sem tudják képzelni egymás nélkül az életet. Pedig lehet, hogy közeleg a nap, amikor búcsúzniuk kell...

 
1 990 Ft
Pár lépés a Mennyország (1DVD) (szinkron)

Egy álmodozó fiatal katona nem sokkal azután, hogy hazaérkezett a világháborúból, találkozik egy gyönyörű mexikói lánnyal, Victoriával. Vállalja, hogy Victoria apjának azt hazudják, nemrég összeházasodtak és ő a lány születendő gyermekének apja...

A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. El akarták játszani, hogy szeretik egymást, de valójában a tűzzel játszottak. Aztán jött a szüret ideje, és minden, ami addig valóságnak tűnt, az varázslattá változik!

Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tűnik, és lassan rá kell döbbenniük a fiataloknak, hogy immár el sem tudják képzelni egymás nélkül az életet. Pedig lehet, hogy közeleg a nap, amikor búcsúzniuk kell...

 
2 990 Ft
  Paris (2008) (1DVD) (Cédric Klapisch) (kissé karcos példány)

A történet egy Párizsban élő beteg férfiről szól, aki halálát várja. Állapota teljesen új és eddig ismeretlen szemszögből láttatja vele a világot, minden, amiben idáig hitt, most átértékelődik benne. Miközben éppen a halállal néz szembe, az élet igazi értékeit véli felfedezni, mások életét szemléli, és Párizs városának hiánytalan egészét. A piaci árusok, egy pék, egy szociális munkás, egy táncos, egy építész, egy hajléktalan, egy egyetemi professzor, egy manöken, egy kameruni bevándorló… Ezek az embertípusok teszik egésszé a képet, mind a városban, mind a filmben egységre lelnek.

 
1 490 Ft
Pillangó úrfi (1DVD) (1993) (Jeremy Irons)
A sikeres és elismert színdarab három Tony®-díjat nyert a Broadwayn. A kémkedési per, amely David Henry Hwang nagy hatású művét ihlette, az egész világon szenzációt keltett hihetetlen leleplezéseivel. Pillangó úrfi most ismét szárnyal David Cronenberg rendező (Erőszakos múlt, Eastern Promises – Gyilkos ígéretek) provokatív filmjében.


A francia diplomata, Rene Gallimard (az Oscar®-díjas Jeremy Irons) és a pekingi operacsillag, Song Liling (John Lone) képzeletbeli t... 
2 990 Ft
  Pippa Lee négy élete (1DVD)(2009) (Keanu Reeves, Julianne Moore) / nagyon karcos példány/
A középkorú, ám még mindig gyönyörű Pippa Lee (Robin Wright Penn – Forrest Gump) odaadó felesége nála harminc évvel idősebb férjének (Alan Arkin – A család kicsi kincse), két felnőtt gyermek édesanyja és nagyra becsült barát. Csakhogy mikor férjével maguk mögött hagyják mozgalmas New York-i életüket, hogy az öregségtől és leépüléstől tartó férfi nyugalomba vonuljon, Pippa riadtan tapasztalja, hogy egyre kevésbé érzi magáénak addigi kedves és simulékony személyiségét. Ez nem is csoda: fiatal l... 
1 490 Ft
Provence-i fűszeres, A (1DVD)

A harmincas évei elején járó Antoine sok idő után, apja betegségének hírére tér vissza Provence-i szülőfalujába, ahol kénytelen-kelletlen átveszi az öreg üzletét, ami egy lakókocsiba épített mozgó élelmiszerboltot és azzal állandó tanyáról-tanyára való vándorlást jelent. A nagyvárosban eltöltött évek után a falusi élet örömeit lassan felfedező férfi mogorvaságát a mellé sodródó életvidám Claire oldja, akinek gyönyörű mosolya nemcsak a vevőket csalogatja vissza, de a szerelem ígéretét is magában hordozza.

 
2 990 Ft
  Pusztaház örökösei (2DVD) (BBC) (nagyon karcos példány)

Charles Dickens (1812-1870) a Viktoriánus-kor egyik legnagyobb írója, ízig-vérig angol, ő teremtette meg London legendáját. Neki köszönhető az is, hogy megismertette az olvasóval a romantikusan ábrázolt emberi nyomort.

Egyik kevésbé ismert műve az Örökösök, a regény izgalmas, a korszakot hűen idéző, megindítóan szép feldolgozása a Pusztaház örökösei. A filmben megtaláljuk az írót híressé tevő alakokat és élethelyzeteket: tragikus sorsokat, izgalmas fordulatokat és a finoman ábrázolt szerelmet...

 
1 990 Ft
Rachel esküvője (1DVD) (nagyon karcos példány)

Amikor Kym (az alakításáért Oscar®-díjra jelölt Anne Hathaway – Az ördög Pradát visel) nővére, Rachel esküvője alkalmából hazaérkezik, számos régi családi viszály, személyes sérelem, és feledni vágyott tragédia kerül felszínre a feledés jótékony homályából. Míg az ifjú pár és a családtagokból, barátokból álló vendégsereg gondtalan hétvégi ünneplésre gyűltek össze, melyben lakomák és zenés mulatságok követik egymást, addig Kym, csípős megjegyzéseivel és hisztérikus természetével a szunnyadó családi konfliktusok erjesztőjévé válik. A Rachel esküvője, Jonathan Demme többi filmjéhez hasonlóan, számos összetett és hiteles karaktere révén válik őszinte, rendkívül érzelemgazdag – és helyenként mulatságos – családtörténetté.

 
1 990 Ft
Rashevski tangó, A (1DVD)

Ha van igazi liberális zsidó család, hát a Rashevskik azok. Mégis, a 81 éves Rosa nagymama halála teljesen felkészületlenül éri a gyerekeket és az unokákat. Ugyanis - bár Rosa mama a vallást és különösképpen rabbikat egész életében szívből utálta - mindenki megrökönyödésére egy zsidótemetőben váltott sírhelyet magának. Ráadásul szembesülniük kell az elkerülhetetlen kérdéssel: vajon melyik hagyományos szertartás szerint kellene eltemetni a nagyit?

Rosa halálával intenzív vallási útkeresés indul a Rashevskik életében, kezdve Nina kinyilatkoztatásával, miszerint hithű zsidó családot akar alapítani, egészen Ric és muszlim barátnője fordulatos kapcsolatáig. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, a nagymama temetésén felbukkan Antoine, a család nem zsidó barátja, és azonnal beleszeret a régen látott Ninába. Amikor megtudja, hogy a lány csak zsidó férfihoz hajlandó hozzámenni, természetesen megpróbál megoldást találni.

 
1 490 Ft
Régi környék, A (1DVD) (Garden State)

A Sundance fesztivál egyik legjobb versenyfilmjében a női főszerepet a Star Wars sorozat Amidala hercegnője, a gyönyörű Natalie Portman alakítja!

Andrew Largeman kilenc éve menekült el otthonról, a kisvárosi szürkeségtől, pszichiáter apja dominanciája elől. Most, majd egy évtizeddel később középszerű TV-színészként, nyugtatókon és antidepresszánsokon él, távol az emlékektől és távol a valódi világtól.
Amikor hírt kap arról, hogy édesanyja meghalt, rászánja magát a háromezer mérföldes útra, hogy találkozzon elveszettnek hitt múltja emlékeivel. Otthon nem csak apjával kezdi újraértelmezni kapcsolatát, de megismerkedik egy lánnyal is, aki szinte mindenben az ő ellentéte: Sam életvidám, optimista és – ami talán a legjobb tulajdonsága – képes arra, hogy mások szemét is ráirányítsa az élet napos oldalára!

 
2 990 Ft
  Rómeó + Júlia (1996) (1DVD) (Leonardo DiCaprio) (Bontonfilm kiadás) (szinkron)

A világ leghíresebb szerelmi története ultramodern környezetben, egy amerikai nagyvárosban, Verona Beach-en játszódik újra. A kardokat pisztolyok, a lantokat acid partyk váltották fel, de a szenvedély, gyűlölet és szerelem épp olyan heves, mint bármikor.
A szerelmesek, bár minden ellenük esküdött, csak egymásért hajlandók élni: megküzdenek mindazokkal, akik ifjúságuk és érzelmeik ellen formálnák a világot. Megküzdenek, és alul maradnak. De ismét bebizonyítják, hogy szeretni csak így, ennyi szenvedéllyel, ennyi vággyal és ennyi veszélyben érdemes. Úgy, ahogy Shakespeare, a legmodernebb filmforgatókönyv-író megálmodta.

Valaki egyszer azt mondta: ha Shakespeare ma élne, biztos, hogy az egyik legfelkapottabb hollywoodi filmrendező lenne. Baz Luhrman (Moulin Rouge!, Kötelező táncok) filmje igazolni látszik az elméletet. Az eredeti Shakespeare szöveget változtatás nélkül felhasználva forgatta le új filmjét, ami modern környezetbe helyezi a világ leghíresebb szerelmi történetét. A film világszerte olyan fiatalok millióit vonzotta a mozikba, akikről senki nem gondolta volna, hogy valaha is érdeklődtek volna a nagy drámaíró iránt!

 
2 990 Ft
  Rómeó + Júlia (1996) (1DVD) (Leonardo DiCaprio) (Intercom kiadás) (felirat)

A világ leghíresebb szerelmi története ultramodern környezetben, egy amerikai nagyvárosban, Verona Beach-en játszódik újra. A kardokat pisztolyok, a lantokat acid partyk váltották fel, de a szenvedély, gyűlölet és szerelem épp olyan heves, mint bármikor.
A szerelmesek, bár minden ellenük esküdött, csak egymásért hajlandók élni: megküzdenek mindazokkal, akik ifjúságuk és érzelmeik ellen formálnák a világot. Megküzdenek, és alul maradnak. De ismét bebizonyítják, hogy szeretni csak így, ennyi szenvedéllyel, ennyi vággyal és ennyi veszélyben érdemes. Úgy, ahogy Shakespeare, a legmodernebb filmforgatókönyv-író megálmodta.

Valaki egyszer azt mondta: ha Shakespeare ma élne, biztos, hogy az egyik legfelkapottabb hollywoodi filmrendező lenne. Baz Luhrman (Moulin Rouge!, Kötelező táncok) filmje igazolni látszik az elméletet. Az eredeti Shakespeare szöveget változtatás nélkül felhasználva forgatta le új filmjét, ami modern környezetbe helyezi a világ leghíresebb szerelmi történetét. A film világszerte olyan fiatalok millióit vonzotta a mozikba, akikről senki nem gondolta volna, hogy valaha is érdeklődtek volna a nagy drámaíró iránt!

 
1 990 Ft
  Romeó és Júlia (1DVD) (Franco Zeffirelli) (magyar vonatkozás nélküli)
William Shakespeare klasszikus drámájának filmadaptációja. 
3 990 Ft
S1mone sztárcsináló 1.0 (1DVD) (Al Pacino) (2003)
A Simone - Sztárcsináló 1.0 című romantikus drámában Viktor Taransky (Al Pacino) filmrendező végre megtalála az ideális színésznőt a gyönyörű és fiatal Simone személyében. A dolog pikantériája, hogy a lány a valóságban nem létezik, csupán egy programozó kreálmánya. Azonban a rendező számára ez nem jelent akadályt és sorra aknázza ki új felfedezettje adottságait. Természetesen a lány különös titka nem derülhet ki. Azonban Simone egyre népszerűbbé és sikeresebbé válik, s a lány inkognitójának m... 
1 990 Ft
San Fernando völgye (1DVD)/kissé karcos/

A főszereplő Harlant (Edward Norton) valódi cowboynak képzeli magát, és hogy ebben a hitében megmaradhasson, néha csalnia és hazudoznia kell, amely talán kicsit veszélyes is. Harlan Szabadságvágyó, temperamentumos férfi, akit csakis az érzései és az igaz világba vetett kissé naiv hite irányítanak. Hősünk szerelmes lesz, és innentől kezdve mindent megtesz, hogy szíve választottjával boldogan élhessenek, míg meg nem halnak. A reális korlátokat nem tudomásul véve próbálja leküzdeni az akadályokat, melyek közül a legfőbbet a lány apja jelenti (David Morse), akinek a legkevésbé sem nyeri el a tetszését a cowboykalapos udvarló. A San Fernando völgye rettentően jól megírt, és nagyon nagy szeretettel elkészített film.

 
1 490 Ft

Sorrend: